HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Vloot van 15 Russische schepen bij Syrië om nieuwe Westerse aanval te stoppen

Rusland bang dat verliezende rebellen opnieuw een ‘false flag’ chemische aanval uitvoeren om Westers militair ingrijpen uit te lokken - Russische parlementariër pleit voor plaatsing taktische kernwapens in Syrië 

 
Russische oorlogsschepen vuren kruisraketten af op ISIS doelen in Syrië (archiefbeeld 2017, Getty Images (3)).

September 2013, toen de wereld op het randje van de Derde Wereldoorlog balanceerde, lijkt op herhaling te gaan. Nadat de VS afgelopen week dreigde met nieuwe, ongekend harde militaire actie tegen de Syrische president Assad, stuurde Rusland in twee dagen nog eens vijf zwaar bewapende marineschepen door de Bosporus naar de wateren bij Syrië. Daarmee komt de Russische vloot, die tevens de aanval op het laatste rebellenbolwerk gaat ondersteunen, op 15 oorlogsbodems. ‘Net als het lijkt dat de jihadisten definitief worden verslagen en na 7 slopende oorlogsjaren de stabiliteit terugkeert, gebeurt er iets dat de wereld meteen weer op de rand van een crisis en escalatie brengt,’ schrijft journalist Leith Aboufadel voor Al Masdar News.

 

De Amerikaanse Nationale Veiligheid Adviseur, ‘havik’ John Bolton, liet het Kremlin afgelopen week weten dat Amerika klaar staat om buitengewoon krachtig in te grijpen tegen het Syrische regeringsleger. En net als 5 jaar geleden is de reactie dat Rusland dat niet zal accepteren. Minder dan 24 uur nadat drie Russische marineschepen, waaronder een geleide wapenfregat, door de Bosporus voeren (2), volgden nog eens twee oorlogsbodems, waaronder het hagelnieuwe, met supersonische kruisraketten bewapende fregat Admiral Grigorovich.

Aanval op laatste, door Turken gesteunde rebellenbolwerk

In de Russische vloot van 15 schepen bevinden zich twee onderzeeërs en de Nikolai Filchenko, het grootste landingsvaartuig van de Zwarte Zee vloot, dat 300 mariniers plus 20 tanks en trucks, of 40 pantservoertuigen, kan meenemen. Die zouden volgens Israëlische defensiespecialisten gebruikt kunnen gaan worden om een aanval van het Syrische leger (SAA) op het laatste bolwerk van de islamistische rebellen in de provincie Idlib te ondersteunen.

Deze nog bezette provincie grenst aan Turkije, en de rebellen worden dan ook vanuit Ankara militair en financieel ondersteund. Als ze een rechtstreekse confrontatie willen vermijden zullen de Turken hun weerstand tegen een Syrische-Russische-Iraanse aanval op dit circa 60.000 tot 70.000 man sterke rebellenleger moeten opgeven.

Voor het eerst lijkt Hezbollah niet mee te doen met deze aanval, wat erop wijst dat de Shi’itische terreurgroep vindt dat het te grote verliezen heeft geleden tijdens de burgeroorlog in Syrië. Het niet langer opvolgen van de bevelen uit Teheran zou zelfs als muiterij kunnen worden opgevat, al is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken. (2)

Van een directe Westerse of Amerikaanse reactie op flink gegroeide Russische vloot is nog niets bekend, maar in de Perzische golf kwam enkele dagen wel de torpedojager USS Sullivans aan, die 56 kruisraketten aan boord heeft. Tevens landde een B-1B strategische bommenwerper op een luchtmachtbasis in Qatar.

Kopie van 2013, Rusland bang voor nieuwe chemische ‘false flag’

De situatie volgende week en in september lijkt een kopie te gaan worden van september 2013, toen een grote Russische vloot voor de kust van Syrië werd geplaatst  om een grootschalige Westerse militaire aanval te voorkomen. Die op het laatste moment afgeblazen aanval zou zijn uitgevoerd als vergelding voor de chemische aanval in Ghouta, op 21 augustus van dat jaar. Daar kwamen vele honderden mensen bij om het leven.

Het Westen gaf onmiddellijk president Assad de schuld, maar op basis van diverse onafhankelijke onderzoeken –van onder andere de vermaarde onderzoeksjournalist Seymour Hersh- en diverse bronnen in Syrië bleek later dat het om een false-flag aanval van de rebellen ging, juist om dat Westerse ingrijpen uit te lokken.

Rusland is bang dat de verliezende rebellen opnieuw zo’n false flag chemische aanval in scene zullen zetten, in de hoop dat het Westen wederom Assad de schuld geeft, maar nu wel besluit om ondanks de aanwezigheid van de grote Russische vloot toch militair in te grijpen. Een rechtstreeks militair treffen tussen Oost en West lijkt dan niet uit te kunnen blijven, en met de al maanden torenhoge spanningen tussen Amerika/Israël en Iran erbij zou zo’n aanval heel snel op een grote oorlog kunnen uitlopen.

 

UPDATE 14.55 uur: Het Russische parlementslid Vladimir Gutenevs pleitte afgelopen vrijdag zelfs voor het plaatsen van taktische kernwapens in Syrië, om een Amerikaanse aanval af te schrikken. (4)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

(4) Zero Hedge

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten. 


Reacties

Tom Hendrix op 26-08-2018 14:53

Wat moet geschieden, zal geschieden. Ik stel mijn vertrouwen op mijn Heiland, Jezus Christus. Goed artikel verder.

AEO op 26-08-2018 14:54

Zie ook de laatste update van Amir Tsarfati van afgelopen vrijdag!

Koosv8 op 26-08-2018 15:24

Stel je voor dat Asad de rust in zijn land terug weet te herkrijgen , met hulp van Rusland.  Ja maar dat moet niet.......nee daar zal het agressieve westen wel even een stokje voor steken.  Ik walg van de westerse leugens....Bah!!!!!

Janus op 26-08-2018 15:29

Goeie middag,

voor de geïnteresseerden de visie van Avi Lipkin over het midden-oosten:

https://www.youtube.com/watch?v=8g_XvIrdigE

ohje op 26-08-2018 15:33

Ik heb n gouden idee.

Als alle moslims hier waren er geen oorlog meer is en merkel gelukkig is.

jipie..............

Lamberto op 26-08-2018 16:03

De Amerikanen met hun bondgenoten zullen pas tot rust komen als ze een ongelooflijk pak op hun donder krijgen.

President Vladimir Poetin van de Russische federatie heeft op 1 maart jl. met duidelijke woorden aangegeven, dat er een eind moet komen aan de oorlog dreigementen van de NATO onder aanvoering van de Amerikanen.

Vergeet niet dat de Russen in Syria hun nieuwe wapentuig op effectiviteit hebben kunnen testen.

De Amerikaanse vliegdekschepen zijn niet tegen dit nieuwe wapentuig opgewassen.

Eens kijken wat er gebeurt als er een serie van die grote Amerikaanse oorlogspeeltjes naar de bodem van de oceaan verdwijnen.

We gaan zien hoe het de komende tijd gaat uitpakken.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9qldhOHjxsI

vlokje op 26-08-2018 16:18

En weer in september,net als de twin towers , dat geeft te denken dat er regie in de ellende zit

Xander je zou een lijstje moeten  maken wat voor ellende we in de afgelopen deccenia in september al over ons hebben gekregen

Lies op 26-08-2018 17:03

Hopelijk komt het snel tot een Amerikaans/Russich treffen, zo dat we weten wie de sterkste is . Dat onze lieve heer Putin mag zegenen

Arno op 26-08-2018 18:00

Vlokje waarom maakt u dat lijstje niet?

Dat op 26-08-2018 18:20

Wie ben je om te zeggen dat Putin moet winnen weet je nog wie jou vader vroeger heeft bevrijd dat waren toch de Amerikanen doei

steady op 26-08-2018 18:37

Vlokje,

Hoelang moet ik nog herhalen dat alle belangrijke gebeurtenissen, te beginnen

met de vloed in sept. oktober plaatsvinden, tevens ook de geboorte tijd van nimrod

Graag gedaan

Shalom

JP op 26-08-2018 18:49

Als het over Amerika gaat dan is het iedere keer de vraag of we het hebben over het Amerika onder Trump of over The Deep State? Het is duidelijk waar het Westen de oren naar laat hangen

lies op 26-08-2018 19:59

Dat op26-08-2018

Dat de Amerikanen ons in 45 hebben bevrijd geeft ze nog geen vrijbrief om de hele wereld in ellende te storten.De Amerikanen van nu zijn van andere snit als van 1945.

Enk op 26-08-2018 20:40

Een chemische aanval als laatste saluut aan McNoname...

Zonder ISIS is de volgende logische stap het terug halen van de Golanhoogten.

Assad zit toch al in oorlogsmodus. Wraak zal zoet zijn.

Lars030 op 26-08-2018 21:04

@JP op 26-08-2018 18:49 + @lies op 26-08-2018 19:59

100% met beiden eens. Twee belangrijke opmerkingen in deze context!

Robie op 26-08-2018 21:07

Dat op 26-08-2018 18:20

Denk je nu echt dat er ooit een Landing mogelijk was als de sovet-unie niet die 119  duitse divisies niet over de kling had gejaagd.

Stel dat deze troepen aan de west kant stonden,had je nu met een gestrekte arm gelopen.

Gijs op 26-08-2018 21:38

Dat weet je ook dat de grootste sponsers van Hitler amerikanen waren waar onder latere presidenten

Cefas op 26-08-2018 21:55

De wereld balanceert steeds weer langs de rand van de afgrond, te weten: een snel escalerende derde wereldoorlog. Het hoeft maar 1 keer fout te gaan en het is zover.

jottum op 26-08-2018 22:02

Het aantal maandelijkse aardbevingen in de wereld dat extreem veel hoger ligt dan gewoonlijk baart wellicht meer zorgen dan dat geblaat rondom het midden-oosten waar de grootmachten toch geen een echte vuist (om) willen ballen. Anders zou het suez kanaal zeker doelwit zijn, waarmee de wereldhandel en (chinese) export naar europa ernstig gedwarsboomd worden: dus bootje hier, bootja daar, raketje hier raketje daar, en ze dronken een glas en alles bleef zoals het was. 

https://www.zerohedge.com/news/2018-08-25/latest-freight-data-confirms-alarming-slowdown-global-trade 

Drs op 27-08-2018 00:09

Hierbij een indrukwekkende link van joodse jongen 15 die na 15 min klinisch dood te zijn geweest de WO3 heeft gezien.

Dit is een fragment uit een 148 min durend interview

https://youtu.be/fGsiANZmFb8

Cale op 27-08-2018 02:13

Een hoop wapengekletter en daar blijft het bij. Washington zal nooit een directe confrontatie met Rusland aangaan. Want dat kunnen ze niet winnen. Ik ben veel meer bezorgd over de financiele ramp die ons staat te wachten. Alle landen zitten diep in de (dollar) schulden. En de dollar wordt alsmaar duurder zodat veel landen hun schulden niet meer kunnen afbetalen. De eerst slachtoffers zijn al gevallen. Argentinie, Brasilie, Turkije, Venezuela, Griekenland. Welk land zal de volgende zijn? Italie? Dan flikkert de EU om en gaat de rest van de wereld mee. En zullen er veel meer slachtoffers vallen dan nu door oorlog. 

Hubo op 27-08-2018 04:33

Het is me een beetje ontgaan,maar de maat is vol.Wat mij betreft hebben de russen carte blanche.

steady op 27-08-2018 09:42

Gijs op 27/8

De oorlogsponsers waren niet direct de amerikanen, dat waren dezelfde (privé) personen

die de eerste (1914)oorlog gefinancierd hebben

Zij financierden engeland-duitsland- rusland-japan-amerika en alle anderen.

Engeland leverde voor en tijdens de oorlog vrachtwagens-tanks-munitie-e.d.

Engeland bleef tijdens de oorlog scheeppsladingen staal en oorlogsmateriaal leveren.

Onnasis  die griekse reder (olietankers)

Hoe komt het dat er géén enkele tanker van hem getorpedeerd was en alle anderen wel ??????

Niet door duitsland niet engeland-niet amerika-niet rusland-niet japan.

Wilt u méér weten?

Boek "de dertien satanische bloedlijnen"

-De oorzaak van veel elende en kwaad op aarde

-De verborgen macht achter de aanslagen van 11 sept 2001

-De protocollen van de wijzen van sion.

Succes en sterkte bij het lezen-het zal nodig zijn.

Shalom

Tom Hendrix op 27-08-2018 17:05

@steady: 09.42. uur. Ik denk dat U het precies juist hebt. 

steady op 27-08-2018 19:57

Gijs/Hendrix

De onverschilligheid  regeert de wereld

Wij leven in een luchtbel ja   Maar die is omgeven door een nog grotere luchtbel.

even nadenken nu !!

De aandeelhouders van de BIS bank in zwitserland worden geschat op (50.000 miljard euro) Hallo

betalen geen belastingen en worden niet gekontroleerd??

Briefjes van 50€ tegen elkaar hoever isdat denk je, ik zal je verlossen

Juist geteld; 2.500km ja kilometers, en dat voor iedere eigenaar, kus nu mijn edele ....

succes

Shalom

Kempenaer op 29-08-2018 02:48

De Amerikanen moeten zich terug trekken uit Syrië, de voze oorlogshitsers en facilitators van islamitische terroristen.

De wijze en kalme heer Poetin verdient alle steun.

kempen op 29-08-2018 15:35

geachte cale op

Ik  houw de koersen van brasil en argentine venezuela en turkey elke minuut in de gaten wat gaat er gebeuren.

Naar mijn mening staat er iets op springen ze stijgen te hard.

Er zijn al landen omgevallen doordat teveel dollars hebben geleend.

Misschien moderator kun je erop reageren.

groetjes

Jaantje op 30-08-2018 23:15

Drs 27-08-2018 00.09: Die wiebelende snel pratende jongen vertelt niets nieuws het is het bijbelse verhaal.

Daar voegt hij aan toe dat er veel Goyim slachtoffers zullen vallen en degene van die Goyim die overblijven dat zijn de zeg maar goede Goyim verklaart hij in religieuze bewoordingen tot dienaar/slaaf van zijn volk.

Bepaald niet de openbaaring die men verwacht anno 2018.

Janus op 31-08-2018 14:36

@kempen op 29-08-2018 15:35

Ik zou de Zwitserse Frank in de gaten houden als het om valuta gaat. En ook de (B.I.S.) = http://adbroere.nl/web/nl/artikelen/de-bis-bank-spil-in-een-door-geld-geregeerde-wereld.php

Zuid-amerikaanse landen worden op de knieën gedwongen door de NWO d.m.v. niet competente 'leiders' en georchestreerde oproer --> grondstoffen

kempen op 31-08-2018 21:07

janus bedankt

kempen op 31-08-2018 21:58

beste janus

welke banken staan boven de bis of zijn die er niet

Janus op 01-09-2018 19:17

@kempen op 31-08-2018 21:58

de Bilderbergers, de trilaterale commissie en de Council on Foreign Relations.

Kempen op 02-09-2018 10:58

Thans weer wat wijzer 

Janus op 08-09-2018 19:29

Ik heb hier een aantal sites waar jullie eventueel informatie over het onderwerp waar ik met Kempen sprak:

http://humansarefree.com/search?q=bilderberg

http://www.thinkaboutit.online/?s=bilderberg

Met google chrome kun je eventueel de artikelen vertalen om ze in het Nederlands te lezen. 

Persoonlijk vind ik de Engelse tekst meer spreken, maar ok.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl