Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Russisch vliegtuig in Syrië neergeschoten tijdens Israëlische aanval’


Een Russisch Ilyushin Il-20 electronisch verkenningsvliegtuig. (Afbeelding: WikiMedia Commons (4)).

Tijdens een aanval van vier Israëlische F-16 gevechtsvliegtuigen op een –vermoedelijk Iraans- doelwit in de Syrische provincie Latakia is een Russisch elektronisch verkenningsvliegtuig met 14 bemanningsleden neergeschoten. Het Pentagon zegt dat het toestel per ongeluk door de Syrische luchtafweer, dat reageerde op de Israëlische aanval, is geraakt. Russische radarsystemen hebben rond de tijd dat de IL-20 verdween gezien dat er voor de kust vanaf het Franse fregat FS Auvergne raketten werden afgevuurd (2).

 

Het Israëlische leger (IDF) weigert vooralsnog te reageren op de berichten over de luchtaanval, die zo rond 22.00 uur vanuit het westen zou zijn uitgevoerd. Eerder deze maand maakte de legerleiding nog bekend dat met bijna 800 bommen en raketten in totaal al 202 Iraanse doelen in Syrië zijn bestookt.

De Syrische luchtafweer zou gisterenavond een groot aantal afweerraketten hebben gelanceerd tegen de Israëlische F-16’s en hun projectielen. Mogelijk is zo’n afweerraket per ongeluk op het Russische toestel afgevlogen.

Gisteren kwamen Rusland en Turkije nog een gedemilitariseerde zone in het noorden van de provincie Idlib overeen. De geplande massale Syrische-Russische aanval op de circa 70.000 door het Westen gesteunde jihadisten in Idlib zal vermoedelijk in oktober of begin november plaatsvinden.

Frankrijk verklaarde onlangs de Verenigde Staten militair te zullen steunen als besloten wordt om de troepen van de Syrische president Assad aan te vallen. De ook op deze site al vaak besproken eventuele chemische false-flag aanval zou daar de aanleiding voor moeten worden.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Russia Today
(3) Russia Today
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, OGL (Open Government License), bron: www.defenceimagery.mod.uk


Zie ook o.a.:

10-09: Precies volgens het script: VS zegt dat Assad chemische wapens gaat gebruiken en overweegt aanval op Russische troepen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.  Reacties

lodewijk12 op 18-09-2018 05:16

"vermoedelijk iraans doelwit" dat is kul, het gaat hier om een aluminium fabriek, en een hoofdkwartier van de technische dienst van syrie.zou Xandernieuws ook even bewijs willen leveren van de grootschalige iraanse inzet in syrie? ik heb israel namelijk nog geen bewijs zien leveren, iran heeft wel bewijs geleverd dat er alleen militaire trainers in syrie aanwezig zijn.ik heb ook niks gelezen hier over hoe israel toe heeft gegeven 30 syrische "rebellen" te hebben getrained, en 200 van medische hulp hebben voorzien. laten we niet praten over de reddings operatie van de "white helmets" een stel haatbaarden met witte helmpies op.

Ike op 18-09-2018 07:27

Belangrijk is ook het artikel over  hoe Nethanyahu denkt over Iraniërs in Syrië en het vergelijk met 1973 volgens hem.

https://www.debka.com/allowing-irans-land-bridge-to-syria-an-israeli-mistake-like-ignoring-egyptian-and-syrian-1973-incursions/

Zelf vind ik het waarschijnlijker dat de NATO of Israël de IL20 hebben neergehaald, dan de Syriërs of een S400. Het bericht dat de tegenstanders van Assad het niet zijn geweest, leest als een stuk propoganda, waar het m.i. allemaal nogsteeds gaat om het voorkomen dat Syrië, Irak en Iran olie of gas gaan produceren die niet in USD's afgerekend gaan worden. Het is nogsteeds conform het oude plan dat generaal Wesley Clark had gezien dat gemaakt was door de Neo Con's.

De berichten dat Erdogan weer zijn gedrag afstemt met de VS betreffende Idlib en daar veel materieel heeft geplaatst stemt daar ook mee overeen. Idlib is voor Turkije belangrijk om te voorkomen dat de Koerden toegang to de Middelandse Zee krijgen en om een groter stuk voor Erdogan te claimen in de opbrengsten van de Syrische oliebronnen die ISIS had bezet waaruit geleverd werd aan Turkije.

Verhalen over het leveren van S400's aan Turkije bestempel ik als onzin. Die gaan nooit geleverd worden door het gedrag van Erdogan. Als Assad en Iran ze niet krijgen geleverd, krijgt Erdogan's Turkije ze helemaal niet. Wellicht is het een poging van de NATO geweest o0m meer informatie los te krijgen uit Rusland over de S400's en S500's. Net als het initiëren van deze aanval bij een Russische basis is geweest door Israël. Tot nu toe was er nl. nog geen S400 ingezet in Syrië.

En zowel Israël als de NATO wil weten of ze beter werken dan de S300's waarop getest is in Griekenland door Israël.

Alle acties op het wereldtoneel stemmen overeen met het plan van de NWO die eigenlijk de Oude Wereld Order is. De acties in Zuid Amerika waar olieproducerend Venezuela word bestreden. De acties in de Zuid Chinese Zee waar ook Britse schepen nu dezelfde acties uitvoeren als de Amerikaanse. De acties tegen de handel met China door Trump's regering

Alles word gedaan om te voorkomen dat de Nieuwe Zijderoute uit China naar Europa word gerealiseerd.

Ook de acties door Oekraïne in de zee van Azrov vormen daar een onderdeel van. Oekraïne negeert daarbij het verdrag daarover met Rusland en krijgt daarvoor als beloning afweerraketten uit de VS. De uitbreiding van de NATO met Oekraïne en steeds meer NATO wapens naar Oekraïne zal onaanvaardbaar zijn voor Rusland.

Voor de VS is handel in olie die niet word afgerekend in USD's onaanvaardbaar. China, Rusland en de andere BRICS landen en partners accepteren het niet dat hun produktiviteit wegvloeit naar de VS en dat zij de USD moeten steunen waarmee wapensystemen worden gefinancieerd die hun bevechten.

Trump laat zich leiden door zijn veiligheidsapparaat en de Neo Conservatieve fractie die deze bestuurd. De genocide die de Neo Con's uitvoeren, moet gestopt worden, voordat wij er ook een onderdeel van worden. De wortels van de Neo Con's voeren terug naar de samenwerking van Prescott Bush, Henry Ford en de Dulles broers met Adolf H. nazi's van WWII.

Extreem rechts heeft sinds WWI nooit de macht uit handen gegeven.

AEO op 18-09-2018 10:06

Het zal zeker de Syrische luchtafweer geweest zijn, waardoor het toestel is geraakt. Israël is echt niet zo stom, dat het een Russisch vliegtuig zou neerhalen! Maar de Israëlische luchtmacht is tegenwoordig wel erg vaak actief, en met goede reden. Iran probeert in Syrië een stevige militaire aanwezigheid op te bouwen, om in de toekomst Israël aan te vallen. Israël is beter dan wie ook, precies op de hoogte van wat er aan wapens en troepen wordt aangevoerd, en handelt daar dan ook naar. Elk wapentransport wordt vernietigd, en Israël zal zich door niets en niemand laten weerhouden van wat het moet doen. Hoewel de verstandhouding tussen Israël en Rusland tot nu toe redelijk goed is, zal dat gaan veranderen. Momenteel wordt er een pijpleiding vanuit Rusland via de Oostzee naar Duitsland aangelegd, kosten omstreeks 11 miljard Euro.

Tot nog niet zo lang geleden leverde Egypte aardgas aan Israël, maar inmiddels zijn de rollen omgeraaid, want Israël levert nu aardgas aan Egypte en ook aan Jordanië, sinds er in Israël zelf aardgas is gevonden. Maar voor de kust van Israël is nu ook aardgas gevonden, en dat blijkt heel erg veel te zijn, en kort geleden bleek dat het nog zelfs nog veel meer blijkt te zijn dan men eerst dacht! Vanaf 2019 zal dit gas geëxploiteerd kunnen worden, en er gaat een pijpleiding aangelegd worden naar Cyprus, Griekenland en Italië, gereed in 2025. Israël heeft een zeer sterke economie, en de jaarlijkse groei is  van een orde, waarvan wij hier in Europa niet eens kunnen dromen.

Het toerisme naar Israël groeit elk jaar, en de technologie sector is ongeëvenaard. De kennis in Israël levert toonaangevende producten, zowel op het gebied van elektronica als de landbouw, en medische kennis staat op een eenzame hoogte. Baanbrekende resultaten zijn er bereikt bij de behandeling van meerdere ernstige ziekten. Tegelijkertijd gaat het zeer slecht met de economie van Rusland, Iran en Turkije. Turkije is woest, want het wil ook een aandeel van het gas hebben, Iran is woedend, het probeert een machtsbasis in Syrië op te bouwen, maar Israël verijdelt dat steeds weer met succes, waarbij inmiddels honderden Iraanse militairen, waaronder een aantal generaals, zijn omgekomen.

Rusland wil gas aan Europa verkopen, en nu komt daar straks Israël als grote concurrent. En zo zal er een boosaardige coalitie ontstaan om Israël aan te vallen en te bezetten, om buit te halen. En zie daar de komende grote oorlog, die in Ezechiël 38 en 39 de oorlog van Gog en Magog genoemd wordt! En zo weten we ook de uitkomst: Israël wordt onder de voet gelopen, maar dan zal God ingrijpen. De vijanden van Israël zullen ten onder gaan. En nu zien we, hoe de contouren van dit gebeuren zich al aan het ontwikkelen zijn. Als we de geschiedenis van Israël zien, dan heeft het veelvuldig te lijden gehad van overheersers, waaronder ook het Romeinse Rijk en later ook nog het Ottomaanse Rijk. En dan hebben we ook nog Hitlers Derde Rijk gehad. De effecten op het Joodse Volk waren steeds verwoestend, maar toch zijn al deze machtige rijken ten onder gegaan, terwijl Israël nog steeds bestaat, en ook altijd zal blijven bestaan!

Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Pieter A Meijer. op 18-09-2018 10:17

De oorlog, die Damascus van de aardbodem zal doen verdwijnen; is aanstaande.

Exact zoals in Opb. is vermeldt.

Goede week.

Cefas op 18-09-2018 12:01

Explosieve situatie.

Cale op 18-09-2018 12:44

Hopelijk gaat Rusland nu eens echt van zich afbijten. Het westen heeft blijkbaar geen excuus (valse vlag gifaanval) meer nodig om Syrie aan te vallen. 

Rode Wouw op 18-09-2018 13:49

Niet ingewikkelder maken dan het is. Ook geen complot.

Het is een fout van de Syrische luchtafweer.

willy op 18-09-2018 14:22

Zeer gevaarlijke situatie volgens de VS is het Russisch vliegtuig neergehaald door het afweergeschut van Syrie zekerheid is er niet, wel kan heel dat gedoe escaleren! Shalom

Scevean op 18-09-2018 14:54

Vliegtuig is met een Russische raket neer gehaald door Syria. 

Rusland wist dat de IDF boven zee vloog.

Rusland wist ook wat er bij het doelwit gebeurde, Wapen overslag door Iran.

Iran probeert steeds meer tegen de Russen aan te kruipen voor bescherming. 

En Rusland laat dit ook toe.

In ieder geval werken de Russische raketten  een beetje, vind het raar dat de door Rusland geleverde super afweer blijkbaar  geen onderscheid kan maken in eigen soort vliegtuigen .

In ieder geval  zullen er niet zoveel van dit soort vliegtuigen zijn , en opgeleiden mensen die zo,n vliegtuig bemannen .

Dus Syrië heeft Rusland geen goede dienst bewezen,  

Peter op 18-09-2018 15:30

Check dit: https://fenixx.org/2018/09/18/15-russische-militairen-gedood-rusland-israel-is-verantwoordelijk/comment-page-1/#comment-132124

Robie op 18-09-2018 15:38

Isreal zit hier duidelijk heel fout,zijn echt hun boekje te buiten gegaan deze keer.

ps

@ Ike op 18-09-2018 07:27

Extreem rechts heeft sinds WWI nooit de macht uit handen gegeven.

je bedoelt extreem links !!

was altijd nog ndsap,Duitsers waren altijd al links,net als het partijprograma van de ndsap,zijn zonder uitzonderling links,dat men ze tegenwoordig "rechts" noemt,is alleen om geen verantwoording te hoeven nemen over deze club.

13. Wij eisen nationalisatie van alle ondernemingen in vennootschap (trusts) 14. Wij eisen dat de winsten van de groothandel worden verdeeld. 15. Wij eisen op grote schaal uitbreiding van de ouderdomsvoorzieningen.en nog een heel stel partijpunten van ze

Ike op 18-09-2018 18:41

@Robie op 18-09-2018 15:38

Daar maak je de klassieke fouten mee. Die partijpunten nam de NDSAP op omdat hun grote concurrent de communistische partij was na de Russische revolutie. Zowel de adelijke elite als de grote ondernemers werden daardoor niet meer populair. Adolf H. had daardoor met Rudolf Hess hun partijprogramma aangepast om stemmers te trekken om verkozen te worden. Ze boden daarmee een uitweg uit de chaos van de Weimarrepubliek en voorkwamen daarmee een revolutie tegen de heersende elite. Deze grote ondernemers als Krüpp, Thijssen, Porsche (officiële incomplete lijst; https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_companies_involved_in_the_Holocaust)

zagen in Adolfs partij een alternatief en tegenhanger die voorkwam dat de communisten het voor het zeggen kregen in Duitsland. Ik zeg dat de lijst incompleet is, omdat het UBS van Prescott Bush zaken deed met Duitse bedrijven via een Nederlandse bank dat eigenlijk een filiaal was van de Deutsche Bank in Nederland. Daarom werd deze bank in 1945 in beslag genomen door de Nederlandse regering. Later weer geprivatiseerd en weer overgenomen door de Deutsche Bank. Joodse vermogens die niet op tijd weg waren gesluist kwamen daardoor in handen van de Nazi's in WWII. Veel van de rijke Joodse cliënten hadden echter het vermogen om te vluchten voor en tijdens WWII. Via trusts wisten zij gewoon handel te drijven tijdens WWII en door een keten van trusts en advocaten wisten zij toch de controle uit te voeren over grote beslissingen in hun ondernemingen tijdens WWII. Na de oorlog zijn er veel rechtzaken geweest over de verloren gegane vermogens van Joodse cliënten die wel terecht kwamen in concentratiekampen.

Sommige van deze 'Joodse' bedrijven konden tijdens WWII niet anders dan zaken doen met de nazi's. Zij werden gedwongen om de buitenlandse trusts die controle probeerde uit te oefenen te negeren.

Ford was echter bijvoorbeeld een anti semiet en deed maar al te graag gewoon zaken met het Duitse leger en leverde gewoon materiaal aan hen, terwijl de Ford bedrijven ook materiaal leverde aan de Chinezen en de Amerikanen en zelfs de Russen via de Amerikaanse hulpprogramma's. Bij de Duitse vestiging werd daardoor strenge kwaliteitscontroles gevoerd.  Sommige van de multinationals gebruikten tijdens WWII ook arbeid van 'krijgsgevangenen' en weinig van deze gevangenen hebben het einde van WWII overleeft.

Ik heb zelf uit mijn beroep nog een keer gesproken met een overlevende van een concentratiekamp die verklaarde dat de niet Duitse nazi's het ergste waren en dat deze gevangenen neermaaiden met machinegeweren toen deze de laatste nacht uit het kamp probeerde te ontsnappen over het hek van het kamp, toen ze de Russische artillerie konden horen en hoopten het beter te kunnen krijgen bij de Russen. Het dagelijkse werk in het niet Duitse kamp werd gedaan door niet Duitsers aangesteld door de Duitse nazi's. De discussie die men na WWII voerde was daarom ook of niet Duisers werk konden weigeren in gevangenenkampen. Het werd daarom ook moeilijk om de nazi vrijwilligers er tussen uit te vissen en te vervolgen na WWII.

Na WWII zijn de meeste vermogens van de eigenaren van de Duitse grootbedrijven die meewerkten aan het beleid van de nazi's hersteld. Het vermogen van de Bush familie werd uiteindelijk ook hersteld. Standard Oil was ook een bedrijf dat via hun Duitse vestiging leverde aan de nazi's. Het vervolgen van de eigenaren van deze bedrijven is slechts ten dele gelukt. Ook omdat er eigenaren tussen zaten van wat men op zijn voorzichtigst gezegd 'adel' kon noemen. Denk hierbij maar aan een brief van deze 'adel' aan de Duitse reikscommisar., waarvoor de rest van de familie zich later officieel schaamde.

Dat jij claimt dat de nazi's links waren, klopt van geen kant. Het was gewoon een rechtse roversbende, net zoals zoveel adel ontstaan is in de eeuwen daarvoor uit krijgsheren die belasting hieven. Hoge officiëren van voor WWII konden alleen hun positie behouden in het Duitse legerals zij pro Adolf waren. Veel hoge officiëren in WWI en WWII waren uit de adel afkomstig. De meerderheid van de heersende adel in Europa voor WWI had banden met Duitse adelijke families omdat de meerderheid in de eigen sociale klasse trouwde.

Vanuit de vervolging van de Joden uit de middeleeuwen en daarvoor hadden zij vaak onpopulaire beroepen als de diamantindustrie (waar veel Joodse medewerkers doodgingen door het inademen van het slijpstof) en de bankenwereld, maar barste het ook van de Joodse medewerkers met rotberoepen die werkten voor Joodse eigenaren tegen lage salarissen.  Trotski en Marx waren Joods. Door mensen als Adolf H. werd de meerderheid van de Joden voor WWII gezien als communisten. Dat was één van de redenen waarom hij zo'n anti Joodse haat had.

De communisten erkenden eigenlijk geen geloof dat erfelijk was. Daarom zijn maar weinig Joden die niet wilden blijven in Oost Europa ook gebleven. Daarom claimden na WWII ook mensen die het communisme in Oost Europa wilde ontsnappen na WWII ook dat zij Joods waren en vluchtten zij via Israël. Ik zeg 'via', omdat weinig van hen in Israël bleven.

Mensen stemmen nu eenmaal ook met hun voeten door grenzen over te steken....... Net na WWII waren de Kiboetzen in Israël extreem links en was de USSR daarom een grote fan van Israël omdat zij de Britten uit hun land hadden gejaagd.In Israël werden zij gezien als verzetshelden, terwijl de Britten Shamir en Begin zagen als terroristen die aanslagen hadden gepleegd tegen de Britten.......

Overigens werd de Saudische koninklijke familie ten tijde van de overheersing door de Britten ook beschouwd als roversbende door de Britten. Zij gebruikten hun echter ook in de strijd tegen het Ottomaanse rijk. Als hun steun niet was gelukt waren de grootste oliebronnen in het MO na WWI en WWII waarschijnlijk in het bezit van de Ottomanen. En daar zijn we weer terug bij Erdogan die democratie als een middel ziet om zijn doel te bereiken. Het doel zijnde de verspreiding van de Islam en het herstel van het Ottomaanse rijk.

Overigens beschouw ik Putin's Rusland en China niet als links. Het is gewoon een rechtse kliek die regeert in deze landen. Zij zijn echter net zo nationalistisch als in de NATO landen.

Aangezien ook onze regering uitslagen van referenda negeert die hen niet bevallen kan je een hele goede stelling maken dat het rechtse nationalistische militairistische ondemocratische partijen zijn die ook in ons land aan de macht zijn. Ook zij kunnen bepalen op basis van steekproefen en statistieken wanneer het meest opportune moment zich voordoet om een kabinet te laten vallen en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Zo heeft men ook de aanschaf van de F35 erdoor heen gedrukt. door dit op te nemen in de kabinetsformatie en uit het partijprogramma te laten.

Ik zou echt heel graag willen dat er een goed geschoolde democratie heerste en dat er soms een rechtse partij en soms een linkse partij de dienst uitmaakte op basis van verkiezingsuitslagen, maar dat is niet zo, omdat men bij voorbaat partijen uitsluit van regeringsformaties en zonder begrotingen en meerjarige programma's de landen onbestuurbaar zijn. Sommige politici zijn ook zo flexibel als een stuk gummi en makkelijk te beinvloeden.

Robie op 18-09-2018 18:59

@Scevean op 18-09-2018 14:54

Iran zit er  uit verzoek van Syrië,of Israël dit leuk vind of niet doet niet te zaken,Iran heeft tot nu toe geen enkele aanval gedaan Op Israël maar wel andersom.

Tot nu toe is Israël volkenrechtelijk bij elke aanval fout bezig,dat ze er een eigen draai aan geven maakt ook niets uit.

Als we zo gaan handelen mag en kan Rusland ook West-Europa met de grond gelijk maken onder de  noemer dat ze zich bedreigd voelen door de NAVO.

Scevean op 18-09-2018 21:20

Iran heeft zich zelf uitgenodigd,  om zogenaamd Syrië te reden,  samen met hun Hezbollah vriendjes. Om zo een corridor naar Israël te krijgen. Iran( lees de geestelijke kliek) heeft maar 1 doel . Overheersen,  een totale oorlog om zo de komst van hun Mahdi te bespoedigen. Zodat deze in Jarusalem op een troon kan zitten.

Rusland wil zijn ijsvrije haven  in Syrië, en olie en wapens verkopen.

Iran doet zelf geen aanvallen,  zij gebruiken tot nu toe hiervoor ,gesponsorde terroristen.

Net zoals ze in Jemen doen om hun soenietche vijanden aan te vallen .

De meeste bewoners van Iran willen maar 1 ding , vrijheid en een goed bestaan ,maar Iran(.....)

Besteed zijn geld liever aan wapens, huurlingen, raketten , dan dat ze voor hun eigen bevolking zorgen. 

En als Israël niet voor zich zelf zorgt, lees preventief beschermt , dan is de enigste democratie in het Midden-Oosten  ten einde.

En ja Rusland en de EU zijn geen goede combinatie,  ligt niet aan de bewoners. Maar oorlog is voor een kleine groep mensen geld of macht. Maakt eigenlijk niet uit wie de winner is. The winner takjes it all. Wapens verkopen, vernietigen en weer opbouwen.

Fijne Avond Robbie

Robie op 19-09-2018 20:17

Dat iran zijn gram wil halen en invloed  is niet vreemd na wat ze allemaal gedaan hebben daar,

ooit was er een man " Mosaddegh" die Iraanse grondstoffen wilde toedelen aan de bewoners van Iran zelf,dit vond Engeland en de VS niet echt een top idee,en na het een en ander hebben ze hem vermoord en er de "SJAH" neergezet.

was een pion van het westen die maling had aan het volk en ze ook genadeloos vervolgde,tot er een revolutie uitbrak,en een zekere khomeini aan de macht,die al die tijd lekker in Frankrijk zat.

en de VS was alles kwijt,dus wat doen ze........... juist zetten Saddam erop,en er volgde een jarenlange oorlog,VS en de Golfstaten gaven geld en er werd massaal ingekocht

miljoenen doden tot gevolg,en als klap op de vuurpijl verkocht de vs zelf onderdelen voor straaljagers aan Iran en werd de winst ervan weer een burgeroorlog in ZuidAmerika opgezet !!de Iran/Contra affaire.

ook dit ging niet goed ,en zo werden links en recht van alles gedaan om ze weer in het gareel te krijgen,ja zelf terroristische groepen werden erop gezet,zelf nu zijn er nog een aantal actief,(paar jaar terug werden er nog wetenschappers vermoord in Iran door hoogstwaarschijnlijk deze groepen,die nou staan met de taliban die ook ooit is opgezet door de VS en de Golfstaatjes.

dit alleen om overal waar nodig herrie te schoppen.

want zitten ze in Syrië dan is het een klein stukje naar Irak en ze hebben alle ellende weer op de stoep

Isreal is niet bang van deze groepen,juist omdat ze aan de leiband lopen van het westen,en er zijn om deze belangen te verdedigen,(ook daarom zijn die WITTE HELMEN via Isreal het  land uitgekomen)

waarom denk je dat al deze extremisten zonder enig probleem zo naar Syrië konden ????

en zelf nu nog terug mogen komen ???

snapt elke kleuter wel dat dit stinkt,net als Nederland zelf voor materiaal zorgde voor deze groepen.

dus leg niet alles bij Iran neer,westen is hier vooral hoofdschuldige aan.

Joden in Iran leven in grotere vrijheid dan Joden in welke golf staatje dan ook !!!!!!!!
AEO op 20-09-2018 00:01

@Lodewijk12,

Israël valt niet voor niets steeds opnieuw de Iraanse militaire opbouw in Syrië aan, ze hebben daar zeer goede redenen voor. Ga even terug in de tijd, naar laten we zeggen de periode dat ene Adolf met de snor aan de macht kwam. Hij schreeuwde het bij wijze van spreken van de daken, dat alle Joden opgeruimd moesten worden. Niemand greep in en we weten de gevolgen. En dan nu de leiders van Iran, die regelmatig hetzelfde roepen, Israël moet vernietigd worden, het is een kankergezwel dat verwijderd moet worden! Gezien de geschiedenis nemen de mensen in Israël dit soort uitspraken uiterst serieus, en men is dus niet van plan om dat rustig in goed vertrouwen af te wachten. En ik geef Israël groot gelijk, want anders dan onze slappe regeringen in Europa, die het gevaar van de islam met miljoenen migranten Europa laat binnenkomen, zorgt Israël wel goed voor de veiligheid van zijn bevolking, dat is het verschil!

Als je goed op de hoogte wil zijn van de werkelijke situatie in het Midden Oosten, dan heb je aan onze tegenwoordige nieuwsmedia bitter weinig, omdat ze bevooroordeeld zijn, en objectieve berichtgeving ver te zoeken is. In de afgelopen jaren heb ik een paar keer via e-mail gereageerd op leugens over Israël in het RTL4 half acht journaal. Ik vroeg om objectieve berichtgeving en gaf aan waar ze fout zaten. Ik kreeg dan een mailtje terug, waarin ik werd bedankt voor mijn mailtje, en waarin ook stond, dat ik binnen enkele dagen een antwoord zou krijgen. Daar zit ik bij wijze van spreken nu nog op te wachten, want ze konden niets tegen mijn argumenten inbrengen. Buitengewoon laf dus, en van zulke lieden worden wij dagelijks bestookt met gekleurd nieuws, of zal ik het maar beter propaganda noemen? Hoe betrouwbaar denk je dan, dat RTL het nieuws weergeeft?

Er zijn wel betrouwbare bronnen te vinden, maar je moet daar wel even voor zoeken. Zelf kijk ik naar meerdere nieuwszenders uit allerlei landen, met inbegrip van zenders die regelrechte propaganda uitzenden. Met een satellietantenne is dat heel goed te doen, de keuze is veel groter dan bij de kabel. CNN, BBC, Euronews, Sky News, Al Jazeera, TRT World (Turkije), Press TV (Iran), CNC News (China), NHK World (Japan), Arirang TV (Zuid Korea), France 24, of i24News (Israël), allemaal in het Engels, en dan heb ik ze nog niet eens allemaal genoemd.

i24News is onmisbaar voor wie goed op de hoogte wil zijn voor de situatie in en rond Israël. Behalve via de satelliet is deze zender ook via een life stream op het internet te zien, maar men moet er wel een account aanmaken. Verder is er dan nog Amir Tsarfati, een Israëli die regelmatig o.a. via Youtube updates geeft over de situatie in het Midden Oosten. Deze man is bijzonder goed geïnformeerd en maakt veelvuldig melding van zaken, die hier in het nieuws niet aan bod komen. Via een app die je op je smartphone kan installeren kan je zijn updates en nieuws het gemakkelijkst volgen, deze app is genaamd Behold Israel. Bevalt deze app niet, dan kan je hem weer net zo gemakkelijk verwijderen, maar ik raad je aan om het toch eens te proberen. Tenminste, als je goed geïnformeerd wil worden.

ottoman op 27-09-2018 16:19

Ike

turkije krijgt halverwegen 2019 de s400 systemen geleverd, plus technologie overdracht is vannuit de basis de bedoeling.

erdogan zegt zelfs over de s500 te bespreken met poetin.

rusland ken de miljarden gebruiken en turkije de wapens/ vooral de technologie is t doel.

het zou 2020 geleverd worden maar beide leiders maakte haast, de russen willen voorkomen dat turkije voor n alternatief kiest, en de turken zijn haastig oo zoek.

en bouwen ook aan eigen verdedigings wapens voor langere afstanden, er zijn vele lijnen.

zoals de KHAAN, GÖKTUG, YILDIRIM, SOM, BORA, ZIPKIN, J600, enz

en met frankrijk en italie heeft turkije n samenwerking op eurosam verdedigings raketten ze gaan samen n verbeterde lijn ontwikkelen en technologishe overdracht aan elkaar, deze is n alternatief.

ook heeft turkije nu het grootste rakketten aanval instalatie ontwikkeld sinds n paar weken. deze zijn die in enkele sec tot max 2 min honderden raketten afvuren/ tientallen per apparaat en op een voertuig zitten er 4 nu.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl