HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Nieuwe Reformatie? Dreigende scheuring Katholieke kerk door misbruikschandaal’

Paus Franciscus blijkt heimelijk sancties van zijn voorgangers tegen pedo-priesters te hebben verlicht

 
Paus Franciscus zal hoe dan ook niet ongeschonden uit het huidige schandaal komen, en vermoedelijk veel van zijn macht kwijtraken (Afbeelding: Getty Images (2)).

Philip Lawler, de redacteur van het doorgaans goed geïnformeerde Catholic World News, schrijft dat de Katholieke Kerk door het almaar groter wordende misbruikschandaal rond paus Franciscus dreigt te scheuren, een breuk die volgens hem te vergelijken zal zijn met de Reformatie (de afsplitsing van het huidige protestantse christendom in de 16e eeuw). Lawler bevestigde eerder in zijn boek ‘Verdwaalde Herder: Hoe paus Franciscus zijn kudde misleidt’ de waarheid van oudere complottheorieën dat het Vaticaan heimelijk is overgenomen door een extreemlinkse pedo- en homoseksuele ‘kabaal’, die met de gedwongen vervanging van paus Benedictus door de Jezuïet Franciscus sinds 2013 ook de absolute top van de kerk in handen heeft gekregen.

 

Ruim een week geleden schreven we dat aartsbisschop kardinaal Theodore McCarrick, de spil van het meest recente misbruikschandaal in de VS, een cruciale rol heeft gespeeld bij de verkiezing van Franciscus. Aartsbisschop Carlo Maria Viganò, de voormalige pauselijke ambassadeur in de VS, publiceerde hierover een 11 pagina’s tellende aanklacht, waarin hij de paus ervan beschuldigde McCarrick te hebben aangesteld terwijl hij toen al volledig op de hoogte was van diens massale misbruik van priesters, studenten en andere gelovigen. Franciscus weigerde hier vervolgens op te reageren.

Paus verlichte sancties pedo-priesters

Associated Press berichtte vorig jaar dat Franciscus de sancties die door zijn voorgangers Benedictus XVI en Johannes Paulus II aan diverse ‘pedo-priesters’ waren opgelegd, heimelijk had verlicht.

Lawler: ‘Dit volgt een patroon. Paus Franciscus heeft kardinalen gepromoveerd die zoals McCarrick werden beschuldigd van seksueel wangedrag, of dit hadden verdoezeld, zoals in het geval van kardinaal Danneels, die hij tot de Senaat benoemde, en kardinaal Maradiaga, die de voorzitter is van zijn raad van adviseurs (zijn ‘kabinet’).’ Dan is er ook nog het beruchte geval van kardinaal Errázuriz in Chili, die Franciscus ondanks de talloze bewijzen is blijven steunen, waarop alle andere bisschoppen in Chili ontslag namen.

‘Nauwelijks reden te twijfelen aan bestaan homoseksueel netwerk Vaticaan’

Lawler verklaarde wat veel anderen ook al hebben geconstateerd, namelijk dat paus Franciscus bomvol vredelievende en berouwvolle woorden zit, en al diverse keren zijn grote spijt betuigde voor alle misbruikschandalen, maar dat uit zijn acties exact het tegenovergestelde blijkt. In realiteit blijft hij de pedo-kabaal in de kerk juist volop steunen, en geeft hen zelfs nog machtigere posities.

‘Er is nauwelijks reden te twijfelen aan het bestaan van zo’n soort kabaal,’ aldus Lawler. ‘Feitelijk is er een homoseksueel netwerk in het Vaticaan, en ook onder de geestelijken en leiders in dit land. Anders is het niet te verklaren dat McCarrick tientallen jaren lang hogerop kon blijven klimmen.’ En dat terwijl zijn misbruikschandalen al vele jaren een publiek geheim waren.

‘Enorme corruptie, maar hij is favoriet van de media’

‘Het lijdt geen twijfel dat er enorm veel corruptie is, wat moet worden blootgelegd.... Daar is genoeg aanleiding voor, want veel mensen zijn erg boos en agressief.’ Hij pleit daarom voor een onafhankelijk onderzoek naar de aanklacht van kardinaal Viganò, waarin de bisschoppen verplicht moeten worden alle gevraagde documenten en informatie te overleggen. Daarbij gaat het beslist niet alleen om ‘pedo’ priesters, maar ook om massaal misbruik van volwassenen.

Dat de massamedia nog maar weinig aandacht aan dit schandaal hebben gegeven komt volgens Lawler omdat paus Franciscus ‘een van hun favorieten is, vooral bij links.’ Een van de redenen hiervoor is dat de paus hooggeplaatste geestelijken verdedigt en beschermt die openlijk homoseksueel zijn, wat rechtstreeks tegen de katholieke leerstellingen indruist. Zo weigerde Franciscus de Vaticaanse diplomaat msr. Battista Ricca te veroordelen nadat deze in Uruguay in een lift betrapt werd met een 15 jarige schandknaap.

Franciscus zal ‘sowieso veel minder macht hebben’

Inmiddels is er volgens Lawler ‘een complete generatie geestelijken die getraind zijn om de andere kant op te kijken’ als collega’s of hun meerderen weer eens werden beschuldigd van seksueel misbruik. ‘Dit moet worden gestopt.’ Probleem is dat bijna alle bisschoppen aan een enorm geloofwaardigheidsprobleem lijden, en feitelijk allemaal zouden moeten worden vervangen, iets wat de paus hoogstwaarschijnlijk niet zal willen doen.

Om over zelf aftreden, zoals kardinaal Viganò heeft geëist, maar niet te spreken, want gaat niet gebeuren, stelt Lawler. ‘En volgens de canonieke wetten kan niemand hem dwingen. Hij is immuun als hij dat wil. Ik denk echter wel dat zijn leiderschap ernstig aangetast zal zijn, net als zijn geloofwaardigheid. Hij zal dus sowieso veel minder macht hebben.’

‘Na soort reformatie zal kerk er sterker dan ooit uitkomen’

‘Waar dit gaat eindigen weet ik niet. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt, zeker niet in de 40 jaar dat ik journalist ben. Maar er bestaat absoluut de mogelijkheid dat de verdeeldheid zo groot is dat de kerk zal scheuren,’ vervolgt de redacteur. ‘Dat zou natuurlijk een groot drama zijn... Op dit moment praten Franciscus’ meest fervente supporters liever over seksueel kindermisbruik dan over zijn leiderschap. Dat laat zien hoe wanhopig men is.’

Hij verwacht dan ook dat er iets groots gebeurt ‘in de orde van de Reformatie’, waarin kerkleiders die echt willen hervormen zullen breken met de schandalige praktijken van deze pedo/homo-kabaal, en een groot aantal ontgoochelde katholieken achter zich zullen krijgen. ‘Ik moet echter wel blijven geloven dat er een groot aantal kardinalen zijn die op het laatste conclaaf paus Franciscus hebben gekozen, die nu iets van wroeging hebben. Want geen zinnig mens wil dit... Ik denk dat we zeer roerige tijden tegemoet gaan, maar dat de kerk er op de langere termijn hervormd en sterker dan ooit uitkomt.’

 

Xander

(1) Breitbart
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik


Zie ook o.a.:

26-08: Aartsbisschop: Paus wist van misbruik, maar stelde kardinaal McCarrick toch aan als persoonlijk adviseur

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

pro-Israël op 04-09-2018 22:44

Cabal = kliek.

Ramshoorn op 04-09-2018 22:59

Wie ook maar een klein beetje met de kerkgeschiedenis op de hoogte is weet dat de RKK wereldwijd  al 17 eeuwen met seksueel misbruik van hun pausen, kardinalen, bisschoppen, priesters en nonnen heeft te maken. De Reformatie van de Monnik Maarten Luther in 1517 deed al een boekje open over de vele misbruiken van de roomse kerk en kloosters in zijn tijd. Miljoenen roomsen verlieten toen die zedeloze kerk en werden Protestant.

In mijn boekenkast alleen al staan 10 boeken die hierover in detail vertellen.

Ik koop ze niet meer, in de bibliotheek vond ik een veelvoud van boeken die ook hun licht op dit seksueel misbruik en andere maffia gebruiken doet schijnen in de RK-kerk. Wie ze leest kan maar tot een conclusie komen: Geen wonder dat burgers die te arm waren en geen brood meer konden kopen en masse vanaf 1789 met de Franse Revolutie de schatrijke RKK de rug toedraaiden. De Paus werd in 1798 door Napoleon zonder mededogen uit het Vaticaan gejaagd.

De RKK kreeg opnieuw een blow van jewelste met de rode revolutie van Leinin, Stalin, Trotsky in 1917 toen in Rusland de Tsaar en zijn familie over de kling gejaagd werd en 220 miljoen uitgehongerde orthodoxen daar de kerk met spoed verlieten.

En...Kerkgangers van nu krijgen slechts stenen voor brood van hun priesters en predikanten die zelf niet meer geloven in de opstanding uit de dood van Jeshua. Predikanten geloven zelfs niet meer dat er een duivel en een hel is. De wonderen van Jeshua worden met een korrel zout genomen. Waarom zou je nog een voet in hun kerk zetten? 

Over bekering wordt door de meeste priesters en predikanten met geen woord meer gerept. De Bijbel blijft dicht. Jeshua en de Apostelen deden wel de Bijbel open. De Gemeente van Jeshua groeide toen als kool. Op de eerste Pinksterdag in Jeruzalem werden er door Petrus en zijn medeapostelen 3000 Joden in de open lucht gedoopt. Kom daar nu nog maar eens om.

Volgens deze paus in Rome komen ook atheïsten in de hemel. Enz, enz. En dan heb ik het nu maar liever niet over het decennia lange bedrog van zogenaamde Mariaverschijningen in Lourdes en Fatima en andere plaatsen waar de kerk grof geld aan verdiend. Deze kerk heeft zijn langste tijd gehad en gaat geheel ten gronde, naar de gallemiezen. Waarvan Akte!!!

Mark S. op 04-09-2018 23:43

Franciscus heeft in Argentinie destijds als Aartsbisschop Bergoglio zelf een groep slachtoffers van sexueel misbruik door geestelijken tegengewerkt. Hij is zelf ook een schuldige geestelijke. Schuldig aan het ontkennen en tegenwerken van slachtoffers. 

Dat verklaard ook waarom hij de straf van andere geestelijken verlichtte. En het continu opneemt voor homosexualtiteit ed. Hij is een wolf in schaapskleren.

Dick G op 04-09-2018 23:44

Ramshoorn, Het speelt ook ij de protestanten. Eerst de eigen splinter zien en verwijderen. Na ik heb gehoord van een protestant is het daar zelfs nog erger q.a.  Misbruik. En deze Paus moet zo snel mogelijk van het toneel verdwijnen. Hij is een gevaar voor alle christenen.

Petra op 05-09-2018 00:10

Zijn er nog steeds aanwijzingen dat deze paus de welbekende valse profeet is? of is dit inmiddels weerlegt ?

Wiljo op 05-09-2018 05:46

Wiljo, Het is u bekend dat Geloofszaken op het geloofsforum thuishoren. Mod.

Josef op 05-09-2018 07:21

Hoe eerder deze man van het toneel verdwijnt des te beter is het voor de christenen is.

Deze man is een smet voor het christendom, heulen met de islam  en als gelijkwaardige "religie" bestempelen is al zo'n aanwijzing van

 een valse leer die hij verkondigt.

Hubert Luns op 05-09-2018 07:44

De Roomse Kerk gaat niet scheuren. De goeden zullen de schaapstal verlaten en worden vervolgd zoals in de begintijd van de kerk, en dit is niet alleen een Rooms-Katholiek probleem, want ook bij de Protestanten rommelt het, in die zin dat ze één front zullen gaan vormen samen met Bergoglio, alias Paus Franciscus (die ze niet als paus zullen erkennen maar wel als leider). De goeden in Protestantse kringen zullen daarom ook ondergronds moeten gaan. Ondergronds gaan is wat anders dan scheuring. Maar het zal niet lang duren want de Heere komt spoedig terug om de bokken van de geiten te scheiden. Een uitrijping van het kwaad is noodzakelijk om censuur te kunnen toepassen. Maranatha Heer, Kom !

JP op 05-09-2018 08:07

"Hoogmoed komt voor de val".

Ramshoorn op 05-09-2018 08:26

@Dick. Natuurlijk speelt seksueel misbruik ook bij Protestanten en Evangelischen maar de aantallen daarvan staan in geen enkele verhouding tot die van de RKK.

Lees de Lof der Zotheid van Erasmus een tijdgenoot van Maarten Luther over de liederlijke toestand en misbruik van RK-prelaten die aan hun gerief komen in kloosters. Lees vooral het boek: de Kerk en haar kruis van Karlheinz Deschner...geschiedenis van de seksualiteit in het christendom.

@Petra. Als u de moeite neemt om even terug te kijken naar de uitzending van Buitenhof NPO 1 van afgelopen zondag 2-9-2018 dan ziet u een interview van Witteman in gesprek met advocaat Jan Boone over de Juridische implicaties van het gigantische seksueel misbruik in de Rooms Katholieke Kerk.

Hij en vele advocaten in de VS klagen de RKK aan als Criminele Organisatie. Het Deetman Rapport en uitspraken van o.a. A. Bodar en ander bisschoppen komen ook ter sprake: Wir haben es nicht gewußt? Dat zei Kardinaal Simonis een tijdje geleden al op TV bij Pauw en Witteman!

Dat is toch wel vreemd. Hoeveel media aandacht is er al niet op Radio en TV geweest de afgelopen decennia over dit misbruik? Hoeveel schokkende reportages zagen kijkers niet over het seksueel misbruik ook in o.a. Ierland en Peru?

Er werd nog niet zo lang geleden zelfs een Film “Spotlight” bekroond over het enorme aantal seksueel misbruik van RK-prelaten in Boston VS. Enz.

Twee boeken over het seksueel misbruik in de RKK wil ik noemen die mijn geloof in de leiders van de RKK tot nul brachten mij schokten:

1...Misdadige Pausen en hun handlangers van Aat van Gilst.

2...Onder de Rokken van het Vaticaan van Cees Zoon. 

Doordenker op 05-09-2018 09:38

Deze 'progressieve' paus is volop bezig van de 'katholieke kerk' een 'multireligieuze kerk' te maken waarin ook de meest barbaarse en achterlijke culturen en religies zich welkom voelen.

Een voorbeeld van deze onvoorstelbare 'verrijking' uit het door links gesponsorde dagelijke 'multiculturele leven':

'Too young to prosecute': German police drop case of 10yo Afghan boy who raped classmate https://www.rt.com/news/437642-afghan-child-rape-germany/

Ernie van de Wal op 05-09-2018 10:29

@Dick G op 04-09-2018 23:44

 Heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Om te beginnen vormen "de protestanten" een veelheid aan kerken. Dus "gehoord van een protestant" duidt erop dat u dat zelf verzonnen hebt. Overigens komt incest ook bij protestanten voor. Ook bij socialisten, liberalen, humanisten etc. In het NRC van 27 mei 2014 werd gemeld dat 1 op de 3 kinderen seksueel geweld meemaakt. Waarvan de toenmalige minister Opstelten nogal geschrokken was.

Punt waar de roomse kerk afwijkt, is dat ze voor geestelijken het celibaar hanteert (roomse geestelijken mogen geen relatie met een vrouw hebben) en dat ze met nogal wat kloosters en internaten de kat op het spek bond voor uitspattingen als incest. 

Ik zat in de jaren '80 op de MDS in het klooster Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Een van de leraren heeft daar op het internaat gezeten en die vertelde. dat als de leerlingen onder de douche gingen, dan kwamen de paters om ze af te rukken. En wie dat op prijs stelden, konden 's-avonds in bed nog wel een behandeling krijgen. Om maar 1 voorbeeld te noemen.

mijn mening op 05-09-2018 11:51

Nostradamus voorspelde dat dit de laatste paus zou kunnen zijn, vóór het einde van de katholieke kerk en het begin van Armageddon in de hele wereld.

Tom Hendrix op 05-09-2018 15:12

@Ramshoorn: 22.59. uur, op 4/9. Met U eens. Zo steekt de zaak ineen.

willy op 05-09-2018 15:53

Deze paus is inderdaad niet meer geloofwaardig! Of het tot een scheuring komt dat betwijfel ik . Zij die nog echt gelovig zijn worden bijna uit de kerk gepest om hun nog fundamenteel geloof wat je niet van deze paus kunt zeggen!  Shalom

Ramshoorn op 05-09-2018 17:21

Bedankt @Tom Hendrix voor uw bemoedigende reactie. Een onderwerp waar je niet vrolijk van wordt.

@Mijn mening. Niet alleen Nostradamus maar ook Twaalfde-eeuwse ziener Malachias voorspelde het einde van de RKK, tevens het lot van de Pausen tot aan de dag des Oordeels. Zijn profetie kunt u lezen in het Boek van John Hogue: De laatste Paus...verval en ondergang van de Kerk van Rome.

Dante schrijft ook in zijn Inferno over 2 Pausen in de hel.

Ook de Apostel Johannes schrijft in zijn boek Openbaring hfst. 16-20 over de totale ondergang van deze valse kerk.

Eelke Piers op 05-09-2018 17:36

@ Ramshoorn op 04-09-2018 22:59

Je maakt je hele betoog minder geloofwaardig door de stelling dat 220 miljoen orthodoxen de kerk verlieten. Dit waren Grieks/Russisch orthodoxen en die hebben niets met de Rooms katholieken te maken. Nu zijn die 220 miljoen allemaal weer orthodox. Zij waren alleen voor het communisme ondergedoken.

Ik ben in mijn leven nog nooit een priester/predikant tegengekomen die niet in de duivel gelooft. De hel is iets anders.

Als RKK de pedo-priesters gaat aanpakken dan komt de volgende vraag wat doen we met alle geestelijken die er een vrouw op na houden. De priesters hebben ook een eed afgelegd om celibatair te leven

René H. op 05-09-2018 19:56

Als er een scheuring in de RK Kerk zou plaatsvinden is die onvergelijkbaar met de scheuring o.l.v. Maarten Luther De orthodoxe katholieken die zich van deze paus afkeren zullen in niets de leer van de Kerk willen veranderen. Luther heeft de essentie van het Katholieke geloof willen uitbannen. Dit is hem niet gelukt, zoals het tot nu toe niemand gelukt is om de RK kerk te vernietigen. Ik maak steeds meer protestanten mee die tot het inzicht komen dat de reformatie veel te veel heeft weggegooid en met veel belangstelling kennis nemen van de mystieke rijkdom van de RK kerk.

Dat neemt niet weg dat de top van de kerk op dit moment vol zit met verraders,maar had Jezus onder zijn eigen leerlingen ook geen verraders/

Judas ging verloren , niet eens om het verraden van Jezus maar om het wanhopen aan Gods barmhartigheid.

Petrus heeft Jezus  geloochend maar vroeg vergeving en kreeg die ook.

Ramshoorn op 05-09-2018 21:51

@Eelke Piers. Dank voor uw aan/opmerking!!!

Ja, er is inderdaad groot verschil tussen Orthodoxe en RKK gelovigen. Orthodoxen hebben hun eigen Patriarch die niets gemeen heeft met de Paus van Rome. Integendeel: Ze bestreden elkaar vele eeuwen bloedig. Vooral met de Balkanoorlogen. Het Roomse Kroatië vermoordde vele honderdduizenden Orthodoxe Serven.

Orthodoxe Priesters mogen wel huwen met een vrouw dit itt Roomse priesters die celibatair dienen te leven volgens het Vaticaan. Onbegrijpelijk die verschillen. Ze lezen toch dezelfde Bijbel?

Er is maar een Paus geweest die met kop en schoueder boven al zijn omstreden voorgangers uitstak en dat was Johannes de XXIII. Hij was de eerste Paus die Joden om vergeving vroeg voor de eeuwenlange misdaden van zijn Kerk.

Hij gaf de Bijbel terug in de landstalen zodat RK gelovigen zelf voortaan de Bijbel konden lezen die vele honderden jaren op de index van verboden boeken had gestaan. Hij zorgde er ook voor dat het Latijn afgeschaft werd in de kerkdiensten. Priesters preekten vanaf 1965 in het Nederlands en de Priester stond voortaan niet meer met de rug naar de gemeenteleden maar voortaan van aangezicht tot aangezicht. Gelovigen krijgen nog steeds geen beker aangereikt tijdens de Mis alleen een hostie.

De pausen die na hem kwamen vieren liever weer de Tridentijnse Mis in het Latijn: Paus Paulus VI, Johannes Paulus II, Ratzinger en nu dus Bergoglio. Nedelandse RK waren dan ook niet enthousiast toen de Poolse Paus in 1985 Nederland bezocht. Veel Katholieken van de 8 mei beweging en Protestanten lieten dat dan ook merken aan deze toneelspeler en media Paus. Lege straten en weinig animo.

Luther werd in 1517 de hervormer in de RKK en de Paus van Amsterdam Huub Oosterhuis [Zie zijn biografie] werd dat vanaf 1970 tot heden. Hij huwde verschillende keren met een vrouw. Legde zijn pij als priester neer. Gelooft ook niet meer in de Transsubstantiatie met Eucharistie en noemt dat zelfs de grootste Truc van de RKK. Hij preekt in zijn gewone pak. 

Oosterhuis is behoorlijk vrijzinnig maar een groot bewonderaar van Israël en de Hebreeuwse taal. Dat bleek wel toen hij de begravenis van Prins Claus mocht leiden in Delft. Lees zijn biografie de Paus van Amsterdam voor nog veel meer sappige details.

vlokje op 06-09-2018 06:41

Tis niet goed dat een man alleen zeit....... [;-)

vlokje op 06-09-2018 07:39

Ik wil nog wel even verder gaan dan jullie allemaal:

Aan de gebruiken, de vieringen, kledij, symbolen en symboliek is tussen de regels te zien dat zelfs de verkeerde god aangeroepen wordt, de overste van deze aarde ,en iedereen weet wie dat is....

Bv morgendiensten, dat zijn vieringen als de zon opkomt, zonvereering dus, altaar staat op het oosten, dus iedereen staat met het gezicht naar het oosten.

Terwijl de joden hun viering doen na zonondergang, met hun rug naar de ondergangde zon, maar dus ook met hun gezicht naar het oosten, uit respect voor hun god

Ramshoorn kunt u dit met uw literare kennis bevestigen dat dit gezegd is: 1 paus heeft over maarten luther gezegd: gelukkig blijven ze in de leer onze gelijken, is dit licht een zorgelijke opmerking

Gabriel op 06-09-2018 09:56

Misbruik in welke vorm dat ook zal nooit verdwijnen.

Dit gebeurt in alle godsdiensten, christelijk, moslims, boeddhisten, en ook in gezinnen!

Momenteel is de RKK de gebeten hond, maar oh, oh, oh al die strenge protestantse ouderlingen, die kunnen er ook wat van!!

Eens zullen al deze gasten zich moeten verantwoorden voor die Ene Rechter!

Hubo op 06-09-2018 13:51

Ik heb sowieso wat moeite met de geloofwaardigheid van het Christendom en nog iets meer met de rooms katholieke kerk.Toen ik nog op de kleuterschool zat,vroeg ik wel eens aan mijn moeder hoe het daar nou mee zat en dan zei ze : "Daar moet je in geloven." en daar ben ik altijd een beetje moeite mee blijven houden.

Paus Franciscus leek nu en dan openingen te geven in de richting van een hervorming.Dat kan je inderdaad een soort reformatie noemen.Ik sta daar wel achter,maar dat is iets van de lange adem.Het zou ook kunnen dat zich een conservatieve groep afscheidt.Dat wordt dan een schisma.Er zit momenteel weinig ontwikkeling in.Deze paus is min of meer gelanceerd als Popie Jopie,maar valt soms wel eens uit de rol en vertoont dan toch wel wat autoritaire trekjes.

De veroordelingen van kindermisbruik door hem zijn duidelijk.IK ben het er wel mee eens dat als het strafbare feiten betreft,dat in de eerste plaats een zaak is voor burgerautoriteiten en justitie.Ik denk niet dat dat een breekpunt voor hem gaat worden.Het is meer net als in het geval van Trump een poging om druk op hem uit te oefenen en hem in de gewenste richting te houden.

vlokje op 07-09-2018 12:44

Er is geschreven dat wij onderwezen gaan worden door de joden, tot dan moesten we alle afgod diensten staken en afwachten en verwachten

Mijn nuchtere gronings verstand denktdan: liever geen goddienst dan een godienst met foute gebruiken, dat haal ik uit die tekst

 

Vlokje: dit hoort thuis op het Geloofsforun.  Allen: Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Rosalie op 07-09-2018 22:18

Rosalie geen geloofszaken op dit forum, zie siteregels. Mod.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl