Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Zorgen over Yellowstone supervulkaan nemen toe na 8e uitbarsting grootste geiser

Wetenschappers staan voor een raadsel, maar noemen de abnormale activiteit desondanks ‘normaal’

 
Eerdere uitbarsting van de Steamboat geiser, de grootste ter wereld. (Afbeelding: WikiMedia Commons, Hsing-Mei Wu, CCA-Share Alike 3.0 Unported license).

De aanhoudende geologische onrust onder het Amerikaanse natuurpark Yellowstone in de daar gelegen supervulkaan baart wetenschappers steeds meer zorgen. Na de 8eopeenvolgende uitbarsting van de Steamboat geiser, de grootste van de vulkaan en tevens de grootste actieve ter wereld -die zich jarenlang stil had gehouden-, beginnen sommige experts zich af te vragen of de toenemende activiteit wellicht een voorbode is van iets veel omvangrijkers.

 

´Old Faithful´ is de bekendste geiser van Yellowstone, maar Steamboat is nog veel spectaculairder. In tegenstelling tot de eerstgenoemde zijn de uitbarstingen van Steamboat totaal niet te voorspellen.

Na een stilte van bijna 4 jaar heeft Steamboat sinds 14 maart al 8 keer met grote kracht kokend heet water en stoom vele tientallen tot zelfs honderden meters de lucht in gespoten. En dan niet eventjes, maar urenlang. Wetenschappers staan voor een raadsel over deze ietwat beangstigende opleving. Waarom gebeurt dit juist nu, en is het een teken dat de supervulkaan zelf aan het ‘wakker’ worden is?

De leidinggevende geoloog in het gebied, Michael Poland, gelooft echter niet dat het een voorbode is van een enorme uitbarsting van de supervulkaan, eentje die aan miljoenen mensen het leven zal kosten, feitelijk een einde zal maken aan het bestaan van de VS, en het hele noordelijke halfrond van onze planeet in een ‘nucleaire winter’ zal storten.

‘Normaal abnormaal gedrag’

Yellowstone wordt een ‘supervulkaan’ genoemd, omdat er een potentiële uitbarsting van meer dan 240 kubieke mijl magma mogelijk is. Deze berekening is gebaseerd op de laatste massale uitbarsting, die geschat wordt op zo’n 600.000 jaar geleden. De volgende verwoestende klap zal volgens wetenschappers niet in de komende 1000 jaar plaatsvinden.

Desondanks hebben de vele duizenden aardschokken en plotseling actief geworden geisers de experts verrast. Dit hadden ze totaal niet voorspeld, maar ‘toch blijven ze ons vertellen dat dit allemaal normaal abnormaal gedrag is’, is de conclusie op Zero Hedge.

‘Ring of Fire’

Bovendien neemt ook de vulkaanactiviteit in de beruchte ‘Ring of Fire’ rond de Grote Oceaan toe, met recent uitbarstingen op Hawaii en in Guatemala. Ook wordt er met de regelmaat van de klok geschreven over een mogelijke op handen zijn grote nieuwe aardbeving in de ‘Bay Area’, met als grootste stad San Francisco.

Wat de vraag doet rijzen in hoeverre de wetenschappers écht met zekerheid kunnen stellen dat we ons geen zorgen hoeven te maken dat er binnen afzienbare tijd een supervulkaan uitbarsting komt. De vele voorbereidingen van de Amerikaanse overheid op een enorme ramp, waar we regelmatig over hebben geschreven, lijken een aanwijzing dat het publiek niet de (volledige) waarheid wordt verteld, mogelijk om grootschalige paniek te voorkomen. Ook dat blijven voorlopig echter speculaties.

 

Xander

(1)  SHTFplan via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

21-08: NASA komt met zeer riskant plan tegen uitbarsting Yellowstone supervulkaan
23-07: Superrijken kopen massaal bunkers voor mogelijke wereldramp
09-07: Na ruim 1100 aardschokken: Zorgen over uitbarsting supervulkaan Yellowstone nemen toe
19-06: ‘VS legt enorme voorraden aan voor komende grote wereldcrisis’
18-06: Wetenschappers vrezen spoedige uitbarsting Yellowstone supervulkaan VS

2016:
06-05: Seismologen waarschuwen voor periode met zeer zware aardbevingen in VS

18-04: 38 vulkanen en supervulkaan Yellowstone actief; Seismologen vrezen meer aardbevingen 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

René van Zalk op 08-06-2018 15:18

Deze wetenschappers hebben de opdracht om vooral geen paniek te zaaien.

Edwin op 08-06-2018 16:41

Als er vaak aardbevingen zijn, en geysers die uitbarsten, dan word er vaak druk in de aardkorst weggnomen. Als er jarenlang niks gebeurt, dan heb je kans op een uitbarsting. 

Zorgen dat Yellowstone supervulkaan  uitbarst, is klein te noemen. Het kan morgen gebeuren, maar het kan ook over 500 jaar zijn of 10000 jaar zijn. 

White Lion op 08-06-2018 17:16

@Edwin op 08-06-2018 16:41 het kan ook een teken zijn van oplopende spannningen in de aardkorst, die ervoor zorgen dat er druk ontsnape en wat kan inhouden dat er een grote uitbarsting aan zit te komen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat niemand weet wat dit betekent en mensen niet moeten gaan roepen alsof ze het weten. God weet het en er staan rampen te gebeuren zoals de bijbel voorzegt. Of het er nu aan staat te komen, pas achteraf kunnen we dat met zekerheid vaststellen. 

Shalom

Gerard op 08-06-2018 17:20

@ Edwin op 08-06-2018 16:41. Wellicht is het door mij beweerde : "... ofwel met weet er niets van." te sterk gesteld. Beter: "... ofwel men weet er zeker niet alles van."

Johan op 08-06-2018 17:37

Rene van Zalk 15.18 uur

Goed gezien, Rene! Dat heet crowd control en wordt veelvuldig toegepast. Ook door de Haagse en Brusselse Politici

Mol op 08-06-2018 17:42

zo is het Edwin alleen God weet het

Shalom

Qvic op 08-06-2018 17:53

Het is ook moegelijk dat deze geisers tot uitbarsting komen door het intensieve freaken in de omliggende staten. Daar wordt met grote kracht water met chemicaliën in de grond ingespoten. Hierdoor raakt de ondergrondse grondlagen verzadigd met o.a. water, dat nu via ondergrondse waterstromingen de geisers steeds meer actiever worden. In deze hoek wordt er tot nu toe nooit aan gedacht c.q. meegenomen in de berekeningen.

Tom Hendrix op 08-06-2018 19:09

@ White Lion: 17.16. uur. Eens met uw reactie.

Sjakie43 op 08-06-2018 19:39

Waarom spuiten ze met grote kracht chemicalien in de grond Qvic?

Hubo op 08-06-2018 20:46

@ Quic en Sjakie.'Freaken' zal wel 'fraggen' zijn.Fragging.Een methode om gas en olie dat vast zit in gesteenten vrij te doen komen.Het is op grote schaal toegepast en heeft van Amerika een meer zelfvoorzienende energie staat gemaakt.

Het is niet duidelijk of het gevolgen heeft voor de stabiliteit van aardlagen in Yellowstone en Californië.Het gaat om een uitgebreid oppervlak en het lijkt me minder waarschijnlijk,maar ik kan het niet goed overzien.

In Groningen kon je tientallen jaren geleden al wel onrust in de bodemlagen verwachten.Dat werd altijd weggewimpeld door geologen en studenten in huis waar ik ik het eens mee aankaartte.

Zo hebben we ook niet echt zekerheid over de vulkaan in Yellowstone.Wat is de eerste 1000 jaar op 600.000 duizend jaar?Het kan op korte termijn gebeuren en het kan nog wel 10.000 jaar duren.

Econoom op 08-06-2018 22:40

Wat een stelletje deskundigen: freaken en fragging. Dat heet fracking. Lees een krant zou ik zeggen.

Edwin op 08-06-2018 23:04

Natuurlijk kan niemand er een datum op zetten, wanneer Yellowstone de grote klapper maakt.

Het weer,aardbevingen en vulkaan uitbarstingen maken deek uit van het grotere geheel. De aarde, zon en zonnestelsel werkt in een grotere geheel. Daar ligt de oplossing op de vragen over weer en supervulkanen. Ik heb geen pasklare antwoord klaar. voor wat er gaat gebeuren.

AEO op 08-06-2018 23:51

Yellowstone National Park heeft een oppervlakte van bijna 9000 km². Ik heb dit prachtige gebied twee keer bezocht, in 1976 en in 1978. Beide bezoeken duurden een week en ik reisde op een in de plaatselijke fietswinkel van West Yellowstone gehuurde fiets. In totaal heb ik tijdens deze twee bezoeken 1100 km gefietst. Heb er prachtige driedimensionale dia's gemaakt met een oude stereocamera van Amerikaanse makelij. Steamboat Geyser heb ik ook bezocht, maar die was destijds helemaal niet actief. Old Faithful is de bekendste geyser, die ongeveer elke 55 minuten uitbarstte. Het water spoot dan ruim 50 meter de lucht in. Overal in Yellowstone vind je kokende bronnen, en pruttelende modderpotten, maar ook trechtervormige kraters die gevuld zijn met glashelder heet water, waar algen in groeien, waardoor er aan de randen allerlei prachtige kleuren te zien zijn. Afgelopen herfst ben ik nog in IJsland geweest, waar de geyser Strokkur elke 8 minuten het water 20 meter de lucht in spuit. Yellowstone is vreselijk mooi omdat het nog zo ongerept is, of misschien beter, was. Het toerisme is na mijn bezoeken sterk toegenomen, waardoor het tegenwoordig erg druk is in de zomer. Het zien van al die vulkanische verschijnselen doet je beseffen hoeveel krachten er schuilgaan in de aardbodem. In IJsland zijn er geothermische verschijnselen in het Noordoosten bij het Myvatn meer en bij Þingvellir Nationaal Park. De verschijnselen zijn talrijker in Yellowstone. Dus Yellowstone heeft meer van deze verschijnselen dan IJsland. Maar IJsland heeft weer iets wat Yellowstone vrijwel niet heeft, en dat is het Noorderlicht. Mocht Yellowstone echter serieus uitbarsten, dan zal Amerika meteen ex-supermacht zijn. Het zal deze klap vermoedelijk nooit meer te boven komen.

maria op 09-06-2018 08:51

Evangelist David Wilkerson schrijft in zijn boek " het visioen en verder " dat er een ramp over Amerika zal komen, vele malen groter dan 9/11

Sjors op 09-06-2018 10:43

't is te hopen wat we in europa ook niet nog een meter stof van yellowstone krijgen

mijn mening op 09-06-2018 12:40

''In de profetieën van Nostradamus 2018 de Vesuvius en de derde wereldoorlog Uitbarsting van de Vesuvius en het uitbreken van de Derde Wereldoorlog, ze zouden - volgens sommigen - een deel van de katastrofisch profetieën van Nostradamus in het jaar 2018. Onder de rijm van de kwatrijnen die in de "Les Propheties" is geschreven,  kenners van de beroemde Franse ziener vonden angstaanjagende voorspellingen voor dit jaar 2018, die volgens deze heren geleerden, moet gelijktijdig zowel de uitbarsting van de Vesuvius als de Derde Wereldoorlog geburen. Volgens deze intelligente geleerden, zou Nostradamus hebben voorspeld op voorhand het aan de macht van Napoleon, de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, de aanval op de Twin Towers op 11 september 2001, de komst van ISIS in het Midden-Oosten, met consequente verovering van de stad Damascus, evenals hun intenties om Rome te veroveren. Nu, wie dit artikel schrijft is geboren en woont momenteel samen met nog een paar miljoenen mensen op de Vesuvius. En hier, volgens deze heren, moet een van de meest angstaanjagende uitbarsting van de Napolitaanse geschiedenis plaats vinden, met minstens 6.000 slachtoffers, volgens de profetie. Natuurlijk, hier in de " Vesuvius Mountain"  zijn we gewend geraakt aan dit soort  nieuws...'' artikel vertaald door mij mening http://www.duepuntotre.it/2018/01/nelle-profezie-di-nostradamus-2018-il.html

Hubo op 09-06-2018 12:56

Fragging heeft inderdaad een heel andere betekenis.Zou er echt wat mis zijn met dat fracking?

Agenda 21 op 09-06-2018 16:08

Over de immense hoeveelheden CO, CO2, Zwavel(zuur), Fijnstof, etc, dat deze vulkanen uitstoten hoor je de milieudictators niet.

(Ook de luchtvaart blijkt buiten de Parijse accoorden te vallen; alleen Schiphol al 500.000 vliegbewegingen per jaar...).

ron op 09-06-2018 20:29

Dan moet je een keer volgen welke meet apparatuur ze gebruiken en manipuleren.

Het lijkt wel het stenen tijdperk. slechte grafieken, beelden etc

Verder onderbreken ze de openbaarheid van de metingen of plaatsen oude metingen alsof het nieuwe zijn.

Rom op 09-06-2018 22:09

Angstcultuur levert $$$$$$$$$$ ? bron onzuiver !Koop dit en koop dat lees dit en lees dat

Agenda 21 op 09-06-2018 22:44

@ ron op 09-06-2018 20:29

Geo-engineering speelt ook een grote rol, maar ook dat wordt weggemoffeld.

In het Midden-Oosten bijvoorbeeld wekt men regen op door het uitstrooien van metaalkristallen.

Welk effect heeft dat op het wereldwijde weer?

(De fladderende vlinder in Japen die, door een kettingreactie in het weersysteem, elders een orkaan veroorzaakt).

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl