HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Rusland dreigt bij chemische false flag met tegenaanval op Amerikaanse troepen in Syrië


Een Russische Tu-22 bommerwerper valt posities van de door het Westen gesteunde moslimterroristen aan. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Net als precies vijf jaar geleden staan Rusland en de VS weer lijnrecht tegenover elkaar in Syrië, waar de door het Westen, Turkije en Saudi Arabië gesteunde moslimrebellen zo goed als verslagen zijn. Het Kremlin waarschuwt al weken voor een nieuwe ‘false flag’ chemische aanval door deze rebellen, die daarmee grootschalig Amerikaans ingrijpen zouden willen uitlokken. Dat lijkt deze keer echt gaan te gebeuren, want VN-ambassadeur Nikki Haley verklaarde dat de Syrische president Assad sowieso de schuld ervan zal krijgen. Rusland heeft op zijn beurt gedreigd dat het bij het laatste grote offensief geen enkele rekening zal houden met de Amerikaanse troepen die Al Qaeda beschermen, en dat die dus ook geraakt kunnen worden.

 

De retoriek die de laatste weken in Washington en Moskou wordt gebruikt is niets minder dan zorgwekkend. De verklaringen duiden op vastberadenheid aan beide kanten om de op zijn einde lopende oorlog in Syrië in eigen voordeel te beslissen. Voor de Westerse coalitie betekent dit dat het laatste bolwerk van de islamistische rebellen, Idlib, dat gecontroleerd wordt door Al Qaeda, hoe dan ook gered moet worden van de aanstaande aanval door het Syrische regeringsleger.

Rusland waarschuwt Amerikaanse troepen in Syrië

President Trump had het liefste de Amerikaanse troepen naar huis gehaald, maar krijgt daar ook in zijn eigen regering en partij nauwelijks steun voor. Inmiddels heeft hij besloten toch de lijn van het Pentagon te volgen om ‘onbeperkte militaire en diplomatieke’ inspanningen in Syrië te verrichten om alsnog Assad te verslaan.

Rusland heeft de Amerikaanse bevelhebbers echter gewaarschuwd dat de bombardementen op de moslimrebellen gewoon doorgaan, niet alleen in Idlib, maar ook op de laatste groepen die zich elders in het land bevinden, zoals bij Al Tanf aan de grens met Irak. Daar is ook een Amerikaans garnizoen gelegerd, maar met hen zullen de Russen geen rekening houden, zo hebben ze laten weten.

Van false flag aanval met chemische wapens krijgt Assad nu al de schuld

Syrië en Rusland wijzen er bovendien op dat de rebellen opnieuw een false flag aanval met chemische wapens zouden kunnen uitvoeren. De VS beweert echter dat er ‘heel veel bewijs is’ dat juist Assad die wapens gaat inzetten, ondanks het feit dat hij de oorlog dankzij Russische en Iraanse steun bijna gewonnen heeft, en ondanks het feit dat hij weet dat hij die winnende hand weer kan kwijtraken als hij chemische wapens gebruikt, en daarmee de wraak van de Amerikanen over zich afroept.

Trumps VN-ambassadeur Nikki Haley weet het nu al zeker, zelfs vóórdat het eventueel gebeurt is: als er chemische wapens worden gebruikt, dan ‘is Assad schuldig’.

Rusland gaat hoe dan ook verder met het bombarderen van de islamitische terroristen in Idlib. Mocht er inderdaad een chemische false flag aanval plaatsvinden, en de Amerikanen die aanval zogenaamd ‘vergelden’ met militair ingrijpen, dan lijken beide landen deze keer niet afgeschrikt te worden door het gevaar van een eventuele rechtstreekse confrontatie, die volgens analisten wel eens snel uit de hand zou kunnen lopen.

Bekende analist: Alle reden om te twijfelen aan rebellen

Syrië analist Joshua Landis verklaarde onlangs tegenover Newsweek dat er alle reden is te twijfelen aan de bewering van de rebellen dat het leger Assad al eerder chemische wapens tegen hen heeft ingezet. Landis’ verklaring kwam als een verrassing, want hij behoort tot het hart van het media establishment, dat al jaren vrijwel uitsluitend de oorlogspropaganda van het Pentagon verspreidt.

Hij wees er op dat ook in het beruchte geval van de aanval in Ghouta geen sporen van zenuwgas zijn aangetroffen. Wel van chloorgas, maar ‘de rebellen hadden een reden om een false flag operatie uit te voeren, precies zoals het regime en de Russen hebben gesuggereerd.’ Assad zou destijds geweigerd hebben om snel VN inspecteurs toe te laten, wat volgens hem ‘verdacht’ was, maar geen bewijs dat hij er zelf achter zat.

Eindigt de 7 jarige oorlog alsnog met een enorme knal?

Wat hoe dan ook zeker lijkt is dat de 7 jaar durende Syrische proxy oorlog tussen West en Oost op zijn einde loopt. Het risico dat dit einde alsnog met een enorme knal tussen Amerika en Rusland en hun bondgenoten gepaard gaat, en daardoor mogelijk een kettingreactie van ‘knallen’ veroorzaakt met hoogst onvoorspelbare afloop, is groter dan ooit.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Guardianofretro op 07-09-2018 23:27

Goede weergave van wat ons boven het hoofd hangt.

Intussen doen de MSM zoals de NOS niets liever dan de focus leggen op dat Jinek een baby heeft gekregen en dat twee kinderen na oeverloos procederen eindelijk worden uitgezet.

Tom Hendrix op 08-09-2018 06:51

De derde wereldoorlog zal er komen.

Roger op 08-09-2018 08:21

Als het westen ( dus Europa ook) en de USA de beschermheren zijn van de terroristen,  hoe moeten we dan de aanslagen interpreteren in Europa die door IS opgeëist zijn , en wie is dan tenslotte verantwoordelijk ervoor.

Robie op 08-09-2018 09:35

Russen hebben vorige week alles al laten zien Wat ze hebben over die valse vlag aanslag,ook aan de VS.

En dan lees je in de krant dat de VS van niets weet.

Ook wel leuk om die live uitzendingen van de vn te zien op rt,een tijdje terug was een opmerking van Bolivie wel een leuk,melde tussendoor dat zodra de camera's uitgaan de VS meteen overgaat tot chantage en bedreigingen en als ze weer aanstaan ze kompleet omslaan in taalgebruik en gedrag.

Cale op 08-09-2018 11:26

Ja de spanning stijgt in Syrie waar de Amerikanen hun totale afgang willen voorkomen.. Alhoewel ik niet geloof dat Rusland of US een directe confrontatie willen, is een vergissing met zoveel marine schepen en vliegtuigen mogelijk en kan tot desastreuze gevolgen leiden. Een tweede Cuba crisis is in de maak. En die crisis liep maar net goed af...

Pieter A Meijer. op 08-09-2018 11:34

Shalom;

Is dit mogelijk de door de "Elite" geplande 3de WO?

Tevens de in het Boek Openbaring vermelde vernietiging van Damascus?

Het zou zo maar kunnen!

Shabbath Shalom.

willy op 08-09-2018 11:52

Het probleem is en dat heeft Turkije ook al verklaard en hier heeft Erdogan een punt, als men de rebellen aanvalt er weer een humanitaire ramp staat te gebeuren met miljoenen vluchtelingen die ook weer naar Europa komen willen we dat? ik kan begrijpen dat Rusland en Assad iedere terrorist zijn land uit wilt een logische keuez maar wat met de plaatselijke bevolking ook die moeten vluchten voor hun leven, want de laffe terroristen houden zich op tussen de burgers! En de VS volgt juist als onder Obama de verkeerde keuze dus wat heeft Trump nu geleerd ??? Shalom

ottoman op 08-09-2018 12:24

o God breng ons snel op krachten, we zullen het nageslacht van izaac beschermen vader.

we wachten gezamelijk op de messias 

Tycho op 08-09-2018 12:46

Guardianofreto: Die betreffende twee kinderen zijn door het echte Nederlandse volk als aanwinst in het hart gesloten. Laat die kinderen met rust en zorg dat hun moeder terug krijgen. Dat is de wil van het volk! Laat Den Haag maar eens barsten. Zet "onze" volksvijandige, niet in te burgeren regering uit en geef ze de, ons opgedrongen cultuurnekkers ook mee; ze willen toch de klompendans niet leren. 

AEO op 08-09-2018 13:04

Onze MSM zijn zeer bedreven in het melden van onbelangrijke zaken, of het verdraaien van de feiten. In het journaal van RTtL4 heeft men het nog altijd over bezette Palestijnse gebieden, terwijl er nog nooit sprake is geweest van een Palestijnse staat. We vernemen hier ook zelden iets van de vele terreurdaden van zich Palestijnen noemende Arabieren. En wanneer gaat men hier eens melding maken van de bijna dagelijkse steekpartijen door migranten in Duitsland?

Gisteren hoorde ik voor het eerst op NPO Radio 1, dat de protestacties in Chemnitz niet gepaard gingen met klopjachten op buitenlanders, nadat dat eerst wel gesuggereerd werd.  Eerst had men het hier over extreem rechts en neonazi's.

Voor meer betrouwbare informatie over het Midden Oosten kan men beter i24 News volgen. Bovendien verschaffen de regelmatige updates van Amir Tsarfati informatie die van onschatbare waarde is. 

De Vreemdeling op 08-09-2018 14:05

Pieter A. Meijer,

Mischien zou je gewoon goedemorgen kunnen zeggen ?  We leven hier niet in Israël .

willy op 08-09-2018 14:17

@PieterA Meijer. de vernietiging van Damascus is nog nooit een gebeuren geweest in de geschiedenis en staat ook niet beschreven bij Johannes in zijn laatste Bijbelboek, maar bij de grote profeet Jesaja en gezien de huidige ontwikkelingen kan dat nog steeds , vele exegeten worstelen daar nog steeds mee, want Damascus is één van de oudste steden op deze planeet !!Shalom

Allen: verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Bundy op 08-09-2018 14:55

@Guardianofretro op 07-09-2018 23:27

Maak je maar niet te druk om het verdraaien van het nieuws door de MSM .    Ik sprak laatst iemand die zei dat hij niemand meer kende ( man met grote kennissenkring ) die nog naar het NOS journaal keek .

Op de t.v. was wél het nieuws dat de publieke omroepen financiële steun krijgen uit Den-Haag omdat de inkomsten uit advertenties zo waren teruggelopen .   Ik denk dat dat inherent is aan  dalende kijkcijfers .   Volgens mij is een deel van het volk wakker geworden , de "elite "zal zich mede daardoor moeten haasten met hun snode plannen .

Rien op 08-09-2018 16:48

Er is er maar 1 die echte vrede en geluk geeft

Jezus De Christus Hij heeft alles onder controle niet trump of putin Hij alleen laten we bidden voor Israël Shalom uit Katwijk

Allen: verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Tom Hendrix op 08-09-2018 16:57

@Pieter A. Meijer: 11.34. uur. Daar zat ik ook al aan te denken, bij mijn reactie. Groet: Tom.

Rom op 08-09-2018 21:07

Russische wapen industrie draait op volle touren.Maar leveranciers en toeleveringsbedrijven in het westen hebben boter op hun hoofd.

Eduard op 08-09-2018 21:45

er gaat helemaal niets gebeuren met grote knallen... Moet nu toch wel eens duidelijk zijn lijkt mij. Er wordt hier al jaren geroepen over grote paddestoelen die uit de grond komen over het hele middenoosten. Allemaal prietpraat! Dit is al zo van begin der tijden en zal zo nog eeuwen doorgaan! allemaal proppenschieters om de wapen economie op gang te houden. geld is geld en meer is het niet.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl