Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Iraanse eenheden bij Syrische grens; Israël waarschuwt Putin ze plat te bombarderen

Iran en Amerika blijven elkaar bedreigen met oorlog

 
Het gloednieuwe Israëlische anti-raketsysteem David’s Sling is voor het eerst actief ingezet bij de grens met Syrië. (Afbeelding: WikiMedia Commons (5)).

UPDATE 14.15 uur (zie artikel)Het aantal Iraanse / door Iran geleide militaire eenheden in het Syrische grensgebied met Israël neemt snel toe. Afgelopen zondag waarschuwde de Israëlische premier Netanyahu de Russische president Putin dat ‘iedere heuvel bij de grens die door Iran en Hezbollah wordt veroverd, een krater zal worden.’ Daarop stuurde Putin met spoed zijn minister van Buitenlandse Zaken en stafchef van de strijdkrachten naar Jeruzalem, met het voorstel om de Iraniërs voortaan op 100 kilometer afstand te houden. Israël wees dat ogenblikkelijk af, met de reden dat het de Russen ondanks diverse eerdere beloften nu al niet lukt om ze weg te houden bij de grens op de Golanhoogte. 

Putins top afgevaardigden, minister van BuZa Lavrov en stafchef generaal Gerasimov, kregen van premier Netanyahu, minister van Defensie Lieberman en stafchef luitenant-generaal Eisenkot te verstaan dat de Iraniërs tot op de laatste man uit Syrië moeten vertrekken, inclusief hun uit Libanon afkomstige ‘proxy’ terreurleger van Hezbollah, en samen met al hun geavanceerde raketten. Ook eist Israël dat de grenzen met Libanon en Irak worden gesloten, zodat Iran niet zoals nu dagelijks steeds meer troepen en wapens naar Syrië kan sturen.

Lavrov en Gerasimov konden weinig tegenwerpen tegen het vele bewijs dat Israël overhandigde van de eenheden die zich inmiddels bij de grens met Israël bevinden. Daaronder bevinden zich de Shi’itische internationale brigade 313, geleid door officieren van de Iraanse Revolutionaire Garde; de ‘Quneitra haviken’ bestaande uit terroristische strijders van Hezbollah, en flink wat Iraanse- en Hezbollah militairen die zich in Syrische uniformen hebben gestoken. Sommige van deze eenheden krijgen steun van de Russische luchtmacht.

In Jeruzalem hebben ze geen vertrouwen meer in de beloften van het Kremlin, dus ook niet in het nieuwe voorstel om de Iraniërs en Hezbollah op 100 kilometer afstand te houden. Het lukt de Russen nu al niet om ze bij de grens weg te houden, zo is het argument van de regering Netanyahu. Ook daar hadden de Russische minister en stafchef geen antwoord op. Tevens accepteert Israël niet dat het Syrische leger troepen naar de in 1974 ingestelde bufferzone op de Golanhoogte stuurt, die destijds onderdeel was van de wapenstilstand die beide landen met elkaar sloten.

‘Davids Slinger’ raketafweer mogelijk voor het eerst in actie

De afgelopen weken zijn er ongekend veel en lange militaire konvooien op de Israëlische wegen gezien, allemaal onderweg naar het noorden. Om te laten zien dat het menens is, heeft het leger voor het eerst het gloednieuwe ‘Davids Slinger’ anti-raketsysteem in het noorden van Israël opgesteld, niet alleen om de Joodse staat te beschermen, maar ook om Syrische raketten die in de bufferzone worden afgevuurd op de rebellen, te vernietigen. Vanochtend ging het luchtalarm af op de Golanhoogte, en waren er witte rookpluimen in de lucht te zien, mogelijk van het eerste gebruik van Davids Slinger (3).

 

UPDATE 14.15 uur: Het leger heeft bevestigd dat het nieuwe systeem inderdaad in actie is gekomen, en gericht was tegen een Syrische SS-21 raket. Na de lancering van David’s Sling bleek de SS-21 echter niet richting Israël te vliegen, waarna de afweerraketten opdracht kregen zichzelf te vernietigen. Dat lukte bij de eerste, maar het tweede projectiel ging verloren (6). Media in het buitenland berichten dat er (ook?) twee raketten op een Syrische gevechtsvliegtuig zijn afgeschoten, dat werd neergehaald (7).

Alle ontwikkelingen wijzen erop dat Israël in de komende tijd de bombardementen van (raket)wapens en eenheden van Iran en Hezbollah in Syrië verder zal opvoeren. Afgelopen zondag werd er in dit kader opnieuw een luchtaanval uitgevoerd op een militaire basis in Syrië. (1)(2)

Iran en VS dreigen elkaar met oorlog

Ondertussen wordt er ook tussen Iran en Amerika steeds hardere taal geuit. Nadat de Iraanse president Rouhani de VS had gedreigd met ‘de moeder aller oorlogen’, reageerde Trump dat hij ‘nooit, maar dan ook nooit meer Amerika moet bedreigen, anders zal dat gevolgen hebben die nog maar weinigen eerder hebben ervaren. Wij zijn niet langer een land dat jullie krankzinnige taal vol geweld en dood zal verdragen. Wees voorzichtig!’

In Teheran lijken ze vooralsnog niet onder de indruk, want de voormalige commandant van de Revolutionaire Garde, Mohsen Rezaei, twitterde gisteren dat juist Trump ‘voorzichtig moet zijn, want 50.000 Amerikaanse troepen (in Irak en andere landen in het Midden Oosten) bevinden zich onder Irans zwaard.’ (5)

De meeste analisten twijfelen er niet meer aan dat er op zeker moment een ‘hete’ oorlog zal uitbreken tussen Israël (/de VS) en Iran. Of die alleen beperkt blijft tot Syrië, of mogelijk ook een aanval op de Iraanse nucleaire installaties zal omvatten, valt onmogelijk te voorspellen. Duidelijk is wel dat het gevaar aanzienlijk is dat zo’n conflict snel op een alomvattende oorlog in het Midden Oosten –en wellicht tot ver daarbuiten- kan uitlopen.


Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) Newswars
(5) Afbeelding: WikiMedia CommonsUnited States Missile Defense Agency - licentie: public domain
(6) DEBKA
(7) NU

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten. 
Reacties

Nobody op 24-07-2018 15:31

Het is niet ondenkbaar dat in een georkestreerde oorlog, (wat ze allemaal zijn) iran als patsy gebruikt zal worden om de al-aqsamoskee en de rotskoepel met een raket aanval te vernietigen, om zodoende plaats te maken voor de derde tempel. het is mijn persoonlijke overtuiging dat er geen polariserende krachten zijn op deze aarde, buiten God en satan om. rusland, amerika, israel,china,noord korea alle islamitische landen,etc worden allemaal al controleert door de vrijmetselaars/jezuieten/blacknobility. Daarin tegen zijn de doden die gaan vallen wel echt. de aanstaande chaos en de daaruit voort vloeiende derde wereld oorlog dient de reductie van de wereld bevolking en een draag vlak voor de opkomst van de antichrist en de NWO. niets is wat het lijkt, en niets lijkt wat het is. wij gaan zwaare tijden van lijden tegemoet. Hoop en redding ligt alleen bij De Heer Jezus/Yeshua en zijn heilige Vader YHWH.

Daniel op 24-07-2018 16:34

Syrie en Iran zijn de laatste dominostenen die moeten vallen alvorens het Midden-Oosten gebalkaniseerd is. Eerder rusten de schimmige oorlogszuchtige machthebbers niet. Het document dat Wesley Clark van de topmilitairen van het Pentagon in handen kreeg en dat besprak hoe in vijf jaar zeven landen moesten worden opgeruimd, sprak de waarheid. Walgelijk.

Enk op 24-07-2018 16:39

Ik denk dat Assad het wel een goede deal zal vinden... De Golan-hoogte terug naar Syrië, Iran uit Syrië. Dat is een win-win voor Assad.

Israel blij... Rusland blij... Syrie blij... Iran niet blij dus Trump wel blij.

Maar ik denk dat Iran een aanval op Israël zal uitvoeren om de Deep State te redden nu Obama en Strzok zijn ontmaskerd als spionen voor Iran.

 

Uw nicknaam aangepast naar Enk. Wissel niet met uw nicknamen. Mod.

visserman op 24-07-2018 18:04

 volgens idfspokesperson op twitter idd een suckoi gevechtsvliegtuig van russich makelij uit sirie die een kilometer over de golan grens met israel vloog

Tom Hendrix op 24-07-2018 18:07

@Daniël: 16.34. uur. Geheel met U eens, Daniël.

Pieter A Meijer. op 24-07-2018 19:33

Shalom;

Vrede, hoe komt u aan dit scenario? U stelt dus, dat de illuminati-plannen, niet zulen doorgaan.

2/3 van die plannen (3 WO's) zijn al geschiedenis!

Recentelijk is de mensheid de laatste 7 jaren van het 6de millenium na de Schepping in gegaan.

Goede week.

jawel op 24-07-2018 20:17

Vrede 18.34 uur 

Hoe komt u allemaal aan deze informatie ?

Cale op 24-07-2018 22:10

¨Lavrov en Gerasimov konden weinig tegenwerpen tegen het vele bewijs dat Israël overhandigde van de eenheden die zich inmiddels bij de grens met Israël bevinden..¨ Lavrov is niet de man om met loze woorden een bespreking in te gaan. De Golan hoogte is van cruciaal belang voor Israel. Dat ze daar geen Iraanse (proxy) troepen dulden is begrijpelijk. Maar het is Syrisch grondgebied. Laten we hopen dat diplomatie (Lavrov in dit geval) zegeviert,

HE op 24-07-2018 22:49

Als je nu alles, dwz. alle tekenen uit de bijbel die we de afgelopen jaren hebben zien voltreken en nog steeds in toenemende frequentie zien,  en dit alles  in combinatie met o.a de droogte in vele delen van de wereld plus de aankomende bloedrode maan, zouden we dan kunnen concluderen dat de coutdown naar Armageddon in werking is gezet?

M.a.w Wake Up !!!!

Cefas op 24-07-2018 23:56

De NOS had het weer over: de bezette Golan-hoogte (door Israel,uiteraard), terwijl het een bufferzone is. De extreen linkse NOS gaat maar door met het stigmatiseren en demoniseren van Israel. Met andere woorden: de NOS is gewoon een ordinaire links-anti-semitische propagandezender van extreem links.

Dan op 25-07-2018 03:40

Het is David's Slinger, niet Davids Slinger.

Tom Hendrix op 25-07-2018 07:26

@Cefas: 23.56. uur, op 24/7.  De hele NOS en de MSM zijn onder controle van de progressieven, en het partijkartel. Dus met U eens.

HE: 22.49. uur, op 24/7. Net als in de tijd van Noach, wil men niet inzien, hoe verkeerd de gang van zaken in de wereld is. Ze zullen weigeren om het in te zien, beste HE.

edwin vissers op 25-07-2018 08:29

Amsterdam - Nederlanders hebben meer vertrouwen in overheidsinstanties nu hun portemonnee weer beter gevuld is. Het vertrouwen in rechters, politie en de Tweede Kamer is flink gegroeid ten opzichte van 2013, blijkt vandaag uit cijfers van het CBS.

vandaag in de telegraaf ,hoehahheohah

ieznogoedh op 25-07-2018 09:23

Nadat de Iraanse president Rouhani de VS had gedreigd met ‘de moeder aller oorlogen’

Ik meen dat Saddam Hussein de moeder van alle oorlogen al gevoerd heeft (en verloren!).

Wellicht is het een mislimisch iets om telkens weer de moeder van alle oorlogen te kunnen voeren.

Dat worden uiteindelijk dan wel een heleboel moeders van nog veel meer oorlogen. Dat laatste is ze wel toevertrouwd.

willy op 25-07-2018 13:43

Poetin speelt volgens mij een dubbel spel , Israel heeft vijf vijanden, Rusland, Hezbolla'h, Syrie, Turkije en Iran alle vijf willen ze te vernietiging van israel, alleen Rusland heeft economische belangen in te regio en ook in Israel en dat gegeven houdt hen tegen!! Shalom

vlokje op 25-07-2018 16:27

Nobody op 24-07-2018 15:31

Wat goed dat u ook  tot de inzicht komt

jawel op 25-07-2018 22:41

Vrede 25 -7 - 2018  Ik hoop dat je dit nog leest, vrede , ik vondt het geen verkeerd artikel , o.k iedereen heeft een andere mening , maar ik zag in jou of u artikel iets staan over nieuwe energie die eraan zit te komen , ik weet dat het gaat gebeuren ,maar niet op korte temijn . ik meen iets van rond 2075 . Nogmaals, een interressant stuk , hoe je ook bekijkt , bij mij gaat het in het archief, kan waardevol zijn ,

AEO op 26-07-2018 11:44

Het nieuws in de media is niet echt betrouwbaar als men het over Israël heeft. Het gevolg is, dat de publieke opinie over het algemeen ongunstig is over Israël. Als er steeds maar weer over bezette Palestijnse gebieden wordt gesproken, gaat men dit uiteindelijk geloven. Wie een klein beetje de moeite neemt om in de geschiedenis te duiken zal tot de conclusie komen, dat Israël tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 gewoon eigen land heroverd heeft op Syrië en Jordanië. Er is nog nooit een Palestijnse staat geweest. Voor de belangstellenden heb ik hier een paar interessante tips. Allereerst is er een Israëlische zender, die 24 uur per dag in het Engels uitzendt via de satelliet. Voor degenen die een satellietontvanger hebben:

i24News, Hotbird op 13° Oost, frequentie 11642 horizontaal, symboolrate 27500 3/4 8PSK.

Er wordt in HD format uitgezonden, dus een satellietontvanger voor de ontvangst van High Definition is noodzakelijk.

Maar i24News heeft ook een live stream op het internet, maar om te kunnen kijken moet je een account aanmaken.

Verder is er nog een Israëli, die zeer interessante updates over de toestand in het Midden Oosten geeft via Youtube. Zijn naam is Amir Tsarfati. Er is een speciale app voor je smartphone, waar je alles van hem kan zien en lezen. Dat is de app met de naam Behold Israel.

van buiten op 26-07-2018 12:12

@willy maak geen vergissingen over poetin en Rusland, de geschiedenis over de tweede oorlog en het jodendom aldaar, de meeste joden kwamen te overlijden door het merendeel van de oekrainese populatie die samen met de Duitsers vochten tegen rusland, dus dit land is voor Rusland nog steeds heden een heet hangijzer. plus dat hedendage het grootste corrupte land is van Europa.

joepdekat op 26-07-2018 13:17

Wel raar want na Israël wonen de meesten joden in het midden oosten in Iran ze hebben daar zelf synagogen. Er is een veel grotere vijand en dat is Saoedi-Arabië hier hoor je bijna niets over dat maakt het des te enger.

 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl