HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Aartsbisschop: Paus wist van misbruik, maar stelde kardinaal McCarrick toch aan als persoonlijke adviseur

Voormalige Vaticaan ambassadeur VS eist dat Franciscus aftreedt, en spreekt van machtig ‘homoseksueel netwerk’ in de Katholieke Kerk

 
Paus Franciscus begroet zijn goede vriend en naaste adviseur kardinaal McCarrick, van wie hij al jaren wist dat hij tal van mensen en ook minderjarigen had misbruikt. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Aartsbisschop Carlo Maria Vigano, voormalig ambassadeur van het Vaticaan in de VS, heeft een schokkende officiële 11 pagina’s tellende aanklacht gepubliceerd waarin hij paus Franciscus ervan beschuldigd dat hij wist dat kardinaal Theodore McCarrick tal van priesters, leerlingen en ook minderjarigen seksueel heeft misbruikt, maar hem desondanks op een toppositie plaatste en hem zelfs een van zijn belangrijkste persoonlijke adviseurs maakte. Vigano eist daarom dat Franciscus aftreedt, samen met alle andere bisschoppen en kardinalen die McCarricks misbruik verborgen hebben gehouden.

 

‘Als bisschoppen moeten we de moed hebben om de geheimhoudingscultuur af te breken, en publiekelijk de waarheden die we hebben verborgen te belijden,’ aldus Vigano. ‘Nu de corruptie de bovenste top van de Kerkelijke hiërarchie heeft bereikt, eist mijn geweten dat ik deze waarheden aangaande de hartverscheurende zaak rond aartsbisschop emeritus van Washington DC, Theodore McCarrick, die ik tijdens het uitvoeren van mijn plicht ontdekte, onthul.’

‘Paus wist in juni 2013 van misbruik, maar bleef hem beschermen’

McCarrick was al jaren een goede vriend van kardinaal Bergoglio, en speelde volgens Vigano een grote rol bij diens verkiezing tot paus. Dit leidde ertoe dat Franciscus hem tot persoonlijke adviseur promoveerde, ondanks het feit dat hij toen al wist dat McCarrick tal van mensen en ook minderjarigen seksueel had misbruikt. Vigano bracht de paus hier in juni 2013 persoonlijk van op de hoogte, ‘maar toch bleef Franciscus hem beschermen.’

De voormalige ambassadeur in de VS bracht Franciscus op de hoogte van een duimendik dossier over diens vriend. ‘Hij beschadigde generaties leerlingen en priesters, en paus Benedictus beval hem zich daarom terug te trekken in een leven van gebed en boetedoening.’ Zijn opvolger Franciscus trok hier zich echter niets van aan, en maakte hem zelfs tot één van zijn twee belangrijkste vertrouwelingen. ‘Franciscus wist minimaal op 23 juni 2013 dat McCarrick een serie misbruiker was, een corrupte man. Toch is hij hem tot het bittere eind blijven beschermen, en stelde hij hem zelfs als persoonlijke adviseur aan.’

Andere vertrouweling eveneens omgeven door schandalen

De andere vertrouweling van de paus is kardinaal Oscar Rodriquez Maradiago, aartsbisschop van Tegucigalpa (Honduras), die eveneens al tal van schandalen achter zijn naam had staan, zoals financieel wanbeheer, het verduisteren van fondsen, het beschermen van een misbruikende bisschop, en het verbloemen van een ‘homoseksuele epidemie’ in zijn eigen seminarie, waar 48 leerlingen een open klachtbrief aan de paus over schreven.

Volgens Vigano was ook kardinaal Wuerl, de huidige aartsbisschop van Washington DC, heel goed op de hoogte van het misbruik door McCarrick en de sancties die paus Benedictus XVI tegen hem instelde. Ook Wuerl had daar echter geen boodschap aan, en ondernam niets tegen McCarrick, waardoor andere geestelijken gevaar bleven lopen eveneens slachtoffer te worden.

‘Homoseksueel netwerk’

Vigano is niet de eerste die in dit verband het bestaan van een ‘homoseksueel netwerk’ in de Katholieke Kerk aanhaalt, dat zich zou uitstrekken van gewone priesters tot de absolute top in Rome. ‘Deze homo netwerken handelen onder dekking van geheimhouding en leugens,’ vervolgt hij. ‘Ze onderdrukken onschuldige slachtoffers en het priesterlijke ambt, en verstikken de hele Kerk.’

Franciscus werkt hier zelf aan mee door bijvoorbeeld de benoeming van kardinaal Coccopalmerio en aartsbisschop Paglia, die beiden voorstanders zijn van het schrappen en omkeren van de traditionele katholieke doctrine aangaande homoseksualiteit. Een medestander, kardinaal Blase Cupich, is in de ogen van Vigano ‘verblind door zijn pro-gay ideologie.’

‘Opperleider Kerk verbond zich met het kwaad en moet aftreden’

Daarbij haalt hij Franciscus eigen recente woorden aan, toen die verklaarde dat ‘iedereen schuldig is als hij iets goeds had kunnen doen, en het toch niet deed,’ en dat ‘als we ons niet tegen het kwaad opstellen, we het stilzwijgend voeden.’ Vigano wijst erop dat de paus desondanks zelf ‘het advies opvolgende van iemand waarvan hij heel goed wist dat het een perverseling is, waardoor  hij het kwaad dat McCarrick aanrichtte met zijn opperste autoriteit vermenigvuldigde... Hoe kwalijk is het dat de opperleider van de Kerk zich niet tegen dit kwaad opstelde, maar er zich juist mee verbond, met iemand van wie hij wist dat hij intens corrupt is.’

‘In dit extreem dramatisch moment voor de universele Kerk moet hij zijn fouten erkennen. Paus Franciscus moet het verklaarde principe van nul tolerantie houden en als eerste het goede voorbeeld geven aan de kardinalen en bisschoppen die McCarricks misbruik verborgen hebben gehouden, en samen met hen allemaal aftreden.’

Wolf in schaapskleren vraagt ‘vergiffenis’

De Jezuïet Franciscus bevestigt dit weekend met zijn vraag of vergiffenis om alle misbruikschandalen andermaal een leider met twee totaal tegengestelde gezichten te zijn, volgens een almaar groter wordende groep katholieken en geestelijken zelfs een meedogenloze wolf in empathische schaapskleren, die in werkelijkheid een agenda uitvoert die niet alleen de Katholieke Kerk, maar het hele christendom van binnenuit ondermijnt en vernietigt.

Het zegt tevens meer dan genoeg dat uitgerekend deze paus, één van de belangrijke pijlers van de grenzen-loze ‘Nieuwe Wereld Orde’, op handen wordt gedragen door de Westerse media. Mensen die inmiddels beseffen dat ‘80% van wat de reguliere media brengen nepnieuws is’ (een recente uitspraak van president Trump), weten meteen dat ze ook om deze reden met een forse dosis wantrouwen naar de huidige leider van het Vaticaan moeten kijken.

 

Xander

(1) Breitbart
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten. 

Reacties

Cefas op 26-08-2018 21:46

Hebben de seculiere rechtbanken hier niet iets over te zeggen? Die kerkelijke lui behoren achter de tralies te verdwijnen of TBS te krijgen. Geen woorden maar daden!

Tabris op 26-08-2018 21:59

Dat er veel homofiele en pedofiele priesters zijn is toch logisch gezien dat zij niet mogen trouwen en er een normaal seksleven op na kunnen houden.

D. G. Neree op 26-08-2018 22:08

Tabris, dus feitelijk is minstens 1 vd grondslagen van deze kerk, het celibaat, al verrot en leidt tot een concentratie van deze mensen. Ons kent ons, soort zoekt soort blijkbaar.

Lamberto op 26-08-2018 22:12

Niets nieuws onder de zon.

 

In 2010 was er in het HLN te lezen dat Joseph Alois Ratzinger die met de naam Paus Benedictus XVI werd aangesproken wist van het kindermisbruik in de katholieke kerk, hij gaf zelfs in 1980 al onderdak aan een pedofiele priester”.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1079281/2010/03/13/Paus-wist-van-kindermisbruik-en-gaf-zelfs-onderdak-aan-pedofiele-priester.dhtml

 

Nu schijnt de huidige Paus Franciscus geen haar beter te zijn.

Hieruit blijkt overduidelijk dat de kruisiging van Jezus paarlen voor deze zwijnen is geweest.

Zijn kerk is verworden tot de kerk van Satan.

 

Als er nog een klein beetje gerechtigheid in deze wereld aanwezig is, waar decadentie en liederlijkheid tot normale maatschappelijke bezigheden zijn geworden, dan worden de huidige paus en zijn mede pedofiele aasgieren voor de rechter gebracht om voor altijd achter de tralies te verdwijnen.

Maar het probleem lost zich vanzelf op, volgens deskundigen staan er door leegloop al meer dan 1000 kerken in de verkoop.

JP op 26-08-2018 23:06

Tja, de ene hand wast de andere?

Mark S. op 26-08-2018 23:07

Ik heb een tijdje terug, ongeveer een half jaar geleden, een documentaire op de televisie gezien, ik dacht bij de NPO over het recente misbruik in de RK Kerk. Ik hoop dat de medeforumleden hier dit ook hebben gezien en zich de titel nog kunnen herinneren want ik weet dat helaas ook niet meer. 

Maar er werd aangetoond dat misbruikende priesters gewoon naar een ander continent werden overgeplaats, in het zelfde taalgebied zoveel mogelijk. Er werd serieuze onderzoeksjournalistiek gedaan. Er werd ook met slachtoffers gesproken en met verantwoordelijken. Het waren heel veel gevallen die in kaart werden gebracht. Over de hele wereld.

Het schokkende dat ik hier wil vermelden is dat er ook een slachtoffergroep in Argentinie te zien was die in hun aanklacht tegen de leiders van de Kerk door niemand minder dan Kardinaal Bergoglio ( de huidige Paus) uitdrukkelijk werden tegengewerkt. Bergoglio had zelfs een boekwerk tegen hen gepubliceert dat ook werd getoond. Het was een zeer overtuigend gesprek met deze slachtoffers.

Ik geloof dan ook sindsdien dat de huidige Paus Franciscus  in zijn vorige ambt van Aartsbisschop van Buenos Aires, Argentinie zelf iemand was en is die de slachtoffers heeft tegengewerkt en alles in de doofpot heeft gestopt. De huidige Paus speelt nu de onschuld zelve maar is zelf een van de daders die slachtoffers heeft tegengewerkt.

Het past wat mij betreft ook helemaal in het plaatje van de recente misbruikschandalen. Franciscus houdt andere daders de hand boven het hoofd omdat hij zelf ook een dader is.

JP op 26-08-2018 23:12

Als ze hun 'rode schoentjes' aantrekken dan kunnen ze met z'n allen de horlepiep dansen

Dick Offringa op 26-08-2018 23:48

Het is allemaal heel logisch als men bedenkt dat de R.K. kerk voortkomt uit het oude Babylon waar deze praktijken heel gewoon waren. 

Drs op 27-08-2018 00:12

Hierbij link van een onderzoeker over deze laatste paus

En hoe hij de anti christ in t zadel helpt

https://youtu.be/VTmgmJ_PfIE

Tom Hendrix op 27-08-2018 07:03

@Dick Offringa: 23.48. uur, op 26/8. Zo is het maar net, Dick. 

Lee op 27-08-2018 08:13

Vertrouw nooit mannen in jurken, van welk geloof dan ook.

JP op 27-08-2018 09:32

Oprechte Christenen/Katholieken kunnen beter afstand nemen van deze Charlatans. Het feit dat het Roomse instituut meende alle opsmuk en kerken behangen met alle pracht en praal nodig te hebben om het evangelie uit te dragen snappen zelf de boodschap niet. Ik ben blij dat deze RK schijnwereld nu eindelijk afgebroken gaat worden en ik hoop dat het goede uiteindelijk mag overwinnen, want er is niets bedekt, of.....

Doordenker op 27-08-2018 10:42

@Dick Offringa. Tja, de oude Grieken hadden ook hun zogenaamde 'schandknapen'. Sommige leden van de 'multiculturele' Katholieke Kerk pikken duidelijk, zowel van nieuwe, als van oude culturen, een 'sexueel graantje' mee.

Kees op 27-08-2018 12:34

Lambero up 26.8 .. U heb het helemaal verkeert .  Jesus in niet de grondlegger van het katholiek geloof . De katholieke bewegen in in het leven geroepen door een romeinse keizer .  Dat zogenaamde geloof is altijd een Cult geweest  en heeft niets met God en Jesus te maken .    Vroeger was dit zogenaamde geloof net zo erg als islam nu .

guus op 27-08-2018 13:19

precies hetzelfde als in Gouderak de  poel der zonden waar alles letterlijk en figuurlijk onder de grond wordt gestopt. Veel huichelaars daar en gelukkig ook goede mensen.

Trouwen voor de kerk? Schei toch uit man.

Het is trkken aan een dood paard. Het lijkt soms beter om gewoon helemaal te kappen met religie.

T.D. op 27-08-2018 13:53

Het celibaat heeft alleen maar ellende gebracht. De Bijbel schrijft nergens voor om verplicht celibatair te leven. Staat er niet ergens geschreven dat het beter is te huwen dan van begeerte te branden?. Dat komt ervan als je de Bijbel misbruikt om er een eigen uitlegkunde aan te geven. Tijd dat er aan deze onzin een einde wordt gemaakt.

Jean op 27-08-2018 14:18

We kunnen beter spreken over een gendersexueel netwerk, ze zitten aan kinderen en lopen rond in vrouwenkleren, ik heb al voor minder moeten walgen.

AdelaarRobin op 27-08-2018 17:10

Jezus is zeker niet de Stichter v.d. R.K. kerk, maar van de christelijke kerk.

willy op 27-08-2018 18:21

Velen eisen het ontslag van deze paus, nog steeds zonder resultaat! Shalom

vlokje op 27-08-2018 20:50

.........een leider met twee totaal tegengestelde gezichten, paus janus dus

Wie zijn meester volgt wordt als hem, ander om werkt het dus ook

 . Het kwaad heeft 2 gezichten,  een goede en een kwaade, het goede kent maar een gezicht :  een zorgelijke vaders blik

Fran op 28-08-2018 10:21

Goed , aartsbisschop Carlo Maria Vigano heeft het kwade binnen de RKK aangekaart .Meer bepaald de huidige leider anno 2018 .

Carlo is ambassadeur in de V.S. : een titelpositie dus .

De wereld heeft evenwel ook de misdaden in de RKK aan het licht gebracht : onderandere spotlight .

Iedereen weet ervan : de gelovige en ongelovige .

Beiden vinden het weerzinwekkend .

Ik vind evenwel dat elke gelovige hierin een grotere verantwoordelijkheid heeft .

Ik bedoel blijven in een kerk of gemeente waar zulke praktijken gebeuren , blijven de paus aanbidden enz...of er niets meer mee te maken

willen hebben .

Carlo beticht de huidige leider , wil de RKK misschien gezuiverd zien , toch een mooi voorbeeld van hem zou zijn dat hij getuigenis aflegt :

niet alleen in woorden , maar ook daden .

Zeker omwille de bescherming die de daders nog steeds verkrijgen en andere positietitels . 

Simpelweg door de RKK te verlaten en zijn positietitel neer te leggen in gehoorzaamheid aan God .

Het is niet omdat er geschreven staat dat als je een vrouw begeerd met je ogen je reeds een zonde in je hart hebt begaan , dat je gevrijwaard

bent om je begeerte te laten branden voor onschuldige kinderen of voor diegene van hetzelfde geslacht .

Geen woorden alleen maar daden evenzo .

En dat geld voor mensen met titels en voor mensen zonder titel .

KG op 28-08-2018 14:12

Ik denk dat deze valse paus  gaat aftreden en het zou me niet verbazen wanneer zijn opvolger de valse profeet zal zijn.   Hou diegene in de gaten die dadelijk een als zwaar omschreven verbond bekrachtigd met velen waaruit voortvloeit dat de joden hun tempel kunnen herbouwen. 

Tom Hendrix op 28-08-2018 16:20

@T.D. 13.53. uur, op 27/8. Dat ben ik geheel met U eens.

Jacob op 28-08-2018 20:53

De Roomse Kerk is niet te genezen. De reformatie heeft dit aangetoond en Rome is in volle kracht bezig via de oecumene alle fialen van de moederkerk terug te voeren naar Rome. Het kwaad van Rome woekert voort als de kanker naar alle andere denominaties die met haar in de oecumene zijn verbonden. 

Pieternella op 29-08-2018 11:43

@KG op 28-08-2018 14:12

Geloofsdiscussies op het Geloofsforum,zie siteregels. Mod.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl