Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen

Paul Craig Roberts: YouTube, Facebook, Google, Twitter, Apple onderdrukken de waarheid en vrijheid van meningsuiting, dwingen meer censuur af dan de Gestapo en Stalin

 
(Afbeelding: Getty Images (4)).

Uit een gelekte memo die onder Democratische senatoren in Amerika rondgaat blijkt dat de partij van de Clintons en Obama’s verregaande autoritaire maatregelen wil nemen om politiek incorrecte berichten en opinies permanent van het internet te halen. Dat zal worden gedaan onder het mom van het bestrijden van ‘nepnieuws’ en ‘Russische trollen’, precies de termen die ook de reguliere nieuwsmedia in Nederland constant gebruiken in hun verwoede pogingen om hun misleidende propaganda over bijna alle belangrijke onderwerpen geloofwaardig te houden. Kortom: progressief-links staat op het punt het internet totaal over te nemen. Deze week werd daar in de VS de eerste stap toe genomen met het bannen van Infowars door grote tech giganten.

 

De Democratische senatoren willen volgens eigen zeggen de vrije pers en democratie ‘redden’, maar die is nu juist dankzij hen en de door hen gecontroleerde media zo goed als volledig afgebroken. Wat ze in werkelijkheid willen redden is zichzelf, hun eigen machtspositie en het globalisme.

In de door senator Mark Warner opgestelde memo wordt beweerd dat het internet en de sociale media platforms ‘bijna ontworpen lijken te zijn voor Russische desinformatie technieken’. Dat is de waarheid, met één belangrijk verschil: de tech giganten en hun sociale media hebben het internet volledig opengesteld voor onbeperkte controle en manipulatie door de Amerikaanse inlichtingendiensten, zoals bijvoorbeeld Edward ‘NSA’ Snowden met duizenden documenten heeft aangetoond.

Gebruikers mogen niet langer anoniem zijn

In het plan van de senator staat onder meer dat social media en providers moeten worden gedwongen om de locatie van alle gebruikers openbaar te maken. Die accounts moeten in het vervolg worden geverifieerd als zijnde ‘authentiek’. Ook moeten er meer mogelijkheden komen om de identiteit mensen met bepaalde politieke opmerkingen en standpunten te achterhalen.

Een autoritair –om niet te zeggen totalitair- voorstel is om de grote tech platforms te dwingen om al hun (gebruikers)gegevens over te geven aan ‘onafhankelijke researchers’, die ‘voor het algemeen belang' gaan’ bepalen of artikelen en reacties potentieel schadelijk zijn voor de samenleving. Platforms en media die niet meewerken aan het op deze wijze terugdringen en blokkeren van ‘desinformatie’ en ‘nepnieuws’ –iets waarvan wordt erkend dat dit heel lastig is-, kunnen daarvoor strafmaatregelen zoals boetes worden opgelegd. (1)

‘Meer censuur dan Gestapo en Stalin’

Het zal niemand hoeven worden uitgelegd dat deze maatregelen met koeienletters CENSUUR schreeuwen, maar het wordt op typerende Orwelliaanse wijze uitgelegd als het ‘beschermen van de waarheid’. En als dit eenmaal in de VS is doorgevoerd, zal het niet lang duren voordat de EU –dat al jaren vergelijkbare plannen heeft- zal volgen. De linkse globalisten willen hoe dan ook de opinievorming volledig naar hun eigen hand zetten, en al het conservatieve, onafhankelijke en rechtse tegengeluid de mond snoeren.

Paul Craig Roberts, hoofd van het Institute for Political Economy, schrijft dat Apple, Google, YouTube, Facebook, Spotify en Twitter de grondwet, vrijheid van meningsuiting, en ook de algemene vrijheid afbreken met hun aanval op Infowars. ‘Het is al het bewijs wat we nodig hebben dat... deze machtige bedrijven, die aan niemand verantwoording schuldig zijn, meer censuur kunnen afdwingen -niet alleen in Amerika, maar ook in Washingtons vazalstaten (in o.a. de EU)- dan de Nazi Gestapo of Stalins NKVD ooit hebben kunnen doen.’

Roberts wijst erop dat zowel de digitale wereld als de geschreven en TV-media dankzij het globalisme voor 90% in handen is van 5 of 6 giganten, die over de hele wereld hun takken en blindelingse napraters en ‘naschrijvers’ hebben (zoals voor bijna alle reguliere media in Nederland geldt. Eén van de grootste ‘nieuws’verstrekkers aan ‘onze’ media is de New York Times, die zojuist redacteur Sarah Jeong heeft aangenomen, die openlijk haat zaait tegen blanken en letterlijk heeft getwitterd dat blanken wat haar betreft onder de grond moeten worden gestopt. Bizar: Een zwarte conservatief verving in Jeongs tweets demonstratief het woord ‘blanken’ door ‘zwarten’ en ‘Joden’, en kreeg vervolgens wèl een ban. (3)).

Anno 2018 is de waarheid ‘haatspraak’

Kopman Alex Jones van Infowars is slechts het begin, waarschuwt Roberts. ‘Hij is heel direct en gaat soms over het randje. Maar hij zet zaken in de schijnwerpers die de heersende machten in de schaduw willen houden. Dit, en enkel dit, is de reden dat de elite probeert hem af te sluiten. De ‘haatspraak’ aanklacht is een belachelijk verzinsel.’

 ‘Wat Apple, Facebook en de rest van de Amerikaanse Gestapo bedoelen is dat de waarheid haatspraak (/ haat zaaien) is. Dit komt rechtstreeks uit George Orwells 1984. Echte journalisten zijn overal ontslagen’ (niet alleen in de VS, ook in Nederland). Als Infowars eenmaal is verdwenen, dan zullen er veel meer volgen, ‘totdat iedere brenger van de waarheid de mond is gesnoerd. Dat is slechts een kwestie van tijd.’

Diversiteitsbeleid = geïnstitutionaliseerde haat tegen de blanken

Eén van de belangrijkste voorwendselen waaronder er over niet al te lange tijd totale censuur in het Westen heerst is het ‘diversiteitsbeleid’, waaronder iedere minderheidsgroep die zich ‘slachtoffer’ voelt van ‘de blanke man’, zich met onbeperkte haat tegen hen kan keren, en met medewerking van de elite in media en politiek de vrijheid van meningsuiting van die ‘blanke man’ tot op de grond toe kan afbreken.

‘In Westerse politiek is niets minder welkom dan de waarheid’

‘De heersende elite is namelijk bang dat hun bedenksels zo doorzichtig zijn, dat als de waarheid verspreid mag blijven worden, zelfs degenen die zijn gehersenspoeld op een keer het licht zien (door de onafhankelijke alternatieve media),’ vervolgt Roberts. ‘In het Westen wordt niets zo bedreigd als de waarheid. Geen enkel openbaar of privaat (overheids)instituut heeft nog enig respect voor de waarheid. In de Westerse politiek is niets minder welkom dan de waarheid... en de presstitutes (de slaafse massamedia) dienen hun verborgen agenda’s, niet de waarheid.’

‘Wat we kunnen doen? Nooit meer iets van Apple kopen. Ga van YouTube, Facebook, Twitter en Spotify af. Delete je Google accounts, gebruik nooit meer hun zoekmachine. Want deze bedrijven zijn Nazi Gestapo firma’s. Ze verdienen onze veroordeling. Het zijn verachtelijke bedrijven die moeten worden genationaliseerd of opgeheven, of gearresteerd voor het deelnemen aan het complot om de president van de VS af te zetten.’

Roberts vraag zich af of de Amerikanen –en met hen de Europeanen- inderdaad zo dom en onbenullig zijn dat ze niet kunnen zien wat er nu gaande is, dat ze niet beseffen dat ook zijzelf op een keer aan de beurt zijn. In dit opzicht haalt hij een beroemde tekst van de Duitse Lutherse voorganger Marin Niemöller aan, die tijdens het Nazi bewind het volgende schreef:

‘Eerst kwamen ze voor de socialisten, en ik zei niets, omdat ik geen socialist was.
Toen kwamen ze voor de vakbondsleden, en ik zei niets, omdat ik geen lid van een vakbond was.
Daarna kwamen ze voor de Joden, en ik zei niets, want ik was geen Jood.
En toen kwamen ze voor mij – en was er niemand over om het voor mij op te nemen.’

‘Binnenkort zijn wij allemaal aan de beurt,’ waarschuwt Roberts. In Amerika en Europa wordt de vrijheid van meningsuiting onder het mom van ‘de waarheid’ en het ‘bestrijden van nepnieuws’ of ‘Russische trollen’ systematisch vernietigd. Wij leven dan ook nog enkel in naam in een vrije democratie. In werkelijkheid is die al lang overgenomen door linkse globalistische ideologen, die nu stap voor stap hun machtsgreep naar een totalitaire onderdrukkende dictatuur verrichten.

 


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Paul Craig Roberts
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

07-08: Westerse internet censuur wordt actief: Eerste grote onafhankelijke media geblokkeerd 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten. 

Reacties

ron op 08-08-2018 15:21

Als het van de linkerzijde komt denken ze altijd de waarheid in pacht te hebben en dat deze moet opgelegd worden net als in China.

Verder helpen ze de maatschappij grondig naar de vaantjes door het mixen van culturen en het laten verloederen van de eigen cultuur.

In Belgie hebben ze dan ook gezorgd voor een grondige vernieling in het toelaten van alternatieve geneeskunde dankzij de brulboei Onckelinx van de SP.

Als er dus iets kapot moet stem groen of links of al wat voor alternatief staat.

Manuel op 08-08-2018 15:25

Vraagje; wat is een alternatief voor Youtube? Vriendelijke dank Manuel

Tom Hendrix op 08-08-2018 15:28

Ik ben het voor 100% eens met het artikel, Xander.

Doordenker op 08-08-2018 15:50

Een handvol private big tech companies heeft de aanval ingezet op Alex Jones, niet zozeer om wat hij zegt, maar vooral omdat zijn politieke invloed veel te groot en te gevaarlijk geworden is voor alles wat zich links noemt.

Als dat zo is, dan moeten deze big tech companies zelf ook wettelijk gaan gereguleerd en gecontroleerd worden want hun de facto invloed en controle over de 'flow of information' is ook veel te groot geworden en dit vormt duidelijk 'a clear and present danger' voor de democratie.

Rienus op 08-08-2018 15:57

Of het nu gaat om informatie of het feit dat geld wat als getal op uw bankrekening staat, niets is wat het lijkt. 

Cale op 08-08-2018 16:23

Deze social media bedrijven zijn uit op winst. Het is niet alleen de macht om de massa tot zwijgen of op andere politieke ideen te brengen want dan schieten ze zichzelf in de voet. Ik denk dat een van de meest belangrijke redenen van die InfoWars ban is dat de EU enorme boetes, die tot in de miljarden kunnen oplopen, gaat uitdelen aan bedrijven die ¨hate speech¨een platform geven. De EU bepaalt zelf wat ¨haat spraak¨ is en deelt daarop boetes uit. We omnderschatten de dictuatuur waarin we hier in Europa leven. En ze winnen.

Bundy op 08-08-2018 16:24

" Toen kwam er een dictatuur zoals er nog nooit geweest was en ook nooit meer zijn zal " , waarvan wij nu het begin zien .   De haat ( wellicht eindigend in moord )  richt zich op de blanke Christenen in Europa en ook in de V.S  .                 Europa was het enige continent dat God's offer heeft geaccepteerd .   Een hele cultuur met Christelijke normen en waarden  én uitvindingen kwam hieruit voort  , dat schijnt haat op te wekken .             Die hoogstaande  technologie is door de hele wereld overgenomen , de Christelijke samenleving bestaat niet meer .          De linkse globalisten richten hun haat en vernietiging logischerwijze nu op de laatste gelovigen omdat dit de groep is die hun satanische plannen voor deze wereld door heeft . 

Tom Hendrix op 08-08-2018 18:00

@Bundy: 16.24. uur. Juist, prima van U verwoord, Bundy.

Qvic op 08-08-2018 18:07

De echte waarheid is voor de islam de doodsteek hier in Europa en zo ook voor de regeringen met hun politiek correcte politiek en hun defensie. Het gewone volk mag absoluut nooit de echte waarheid en de feiten horen, want dan vallen zij alle van hun voetstuk, door hun eigen wanbeleid. Met daarmee hun macht en daaraan vast hun rijkdommen vergaard ten koste van het volk. Zo kunnen zij hun lucratieve baantjes die ze nu toegeschoven worden wel eens opgeheven worden en moeten zij echt aan de bak. Wat vele niet eens kunnen op eigen kracht, omdat zij daarvoor helemaal niet voor gekwalificeerd en/of capabel voor zijn. Maar nu wel hoog van de toren blazen en liegen als of het gedrukt is. Werkelijk alles wordt verdraait en talloze onzin verhalen verkondigd en aan ons gepresenteerd dat het de enige waarheid zou zijn.

Helaas is het grootste gros van de mensheid onwetend, naief en volgzaam en zien zelf daarom geen enkel gevaar meer die hun 24/7 begluurd, afluistert en/of bedreigd. Zij zitten nog steeds massaal op facebook en andere sociale mediums om de meest onzinnige berichtjes elkaar te sturen en met allerlei appjes en spelletjes te spelen. Hun wereldje is hun smart telefoon, zonder dat ding zijn zij helemaal van slag en ontheemd. Dan kunnen zij werekelijk niets meer en weten dan ook vaak niet meer hoe zij hun (vrije) tijd moeten invullen.

Jeroen op 08-08-2018 18:38

Zo wordt al langer tijd in diverse EU landen het youtube videokanaal geweerd van Brother Nathanael. 

rescue op 08-08-2018 18:42

Wat is die Trump toch stil, wat is die Trump toch stil.

bert op 08-08-2018 20:07

hoe erg ik dit ook vind, 1 ding moet ik er wel over kwijt, en dat is dat alex jones, maar ook xandernieuws en andere sites het de tegenstanders wel erg gemakkelijk hebben gemaakt om zich te laten bannen/verbieden. ondanks de -vaak- ware berichten staan er met grote regelmaat ook verhalen tussen die op zijn zachts gezegd belachelijk zijn...met het plaatsen van de broodje aap verhalen hebben jullie je tegenstanders gratis en voor niets de munitie aangereikt waarmee jullie nu zullen worden afgeschoten...ó'0k de mensen die nu nog een beetje twijfelen die worden gemakkelijk overtuigd met de vele complete nonsensverhalen die aantoonbaar op de sites staan...en dat ondanks de vele wel kloppende berichten...doodzonde..

Gelieve de artikelen te noemen datum en tijd, welke volgens u niet kloppen. Mod.

Rick op 08-08-2018 21:01

Zoek eens op YouTube Bill Hicks is Alex Jones  !?!?!?

Wim op 08-08-2018 22:07

Heb nog even de vrijgeven PDF bestanden, waarin familie Busch en vele gebeutenissen rond de middag, via Google opgezocht heb, als test. Ondertussen in de latere nammidag plots niet meer vrij wordt gegeven door Google. Hieruit kun je opmerken, dat al de negatieven zaken, die echt gebeurt zijn, niet meer vrijgegeven worden. Dan heeft Google nog veel werk, maar dit gaat Al, de slimme robot wel uitzoeken, die met de tijd de mensheid nog wil voorbij steken, om andere doelen en grenzen te kunnen verleggen i.v.m. kapitaal en macht. Democratie van 180 graden en ook goed verduidelijkt wordt in het nieuwsbericht van Xandernieuws. Zou mij ook de vraag kunnen stellen, hoelang nog Xander nog de vrijheid mag hebben of ook plots wordt geblokkeerd, zeker met dergelijk wetten in de nabije toekomst ook niet meer uit te sluiten is. Dit is ook verlengstuk van de machten, die niet gekend en gezien mag worden, maar wel zich steeds opnieuw laten gelden, is mij wel duidelijk geworden. De verborgen machten hebben nog heel veel te verbergen en is wel degelijk èèn van de belangrijkste reden, om de vrije wereld hun macht en grond en ruimte te ontnemen, om hun ondergrondse macht niet mag ondermijnt worden, met laster en of feiten hierdoor willen verhinderen. Het zou wel eens de echte reden en motvatie kunnen zijn, ook niet uit sluit. De onzichtbare machten, met hun tentakels en hogere machten verder te verspreiden en te beïnvloeden en tegelijk nooit gekend mogen worden, is mij wel duidelijk geworden.

Voeg tegelijk website, met informatie van machtige, Logè en nogmaals PDF bestand voor inzage van Familie Busch en zijn praktijken.

http://nl.crc-resurrection.org/tegenstander-ontmaskerd/de-vrijmetselarij-een-anglo-protestantse-satanische-sekte/de-vrijmetselarij-ii-een-afschuwelijk-geheim-humanisme-en-satanisme/ 

(Nieuwsbrief 37 - 090302)    Is PDF bestand en via Google kunt opvragen, i.v.m. misbruiken van macht.

De canon van waarden van het Westen.

https://www.journalistenwatch.com/2018/08/08/die-vernunft-leitgedanke/  

Immigranten die niet meer gecontroleerd mogen worden.

https://www.journalistenwatch.com/2018/08/08/letztinstanzlich-gericht-polizeikontrollen/

Bijna een biljoen euro aan sociale uitgaven in 2017 - kunnen we het doen ? 

https://www.journalistenwatch.com/2018/08/08/fast-billion-euro/

Rick op 08-08-2018 22:20

Ik weet niet of ik hier links kan achterlaten. Zo niet dan sorry moderators en doe wat je moet doen , zo wel bij deze:

https://youtu.be/VzTzclURK9Q

Cefas op 08-08-2018 22:50

Het censuur monster van de EU verbleekt bij de Gestapo, KGB en Stasi censuur bij elkaar. We gaan een inktzwarte duisternis tegemoet onder leiding van de EU en Wereld dictatuur en we zijn nog steeds niet wakker. We bevinden ons in een fuik waar ieder onwelgevallig woord door de globalistische linkse machthebbers wordt bestraft. In welke hel belanden wij straks?

Wim op 09-08-2018 01:14

Wim: Gelieve on topic te blijven. Post verwijderd. Mod.

Wim op 09-08-2018 11:26

Wim: blijf on topic, geen hele post in vetgedrukte letters, geen tekst plakken van een andere website. Post verwijderd. Mod.

j van der valk op 09-08-2018 12:36

Hier uit zal blijken hoe machtig Hydra nu is ! 

Of zal het protest tegen sencuur Hydra al haar koppen kosten ?

Hubert Luns op 09-08-2018 13:31

Europa zal voorop lopen in de Censuur, niet Amerika. Gelukkig zijn er technische mogelijkheden om die censuur te omzeilen, maar daar is pas voor later.

Sharkey op 10-08-2018 11:07

Misschien mag u van dergelijke zaken niet op de hoogte zijn zoals omschreven onder deze link.

    http://halturnerradioshow.com/

quirine op 14-08-2018 20:54

We zijn helaas allemaal afhankelijk (geworden) van het Internet en dus de computer. Wie oo geen enkele manier wil worden gevolgd en gevonden moet daar heel wat voor doen. Al je pasjes versnipperen maar wel eerst al je geld van de bank halen, computer weg, smartphome weg, tomtom weg, o nee, de hele auto met technologische inhoud want het kenteken staat op naam. Dan met de benenwagen of een oude fiets waar geen postcode in is gegraveerd wegwezen naar Verweggistan. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl