Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Facebook verwijdert honderden voornamelijk conservatieve accounts met miljoenen volgers

Electronic Frontier Foundation waarschuwt dat grote tech bedrijven nieuwe EU uploadfilter en linktaks eenvoudig kunnen misbruiken om politiek incorrecte websites te weren

 
Mark Zuckerberg gaat onderverminder verder met het politiek ‘zuiveren’ van zijn Facebook van rechtse, conservatieve en populistische meningen. (Afbeelding: Getty Images (4)).

De extreemlinkse ‘Purge’ van het internet gaat onverminderd verder nu Facebook 559 pagina’s en 251 accounts heeft verwijderd omdat deze ‘desinformatie’ en ‘spam’ zouden verspreiden. De meeste van deze accounts zijn van conservatieven, waarvan sommige miljoenen volgers hadden. Om niet al te politiek gekleurd over te komen werden ook enkele linkse pagina’s verwijderd.

 

Kort voor de midterm verkiezingen in de VS wil het door linkse ideologen geleide Facebook de boodschap van rechts en conservatief zoveel mogelijk doen verstommen. Voorbeeld is Free Thought Project, dat de afgelopen 5 jaar 3,1 miljoen volgers verzamelde. ‘Dit is schandalig. We zijn er kapot van, en doen alles om onze pagina te herstellen en terug te vechten,’ was de reactie van de beheerders.

Nation in Distress had zo’n 3 miljoen volgers, en is nu eveneens verdwenen. Een andere bekende site, Anti-Media met meer dan 2,1 volgers, onderging hetzelfde lot, net als kleinere pagina’s van bijvoorbeeld Press for Truth van Dan Dicks, die toch nog 350.000 fans had: ‘Dit is een gevaarlijk precedent, want de big tech bedrijven hebben zichzelf aangewezen als de hoeders van het politieke denken en opinies. Retweet dit als je om de vrijheid van meningsuiting geeft.’

Rachel Blevins had 70.000 volgers en plaatste de afgelopen jaren louter echte en serieuze berichten en video’s, alleen niet overeenstemmend met de koers van de linksgroene globalist en Trump-hater Mark Zuckerberg. Daarom werd haar complete site nu als ‘spam’ gebrandmerkt. (3)

Facebook probeert schijn op te houden door ook enkele linkse sites aan te pakken

Volgens Facebook gaat het om ‘fake pagina’s en accounts bedoeld om mensen met schokkend politiek nieuws te lokken’. Daarbij wordt gewezen op een bekende tactiek die overigens beslist niet alleen door conservatieven wordt gebruikt, nl. in tientallen Facebook groepen honderden dezelfde ‘clickbait’ berichten plaatsen, zodat er zoveel mogelijk verkeer naar de eigen site(s) wordt gegenereerd.

Als eerste grote alternatieve rechtse nieuwssite werd onlangs Infowars van Alex Jones door Facebook verbannen. Nu worden niet enkel conservatieve pagina’s en accounts aangepakt maar ook enkele linkse anti-Trump sites zoals Reverb Press (700.000 volgers) en Reasonable People Unite. Dat werd vermoedelijk gedaan om tegenover de buitenwereld de (valse) schijn van ‘onafhankelijkheid’ en ‘voor iedereen dezelfde regels’ te kunnen ophouden. (1)

EFF waarschuwt dat nieuwe EU richtlijn grote tech bedrijven teveel macht geeft

Vorige maand stemde het Europese Parlement in met een controversieel copyright & linktaks voorstel (‘Artikel 13’ en ‘Artikel 11’) dat de tech bedrijven dwingt om uploadfilters te installeren. Volgens de Electronic Frontier Foundation zijn beide artikelen echter dermate gebrekkig, dat ze wel eens geblokkeerd kunnen worden als het Europese Hof voor Justitie zich erover buigt.

Een van de grote zorgen over de maatregelen is dat mensen en partijen valse claims kunnen maken dat (politieke) tegenstanders hun copyright hebben geschonden. Het is volgens het EFF daarom absoluut noodzakelijk dat er complete transparantie komt, want anders kunnen de artikelen heel eenvoudig worden misbruikt om politiek incorrecte mensen en websites van het internet te halen.

Vooral de grote linkse tech bedrijven zoals Facebook en Google kunnen hier misbruik van maken omdat zij -in tegenstelling tot kleinere en privé sites- meer dan voldoende financiën hebben om voor zichzelf uitzonderingen op de regels te kopen en eventuele claims te kunnen betalen.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Infowars
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

28-09: Europese Commissie wil populisme bestrijden... (/ EU-commissaris van Justitie pleit voor ‘slimme regulering van media’ = censuur van alle kritiek op Brussel)
22-09: Oud verzetsleider DDR ziet steeds meer overeenkomsten met huidige tijd (/ Moderne massamedia hebben zelfde rol als verspreiders staatspropaganda aangenomen)
21-09: Google onder vuur om manipuleren zoekresultaten ten gunste van links
19-09: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en digitale controle staat? (/ Google en Facebook werken samen met China voor afdwingen totaal gecensureerd / politiek-correct internet – Google kan reeds zonder uw toestemming de instellingen van uw Android smartphone wijzigen)
29-08: Trump waarschuwt Google tegen censuur, is bang voor nog meer haat en geweld door links
18-08: (/ Is de linkse internetcensuur de opmaat voor de uiteindelijke terugkeer van ‘heropvoedingscentra’ voor conservatieven?)
12-08: 'Internet censuur signaal van aanstaande false flag aanslag groter dan 9/11'
08-08: Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen
07-08: Westerse internet censuur wordt actief: Eerste grote onafhankelijke media geblokkeerd 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.


Reacties

Dion op 12-10-2018 14:40

zolang wij in de EU geen Trump figuur krijgen gaat het maar één kant op ,, de afgrond in ......

gelukkig hebben we de Heer nog , anders was het echt reddenloos verloren

De Vreemdeling op 12-10-2018 16:18

@ Dion ,  dat kun je wel zeggen maar de Heer heeft ook geen tijd schijnbaar .

Anders zou Hij wel ingrijpen tegen alle ontrecht in de wereld

Bundy op 12-10-2018 16:42

" Facebook is het meest effectieve werktuig voor het controleren van de mensheid dat ooit is ontwikkeld " : Mark Zuckerberg .

http://franklinterhorst.nl/Facebook%20slippendrager%20van%20de%20CIA.htm 

Tom Hendrix op 12-10-2018 16:51

@Dion: 14.40. uur. Dat is helaas de realiteit!  Prima artikel weer van Xander.

Buck op 12-10-2018 17:23

Ik had al mijn bedenkingen over hyves, aan facebook ben ik nooit begonnen. Reden? De berichtgeving die ik zag bij anderen over Sebrenica, klopte niet. De boycot van een reportage daarover van een Noorse journalist is verdwenen, ook van het internet en youtube  en dat is al jaren geleden, dus mensen wees zuinig op een site als deze.

jojo inde knoop op 12-10-2018 18:15

Tja zolang mensen fb blijven gebruiken, kunnen ze dit blijven doen.

Boycot facebook

Qvic op 12-10-2018 18:16

Die enorme haat van dat andere een andere mening op na houden, dan hij zelf. Komt meer van de ander niets te gunnen. Dit is een psychische hersenafwijking dat meestal al bij de geboorte al aanwezig is. Deze mensen worden ook wel psychopaten genoemd, deze vrouwelijke kwaal (omdat dit veel vrouwelijke eigenaardige eigenschappen bevatten en deze mensen in hun jeugdjaren veelal verwent zijn geweest door hun ouders) van het typische onlogische denken en jaloers zijn op die ander, omdat hij/zij wel eens meer/beter kan hebben of weten en daarom hem/haar niets te gunnen. Door hun beperkte vermogen om evenwichtig na te denken, zijn zij veel vaker paranoïde en gaan andere dan als (persoonlijke) vijanden aanzien. In discussie gaan met deze mensen is eigenlijk niet mogelijk, omdat zij alleen hun eigen "ik" voor alles voorop stellen en de rest kan barsten. Daarom proberen de psychopaten de ander altijd te overbluffen, bij leken lukt dat meestal wel, maar bij insiders met kennis en kunde gaan de psychopaten nat. Om ook die groep buiten spel te zetten, proberen zij die monddood te maken en onzichtbaar in de sociale media. Zodat ze geïsoleerd raken en hun volgers hun niet meer kunnen volgen en/of kunnen vinden en daarmee afhaken. Tenminste dat is hun bedoeling hier achter.

Tom Hendrix op 12-10-2018 18:45

@Qvic: 18.16. uur. Niets aan toe te voegen.

Rienus op 12-10-2018 19:12

De afbeelding van die man is genoeg. Ik had en heb geen enkel vertrouwen in het internet zoals door alle populaire diensten wordt gepresenteerd. Het besef dat data ook macht is en dat mijn data daar vrij is doet me vanaf het begin geen goed. Dus ik heb geen account bij facebook, google, microsoft, apple en ja mensen alles bewust met kleine letterjes, want het stelt niets voor.

Cefas op 12-10-2018 19:27

Controleer je de media en de sociale netwerken, dan is het een fluitje van een cent om de massa te controleren (en te manipuleren) Socialistisch links heeft altijd goed begrepen, dat hebben we gezien in Stalin, Mao en de nationaal-socialist Hitler.

Janus op 12-10-2018 21:09
vlokje op 12-10-2018 22:18

Mensen doe eens een onderzoek

Google eens: masonic tubal cain en vergelijk het eens met het facebook logo

De overeenkomst is verbluffend

vlokje op 13-10-2018 00:46

.... en het logo van apple (appelje met hap eruit) is een verwijzing naar de zondeval door eva

rescue op 13-10-2018 11:11

Gewoon je eigen website maken en je volgers voorzien van nieuwsbrief. Daaaaaag Facebook.

Ike op 13-10-2018 11:12

Facebook heb ik om een pagina te hebben met mijn naam, zodat niemand anders mijn naam kan claimen met dezelfde pagina. Maar alle Big Data bedrijven verdienen hun boterham voornamelijk met de data die jullie bekijken. Deze data word verkocht. Dat zoveel data word gejat, moet iedereen maar met een korreltje zout nemen.

Als iemand met een Business Intelligence analyse zou gaan vragen wie er allemaal Xandernieuws bespreekt of ermee e-mailt krijgt iedereen de e-mailadressen van deze site. Als iemand een gereedschap van Google gebruikt of een ander commercieel gereedschap word er geen enkele data gestolen door de gebruiker.

Deze grote multinationals worden dagelijks tig keer bevraagd  en hun zakenimperium is gebouwd op de data van de gebruikers. Als niemand meer emails, twitters, etc. verstuurd omdat die gegevens gestolen worden storten hele divisies van deze multinationals in.

Van alle e-mailadressen raken de ip-adressen op deze manier bekend. Met deze ip-adressen kan er gezocht worden naar de DMAC adressen waarmee alle randapparatuur gestuurd kan worden en alles ook op harde schijven gezet kan worden indien er bij opvragingen gezocht word naar wachtwoorden en userid's.

Dit doet de hele rechtstaat wankelen omdat elk bewijs daarmee vervalsbaar is. Terwijl deze hulpmiddelen gemaakt zijn om veiligheidsdiensten te helpen. Waarmee ook de vraagtekens gezet kan worden bij elk officieel nieuws, dat niet direct gezien is.

willy op 13-10-2018 11:36

De macht is aan links, rechts zal stilaan verboden worden! Shalom

Bartttttt op 13-10-2018 14:27

@ Vlokje Dit is het meest zeggende plaatje dat er is te vinden:

http://2.bp.blogspot.com/-95MruOuER1Y/VHoDDHbr0jI/AAAAAAAAOhg/kSY5N6_PiYs/s1600/10430849_691365067648624_6215952471411018502_n.jpg

Stop met facebook en twitter. Velen zijn al overgestapt naar Gab.com , wellicht het enig nog echte free speech platform.

AngelB op 15-10-2018 12:42

@Vlokje, inderdaad! En het logo van Samsung is exact het stukje appel wat van het Apple logo ontbreekt. Zogenaamd zware concurrenten, maar door de illuminati sterk met elkaar verbonden.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl