HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

´Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa´

Brussel heeft lot Europa in handen van Turkse dictator Erdogan gelegd

 
Het gepersonificeerde islamitische onheil dat Europa mede door eigen schuld over zichzelf heeft afgeroepen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Terwijl politici en media in de EU de bevolking voorhouden dat Rusland het grote gevaar is, denken de analisten van de denktank GEFIRA (Global Analysis from the European Perspective) daar anders over. Zij schrijven al langere tijd dat een directe oorlog met Rusland minder waarschijnlijk is (tenzij de NAVO hier zelf mee begint), en de echte dreiging voor Europa uit het zuidoosten komt: Turkije. Dat land is enkel nog op papier NAVO lid, maar in realiteit en actualiteit een vijand geworden, die openlijk aanstuurt op een militair conflict, niet alleen met Griekenland en Cyprus, maar met de hele Balkan. Probleem is dat moslimdictator Recep Tayyip Erdogan nog steeds het lieverdje van Brussel is. Of beter gezegd: hij daar volgens diverse analisten feitelijk de scepter zwaait – bijna letterlijk.

 

GEFIRA waarschuwt dat de Turken hun territoriale claims op Cyprus en Griekse eilanden al talloze keren kracht hebben bijgezet door het schenden van het Griekse luchtruim met gevechtsvliegtuigen, en het blokkeren van olie- en gasboringen in het Cypriotische deel van de Middellandse Zee.

De volgende stap is de totale annexatie van Cyprus (het noordelijk deel wordt al sinds de jaren ’70 door Turkije bezet) en een rechtstreekse aanval op mede NAVO lid Griekenland. In principe zou dan artikel 5 van het NAVO verdrag in werking moeten treden, waardoor er vervolgens een oorlog tussen Turkije en Europa uitbreekt.

Erdogan en zijn islamistische AK Partij hebben hun vizier ook al op het volgende doel gesteld: de Balkanlanden, ooit bezet door het Ottomaanse Rijk. In de islamitische filosofie behoren alle gebieden die ooit door moslims werden beheerst, voor altijd aan hen toe. De Turken zijn dan ook al geruime tijd actief met het ondermijnen en islamiseren van de Balkanlanden, als voorbereiding op een invasie.

‘In huidige situatie is Turkije geen NAVO lid meer’

Ook in het Midden Oosten hebben Turkije en Europa tegenstrijdige belangen. Zo voeren de Turken met de cynisch genaamde ‘Operatie Olijftak’ een uitroeiingsoorlog tegen de Koerden, die van jong tot oud door Erdogan allemaal ‘terroristen’ worden genoemd. De Koerdische YPG milities worden juist gesteund en bewapend door de VS, omdat de YPG een van de belangrijkste krachten tegen het inmiddels vrijwel verslagen ISIS is geweest.

‘In de huidige situatie is Turkije feitelijk geen lid van de alliantie,’ stelt GEFIRA. ‘Erdogans overwinning en versterking van zijn positie in het presidentiële systeem zal meer Turkse activiteiten tot gevolg hebben, en een confrontatie tussen Europa en Ankara, of die nu over Cyprus of de Griekse eilanden gaat, is zeer waarschijnlijk geworden.’

Terwijl Turkije en Rusland op economisch en militair gebied steeds nauwer samenwerken –zo schafte Erdogan zeer tegen de zin van de NAVO Russische luchtafweerraketten aan-, is Europa tegelijkertijd zijn bondgenoten aan het kwijtraken. Australië, Canada en Japan zien sowieso geen heil in het helpen verdedigen van het ‘Oude Continent’ tegen een toekomstige Turkse aanval.

Trump distantieert zich van Europa, wil juist vrede met Putin

De VS is onder Trump een koers gaan varen die de EU totaal niet bevalt. De huidige Amerikaanse president is het zat dat bijna alle Europese NAVO landen zich al sinds mensenheugenis niet aan de afspraak houden om minimaal 2% van het BNP aan defensie uit te geven, en wil daarom stoppen met het automatisch opvullen van dat gat door Washington.

Ook zoekt Trump toenadering tot de Russische president Putin met het doel om uiteindelijk weer te gaan samenwerken. De twee wereldleiders hebben op 16 juli zelfs een topontmoeting in Helsinki gepland, wat zeer tegen de zin van Europa is, dat koste wat het kost geen vrede met Moskou lijkt te willen, en Rusland als ‘de grote vijand’ op afstand wil houden.

GEFIRA wijst erop dat de Europese defensie op papier weliswaar meer manschappen heeft, maar totaal niet in staat is zichzelf te verdedigen als het tot een gewapend conflict met Rusland en/of Turkije komt. Zo zal geen enkel NAVO lid meteen al zijn troepen naar het (zuid)oosten sturen, en blijkt keer op keer dat een zeer groot deel van het Europese militaire materieel –vaak de helft, soms zelfs twee derde of driekwart- door gebrek aan onderdelen en onderhoud niet inzetbaar is.

Veel hangt daarom af van de komende top tussen Trump en Putin. Als die mislukt, ziet de toekomst van Europa er zeer somber uit, aangezien de EU niet van plan lijkt zijn koers te wijzigen.

Oorlog met Turkije (en daarna WO-3?) bijna onvermijdelijk

Brussel heeft met het sluiten van de miljarden euro’s kostende ‘vluchtelingendeal’ met Turkije het lot van Europa feitelijk in handen van Erdogan gelegd. Daar is op vrij eenvoudige wijze iets aan te doen, maar daar willen de West Europese leiders niet eens aan denken, namelijk het met alle mogelijke middelen –dus ook militair en het optrekken van zowel fysieke, politieke als bureaucratische muren- stoppen van de massa immigratie uit het Midden Oosten en Afrika.

Zo heeft Erdogan dankzij de gewillige, kruiperige medewerking van Brussel op diverse plaatsen een pistool tegen het hoofd van Europa kunnen plaatsen. De EU denkt hiermee een conflict met de Turken af te wenden, maar in werkelijkheid zorgt het ervoor dat een gewelddadige confrontatie, uitlopend op een ‘hete’ oorlog, juist almaar waarschijnlijker en zelfs onvermijdelijk wordt.

We schrijven het al jaren: Europa maakt exact dezelfde fatale inschattingsfouten als in de jaren ’30 tijdens de opkomst van Adolf Hitler. Deze kapitale blunders dreigen ons werelddeel in een nieuwe, nog veel verwoestendere wereldoorlog te storten.


Xander

(1) GEFIRA via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

willy . op 09-07-2018 14:03

Hij stuurt volgens mij meer aan voor een conflict met Israel, vooral dan om Jeruzalem-Oost het Heiligste voor de jood!! Turkije is op papier een Navoland maar handelt er niet naar , het doet gewoon zijn eigen ding en is een gevaar voor de vrede en stabiliteit! Heeft natuurlijk ook te maken dat het een moslimland is dat ook Europa wil inpalmen, Erdogan ging zelfs op verkiezingsstrijd in Sarajevo waar hij veel aanhangers heeft en ook een moslimstad is binnen Europa! En president Trump wil normale relaties met Rusland, maar te Democraten en EU maken dit gegeven bijna onmogelijk door Rusland inname van de Krim men voert nog steeds een koude oorlog tegen te Russen, en ondertussen doet Turkije zijn ding, de EU moet wakker worden voor het te laat is!! Shalom

AEO op 09-07-2018 15:15

Grote mond over de Krim, maar de bezetting van Noord Cyprus door de Turken in 1974, daar hoor je niemand over!

Kees op 09-07-2018 15:51

Het gaat de hoogste tijd worden dat sowieso alle Turken en Marokkanen wonende in Europa (te beginnen in Nederland) een keus "Moeten" maken namelijk; een Nederlands paspoort of een Turks paspoort!

M.a.w. een "Verplichte" uitschrijving of inschrijving, teneinde duidelijkheid te krijgen wie hier zijn/haar hart voor Nederland heeft en wie niet!

Plaats ze voor die keuze en een ieder die kiest voor een Turks paspoort heeft in Nederland "Niets" maar dan ook "Niets" meer te zoeken en zal zich per direct uit ons land moeten verwijderen.

Aleen op die manier krijg je duidelijkheid en kom je van dat negatieve  af dat geen Nederlandse gevoelens heeft en Turkije als hun vaderland blijft zien. Dit alles is zeer humaan, dus wat zou hier mis mee zijn?

De Turk die voor het Nederlandse paspoort kiest is hier hartelijk welkom en zal hem/haar geen strobreed in de weg gelegd worden.

Tom Hendrix op 09-07-2018 16:16

Eens met het artikel, en de conclusies. 

Rode Wouw op 09-07-2018 16:22

De vraag blijft ook wat Turkije doet of gaat doen met de technologische kennis over de F-35. Voor een riant bedrag doorverkopen aan Rusland, Iran en China? Moet die levering nog wel doorgaan?

Perry op 09-07-2018 17:46

Die Turken doen helemaal niks, praatjes vult geen gaatjes zal ik maar zeggen.

En de vergelijking maken met de jaren dertig van de vorige eeuw gaat ook niet op, want Turkije van nu is totaal niet te vergelijken met Duitsland van toen. 

Het gote gevaar van de toekomst zal zeker de islam zijn, maar zeker niet Turkije in z'n eentje, dat is veel te hoor gegrepen.

Eelke Piers op 09-07-2018 18:01

De EU wil graag af van de sancties tegen Rusland en wil toenadering. Voor de EU is Rusland geen vijand. Dit is gewoon mijn constatering.

@ Kees op 09-07-2018 15:51

Voor zover ik weet is het voor een Turk niet mogelijk om zich uit te schrijven als Turk precies zoals Marokkanen

Cefas op 09-07-2018 18:06

De EU (niet Europa maar dat maakt in feite niets uit) heeft zichzelf geisoleerd en enorm kwetsbaar gemaakt voor gevaren van buitenaf waarvan de islam en de islamitische invasie van zogenaamde immigranten/asielzoekers/vluchtelingen/illegalen/etc/etc, veelal alleen maar jonge mannen vanuit het MO en Afrika, die alleen maar uit zijn op een levenslange uitkering, Europa een inktzwarte toekomst geven. En Europa laat het maar gebeuren op grond van een valse humaniteit en een vals schuldgevoel. Niet Europa maar de EU-elite  is voor een groot deel hiervoor verantwoordelijk, want ze laten alles maar gebeuren met dat softe open grenzenbeleid op grond van een volkomen misplaatste humaniteit. Bescherming van eigen bevolking van vadertje staat zou het hoofddoel moeten zijn, dat zou een vader van zijn eigen gezin ook zijn. (Rusland is niet het grote gevaar, dat is alleen maar een afleidingsmaneuvre van de EU-elite om hun eigen Europese geblunder te maskeren)

Klaas op 09-07-2018 19:07

@ Kees, begrijpelijk je reactie maar een naieve gedachte. Uiteraard kiezen de Turkse ' nederlanders' voor Turkije. Ze verblijven /wonen n Nederland vanwege de werkloosheid in Turkije en de positieve dicriminatie die hen vooruit helpt in Nederland. Ik kan je vertellen dat kennissen van mij met een europese achtergrond gewoon gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt in Nederland. Turken en Marokkanen worden duidelijk bevoordeeld (geheim beleid van ' onze' overheid) op Europeanen. Nederland en de Nederlanders interesseert de Turken en de Marokkanen geen moer. ze zijn hier voor convenience, komt ze beter uit. De ene keer als het ze uitkomt zijn ze ' nederlander, komt het ze niet uit zijn ze weer ' trotse' turken.

Tom Hendrix op 09-07-2018 19:46

@Cefas: 18.06. uur. Helemaal met U eens. De eu(ssr) politici hebben zowel ingestemd met: " De Resolutie van Straatsburg", alsook met het: " Coudenhoven-Kalergiplan".

Hubo op 09-07-2018 20:19

Voorlopig heeft hij het volgens mij druk genoeg met knagen aan Syrië en Irak.Misschien ook Iran als de mogelijkheid zich voordoet.Israël en Jerusalem zijn logische doelen,maar ver weg.Een inval in Bulgaije of Griekenland lijkt me heel lastig.Het zou toch ook wel opvallen als je daarvoor de benodigde troepen samentrekt.

Qvic op 09-07-2018 20:56

Deze ellende hebben we allemaal te danken aan de verwende kinderen. De generatie van de jaren '70 tot de jaren '90 hebben de meeste kinderen het thuis heel goed gehad, de babyboomers ouders hebben hun kinderen teveel in de watten gelegd. Hierdoor denken die kinderen dat alles mogelijk is en dat iedereen min of meer gelijk zijn over de wereld. In die tijd zijn de meeste hulporganisaties opgericht, die het allemaal zo goed voor de medemens waren. In het begin waren het allemaal idealisten. Deze zijn inmiddels uitgegroeid tot grote internationale bedrijven waar de spontane idealist van vroeger plaats heeft moeten maken voor een commercieel bedrijfsvoering waar de CEO's tonnen per jaar verdienen. Big bisness dus en overal waar zij nu zelf mega geld aan denken te verdienen, wordt het onderwerp uitvergroot en vaak ook de ware aard verdraaid, om zoveel mogelijk donateurs te werven. Zogenaamd allemaal voor het behoud van de natuur. Deze verwende en gefrustreerde kinderen zijn ook terecht gekomen in de politiek en aan de top van het bedrijfsleven, waar zij iedereen de les proberen te lezen. Hierdoor zijn het aantal wetten en regels geëxplodeerd en hebben zij ook het nationale leger min of meer afgeschaft. Want iedereen was tenslotte gelijk op de wereld voor hen, dus in dat opzicht vonden ze dat een eigen leger hebben alleen maar onnodige kosten maken voor iets dat je eigenlijk nooit nodig zal hebben. Vandaar dat er elke keer bij een nieuwe regering flink gesneden werd in de defensie begroting. De dienstplicht hebben zij in de jaren '90 ook afgeschaft, vanwege de kosten. Er kwamen te gelijke tijd steeds meer sociale voorzieningen waar je recht ophad als je werkeloos was. Dit werkt natuurlijk als een soort magneet over de gehele wereld en als je al bij de minderheden behoorde werd je dan ook flink in de watten gelegd. Want zij hadden het vroeger thuis ook goed, dus waarom zij dan niet. Van het een kwam het ander en verwelkomen we nu jaarlijks honderdduizenden zogenaamde zielige mensen die onze hulp nodig zouden hebben. Volgens de verwende kinderen in hun jeugd dan. Zij hebben nooit eigenlijk de waarde van het geld beseft en geven dan ook geld als water uit. Vooral het gemeenschappelijke geld. Deze mensen zien dan ook geen enkel gevaar in de islam, want zij beschouwen iedereen als een gelijke. Dat hebben zij met de paplepel ingekregen van huis uit. Deze mensen zijn inmiddels zo arrogant en dom geworden, dat zij alle waarschuwingen die zij krijgen in de wind slaan, want alleen zij zelf denken, dat zij alleen alle wijsheden in pact hebben. Zij laten nu hun eigen landen gewoon overlopen door de islam en zij staan er ook nog eens min of meer bij te juichen. Als realist zie ik met lede ogen het doemscenario steeds dichterbij komen, hoe het land verraden wordt en financieel uitgehold wordt door deze mensen, die altijd meer willen hebben dan een ander c.q. de ander niets gunnen en waar zij geen enkel recht op hebben. Dit noem je ook wel psychopaten, die in de "ik "wereld leven. Deze klaplopers kunnen alleen maar de boel flessen, zelf kunnen eigenlijk niets. Zij zijn de echte watjes onder ons, want zodra er stront aan de knikker is, zijn zij die het eerste vluchten en de rest in de steek laten. Maar wel alle eer opstrijken als de rest de klus geklaard heeft. Dat soort mensen zitten tegenwoordig op de (politieke) sleutelposities die heel Europa in chaos laat veranderen.

Kees op 09-07-2018 21:08

Beste @ Kees en Klaas,

Turkije en Marokko zijn geen EU landen en elke Turk of Marokkaan die in NL woont heeft naar mijn weten 2 paspoorten.

Ik zeg, 1 paspoort inleveren en het paspoort wat je dan behouden wil is je woonland. Kies je voor Turkije of Marokko dan heb je geen enkel recht meer in Nederland! Dat je dan van mijn part toch in Nederland blijft, dan zie ik dat als vakantie of i.d. maar je hebt nergens geen recht meer op!

Rienus op 09-07-2018 21:57

Kees op 09-07-2018 15:51

Iemand die geboren is in Turkije of ouders heeft die daar zijn geboren heeft een Turks paspoort. Al kiest diegene ervoor zijn Turks paspoort in te leveren dan nog heeft die persoon een Turks paspoort. En zijn of haar nazaten, daar is geen ontkomen aan. Daarom heb ik ook nooit begrepen wat die polititci bezielde met dat dubbele paspoort. Een Marokkaan zal tot in de honderdste generatie na hem of haar Marokkaan zijn, net als de Turken. Het is een illusie te denken dat het anders kan.

Cale op 09-07-2018 22:15

Hebben we al eens uitgerekend hoeveel Turken er in Europa wonen, inclusief de generaties die hier geboren zijn. Welke kant zullen de meesten kiezen igv oorlog met Turkije? Lekker slim he om die mensen decennia lang binnen te halen..

Rene Pascal op 09-07-2018 23:02

Ik ben het eens met de rode draad uit het verhaal. Maar WO III? Welnee,  echt niet! Overdrijven is ook een vak. Ik acht wel een conflict mogelijk tussen Turkije en Griekenland. Maar zodra die uitbreekt, zal de rest van de Navo ingrijpen. En zal Turkije verliezen. Erdogan speelt hoog spel. Het klopt dat Brussel en meerdere West Europese hoofssteden tjokvol zitten met Chamberlains en Lord Halifaxes. Maar er zal een punt komen wanneer Erdogan zijn hand verspeelt en verkeerd gokt. Net als Adolf Hitler met de aanval op Polen. Vul de rest maar zelf in......Duitsland werd veranderd in een grote puinzooi. Een complete ruïne. Die van Valkenburg is er niks bij. Even terzijde: als je op google een foto bekijkt van Adolf Hitler zonder snor, lijkt ie verdraaid veel op Erdogan. Eng gewoon. Bah, eng  mannetje!

Pietje op 09-07-2018 23:04

Zijn de arabieren soms alweer vergeten hoe het was om onder de knoet van de turk te

moeten leven?Onder de heerschapij van hun soefie meesters.En hun eigen islamitiche

stroming ondergeschikt maakt aan de hunne.Waarmee dan de arabier dan een ondergechikt

leven moeten lijden een soort slavernij dus!En menig jongetje zal dan weer misbruikt worden

door turkse officieren zo ging het vroeger ook tijdens het ottomaanse tijd perk.

Lees de geschiedenis oftewijl de boeken.

hfk op 09-07-2018 23:24

Kees, ik deel je standpunt volledig ,80%kunje terug sturen naar het land van herkomst.Ze kwamen in dejaren 60 heenals gast arbeider Had zo moeten blyven. Van alle w.a..O ers wat denk je ,in verhouding ,zyn het de marokanen en de turken.Labg Leven Nederland.Die  zich laten beet nemen door een stellitje  kleuters daar in den haag.Zielige stampertjes die nooit meer geleerd hebben ,dan uit de boeken. Gevaarlyk dit soort kinderlyke stampertjes Het hangt in elkaar van leugen en bedrog.Gaan We Naar Ons geschiedenis terug ,dan ben ik echt niet bang, dan komt ons oerinstinkt terug Wy Nederlanders gaan ver in ons tollerrandsie, We Zyn Leeuwen.en blyven leeuwenEn dank je Xander.Iedere dag kyk ik een aantal keren gr 

Kees op 09-07-2018 23:32

Beste @ Kees en Klaas, mijn misschien voor u naieve gedachte is simpel, maar zeer doeltreffend. Inderdaad er is een "Associatieverdrag" en daar moeten wij uiteraard z.s.m. van af. Dat de heren in Den-Haag daar anders over denken zal mij een kolossale zorg zijn. Zij zitten daar als volksvertegenwoordigers voor ons en als de meerderheid van het Nederlandse volk wil dat deze nieuwe regel c.q. wet van toepassing gaat worden, hebben ze deze maar p.o. uit te voeren!

Maar of het Nederlandse volk dit allemaal wel wil hangt helemaal af tijdens nieuwe verkiezingen. Mijn naieve gedachten zijn, dat diezelfde Nederlanders het allemaal wel goed vinden en de boel de boel zullen laten. De echte Nederlanders plempen liever hun woede op een kunststof toetsenbordje en dan maar klagen, klagen, klagen....

By the way....Nog wat cijfers. In 2015 publiceerde het CBS statistieken waaruit blijkt dat het aantal Nederlanders met een dubbele nationaliteit sinds 1998 in 2014 was gestegen naar 1,3 miljoen mensen. 312.000 Turkse Nederlanders hadden toen een dubbele nationaliteit. In 1998 waren het er 171.434. Dat zijn de meest recente cijfers, sinds 2014 houdt het CBS geen registratie meer bij van Nederlanders met een dubbele nationaliteit.

Dus H.H. Turken en Marokkanen, het grote doel is: 1 paspoort, welke? dat "moet" je zelf kiezen.....maar ben je bewust van de gevolgen!

hfk op 09-07-2018 23:33

InNedrland zyn er meer stille Nederlanders die net zo denken als wy Blyf geloven in ons eigen volk..Ewe zullen vechten als leeuwen.Daar ben ik vanovertuigdSlaap fyn allemaal.

AEO op 10-07-2018 01:06

Wanneer we de beelden zien van de toespraken van Hitler en Erdogan, dan zien we een treffende gelijkenis! Turkije heeft wat mij betreft niets meer in de NATO te zoeken, daar moeten ze gewoon uitgezet worden. Het is jammer dat zo'n land zover gezakt is. Ik kan me herinneren dat ik tijdens een bezoek aan Israël in 2004 veel wegwerkzaamheden zag, die werden uitgevoerd door bedrijven uit Turkije. Op dergelijke bouwplaatsen waren zowel Israëlische als Turkse vlaggen broederlijk naast elkaar te zien. Destijds waren de betrekkingen tussen Israël en Turkije nog heel goed. Inmiddels is Turkije een verklaarde vijand van Israël geworden. Gezien de huidige toestand in Turkije, en de vijandige uitspraken van Erdogan jegens Israël, lijkt het mij beter om niet naar Turkije te gaan met vakantie, en om ook niet met Turkse vliegmaatschappijen te vliegen. Turkije en Iran zijn vier handen op één buik. Ook Qatar speelt een zeer bedenkelijke rol. Het gebruikt Al Jazeera als een propagandakanaal, het steunt terreur organisaties zoals Hamas, en het heeft voor zeer hoge bedragen de FIFA omgekocht om de WK daar over vier jaar te laten spelen. Corruptie is er de norm. We kunnen daarom ook beter niet met Qatar Airlines vliegen, want dan helpen we mee met het financieren van terreur! Saoedi Arabië had vroeger goede banden met Qatar, maar deze landen staan nu lijnrecht tegenover elkaar. Qatar is een schiereiland, en Saoedi Arabië gaat een 200 meter breed kanaal langs de grens met Qatar graven om het van Saoedi Arabië los te maken. Qatar zal dus een eiland worden. De lengte van het kanaal zal ongeveer 60 kilometer zijn. Qatar heeft zich de woede van Saoedi Arabië op de hals gehaald, omdat het partij heeft gekozen voor Iran, Turkije en de Moslim Broederschap en de Hamas. Saoedi Arabië is ook klaar met de zich Palestijnen noemende Arabieren. Deze Palestijnen willen geen vrede, en Saoedi Arabië is het zat, dat de Palestijnen de talloze kansen op vrede heeft verworpen. Men is niet alleen van mening dat Israël bestaansrecht heeft, men vindt ook dat Israël het recht heeft om zich te verdedigen. Verder zal in de nabije toekomst Polen in navolging van Amerika, zijn ambassade naar Jeruzalem verplaatsen. Hetzelfde valt te verwachten van Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Hoewel Rusland een bondgenoot van Iran is, is het de Iraanse inmenging in Syrië zat. Er vindt dan ook coördinatie plaats tussen Rusland en Israël, zodat men tijdens militaire acties in Syrië niet in elkaars vaarwater komt. De Russen zijn de afgelopen dagen zeer actief met het bombarderen van rebellengebied in het Zuiden van Syrië, waar al hele dorpen zijn platgegooid. Behalve terreurgroepen zijn daar ook al meer dan 200 burgers omgekomen, waaronder 23 kinderen. Maar vreemd, het blijft oorverdovend stil. Er waren wereldwijd wel luide protesten te horen, toen Israël op één dag meer dan 60 mensen doodgeschoten had, ondanks het feit, dat 95% daarvan terroristen van Hamas en Islamietische Jihad waren. Opnieuw blijkt, dat de opinie behoorlijk hypocriet is! Maar houdt Turkije en Iran in de gaten, deze landen zullen in de nabije toekomst zeer grote problemen gaan veroorzaken.

mientje op 10-07-2018 01:37

Rienus 21.57  Ik vrees dat je gelijk hebt, het zijn geen medelanders maar het zijn bezetters

Jan op 10-07-2018 01:59

Europa bezit kernbommen sowieso Frankrijk! En geloof me die veranderd Turkije echt in een grote verlichte parkeerplaats!! En anders doet Israel dat wel. Want die gaan niet wachten tot hij hun zal gaan aanvallen. En Iran haat Turkije ook!! En neem nou het leger van de Grieken! Dat is 1 van de grootste legers van Europ. Daar loopt die kwiebus niet effe overheen.

PJ op 10-07-2018 02:23

Daarom geven de Grieken 3,5 %  van hun BNP uit aan bewapening. Dit in tegenstelling tot de zwakke Duitsers, Finnen, Nederlanders en Belgen die niet eens 2 % halen.

Enkel de Engelsen doen nog beter dan de Grieken.

Tom Hendrix op 10-07-2018 07:38

@Qvic: 20:56. uur, op 9/7. Inderdaad, net wat U zegt. En als je deze "verwende kinderen", en zwevers zou vragen of zij ieder 5 vreemdelingen in huis willen nemen, wat zal dan hun antwoord zijn?  Evenals onze hypocriete politici van het kartel, als zij nu eens beginnen met elk 5 vreemdelingen in huis te nemen! En toen was het oorverdovend stil....

Rode Wouw op 10-07-2018 07:58

Over de ISIS moslimterroristen is een goed artikel verschenen in het dagblad Trouw. De problemen in die regio zijn nog lang niet voorbij. Complexe situatie.

https://www.trouw.nl/home/irak-moet-oppassen-voor-de-volgende-islamitische-staat-~a71674d0/

van buiten op 10-07-2018 09:30

Vraag aan alle oude turken zowel manlijk en vrouwelijk 70 jaar en ouder wat de hoofdstad van Turkije is 80% zal dan zeggen Bagdad. 

Klaas op 10-07-2018 09:36

Ach erdogan, de man heeft als taak de boeman te spelen in het midden oosten en europa. Dit is afgesproken werk tussen hem en een groep die hem steunt waarvan ik de naam niet noem. Hogere geheime politiek. Erdogan moet zorgen dat er chaos komt waardoor maatregelen/ ontwikkelingen mogelijk gemaakt kunnen worden in het midden-oosten en europa alla(h) problem-reaction-solution wijze. De ironie is dat de Turken denken dat erdogan het beste met hun voor heeft. Echter Erdogan is in dienst van de Groep, a hired gun.

grote henk op 10-07-2018 10:57

beste @Qvic,

helemaal eens met uw verhaal. de geschiedenis blijft zich herhalen.

Wim op 10-07-2018 11:47

Turkije is voor Europa wel belangrijk stratigisch groot land, dat zich tussen midden oosten bevindt en dit ook de hoofrden is, dat men blijven afwachten is. Nu is er ondertussen zo,n onzekerheid welke koers Erdogan gaat varen en Europese leiders niet verwacht hadden, dat Erdogan totaal ander koers zou varen en nu maar blijft afwachten, tot hij de verkeerde stappen gaat zetten, zeker niet uitsluit dat er dan pas ernstige maatregelen gaan genomen worden, mij het meest logische lijkt. Hij is onberekende projectil geworden  en nog vele onverwachte zaken kunnen gebeuren en werk nu ook blijkbaar samen met Rusland en nieuwe kernenergiecentrale en verdegingswapens koopt van Rusland en wat doet Europa hier tegenover, totaal niets. Hier vraag ik mij dan ook af, tot hoever Turkije zijn tegenstrijdige ontwikkelingen t.o.v. Europa al de grensen heeft laten overschrijden. Zie toegevoegde ontwikkelingen van datum op 04-04-2018 die geplubiceerd zijn. Stel mij de vraag, waar is Europa t.o.v. Turkije die gewoon verder tegen de Europese regels en defentie gewoon aan zijn laars lapt en laat zien dat Erdogan met Europa op defentie beleid totaal geen rekening meer wenst te houden. Aan de kant van Europa hoort men heel weinig of er zou niets aan de hand zijn met Turkije. Dit zijn geen goede vooruitzichten, als mij zou vragen t.o.v. Europa.

Dinsdag werd het startsein gegeven voor de bouw van de eerste kerncentrale van Turkije genaamd Akkuyu NGS. De Russische president Vladimir Putin is met name daarvoor, het raketsysteem S-400 en een Syrië-bijeenkomst met Turkije en Iran naar Ankara gevlogen. Op die dag is ook besloten dat Turkije zijn luchtverdedigingssysteem uit Rusland vervroegd zal ontvangen. Dat zal volgend jaar al moeten gebeuren.

Wim op 10-07-2018 11:55

Heb nog even verder gekeken en heb nog belangrijke nieuwsberichten ondekt die wel belangrijk acht.

AA – ANKARA | Gepubliceerd: 08-07-2018

De alliantie tussen Turkije, Iran en Rusland gaat de toekomst van de wereld vormen.

Dat stelt de Russische strateeg en politicoloog Aleksandr Dugin, bekend om zijn geopolitiek.

De drie landen zijn een samenwerking aangegaan voor vrede in Syrië, zei Dugin dit weekend tegen de Iraanse staatszender. “Dit is een belangrijkste stap voor vrede in de regio.”

En daarmee zijn alle vuile plannen van de VS in de regio in duigen gevallen, vertelde de Russische strateeg. “Dankzij deze samenwerking is het regionale complot van de VS mislukt.”

 

De strateeg ziet veel in een betere samenwerkingsverband tussen Turkije, Iran en Rusland. “Deze alliantie gaat de toekomst van de wereld vormen. Als het Eurazië-project slaagt, schakelt de internationale gemeenschap van een unipolaire – eenpolige – orde over naar een multipolaire orde en verliest de VS regionale invloed”, aldus Dugin.

Bokkie op 10-07-2018 13:28

Je ziet auto's met turkse vlaggen erin, mensen hangen turkse vlaggen voor hun ramen, zo pro turks zijn ze in hart en nieren!

Ze zullen door het vuur gaan voor Erdogan, dat is ook wel een stukje karaktereigenschap van de Turk. Nederlanders daarentegen zijn veel te tollerant, we laten alles maar toe, alles mag en alles kan.

Het feit dat er een DENK partij in ons kabinet zit zegt al genoeg. Vanochtend weer artikel gelezen van de partijleider van denk..... Multiculti NL bevalt u niet? Rot dan zelf op.....waren zijn woorden.

Het wordt echt eens tijd dat Nederland wakker wordt, anders gaat het een hele verkeerde kant op met ons kikkerlandje......stem slim en bewust de volgende keer anders is ons land verkocht aan een Tiran, meneer Erdogan wel te verstaan.

Oma op 10-07-2018 14:52

Zien jullie de overeenkomst met de kern van het israëlisch/palestijnse conflict dat al meer dan 60 jaar woedt?

" In de islamitische filosofie behoren alle gebieden die ooit door moslims werden beheerst, voor altijd aan hen toe. De Turken zijn dan ook al geruime tijd actief met het ondermijnen en islamiseren van de Balkanlanden, als voorbereiding op een invasie."

Hongarije, polen, tjechië en andere balkanlanden weten wel waarom ze hun grenzen potdicht houden voor dat conservatieve, islamitische gespuis, die vergeten hun verleden niet en weren terecht alle moslims, die onder het mom van arme vluchtelingen pogen binnen te dringen om als oorlogsmachine voor de turkse ottomaan zich voor de kar te laten spannen. Laten we hopen dat intussen de derde generatie jonge turken en marokkanen hier ook kiezen voor onze vrije levenswijze, een samen-leven in een vredevolle maatschappij waar iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan ipv te kiezen voor onze én hun eigen, zelfgekozen gevangenis onder sharia waarbij ze zichzelf ook vrijwillig tot slaven maken.

"We schrijven het al jaren: Europa maakt exact dezelfde fatale inschattingsfouten als in de jaren ’30 tijdens de opkomst van Adolf Hitler. Deze kapitale blunders dreigen ons werelddeel in een nieuwe, nog veel verwoestendere wereldoorlog te storten."

Daarin vergissen de meeste mensen zich gigantisch: het zijn géén inschattingsfouten maar een welberedeneerd, opgezet en georkestreerd plan om nwo wereldwijd te kunnen installeren als 'redder' voor deze opgezette (wereld)oorlog én om de financiële situatie wereldwijd te manipuleren, nog meer macht over de massa door banken en politiek, opnieuw schuldenvrij maken van landen voor de schulden door het politieke, ongebreidelde graaien en hebzucht. 

Elk systeem, gebaseerd op hebzucht, zál vernietigd worden tenzij het systeem transformeert en wordt aangewend voor het algemeen welzijn van allen - een universele wét voor de mensheid en onvermijdelijk. 

Door toenemende verhoging van het collectief bewustzijnsniveau van de mensheid is machtscontrole reeds onmogelijk geworden, dat wordt bewezen door de chaos en het verzet overal van massa's mensen en dat brengt paniek teweeg bij de 1% elite die spartelen om hun machtsgreep te behouden. 

Echter, hun eerdere drogredenen, bedrieglijke scenario's en hypocriete, misleidende manipulaties behoren tot de oude energie, werken niet meer en worden in sneltreinvaart ontmaskerd door de Nieuwe energie en door de toename van het onderscheidingsvermogen door bewustwording. 

Wat heden gebeurt is het einde van de elite en ze weten het, koortsachtig als ze steeds andere manieren pogen te vinden om zich vast te klampen aan hun oude-energie heerschappij door verwarring te stichten, door nepnieuws te verspreiden, door misleidingen en zondebokken te verzinnen, rookgordijnen waar de massa stilaan, onder invloed van de Nieuwe energie, vlot doorheen kijkt en de ware toedracht herkent. Ondanks deze strubbelingen, de chaos en de verwoede maar nutteloze pogingen en gespartel van de elite gaat het de goede kant op voor de mensheid.

Wim op 11-07-2018 00:25

Voeg nog Turkije zijn geschiedenis en zijn (on)verdraagzame praktijken die hij in de geschiedenis als ander gelovigen als barbaars behandelde met moordpartijen tot zelfs genocide pleegde en bevolking het nog gelukkig kunnen na vertellen en niet vergeten zijn. Zie verder de vb. van zijn praktijken van Turkije in verleden en heden. (https://nl.gatestoneinstitute.org/12350/turkije-islamofobie-criminaliseren)(https://nl.gatestoneinstitute.org/12001/turkije-binnendringen-griekenland)

Deel verwijderd, zie auteursrechten en schadeclaims bij siteregels. Mod.

Wim op 11-07-2018 10:20

Verwijderd. U kopieert en plakt hele stukken van andere websites, wat in strijd is met auteursrechten met als gevolg grote financiële schadeclaims. Zie siteregels. Plaats enkel een url als u gasten wilt informeren. Mod.

AEO op 13-07-2018 10:50

@Wim,

Je spreekt over de toekomstige alliantie tussen Rusland, Turkije en Iran. De Israëlische Amin Tsarfati spreekt hier ook over, zeer interessant! Je kan zijn regelmatige toespraken op Youtube volgen, maar het is nog gemakkelijker om de app "Behold Israel" te installeren, want dan zie je vannzelf wanneer er weer een nieuwe toespraak is verschenen. Hij spreekt over de toekomstige oorlog die Iran, Turkije en Rusland tegen Israël gaan voeren, die in Ezechiël 38 beschreven staat en geeft daar een bijzonder goede uitleg over. Ook heeft hij in één van zijn toespraken de Psalm 83 oorlogen belicht, deze profetie in al uitgekomen, tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948/1949 en de Zesdaagse Oorlog van 1967.

Ook zijn commentaar op de Iran deal bevatte veel wetenswaardigheden en details. Hij legt ook uit, waarom men juist hier in Europa zo krampachtig deze deal in stand wil houden, terwijl men weet, dat Iran bezig is met het atoomprogramma om een eigen atoombom te produceren. Donald Trump is in mijn beleving een rare man, maar met het opzeggen van de atoomdeal met Iran had hij het wel degelijk bij het rechte eind! Als je het commentaar van Amir Tsarfati bekijkt, zal je dan ook begrijpen waarom Trump hier gelijk had.

Toen ik deze Amir Tsarfati bij toeval ontdekte, stond ik versteld van de vele wetenswaardigheden die hij steeds weer weet te vertellen, vaak zaken die hier in het nieuws niet aan bod komen, of pas veel later. Zo ga je ontdekken, hoe vaak wij hier worden voorgelogen. Vroeger hadden we het hier in West Europa over de propaganda, die de bevolking van dictators over zich heen krijgt, en dachten we, dat het nieuws hier in het Westen wel betrouwbaar was. Zonder het in de gaten te hebben, worden ook wij hier op grote schaal voorgelogen. Een groot voorbeeld is het verhaal over de klimaatopwarming door de uitstoot van CO²! We worden bang gemaakt met het verhaal van een catastrofe die ons te wachten staat, en zo kunnen onze overheden ons weer zwaarder belasten met nog hogere milieubelastingen en heffingen! Deze propaganda, want zo noem ik het, zit zeer slim in elkaar, want ik heb dit verhaal ook altijd geloofd. Daarom legde ik mijn dak vol met zonnepanelen en rij ik in een zeer zuinige hybride. Maar het klimaat warmt nu inderdaad wel op, maar het heeft alleen niets met CO² te maken! Tijdens de Middeleeuwen en ook gedurende de Romeinse Tijd heeft er hier een nog iets warmer klimaat geheerst. Er waren toen geen auto's, vliegtuigen of kolencentrales, dus er was minder CO² dan nu!

Het klimaat varieert voortdurend, omdat de zon soms meer en soms minder actief is, en dat veroorzaakt de schommelingen in het klimaat. Waarom dan het CO² zo zorgvuldig in stand wordt gehouden heeft te maken met geld, meer niet. Momenteel bedraagt de hoeveelheid CO² slechts 0,038% van onze atmosfeer, maar in publicaties over de klimaatopwarming spreekt men altijd over zoveel miljoenen tonnen CO², want dat klinkt als bijzonder veel. Gaat men het hebben over het percentage CO² in onze atmosfeer, dan zou men meteen door de mand vallen.

Ik geloofde dat CO² sprookje ook, totdat ik een artikel op het internet las, onderbouwd met cijfers, dat heeft dus mijn mening veranderd.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl