Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Duitse topeconoom Sinn geeft de eurozone nog maximaal 10 jaar

Onze welvaart zal dankzij Brussel, de euro en de ECB zo goed als zeker permanent verdwijnen

 
Afbeelding: Getty Images (2).

De bekende Duitse topeconoom Hans-Werner Sinn, tot voor kort president van het Ifo Instituut voor Economisch Onderzoek, schrijft dat het lot van de eurozone in de komende 10 jaar wordt beslist. De voortekenen zijn bepaald niet gunstig, want ‘slechts weinigen zullen eerlijk kunnen zeggen dat de euro een succes is geweest... .De grote socioloog Ralf Dahrendorf had gelijk toen hij concludeerde dat de muntunie een ernstige fout is, een Don Quichotachtig, roekeloos en misplaatst doel, dat Europa niet zal verenigen, maar zal opbreken.’

 

De euro begon feitelijk al in 1998 met het vaststellen van onherroepelijke wisselkoersen als voorbereiding voor de komst van een tastbare munt. Nadat in de eerste 10 jaar eerst een enorme kredietbel in Zuid Europa werd aangewakkerd, kwam er in het tweede decennium een hele serie complexe monetaire- en transfer regels. ‘Het eerste decennium voelde als een groot feest, vooral in Zuid Europa, maar het tweede decennium bracht de onvermijdelijke kater. En nu we het derde decennium ingaan overheerst vooral een stemming van politieke radicalisering.’

Geld uitgeven als water

Tot 2008 leek het niet op de kunnen voor de eurozone. De Zuidelijke lidstaten konden onder dekking van de euro plotseling veel goedkoper geld lenen, en dat deden ze dan ook massaal, vooral om ‘leuke dingen te doen voor de mensen’. Die gaven zelf ook bakken met geld uit, waardoor er een flinke –maar grotendeels kunstmatige- economische groei werd gecreëerd.

Na het uitbreken van de financiële crisis in 2008 zat Zuid Europa hierdoor nog veel dieper in de schulden dan voorheen, en waren hun economieën nog steeds niet voldoende concurrerend gemaakt. De kapitaalmarkten weigerden hen nog langer goedkoop geld te lenen, waardoor ze in ernstige problemen terecht kwamen.

Target systeem en de facto eurobonds

In plaats van hun economieën en sociale stelsels herstructureren, kozen de Zuid Europeanen voor de aloude makkelijkste weg, namelijk het aanzetten van de geldpersen, daarbij geholpen door de Europese Centrale Bank, dat daar de afgesproken strenge regels speciaal voor aanpaste. Het gevolg was dat er via dit Target systeem honderden miljarden euro’s uit het monetaire systeem werden getrokken. Na 2010 kregen deze landen ook nog de nodige extreem kostbare ‘reddingspakketten’.

Omdat dit nog steeds niet voldoende bleek om de financiële markten gerust te stellen, gaf de ECB vanaf 2012 een garantiestelling voor het opkopen van ongelimiteerde staatsobligaties, waardoor deze de facto in eurobonds veranderen. In 2015 begon de ECB vervolgens maandelijks voor € 60 miljard tot € 90 miljard (staats)schulden op te kopen, waardoor de monetaire basis van de eurozone dramatisch toenam van € 1,2 biljoen naar ruim € 3 biljoen, en dat zonder noemenswaardige economische groei.

Nog meer ‘leuke dingen’ gekocht

Maar in plaats van dit geld in de modernisering van hun eigen economieën te steken, werden er net als in het eerste decennium ‘leuke dingen’, diensten, vastgoed en zelfs complete bedrijven mee gekocht, vooral in Duitsland, dat zijn exportoverschot hierdoor enorm zag toenemen. De Duitse Bundesbank stond via de ECB toch wel garant, en in mindere mate ook de Nederlandse, Luxemburgse en Finse centrale banken.

Inmiddels staat er bijna € 1 biljoen op de Duitse Target balans, van Spanje € 400 miljard en Italië € 500 miljard. Het zijn feitelijk digitale schuldbekentenissen die nooit meer zullen worden betaald, zeker niet als bedacht wordt dat de Zuid Europese landen bij lange na niet sterk genoeg zijn. In Portugal, Italië, Griekenland en Spanje produceert de industrie nog altijd 14% tot 21% minder dan vóór de crisis, en varieert de jeugdwerkloosheid van 20% tot 45%.

Politiek radicalisme: het komt niet meer goed

Volgens Sinn is er juist steeds minder hoop dat het nog goed komt, omdat in Portugal, Spanje en Griekenland inmiddels radicale socialisten aan de macht zijn, die traditioneel bekend staan om het onbeperkt geld uitgeven (op kosten van anderen, en uiteindelijk de hele samenleving, met uitzondering van de socialistische elite zelf).

Italië heeft zijn eerste ‘populistische’ regering van linksen en rechtsen, die eveneens de toch al enorme schuldenlast van het land verder willen doen laten oplopen, zodat daarmee belastingverlagingen en een gegarandeerd inkomen kan worden betaald. Dit kabinet dreigt letterlijk de euro op te blazen als de EU de torenhoge rekening hiervoor weigert te betalen.

‘Euro is ernstige fout en zal Europa niet verenigen, maar opbreken’

‘Gezien deze feiten kan zelfs de grootste euro enthousiasteling niet eerlijk zeggen dat de gezamenlijke munt een succes is geweest,’ concludeert Sinn. ‘Europa heeft zich duidelijk overstrekt. Helaas had de grote socioloog Ralf Dahrendorf gelijk toen hij concludeerde dat ‘de muntunie een ernstige fout is, een Don Quichotachtig, roekeloos en misplaatst doel, dat Europa niet zal verenigen, maar zal opbreken’.’

Het is daarom heel lastig te zien hoe het nu verder moet. Sommigen –waaronder de eurocraten in Brussel- vinden dat de schulden van de eurozone ook officieel op één hoop moeten worden gegooid, waardoor met name de Duitsers, Nederlanders en Finnen tot in het oneindige –en ten koste van hun eigen welvaart- de veel te hoge uitgaven van de Zuid Europeanen moeten blijven financieren (wat via het Target systeem toch al jarenlang gebeurt).

Anderen waarschuwen juist dat dit de EU in een nog dieper moeras van onverantwoordelijk financieel wanbeheer zal storten, met uiteindelijk zeer ernstige schade voor alle betrokken economieën. En dat terwijl we als Unie toch al zoveel moeite hebben om te concurreren met China, en inmiddels ook Rusland en Amerika. ‘Het derde decennium van de euro zal hoe dan ook zijn lot bepalen,’ besluit Sinn.

Omdat er al 20 jaar vrijwel niets anders wordt gedaan dan op de pof leven, en er geen enkele aanwijzing is dat dit gaat veranderen –integendeel zelfs, de drang is juist naar nóg meer ‘Unie’, nóg meer ‘eenheid’-, kan dit niet anders dan in een gigantische waardedaling van de euro eindigen, en het permanente einde van onze welvaart zoals we die nu kennen, met ongetwijfeld grote maatschappelijke onrust, opstanden en mogelijk zelfs burgeroorlogen als onvermijdelijke reacties.


Xander

(1) Project Syndicate via Zero Hedge
(2) Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten. 

Reacties

willy op 31-07-2018 13:59

De bosbrand in Griekenland was in wezen te schuld van de regering die niets doen aan illegale bouw !!! en de mensen in armoede stopt door de schuld van de EU. Maar heeft Europa een alternatief?  In feite staat alles op instorten,maar doet men gewoon dat hun neus bloed, men wil het niet zien! Ook voor te droogte die we nu meemaken zullen alle kosten op te burger worden berekend, juist als het migratieprobleem en die problemen gaan we nog moeilijk overleven! Shalom !

Henk op 31-07-2018 14:07

Het einde van welke welvaart?

Uw naam is al in gebruik, gelieve een andere  gebruikersnaam/nicknaam te nemen. Mod.

Nobody op 31-07-2018 14:30

De elite kan de finance markt laten klappen wanneer zei dat willen, en gezien de ontwikkelingen in de wereld kan het al dit najaar of het voorjaar beginnen.

https://www.youtube.com/watch?v=3bblmtyxIoY

ohje op 31-07-2018 15:06

En dan gaat de moslim helemaal los,amen

Rode Wouw op 31-07-2018 15:32

Het blijft een boeiend onderwerp: de macro economie en het macro boekhouden. Het is een schuldeneconomie, leven op de toekomstpof. Kunstmatige ingrepen zorgen voor een zeer lage rente. Hoe lang kan dat goed gaan?

Toch zijn er personen die zich er weinig zorgen over maken. Zie het volgende artikel over de mega staatsschuld van de USA.

 https://www.telegraaf.nl/financieel/2324189/column-schuldpositie-vs-geen-probleem

Blijft men in staat de rente kunstmatig laag te houden?

Twanneman op 31-07-2018 15:36

Je hoeft geen geleerde te zijn; zelfs ik wist 20 jaar geleden ook al dat de EU/Euro geen succes zou worden, en ik heb er niet eens voor geleerd!!!

Tom Hendrix op 31-07-2018 16:57

@Twanneman: 15.36. uur. Precies wat U zegt. De malloten der eussr, creeëren geld uit het NIETS. Een kind van de 5e klas van de basisschool kan al snappen, dat dat NOOIT goed kan blijven gaan. 

Tom geen hoofdletters, u kunt 3 woorden per post in vet schrijven, kleine letters om accenten aan te brengen. Mod.

j van der valk op 31-07-2018 17:03

Wij blijven voor altijd een Slaaf...

The money masters.

https://youtu.be/HBk5XV1ExoQ

Cale op 31-07-2018 17:31

Voor de euro was een persoonlijke lening in NL goedkoper dan een hypotheek in Spanje. Toen de euro werd ingevoerd precies andersom. Iedereen in Spanje met een baan(tje) kon op de pof gaan leven. Banken gaven overal leningen voor. Een koelkast, auto, motorfiets, huis, en daar werd door de gemiddelde Spanjaard gretig gebruik van gemaakt. Met een eenvoudige baan konden ze een bijna miljonairs leven leiden. Zo groot was de gekte.

Jean op 31-07-2018 17:34

Europa is een prachtig continent maar we zitten helaas met een troep parasieten en huichelaars opgezadeld die u kunt zien in die grote aquarium in Brussel onder de naam EU. Om Europa te redden van de totale vernietiging zullen wij dat gedrocht in Brussel moeten sluiten en desnoods slopen zodat die ellende niet verder kan schade berokkenen.

De grenzen moeten dicht voor alles wat uit Afrika resp. islamitische landen komt en de reeds aanwezigen vreemdelingen, dus ook die met dubbele nationaliteit want dat zijn ook vreemdelingen, die geen enkele bijdrage leveren moeten verwijderd worden zodat Europa terug veilig en leefbaar wordt.

Doordenker op 31-07-2018 17:41

De Britten zijn wijs en voorzichtig geweest met niet toe te willen treden tot de gemeenschappelijke euro. En met een beetje geluk zullen ze hun bootje nog ongehavend kunnen loskoppelen alvorens de megalomane EU-Titanic in chaos weg zinkt. Thank Nigel Farrage for that! And... "Free Tommy Robinson!"

Twanneman op 31-07-2018 18:09

@Jean, helemaal eens,  en laten we vooral niet vergeten om de schuldigen te berechten, hoe oud ze ook mogen zijn intussen...

Tom Hendrix op 31-07-2018 18:21

Moderator; U heeft volkomen gelijk.Zal er beter op letten.

Dank voor uw medewerking. Mod.

Rode Wouw op 31-07-2018 20:08

@j van der valk op 31-07-2018 17:03 : prima docu. Duidelijk wie belangrijke spelers van de deep state zijn, niet alleen in de USA.

Wel is er hoop, want er zal ooit een nieuwe hemel en aarde komen.

De Vreemdeling op 31-07-2018 21:11

Tsja  Jean , ik roep dit al jaren en hoop dit nog mee te maken in mijn leven . Ik heb er echter een zwaar hoofd in .

Als het zo doorgaat veranderd de Europesche Commisie in een moslim broederschap en moeten wij vluchten .

Dan word de Europeaan een vluchteling en kan hij in een bootje vluchten naar ......................ja waar naar toe ?

Maatwerk op 31-07-2018 22:28
Toch is het interessant hoe goed de propaganda en indoctrinatie werkt hier in Nederland. Langzamerhand zie je alles afzakken zoals de samenleving op zich, de economische situatie van de burgers en de vrijheden van ons allemaal. Toch blijven mensen erin geloven dat we op de goede weg zijn zo... Zie alleen al de artikelen op deze pagina die op feiten berusten, maar velen maken zich nog nergens druk over omdat hun situatie nog goed is. Meestal komt helaas de omslag hierin pas als het al (bijna) te laat is.
Bambi op 31-07-2018 23:33

In Italië hebben ze een nieuwe moskee geplaatst in palmanova,de mensen zijn allemaal zo boos dat ze een moskee geplaatst hebben.Binnen kort staat heel Europa vol.Dank zij de graaiers

Wim op 01-08-2018 00:34

Nobody, U heb gelijk, wegens zij ook de eerste zijn om hun zich financieel terug te trekken en financieel voordeel uit te halen uit het domine effect, dat door de elite wel degelijk in gang kunnen zetten, zeker niet onderschat mag worden.

Goed artikel Xander en ook volkomen eens ben en zelf ook dezelfde mening heb. Volgens mij zal het geen tien jaar meer duren. Verwacht wel dat het onverwacht zal komen en vroeger dan men ooit zou kunnen vermoeden en ook niet uitsluit dat het eerst mogelijk uit ander hoek kan komen. Wegens er ook de vluchtelingen problemen steeds groter gaan worden, ook niet uitsluit. De maatschappelijke problemen, dankzij het vluchtelingen beleid ook onver-wacht uit de hand zou kunnen lopen, ook niet meer uit te sluiten zijn. Zelfs bij grote jaarlijkse bekende betoging in Duitsland binnenkort in augustus maandag 06.08.2018 om 18.30 uur en daarvoor is er ook nog betoging "Dit is niet ons Europa" op dezelfde dag, om 14 - 17 uur. in Duitsland. De burgers komen steeds meer in acties, omdat het zo niet verder leefbaar wordt en zelf geconfronteerd worden en noodzakelijk wordt, om acties te ondernemen, wel heel belangrijk acht. 

Het is niet uit te sluiten, met dergelijke betogingen onverwacht uit de hand kan lopen of in Frankrijk bij andere grote manivestatie of geweldplegingen van bepaalde moslims mogelijk verder uit de hand loopt, ook niet meer uitsluit en vroeger ook al op gewezen is.

Weet wel dat er al rampcenario klaar ligt voor de elite, ingeval het zover zou komen en op alles voorzien hebben, in geval het volledig uit de hand zou lopen. Bunkers met alle voorzieningen en voedsel en drank en eigen beveiliging systeem en geld of waardesysteem voorzien hebben en ook gelezen heb.

De financiële gevolgen zal wel een van de zwakke pijlers kunnen worden, i.v.m. het verval in de Europese unie, ook in de geschiedenis wel degelijk bewezen is. Verval is nog niet zichtbaar genoeg, maar bij financiële sociale voorzieningen duurder gaan worden en of gaan verminderen, dan pas gaan de burgers uiteindelijk wel direct wakker worden. Eigenlijk is het financieel verval in Europa al begonnen, zoals ook in het artikel van Xander beschreven wordt en zoveel mogelijk met kunsmatige ingrepen wordt uitgesteld en hierdoor nog verder zal vergroten en verergeren, mij volkomen van bewust ben.

Dergelijk aanhoudend hardnekkig kunsmatig financieel beleid aan te houdend en te willen overwinnen, juist averechts effect zal veroorzaken en financiële schulden crisis steeds verder gaan oplopen. Uiteindelijk zal het en wereldprobleem kunnen worden, met vele bijkomende onvoorstelbare gevolgen en excalatie die zelfs tot oorlogen kunnen leiden, ook niet uitsluit. Vanaf het vertrouwen weg is, dan pas zal het domino effect wel degelijk storm veroorzaken. Met onvoorstelbare grote ffinanciële gevolgen en in chaos en anarchie terecht kunnen komen, ook niet uit te sluiten.

De gevolgen zijn niet te overzien, wegens kettingreactie of domino effect gaan veroorzaken en de hoge schulden die steeds verder zijn opgelopen zijn, wel degeliijk bomerang effect gaan veroorzaken, met grote maatschappe-lijke grote financiële gevolgen gaan veroorzaken. Hoop dat het nog 10 jaar kan vermeden worden, maar niet in geloof en veel vroeger uit de hand zal lopen. De wereldschulden zijn bizar hoog geworden, niet alleen in Europa en kan uit alle hoeken komen in de wereld, ook niet wens uit te sluiten. Tegelijk zijn er ook steeds meer politieke spanningen in de wereld aan oplopen en ook niet te onderschatten zijn. Heb het nog niet gehad over de natuur-rampen die ook steeds financieel verder oplopen, door de menselijke activiteiten ook niet te onderschatten zijn.

Mogelijk de digitale munten nog alternatief kunnen bieden, in het luchtgeldballon systeem schulden soelaas kunnen bieden, weet ik niet, maar mogelijk uitweg zou kunnen bieden. 

Voeg vb. aan en artikel van Zwitserland, hoe het met jonge adolecenten van Afrikaans afkomst te werk gaan en zelfs hulp misbruiken en veel te soft met omgaan. Wordt wel duidelijk in het nieuwsbericht en vermeld tegelijk ook de mogelijk alternatief, om het anders aan te pakken. Zie website, 

https://www.journalistenwatch.com/2018/01/26/baseler-zeitung-versorgung-suchende-haben-null-bock-auf-arbeit/

Rebecca Sommer is een internationaal bekende Duitse kunstenaar, journalist, fotograaf, bekroonde filmmaker en is al jaren betrokken bij hulp aan vluchtelingen

Voeg ook nog belangrijk artikel toe, van bekende Duitse kunstenaar die ook jaren vluchtelingen heeft geholpen en uiteindelijk na jaren is beginnen besefffen, hoe moslims dubbel spel spelen met goedhartigheid en heel behulp-zaam te zijn, tot en grote ontnuchtering en zware ontgocheling komt en haar eigen ervaringen verklaart, hoe zij er achtergekomen is, dat het niet haar hulpwereld is, dat zij dacht te zijn. Het is wel de moeite waard, om haar eigen ervaringen te lezen, wel wens aan te raden.

Wim op 01-08-2018 01:13

Heb terug gevonden, voeg website om zelf te downoaden met eigen e-mail, met titel " Financiële Tijdbom! " Hoe gaat het met Duitsland!  

https://www.swissinvestor.de/lps/finanzzeitbombe/fitr.php?af=BM_YES_LP_Finanz-Zeitbombe_JOWA&adref=3860 

 

Heb het zelf niet kunnen downloaden, wegens dubbele e-mail account wel met de ene wens te werken, zonder telkens wachtwoord te moeten gebruiken. 

wakker op 01-08-2018 10:27

Welkom in de Verenigde Staten van Eurupa!

(wie gaat het licht uitdoen?

Wim op 01-08-2018 11:22

 

Voeg nog artikel van het IMF, via FD van Nederland hier aan toe voeg en ook al zelf op gewezen heb, tijd geleden i.v.m. de rente stijging en schuldenberg, plus de wereldwijde schuld is fenominaal en zie tweede website.

https://fd.nl/economie-politiek/1250623/imf-vreest-dat-wereldeconomie-afstevent-op-botsing-met-schuldenberg 

http://www.dekritischebelegger.nl/economie/wereldwijde-schuld-stijgt-naar-233000000000000/

(https://schmulladdertjeonderhetgras.blogspot.com/2018/)  Ondertussen is de Amerikaanse handelsoorlog voor Europa bezworen, via het bezoek onlangs van Junckers met Trump

Kom ook even terug op mijn voorgaande opmerkingen en uiteindelijke ook meer begin te beseffen en waarom.

Na mijn opmerkingen van dinsdag nacht op 01/07/2018 bleef er toch iets hangen in mijn onderbewustzjnde en bij slapen gaan, mij begon te beseffen wat er eigenlijk aan de hand is, i.v.m. moslim vluchtelingen, die het niet goed bedoelen. Het betreft mijn herhinneren i.v.m. de Duitse kunstenares haar verslag bij mij iets bleef hangen in mijn onderbewustzijnde. Nu weet ik wat er eigenlijk aan de hand is, met moslims die met twee gezichten te werk gaan en mijn inziens wolf in schapenvacht of zelfs terroristen zijn in schapevacht zeker niet uitsluit en zich bewust willen verspreiden, om haat te zaaien en macht en zich in de toekomst willen vreken tegenover de ongelovigen en ander gelovigen wel degelijk niet in hun moslim geloof en wereldbeeld passen. Hier bedoel ik mee, dat het paard van Troje zich al in centrum van Europa bevindten en zich verder verspreiden en dit al jaren aan de gang is, met wel degelijk bewust bepaald gericht doel te willen bereiken. Dit wordt te veel te weinig onderzocht en worden ondertussen op alle gebied financieel en sociaal en medisch geholpen en met welk resultaat in de toekomst !! Dit is wel degelijk de gekke wereld waarin wij ons al jaren in bevinden en niet beter op zal worden.

Wens geen angst te zaaien, maar begin zelf goed te beseffen, dat er mijn inziens wel met extreme moslims en terroristen, die nu in schapenvacht zich willen verspreiden als het paard van Troje. Dit begon ik pas nadien echt te beseffen, na het lezen van verslag van Duitse kuntenares, in mijn voorgaande opmerkingen, mij pas uren later begon te beseffen in mijn onderbewustzijnde, van wat er nu werkelijk aan de hand is.

ieznogoedh op 01-08-2018 12:48

Voor een situatie als deze is maar een oplossing.

Deze oplossing is al vele malen toegepast bij dit soort onheil en er wordt ook nu weer vlijtig aan geweerkt.

Er komt oorlog!

Rienus op 01-08-2018 13:29

Rode Wouw op 31-07-2018 15:32

Het artikel begint met te stellen dat Byron Wien een slim mannetje is. Ha ha, ja dan stop ik al met lezen. Mainstream zal altijd vol blijven houden dat er echt niets aan de hand is. Mensen zoals Hans-Werner Sinn komen niet aan bod in die Mainstream. Niet dat ik nou zo slim ben trouwens, maar ik mis gewoon journalistiek die vanuit nieuwsgierigheid alle kanten wil belichten. Hoe dit af gaat lopen zou je je af kunnen vragen. Ik meen toch echt al lang signalen te zien die niet gunstig zijn. Het hele gedoe staat of valt met vertrouwen en zolang dat er nog is....

Jean op 01-08-2018 15:49

Europa zal nooit sterven het kan en zal wel vernietigd worden door de aanwezige islamieten 'als wij niet snel gaan ingrijpen'.

Europese landen moeten samenwerken maar 'zonder die dictatuur in Brussel', onderlinge afspraken maken is de boodschap.

Laten we dus starten met één verkeersreglement in heel Europa zodat verrassingen uitgesloten worden.

Laten we starten met één justitieapparaat waarin politiekers "niet" in vertegenwoordigd zitten want alles waarin politiekers in voorkomen is rottigheid aan de orde.

Elk land kiest bvb 10 personen die maandelijks samenkomen en in die samenkomst worden de eisen van de burgers op tafel gelegd om te vergelijken en eventueel aan te passen na eerst voor te leggen aan de burgers, politiekers wordt beslissingsrecht voor 100% afgenomen.

De buitengrenzen van Europa worden potdicht afgesloten, landen die niet passen in het Europees systeem zoals bvb Albanië, Turkije e.d. islamitische landen komen er nooit bij, we moeten niet naar meer landen maar naar minder landen, landen met dezelfde normen & waarden.

Islam moet over de hele lijn in heel Europa verboden worden gezien zijn barbaarse perverse achtergrond.

Nog veel werk aan de winkel.

Twanneman op 01-08-2018 16:56

@Jean 15:49, grappig,  zo zei ik vroeger altijd over hoe NL geregeerd zou moeten worden, maar dan in plaats van land provincie.

Wim op 02-08-2018 11:18

Heb bij mijn eerste verslag de website met interessant verslag van de succes volle kunsternares en journalist en bekroonde filmmaker van Duitsland mij ontglipt, om de website toe te voegen. Heb hetzelfde verlag terug gevonden, via andere website en voeg deze er nu wel meteen aan toe. Dit is ook de reden geweest, dat ik er nadien op terug kwam, dat ik wel degelijk noodzakelijk achte, om haar verslag te vervolledigen en op het gevaar te wijzen, dat wel degelijk terecht is, maar teveel negeerd wordt door de politiek of veel te weing aandacht aan gegeven wordt mij bekend is. Het moet eerst verder uit de hand lopen, dan wordt men pas wakker en begint het intelectvermogen achterste voeren te werken is mij al veel langer bekend in de politiek en regeringsbeleid, vooral in Europa, maar ook in Nederland.

Zowel in Duitse als Engelse en Nederlandse versie of via Chrome vertalen. Wel de moeite waar om te lezen en mijn voorgaand aanvulling hierop, die ik noodzakelijk achten, om de waarheid te achterhalen of de werkelijke realiteit in beeld noodzakelijk in beeld te vervolledigen.

https://arbeitsgruppefluchtundmenschenrechte.wordpress.com/2018/02/11/interview-with-rebecca-sommer-english/ 

Wim op 02-08-2018 18:02

Heb zo pas nieuwsbericht ontvangen van Duitsland, dat en protestanse kerk geen kruis heeft, maar halve maan en ook ingericht is als moskee. Dit is ook tegelijk president en begin om dit verder in Duitsland en ander Europese steden niet uitsluit, om verder de grenzen te gaan verleggen. Dit zegd mij heel veel, welke richting de uitverkoop van de katholieken kerken mogelijke nieuwe trent niet uitsluit. Indien dit voorbode is voor Duidsland en omringende landen in Europa zou plaatsvinden, dan wordt de inslamisering nog sneller verwezelijkt gaan worden, dan zelf had kunnen vermoeden. Veel minder katholieken dat steeds verder achteruitgaat, is mij wel bekend en weinig opvolging van generatie op generatie is ook en feit. De echte problemen die wel degelijk zich in de maatschappij zich verder verspreiden en bevinden is nog maar en begin. Als de maatschappelijke en financiële problemen nog vele malen groter worden, dan gaan de mensen wel tot bekering komen en of gelovig worden, als de nood het hoogste is. Wegens financiële en maatschappelijke ellende wel meer katholieken kerken gaan bezoeken en ook op voorhand voorspel. Voorlopig lijkt alles nog zogenaam in evenwicht te zijn, maar in werkelijkheid zijn er al verschuivingen, die door de omstandigheden en politieke beleid al jaren aan de gang zijn en ook al vb. heb aangeven, wie er telkens fincieel in de maatschappij er op achteruit gaan en niet zal verbeteren, integendeel. Het is altijd zo geweest, eerst moeten de gevolgen zwaar genoeg zijn, vooralleer de burgers echt wakker worden en is eigen aan de burgers. Vergelijk het met vulkaan dat eerst voldoende hoge spanningen moet veroorzaken, vooralleer de uitbarstingen kan komen ook toepasselijke vergelijking is. Voeg het oppemerkelijk nieuwsbericht aan toe.

(https://www.journalistenwatch.com/2018/08/02/halbmond-kreuz-aus/) 

Qvic op 02-08-2018 22:47

De elite bepalen al eeuwen lang de geschiedenis, zij bepalen hoe en wat er gebeurt, niet het volk. De banken zijn de veroorzakers van alle ellende in de wereld. Iedereen die geld leent bij een bank, moet dat bedrag terug betalen plus rente. Het is de rente die menig regering tot wanhoop brengt. Nu zijn de uitstaande schulden zo hoog geworden dat ze nooit terug betaald kunnen worden. Dan kun je 2 dingen doen, 1) Je land totaal kapot bezuinigen, waardoor niets meer bij de overheid kan functioneren en het openbare leven min of meer onmogelijk wordt voor het volk. Hierdoor zal de rente schuld alleen nog hoger worden, want dan komt er steeds minder belasting binnen. De werkgelegenheid zal tot een minimum leiden. Want nergens is er meer geld voor en alles wordt duurder en duurder totdat de bevolking niets meer heeft om uit te geven. Deze keuze heeft Nederland gemaakt.  2) Of gewoon door gaan met bakken geld uit te geven en in de hoop dat andere landen jou land helpt. Zodat jou land niet ten onder gaat en het volk niet in opstand komt. Dat laatste doen de Zuidelijke landen en ik geef ze geen ongelijk, want welke straf of beperking hebben zij gehad van de EU? Daar Duitsland en Nederland de bevolking gebukt gaat onder torenhoge belastingen die telkens hoger worden. Terwijl er geen einde aan komt en we telkens steeds meer aderlatingen moeten doen ten koste van de zuidelijke landen. Wij krijgen al een klein 1000 Euro minder AOW en de pensioen leeftijd is ook al hoger geworden ten opzichte van de zuidelijke landen. Als we toch nooit meer van onze rente schulden af kunnen komen, waarom zou je als land dan überhaupt nog willen bezuinigen. We kunnen ook alle banken nationaliseren zodat de rente schulden in één klap opgelost zijn. Want zowel de banken, als de ECB zijn particulieren banken en die kunnen geconfisqueerd worden door de nationale regeringen in tijden van nood. En die nood wordt steeds hoger.

Wim op 03-08-2018 14:08

Dien toe te geven, dat het grote vluchtelingen probleem, wel degelijk steeds groter probleem wordt en hier heel veel nieuwsberichten ontvang en beter zicht krijg, van hoe het steeds verder uit de hand loopt in Europa. Tegelijk vele gevolgen heeft in de maatschappij verder uit zijn financiële stabiele situatie kunnen brengen, mijn inziens niet te onderschatten is. Dit kan men op verschillende vlakken zelf constateren in de maatschappij, vooral de verloeder-ing en vergankelijkheid en respect en de moraal zeker niet beter op wordt. Kijk vooral naar het sociaal financieel systeem, ook niet op deze wijze stand kan blijven houden, dat in zoveel jaren opgebouwd is geweest en wel degelijk veel bij te verliezen hebben, maar al te goed begrijp en de maatschappelijke belangen wel degelijk nog verder gaan, die wij nu niet direct kunnen zien.

Geef nogmaals mooi vb. van Europese Unie, die Afrikaanse vluchtelingen niet terug kunnen sturen om welke reden dan ook en met beide handen en voeten gebonden worden, (zie toegevoegde website). Dit is ook groot probleem, dat zich wel degelijk verder zal manivesteren in veel hogere uitgaven van de belastingbetaler en wel degelijk in de toekomst hierdoor niet rooskleurig of beter op zal worden. Dit zal ook Europa uit elkaar kunnen trekken, wegens er geen Europees consistent en consequent beleid gevoerd wordt. Vooral het steeds groter wordend vluchtelingen probleem steeds verder uit de hand zal lopen, met grote financiële en maatschappelijke gevolgen totaal onderschat wordt, is mij ondertussen wel heel duidelijk geworden.

https://www.gatestoneinstitute.org/12607/mass-migration-european-union 

Geef tegelijk ook Europese website, van de voordelen en nadelen voor Nederland en nog verdere informatie kunt bekijken.

https://www.europa-nu.nl/id/vh7zbu35kazc/voor_en_nadelen_van_de_europese_unie 

Poppenkast op 09-08-2018 20:43
Het is niet de eerste keer, dat ik de gevaarlijke financiele toestand van Italië onder de aandacht breng.

Thans willen de €urocraten/Brussel voor Italië, hetzelfde, funeste recept als voor Griekenland toepassen.

Dat betekend nog meer schulden en die schulden tientallen jaren met nagenoeg geen rente vooruit schuiven.

In werkelijkheid is dit een vorm van schulden doorstrepen via een sluwe truc.

Door de globale handels conflicten, mislukken van oogsten, kostbare energie transitie, naderende faillissementen opkomende landen, Turkije, Argentinië, Brazilië, Venezuela enz. ligt een forse inflatie voor de hand.

Dat is een welkome gelegenheid, van de Zuidelijke E.U. landen, om van hun schulden af te komen, immers de E.C.B. houdt kunstmatige de rente laag, terwijl de €. steeds minder koopkracht krijgt.

Zoals meerdere malen betoogt, kun je niet straffeloos, geld bijdrukken en de rente laag houden. (Zoals Turkije/Erdogan dat doet)

Dit is een recept om moedwillig de valuta (€), via manipulatie, koopkracht af te nemen, waardoor notoire schuldenlanden met vrij waardeloos geld kunnen aflossen, zonder hiervoor de pijn van een hoge rente te dragen.

Nu de Fed, wel voornmens is van haar drukpersen terug te komen en zelfs haar balans verkleind, gaat de €. t.o.v. de $ steeds verder zakken, hetgeen importen van goederen, genoteerd in $ duurder maakt, waardoor de inflatie verder stijgt.

Het zal duidelijk zijn dat door de overheid gepropagandeerde sparen en voor je pensioen betalen, de grootste stommiteit is, immers, je/de pensioenfondsen, krijgen nagenoeg geen rente en de inflatie vreet de koopkracht aan.

Alleen de schuldenaren worden er beter van, want hun schulden worden steeds minder waard!. Echter een groot deel van de bevolking, welke tussen de wal en het schip zit, verarmt.

In dit verband is het onbegrijpelijk, dat het nagenoeg niemand bij het omzetten van de Gulden naar de €.,opviel dat de Nederlandse Staatsschuld terugging, van Fl.600 miljard naar €.270 miljard! en nu weer de €.500 miljard nadert

Uiteraard is deze omwisseling truc voor herhaling vatbaar, zoals de geschiedenis bewijst (Tientje van Lieftink-Duitse Mark van 1923-Franse Franc en Italiaanse Lira enz.)

Dat de vermogende bevolking deze E.U./E.C.B. truc niet pikt, moge blijken, door een afname van sparen en het omzetten van vermogens in waardevaste activa.

Voorspoed gebouwd op schulden vraagt om sociale onrust.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl