HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Zonne minimum eerder begonnen, experts waarschuwen voor langdurige afkoeling Aarde


Dit zou de komende jaren wel eens een normaal beeld kunnen gaan worden. (Afbeelding: Bevroren IJsselmeer bij Amsterdam, februari 2018; Getty Images (2)).

Astronomen en andere wetenschappers waarschuwen er al jaren vergeefs voor: de Aarde gaat niet opwarmen, maar juist afkoelen, omdat er in 2020 een nieuw zonne minimum aan zit te komen dat wel eens veel langer dan normaal kan gaan duren. Dat blijkt echter al dit jaar te zijn begonnen met het vrijwel totaal ontbreken van zonnevlekken, het belangrijkste teken dat een zonne minimum is begonnen. In de historie ging zo’n periode altijd gepaard met een forse afkoeling op Aarde, in de 17e en 18e eeuw zelfs met een ‘kleine ijstijd’. Kortom: dat wordt niet minder, maar juist meer CO2 uitstoten, om het straks tenminste nog een beetje warm te hebben, en vooral ook om de oogsten niet te laten mislukken, waardoor er massale hongersnood dreigt uit te breken.

 

De zon is dit jaar totaal al 133 dagen ‘leeg’, dus zonder vlekken geweest. ‘Het zonne minimum is teruggekeerd,’ waarschuwen experts op Space Weather. ‘Dit veroorzaakt extra kosmische straling, langdurige gaten in de atmosfeer van de zon, en vreemde roze aurora’s.’

Onze ster volgt een cyclus van ongeveer 11 jaar van minimum naar maximum. Tijdens een zonne maximum stoot de zon meer hitte en zonnedeeltjes uit, en is het oppervlakte bedekt met vlekken. De lagere hitte tijdens een minimum komt door een vermindering van het magnetische veld van de zon.

Vorige kleine ijstijd duurde 70 jaar

Ook op de meteorologische site Vencore Weather wordt geschreven dat de lagere activiteit gevolgen zal hebben voor het weer en het klimaat, en er meer kosmische straling dan gebruikelijk onze atmosfeer zal raken. Bovendien zal het aantal ‘vlekvrije’ dagen op de zon de komende jaren alleen maar verder toenemen.

Omdat het normale minimum al 2 jaar eerder is begonnen, kan dat volgens astronomen een signaal zijn dat het deze keer (veel) langer gaat duren voordat de zon weer ‘op temperatuur’ is. De vorige keer duurde dit maar liefst 70 jaar, en vond plaats tussen 1645 en 1715. Deze periode staat bekend als het ‘Maunder Minimum’, de ‘kleine ijstijd’, waarin de temperatuur wereldwijd 1,3 graden daalde, waardoor de seizoenen korter werden, en er uiteindelijk voedseltekorten ontstonden door lagere oogstopbrengsten. (1) In Nederland vroor bijvoorbeeld de kust dicht, waardoor er op de Noordzee kon worden geschaatst.

Honderden miljarden euro’s verspild aan verlaging CO2 uitstoot

Het verband tussen hogere of juist lagere activiteit van de zon en het klimaat op Aarde staat onomstotelijk vast. Volgens astronomen is de zon zeker 95% verantwoordelijk voor het weer en het klimaat op onze planeet, en speelt de menselijke uitstoot van CO2 daar een te verwaarlozen rol in.

Desondanks gaat het Westen biljoenen -waarvan alleen al Nederland minstens 100 miljard- euro’s en dollars uitgeven om een klein beetje van die op wereldschaal nauwelijks meetbare antropogene CO2 uitstoot naar beneden te krijgen, in de hoop dat ‘Global Warming’ hiermee enkele tientallen van een graad zal dalen. Dus om een opwarming te stoppen, die tot nu toe volledig binnen de normale klimaatfluctuaties valt die de planeet altijd al heeft gehad.

Toekomstige generaties zouden het huidige klimaatbeleid daarom wel eens de grootste verspilling van financiële middelen ooit kunnen gaan noemen, een die zelfs compleet averechtse effecten dreigt te hebben als er inderdaad een nieuwe ‘kleine ijstijd’ aanbreekt.

 

Xander

(1) Zero Hedge via SHTFplan via The Express
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Hubo op 03-09-2018 14:25

Dat zou kunnen.We weten eigenlijk maar heel weinig van allerlei mechanismen,zoals ook zeestromingen.Het is natuurlijk wel duidelijk,dat het de laatste 10 jaar aan de warme kant is geweest,maar 40 jaar geleden werd ook al gedacht aan een nieuwe periode van afkoeling.Het kan overigens nooit kwaad met enige matiging te leven en het van vervuilende steenkolen en dat soort dingen te beperken.Ik heb zelf overigens ook sterk de indruk dat veel van dit soort dingen gestimuleerd worden in de hoop de doodlopende economische groei te stimuleren en de kosten daarvan vooral af te wentelen op de burgers,waarbij de lasten onevenredig zwaar komen te drukken op de minder welgestelden.

willy op 03-09-2018 14:29

Alhoewel velen dat niet kunnen begrijpen, lijkt een afkoeling van de aaarde tot de grootste mogelijkheden te behoren, er zijn zelfs over dit onderwerp een paar interessante films gemaakt die deze mogelijkheid onderschrijven . Een nieuwe ijstijd lijkt dan tot die mogelijkheden te kunnen komen, zeker na deze warme zomer waarbij de temperatuur op aarde hoger was dan normaal, overal werden records gebroken wat warmte betreft, maar omgekeerd kan ook ! Niet alleen de zonneactiviteit is van belang, ook de straalstroom die aan het verzwakken is er zijn er ook aarde drie aan elke polen , ook de golfstromen in de oceanen vertonen soms een grillig verloop, soms verzwakken ze , en soms zijn ze zeer sterk , het stilvallen van de golfstromingen en dat zal eens gebeuren kan rampzalige gevolgen hebben op onze temperatuur! Dan heb je de depressies die meestal uitdiepen maar ook kunnen opbollen tot het gebied waar de temperatuur -6O of zelfs meer bedraagt, zulke depressie kan de koude tot op aarde stuwen , dus deze natuurfenomenen kunnen een nieuwe ijstijd inluiden en alle metereologen op aarde houden daar rekening mede ! Goed artikel, Shalom

Perry op 03-09-2018 16:53

Heb er nooit in geloofd in die zogenaamde opwarming van de aarde, zeker niet toen die klimaat gekken in het verleden kwamen met die zogenaamde hockeystick grafief. Die moest dan de afgelopen 1000 jaar voorstellen, alleen zag je in die grafiek de warme periode rond het jaar duizend en de kleine ijstijd niet terug. Nou dan weet ik al genoeg, we worden weer eens bedonderd, snap niet dat veel mensen met die onzin allemaal weg lopen. Iemand met een beetje gezond verstand en een klein beetje googelen komt er toch al snel genoeg achter dat zoiets nooit kan kloppen, en toch zijn er weer heel veel die er in trappen. En dat is met heel veel dingen, de mensen trappen er steeds weer in. Van mij mag er een kleine ijstijd komen hoor, vind het heerlijk die stenge winters.

Ramshoorn op 03-09-2018 17:21

@Perry, lange winters zoals in de kleine ijstijd betekent wel dat boeren niks op hun land kunnen planten en oogsten. En hoe kunnen dieren gevoed worden zonder gras als de grond zo hard als staal bevroren is onder 1 met sneeuw?

Die Windmolenparken op zee zijn pure geldverspilling en ook nog eens slecht voor de vogels, ze veroorzaken bovendien ook nog eens enorme wolkenmassa's met enorme langdurige regenval en plensbuien.

Zonne-energie is tof en schoon. Hoeveel woestijnen waar de zon altijd schijnt zouden niet nuttig gemaakt kunnen worden door zonne-colletoren te plaatsen? Is toch veel beter dan die smerige olie uit het M-O die ons milieu verzieken? Of zie ik dat verkeerd?

Janszn op 03-09-2018 17:44

De economie op aarde heeft verandering nodig. Stilstand is achteruitgand. De economie moet de veranderingen in de natuur volgen.

De klimaatveranderiing heeft tot gevolg dat wij andere maatregelen nemen, om opgewassen te zijn tegen deze veranderingen.

De onzin dat CO2 de schuld is getuigt van een stupiditeit, de boel belazeren.

Eeuwen geleden was de uitstoot vele malen hoger zonder auto's en industrie.

De mens evolueert op basis van de natuur.

De zgn. wetenscappers hebben hun computer naar hun wensen ingesteld, zij kunnen het niet uitstaan dat zij geen invloed hebben op de zon, natuur.

Om de baan te garanderen worden angstverhalen door hun computers uitgespuugd

JP op 03-09-2018 17:49

Het wordt weer hoog tijd voor "De Friesche Elf Steden" en/of de "Overijsselse Merentocht".

Qvic op 03-09-2018 18:15

@ gelijk heb je Perry,

Deze onzin die ze blijven verkopen als de enige waarheid. Van hoe meer kooldioxide in de lucht zit, hoe meer de aarde mee opwarmt. Dit is puur bedrog, het is namelijk net andersom. Maar de meeste mensen en de zogenaamde wetenschappers kwaken elkaar enkel naar de mond, maar hebben zelf geen flauw idee hoe het in werkelijkheid in zijn werking gaat. Zo wordt er ook verzwegen dat er massaal geo-engineering gepleegd wordt met het weer en de neerslag. De eerste keer dat het massaal gebruikt werd, was in de 2e wereld oorlog vlak voor D-day. (dit kan iedereen terug vinden op het internet voor diegene die het niet willen geloven. Dat dit kan, het weer manipuleren naar eigen inzicht) Nu tegenwoordig er een levende handel is in gebakken lucht wat we carbontax aandelen noemen. Alle grote bedrijven hebben deze gratis verkregen en zijn ermee gaan speculeren op de beurzen. Zodat het net lijkt alsof de gebakken lucht steeds meer waarde krijgt en een totaal uit de duim gezogen verhaal met welke consequenties ervan zijn. Alleen leken en de onwetende mensen trappen in deze onzin.

ieznogoedh op 03-09-2018 18:45

Wellicht zullen de klimaatgekkies over een paar jaren zeggen dat het kouer geowrden is door de opwarming van de aarde die, uiteraard, door de mens en al zijn auto's etc. is veroorzaakt. Nooit of te nimmer zullen ze toegeven dat ze het fout hadden. Dat zou overigns ook een stroom aan berichten opleveren als ze elke keer als ze fout zaten dat zouden toegeven. Kost weer een hoop bomen om dat allemaal te frukken.

Enfi, Al Gore zal het geen problemen opleveren, die heeft de biut al vele malen allang binnen dus hij zal gerust zijn verwarming een paar graadjes hoger kunnen zetten.

Veel linksgekkies zullen daarvoor geen geld hebben maar goed, domheid wordt gestraft.

Hubo op 03-09-2018 18:56

Hubo 03-09,14.25u

Woord weggevallen

.....het  -gebruik-   van vervuilende steenkolen...

Het woord gebruik is weggevallen.Ik weet waardoor dit soort dingen steeds gebeuren.Misschien moet ik het eerst eens rustig overlezen,voordat ik het verzend,maar ik heb niet de indruk dat het daaraan ligt.Volgens mij is het iets in het bovenliggende netwerk.Waar ik ook heel veel last van heb is dat de cursor?prompt?dat streepje bedoel ik,terugvalt in de tekst en dan at random gaat zwerven.Vooral kleine laptopjes waren er heel gevoelig voor en heel extreem was het ,toen ik daarop eens Linux Mint uitprobeerde.Meteen van de eerste dag af aan had ik daar probleen mee.Nu valt ook vaak de eerste hoofdletter van een zin weg.Misschien slijtage van het toetsenbord?Of door de versleuteling door Hitman?

Jackie op 03-09-2018 19:30

Krijg ik toch gelijk en al die klimaatidioten niet. Het is echt te gek voor woorden dat de mensen ook maar enig invloed kan uitoefenen op het weer. Gaat het niet goed zal de aarde deze zelf corrigeren. Desnoods met een grote ramp om alles te rsetten. Zie de dino's. Er was al sprake van het feit dat het zeeniveau eerder lager werd dn hoger. Tevens was de ijsaangroei veel groter op de polen. En het gekke is dat er nu onder een gletsjer een romeins dorp gevonden is. Hebben die romeneinen indertijd zich ingegegraven of was die gletsjer er toen nog niet? 

AEO op 03-09-2018 20:00

Ik heb een enorme hekel aan onze winters. Maar ik vind de winters in het hoge Noorden geweldig! Ik ben een aantal keren naar het Noorden van Scandinavië geweest tijdens de winter. Het is koud maar anders dan hier in Nederland, en met de juiste kleding heb je nergens last van. De landschappen zijn betoverend en ik kan een reis naar het hoge Noorden een ieder aanbevelen.  Vooral het Noorderlicht is de reis al waard! Vaak is het daar zelfs loodrecht boven je te zien, zelfs in IJsland. Maar vanaf Spitsbergen moet je zelfs naar het Zuiden kijken, omdat het ten Noorden van de Aurorazone ligt.

Het CO2 sprookje heb ik ooit geloofd, totdat ik een goed onderbouwd artikel las op het internet. Als CO2 slechts 0,038% van onze atmosfeer uitmaakt kan het nooit ons klimaat op hol laten slaan!

lies op 03-09-2018 20:40

Voorlopig hebben we de warmste zomer intijden achter de rug , Dus het zal wel los lopen met al die onheilstijdingen 

jottum op 03-09-2018 20:58

lange termijnprognose geeft voor de winter +1 tot +3 graden warmer dan gemiddeld en natter dan gemiddeld, en voor de herfst +0,5 tot +2 graden en droger dan gemiddeld.

Stellen klimaatwetenschappers dat we in een 5-jarige extra warm zomerweercyclus zitten dan gewoonlijk, en de komende vier zomers nog warmer worden dan dit jaar.                                 En beweren anderen dat de afkoeling eraan komt.

'Beste' zal vermoedelijk zijn: airco aanzetten en de kachel stoken, huis isoleren en zonnescherm omlaag, zwemboek aan onder de berenvel en zonnebril op met regenjas aan en vitaminepillen inslaan omdat groenten schaars zijn, dan ben je goed voorbereid op de toekomst. ,-)

Maar hoofdpijn krijg je wel van al dat gewetenschap..

Pieter A Meijer. op 03-09-2018 21:13

Shalom;

De opwinding over de opwarming, is een door de "Elite" gewenste hoags om de macht te verkrijgen.

Cale op 03-09-2018 21:30

Er zijn miljarden verdiend aan CO2 belasting. Voor een aantal gewassen wordt juist CO2 in de kassen gepompt, dan groeit het beter. En die afkoeling gaat er komen maar door de opwarm histerie zijn er maar weinigen goed voorbereid. Dat wordt dus een ramp.

Bert op 03-09-2018 21:35

Politici en nepwetenschappers zijn met hun klimaat kletspraat erop uit de maatschappij op een nooit eerder geziene manier te ontwrichten.

Computer modellen tonen aan dat er bij de klimaatschommelingen sprake is van een historische beweging en absoluut geen menselijke oorzaak.

Dat politici en nepwetenschappers de boel willen kapotmaken blijkt wel uit het stimuleren van een verkeerde manier van elektrisch rijden.

Wanneer politici echt zo met het milieu zijn begaan dan moet onmiddellijk met de promotie van batterij auto's worden gestopt.

Elektrisch rijden is op zich niet verkeerd. Maar wel als het met milieubelastende batterijen gebeurt en het milieu in de landen waar lithium wordt gedolven totaal wordt verpest.

Als je van deze planeet houdt dan kies je voor een elektrische auto op waterstof. Is veel duurzamer en zowel praktisch als technisch beter.

We hebben nog geen echt langdurig koude winter meegemaakt. Doet zich dat voor dan staan bestuurders met een batterij auto aan de kant. Om over het verwarmen van een elektrische auto maar te zwijgen. Ik zag afgelopen winter in Nederland tot mijn verbijstering een elektrische auto van de gemeente Utrecht diesel tanken. Toen ik vroeg waarom dat was kreeg ik als antwoord : “voor de kachel”

Waarom wordt met name in West Europa altijd de verkeerde keuze gemaakt? Letterlijk met alles.

En laten we het maar niet hebben over de stabiliteit van het energie transport netwerk. In grote delen van West Europa dreigt een totale black out doordat schommelingen in de netspanning niet met windmolens en zonnepanelen kunnen worden opgevangen. Vroeger schakelde men een centrale bij of af.

De zon kan je niet op commando aan of uit zetten en ook de wind heeft zijn eigen patroon. Bel maar eens met de netbeheerders. Ze plaatsen nu al electrische kachels in de transformatorhuisjes bij om overbelasting door een te groot aanbod van particuliere zonnepanelen op te vangen. De netspanning loopt op veel plaatsen tot 255 volt op. Waar is men in hemelsnaam mee bezig.

Veel mensen hebben geen idee hoe ze door de politiek belazerd worden. Door nitwits die los van de samenleving geen idee hebben waarover ze praten. Totale maatschappelijke chaos. Dat is waar ze met hun beleid op aansturen. Het lijkt erop dat ze er doelbewust op uit zijn.

 

 

Rick op 03-09-2018 21:53

  Wie ogen heeft .....

wie oren heeft ......

yoep op 03-09-2018 23:36

Wie andere ogen hebt ziet een andere wereld ....

Goudsbloem op 04-09-2018 00:50

De aarde zou opwarmen omdat we één mooie zomer hebben gehad sinds jaren? Vorig jaar hebben we (...) zomer gehad. Vrijwel nooit buiten kunnen zitten. Ik geloof niet in dit soort kletspraatjes. Ik weet nog dat de zomer van 1976 ook heel droog en warm was, maar warmde de aarde toen op? Het gaat alleen om het geld.

Bundy op 04-09-2018 01:39

@lies op 03-09-2018 20:40

Helaas loopt het niet los met het Maunder Minimum effect .   Aan een kleine ijstijd gaat een periode van opwarming vooraf .  In de 17 e eeuw woonden er maar een paar Miljoen mensen in Nederland .     Er kwamen veel voor de extreme kou en honger gevluchte witte mensen uit Noordelijke landen naar Nederland , deze hadden dus vrijwel dezelfde cultuur en bijna iedereen was Katholiek , of in Nederland Protestant .    Ik bedoel dat er toen geen kwaad bloed was .    

Nu is Nederland overbevolkt met macho- lieden waarvan het leeuwendeel een kwaadaardige religie aanhangt , ik schat het inwonertal op bijna 18 Miljoen mensen .    Het is nu al een wonder dat iedereen te eten heeft .   Deze maal kunnen wij geen  autochtone Noorderlingen opvangen omdat we zelf niet te eten hebben én er geen ruimte is om iemand op te vangen .                     Het wordt de overwinning van de fitste tot er een situatie van totale chaos , hongersnood , oorlog , en kannibalisme heerst .        Blanken die naar het warmere Midden Oosten vluchten zullen daar vermoord worden , zo zijn namelijk de normale natuurwetten wanneer er een vreemd volk dat slap is ( zonder leger ) in een ander land arriveert en hoopt op hulp.      Johannes heeft de hel op aarde al beschreven , en wij gaan het meemaken .        

svirmus op 04-09-2018 07:17

De afgelopen zomer was heel warm in West-Europa. Door die warmte zijn de kachels nauwelijks gebruikt. De uitstoot van CO2 is daardoor enorm verminderd. Je ziet dat de natuur direct reageert: het wordt nu al wat kouder en Paulus Pietsma voorspelt dat het in december of januari overdag wel eens kan gaan vriezen. Maar dan gebeurt het omgekeerde. In zo'n koude periode staan de kachels te loeien en wordt er veel CO2 uitgestoten door alle huishoudens. Dat is in de periode januari tot maart van 2018 ook gebeurt. Het resultaat was een loeihete zomer.Is het gerechtvaardigd te concluderen dat de mens de oorzaak is van zomer en winter?Snap je metafoor? We nemen we dingen waar en ook de reactie van de mens, maar dat is kip en ei verhaal.De mens denkt zo belangrijk te zijn dat men meent invloed hebben op de cyclus van de zon, van opwarming en afkoeling van de aarde.Althans dat wordt ons door zakenlieden, bankiers en politici wijsgemaakt.Vroeger kon men de bevolking onder controle houden met angst voor de hel, nu dat is afgebroken moest er een nieuwe religie komen. De klimaatreligie.

Perry op 04-09-2018 09:16

@Ramshoorn, Jij zegt het volgende, lange winters zoals in de kleine ijstijd betekent wel dat boeren niks op hun land kunnen planten en oogsten. En hoe kunnen dieren gevoed worden zonder gras als de grond zo hard als staal bevroren is onder 1 met sneeuw? Een kleine ijstijd betekent niet dat in de zomer de grond ook een meter bevroren is, dat gras waar jij het over hebt groeit in de zomer heus wel. We hebben toen die kleine ijstijd overleeft en dat zouden we nu nog veel beter kunnen met de technolgie die er tot beschikking is, zo zwart als jij zie ik dat echt niet. Een voorbeeld, kijk eens hoeveel voedsel er geproduceerd wordt in de tuinbouw, dat had je toen niet en dat is nu toch echt wel anders. Dus..... kleine ijstijd, laat maar komen.

Hubert Luns op 04-09-2018 09:59

Het broeikaseffect van waterdamp is 10x het broeikaseffect van CO2 en er is 20x meer waterdamp in de lucht dan CO2. Dus lang hoeven we daar niet over te praten. Er is trouwens een schone energie in de maak, waarin dankzij privé initiatieven al meer dan een half miljard in is geïnvesteerd (zonne energie is dus niet nodig). Zie: https://brilliantlightpower.com/ Het is in het stadium van commercialisatie. Hier wordt niet over gepubliceerd, want onderdeel van nepnieuws zijn niet alleen de leugens, maar ook het achterhouden van de waarheid.

toon op 04-09-2018 11:51

ik snap 1 ding niet er zijn machines die vrijenergie maken en er zijn motorren die lopen op water ?Wat is het probleem dat er dan geen geld wordt verdient voor een x aantal personen maar de wereld is beter af en ook zijn bevolking

Roger op 04-09-2018 16:15

De bedoeling van het fabeltje van de opwarming en co2 uitstoot is geld verdienen. Het begon met zuivere lucht te kopen en verkopen nadien de zonnepanelen, windmolens en niet te vergeten het opleggen van taxen aan de stoute vervuilers en gebruikers.

Iets waar de politiekers erg handig in waren. Indien het zo is dat het klimaat gaat afkoelen wat logisch is en reeds een paar jaar voorspeld door de aankomende zonneminima zou het dan niet normaal zijn die klimaatpredikers en hun volgelingen ter verantwoording roepen en eventueel gepast te straffen . Het " we hadden het niet geweten " gaat voor deze tijd van internet en media niet meer op. 

kim op 04-09-2018 18:47

Iedereen de oogkleppen afdoen.

Dan is het leven een stuk levendiger.

Pluk de dag.

Kees op 04-09-2018 18:59

Toon op 4/9 .

Toon de wereld wordt geregeerd door schoffies en gekken die inteligent genoemt worden .  Mijheer Gore is een van de grootste schoffies .

Men kan niets verdienen aan machines die op vrije energy gaan .  Men moet wintmolens bouwen die alleen veel geld kosten .

Kees op 04-09-2018 19:41

Svirmus op 4/9.   Omdat de kachels stonden te loeien afgelopen winter , is er volgens jou een meer dan warme zommer dit jaar . Be je soms aan drugs ? Of drink je te veel ?   

tamara op 04-09-2018 20:54

die opwarming van de aarde heb ik nooit gelooft net als de rest wat ze zijnden want niks klopt er van  vroeg haden wij zuren regen je hoord hier niks meer over net als dat gat in de oznon  en ga maar door we zouden naten voeten krijgen  nou we hebben nog steeds drogen voeten  de polen zullen ijsvrij zijn laaste las ik dat toch een schip wat er heen ging vast zat in het ijs  

Goudsbloem op 05-09-2018 00:46

tamara op 04-09-2018 20:54  Klopt Ik las dat er nog nooit zoveel ijs op de noord en zuidpool is geweest als nu.

Pieter op 05-09-2018 00:58

Welkom ijstijd. Ik heb een broertje dood aan hitte.

D. G. Neree op 05-09-2018 19:56

Aangezien buiten de 11jaarscyclus de zon blijkbaar ook langere cyclische veranderingen doormaakt, is het dan niet aan de hand van de temperatuursverschillen op aarde over een langere periode na te gaan hoe lang die langere cycli duren? M.a.w., is er een patroon te ontdekken in de ijstijden en warmere periodes op aarde?

D. G. Neree op 05-09-2018 20:00

Er is nog iets wat op de lange duur meespeelt. De aarde draait niet in een gesloten cirkel (of ovaal) om de zon, maar in een spiraal. De aarde verwijdert zich langzaam van de zon. Ik meen 3 centimeter per jaar, maar het kan ook drie meter zijn hoewel me dat wat veel lijkt. op korte termijn  is dat verschil triviaal, maar het lijkt me dat op de lange termijn de kracht van de zon vanwege de afstand afneemt. Is dat niets om vast over na te denken?

Barttttt op 05-09-2018 23:35

Dit is en blijft een top-reportage van de BBC (uit maar liefst 2007):

The Great Global Warming Swindle -

Full Documentary HD

https://youtu.be/oYhCQv5tNsQ

een Must See  voor climate change sceptics.

Pieter op 06-09-2018 00:25

@Neree 

Juist niet. 

De zon zal de aarde verbranden op den duur....

Het is onze grootste vijand massamoordenaar...En dan iedereen maar zeggen altijd "oh het zonnetje is zo heerlijk"

Idiots.

Jaantje op 06-09-2018 20:52

Altijd zo geweest hoe kouder de winter hoe heter de zomer gebeurd gewoon eens in de zoveel tijd. 

Zou zeggen zon liefhebbers geniet ervan en voor de schaatsers veel plezier met de ijspret.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl