HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Eerste landerijen blanken afgepakt, Zuid Afrika richting chaos en hongersnood

AfriForum: Maatregelen zijn catastrofaal, gaan naar staat van anarchie – Confiscaties dreigen ook werkloosheid- en bankencrisis te veroorzaken

 
Miljoenen Zimbabwanen die de armoede en het geweld in hun thuisland ontvluchtten, dreigen de komende jaren in Zuid Afrika precies dezelfde ellende te zullen moeten meemaken (Afbeelding: Getty Images (2)).

Onlangs berichtten we dat de zwarte Zuid Afrikaanse regering van plan is om landerijen van blanke boeren in beslag te nemen, waardoor toch al één van de crimineelste en gevaarlijkste landen ter wereld op een snelweg naar Zimbabwaanse armoede, hyperinflatie, hongersnood en chaos terecht zal komen. Inmiddels is het eerste land van blanken inderdaad afgepakt, en heerst er paniek onder de boeren. Ook de zwarte boerenvereniging verzet zich tegen de confiscaties, omdat deze de toch al forse werkloosheid verder zullen doen oplopen, en er hongersnood dreigt uit te breken.

 

Een record aantal blanke boeren hebben de afgelopen tijd hun land te koop gezet, maar raken dit aan de straatstenen niet kwijt. Logisch, want wie koopt er nu voor miljoenen stukken land die op ieder moment door de regering in beslag kunnen worden genomen – zonder daar noemenswaardige compensatie voor te krijgen.

Sinds de verkiezing van de nieuwe president Cyril Ramaphosa eerder dit jaar, en zijn aankondiging het ANC plan om blanke boeren van hun land te beroven over te nemen, zijn er grote spanningen in de boerengemeenschap, die toch al wekelijks wordt getroffen door aanvallen en slachtpartijen door zwarte criminelen. ANC voorzitter Gwede Mantashe stelde vorige week nog eens dat boeren niet meer dan 10.000 hectare (100 km2) land zouden mogen bezitten, en de rest ‘zonder compensatie moet worden afgepakt’.

‘Catastrofale plannen, richting staat van anarchie’

Zowel blanke als zwarte boeren en hun vakbonden veroordeelden zijn uitspraken, en waarschuwden dat deze confiscaties tot een nog hogere werkloosheid zullen leiden en de economie fors zullen schaden. De invloedrijke lobbygroep AfriForum noemt de plannen van de regering zelfs ‘catastrofaal. We gaan echt richting een staat van anarchie als er niet drastisch iets verandert.’

Desondanks zijn twee boerderijen in de noordelijke provincie Limpopo de eerste slachtoffers van de gelegaliseerde landdiefstal. De eigenaar, Akkerland Boerdery, eiste onmiddellijk een vergoeding van 200 miljoen rand (ongeveer € 12 miljoen), maar de staat biedt slechts 10% van dat bedrag aan.

De boeren kregen eerder dit jaar een brief waarin werd gesteld dat de voorlopige voorziening die ze van een rechtbank hadden gekregen om de inbeslagneming te stoppen, door het ministerie van Landbouw zou worden genegeerd. Als het land inderdaad toch wordt afgepakt, dan wordt bevestigd dat de boeren daar geen of nauwelijks compensatie voor krijgen.

De blanken vormen amper 9% van de bevolking in Zuid Afrika, maar bezitten 72% van de landbouwgronden. 20% van deze boerderijen produceren maar liefst 80% van het voedsel dat de 55 miljoen inwoners nodig hebben.

Zimbabweficatie: samenleving zal totaal instorten

Het ANC verklaarde een lijst te hebben opgesteld van bijna 200 blanke boeren wier grondbezit zal worden geconfisqueerd. Het ministerie van Landbouw beweert niets te weten van deze lijst, maar mocht het kloppen, dan gaat Zuid Afrika het pad van Zimbabwe op, waar dictator Robert Mugabe in de jaren ’90 eenzelfde anti-blanken beleid voerde.

Het gevolg was dat de economie van het land instortte en er hyperinflatie uitbrak, waardoor de bevolking in diepe armoede werd gestort, met als gevolg totale chaos, anarchie en volkomen uit de hand lopende criminaliteit. Zimbabwe is nooit meer van deze Marxistisch-socialistische klap hersteld.  

De markten kijken inmiddels met argusogen naar deze eerste tekenen van ‘Zimbabweficatie’ van Zuid Afrika, zo gaf financieel analist Henrik Gullberg als commentaar, mede omdat er ook een bankencrisis dreigt te ontstaan als al die boeren met hoge leningen deze niet meer kunnen of willen terugbetalen zodra hun land van hen is afgepakt. De Land & Ag Development Bank waarschuwt dat het wel eens failliet kan gaan als de zwarte regering de plannen doorzet.

‘Misdadig dom gedrag, Zuid Afrika verdient wat het zelf veroorzaakt’

‘Dit is misdadig dom gedrag dat Zuid Afrika op hetzelfde pad als Zimbabwe in de jaren ’90 zet,’ concludeert analist Simon Black. ‘Iedereen die dom genoeg is om het economische model van Zimbabwe te volgen, verdient absoluut wat ze over zichzelf afroepen.’

Was de situatie omgekeerd geweest, dus had een blanke regering de bezittingen van zwarte boeren afgepakt, dan waren er in Europa al lang Kamervragen gesteld, boycots ingesteld en massale tv-acties geweest, en hadden de media dagelijks schande gesproken van dit discriminerende en racistische beleid. Maar ook nu blijkt wederom dat de verontwaardiging van de gevestigde orde doorgaans heel selectief is, en blanken schijnbaar nooit ergens het slachtoffer van kunnen en mogen zijn.


Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

28-07: Racistische genocide Zuid Afrika: Eerste 50 blanke gezinnen vluchten naar Rusland
01-05: Genocide op komst in Zuid Afrika: Wekelijks tal van overvallen en moorden op blanken

2017:
04-05: ‘Zwarte leiders Zuid Afrika willen blanke bevolking binnen 5 jaar uitroeien’

2014:
27-09: Blanken uit Zuid Afrika krijgen asiel in Canada vanwege risico op genocide

2013:

07-12: (/ Racisme tegen Zuid Afrikaanse blanken dreigt te ontaarden in genocide)
22-11: Zwarte leider bekritiseer Oprah Winfreys 'verwoestende en racistische boodschap'
17-11: Oprah Winfrey: racisten zijn blank en moeten allemaal sterven
16-06: Genocide Watch: Blanke bevolking Zuid Afrika op rand van uitroeiing 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten. Reacties

willy op 21-08-2018 14:36

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in Zuid-Afrika.  zwarten zijn in feite te ergste racisten maar daar mag men niet over schrijven! Een burgeroorlog komt weer om te hoek kijken! Shalom

Gerard op 21-08-2018 15:06

In Nederland gebeurt dit ook, maar op een ander gebied en wordt met leugens omgeven gebracht. "De ouderdomsvoorzieningen zijn niet meer te betalen." zo is de leugen, waardoor ieder later met pensioen moet en later A.O.W. krijgt. Dat merkt ieder die jonger is dan nu (2018) bijna 67 jr. Al dat geld, waarvoor die oudere geneartie heeft betaald, wordt nu gebruikt voor de opvang, de uitkeringen, de huizen, de inrichtingen, de ziektekosten, de i-phones, de vele uitjes enz. voor de asielzoekers, waarover je nimmer hoort wat dat kost en ook niet dat het 'te duur' is. Het weerzinwekkend ergerlijke daarbij is, dat óók veel Christenen zich hiervoor niet het minst interesseren. De jongeren denken onbewust: "Het duurt nog zo lang." terwijl de ouderen vanaf nu ong. 68 jr. zèlf heerlijk de buit binnen hebben en er weldaqdig van leven, maar hen het niet kan schelen dat anderen, zèlfs niet broeders en zusters, verarmen. Let wel: de SGP staat geheel àchter dit goddeloos beleid, net zo min als je die partij ooit hoort over islamisering, de moorden op ongeboren kinderen en Israël. (Over de andere huichelaars-partijen die zich Christelijk noemen, wil ik het niet eens hebben.)

Gerard op 21-08-2018 15:09

@ willy op 21-08-2018 14:36. Zwart of bruin racisme bestaat in de meeste blanke koppen niet. Die zijn altijd en bij voorbaat de slachtoffers en de daders Joods of blank. Behalve als er weer ergens op de wereld een ramp plaatsvindt, want dan moeten die blanken en Joden weer komen helpen en liefst heel veel geld geven!

Johan op 21-08-2018 15:39

Gerard (15.09 uur)

Je hebt helemaal gelijk. Laten we ook even blijven glimlachen. Ik kwam laatst een tegeltje tegen waarop stond vermeld: Ik doneer niet meer aan Afrika: als wij geen zwarte Piet meer mogen hebben, dan gaan we ook niet meer voor Sinterklaas spelen.En nu het andere: Sta nergens meer verbaasd over, wat jij en ik horen vanaf nu bij de minderheid wiens mening verguisd wordt:- ben je argwanend, dan ben je populistisch en reageer je vanuit je onderbuikgevoel- heb je kritiek op de multiculturele droom, dan ben je een racist- verzet je je tegen de sharia en de islam, dan ben je een fascist- heb je zorgen over het toenemende aantal 'brievenbussen' en moskeeën, dan heb je een fobie- heb je alles van bovenstaande, dan mag je jezelf het etiketje NAZI op plakken.Gelezen op:  https://doorbraak.be/de-zwevende-multiculti/

Barttttt op 21-08-2018 15:52

"De blanken vormen amper 9% van de bevolking in Zuid Afrika, maar bezitten 72% van de landbouwgronden. 20% van deze boerderijen produceren maar liefst 80% van het voedsel dat de 55 miljoen inwoners nodig hebben."

Dit is correct, echter er wordt altijd bijna achteloos aan voorbij gegaan dat de Zuid Afrikaanse regering nog altijd de allegrootste landbezitter is in Zuid Afrika. Waarom er met dat land niets wordt gedaan richting de voormalig achtergestelden is mij een blijvend raadsel.

Roberto Mejias Jaime op 21-08-2018 15:53

Tja, goedkope grond, spot goedkope arbeidskrachten, weinig of geen belasting(en) betalen, en vooral veel geld verdienen en veel geld besparen. dat zijn de grootste gedachten dat bij velen opkomen maar weinig of helemaal geen ruimte overlaten om de gevaren en de rampspoeden die gepaard gaan te overdenken. In zelke landen is de kans voor vreemden om te overleven fifty fifty. Zo ook in Zuid-América. Als vreemde moet je op je quivive zijn. Het is een kwestie van geld maken en vlug vlug terug naar je land van herkomst. Maar om de rest van je leven daar te vertoeven staat gelijk aan een Russisch roulette spelen. Zelfs bewoners van zulke landen raden vreemdelingen aan om geenszins te blijven nadat zij het gemaakt hebben. Maar ja, geld opent alle deuren zegt het spreekwoord. Ik heb nooit medelijden met zulke mensen die het gevaar voor zich zelf en hun familie opzoeken. Poderoso caballero es don Dinero. Vertaling: de machtige heer is mijnheer geld. Dezelfde personen die voor je werken en soms zelfs te eten krijgen van je, "worden", ja, zij "worden" jouw vijanden door jaloezie. Jij (als vreemde) hebt, en zij zelfs hebben niets, nada, nothing, ne rien. Zij leven in bittere armoede en nood, en jij baadt in allerlei rijkdom en luxe, is hun gedachte. Hoeveel en hoelang iemand geploetert heeft om zover te komen, interesseert hun niet. Jaloezie maakt hun blind. Maar goed, een ieder moet voor zichzelf weten. Vergeet niet dat Robert Mugabe zelf het volk toestemming heeft gegeven om landje pik te spelen met de blanken aldaar, goedschiks of kwaadschiks. Vele blanke boeren hebben hun leven in Zimbabwe verloren voor..................................geld.

Tabris op 21-08-2018 15:56

Als daar een burgeroorlog uitbreekt dan zouden de zwartjes wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen.

In 1838 namen 470 blanke voortrekkers het op tegen een geschatte 30 duizend Zoeloes. Een verhouding van 60:1. Na 3 uur vechten lagen er 3000 dode Zoeloes op de grond en dropen ze met hun staart tussen de benen af. Aan de voortrekkers zijde waren er geen doden en maar 3 gewonden.

De blanken zijn daar goed georganiseerd en hebben gefaseerde evacuatieplannen. 

Keer op keer zie je weer dat zwarten er een corrupte puinzooi van maken wanneer ze aan de macht zijn.

Het is hard, maar eigenlijk is een burgeroorlog waarbij de zwarten het onderspit delven op de lange termijn het beste voor de welvaart van dat land. 

Tom Hendrix op 21-08-2018 17:18

@Gerard: 15.06. uur. Ben het helemaal met U eens. Overal in Europa kraait "de rode marxistische haan". Met medeweten van hypocriete partijen zich noemende: christendemocraten, liberalen, linksliberalen, en de groenen.

Doordenker op 21-08-2018 17:23

Ook nieuws op Australische website:South Africa begins seizing white-owned farms

https://www.news.com.au/finance/economy/world-economy/south-africa-begins-seizing-whiteowned-farms/news-story/8937f899bd3f131bfc4ffb648ea5c53b

Patatje Oorlog op 21-08-2018 17:48

Is toch mooi. Hongersnoden en oorlog is wat de ongebreidelde menselijke bevolkingsgroei in toom houdt. (Thomas Robert Malthus)

Qvic op 21-08-2018 17:51

Dit is voor de blanken boeren een ramp, maar er is geen houden meer aan. Het land moet kapot gemaakt worden door de kortzichtige domme zwarte socialistische regering. Als de boeren slim zijn vertrekken zij met noorderzon richting naar Rusland. Want daar krijgen zij landbouwgrond gratis aangeboden. In Zuid Afrika is het voor hen einde oefening en nu kunnen zij misschien nog hun vege lijf redden om te gaan vluchten naar Rusland.

Dit zelfde scenario ligt ook voor alle Europese autochtonen in het verschiet, nu de islamisering steeds grotere omvang krijgt in de EU. De socialisten en de liberalen smullen en kwijlen al bij deze gedachtes. Ook hier weer de kortzichtigheid en dommigheid van de linkse mens. Overal waar het socialisme en het marxisme zijn intrede doet in een land verspreid dit als een olievlek bij de kortzichtige en domme linkse mensen, totdat het gehele land in chaos verandert. Omdat een socialist op de pof wil leven van andere en met het marxisme erbij onteigenen zij iedereen, waardoor uit eindelijk de economie in een vrije val terecht komt. En dan als alles in duigen ligt, ze het nog niet beseffen dat zij het veroorzaakt hebben.

 

Sharkey op 21-08-2018 18:46

Als men in Zuid-Afrika zo te werk wil gaan middels de blanke boeren die de plaatselijke bevolking werk en te eten geeft het land wil afnemen of vermoorden zal dat inderdaad rampzalig worden voor de bevolking. De aanstaande bankencrisis aldaar zou zich wel eens een olievlek kunnen uitbreiden. Maar wanneer de zwarte bevoking dusdanig arrogant en dom is laat ze dan ook voelen waar ze om vragen. Ik hoop dat de blanke boeren een goed heenkomen vinden maar met de Zuid-Afrikaanse racistische zwarten heb ik echt geen medelijden omdat ze de honger over zichzelf afroepen en ja de witties moeten het weer oplossen zeker. Ontwikkelingshulp hebben ze genoeg gehad maar arrogant verworpen door het land af te nemen zoals in andere Afrikaanse landen waar ze werk en eten hadden. Natuurlijk zal er weer een neerlandse zieligheidspartij ze hier met scheepsladingen in grote getale willen binnenvaren en vervolgens hier uit de ruif willen laten mee eten van de belasting geroofd door de roverheid van de werkende hyphoteekslaven. De woningprijzen gaan weer door het plafont dus de 'woningbezitter' kan dat wel ophoesten. Zo is de circel weer rond. Het land volgepompt met parasieten en een groot gebrek aan woningen maakt dat iedereen weer werkt voor de bank.

petrossa op 21-08-2018 19:56

een stukje uit een zuid-afrikaanse krant d.d. 3 februari 2010  

Vertaal naar Nederlands, naam van de krant en auteur, i.v.m auteursrechten en schadeclaims, plaats url die verwijst naar het artikel.Mod.

jottum op 21-08-2018 21:04

Zou ook maar geen Ubuntu op je pc zetten als goedkoop of alternatief os of upgraden naar 18, want dan extreem grote kans op een crash van je systeem.

Het is eigenlijk of je opzettelijk terroristen binnenhaalt om de boel te vernielen.. Was het niet bij universal music wat jaren geleden, dan nu bij miljoenen thuisgebruikers..

Wees voorzichtig met dat automatisch upgraden, updaten of installeren. ,-)

Gerard op 21-08-2018 21:45

@ Johan op 21-08-2018 15:39. Inderdaad, helemaal gelijk! We zulen zien hoe alles nog verder kapot gemaakt wordt. Leuk 'mopje' trouwens. Groet van Gerard.

Guus Velraeds op 21-08-2018 22:20

10.000 hectare (100 km2) 

Foute weergave. Moet zijn, niet meer dan 10 hectare.

Dus wetmatig blank grond eigendom mag niet meer zijn dan 10 hectare = 1000 bij 1000 meter = 1 vierkante kilometer

Cees op 22-08-2018 01:21

Héé, Guus(t) Flater !!

10 hectare = 10 lappen land van 100 mtr. x 100 mtr.

Totaal heb je dan een strook land van 1 km. lang bij 100 mtr (0,1 km).

Dus: 10 ha = 0,1 km2

(de scholen zijn duidelijk niet meer wat ze in de goede oude tijd geweest zijn :-) 

mientje op 22-08-2018 01:29

Agenda 21 bilderberg

Josef op 22-08-2018 07:19

Gerard op 21-08-2018 15:06

Beste Gerard, de ouderen die de buit binnen hebben ,en er na 50 werkzame jaren van genieten, en niets geven om hun arme broeders en zusters?

Dat vind ik een beetje kort door de bocht, weet u hoeveel ouderen er wel om hun arme broeders en zusters geven?

Met vriendelijke groet, Josef

Barttttt op 22-08-2018 12:09

Eeuwige discussie over verschil hectare en (het Angelsaksische) acre.

1 acre = 0,4046 hectare (of 4.046 vierkante meter)25 acres = 10.117 hectares

Het originele artikel schrijft overigens: “You shouldn’t own more than 25,000 acres of land. Therefore, if you own more it should be taken without compensation.”

willy op 22-08-2018 12:37

@Gerard : Goede opmerking !! Shalom

freedomfighter op 22-08-2018 17:02

Ik lees termen als, "plaatselijke bevolking" doelend op de zwarten.

En "vreemdeling" als het om blanken gaat.

Newsflash.

Zuid Afrika was nagenoeg leeg toen in het begin van de 17e eeuw de Nederlanders op de Kaap kwamen.

De zulu's komen uit het noorden en kwamen aan in Zuid Afrika toen de blanken (Nederlandse( boeren al vele honderden kilometers

vanuit het zuiden noorwaarts waren getrokken.

Wie heeft dat land gemaakt?

Wie was er nu eerst?

Het helpt vaak de geschiedenis goed te kennen voor dat men een mening ventileert.

Lot op 22-08-2018 18:53

Is er ergens een goede wiskunde leraar?

Volgens mij is 10000 hectare in het vierkant: de wortel uit 10000 = 100 x 100 hectare.   Een hectare is 100 meter. En 100 x 100 hectare in het vierkant. Dat brengt dan 100 meter x 100 hectare = 10000 meter in de lengte. En nog eens 10000 meter in de breedte.

Dus volgens mij is 10000 hectare, dan 10 vierkante kilometer. Dus 10 kilometer bij 10 kilometer. Het lijkt mij wel veel, als ik de plattegronden zie van het land, maar misschien is het meer voor boerderijen met vee. 

Scevean op 23-08-2018 10:43

Moenie vrees nie  Die nach van die lang messen kom nie.

Wees sterk en moenie wankel nie.

Die Afrikaner uitmekaargejaag,en na alle dele van die land agtervolg word.

Die storm kort van duur sal wees. 

Die volk sal nog eendag dinge in sij eige hande neem.

Dan die vierkleur zal wapper over een vrije volk.

Spaar ,Spaar  Suid Afrika

Scevean op 23-08-2018 10:55

In tijd van droogte kan de zuid afrikaanse boer voor 35 miljoen mensen voedsel verbouwen.

Zuid afrika  zal de komende jaren tot 55 miljoen inwoners groeien.

Als die boeren niet meer mogen boeren zal de voedsel toevoer sterk verminderen.

Dus hongersnood en burgeroorlog. Die boere worden vermoord , dus zal er een bugeroorlog uitbreken.

De zwartmens graven hun eigen graf, maar met een IQ van 65 gemiddelt is dat niet zo raar.

Z3 doen het zelf , met hun hebzucht.  Ze willen de blanke boer dood voor hun grond. Maar kunnen zelf nog geen ui uit de grond krijgen.

Agenda 21 op 23-08-2018 15:01

Is er een regio in Rusland waar blanke boeren uit Zuid-Afrika en Europeanen een nieuw bestaan kunnen opbouwen? Ruimte genoeg daar, en initiatiefrijke mensen zijn overal welkom.

Realist op 23-08-2018 16:01

Zuid-Afrika reageert na tweed van Trump dat het niet waar is. NOS radionieuws bericht gelijk verontwaardigd op tweed van Trump. De door de elite gewenste ANC regering mag je toch niet tegenspreken.

Oh. Oh. als een blanke land van een zwarte had afgepakt ....

Ivan Chapka op 23-08-2018 17:01

@Roberto Mejias Jaime op 21-08-2018 15:53

I.t.t. het door u gestelde dat het alleen maar gaat om geld, raad ik u aan om het commentaar van @freedomfighter te lezen.                                                                              De blanken waar het hier betreft wonen al sinds de 16e eeuw in ZuidAfrika, dat is dus bijna net zo lang als de nakomelingen van de wrede genocidale (Inca's/Maya's)Spaanse overheersers in Zuid Amerika, met 1 groot verschil, n.l. de blanken in Zuid Afrka hebben daar geen rijke cultuur verwoest net als de Spanjaarden, nee ze hebben met hun handen en hersens een welvarend land opgebouwd, dat zo nodig i.o.v. de communisten/socialisten (zelfde) aan de zwarten, die daar toen in de 16e eeuw nog niet eens woonden, moest worden "teruggegeven" Dit alles geheel i.t.t. wat de Spanjaarden in ZuidAmerika en elders hebben geflikt n.l. alles leegroven. Zie maar wat ze van ZuidAmerika hebben gemaakt,  nog steeds na honderden jaren geen welvaart voor de meesten d.m.v. discriminatie (hoofdzakelijk de afstammelingen van de indiaanse bevolking). Het ging die boeren in ZuidAfrika om het opbouwen van een nieuw bestaan waar toen ook de zwarten van konden profiteren, hetgeen ook velen gedaan hebben. 

Dat succesvolle land moest i.o.v. de communisten/socialisten middels een uitgekiende campagne (m.m.v. moordenaar Mandela) gratis aan de zwarten worden gegeven, met als resultaat dat de leiders van het communistische ANC zich nu miljardair mogen noemen. Dus als u dit met geld bedoeld.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl