Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Google onder vuur om manipuleren zoekresultaten ten gunste van links

Google geeft toe dat het bijna 400 apps toegang heeft gegeven tot uw email account, ook uw wachtwoord en de mogelijke inhoud van emails – Ook andere internet bedrijven manipuleren uw mening naar links

 
Wie van u gelooft nog steeds dat Google, na al het bewezen machtsmisbruik en meningenmanipulatie, objectieve zoekresultaten levert? (Afbeelding: Getty Images (3)).

Dat Google zijn zoekmachine zo heeft ingesteld dat conservatieve, rechtse en populistische sites naar ‘beneden’ worden geduwd ten gunste van linkse, groene, globalistische en progressieve stemmen, is al langer bekend. President Trump uitte onlangs forse kritiek op Google nadat bleek dat de zoekterm ‘Trump news’ enkel linkse en links getinte nieuwsberichten opleverde. Twee ‘tech’ verslaggevers van de Wall Street Journal hebben nu een ‘incident’ onthuld waarbij Google werknemers openlijk overlegden over het manipuleren van de zoekmachine, zodat een zoekopdracht naar Trumps destijds net ingevoerde inreisverbod voor bepaalde migranten enkel negatieve resultaten zou produceren, onder meer dat dit verbod ongrondwettelijk, illegaal en gevaarlijk zou zijn. Daarnaast zouden ook kritische sites en berichten over de islam worden tegengegaan.

 

Behalve het vrijwel uitsluitend weergeven van negatief berichtend nieuws over Trumps besluit(en) werden er tegelijkertijd ook hyperlinks gepromoot die de nietsvermoedende internetter ertoe moest aanzetten om een gift te geven aan de ACLU en andere pro-immigratie organisaties die zichverzetten tegen het inreisverbod. Ook zouden berichten van bepaalde politici en andere maatschappelijk bekende en invloedrijke personen zoals artiesten prioriteit worden gegeven.

Kritiek op islam eveneens tegengegaan

Uit de gelekte emailwisselingen bleek tevens dat er gekeken werd naar ‘het actief tegengaan van ‘islamofobisch’ genoemde sites die kritiek leveren op de islam, moslims en landen zoals Iran. Hetzelfde zou worden gedaan met de zoektermen Mexico, ‘Hispanic’ en ‘Latino’ (de Latijns Amerikaanse bevolking in de VS). Hogere Google officials zouden deze zeer positief staan tegenover deze ‘suggesties’: ‘Wij zijn hier absoluut voor... alles wat jullie nodig hebben,’ luidde een van de antwoorden.

Een leidinggevende van de afdeling Publieke Zaken zei weliswaar een groot voorstander te zijn dat Google op dit vlak meer gaat doen, maar vroeg zich wel af ‘hoe partijdig wij dan willen zijn... Zouden we ook bereid zijn om... organisaties weer te geven die het inreisverbod juist steunen?’ Google’s mede oprichter Sergey Brin ondertekende in ieder geval een brief van tech bedrijven aan Trump waarin geprotesteerd werd tegen dit inreisverbod.

Gelekte video: Google managers geschokt dat Trump gewonnen had

Na de onthullingen van de WSJ beweerde een woordvoerder van Google dat al deze ideeën werden afgewezen, en het bedrijf ‘nog nooit zoekresultaten heeft gemanipuleerd om een bepaalde politieke ideologie te promoten’, en dat terwijl overduidelijk en objectief is aangetoond dat dit wel degelijk al geruime tijd het geval is.

Dat bleek onder andere uit een onlangs gelekte video van een topvergadering bij Google, waarin de leidinggevende managers zich geschokt toonden na de overwinning van Donald Trump, en dat terwijl men er juist alles aan had gedaan om de campagne van Hillary Clinton te promoten en ook in de zoekresultaten zo positief mogelijk te belichten. (1)

Gmail voor apps opzettelijk zo lek als een mandje gemaakt

Google komt hierdoor steeds meer onder vuur te liggen in de VS. In juli erkende het in een brief aan vragen stellende Amerikaanse senatoren dat het aan minimaal 379 apps van ‘derde partijen’ toegang heeft gegeven tot uw persoonlijke Gmail account(s). En daarbij gaat het niet enkel om uw emailadres en persoonsgegevens, maar ook om uw wachtwoorden en de inhoud (2). Google zelf zou inmiddels gestopt zijn met deze praktijken, maar wie gelooft dat na talloze en jarenlange leugens nog?

Ook andere tech bedrijven manipuleren uw mening naar links toe

Het is overigens zeker niet alleen Google/YouTube dat probeert om de publieke opinie te beïnvloeden door linkse zoekresultaten prioriteit te geven. Neem bijvoorbeeld Getty Images, waar wij veel gebruik van maken. Een zoekresultaat als ‘migrant protest’ levert in eerste instantie vrijwel uitsluitend foto’s van protesten en demonstraties vóór migranten en immigratie op: ‘Refugees welcome!’, ‘Protect the children’, ‘Contra racismo Europa’, ‘Unite against racism – Socialist Party Australia’, ‘Hunger strike for all acceptance in society’, ‘No Child is illegal’, ‘Right to Work for all asylum seekers without restriction’, ‘Immigrants we want you here’ et cetera.

De vele burgerprotesten tegen het migrantengeweld in bijvoorbeeld Duitsland worden op de eerste pagina’s vrijwel overgeslagen, met uitzondering van foto’s van leden van de extreemrechtse nationalistische splinterpartij NPD. Net als Google promoot Getty dus een extreemlinks-groen-progressief wereldbeeld, en is het altijd moeizaam -en niet zelden vergeefs- zoeken naar foto’s waaruit blijkt dat heel wat mensen het hier niet mee eens zijn, en anders over deze zaken denken. Sterker nog, die mensen en partijen worden heel misleidend en manipulatief steevast in extreemrechtse, racistische of neonazi hoek geplaatst.Xander

(1) Zero Hedge
(2) Russia Today
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

19-09: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en digitale controle staat? (/ Google en Facebook werken samen met China voor afdwingen totaal gecensureerd / politiek-correct internet – Google kan reeds zonder uw toestemming de instellingen van uw Android smartphone wijzigen)
29-08: Trump waarschuwt Google tegen censuur, is bang voor nog meer haat en geweld door links
18-08: (/ Is de linkse internetcensuur de opmaat voor de uiteindelijke terugkeer van ‘heropvoedingscentra’ voor conservatieven?)
12-08: 'Internet censuur signaal van aanstaande false flag aanslag groter dan 9/11'
08-08: Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen
07-08: Westerse internet censuur wordt actief: Eerste grote onafhankelijke media geblokkeerd

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.  Reacties

willy op 21-09-2018 15:01

Dit heb ik al dikwijls ondervonden! En kritiek op te islam is ook al een verborgen terrein! Ook houdt men uw zoekgedrag bij en onderzoekt deze en geven het door naar inlichtingendiensten, of men gebruikt uw zoekgedrag oor commerciele doeleinde, dit wordt natuurlijk in alle toonaarden ontkent .onlangs zocht in naar de wat rechtse studentenvereniging uit Belgie naar schild en vriend, welnu eer ik hun website had was ik bij wijze van spreken reeds op pensioen ! Goed artikel ! Shalom

Tabris op 21-09-2018 15:10

Ik heb google al lang afgezworen en gebruik nu https://duckduckgo.com/. Die geeft altijd goede objectieve zoek resultaten. Typ maar eens "idiot" in google en duckduckgo en zie het verschil in images. De Google images zijn bijna allemaal van Trump. 

Weg met Google!

Hubo op 21-09-2018 15:31

Ik vind dat rechts al genoeg de wind mee heeft in deze tijd.Het is overigens niet zo simpel in deze tijd te stellen wat rechts of links is.De uitdrukking links wordt nogal eens gemakzuchtig gebruikt om anderen te karakteriseren en verdacht te maken,zoals links in het recente verleden alles wat rechts was wel als fascistisch placht te bestempelen.Uiteindelijk blijf ik van mening dat echt rechts de wereld weinig goeds te bieden heeft,maar dat zullen we dan maar weer eerst moeten ondervinden net als in de jaren 33-45 van de vorige eeuw.

Aardige anecdote is dat één van mijn eerste zoekopdrachten op Google de muziek van ene Jack Bruce betrof,waarbij me de suggestie van Stormfront of een dergelijke organisatie aan de hand werd gedaan.

Doordenker op 21-09-2018 15:49

Bedrijven zoals Google hebben hun ontstaan en groei te danken aan de vrije markt economie. Eens ze echter aan de top staan, willen ze voorkomen dat concurrenten ook zouden kunnen groeien en hun machtspositie aantasten. Vanaf dat moment keren Google en consoorten de vrije markt de rug toe en worden het 'instellingen' die linkse ideologieën en politici ondersteunen.

Maatwerk op 21-09-2018 16:01

@ hubo

Rechts heeft niet altijd te maken met de nazi's. Gewone conservatieven worden ook rechts genoemd.

Verder was Stalin was bijvoorbeeld links...

Tom Hendrix op 21-09-2018 16:07

@Doordenker: 15.49. uur. Precies!

kim op 21-09-2018 16:28

Uit eigen ondervinding heb ik geconstateerd dat we worden bedonderd tot op het bot.

Vandaag heb ik mijn oer-oude "pick up' met prachtige vinyl platen en singels van zolder gehaald. Prachtige muziek en geen Sorossen kan daar tegen op. Wij wel mooie mensen, in mijn prachtig landje.

Het boek van George Orwell nogmaals gelezen vandaag en het is waar. We worden, de betalende slaven hier op onze aardbol, uitgebuit tot op het bot. Maar waar is de bepalende factor? wij toch de betalers? Er lag nog iets op zolder.

Perry op 21-09-2018 18:26

Dat linkse gedoe gaat net zo lang goed tot de mensen het niet meer pikken. En die tijd gaat er zeker komen en dan zal dat links volk de tol moeten betalen, en persoonliojk hoop ik dat die tol heel hoog zal zijn. 

Cefas op 21-09-2018 19:00

Smerige links/islamitische manipulaties van consevatief/christelijke gedachten en meningen. Een links/islamitische gedachtenpolitie dus met google als opperhoofd ten behoeve van de elite en deep state. In welke wereld leven wij eigenlijk. Deze wereld graaft zijn eigen graf.

Ivan Chapka op 21-09-2018 19:11

@Maatwerk op 21-09-2018 16:01

Niet alleen de Georgiër Stalin(nog steeds geadoreerd door de GroenLinkse top, zoals Paul Rosenmöller), de moordenaar van meer dan 30 miljoen Russen was links, de grootste linkse moordenaar was Mao, de moordenaar van zeker 100 miljoen Chinezen/Tibettanen (nog steeds geadoreerd door de S.P. top, zoals Jan Marijnissen) met in zijn gevolg de communisten PolPot, HotsjiMin, de NationalSocialist Hitler, de communistische complete DDR top (die i.t.t. StaSi Merkel wel de grenzen gesloten hielden) ,de communisten Ceaucesku, Castro, Chavez, Maduro, KimJong Un en nog een heel stelletje linkse moordenaars, w.o. enkele Amerikanen [Bush(R) en Obama(D)] die het MO op zijn kop hebben gezet, i.v.m. de olie belangen en bij Obama ook zijn religie de islam. Ook de rechtse dictators/moordenaars Franco, Videla en Pinochet passen in dit rijtje, maar hieruit blijkt toch dat de grootste moordenaars in de geschiedenis met honderden miljoenen op hun geweten,  nog steeds de linksen zijn geweest, welke ook nu nog steeds de hand boven het hoofd wordt gehouden (Soros, Antifa etc.) en waardoor wij 24/7 worden voorgelogen en gehersenspoeld door de Staatsomroepen, Commerciële omroepen (RTL=Soros), zogenaamde kwaliteitskranten (bijna allemaal i.b.v. de gesubsidieerde linkse Belg v.d.Meersch). 

Dat Google nu ook in dit linkse rijtje past, verwonderd mij niet. Zo ook Face Book, Twitter, zo bang als ze zijn dat ze hun macht en licenties etc. kwijtraken . En zo gaat het indoctrineren maar door, vooral op scholen en Uni's. Omdat ik de USSR zelf aan de lijve heb ondervonden, weet en voel ik op dit moment in de EU geen verschil met deze walgelijke periode. 

Wij zijn van de regen in de drup beland en hebben stuivertje gewisseld met de Russen, die nu veel vrijer zijn dan wij. Kijk er maar eens rond. Rusland is van de Russen en niet anders. En wij??

Doordenker op 21-09-2018 19:33

Interview (Engelstalig) met Julian Assange tot de videoverbinding verbroken werd door de Nicaraguaanse authoriteiten:

Julian Assange: "Generation being born now is the last to be free..."

https://www.rt.com/news/438968-assange-last-interview-blackout/

Montcru op 22-09-2018 00:23

nergens om maar sinds een maand of drie als ik “ xandernieuws” in type moet ik het hele woord types i.p.v. alleen maar een x. Voorheen was dat genoeg, alleen een. X . Hebben anderen dat ook?

of ben ik de enige. 

hebben jullie dat ook?

Oma op 22-09-2018 02:16

De pogingen om ons te misleiden door google en andere manipulerende hypocrieten is gedoemd te mislukken want de dagelijkse realiteit die de mensen ervaren staat haaks op wat ze ons willen wijsmaken. De volkswoede en bewustwording over dat smerige gemanipuleer, bespieden en indoctrineren groeit met de dag, net als het verzet. De rookgordijnen die ons eens in de leugenbubbel hielden worden steeds sneller herkend en doorprikt ondanks de vele fratsen die ze blijven verzinnen om hun intenties te verbergen.

Je merkt overigens dat bij de elite de paniek stilaan toeslaat omdat hun pogingen keer op keer mislukken, vooral wat betreft controle, de mond snoeren en hun kuiperijen geloofwaardig te houden. Dat komt omdat strategieen vanuit de oude energie, waarvan de elite zich decennia lang bediende, niet meer werken in deze overgangstijd naar het aquariustijdperk door bewustwording en verhoogd onderscheidingsvermogen door de nieuwe energie waarvan één kenmerk is dat controle over mensen onmogelijk wordt en dat zaait paniek...

volgens mij zijn dan ook, behalve sluipende indoctrinatie via sociale media (en vast ook door verborgen boodschappen/subliminalen) de merkwaardige en toenemende moordpartijen door beïnvloedbare (tieners) en labiele personen (verwarde/psychisch 'gestoorden') het resultaat van experimenten met mind control in een krampachtige poging opnieuw grip/controle te krijgen over de massa. Echter, de invloed van de nieuwe energie op de mens, op het collectieve bewustzijn van de mensheid, zal nooit lukken want dit is niet tegen te houden met geen enkel middel.

Oma op 22-09-2018 02:23

Oops, foutje in mijn vorige post, de laatste zin moet zijn: Echter, door de invloed van de nieuwe energie op de mens, op het collectieve bewustzijn van de mensheid, zullen de pogingen van de elite nooit lukken want energie is niet tegen te houden met geen enkel middel.

Tom Hendrix op 22-09-2018 08:03

@Ivan Chapka: 19.11. uur, op 21/9. Wat U schrijft, Ivan, is volkomen waar. Zo staan de zaken ervoor, dankzij de bojaren/communisten in Brussel, de EUSSR.

Palma op 22-09-2018 08:12

Nee nog steedsteeds alleen een x 

kim op 22-09-2018 09:15

Montcru@, ik heb dat ook. 

AEO op 22-09-2018 12:43

Nee, gewoon x is bij mij al genoeg.

Guardianofretro op 23-09-2018 11:28

Een goede weergave van de situatie; die helaas reeds al een paar generaties aan de gang is. Ook voordat er internet bestond.

Want de toon van de kranten en TV was ook al links.

Ge Kessel op 28-09-2018 05:25

dit zegt genoeg:

http://privacygrade.org/apps/com.google.android.googlequicksearchbox.html

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl