HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Spanningen Israël met Iran lopen verder op na plaatsen raketten in Irak en Syrië


De bedoelingen van Iran zijn al jaren glashelder... (Afbeelding: Getty Images (4)).

Iran heeft zich niet laten afschrikken door de recente waarschuwing van de VS en Israël dat de Iraanse troepen in heel Syrië als een legitiem doelwit worden beschouwd, net zolang totdat Teheran besluit zich geheel uit het land terug te trekken. Integendeel, Iran blijkt enkele tientallen ballistische raketten in Irak te hebben opgesteld. Daarmee kunnen zowel Tel Aviv, de Saudische hoofdstad Riyadh, als veel Amerikaanse bases in het Midden Oosten worden geraakt. Er wordt ook druk gewerkt aan een nieuwe basis in het zuidwesten van Syrië, vanwaar grond-grondraketten op de Joodse staat kunnen worden afgevuurd.

 

Volgens het internationale persbureau Reuters gaat het om Zelzal, Fateh-110 en Zolfaqar raketten, die Iran aan de Shi’itische milities in Irak heeft gegeven, met een bereik van 200 tot 700 kilometer. Vanuit het westen en zuiden van Irak kunnen deze raketten Tel Aviv en Riyadh bereiken, en ook veel Amerikaanse bases. De –nota bene door de VS geïnstalleerde- Iraakse regering, eveneens Shi’itisch, zegt hier weinig tegen te kunnen ondernemen.

De Israëlische inlichtingenspecialisten van DEBKAfile schrijven dat de raketten al enige tijd in Irak staan opgesteld, maar dat Iran gewacht heeft op het juiste moment om dit nieuws wereldkundig te maken.

Iran bouwt nieuwe raketfabrieken in Syrië, en basis bij Golan

Satellietbeelden hebben uitgewezen dat Iran ook nieuwe raketfabrieken in Syrië bouwt, en zelfs een basis tussen Damascus en de Golanhoogte, waar de wapenstilstandsgrens met Israël loopt.

Iran zal zich gesterkt voelen door de Russische militaire ‘paraplu’ in en bij Syrië. Een groot aantal Russische vliegtuigen, afweerraketten en schepen weerhouden zowel het Westen als Israël ervan om grootschalig in Syrië in te grijpen.

Desondanks hebben ‘ongeïdentificeerde’ vliegtuigen op 23 augustus een pro-Iraans / Hezbollah konvooi op de belangrijkste verbinding tussen Syrië en Irak gebombardeerd.

Russische oefening tijdens geplande militaire aanval op rebellen

Dit weekend houdt de 15 oorlogsbodems tellende Russische vloot een grote oefening in de Middellandse Zee bij Syrië. Tegelijkertijd staat vermoedelijk ook de aanval van het Syrische regeringsleger op de door Turkije gesteunde islamistische rebellen in Idlib, hun laatste bolwerk, op het programma. De kans is aanzienlijk dat de Russen deze aanval vanaf zee en vanuit de lucht zullen steunen.

Er komt oorlog, zo denken veel analisten

Veel analisten gaan er inmiddels vanuit dat een grootschalige militaire confrontatie tussen Israël en de VS enerzijds, en Iran anderzijds, niet meer te vermijden is. Zo’n gewapend treffen zal zo goed als zeker niet alleen in Syrië, maar ook in Irak worden uitgevochten. Gezien de betrokkenheid van Hezbollah en de aanzienlijke Russische militaire aanwezigheid in Syrië is de kans aanwezig dat ook zij hierin betrokken raken, waardoor het risico bestaat op een omvangrijke oorlog die zeer snel uit de hand zou kunnen lopen.


Xander

(1) DEBKAfile
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)


Zie ook o.a.:

26-08:Vloot van 15 Russische schepen bij Syrië om nieuwe Westerse aanval te stoppen

18-08: Iraanse generaal plaatst foto van exploderend Witte Huis,...
24-07: Iraanse eenheden bij Syrische grens; Israël waarschuwt Putin ze plat te bombarderen
14-07: Speciale Task Force VS en Israël gaat oorlog met Iran voorbereiden

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.


Reacties

willy op 01-09-2018 14:23

Iran is in Syrie op uitnodiging van assad zelf en zelfs de Russen kunnen daar weiniog aan veranderen, Iran is zoals uit het artikel blijkt zijn troepenmacht en rakettenarsenaal verder aan het uitbreiden tot grote ergenis van Israel. En ook de terreurgroep Hezbollah is in het noorden zijn troepenmacht aan het uitbreiden tot grote ergenis van Israel, en in het zuiden zit de terreurgroep Hamas te wachten op een aanval, Israel lijkt wel ingesloten te zitten ! En in de VS is een meerderheid van de bevolking voor het afzetten van president Trump het zijn zeer bizarre tijden . We zien langzaam maar zeker de bekende profetie van de profeet Zacharia tot rijping komen en Rusland heeft het Westen lees Navo reeds gewaarschuwd niet met vuur te spelen in Syrie, een oorlog in te maak??? Shalom

Tom Hendrix op 01-09-2018 16:04

@Willy: 14.23. uur. Zie ik ook zo.

AEO op 01-09-2018 17:28

De volgende oorlog zal zeer hevig worden. Maar Israël is geen tandenlozee tijger. Wie Israël uitdaagt zal dat op een pijnlijke manier ontdekken! Maar laat Israël niet vergeten dat het op God moet verttrouwen!

kempen op 01-09-2018 20:50

ben het mee ens willy

amehoela op 02-09-2018 09:17

Satellietbeelden hebben uitgewezen dat Iran ook nieuwe raketfabrieken in Syrië bouwt..........

Irak 2.0

GT op 02-09-2018 11:18

Israel verdedigd U, ik ben ver bij jullie vandaan doch voel ik mij verbonden uiteindelijk zal God beslissen het midden oosten zal verdampen!

Shalom

lechaiem op 02-09-2018 13:25

Wie Israel zegent zal gezegend zijn. Wie Israel vervloekt zal vervloekt zijn. Als je een raket op Israel richt, dan ben je Israel niet aan het zegenen. Dit word inderdaad piijnlijk voor al die landen die tegen Israel zijn. Ik woon in Israel en Israel is verre van gelovig. Er komen gelukkig wel steeds meer gelovigen in Yeshua bij. ook buiten Israel is dit een goede ontwikkeling. Eerst gered door water. Nu word het vuur. BLijf bidden dat G's rechterhand Israel blijft beschermen en uiteraard ook alle broeders en zusters buiten Israel.

GT op 02-09-2018 18:14

@lechaiem

Goed verwoord.

Shalom

ottoman op 05-09-2018 01:20

de Ottomanen laten innemen en de joden veilig thuis bieden is de oplossing enige grote wereldrijk dat niet tegen de joden heeft gestreden, maar juist opving.

ze eisen alleen wel dat ze zelf het bestuur hebben.

verder streden de Ottomaan khazaren tegen alles en iedereen maar nooit tegen de joden van de 12 stammen of de khazaar joden.

khazaren winnen van iedereen behalve van elkaar.

Petra op 05-09-2018 02:30

jaaaa die ottomanen das goed volk!

Josef op 05-09-2018 07:33

@ottoman op 05-09-2018 01:20

ottoman als ik u was zou ik zo snel mogelijk naar turkeye verhuizen daar kunt u ervaren hoe uw grote leider erdogan alles in het werk steld om het ottomaanse rijk te verwezenlijken door iedereen die tegen is in  de gevangenis te werpen of erger.

Ga gerust en ga die meneer erdogan vertellen op de manier zoals dat u hier heeft gedaan een paar maanden geleden !

ottoman op 06-09-2018 00:53

Ottomaan heeft niks met erdogan te maken, en is ook niet beperkt tot enkeld republiek turkije, 

ik laat alleen weten hoe het nog n verzachtende werking ken hebben, want de moslims gaan zich zoiezo herenigen maar je heb verschillende stromingen die t proberen, 1tje zal t lukken en ik denk dat ik aardig goed zit.

Harold op 06-09-2018 16:51

@Ottoman, Tja ottoman, jij richt je natuurlijk helemaal op de islamitische profetieen over de verenigde islamitische wereld. Ik sluit dat niet uit en ik sluit ook niet uit, dat Erdogan dit tewerkstelligt. Maar klein puntje dan: dit plaatje zou ook in een Bijbelse profetie kunnen. En dan is het niet de Ottomanen die zich zogenaamd zo om de Joodse veiligheid bekommeren, maar het land Israel dat een laatste rustplaats wordt voor Ergogan zelf en zijn volledige leger. 7 maanden heeft Israel dan nodig om alle ottomanen te begraven. Het is maar in welk plaatje je verhaal plaatst. Je gelooft het natuurlijk niet, maar stel dat... poeff weg in een klap alle ottomannen.

ottoman op 06-09-2018 22:47

ik denk als de Ottomanen mer de echte joden tegen de neppe zijn dat niet als nadelig loopt.

de neppe zijn verjoodste turken/ khazaren

khazaren zijn van turkse stammen die joden werden.

de echte komen niet uit t noorden maar vannuit t zuiden afrika daar zitten vele, rond 70 na christus kwam er vervolging door de romeinen en zijn ze terug afrika in gevlucht, daar wonen dan ook veel joden

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl