Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

´Russische kernwapens naar Kaliningrad om NAVO aanval af te slaan´

Rusland geeft amper 10% van Amerikaans budget aan Defensie uit, en net zoveel als Groot Brittannië

 
In mei reden Iskander-M ballistische raketten, die kernkoppen kunnen vervoeren, al mee tijdens een militaire parade in Kaliningrad. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Na jaren vergeefse pogingen lijkt het Kremlin het dan toch opgegeven te hebben om te proberen weer op vreedzame voet met het Westen verder te gaan. Satellietbeelden wijzen uit dat Rusland enkele militaire installaties in de tussen Polen en Litouwen ingeklemde enclave Kaliningrad aan het verbeteren is, en geschikt lijkt te maken voor de plaatsing van kernwapens, die nodig zijn om een aanval van de NAVO af te slaan. Ondertussen is in Brussel de veelbesproken NAVO top begonnen, en heeft Trump al na enkele minuten duidelijk gemaakt dat Europa, en vooral Duitsland, per onmiddellijk veel meer zal moeten bijdragen aan zijn eigen defensie.

 

Nadat de NAVO de afgelopen jaren steeds meer troepen, tanks, vliegtuigen en afweerraketten naar de voormalige Oostblok landen stuurde, lijkt men in Moskou tot de conclusie te zijn gekomen dat het Westerse bondgenootschap inderdaad uit is op oorlog. De Russische enclave Kaliningrad, hoofdkwartier van de Baltische Vloot en thuisbasis van het 11e legerkorps, is inmiddels omsingeld door NAVO troepen.

Upgrade van bunkers

Volgens de Federatie van Amerikaanse Wetenschappers (FAS), Planet Labs en Defense One laten recente satellietbeelden zien dat de Russen op diverse locaties in Kaliningrad bunkers waar artillerie en kernwapens kunnen worden opgeslagen, aan het upgraden zijn. Dit lijkt deel uit te maken van de op 28 mei door het Kremlin aangekondigde reactie op het Amerikaanse plan voor een permanente militaire basis in Polen.

Defense One zegt dat de voorbereidingen precies lijken op die vooraf gingen aan de ‘Russische invasie van de Georgische provincie Abchazië’ in 2008. Vermoedelijk wordt Zuid Ossetië bedoeld, want in Abchazië bleef het rustig. In werkelijkheid was dat overigens helemaal geen invasie van Zuid Ossetië, maar een reactie op een Georgische militaire aanval op de deels uit Russen bestaande vredesmacht in die provincie, waar ook veel Russisch sprekende burgers wonen.

Trump eist meer geld voor defensie van Europa

Ondertussen gaat het er op de NAVO top in Brussel meteen hard aan toe. Al na enkele minuten haalde Trump uit naar de Europese NAVO landen, en met name Duitsland, voor het jarenlang niet nakomen van de afspraak om 2% van het BNP aan Defensie uit te geven. Naast de VS voldoen slechts 4 andere lidstaten aan dat criterium. Trump vindt Duitsland –dat naar verluidt nog maar zo’n 20 inzetbare tanks heeft- ‘rijk genoeg’ om meer voor zijn eigen defensie te zorgen, in plaats van deze door Amerika te laten betalen.

De vraag is echter waar die extra miljarden voor nodig zijn, aangezien Rusland afgelopen jaar maar € 61 miljard aan Defensie uitgaf, 17% minder dan het jaar ervoor, en ongeveer net zoveel als Groot Brittannië. Dat is nog geen 10% van het Amerikaanse budget, en slechts 6% als we uitgaan van het totale militaire budget van het Pentagon (inclusief kernwapens, buitenlandse invasies en Homeland Security).

Oorlog zal al heel snel met kernwapens moeten worden beslist

Analist Eric Margolis schrijft dat noch de NAVO, noch Rusland in staat zijn om elkaar langer dan een paar dagen met conventionele wapens te bevechten. Beide partijen kampen door bezuinigingen met een groot gebrek aan ongeveer alles. Zelfs bij de Amerikanen dreigt door hun vele bombardementen op onder andere Syrië een tekort aan bommen. (2)

Het grote gevaar hiervan is dat als het inderdaad tot een gewapend conflict komt, dit al heel snel met kernwapens moet worden beslist. De Russische president Putin heeft jaren geleden duidelijk gesteld dat als hij denkt dat een oorlog onvermijdelijk is geworden, hij als eerste zal toeslaan, en niet weer zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog gaat afwachten en hopen dat het niet gebeurt. Die fatale misrekening kostte destijds 20 miljoen Russen het leven.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) EricMargolis.com via Zero Hedge
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

26-05: Analisten vragen Trump in petitie om dialoog met Putin om wereldoorlog te voorkomen
24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17 (Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland
01-03: Twee derde materieel Duits leger defect, maar VS uit op oorlog met Rusland
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij

2017:
09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.Reacties

willy . op 11-07-2018 14:04

Ondertussen zit president Trump lekker bij ons in Brussel en hij heeft snoeihard uitgehaald naar Merkel die zaken doet met rusland en ondertussen te Russen het leven zuur maakt  door Poetin bijna een dictator te noemen en dat er in Rusland geen vrije meningsuiting is! het gevaar is nu dat als de Navoleden niet veel meer gaan bijdragen, president Trump gewoon terug op het vliegtuig stapt richting UK hij wil geen onnozele gesprekken voeren liet hij fijntjes weten! de vergadering begint in een gespannen sfeer, de VS zullen niet meer blijven instaan voor verdediging Europa! Ik  denk nu persoonlijk niet dat Rusland op zoek is naar een confrontatie met de Navoleden en zeker niet met Turkije! of Rusland kernwapens gaat sturen naar te enclave  Kaliningrad nu met het WK lijkt onlogisch maar mogelijk, ze zijn dat het dichts tegen Polen wie weet!! Shalom

Rene op 11-07-2018 14:23

Het Amerikaanse budget wordt voor het grootste deel doorgesluisd naar zwarte projecten.

Hoe wordt dit gedaan?

Heel simpel, de defense contractors rekenen exorbitante prijzen voor alle materieel dat ze aan de Amerikaanse defensie leveren.

Een schroef of een moer voor honderden dollars, een schroevedraaier of hamer voor meer dan duizend dollar.

Zo gaat de rekening zeer snel omhoog.

Cefas op 11-07-2018 15:02

De EU moet door de VS keihard aangepakt worden wegens chronische en jarenlange nalatigheid bij het voldoen van contributies aan de NAVO. De EU heeft wel een grote mond, maar als het op daden aankomt zijn ze niet thuis en dat is kenmerkend voor de EU. Hoogst onbetrouwbare organisatie.

ottoman op 11-07-2018 16:41

die invasie gergie was idd niet n invasie.

maar de turkse inval in cyprus was dat ook niet, dr wonen daar veel turken, nu is het opgedeeld in noord/ turks,  zuid/ grieks precies het zelfde.

ze moesten de mensen daar beschermen in die tijden van spanningen en aanvallen.

Eelke Piers op 11-07-2018 16:47

Als Nederland dan eens 25% invoerheffing op de USA oorlogsmateriaal, dus ook de nieuwe F35, oplegt dan wordt het hele oorlogsmaterieel meteen 25% meer waard en komt Nederland opeens vlak bij die 2%

Ike op 11-07-2018 16:50

Het gaat allemaal om de olie die voor Trump, de Neo Con's en de VS in USD afgerekend moet blijven worden;

https://www.wsj.com/articles/trump-presses-germany-to-drop-russian-pipeline-for-trade-deal-1526566415

Daar gaat het om bij de Nordstream met Duitsland, Noorwegen, Finland en Zweden.

Daar gaat het om bij de Southstream met Syrië, Griekenland, Bulgarije, Turkije, Roemenië, Italië en Oostenrijk.

Daar gaat het om in Afghanistan waar de olie naar China geblokkeerd moet worden.

Daar gaat het om bij de olieexporten uit Venezuela.

Zonder de wereldhandel in de USD is het een bankroet land met een enorme overheidsschuld en veel verplichtingen....

In Afghanistan worden de troepen weer opgebouwd nadat de vazallen van de Deep State hun aanslagen weer hebben opgevoerd. In Venezuela hetzelfde. Dit is ook waarom de genocide in Syrië is opgestart door de NAVO.

De volgende pijplijnen zijn daarom ook allemaal in de wacht gezet, omdat ze geen USD's opleveren omdat de exporteerders andere valuta willen.

Shadow1100 op 11-07-2018 16:52

Wie wil er nu oorlog. Ik heb nog nooit een huisvader gehoord dat die graag oorlog wil. De mensen die de oorlog willen horen geen schot vallen en zien geen druppel bloed vloeien. De mensen, vaders, broers, zonen van de diverse landen die de oorlog pertinent niet willen moeten elkaar bevechten. En komen of niet, of gewond of of psychisch gestoord weer terug. Zo zijn er hele generaties naar de verdoemenis gegaan. De oude Aziaten hadden het beter voor elkaar. Iedere stam had zijn eigen Sumo. Kregen ze oorlog dan vochten alleen de sumo's met elkaar op leven en dood. Dus een hele oorlog met maar 1 dode. 

Maar het schijnt om het kapitaal te gaan........

Tom Hendrix op 11-07-2018 18:13

@Shadow1100: 16.52. uur. Precies wat U zegt.

Gerard op 11-07-2018 19:09

@ Kees op 10-07-2018 19:14. Schrale troost: zéér herkenbaar op alle gebieden die je noemt. Wij zijn zeker niet de enigen met deze ervaringen. Groet van Gerard.

Wim op 11-07-2018 21:57

Shadow1100 fantastische intellect verhaal en mij niet houden van het lachen i.v.m. het groot contrast geeft en de manier waarop en hoe het in elkaar zit en ook de echte realiteit is. Op laatste mij echt niet meer kon houden van het surealistisch beeld, mij niet kon houden van het lachen. Weet dat hij niet zo bedoelt is om te lachen, maar is zo,n groot contrast en de psychologie van de moraal direct begreep waarover het gaat en de betekenis daarvan. Begreep de werkelijke moraal en hoe je het in scherp beeld heb kunnen brengen en dit op korte en heel duidelijke wijze is op zich al surealitische kunstzinnig kunst op zich is. 

Wim op 11-07-2018 23:23

Als ik terug kijk hoe dit begonnen is, heeft Rusland wel degelijk zelf in de hand gewerkt en niet Europa. Dit is wel achterhaalt voor de meeste lezers, die de nieuwsberichten gevolgd hebben en ook in het voldoende in het nieuws is geweest. Dit zijn de rollen omdraaien of Europa heeft dit veroorzaakt en zo wordt en gevaarlijke gecreëerde situatie al op voorhand gecrëerd of Poetin heeft er precies zogenaamd totaal geen schuld aan, maar heeft het wel degelijk zelf veroorzaakt. Nu wil hij niet wachten tot Rusland zou aangevallen worden, wegens slechte ervaringen hebben t.o.v. de II W.O. zijn totaal geen positieve vooruitzichten. Poetin wil dat de wapens al op voorhand paraat staan en wil tegelijk zeggen, let op want wij gaan niet wachten tot wij eerst worden aangevallen, maar zelf eerst aanvallen door de slechte ervaringen niet meer gaan afwachten. Dit is wel degelijk en gevaarlijk precedent op voorhand schapen, dat wel degelijk onverwacht wel degelijk grote gevolgen kunnen hebben.

Dit kan ook betekenen dat er wel degelijk ernstige vergissingen of zelfs misverstanden tot nucleire oorlog zelfs kan leiden, ook niet uit te sluiten zijn of bij miste conflict wel degelijk groot gevaar betekend. Zich laten gelden ten koste van ultime macht op voorhand te etaleren en ook al op voorhand zich wil laten gelden, altijd grotere gevaren inhoud op voorhand en zeker met atoomwapens.

Weet ook nog van en documentair van minstens 8 jaar terug als ik het nog goed kan herinneren, dat Rusland nog de zwaarste virussen en normaal gezien uitgeroeide heel besmettelijke virussen en heel besmettelijke ziektes nog in oude onbewaakte schuur in gesloten hermetisch koker ook in de documentair gezien heb. Weet niet meer juist in welke provincië, maar was wel afgelegen. Dergelijke documentairs ben ik nog niet vergeten en wel toen verrast was. Dit kan wel degelijk nog de ergste ziektes en zwarte pest of andere ernstige besmettelijke virussen nog wel degelijk wereldwijd en pandamie veroorzaken. Weet nu niet of dit nog altijd zich daar in onbewaak toestand zich daar nog bevindt, weet ik totaal niet. Weet wel dat het wereldwijd nog gevaarlijker is, dan zijn opgerichte atoomwapens, die nog meer slachtoffers kan veroorzaken en dit wereldwijd wel degelijk miljoenen slachtoffers wel degelijk kan veroor zaken. 

gerard op 11-07-2018 23:56

@ Wim op 21.57 u. Klapper van een verhaal! Swiebertje was er niets bij.

Kees op 11-07-2018 23:59

Beste Gerard,

Bedankt voor uw ruggesteuntje! De tijd zal het leren nietwaar?

Groeten van Kees

Realist op 12-07-2018 00:45

@wim, heb me echt kostelijk vermaakt, wat een woordkunstenaar ben jij, en wat een inzicht! Jij snapt de wereldpolitiek! Ik ga dromen over jouw teksten, dat kan niet missen.

Fred op 12-07-2018 01:04

Ik woon in Rusland. Ben wel Nederlander maar woon er al jaren. Putin zorgt goed voor zijn volk hoor.

Bundy op 12-07-2018 01:47

Ik kan niets meer serieus nemen .    Eerst komt er een trekpop van de NWO die het halve Midden -Oosten en heel Noord Afrika platbombardeert  .   Nu komt er een wellicht ontoerekeningsvatbare woordvoerder de Navo en vooral jongetje Stoltenberg een grote mond geven  .       Zelfs mutti-Merkel zat stil in een hoekje , zouden de regenten begrepen hebben dat deze man nog gekker is ?       Het ene moment zegt hij dit , en een uur later heeft hij zich bedacht    .  Kortom : Captain Chaos slaat weer toe en helemaal niemand durft iets terug te zeggen .    Wat zou ik die vent graag een keer spreken .

Wim op 12-07-2018 10:04

Bedankt en is wel belangrijk om goed op de hoogte te zijn en heb meer dan 7 jaar de economische wereld gevolgd en noodzakelijk was, om het reilen en zeilen in de wereld te volgen. Hierdoor is het raam groter geworden, dat vroeger heel klein was. Gerard je kunt wel denken wat je wilt, zuig het niet zomaar uit mijn duim en was wel degelijk interessante onvoorstelbare documentair die niet zomaar verzonnen is. U mag er denken van wat je wil, mij niet gelaten en Swiebertje blijkt en fantast te zijn, maar heb er totaal niets met te maken.

Heb nog verslag, dat ik veel belangrijker acht voor de mensheid, maar waar veel te weing aandacht voor is en ook website aan toe zal voegen, die ook niets met Swiebertje te maken heeft. weet ook van het komend verslag ook niet volledig in geloofd, zeker niet uitsluit, omdat kortzichtigheid wel blijkbaar bij sommige de hoofdrol blijft spelen, maar wel met feiten zal staven in de verschillende interessante website. Het is altijd zo geweest, dat het voor bepaalde burgers nooit erg genoeg is, tot zij zelf letterlijk moeten geconfronteerd worden, als het allemaal te laat is. Eerst moet de mensheid op alle fronten eerst geconfronteerd worden, om het echt te willen geloven of aanvaarden, dat het wel degelijk zo is. Nu weet je nog niet over wat ik het heb, maar dat komt later, als je gedult hebt en voldoende interesse is nog maar de vraag, maar ieder zijn vrije keuze.

T.D. op 12-07-2018 11:34

Ik heb nooit begrepen waarom Europa zich moet bemoeien met Ruslands achtertuin Oekrainie en de Krim? Rusland pikt Europa's bemoeienis niet. Netzomin Amerika het pikte toen Rusland zich bemoeide om te wroeten in Amerika's achtertuing Cuba. Oekraine is geen lid van de NAVO. laten ze hun boontjes zelf doppen. Rusland is echt niet uit op oorlog. Waarom moeten wij zonodig oorlogszuchtige taal uitkramen?

Wim op 12-07-2018 11:45

Bedreigingen met atoomwapens of de mensheid heeft nog niet genoeg met de grote wereldmilieu problemen die wel degelijk dringend dienen opgelost te worden. Inplaats van steeds verder grotere milieu porblemen verder te veroorzaken om steeds dezelfde oppermachtigen kapitalen belangen voorop te blijven stellen. Weet dat het steeds verder uit de hand aan lopen is. Zie website, (http://www.earth-matters.nl/105/3260/amerika/schaliegas-een-ecologische-ramp.html) Voeg er tegelijk belangrijke interessante website aan toe voor de geïnteresseerde, die weten dat er ernstige grote milieu problemen zich steeds verder opstapelen en in de verschillende website verder in beeld wordt gebracht, met bijkomende mogelijk oplossinge n in vooruitzicht ook soms voorstellen.

De website geeft ook regelmatig updates en hiervoor ook gratis voor kunt inschrijve n. (www.duurzaamnieuws.nl) Dit is ook alleen die geloven in wat er wel degelijk werkelijk in onze eigen aardbol of planeet dagelijks gebeurt. Vermits er ook lezers van Xandernieuws en de Mod ook niet echt gelooft in de opwarming. Deze zijn wel degelijk overal zichtbaar in de natuur en dit op vele plaatsen en zelfs ook via satelietbeelden en wetenschappers die volop constant dagelijks en jarenlang verder onderzoeken en dit ook vergelijken met vroeger en nu wel heel duidelijke verschillen ontdekken en deze verschillen ook heel duidelijk zichtbaar zijn. Heb het ook zelf in 2015 aan de lijven ondervonden, 40 graden is geen fanatasie en was toen in Limburg en kon het buiten in de schaduw niet volhouden, zo intense hitte was het toen en ook het hoogste recordt gebroken was.

Dit was al drie jaar steeds de temperatuur verder aan stijgen was en in April was het weer raak, i.vm. met de hoogste tempratuur van het seizoen in 2018. Dacht opdat moment nog, hoe warm gaat het nu worden in de zomer 2018. Weet wel dat de warme zonnestralen veel intenser zijn geworden en niet in de zon kunt blijven liggen, wegens de zonnelstralen veel intener zijn geworden t.o.v. vroeger. Hoop ook dat deze niet opnieuw verder gaan stijgen, maar liever voorkomen en wel maatregelen nemen, dan maar denken dat het fabels of fatasie zou zijn. Dit zou ik zeker niet op mijn geweten willen hebben, omdat ik het niet ernstig wilde nemen. Beter voorkomen dan genezen is het bekende gezegde bij dokters. Is hier ook wel degelijk van toepassing en wel ernstig wil nemen en niet zomaar weg kan wuiven of het is tijdelijk fenomeen van de natuur.

Iedereen bepaald zelf wat hij nu wel of niet wil geloven, maar feiten kan men niet naast zich neerleggen of de weten schappers zelf constant de resultaten zouden manipuleren. Dit is voor mij wel te vergezocht en er zijn al vele gegronde documentaire geweest, die wel degelijk de feiten bewijzen. In Polen ben ik 4 jaar geleden de Barenszee bezocht en het zeewater is nog amper 20 tal meter van het dorp en komt steeds dichter en mij ook hebben laten zien.

De zeespiegel kan nog wel 10 tal jaren op huidige niveau blijven ongeveer met plus of min. Vanaf Antarctica de ijskappen weggesmolten zijn, dan stijgen de temperaturen steeds verder. Zie verder in de interessante Nederlandse website, (www.duurzaamnieuws.nl/het-klimaat-verandert-al-voordat-de-zeespiegel-stijgt) Voor de grote wereld milieu problemen in verschillende landen in de wereld, geef ik opnieuw interessante Nederlandse website, die over verschillende onderwerpen documenteert, (http://www.earth-matters.nl/7/aarde-en-milieu) Voor de believers die niet blijven dromen. Wel even copiëren om verder op te zoeken.

Hoe meer kennis hoe beter voor het milieu en de onverschilligheid en de echte vrijheid aan de mensheid te kunnen geven, die anders zich steeds verder zal beperken. Wegens de klok blijft tikken en zeker niet beter wordt, wegens de overheersende kapitalen belangen nog altijd de hoofdrol blijven spelen, maar voor hoelang nog de natuur deze tijd nog wil geven is wel degelijk bepalend voor de mensheid en zijn destructief gedrag, dat op alle vlakken in de natuur steeds meer en meer voor mij wel degelijk al jarenlang en steeds duidelijker geworden.

De mensheid zal het niet winnen op deze kapitaal hebzuchtige wijze t.o.v. de natuur, dit weet ik zeker, omdat niet het kapitaal oppermachtig is, maar de natuurevenwicht alles zelf bepaald, hoe de mensheid met het natuurevenwicht al of niet in balans wil blijven leven. Het kapitale hebzucht zal het nooit kunnen overwinnen t.o.v. het natuur onevenwicht. Dit is de waarheid van de natuur zelf en niet van mij zelf beoordeelt. Wens het nogmaals te herhalen van wat ik korte tijd geleden al verklaart heb, dat kapitaal de natuur zal reduceren tot ridicuul en ook ondertussen al steeds meer heeft bewezen, maar nog altijd niet voldoende heeft laten zien, maar dit komt nog wel.

De kapitalen belangen zijn nog altijd als oppermachtig wordt aanzien, maar dat veranderd nog wel en hopelijk dat er nog voldoende tijd voor is. Wegens het hoge intellect vermogen van de kapitaalkrachtigen het nog altijd niet door hebben, dat het op deze destructieve wijze nooit zal werken en mij heel goed van bewust ben. Weet ook waarom de kapitaalkrachtigen het niet op deze wijze willen zien, maar de natuurkrachten zijn vele malen in kwadraat oppermachtiger en tegelijk ook veel intellecter dan de kapitaalmachtigen op deze aarde zelf kunnen vermoeden en die ook totaal geen enkele moment rekening wenst te houden met het natuur onevenwicht.

Heb al vele documentaire met wetenschappelijke die minstens tien jaar vooraf onderzoeken deden en pas daarna tot grote ontdekkingen verbazing en vooral tot verwondering kwamen. De wetenschappelijke onderzoekers zochten naar klein natuurlijk element of bouwsteen, die de evolutie bewerktgesteld hebben in de natuur en uiteindelijk na 10 jaar onderzoek ontdekt hebben op welke wijze. Dit wekte en onvoorstelbare grote verbazing van hoe het tot stand was gekomen of ontwikkeld en of in mekaar zat. Ik zelf weet niet juist over wel belangrijk klein onderdeel het ging, omdat de documentair al tijd bezig was en ondertussen al jaren geleden is. Deze wetenschappers waren niet gelovig, maar hadden toen wel hun grote twijfels, hoe dit op deze wijze zo in de vele oneindige kleine puzzels allemaal juist in elkaar paste en de schakel was om verder te evolueren.

Kan het mij wel voorstellen en weet dat de natuur met zoveel oneindige puzzelstukjes allemaal met elkaar verbonden zijn en de natuur onvoorstelbaar prachtig is en hoe wij met deze wonderbaarlijke natuur omgaan. Het is wel degelijk respectloos in deze onvoorstelbare prachtige natuur. Dit is ook de echte reden, wegens telkens opnieuw grote kapitale belangen telkens op de eerste rij telkens als oppermachtig en belangrijker achten en opnieuw het groot intellect vermogen t.o.v. kapitaal het telkens op heel laag niveau komt te staan. Weet dat er al meer dan 300 diersoorten zijn uitgestorven zijn, door kapitaal hebzuchtige praktijken en nu opnieuw reeks bedreigt zijn met uitsterven en hopelijk nog het tij positief kunnen keren. Wegens er telkens opnieuw hoge kapitalen belangen overheersen wel algemeen bekend zijn.

Zie de website en eventueel, de website van (www. Greenpeace.nl) en (/www.wnf.nl/nieuws.htm)(https://www.wnf.nl/wat-wnf-doet/bedreigde-diersoorten.htm) 

Wim op 12-07-2018 14:03

Mod van Xander mogelijk mijn opmerking van Gerard verkeerd begrepen niet kan uitsluiten, omdat ik vermoeden dat hij verzonnen verhalen bedoelde, weet ik niet. Indien ik mij vergist heb, geeft ik ook meteen mijn exuses aan Gerard.

Tycho op 12-07-2018 17:01

Wim: Volgens mij kan jij goed dansen!

Wim op 12-07-2018 17:58

Tycho met de natiuur kun je zoveel dansen als je wil, zolang het de natuur het u wil toelaten, meer wil ik er niet meer over zeggen. 

Benedictus op 12-07-2018 19:06

Wim op 12-07-2018 11:45: opgelucht met al je taalfouten?

Wim op 12-07-2018 19:36

Mij gaat het niet om de taalfouten, maar om belangrijke feiten en jij bent wel perfect, goed zo en bedankt voor je hulp.

Wim op 12-07-2018 20:41

Geef voor de geïnteresseerde om mee acties van Greenpeace belangrijke organitatie in deze zo prachtige gecreëerde wereld vrijblijvend te ondersteunen, wel degelijk noodzakelijk acht. 

(https://secured.greenpeace.nl/climateforce/?utm_source=EN133+-+Klimaat+2018+-+Teerzand+-+TCA1&utm_medium=email&utm_campaign=Teerzand+2018) 

Robie op 12-07-2018 20:44

Wim op 12-07-2018 11:45

Als het warmer word vraag ik me toch af waarom de winters hier in  midden Europa kouder zijn,hebben al plaatsen gehad met -40 en nu voor de 3 de x op rij hebben we nieuwe koude record.

Als er bij de NOS - 5 staat en ik naar buiten kijk op de thermometer en zie -18  dan is mij wel duidelijk wie de boel belazerd.

Maar voor wat extra milieu heffingen kan alles blijkbaar.

Wat mij trouwens er opvalt is dat je in Nederland wel degelijk een hoop berichten ziet ivm milieu en gevolgen ect ect,en hier lees ik haast nooit wat erover!!!!!

Is wel duidelijk dat ze doelbewust mensen een schuldgevoel aanpraten voor belastingen en nu weer van het gas af.

Daar gaan een paar mensen heel rijk mee worden.

Verzin een probleem,herhaal het vaak en kom met een oplossing,en plukken maar.

Maar intussen een massa een nieuw volk importeren die eigenlijk het probleem erger maken voor het milieu.

Dus je ziet er klopt iets niet helemaal met wat ze.ie voor spiegelen.

scorp op 12-07-2018 23:08

@ Robie op

Gelijk heb je, ierdereen wordt belazerd

Henk op 13-07-2018 11:42

Wim op 12-07-2018 11:45 De manier jij uitlegd kan denk ik iedereen veel opsteken. Geen speld van tussen te krijgen. Puzzelstukjes moeten gelegt worden, dat is duidelijk. Ook al zijn van al het kapitaal en de prachtige natuur dat wij moeten beveiligen. De belangen overheersen, zoals altijd. En iedreen belazerd ierdereen. Wat een wereld! 

Wim op 13-07-2018 14:08

Begrijp wel U opmerkingen, Robie, maar de natuur is ondoorgrondelijk juist te peilen en dat is ook het grote gevaar daarvan. Heb al genoeg documentairs gezien en heb de interessante website Duurzaamnieuws toegevoegd, of zij zouden het ook al de burgers allemaal voor de gek houden. Het ga veel verder dan op eerste zicht allemaal lijkt, maar dat is juist het grote gevaar of het lijkt niets aan de hand te zijn.

Begrijp je opmerkingen zeker wel, maar dat is oppervlakkig en al de andere wetenschap-pers zitten er naast of zitten gewoon voor de lol hun tijd te verdoen en iedereen voor de gek te houden, om uiteindelijk geld in te zamelen, dat al op voorhand onterecht zou zijn, om kapitaal uit de burgers hun zakken te halen. Dit is wel heel ver gezocht en heb hier al voldoende documentairs gezien en gelezen, die wel degelijk het tegendeel bewijzen, Robie.

Ik zie in de documentairs dat het wel degelijk op vele plaatsen in de wereld warmer wordt en zelfs waterproblemen ontstaan, door te lange extreme lange droogtes. Ijskappen die steeds verder aan afsmelten zijn en het ga zelfs niet zolang meer duren, zowel in de Noordpool en Antarctica in de zuidpool grote hoeveelheden Methaangas zal vrijkomen met de bijkomende gevaren, wegens het gas met massa aanwezig is en dat zoveel malen meer uitzet volgens de wetenschappers grote gevolgen zal hebben, i.v.m. de temperatuurstijging.

Heb het zelf ook gezien op documentair in de Noordpool nog amper 75 centimeter van ijsplaat enorme grote steekvlammen lieten zien, was verbaast hoe groot deze waren. In Siberië is ook de permavorst aan smelten en wordt door Nederlandse wetenschapper op de voet gevolgd, via satellieten. Heb ik ook via, documentair zelf kunnen zien. Heb ondertussen bericht nog ontdekt van 2017 in het gebied Siberië, Antrax uitbraak, door smelten van permavorst. Antrax is (miltvuur) uitgebroken in groep nomadisch levende rendierherders.

Ongeveer zeventig herders, onder wie 41 kinderen werden opgenomen in het ziekenhuis en 12 jarige jongen is eraan overleden. Meer dan tweeduizend rendieren zijn gestorven aan de ziekte en nog eens zestig mensen zijn geëvacueerd. De laatste uitbraak van de ziekte in deze regio was in 1941. Dat is de natuur, die niet op voorhand weet, met welke grote gevolgen de mensheid nog kan geconfronteerd worden. De gevaren zijn heel groot en ontzaglijk vanaf het dominosteentje begint te vallen en ook helemaal niet aan twijfel, indien men blijft afwachten of er zou totaal niets aan de hand zijn. Dergelijke hoge risico,s wens ik de mensheid niet op mijn geweten te hebben.

Weet dat het en heel moeilijke materie is, de opwarming van de aarde, nog vele als absurd willen bekijken en het of het bedoelt is om geld of belastingen te kunnen verhogen of taksen te kunnen creëren is in mijn ogen wel ver gezocht. Heb ook documentair gezien en gelezen, dat de oceanen wel degelijk de temperaturen regelen, via de straalstromen van noorden naar zuiden of andersom. Het wordt vergeleken met radiator en water van de oceanen die de temperaturen regelen en ondertussen smelten wel degelijk steeds meer zoet water van de ijskappen en het zout oceaan water en soortelijk gewicht te maken en hierdoor de straalstroom hierdoor vertraagd wordt, omdat er steeds meer zoet ijswater smelt.

Dit zou hierdoor ook en vertraging in de straalstroom optreden en hierdoor, in plaats van het warmer wordt in noorden zelfs hierdoor kouder en lager temperaturen in noorden ontstaan, inplaats van warmer. Dit zijn grote tegenstellingen en die al vele jaren dergelijke straalstromen al vele jaren onderzocht zijn en ook geleidelijk per jaar merken, dat deze straalstroom wel degelijk aan vertragen is. Dit gebeurt momenteel nog op langzame manier en is ook al jaren dat men dergelijke onderzoeken blijft volgen. Heb dit nog recent gelezen in wetenschappelijke website en daarvoor paar jaren geleden ook gedetailleerd uitgelegd hoe het juist werkt, maar voeg hier nog Nederlandse website aan toe, wegens het geen eenvoudige eenduidige materie is.

(/www.nemokennislink.nl/publicaties/oceanen-en-klimaat/)

Geef nog bv, Robine dat het ook vooral aan de evenaar de landen ook momenteel de meeste problemen ondervinden en daar ook de gevolgen veel groter zijn, dan wij ons kunnen voorstellen. Heb ook nog paar jaren geleden in Amerika waar de de kunststofpostbussen gewoon smelten van de hitte en jaar later nog niet zolang geleden sneeuwden het in New York zoveel en hoog opliep in Amerika dat je niet zou verwachten en dit op korte tijd. Dit wil niet zeggen, dat het tegendeel bewezen wordt en de temperatuurstijging plots maar fabels zijn of niet ernstig kunt nemen.

De gekende spontane grote bosbranden nog bijna vergeten te melden, zijn helemaal geen fabels of bedrog. Weet ook dat de kapitaal krachtige heel veel tropische wouden jaren lang bewust in brand staken voor palm plantage om zoveel mogelijk palmolie te kunnen produceren, met ernstige grote fauna en floura gevolgen, zie Borneo tweede grootste eiland ter wereld, met zijn uitzonderlijke dierenrijk, die daar alleen maar voorkomen op het groot eiland. Dit heeft wereldwijd gevolgen, wegens dit op verschillende plaatsen in de wereld werd heeft laten gebeuren. Dan heb ik het nog niet over de massale tropische illigale houtkap wereldwijd. Het heeft allemaal onvoorstel-bare invloed en niet te onderschatten zijn en blijkbaar ook toxische stoffen vrijkomen tijdens de grote bosbranden, die niet gezond zijn. (www.lenntech.nl/schadelijke-stoffen/dioxine.htm) (www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/609022031.pdf)

Per dag worden er momenteel meer dan 95 miljoen vaten per dag verbruik en in rook opgaan en dan hebben wij het nog niet over de massa,s veestapels en miljarden mensen die wel degelijk heel veel methaan produceren en de atmosfeer terecht komt. Indien de ijskappen verder zouden smelten, nog veel meer methaan in de atmosfeer terecht komen en mij hier heel goed van bewust ben en ook al massa methaan in de ijskappen in de spermavorst heel hoog is. Hoop natuurlijk dat het niet verder op deze wijze verder uit de hand loopt, maar onderschat deze hoge bijkomende risico,s zeker niet.

Begrijp wel U opmerkingen, Robie maar toch verder dient te kijken en er wel degelijk onevenwichtvertoring is in klimatologi sch systeem van de natuur en oceanen en de opwarming van de aarde wel al duidelijk door vele wetenschappers al jarenlang op de voet blijven volgen en ook voldoende bewezen is ondertussen. Zie ook Koraal in de oceaan wel degelijk op bepaalde plaatsen en gebieden aan het afsterven zijn. Hoe komt dit, door de stijging van de oceaan water en koraal hierdoor heel gevoelig voor is en daardoor ook afsterft.

Door zoveel massa verbranding van olie per dag of minimum 95 miljoen vaten per dag op deze aarde momenteel verbrand wordt door de vele menselijke activiteiten op deze aarde. De vele jaren lang onderzoeken van vele wetenschappers ook bewezen wordt, dat er wel degelijk door menselijke te grote activiteiten nog altijd in de wind wordt geslagen is mij volkomen bekend.

Hopelijk ik hier meer inzicht heb kunnen geven en hier beter zicht en beeld heb kunnen weergeven en ieder zelf vrij is, om het al of niet te geloven en achterdochtig tegenover te staan. Weet wel dat het natuur onevenwicht niet tegen te winnen is, indien men totaal geen ernstig rekening met wens te houden of er zou totaal niets aan de hand zijn. De risico,s zijn wel degelijk heel groot zijn en de mensheid wel degelijk op alle fronten op uiterste op de proef kan gesteld worden, omdat het nooit als ernstig wordt beoordeelt ook niet voor wil tekenen, om de mensheid niet op te wijzen of te waarschuwen.

Voor degene struikelen over mij type fouten niet zo zwaar aan te tillen en de belangrijke overzicht voorop te willen stellen en ook mijn bedoeling is en niet altijd zo eenvoudig is.

Wim op 13-07-2018 16:54

Henk, bedank je voor U opmerking en tracht het ook zo goed mogelijk over te brengen, meer kan ik momenteel niet doen en mij hier al jaren van bewust ben en onvoorstelbare wereldmilieu problemen er zeker niet minder op geworden zijn. Indien de temperatuurstijgingen zouden doorzetten en laat ik hopen dat het kantelmoment nog niet bereikt is, maar daar zijn al wetenschappers die er al voor vrezen dat het al zover zou zijn. Dit is heel moeilijk juist in te schatten, ook met de vele onderzoeken en heel moeilijke opgave is. Indien het zo zou zijn, omdat de het andere kapitaalkrachtige, zoals President Trump gewoon aan hun laars lappen, wegens hoge kapitalen reden meesta l de hoofreden zijn. De mensheid kan nog altijd op alle vlakken en fronten wel degelijk geconfronteerd wordt, tot zelfs de natuurkrachten de tijd op nul kan veroorzaken. Indien het in en domino effect zou geraken en vele maler erger zal worden, dan de mensheid met zijn hoog intellect vermogen ooit kan inschatten. Hopelijk vergissen de wetenschappers zich, maar ben niet zo direct van overtuigd, momenteel.

Henk op 13-07-2018 17:06

Wim, jij bent licht en baken in zeeën. Van overtuigt de hoofdrol bewust te zijn. Beschijdenheid is moeilijk, opgave te veel, maar het is jij die intellect bij ons laat stijgen, als de zeespiegel.

Wim op 13-07-2018 18:54

Henk je kunt het ook poëtische intellect en subtiel mooi beschrijven. Ik wens als laatste boodschap weer te geven. De natuur is geen kapitaal, maar bedoeld is om op alle biologisch leven in zijn volle glorie en volledige vrijheid te laten leven, waar totaal geen tijd met gemoeit is. Dit is al miljoenen jaren in alle rust de natuur verder heeft opgebouwd, tot de mensheid kwam. Dan was plots kapitaal macht en tijd de belangrijkste perioteit met de vele gekende onvoorstelbare milieu gevolgen, die momenteel in werkelijkheid niet meer te overzien zijn, t.o.v. de ontzagelijke grote milieu schade wereldwijd en ook in eigen land sluikstorten groot probleem blijft. Hierdoor wordt de mensheid nu ook al wel degelijk op vele flakken wel degelijk geconfronteerd, maar veel te weinig kennis en onverschilligheid een van de grooste wereldproblemen die wel degelijk door de hoge kapitalen belangen nog altijd steeds steeds verder in de hand wil blijven werken of het is nog altijd niet erg genoeg.

 

Wim: ten aanzien van de opwarming van de aarde vanwege het milieu-CO2 uitstoot enz , zoals u dat  ziet, zijn er ook wetenschappelijke tegengeluiden. Echter die worden niet in de media vermeld.

Zie oa. https://www.franklinterhorst.nl/Klimaat%20hysterie.htm

https://www.climategate.nl/2017/02/klimaatverandering/

https://www.ninefornews.nl/bevestigd-cnn-klimaatverandering-hoax/

Er zijn door de eeuwen heen klimaatschommelingen geweest die geen relatie hebben met het milieu en CO2  uitstoot.  Mod.

William op 17-07-2018 22:33

Kaliningrad is een exclave geen enclave omdat deze niet geheel omringd is door een land. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Exclave

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl