HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Petitie tegen gasvrij maken Nederland vanwege enorme kosten die burgers moeten betalen

Miljoenen Nederlanders dankzij GroenLinks, milieulobby en ‘duurzaam’ bedrijfsleven in armoede gestort – Ook huurders zullen worden opgezadeld met ‘CO2-klimaatproof’ maken woningen, wat ruim € 100 miljard gaat kosten

 
Deze schone, goedkope, zeer betrouwbare en nog ruim voorhanden energiebron moet puur om ideologische en commerciële redenen verdwijnen. Afbeelding: Getty Images (3).

(Korte Update 4 juni, zie onderaan artikel): De linksgroene lobby in Den Haag is erin geslaagd om de overheid zover te krijgen Nederland aardgasvrij te maken, en dat terwijl het niet alleen een behoorlijk schone energiebron is, maar ook nog eens vanwege een volledig uit de lucht gegrepen CO2-klimaatprobleem. De stichting Cultuur onder Vuur heeft een petitie opgestart waarmee premier Mark Rutte wordt opgeroepen het aardgasverbod weer in te trekken, omdat het vervangen van een Cv-ketel door een warmtepomp zo’n € 30.000,- kost, wat de burgers grotendeels zelf zullen moeten betalen. In Utrecht, Woerden en Wageningen hebben GroenLinks wethouders al wijken van het gasnet gehaald. Bewoners komen in opstand, omdat dit onbetaalbaar voor hen is. 

‘Den Haag levert de burgers uit aan de Groene Lobby,’ stelt de petitie. Dit is ‘het heilloze monsterverbond tussen de commercie, GroenLinks en de vele gesubsidieerde milieuclubs als Greenpeace.’ Van Den Haag mogen nieuwbouwwoningen al vanaf 1 juli niet meer van een gasaansluiting worden voorzien.

De warmtepomp die ook bestaande CV ketels moet gaan vervangen, kost inclusief isolatie zo’n € 30.000,-. ‘De rekening wordt doorgeschoven naar ons, hardwerkende burgers. Gezinnen met een modaal inkomen, ouderen met een mager pensioen: ze kunnen het niet betalen. Als het aan de Groene Lobby ligt, worden ze zelfs gedwongen een twee hypotheek te nemen.’

Ook huurders zwaar de dupe

Wij voegen daaraan toe dat mensen met minimale en lagere inkomens eveneens zwaar de dupe zullen zijn. Zij wonen vaak in huurwoningen die nu al amper te betalen zijn, maar kunnen niet verhuizen omdat er geen goedkopere woningen meer zijn. Deze week verscheen in het nieuws het bericht dat het (volslagen zinloze en daarom waanzinnige) ‘CO2-neutraal’ maken van huurwoningen ruim € 100 miljard gaat kosten (geen tikfout: honderd miljard euro (3)). De kosten van het vervangen van Cv-ketels en ‘klimaatproof’ maken zullen ongetwijfeld voor het leeuwendeel op de huurders worden afgewenteld.

De profiteurs? Het bedrijfsleven dat al deze apparatuur produceert en installeert, en natuurlijk de linksgroene ideologen, die geen middel onbenut laten om de welvaart in Nederland stap voor stap tot de grond toe af te breken. En dat voor een door duizenden echte wetenschappers inmiddels aangetoond niet bestaand door mensen veroorzaakt CO2-klimaatprobleem.

Miljoenen Nederlanders stevenen op pure armoede af

Kortom: miljoenen Nederlanders stevenen dankzij de linksgroene lobby op pure armoede af. Dan hebben we het niet langer enkel over gepensioneerden en bijstands- en uitkeringsgezinnen, maar ook over middenklasse gezinnen en kleine bedrijven, die niet in staat zijn jaarlijks enkele duizenden euro’s extra te moeten betalen voor energie –wat door de kabinetten Rutte reeds besloten is-, laat staan extreme huurverhogingen om de gedwongen installatie van warmtepompen e.d.. te bekostigen.

Columnist René Cuperus waarschuwde in De Volkskrant dat alle ‘groene’ en ‘duurzame’ experts, lobbyisten en adviseurs ‘stekeblind’ zijn voor het echte ‘klimaatconflict’ wat ze aan het veroorzaken zijn, namelijk het aan de bedelstaf brengen van miljoenen Nederlandse burgers. Cuperus wees op de ‘totaal ontredderde’ inwoners van de wijk Overvecht in het linkse bolwerk Utrecht, de eerste slachtoffers van GroenLinks wethouder van Hooijdonk. Zij verplicht de mensen een extra hypotheek van tienduizenden euro’s op te nemen om hun woningen geschikt te laten maken voor warmtepompen.

Teken petitie om afbraak van ons land en volk te stoppen

Wij vragen iedereen dan ook om de petitie te ondertekenen, want dit ‘klimaat’beleid is met afstand het duurste en schandaligste volksbedrog wat er ooit in ons land heeft plaatsgevonden. Bovendien zullen alleen de rijkeren het kunnen betalen, en zullen verreweg de meeste van onze lezers er eveneens financieel fors op achteruit gaan.

Om de totale afbraak van ons land en volk te voorkomen, moet het beleid radicaal om. De even zinloze als onbetaalbare ‘energietransitie’ moet zo snel mogelijk van tafel. Een groot deel van de vrijgekomen miljarden kan worden gebruikt om de energielasten weer te verlagen en zo de oprukkende armoede te stoppen, traditionele gascentrales in bedrijf te houden, en vooral om volop in te zetten op de ontwikkeling van schone en veilige thorium-kerncentrales, die er waarschijnlijk al over enkele decennia kunnen staan.

Tot die tijd worden er niet voor niets twee gloednieuwe gaspijpleidingen van Rusland naar Europa aangelegd, en is er nog ruim voldoende aardgas om ook ons land veilig, betrouwbaar, goedkoop en schoon van energie te voorzien. Met een deel van de uitgespaarde miljarden kan ook eventuele schade door bevingen in Groningen als gevolg van de aardgaswinning volledig worden gecompenseerd.

 

UPDATE 4 juni: Een koeltechnisch monteur en waterpomp installateur was zo vriendelijk ons te laten weten (waarvoor onze dank!) dat het bedrag van € 30.000,- overdreven is, en gemiddeld van € 10.000,- à € 15.000,- dient te worden uitgegaan, maximaal € 20.000,-. In het artikel staat overigens wel dat het genoemde bedrag van € 30.000,- inclusief extra isoleren is.

 

Ook zouden warmtepompen volgens deze expert een veel hoger rendement hebben dan bestaande Cv-ketels, en op de langere termijn daarom goedkoper zijn dan aardgaswarmte. Zijn conclusie: ‘Niets groen en niets CO2-neutraal (want dat wordt ons door Europa door de strot gedrukt), maar gewoon een prima technisch alternatief voor woonwarmte.’

 

Xander

(1) Cultuur onder Vuur
(2) NU
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
Hubo op 22-06-2018 02:20

Bedankt voor het commentaar.Misschien dat anderen er nog wat aan hebben.

Ik heb nu al zo'n ding.Er is natuurlijk best wel vrij veel negatieve publiciteit omheen geweest.Ik had natuurlijk wel navraag gedaan en toen is me gezegd dat het nu nog gratis kon en dat ze over een tijdje algemeen ingevoerd zouden worden.e meter lijkt in ieder geval goed vast te zetten met een extra steuntje en het werd steeds lastiger voor me om naar de grond te kruipen om het ding met een lampje bij te lichten.

Oma op 22-06-2018 13:50

Mensen, de enige correcte manier om élk voorstel van de politiek te bekijken is de volgende: álles wat ze beweren dat voor het algemeen welzijn van de bevolking is, is telkens het tegenovergestelde! Bewijzen meer dan genoeg intussen. Voornaamste drogredenen: milieu, gezondheid, veiligheid...tot in het absurde en telkens wordt duidelijk dat deze drogredenen de bevolking énkel in hun vrijheid beknotten en een smak geld kosten, pure verarming en afbraak van onze rechten dus. En dat geldt voor álle politici, dat zien we in NL, BE door....eu! Daarom luisteren politici níet naar de bevolking want ze moeten van eu ons deze verarmingsstrategieën geniepig door de strot rammen. Hoever deze bandieten er nog mee weg geraken voor de volkswoede hen zal "aanmanen" van richting te veranderen zal de tijd uitwijzen en die tijd geraakt stilaan óp...

Hubo op 24-06-2018 01:17

Het staat er nu wat geïsoleerd,maar de moderator dacht dat de slimme meters over een paar jaar wel weer opnieuw kostenloos aangeboden zouden worden en dat er nogal wat haken en ogen aan die dingen zitten.

Dat zou kunnen,maar ik maakte uit het aanbod dat ik kreeg en navraag op,dat dat alleen nu nog kostenloos kon en later dus niet meer.De toekomst zal moeten uitwezen of dat alleen maar een 'verkooptruc' is geweest.Dat is ook maar betrekkelijk,want het heeft me in ieder geval niets gekost.

Na het ondertekenen van de petitie van Cultuur onder vuur/Civitas Christiana kreeg ik nog een mail en een schrijven per post met het verzoek om financiele ondersteuning.Daar kijk ik niet gek van op en zolang het beperkt blijft tot deze twee,heb ik er verder geen moeite mee,maar er stonden nog wel wat grappige dingen in.

Zo wordt er voor de duitse Energiewende een bedrag van 200 miljard genoemd en voor de ontgassing in Nederland een bedrag van 170 miljard.En dan moeten ze in Duitsland nu ook nog vieze steenkolen invoeren,maar waar ik aan dacht is dat we voor dat geld de Grieken ook wel hun schulden kwijt zouden kunnen schelden.Dat horen we hier dan natuurlijk liever ook niet.

Er zit overigens natuurlijk ook nog wel een andere kant aan en die is dat het aan de andere kant van dae balans productieve werkgelegenheid en consumptie is.Het is altijd lastig om dat soort dingen tegen elkaar af te wegen.

at ik vooral kwalijk vind is de wijze waarop huurders en marginale huiseigenaren op kosten gejaagd worden.En dat die warmtepompen nogal wat beperkingen en ongemak met zich meebrengen,terwijl de noodzaak twijfelachtig is.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl