HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken

Erdogan geeft Trump de schuld van ‘economische oorlog tegen Turkije’

 
Erdogan maakt het ‘Rabia’ teken van de Moslim Broederschap, in diverse landen officieel tot terreurorganisatie bestempeld. Afbeelding: Getty Images (4).

De Turkse journalist Abdulah Bozkurt twitterde gisteren dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan steeds meer op Hitler begint te lijken. Gisteren gaf de moslimdictator in Ankara opnieuw de VS de schuld van de instortende lira, en droeg hij de Turkse bevolking op hun geld niet van de banken te halen. ‘En anders activeren wij plan B en C,’ dreigde hij vervolgens. Analisten denken dat hij daar mogelijk strenge kapitaalcontroles mee bedoelt. Het kan echter ook dat Erdogan zijn geplande Ottomaanse veroveringsoorlogen een paar jaar naar voren haalt.

 

‘Als hij het publiek vraagt op te staan en te salueren met zijn versie van het Rabia teken, dat hij heeft afgekeken van de straatprotesten van de Moslim Broederschap in Egypte, lijkt Erdogan steeds meer op een Hitler,’ aldus Bozkurt. ‘Hij zegt dat het opofferen van levens de prijs van vrijheid is.’ (1) Tekenen en uitspraken, die inderdaad op angstvallige wijze aan de Nazi leider uit de jaren ’30 en ’40 doen denken, zeker als bedacht wordt dat Erdogan zich vroeger al een ‘Kalief’ noemde, feitelijk een term voor een islamitische ‘Führer’.

Veel Turkse aanhangers van Erdogan, vooral die in Europa, zullen de vergelijking met Hitler eerder als een compliment opvatten, vanwege het bevel in de Koran aan de moslims om alle Joden uit te roeien. Zij krijgen steeds openlijker bijval van allerlei complotdenkers, die wederom het Joodse volk en de ‘Zionisten’ de schuld geven van zo ongeveer alle ellende in de wereld.

Trump krijgt schuld van ‘economische oorlog’ tegen Turkije

Erdogan is hoe dan ook woedend op Trump, die hij het opgeven van een decennia lange alliantie verweet. ‘Het is fout om te wagen Turkije op zijn knieën te dwingen door dreigementen vanwege een voorganger,’ zei Erdogan tijdens een toespraak, verwijzend naar de Amerikaanse christelijke dominee die zogenaamd wegens ‘hulp aan terroristen’ gearresteerd is. ‘U wisselt uw strategische NAVO partner om voor een priester.’ Een woordvoerder van Erdogan zei dat de VS ‘Turkije totaal dreigt te verliezen.’

‘Ze (de Amerikanen) proberen nu met geld te doen wat ze met provocaties en de coup niet lukte,’ verklaarde Erdogan, verwijzend naar de –overigens zo goed als zeker door hemzelf in scene gezette- mislukte ‘staatsgreep’ in 2016. ‘Dit kan duidelijk een economische oorlog worden genoemd.’ De Turkse despoot  geeft Trump daarmee de schuld van zijn eigen falende economische en financiële beleid. (3)

Vanochtend kwam de Turkse lira opnieuw in een vrije val terecht, en verloor nog eens 10%. De munt staat nu op een record diepte ten opzichte van de dollar. Omdat Europa grote financiële en economische belangen in Turkije heeft, zorgen de problemen voor steeds meer onrust op de Europese aandelenmarkten.

‘Plan B en C’ – haalt Erdogan een van zijn geplande oorlogen naar voren?

‘Er is hier geen economische reden voor,’ reageerde Erdogan gisteren. ‘Dit is een operatie tegen Turkije... De industriëlen hebben de plicht om deze natie overeind te houden. Anders zullen wij ons plan B en C activeren.’ Dat behelst vermoedelijk kapitaalcontroles, ook al heeft een Turkse regeringsofficial dit vandaag ontkent. Ook zou Erdogan kunnen besluiten tot het in beslag nemen van goud en dollars. Inmiddels zijn er al filmpjes op social media verschenen waarop Turken als steunbetuiging aan hun dictator nepdollars verbranden.

En als dat allemaal niet helpt, stort hij zijn volk en het Midden Oosten gewoon vervroegd in een van de imperialistische oorlogen die hij heeft gepland om het islamitische Ottomaanse Rijk te herstellen, waarbij Griekenland, Cyprus, Egypte en/of Israël waarschijnlijk de eerste Turkse bommen en raketten te verwerken krijgen.

 

Xander

(1) Arutz Sheva
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

11-08: Advocaten Erdogan willen Amerikaanse militairen NAVO basis Incirlik arresteren
10-08: (/ Turkse dictator Erdogan over lira crisis: ‘Jullie hebben dollars, maar wij hebben Allah’)
22-07: Topadviseur Erdogan erkent dat president nu alleenheerser is: ‘Andersdenkenden worden ontslagen’
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
23-06: Zo gaat de Turkse dictator Erdogan morgen de verkiezingen stelen
24-05: Turkije op rand instorting, zoekt oorlog met Griekenland, Cyprus en Israël

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten. 

Reacties

Jean op 13-08-2018 14:19

Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken.

Dat islamitisch monster is een bedreiging voor de vrede in Europa, wij Europeanen willen die zwijnerij niet in onze westerse seculiere samenleving.

Stel alle Turken die in Europa verblijven voor de keuze: één nationaliteit en indien de keuze valt voor de Turkse, hun keuze, prima maar dan verplichten Europa te verlaten.

Peter op 13-08-2018 14:57

Beter maken ze van Turkije een parkeerplaats .

P. Puk op 13-08-2018 16:37

Deze achterlijke fakir zal hopelijk uiteindelijk door het volk gestopt worden. 

Tom Hendrix op 13-08-2018 16:39

Vind het artikel betrouwbaar. En "een kat in het nauw, maakt rare sprongen". Ik ben benieuwd hoe dit gaat verlopen.

Gerard op 13-08-2018 16:55

Eén of andere dwaas die zich 'onderwijskundige' mag noemen, heeft voorgesteld om turkse kinderen nu op ònze kosten turkse les in taal en cultuur te geven. Dat is goed voor de 'intergratie'. Ik las het in een krant maar kan het op Internet niet vinden.

Gerard op 13-08-2018 17:06

Het overgrote deel van het nederlandse dol-dwaze domme-dummy volk krijgt meer en meer haar zin: meer en meer verarmen! Heerlijk vinden ze dat! Lees bijv. https://nos.nl/teletekst#108. Per jaar ong. €. 300,= nog meer inleveren voor de belastingen en alle misdaad van over de hele wereld die daarmee betaald wordt! Wat zullen ze zich in Brussel, Den Haag en ook alle arabische- en afrikaanse landen kapot lachen zeg! Die komen niet meer bij...!

Renger Kas op 13-08-2018 17:21

Erdogan heeft meerdere malen laten zien niet te beschikken over het stel hersens dat van een leider verwacht mag worden. Dat kan hij natuurlijk ook niet helpen. Van zichzelf heeft hij een hele hoge fez op. Hij meent het zelfs beter te weten dan wie dan ook. Grootheidswaanzin is een woord dat op hem van toepassing is.

AEO op 13-08-2018 17:42

Gewoon niet met vakantie gaan naar het land van Hitlergan!

Klaas op 13-08-2018 17:53

Dit is een afgesproken toneelstukje tussen Trump en Erdogan, vrijmetselaartjes op hoog niveau. ' wij' tuinen er helaas in. 

Ga er maar van uit dat op het hoogst niveau tussen beiden alles gecoordineerd wordt. Beiden trump en erdogan zijn aangewezen door de vrijmetselaarstop om chaos te scheppen in de wereld. En vervolgens weer een nieuwe 'Orde' na de Chaos. Problem -reaction -solution.

maria op 13-08-2018 18:08

Klaas op 17.53

Waar kan ik op internet bewijs vinden dat Erdogan een vrijmetselaar is ? 

Arno op 13-08-2018 18:19

tja.. klaas, zo kun je eindeloos blijven fantaseren, of niet dan..

JP op 13-08-2018 18:31

"Ik zal ze leren" met nep-Dollars te verbranden hahaha  ik daag ze uit om dat met echte Dollars te doen

Cedric op 13-08-2018 18:47

@Klaas jij bent wakker!

pluto op 13-08-2018 19:33

Deze Erdogan snapt niet eens hoe de financiele markten en economische wetten werken. Het gepeupel is nooit verder gekomen dan "allah" gillen.

Alles is gebouwd op geleend geld en de geldschieters krijgen nu de schuld van alle ellende, die Erdogan zelf over zich heeft afgeroepen. Met dank aan onze "turkse nederlanders" die deze despoot aan de macht hebben geholpen. zij zijn allen direct schudlig aan deze ellende in turkije, terwjl zijzelf , buiten schot blijven in het land dat zijzelf  verachten. Ik stel voor dat alle erdogan turken direct naar Turkije gaan om hun vaderland  en hun gekozen leider bij te staan. Laf als ze zijn zal dit niet gebeuren!

De Vreemdeling op 13-08-2018 20:38

Klaas @ 17.53   . Je bent een complotdenker die het helaas helemaal mis heeft .

Niet alleen het islamitische "monster" Erdogan is een bedreiging voor de vrede in Europa maar de hele islam is dat .

ohje op 13-08-2018 20:43

En merkel zag dat het goud was.

mzzl op 13-08-2018 21:33

Vreemd dat de goudprijs (en de bitcoin) geen enkele reactie tonen op het knagen aan de Turkse (en daarmee verbonden Europesche) bankstabiliteit.

Arno op 13-08-2018 21:48

klopt, zonder islam zou de wereld er stukken aangenamer uit hebben gezien.

jac op 13-08-2018 21:50

@AEO

We moeten natuurlijk niet alle Turken over een kam scheren.

Erdogan is met een kleine meerderheid herkozen, wat betekent

dat ongeveer 45% van de bevolking niets van hem wil weten.

Zelf heb ik 10 jaar met veel plezier in dat land gewoond en het doet

mij pijn om mijn vrienden daar te zien lijden.

Het leven wordt voor velen al onbetaalbaar.

Helaas is openlijk communiceren heel gevaarlijk, ze zijn zo hun baan kwijt.

levi op 13-08-2018 22:58

@peter: hahaha!

Arno op 13-08-2018 23:17

@mzzl goud en zilver lieten wel degelijk een reactie zien ze daalden respectievelijk 1,5% en 2%Dit zijn hogere dalingen dan gemiddeld.

Cefas op 14-08-2018 00:07

Hoogmoed komt voor de val, dat kan Erdo weten want hij is een groot bewonderaar van Hitler en zijn boek: Mein Kampf.

AEO op 14-08-2018 00:16

@jac,

De Turken allemaal over één kam scheren? Nee, zeker niet, maar ik wil dit land niet bezoeken zolang daar zo'n blaaskaak aan de macht is. Als ik dat geschreeuw van hem op de tv zie, doet me dat aan dat gebral van Hitler denken. Het is gewoon heel simpel, ik wil daar mijn geld niet uitgeven. Om dezelfde reden wil ik ook niet met Turkse luchtvaartmaatschappijen vliegen. En wat me al helemaal tegenstaat is zijn houding tegenover Israël, hij is een grote vijand van Israël en hij uitte al meerdere dreigementen tegen dit kleine land.

vlokje op 14-08-2018 02:05

Hup klaas, altijd driehoeken in beeld op achtergrond van erdogan 

Goed opletten mensen

vlokje op 14-08-2018 02:17

ps

trurkije heeft net als amerika een vijf puntige ster (pentagram symbool) in hun vlag

Dus het kan heel goed wat klaas schrijft

Arno op 14-08-2018 02:33

Erdogan is zeker geen vrije metselaar maar dat beroep zou hem zeker beter gestaan hebben...

edwin vissers op 14-08-2018 08:54

sweet lord op you tube legt het goed uit dat erdogan een satanische vrijmetselaar is ,maar in elke stad in nl zitten ook de loges ,bomdardeer ze met ontmaskering matriaal dan worden ze zenuwachtig ,en voer gebeds oorlog met de psalmen .

Shadow1100 op 14-08-2018 10:19

Strakjes vraagt Adolf Erdogan:"Wollt ihr den totalen Krieg?" Ik denk dat het dan met rode vlaggen getooide en uitgekozen volk hard "evet" (jaaaaa) zal scanderen. Ze zullen wel moeten anders........

willy op 14-08-2018 14:04

Hij is de vleesgeworden Hitler Shalom

Pioneertje op 14-08-2018 20:17

Ook toevallig een Limburger die ook de vergelijking maakte:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2433528/limburger-vervolgd-voor-beledigen-erdogan

Quirine op 14-08-2018 20:38

Zojuist las ik in een krant, er staan er zes op mijn ipad, daarom weet ik zo snel niet welke, dat iemand uit Sittard voor de rechter moet verschijnen, in Nederland he, niet in Turkije, omdat hij die dictator beledigd zou hebben, ook hij vergeleek hem met Hitler. Mein Kampf schijnt in Islamitische landen populair te ziJn hoorde ik eens van een Turkse vrendin

Spyfromthesky op 15-08-2018 12:00

Er zijn vele sites van islamitische achtergrond waarin vooral Turkije wordt geprezen en vooral Israël de boosdoener is. Eigenlijk kan je wel stellen dat via internet en de sites er al een uitvergrote oorlog is qua tegenstellingen. Vele lieden vanuit de nog een beetje christelijke kant als de islamatische kant hebben moeite om objectief te denken en vooral kritisch te zijn om de eigen geschiedenis, leren van de boeken en vooral te vergelijken. Blijkbaar hebben de meeste een hekel aan wiskunde of de waarheidstabellen waarop je iets kunt programmeren en eigenlijk zoals computers werken.

Iets is waar of niet waar. Een 1 of een 0. Eigenlijk zou je dit ook van de Bijbel en de koran onder andere kunnen zeggen. Het meest machtige van de Bijbel is dat de God van de Bijbel eigenlijk sport met vele van ons gepeupel. De profetisch en de waarachtigheid van de profetie van de Bijbel stijgt boven elk denkbare andere vorm uit. Het is ver verheven boven elk ander geschreven verdichtsels.

Jaren geleden schreef ik al hier dat ik niet snapte dat Nederland hun verdegingswapen van rakketten naar Turkije moest plaatsten wegens de situatie in Syrië.

Ik was daarop tegen. Eigenlijk vanaf toen bleek al dat er eigenlijk in de constructie van de NATO (NAVO) mogelijk een opzettelijke kronkel in het verleden (bewust?) verweven zat. Je kunt geen islamtisch land eigenlijk in zo een organisatie hebben. Dit geeft eigenlijk aan dat de NAVO de wereldmacht is die namens de zgn. wereldgemeenschap mag opereren. Vooral onafhankelijkheid mag in de elite niet meer voorkomen. Zo veranderde de NAVO van een verdedigingsmacht in een aanvalmacht omdat ze de opdracht kreeg van de illuminaten om Joegoslavië te ontmantelen wegens de onafhankelijk van dat land.

Trump hecht volgens mij minder aan de NAVO. In die zin lijkt Trump gevaar te lopen omdat de elite , de machthebbers één soort van wereldgemeenschap van een leger wilt hebben.

Spyfromthesky

aravat op 21-08-2018 03:50

turkije zal niet makkelijk als irak gaan,leğer is uitgeput ,winnen zou geluk voor hun betekenen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl