Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Oekraïne stevent in Zee van Azov af op oorlog met Rusland’

‘Verenigde Staten lijken maar op één ding uit te zijn: een gewapend conflict’

 
Een Oekraïens patrouilleschip in de Zee van Azov. Amerika overweegt serieus om het regime in Kiev moderne raketten te leveren om Russische schepen aan te vallen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Het enkele jaren geleden door een illegale, door de EU gesteunde CIA-staatsgreep aan de macht gekomen Oekraïense neonazi-marionettenregime probeert voor de zoveelste keer oorlog met Rusland uit te lokken. Westerse media staan er amper bij stil dat de spanningen in en rond de Zee van Azov, die grenst aan Rusland en het oosten van Oekraïne, gevaarlijk is opgelopen, en de VS serieus nadenkt over het leveren van raketten, marineschepen en andere wapens aan het regime in Kiev, dat zelf al enkele artillerieschepen naar de regio heeft gestuurd en Russische visserboten en vrachtschepen heeft geënterd.

 

In 2003 sloten Rusland en Oekraïne een verdrag over de Zee van Azov en de straat van Kerch die naar de Zwarte Zee leidt. Beide landen mogen deze wateren sindsdien vrijelijk gebruiken, omdat ze tot zowel Rusland als Oekraïne behoren.

Provocaties van regime in Kiev

Probleem is dat het nieuwe regime in Kiev de Russische rechten niet meer erkent. De aanleiding hiervoor was de democratische aansluiting van De Krim bij Rusland, die door de Westerse media en politici steevast valselijk een ‘annexatie’ wordt genoemd. Oekraïne eist bovendien het recht op om ieder schip dat zonder toestemming naar of van De Krim vaart vast te houden. Ook pleit Kiev voor internationale sancties tegen de Russische havens aan de Zwarte Zee, als vergelding voor een zogenaamde Russische ‘blokkade’ van de Zee van Azov.

Op 24 maart enterde de Oekraïense kustwacht een Russische vissersboot. De bemanning werd vastgezet, ondervraagd en mishandeld. Uiteindelijk werden de zeelieden zonder paspoorten naar De Krim teruggestuurd. Hiermee schond Oekraïne tal van internationale verdragen. Het was tevens de start van een nieuwe serie provocaties. Zo werd vorige maand een Russisch tanker in de Oekraïense haven Kherson aan de ketting gelegd. Moskou vergeleek deze actie met de piraten die de wateren bij Somalië onveilig maken.

Mogelijk moderne raketten voor Oekraïne

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken moedigt Kiev aan in het opzoeken van confrontaties met Rusland, dat in de Westerse media automatisch van zo ongeveer alles de schuld krijgt. De VS wil dat de NAVO de Zee van Azov gaat ‘beschermen’ en er mogelijk zelfs mijnen gaat leggen. Ook wordt gesuggereerd dat de Oekraïense marine kleine snelle aanvalsboten kan gaan gebruiken om grote Russische schepen te omcirkelen.

Officials van de American Foreign Policy Council, de Atlantische Raad en het Institute for World Policy pleiten voor het leveren van diverse moderne raketten, radarsystemen en kustwachtschepen aan Oekraïne, bedoeld om de Russische marine te kunnen aanvallen.

Oekraïense bevolking lijdt, maar VS lijkt maar één ding te willen: oorlog

Ondertussen is het leven voor de Oekraïense bevolking er bepaald niet beter op geworden. De economie en financiële huishouding liggen in puin, en de corruptie loopt de spuigaten uit. In maart 2019 zijn er nieuwe presidentsverkiezingen, en dan is het voor de huidige machthebbers heel handig om de schuld van alle ellende gewoon weer aan ‘boeman’ Vladimir Putin te kunnen geven.

Analist Peter Korzun van The Strategic Culture Foundation hoopt dat Oekraïne de Amerikaanse druk negeert en weer om de tafel gaat zitten met Rusland om een vreedzame oplossing te vinden, zoals ook het 2003 gesloten verdrag bepaalt in het geval van meningsverschillen. Helaas lijkt Amerika echter maar één ding voor ogen te hebben, en dat is een gewapend conflict tussen beide landen veroorzaken, dat even makkelijk als snel in een veel grotere oorlog tussen West en Oost kan ontaarden.

‘Het is jammer dat de VS zo’n destructieve rol speelt,’ besluit Korzun. ‘Het is tijd dat Russische en Oekraïense experts en officials hun verschillen opzij zetten en beginnen met het vinden van een vreedzame oplossing voor dit urgente probleem.’

 

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.    

Reacties

Cefas op 17-09-2018 15:14

Oorlogvoeren is goed voor de economie, dat er een paar honderdduizend mensen de pijp uitgaan is bijkomende schade. Jammer dan, zo wordt gedacht door de militaire hardliners van de grootmachten en hun bondgenoten.

Kees op 17-09-2018 17:06

Ik hou hoop op Trump, met Clinton was het allang oorlog geweest.

Bundy op 17-09-2018 17:57

Poetin heeft goed gehandeld door te wachten tot de Oekraïnsche bevolking de echte aard van hun nieuwe leiders heeft leren kennen . Zij zullen weinig enthousiasme  meer voor hen hebben . 

Ik hield het militair gezien voor onmogelijk om Rusland in de herfst of winter aan te vallen .  Nu denk ik daar anders over : dit is extra goed voor de geplande dépopulatie en de huurlingen laten zich niet gehinderd door kennis van zaken gewoon sturen . Triest .

Qvic op 17-09-2018 19:13

Spreken we hier over de VS van Trump of wordt er hier gesproken van de Deep State VS, die min of meer onafhankelijk opereert van de officiële instanties van de regering van Trump. Door al dat fake nieuws is het bijna niet meer te achterhalen wie de opdrachtgevers nu werkelijk zijn.

Tabris op 17-09-2018 23:25

Zolang er aan oorlog veel geld verdient kan worden zullen er altijd psychopaten zijn die overal bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten om zichzelf te kunnen verrijken. En het zijn niet alleen Amerikanen die dat doen, de Russen verdienen er ook goed aan.

Tom Hendrix op 18-09-2018 06:36

@Qvic: 19.13. uur, op 17/9. Dat is de grote vraag.

Shadow1100 op 18-09-2018 10:43

Op een van de hoogste heuveltoppen in Elbert County, Georgia, bevindt zich een reusachtig granieten monument, genaamd de Georgia Guidestones.

Op de vier reuzenstenen die samen de deksteen steunen staan in acht verschillende talen tien 'guides', of vrij vertaald 'tien geboden'.

Gebeiteld in het Engels, Spaans, Swahili, Hindi, Hebreeuws, Arabisch, Chinees en Russisch. Daarnaast vindt je een korte samenvattende tekst in vier oude talen, te weten Babylonisch, Klassiek Grieks, Sanskriet en Egyptisch:

1. Er mogen niet meer dan 500 miljoen mensen zijn om de natuur in balans te  houden. 2. Houd toezicht op de voortplanting – verbeter gezondheid en diversiteit. 3. Verenig de mensheid door middel van een nieuwe taal. 4. Passie, geloof, traditie en alle dingen moeten worden getemperd. 5. Bescherm mensen en landen door middel van eerlijke wetten en rechtbanken. 6. Bestuur alle landen intern en leg externe geschillen voor aan een wereldrechtbank. 7. Voorkom pietluttige wetten en nutteloze functionarissen. 8. Breng persoonlijke rechten en sociale plichten met elkaar in balans. 9. Prijs waarheid, schoonheid en liefde en zoek harmonie in het oneindige. 10. Wees geen kanker op de aarde, laat ruimte voor natuur, laat ruimte voor natuur.

Er moeten dus nog wat mensen sterven.......

ottoman op 30-09-2018 00:39

hoemeer oorlogen hoemeer de wapenhandelende naties rijker en machtiger worden.

nr 1 zijn amerika en rusland

china, duitsland, israel, frankrijk en engeland zijn ook van zulke grote spelers

turkije is de succesvolste nieuwkomer is vrij korte tijd, wisten van alles met succes te ontwikkelen, verbeteren en zelfs al vele projecten te promoten en verkopen.

het heeft t voordeel als enige moslimland om doorgang bij moslimlanden te krijgen of zelfs voorang/ voorkeur met hun verkopen.

maar ook gwn landen die geboycot worden door west of niet lekker liggen. of zoals georgie die vijandig is met rusland maar wel van alles wil aanschaffen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl