Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Speciale Task Force VS en Israël gaat oorlog met Iran voorbereiden

‘Project Iran’: Oorlog met Shi’itische republiek lijkt er hoe dan ook te gaan komen – Offensief Syrië en Hezbollah bij Golanhoogte nabij – Ook erg onrustig bij Gaza: Hamas vuurde afgelopen nacht 31 raketten op Israël af

 

(Afbeelding: Getty Images (6)).

In een uit vier groepen bestaande nieuwe Task Force gaan de Verenigde Staten en Israël zich actief voorbereiden op oorlog met Iran. Focus daarbij ligt op het verdrijven van de Iraniërs uit Syrië, en het vernietigen van het Iraanse nucleaire wapenprogramma. In Teheran zit men ook niet stil; daar heeft president Hassan Rouhani van zijn commandant voor het Midden Oosten, generaal Qassem Soleimani, te horen gekregen dat de strijdkrachten klaar zijn om eind dit jaar de Straat van Hormuz af te sluiten, en zo de olietransporten naar Amerika en Europa te blokkeren. Mogelijk zouden er ook plannen worden gemaakt voor raketaanvallen op de olie installaties in Saudi Arabië.

 

De zeer ervaren 53 jaar oude Israëlische generaal-majoor Nitzan Alon gaat ‘Project Iran’, de codenaam van de taakgroep, leiden. Alon heeft een schat aan ervaring als commandant van de special forces en undercover acties achter de vijandelijke linies.

Syrisch-Hezbollah offensief nabij Golanhoogte

Zowel vanuit Amerikaans als Israëlisch standpunt is er haast geboden bij het nemen van ingrijpende besluiten. Israël ziet dat Iran zich niet laat afschrikken door de regelmatige bombardementen van Iraanse militaire doelen in Syrië. Integendeel, door Iraanse Revolutionaire Garde officieren geleide Syrische- en Hezbollah eenheden rukken steeds verder op richting de Golanhoogte. Daar bereiden ze een groot offensief voor tegen de rebellen in Quneitra, vlakbij de grens met de Joodse staat. (2)

Iran dreigt Straat van Hormuz na 4 november af te sluiten

In Washington beseft men dat de Iraniërs deze keer wel eens niet kunnen bluffen met hun dreigement om de Straat van Hormuz voor olietankers af te sluiten, als reactie op president Trumps verbod op de aankoop van Iraanse olie, dat op 4 november ingaat. Er wordt zelfs rekening gehouden met Iraanse raketaanvallen op olie installaties in Saudi Arabië. Mochten de Iraniërs de belangrijke zeeweg inderdaad blokkeren, dan zal daar vrijwel zeker een krachtige militaire reactie van de VS op komen.

Vier commandogroepen gaan oorlog voorbereiden

Om deze redenen hebben Amerika en Israël in totaal vier commandogroepen opgericht, te weten de nucleaire groep, die zich gaat richten op het Iraanse nucleaire (wapen)programma, zoals de uranium verrijkingsinstallaties; de ballistische groep, die de Iraanse ballistische raketten en lanceerinstallaties voor zijn rekening neemt; de anti-omverwerping groep, die de geheime operaties tegen Iraanse eenheden in het Midden Oosten –vooral Syrië, Libanon en Jemen- voor zijn rekening neemt; en tenslotte de economische groep, die zich bezig houdt met de economische sancties tegen Iran. (1)

31 raketten van Hamas op Israël, bombardement van tunnels als vergelding

Ook bij de Palestijnse Gazastrook blijft het nog steeds erg onrustig. Afgelopen nacht vuurde Hamas 31 raketten op Israël af. Het Iron Dome afweersysteem onderschepte er 6. Eén raket kwam midden in een kibboets terecht. De Israëlische luchtmacht vernietigde als vergelding twee tunnels, waar onder andere ballonnen werden gemaakt voor de nieuwste vorm van Palestijnse terreur, het via deze ballonnen in brand steken van Israëlische land- en tuinbouwgronden. (3)(4)

 ‘Coalitie’ verantwoordelijk voor mogelijk 54 doden bij luchtaanval in Syrië

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger verklaarde gisteren dat de luchtaanval in de buurt van het Syrische al-Soussa afgelopen donderdag, waarbij volgens Syrië 54 mensen om het leven kwamen, inclusief 28 burgers en een aantal ISIS strijders, inderdaad door ‘de coalitie’ is uitgevoerd. Syrië gaf onder meer de schuld aan Israël, maar in Jeruzalem is deelname aan deze aanval niet bevestigd. (5)

 

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) DEBKA
(6) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

willy . op 14-07-2018 13:50

Iran heeft nu al een waar legerbasis uitgebouwd in Syrie en is dat land nu eigenlijk aan het bezetten, dit terwijl Syrie toch nog een soeverein land is denk ik toch?  Hezbolla is nu reeds vanuit het noorden een conflict aan het voorbereiden en ook Hamas doet mee met brandende ballonnen over de grens te krijgen en zo landbouwgrond en beplantingen te treffen!! En Iran dreigt al langer om Israel te vernietigen! Maar oorlog is een straatje zonder einde, men kan het wel beginnen , maar eindigen lijkt vooral voor de VS moeilijker er moet een heus plan bestaan voor wat men nu eigenlijk wil! syrie is niet meer toe aan meer oorlog, het land moet herstellen te mensen hebben al teveel lijden gehad, laat die miserie eindelijk stoppen, oorlog is geen oplossing maar een begin van een labyrint ! Shalom

grote henk op 14-07-2018 15:00

https://www.youtube.com/watch?v=UEf4Xtg-1kY

 

hier kan je goed de (zelf) haat zien die bij links in de genen zit

pluto op 14-07-2018 16:36

Het gaat de goede kant op voor Israel. Hammas vormt geen enkel probleem, 2 F16 heen en weer  over gaza en het is voorbij.

Hezbollah en Iran zullen tesamen slag leveren met Israel. Gezien het aantal raketten kunnen we aannemen dat deze dreiging Israel wil vernietigen. Juist dit moment en alleen deze dreiging geeft Israel de legitimiteit met hezbollah en Iran voorgoed af te rekenen. Met Trump aan de macht staan alle seinen op groen voor Israel. Israel zal geen half werk afleveren, Israel zal ongetwijfeld als overwinnaar te voorschijn komen. Europa zal Israel zwaar veroordelen, maar dat is de afgelopen 2000 jaar nooit anders geweest.

Wilma op 14-07-2018 17:17

Dit stond al jaren op devas/Israel agenda, er moet een groter Israel komen, d.it natuurlijk ten koste van de Iraanse bevolking.

Wat een ellende en wat een bemoeials is dit duo toch, concentreer je op je eigen land en volk en zorg dat iedereen een fijn leven heeft, problemen genoeg met de economie, maar nee Het groot industrieel complex moet geld verdenen aan oorlog. Het moet hoognodig stoppen dit alles is in gang gebracht met 9/11 waarvoor een bebaarde man in een grot met nog eens 19 helpers de twintowers hebben laten instorten, en jullie geloven dit.....nee toch daar zijn jullie op deze site toch veel te slim voor! Vrede voor alle mensen

Rick op 14-07-2018 17:52

Waarom vrede als je oorlog kan voeren, wie wil er nou geen oorlog ? Leve het militair industriële complex koop aandelen in bommen en granaten en u zal vruchten plukken. spinazie met zand ! Stuur je dochters en zonen naar het front om te sterven voor de multinationals !

Tom Hendrix op 14-07-2018 18:24

Grote Henk: 15.00. uur. Met U eens, de socialistische internationale, de groene zwevers, en andere progressieve dwaallichten, zijn met de islam, de grootste vijand van Israël, en de vrije burger. Verder kan ik me de opstelling van de USA en Israël zeer goed voorstellen.

ottoman op 14-07-2018 18:40

Ottoman, u dient nog uw welgemeende excuses op het forum te maken over uw uitspraak over de Joden. Mod.

Arjaneke op 14-07-2018 21:33

Deze zomer zijn er geen of nauwelijks chemtrails boven west europa, iran klaagde recent over weermanipulatie, toeval?   Of wordt de chemtrailcapaciteit daar ingezet om de watervooraden in te perken en oogsten te laten mislukken? Je weet het niet. Het is voor het eerst in jaren dat wij een blauwe lucht hebben

van buiten op 14-07-2018 21:53

Eerst maandag afwachten.

AEO op 14-07-2018 23:01

Inmiddels zijn er al meer dan 100 raketten en mortieren op de bevolking van Israël afgevuurd vandaag. Wordt het niet eens tijd om dat terreurtuig voor eens en altijd aan te pakken? Israël treedt niet hard genoeg op tegen deze terreurbende. Noem mij één land dat deze raketbeschietingen over zijn kant zou laten gaan?

Op het journaal van 20:00 uur werd melding gemaakt van twee Palestijnse tieners die bij Israëlische luchtaanvallen om het leven waren gekomen.  Er werd nog net bij verteld dat deze luchtaanvallen een reactie waren op raketaanvallen vanuit Gaza.

Men kon het bijna de strot niet uitkrijgen, want er werd dus verzwegen dat het om meer dan 100 projectielen ging! Weer een voorbeeld van hoe verminkt het nieuws hier uitgekraamd wordt, slechts selectieve feiten worden vermeld, waardoor het lijkt of Israël buitenproportioneel reageert op een paar raketjes. Als het Rusland zou zijn geweest, dan was er al jaren geleden helemaal niets meer zijn overgebleven van Gaza, het zou volledig vernietigd zijn geweest!

Al vele jaren reageert Israël veel te gematigd op al deze terreur aanvallen, maar toch wordt het steeds weer beschuldigd van buitenproportioneel optreden. Stel dat de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog op deze wijze tegen de Duitsers en de Japanners hadden gevochten, dan was die oorlog nu nog niet voorbij geweest!

De enig juiste methode is het volledig en definitief verslaan van de vijand, zodat er geen enkele hoop meer is, om het beoogde doel te bereiken. Dat is de enige manier om een conflict te beëindigen.

kikoe op 14-07-2018 23:03

Ja Arjan hier in belgie ook bijna feen chemtrails, 

eerst in jaren. 

Zalig

AEO op 14-07-2018 23:11

@Wilma,

U bent niet goed voorgelicht. Het enige dat ten koste van de Iraanse bevolking gaat is het regime in Teheran! Op dit moment gaat het slecht met de economie van Iran, en op steeds meer plaatsen komt de bevolking in opstand. Met de nieuwe sancties tegen Iran zal het leven daar nog beroerder worden, er heerst momenteel ook een extreme droogte.

Al vele jaren roept Iran om de vernietiging van Israël, maar Israël heeft een website in het Farzi opgezet, waarin de Iraanse bevolking informatie en tips krijgt, om zo goed mogelijk deze droge periode door te komen. Alles wordt verteld, wat men kan doen om zo efficiënt mogelijk met het schaarse water om te gaan, en het is algemeen bekend, dat er geen enkel land ter wereld is, dat zoveel kennis heeft over het omgaan met schaarste aan water dan Israël.

En wat bedoelt u met "een groter Israël?" Heeft Israël ooit andere landen aangevallen om grondgebied te veroveren?

Maatwerk op 14-07-2018 23:23

 

* Ik ben niet voor oorlogen in het midden oosten aangezien de gevolgen veelal door de eussr moeten worden opgelost wat inhoud door oa ons land, in opdracht van de eussr. Ik hoop dat president Trump dit verstandig aanpakt, wat hij gelukkig meestal wel doet.

* Over de de linkse medelanders nog even, zij beginnen in te zien dat hun tijd bijna voorbij is. Een groot deel van de eussr landen is al behoorlijk nationalistisch, conservatief, cristelijk en tegen migratie. Hier houden de linkse medelanders niet zo van. ‘Vreemd’ genoeg stijgen het aantal geboortes van de originele inwoners hier in tegenstelling tot bijvoorbeeld hier in Nederland. Zelfs in Rusland is dat zo terwijl het daar volgens de linkse medelanders een ware hel is.

* De simpele som in de eussr lijkt te zijn:

Conservatieve regering + nationale trots + cristendom = een steeds gezondere eigen bevolking. Linkse regering + nationale schaamte + toenemend aantal afvalligen = een steeds ongezondere eigen bevolking.

* Maar zolang de linkse medelanders de media op hun woord blijven geloven zal het helaas niet verbeteren hier.

Mark S. op 15-07-2018 00:20

Iran en Rusland zijn beiden op uitnodiging van de officiele Syrische regering in Syrie aanwezig. En zijn daar dus legitiem aanwezig.

Verschil is wel dat Rusland zich daadwerkelijk met de bestrijding van de tegenstanders van de Syriche regering bezighoud, zoals IS en andere rebellen. Maar Rusland zweert niet om Israel te vernietigen en is geen bedreiging voor Israel.

Iran daarentegen zweert al vele jaren de totale vernietiging van Israel (en de VS) en dat diskwalificeert de Iraniers. Daarom mag van mij aan Iran voltrokken worden wat zij Israel en de VS toewensen. Het is een haatvolk dat een militair antwoord over zich afroept. Zij zijn in Syrie niet te vertrouwen maar de Russen wel.

Ik doe niet mee aan de haatcampagne tegen Trump en Putin: Lang leve Trump ! en lang leve Putin ! Ze zijn beiden geweldige presidenten en geen vijanden van elkaar.

Tom Hendrix op 15-07-2018 07:29

@grote Henk: 21.43. uur, op 14/7. Uw reactie is geheel naar waarheid. En ja, laten we bidden voor deze verdwaasde mensen, dat ze Jezus gaan leren kennen en aanvaarden.

steady op 15-07-2018 10:55

Palestina

Op canvas (vlaamse zender) vrijdag 13/07/2018

Archeologe Joann Fletcher bla bla bla bla zegt

Bij haar uitleg over de farao de bezetter en de hoe en de waarom,

met het tonen van een (perkamenten kaart)

Duizenden jaren geleden werd de bezetter van egypte teruggedreven naar

en nu komt het "Palestina" op die oude kaart stond er in plaats van "Kanaan"

Bij mijn weten bestaat Palestina niet nu niet vroeger niet en nooit niet

De archeologische geschiedenis wordt Nu ter plaatse  verzonnen

Joann Fletcher je bent ontslagen met teruggave van uw wedde (jaren)

niemand gezien zeker dit programma

Shalom

enk op 15-07-2018 11:04

Iran en Israël zijn twee prima voorbeelden dat politiek en religie niet samengaan. 

Goede dag op 15-07-2018 13:16

Mooi gesproken aeo 

Econoom op 15-07-2018 16:25

De terminologie op deze site begint steeds meer fascistische trekken te vertonen met uitspraken als linkse mensen zijn als ratten en een gezonde eigen bevolking (rassenhygiene?).

Dank voor uw melding, kunt u even de post, tijd, datum en artikel plaatsen. Mod.

Een post is verwijderd, heeft u nog meer postings gezien ? Mod.

Poppenkast op 15-07-2018 18:15
 
Gaat de Fed/V.S. rente verhogingen via een stijgende $, de zwakke valuta landen, zoals Iran en Turkeije onderuit halen?

 

Zoals geruime tijd geleden gesteld, zitten de landen met een schulden crisis, zoals Brazilië,Iran,Turkije,Argentinië,Venezuela etc. met hun valuta in de hoek, waar de klappen vallen.
Turkije met despoot Erdogan, is de snel stijgende kandidaat voor een instorting van de Lira/hun financiële systeem.
De Turkse Centrale Bank staat onder curatele van een incompetente president, welke zijn verkiezing beloften niet kan waar maken.
De 10 jarige Turkse staatslening geeft meer dan 18% rendement, en de koers zakt iedere dag verder in elkaar en de inflatie is meer dan 15%!
Indien steeds meer labiele landen met $ schulden, na de voortgaande rente stijging in de V.S. onder druk komen, en er schulden uitval plaats vindt, gaan uitleen/crediteuren, banken omvallen en is een volksopstand en run op banken, niet ondenkbeeldig.
 
Dat betekend dat deze schulden landen van banken geen of tegen buitengewone voorwaarden (goud-dekking?) nog krediet krijgen.
Dat is het sein voor een krach van het globale kapitaal en het is zeer de vraag is, of dat nog met drukpersen kan worden opgevangen. (zie Venezuela,Zimbabwe)
In dit verband lijkt het er op dat de V.S. in tegenstelling tot in het verleden, mede gezien het blockchain/internet tijdperk eerst een financieel-economische oorlog tegen o.m. Iran en Turkeije voert via rente verhogingen, waardoor een sterkere $, o.m. om de koopkracht via-via van de Turkse en Iraanse bevolking te ondemijnen en zo sociale onrust in die landen te bewerkstelligen.
 
Deze landen hebben veel $ leningen afgesloten, waardoor zij verplicht, dure $ moeten kopen met hun drukpers geld om zo hun $ schulden en rente verplichtingen te kunnen betalen/aflossen. Gezien risico-s voor wanbetaling, zullen meer investeerders zich terug trekken, waardoor meer werkeloosheid. Ondermijning via aangestuurde hackers is ook een probaat middel. Duidelijk is dat een oorlog met (atomaire) raketten, onvoorstelbare schade veroorzaakt en dat tijdperk, lijkt voorbij.
 
Despoten/dictators dienen eigelijk door het volk van een land zelf het land uitgezet te worden. (Nicaracua, Tunis,Zuid Afrika)  Wanneer de Straat van Hormuz door Iran afgesloten wordt, om zo de export van olie naar de V.S. en de E.U. te blokkeren, wordt de zaak onvoorspelbaar. Zeker als er raketten tegen Saudi Arabie ingezet worden. Komt de slag bij Argamedon dichterbij?
Poppenkast fylosofeert uit oogpunt van oorzaak en gevolg!
steady op 15-07-2018 18:49

Van buiten

Inderdaad  eerst maandag afwachten

Nu zondag 15/07 tot aan de middag géén enkele wolk -schitterend blauw maar

Na de middag shemtrails in alle richtingen (w-vl)

Shalom

Hubo op 15-07-2018 19:56

Ja hoor,nu de boel een beetje onder controle komt in Syrië gaan de westerse bondgenoten weer eens van voren af aan beginnen.

Econoom op 15-07-2018 20:47

De mail van maatwerk dd 14 juli 23.23 ademt de geest van rassenhygiene. En Tom Hendrix onderschrijft de reeds verwijderde mail van grote Henk.

Hier overdrijft u en is er geen sprake van rassenhygiene. Mod.

Weesie op 16-07-2018 15:14

Amerika heeft ook met behulp van Irak vies uitgehaald in 1980.De Nederlander Frans van Anraat leverde de chemische grondstoffen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Irak-Iranoorlog

ottoman op 23-07-2018 00:26

excuses over de joden, zij zijn niet de foute.

alleen de rechtse haat aanwakkeraars ookal zijn t rechtsevangelisten is altijd n liefdeloos iets, dit dienen we te bestrijden.

joden zit t goed mee, God is rechtvaardig

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl