HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Petitie tegen gasvrij maken Nederland vanwege enorme kosten die burgers moeten betalen

Miljoenen Nederlanders dankzij GroenLinks, milieulobby en ‘duurzaam’ bedrijfsleven in armoede gestort – Ook huurders zullen worden opgezadeld met ‘CO2-klimaatproof’ maken woningen, wat ruim € 100 miljard gaat kosten

 
Deze schone, goedkope, zeer betrouwbare en nog ruim voorhanden energiebron moet puur om ideologische en commerciële redenen verdwijnen. Afbeelding: Getty Images (3).

(Korte Update 4 juni, zie onderaan artikel): De linksgroene lobby in Den Haag is erin geslaagd om de overheid zover te krijgen Nederland aardgasvrij te maken, en dat terwijl het niet alleen een behoorlijk schone energiebron is, maar ook nog eens vanwege een volledig uit de lucht gegrepen CO2-klimaatprobleem. De stichting Cultuur onder Vuur heeft een petitie opgestart waarmee premier Mark Rutte wordt opgeroepen het aardgasverbod weer in te trekken, omdat het vervangen van een Cv-ketel door een warmtepomp zo’n € 30.000,- kost, wat de burgers grotendeels zelf zullen moeten betalen. In Utrecht, Woerden en Wageningen hebben GroenLinks wethouders al wijken van het gasnet gehaald. Bewoners komen in opstand, omdat dit onbetaalbaar voor hen is. 

‘Den Haag levert de burgers uit aan de Groene Lobby,’ stelt de petitie. Dit is ‘het heilloze monsterverbond tussen de commercie, GroenLinks en de vele gesubsidieerde milieuclubs als Greenpeace.’ Van Den Haag mogen nieuwbouwwoningen al vanaf 1 juli niet meer van een gasaansluiting worden voorzien.

De warmtepomp die ook bestaande CV ketels moet gaan vervangen, kost inclusief isolatie zo’n € 30.000,-. ‘De rekening wordt doorgeschoven naar ons, hardwerkende burgers. Gezinnen met een modaal inkomen, ouderen met een mager pensioen: ze kunnen het niet betalen. Als het aan de Groene Lobby ligt, worden ze zelfs gedwongen een twee hypotheek te nemen.’

Ook huurders zwaar de dupe

Wij voegen daaraan toe dat mensen met minimale en lagere inkomens eveneens zwaar de dupe zullen zijn. Zij wonen vaak in huurwoningen die nu al amper te betalen zijn, maar kunnen niet verhuizen omdat er geen goedkopere woningen meer zijn. Deze week verscheen in het nieuws het bericht dat het (volslagen zinloze en daarom waanzinnige) ‘CO2-neutraal’ maken van huurwoningen ruim € 100 miljard gaat kosten (geen tikfout: honderd miljard euro (3)). De kosten van het vervangen van Cv-ketels en ‘klimaatproof’ maken zullen ongetwijfeld voor het leeuwendeel op de huurders worden afgewenteld.

De profiteurs? Het bedrijfsleven dat al deze apparatuur produceert en installeert, en natuurlijk de linksgroene ideologen, die geen middel onbenut laten om de welvaart in Nederland stap voor stap tot de grond toe af te breken. En dat voor een door duizenden echte wetenschappers inmiddels aangetoond niet bestaand door mensen veroorzaakt CO2-klimaatprobleem.

Miljoenen Nederlanders stevenen op pure armoede af

Kortom: miljoenen Nederlanders stevenen dankzij de linksgroene lobby op pure armoede af. Dan hebben we het niet langer enkel over gepensioneerden en bijstands- en uitkeringsgezinnen, maar ook over middenklasse gezinnen en kleine bedrijven, die niet in staat zijn jaarlijks enkele duizenden euro’s extra te moeten betalen voor energie –wat door de kabinetten Rutte reeds besloten is-, laat staan extreme huurverhogingen om de gedwongen installatie van warmtepompen e.d.. te bekostigen.

Columnist René Cuperus waarschuwde in De Volkskrant dat alle ‘groene’ en ‘duurzame’ experts, lobbyisten en adviseurs ‘stekeblind’ zijn voor het echte ‘klimaatconflict’ wat ze aan het veroorzaken zijn, namelijk het aan de bedelstaf brengen van miljoenen Nederlandse burgers. Cuperus wees op de ‘totaal ontredderde’ inwoners van de wijk Overvecht in het linkse bolwerk Utrecht, de eerste slachtoffers van GroenLinks wethouder van Hooijdonk. Zij verplicht de mensen een extra hypotheek van tienduizenden euro’s op te nemen om hun woningen geschikt te laten maken voor warmtepompen.

Teken petitie om afbraak van ons land en volk te stoppen

Wij vragen iedereen dan ook om de petitie te ondertekenen, want dit ‘klimaat’beleid is met afstand het duurste en schandaligste volksbedrog wat er ooit in ons land heeft plaatsgevonden. Bovendien zullen alleen de rijkeren het kunnen betalen, en zullen verreweg de meeste van onze lezers er eveneens financieel fors op achteruit gaan.

Om de totale afbraak van ons land en volk te voorkomen, moet het beleid radicaal om. De even zinloze als onbetaalbare ‘energietransitie’ moet zo snel mogelijk van tafel. Een groot deel van de vrijgekomen miljarden kan worden gebruikt om de energielasten weer te verlagen en zo de oprukkende armoede te stoppen, traditionele gascentrales in bedrijf te houden, en vooral om volop in te zetten op de ontwikkeling van schone en veilige thorium-kerncentrales, die er waarschijnlijk al over enkele decennia kunnen staan.

Tot die tijd worden er niet voor niets twee gloednieuwe gaspijpleidingen van Rusland naar Europa aangelegd, en is er nog ruim voldoende aardgas om ook ons land veilig, betrouwbaar, goedkoop en schoon van energie te voorzien. Met een deel van de uitgespaarde miljarden kan ook eventuele schade door bevingen in Groningen als gevolg van de aardgaswinning volledig worden gecompenseerd.

 

UPDATE 4 juni: Een koeltechnisch monteur en waterpomp installateur was zo vriendelijk ons te laten weten (waarvoor onze dank!) dat het bedrag van € 30.000,- overdreven is, en gemiddeld van € 10.000,- à € 15.000,- dient te worden uitgegaan, maximaal € 20.000,-. In het artikel staat overigens wel dat het genoemde bedrag van € 30.000,- inclusief extra isoleren is.

 

Ook zouden warmtepompen volgens deze expert een veel hoger rendement hebben dan bestaande Cv-ketels, en op de langere termijn daarom goedkoper zijn dan aardgaswarmte. Zijn conclusie: ‘Niets groen en niets CO2-neutraal (want dat wordt ons door Europa door de strot gedrukt), maar gewoon een prima technisch alternatief voor woonwarmte.’

 

Xander

(1) Cultuur onder Vuur
(2) NU
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
Tom Hendrix op 01-06-2018 14:15

Petitie vol overtuiging getekend! Eens met de strekking van het artikel.

Muggenzifter op 01-06-2018 14:29

Ook ik heb de petitie zojuist getekend.

Muggenzifter

Lies op 01-06-2018 15:01

wij zijn inmiddels van het gas af. Kosten €35000. Heb de petitie getekent

Derk op 01-06-2018 15:09

De Nord stream pijpleiding komt niet in Delfzijl aan wal, maar ergens in noord duitsland. Maar NL kan ook maar beter Rusland blijven "treiteren" in opdracht vd grote baas. Daar kunnen we nog plezier aan beleven. En Duitsland ( Schröder) liggen in een deuk om zoveel domheid.

Daniel op 01-06-2018 15:56

Ik ook. De poltiek wordt steeds waanzinniger.

Wim op 01-06-2018 16:11

Ik heb nog uitgebreid verslag, hoever de armoede verder onder financiële druk voor deze miljoen burgers nog extra ontwikkeld wordt,. Het zijn vooral de lager inkomens, die op alle fronten worden onderuitgehaalt en dit zonder enige schaamte. Dan zegd Minsiter President, Mark Rutte jaren geleden, tijdens de onvoorstelbare aanhoudende bezuinigingen, dat hij zeker met de lager inkomens rekening zou houden. Dit weekeind morgen zaterdag of ten laatste maandag wens te verzenden, maar dien het nog laaste stukje af te werken en na te kijken of ik niets vergeten ben.

Geef ook alle nadelen, die telkens konstant voor alle bugers voor moeten opdraaien. Hierdoor zijn dit ook nog extra bijkomende financiële grote nadelen, nomaals voor moet opdraaien. Omdat deze Privè bedrijven en openbare diensten telkens hun boehoudkundige slimme voorelen naar hun han wel mogen zetten, dankzij het socisaal beleid niet logisch is, maar wel tegenovdergesteld financiële extra nadelen bewust in de hand worden gewerkt, op de rug van de bugers meer voordelen kunnen besparen, is mij al veel langer bekend. Waarom is dit zo, wens ik in weekeind in verslag duidelijker te maken. 

Hierdoor worden de lagere inkomens nogmaals het uiterste uit de kan gehaalt, want voordelen zijn niet voor burgers met lage inkomen en moeten ook al de extra nadelen nogmaals voor opdraaien. lagere inkomens hierdoor nog moeilijker hebben en hierdoor nog verder financieel onderuit worden gehaald. Voeg er gelijk ook de eigen formules bij, waarom het telkens grote financiële nadelen zijn en hierdoor telkens nogmaals moet inleveren.

Mijn bedoeling, dat iedere burgers, die deze website leest, zelf kan ondekken, hoe dit veroorzaakt wordt, maar nooit zo berekend wordt en zelf wel beetje moeite heb gedaan, zonder enige gekende formule zelf uit heb moeten zoeken en vrij aardig lukt op korte heel korte tijd wel achterhaalde. Wens en volledig mogelijk scherp beeld weer te geven en hopelijk het vrij eenvoudig opgesteld heb, maar wel aandachtig dient te lezen.

Ben benieuwd op de tegenreacties en of iedeen wakker zal worden, om zelf te kunnen merken en waarom het allemaal eenrichting verkeer is en ook duidelijker zal worden, waarom de burger altijd de financiële nadelen moet voor opdraaien ook duidelijker zal worden.

Wegens het eens hoog tijd wordt, om wakker te worden en intelect te gebruiken, dat voor dergelijke belangrijke financiële zaken wel nodig is. Heb het altijd gezegd, '"de intelectuelen of slimmeriken domineren altijd de domeriken" is welke korte radicale uitspraak, maar dat is nu eenmaal de echte realiteit. Heb het vroeger op deze website zachter in beeldvom verklaart en wat zachter over kwam, maar op het zelfde wijze neerkwam. 

Nieuw Begin op 01-06-2018 16:17

Heb vanmorgen velen gemiald met de volgende tekst :

Beste allen,

geloof dat het de moeite waard is deze petitie te tekenen...als het nog niet te laat is! Er staan ons allemaal giga kosten te wachten als de groene milieu fanatici hun plannen er nog verder door drukken! 

Notabenen de linkse Volkskrant begint nu ook wakker te worden en ons te waarschuwen. Lees bijgevoegde brief aub en teken aub de petitie:

https://cultuurondervuur.nu/petitie-aardgasverbod/

 

Hopelijk zullen juist de wakkere Christenen massaal gaan tekenen en dat zou ook voor Hugo Bos een opsteker zijn, de man die ik al zolang volg en al vele intitiatieven heeft genomen op het 

gebied van anti-islamisering van ons Christelijke vaderland, ons Nederland!

 

Vergeet u ook niet die andere belanrijke petitie te tekenen tegen de anti-christelijke donorwet:

https://www.geenstijl.nl/5141886/teken-nu-voor-een-referendum-over-de-donorwet/

 

De tijd is kort lieve mensen om onze regering terug te fluiten! Bedenk ook wat 'onze' regering en 'ons parlement' onze kinderen en kleinkinderen achterlaten voor land als VVD D666 GL PvdA SP en zelfs CDA en CU niet bliksemsnel zich van hun (anti-christelijke) dwaalwegen zouden bekeren! Nederland keer terug tot Gopd i.p.v. de afgoderij van islam en mammon!

Zondertoekomst op 01-06-2018 16:21

Ik ben normaal niet zo voor de petities maar deze teken ik. Ik ben alleen bang dat dit proces niet meer te stoppen is ivm Agenda 21.

Mensen neemt u aub de tijd om onderstaande documentaire te bekijken en laat de schellen van uw ogen vallen.

https://www.youtube.com/watch?v=9gWuQI0HYy0

Nieuw Begin op 01-06-2018 16:32

Een zeer belangrijke opmerking op de site van Hugo Bos over ons spaargeld:

Rutte III wil met de afschaffing van het referendum de weg vrij maken voor Brussel en u raad het al, ons van onze spaarcenten Beroven. Het is al (bijna) 100% werkelijkheid:

https://cultuurondervuur.nu/teken-petitie-banksaldo/

Dus nog maar een petitie tekenen lieve mensen! De duivel komt niet dan om te slachten en te stelen zegt Ons Kompas...het is preces waar de overheid aan voldoet. De enkele trouwe ambtenaren uitgezonderd die nog niet zijn gevallen voor het groene Beest uit Brussel.  En moge ook uit de lidstaten overal de bevolking opstaan tegen het waanzinnige EU beleid onder aanvoering van Juncker en Timmerfrans. Zet m op Italie, Hongarije en volg the UK ..er is geen alternatief meer lijkt het wel bij die dovenclub bij de zuiderburen!

ergo op 01-06-2018 17:30

Petitie zojuist getekend.

Verder wat "zondertoekomst" zegt. Van agenda 21 zullen we nog veel pleizier gaan beleven.

Kijk en lu8ister op YT ook maar eens wat Lord Monckton daar over te zeggen heeft.

En bedenk eens welke fantastische mogelijkheden er aan de horizin verschijnen:

agenda 21 i.c.m. het Kalergi-plan.

Tenslotte, waarde Xander, ik wil niet zeuren, maar volgens mij is (Lot) van Hooydonk

wethouder te Utrecht een zij en geen hij.

Dank, aangepast. Mod.

Gerard op 01-06-2018 18:35

@Allen. Heeft iemand kennis van het milieu-verschil tussen de huidige moderne diesel- en benzineauto's in vergelijk met electrische auto's? Heeft iemand hier eens het verschil uitgelegd met de vaststelling dat de electrische auto's in feite milieu-vervuilender zijn? Dit i.v.m. alleen al de productie, accu's, oplaadtijd en opwekken \ opslaan electriciteit elders. Graag zou ik dat weer lezen en opslaan om 'bij de tijd' te blijven.

Benny op 01-06-2018 19:09

Ook ik heb het ondertekend Mooi,Xander,dat je dit plaatste Ik heb maar een zielig klein aoweetje,zonder aanvullend pensioen.

Dus ik kan zoiets nooit ophoesten

Patatje Oorlog op 01-06-2018 20:50

En de regering heult graag mee met het verzinnen van niet bestaande milieurproblemen. Allemaal met het doel de belastingen te verhogen en de bevolking arm en afhankelijk te houden. What's next? Te weinig water in de bodem, te veel water in de rivieren? Te weinig zuurstof in de lucht en te veel stikstof? Aarde die kantelt? Aardmagnetisme verschuift of verdwijnt? Maan die te vroeg opkomt en te laat ondergaat? Nu nog een geloofwaardig doel bedenken om het belastinggeld te verbrassen.

pluto op 01-06-2018 21:06

We krijgen allemaal een petroleum kacheltje voor onze voeten van Rutte.

Hoeder op 01-06-2018 21:08

Wat mogen we blij zijn met Trump, die de deep state aanpakt. Nog even geduld, tot de mid verkiezingen in november, en er zal al behoorlijk schoon schip gemaakt zijn. In NL slaapt de goegemeente rustig door en laat Rutte rustig verder gaan met zijn sloopwerkzaamheden.

Robert op 01-06-2018 22:46

In Polen moeten de mensen juist aardgas gaan stoken.

AngelB op 01-06-2018 23:06

Xander, het is 'stevenen af op' en niet 'streven af op' bij de alinea die begint met Kortom.

Verder weer een geweldig artikel. Ik zit zelf in de installatiebranche en het is grote onzin en voor de meeste (bestaande) woningen absoluut onmogelijk om gasloos te worden. Zelfs niet met duizenden euro aan verbouwingen. Er moet dan nl een put geslagen worden om een wamtepomp te kunnen installeren. Dat is in bestaande woonwijken onmogelijk. Een hybride draait nog altijd op electra èn gas en is dus zeker niet gasloos.

U heeft gelijk, aangepast. Mod.

Pietje op 01-06-2018 23:51

Hoewel ik eigenlijk heel mijn leven lang rechts stem, ben ik vóór de "klimaat-gekte". Op de huidige manier is voor onze kinderen geen mooie aarde meer in zicht, dus moeten Wij ons aanpassen. Men wist dit eigenlijk 40-50 jaar geleden al, en díe generaties (die nu tussen de 50 en de 80 zijn) hebben er te weinig of niets aan gedaan. Vaak met als excuus "ja maar we doen het altijd al zo". Het komt er op neer dat wij dankzij onze ouders en overgrootouders de rekening krijgen. En die rekening, die is hoog. 

vlokje op 01-06-2018 23:55

Ik woon in Groningen (al  zakt mie de grond onder de vouten weg, weg krieg ie mie nait)

Op dit moment is er nog 20% gas voorraad zegt de NAM

In 2030 stoppen we met de gaswinning,  zegt de NAM

..........ja omdat het gas op is, en dan wordt het duur inkopen uit het buitenland

 Niet gestudeerd,  gewoon LBO school ;-)

Cale op 01-06-2018 23:56

Het is gewoon ordinair zakken vullen voor die groen linksen, via subsidies, uitkeringen en wat je nog meer verzinnen kunt om een slaatje te slaan uit deze situatie. Buiten linkse kringen heet dit dan ook simpelweg corruptie. Echter omdat deze waanzin deel uit maakt van een politiek machtspel, valt het onder de groene noemer; redt de wereld en denk aan de toekomst van onze (bakfiets) kinderen. Dat de meeste mensen die nieuwe installaties niet kunnen betalen is  slechts bijzaak. Al eens ooit een socialist een begroting zien maken? Toch blijven de mensen stemmen op de huidige waanzin partijen. Dus kunnen we  vastellen dat de meeste kiezers volledig van het padje zijn. Hoe kan dat nu? Wat dacht je van luiheid (geen tijd nemen om alternatief nieuws op het internet eens te bestuderen). Wegkijken door ¨goed doen¨. Hersenspoeling door links onderwijs. Bang om de baan te verliezen. Niet voor ¨klimaat ontkenner¨(ook zo´n waanzin) aangezien willen worden. En ga maar door. Hopeloos.

Mark S. op 01-06-2018 23:57

Ik heb de petitie zojuist ondertekend.

vlokje op 02-06-2018 00:11

Ps

We hebben dus in 60 jaar 80% van onze gasvelden verbruikt

20% van 60 jaar is 12 jaar, reken maar na =2018 +12 =2030!

vlokje op 02-06-2018 00:18

Ps ps

Voel mij nu net het mannetje onder in de olietanker met de peilstok ;-)

AEO op 02-06-2018 00:34

Het is prima om goed met het milieu om te gaan, en vervuiling moeten we zoveel mogelijk beperken. Maar zoals het nu gespeeld wordt is onzin. CO² is geen vervuilende stof, maar een restgas in onze atmosfeer. Tot nog niet zo lang geleden geloofde ik dat broeikasverhaal over CO² ook. En het is nog steeds een verhaal dat door de meesten wordt geloofd. Waarom toch? Ten eerste de niet aflatende discussie over het sterke broeikaseffect van CO², en de opwarming van het klimaat. En men heeft het altijd over CO² uitgedrukt in zoveel miljoenen tonnen enz, enz,.........

De oplettende lezer zal merken, dat het bij de discussie over CO² altijd over die miljoenen tonnen gaat, en dat zet de mensen op het verkeerde been. Gaan we het hebben over het percentage van CO² in onze atmosfeer, iets wat men dus angstvallig vermijdt, dan gaat er toch een belletje rinkelen, want 0,038% CO² in onze atmosfeer is niet in staat om ons klimaat op hol te doen slaan.

Tijdens de Middeleeuwen is er een periode geweest waarin het klimaat hier zelfs nog iets warmer was dan tegenwoordig, terwijl er toen geen kolencentrales, auto's of vliegtuigen waren en er dus een iets lager percentage CO² in de atmosfeer aanwezig was. Maar de grote massa onderzoekt dus niet hoe dat zit en slikt het huidige CO² verhaal als zoete koek. De overheid houdt deze CO² hype zorgvuldig in stand, want aan dit verhaal kan men allerlei heffingen en belasting verhogingen ophangen.

Het laat ook zien hoe onbetrouwbaar onze overheid is. Alle huizen van het aardgas af is een zinloze aktie die teveel kost. Als de overheid zo bezorgd is over het milieu, dan zou het beter zijn om bij nieuwbouw zonnepanelen te verplichten. Verder moet de salderingsregeling blijven bestaan, want dat is de beste methode om woningbezitters aan de zonnepanelen te krijgen. Verder is de snelheidsverhoging naar 130 totaal onlogisch, omdat de vervuiling toeneemt en het verbruik dus ook.

Voor het milieu is een beperking van de snelheid tot maximaal 100 veel zinvoller, en zal het aantal zware ongevallen afnemen. Uiteraard hoort hier dan ook een goede concequente handhaving bij, waarbij bij elke volgende overtreding de boetes progressief moeten toenemen. Maar zoals de overheid nu bezig is, is die wat mij betreft totaal ongeloofwaardig!

Tom Hendrix op 02-06-2018 06:49

@Cale: 23.56. uur, op 1/6. Ook daar heeft U een punt. Maar ik vrees dat de verkiezingen gemanipuleerd worden, want wie telt de stemmen?

Meestal zitten in de kieslokalen figuren van: "de linkse kerk", en van CDA,en de VVD. En daar moet ik op vertrouwen?

Barbara op 02-06-2018 07:10

Nu begrijp ik waarom mijn huisbaas mijn stokoude CV ketel maar niet wil vervangen.

Er is altijd wat mee aan de knikker en bezorgt bewoner veel overlast!.

Het is om hopeloos van te worden.

Hubert Luns op 02-06-2018 07:29

Het is niet alleen om ideologische redenen dat dit gebeurt. Er zit een plan achter. De Nederlandse bevolking wordt opzettelijk verarmd. Mensen die verstand hebben van gaswinning weten dat ik gelijk heb: het is nog nooit vertoond dat door gaswinning zulke aardbevingen zijn ontstaan zoals wij de laatste tijd hebben beleefd. De enige verklaring is dat het Russisch gas dat door een dure gasleiding (door Nederland bekostigd) naar Nederland stroomt onder extreme druk de grond is ingepompt. Over corruptie gesproken!

Hubert Luns op 02-06-2018 07:52

Dat CO2 niet de oorzaak is van de klimaatsverschuivingen blijkt uit het feit dat waterdamp een broeikaseffect heeft dat 10x zo hoog is als CO2 en dat er momenteel 20x meer waterdamp in de lucht zit als CO2. Trouwens, de woestijnen worden kleiner omdat het verhoogde CO2 gehalte zorgt voor betere plantengroei.

Hubert Luns op 02-06-2018 08:08

Gerard stelde een vraag over het milieu-effect van electrische auto's. Simpel gesteld is het CO2 effect identiek, maar de uitstoot wordt verplaatst van de grote steden naar de plaats waar de electriciteit wordt opgewekt, de energie centrales, en die zijn meestal niet schoon. En dan is er nog geen rekening gehouden met al die andere factoren waar Gerard over spreekt.

Rienus op 02-06-2018 09:13

Mensen zijn werkelijk te komisch echt waar. In mijn buurt stappen mensen nog steeds gemoedelijk in de auto om 500 meter verderop een vergeten boodschapje te doen in de supermarkt. Ze stemmen massaal op politici die lak hebben aan het milieu en de kiezer. Deze wet is daar het zoveelste voorbeld van.

maria op 02-06-2018 09:20

Vlokje op 00.11 uur

niet onaardig bedoelt, maar volgens mij klopt je berekening niet

het moet zijn 15 jaar

60 jaar gedeeld door 4 = 15 jaar en 80% gedeeld door 4 = 20%

Dus de laatste 20% gaat op in 15 jaar 

Big Mac op 02-06-2018 09:51

Metoo!

peter op 02-06-2018 09:53

Ik heb even nieuwsweekend beluisterd met Mieke en Peter op radio 1 op de zaterdagmorgen. En daar hoor ik Willem middelkoop (o.a. de dag dat de dollar valt) vertellen dat we van de olie en gas afmoeten om putin en andere regimes niet langer te ondersteunen die hun geld verdienen met aardgas en aardolie. Verder moet ik zeggen dat het ook weer nieuwe, groene economie is. Ik bedoel het kost bakken bakken vol met belastinggeld maar je krijgt er wel nieuwe economie voor terug. Toch erg bijzonder om "complotdenker" middelkoop bij radio 1 te beluisteren op een zaterdagmorgen op 2 juni.

@hoeder--> het is nog afwachten of trump daadwerkelijk die deepstate aanpakt. Vooralsnog is hij wel een van de weinige vs-presidenten die de deepstate benoemt.

Abel op 02-06-2018 11:29

Wat is er eigenlijk mis met het stadsgas zoals we vroeger hadden? Kunnen we daar niet naar terug?

Maya op 02-06-2018 11:33

Electrische energie is de oplossing, echter moeten wij eens open staan voor zeropoint energy. www.keshefoundation.org  Deze man Keshe heeft al jaren de oplossing. Een magrav power unit. Deze werkt op plasmavelden die verassend genoeg dus diezelfde frequentie benaderen als de gevraagde spanning. Hierdoor ontstaat er loop en heb je een vorm van zeropoint energy. 

Leuk detail, Beste man heeft dus deze bouwschema's en patenten naar iedere regering en of heersende elite gestuurd.. Ja ook naar onze eigen overheid. Het klinkt heel erg cliche maar al vele eeuwen mogen wij nooit meer enige vorm van zelfredzaamheid ervaren. Simpelweg omdat wanneer je gratis energie hebt, je daarnaast eigenlijk helemaal niets nodig hebt.

Eten groeien onder de lamp, warmte via de electrische kachel, warm water same same, rijden ? Oneindig en geen accu nodig.

Im, Lakech

Anneke op 02-06-2018 11:49

Petitie ondertekend, máár heb een groot vraagteken. Werpen dit soort actie's nog vruchtbare vruchten af? Er wordt al decennia niet naar het volk geluisterd, politici wandelen kortdaad verder op hun NWO-route. "Figuurlijk gevaarlijke snelweg, deze route-666".

Ome Roennie op 02-06-2018 13:53

@gerard

 

https://www.linkedin.com/pulse/hier-het-juiste-verhaal-van-onze-dieselwagens-lieven-bovyn/

Bundy op 02-06-2018 14:12

@Gerard op 01-06-2018 18:35

Dat hebben de techneuten van auto-programma Top-Gear  al gedaan .   Ze vergeleken hoeveel electriciteit een passagierstrein verbruikt t.o.v. een auto .     Het verbruik van de trein was zo hoog dat wanneer iedere passagier in éen auto dezelfde route zou rijden , er stukken minder energie werd verbruikt .

gerard op 02-06-2018 15:57

@ Ome Roennie en @Buny. Heel fijn! Harte lijk dank! Vriendelijke groet van Gererd

Nieuw Begin op 03-06-2018 00:50

Geen gas uit Groningen is geen oplossing lijkt me. Waarom niet de gedupeerden volkomen schadeloos stellen met een aardbevingsbestendig huis? Is dat zo gek of kan dat niet? De politiek wil dat niet, want dan zou de NAM voor de kosten opdraaiien? Maar 100 Miljard die het gaat kosten , de burgers, om de transitie gas / andere energie te maken vindt poltiek 070 wel reeel ( immers zo wordt de NAM en de overheid gespaard!

En dan nog iets: Russisch gas is goedkoop en zou met kleine aanpassing gewoon hier gebrukkt kunnen worden in het bestaande net. Maar ja, Rusland daar doen we toch geen zaken mee! Die lelijke Russen met hun agressieve politiek ( de Krim, MH17) ? Nee, de rRussen, dieper kan een volk niet vallen!)

En wat Rusland en de MH27 betreft: Een Maleysische minister heeft verklaard niet overtuigd te zijn van Russiche schuld in het drame!

Leg daar eens de woorden van Buma van het CDA ( kukeleku, de haan) naast..die even Baudet verwijt met de Russen te flirten.Het lijkt er haast op dat Buma jaloers is op die poging to vrijage, op die dubieuze loyaliteit, het is beslist geen Bumor!

Het CDA zit ook lelijk in de maag met Omtzigt, doorgaans de enige politicus aldaar die feiten doorkauwt en goede analyses vervolgens uitspuwt. Maar nu is hij een beetje inde war:

https://www.nu.nl/politiek/5004725/buma-geeft-omtzigt-paar-dagen-mh17-zaak-helderen.html

En zo vallen veel politici over dossiers waarbij gedemoniseerd Rusland zogenaamd een rol in heeft gespeeld lijkt het wel.

Nee, dan Rutte, die liegt Nooit net zomin als 100% van de VVD en D66 kamerleden...en samen vormen ze onze regering.

Prettig weekend!

Arjaneke op 03-06-2018 07:50

De huidige infrastructuur kan de hoeveelheid amperes niet verwerken bij volledig overstappen op electriciteit, het betekent dat de hele infrastructuur moet worden vernieuwd, inclusief alle kabels in de straten van nederland, wie gaat dit fysieke werk doen???? De jeugd van vandaag doet enkel nog zittend werk, de gemiddelde leeftijd in infrastructuurprojecten ligt ruim boven 40+, het duurt jaren voor dit gedaan is en kost miljarden, onze concurrentiepositie in de wereld gaat kapot omdat we geen russisch gas kopen????? Terwijl we nooit moeite hebben gehad met saoedisch en iraanse olie en gas, volkomen belachelijk. Het moderne rusland kent geen doodstraf meer terwijl in saoedi arabie mensen worden onthoofd en in iran opgehangen, dit is voor nederland nooit een probleem geweest en nu doen we moralistisch tegen rusland????, chili? Argentinie? De vroegere junta regimes zijn zakelijk nooit een probleem geweest voor nederland, het geeft wel een ding aan, de landen die russisch gas gebruiken zijn in economische zin zeer concurrerend, ze zullen ons kapot concurreren, lekker slim bezig die overheid, 

Rene Pascal op 04-06-2018 11:37

Ik heb zojuist de petitie ondertekend, zoals velen op deze site. Een prima betoog trouwens zonder een woord Chinees (zoals men dat zegt). Het is inderdaad een club lieden die ons al deze troep door de strot probeert te drukken. Zoals ook die afschuwlijke windmolens. Op het strand van Ijmuiden zie ik ze in de verte aan de horizon, als ik met mijn hond daar wandel in het weekend. Een ding wordt altijd vergeten in die klimaatdiscussie.

Het zij expres of per ongeluk. Je kunt nog zoveel klimaatdoelstelligen maken en opleggen. Maar wat de werkelijke klimaat-of wereldcatastrofe gaat worden is de overbevolking. Als er doodleuk in de krant wordt vermeld dat rond 2050 de Afrikaanse bevolking is verdubbeld, dan is dat 'killing' voor de wereld. Dan kun je die klimaatakkoorden van Parijs zo weer in de papierbak gooien. En weer nieuwe, nog strengere, doelen verwezelijken.

Net zolang tot we in het Stenen Tijdperk zitten bij wijze van spreken. Maar dan zitten we nog met gigagantische milieuproblemen door een gigagantische overbevolking. De zeeen zijn dan leeggevist, geen landbouwgronden meer (inmiddels uitgeput of volgebouwd met steden), gigantisch veel afval op de wereld. Geen ruimte voor vee en wilde dieren. Overbevolking, dat is het probleem. 

Rienus op 05-06-2018 06:06

https://www.nu.nl/buitenland/5298305/vs-ambassadeur-nederland-moet-zich-harder-opstellen-rusland-mh17.html

Deze oorlogshitser zegt het gewoon. En voor de mensen die denken dat Trump anders is?

Rienus op 05-06-2018 06:39

Nieuw Begin op 01-06-2018 16:32

die spaarcentjes is nog maar het begin, geloof me.

Agenda 21 op 07-06-2018 12:49

De bedoeling van de Klimaat-hoax, de CO2-hoax, de Fijnstof-hoax, de Anti-fossiele brandstoffen hetze, etcetera, is om de Westerse maatschappij te vernietigen. (Maar wat komt ervoor terug? Chaos en anarchie.)

Hoeveel banen gaan er verloren door de hetze tegen fossiel brandstoffen bijvoorbeeld?

Fijnstof kan ook Sahara-zand zijn (bron: een onderzoeker).

Het gebruik van fossiele brandstoffen stijgt wereldwijd nog decennia lang (bron: o.a. de forecasts van de olie-en aardgasmaatschappijen).

Nederland heeft het best vertakte aardgasnet ter wereld. In andere landen worden aardgasnetten aangelegd. Aardgas is een zeer schone brandstof en zeer ruim voorhanden. Afsluiten van het aardgasnet is grootscheepse kapitaalvernietiging (belastinggeld).

Het electriciteitsnet is volstrekt onvoldoende om pieken en dalen in de stroomvraag en stroomvoorziening op te vangen (Wat in de USA gebeurde, gebeurt ook hier: Amsterdam/Schiphol juni 2018 - Zie: https://www.cbsnews.com/news/biggest-blackout-in-us-history/).

Pieken op het electricteitsnet ontregelen electronische besturingen van systemen en apparaten.

Etcetera.

a op 08-06-2018 12:59

Over de update: ben het met collega's eens dat het niet zoveel hóeft te kosten. Maar in ons geval, een jaren 50 woning met houten vloer beneden en op zolder. Isolatie spouwmuren dubbel glas jaren geleden al gedaan, dus die kosten hebben wij nu niet meer. Houten vloeren hebben niet de mogelijkheid voor vloerverwarming (een vereiste voor een warmtepomp, want stoken is op 30 graden, dat is veel te laag om via radiatoren je woning warm te krijgen). Dan zouden wij dus zowel boven als beneden een betonvloer moeten laten aanleggen, dan nog vloerverwarming en dan nog de installatie van hybride (in een bestaande wijk is alleen warmtepomp bijna onmogelijk omdat er een put moet worden geslagen). Wij zouden bóven de € 30.000 uitkomen en dan zou mijn man nog het plaatsen van de hybride zelf doen omdat hij ook installateur is. Het is inderdaad mooi als het kan, bijvoorbeeld bij nieuwbouw, maar wij moeten niet vergeten dat de overheid een probleem heeft veroorzaakt. De oplossing (en de kosten daarvan) leggen zij nu bij de burgers neer. Bovendien is het voor een groot deel van de bestaande bouw onmogelijk om gasloos te gaan, er moet namelijk honderden meters geboord worden voor een warmtepomp en dat mis ik in de meeste verklaring (ook van installateurs!)

Erno op 10-06-2018 00:50

Een HR ketel maakt bijna 3 keer zoveel warmte met een kuub gas (9,5kW), dan dat een warmtepomp (lucht/water) doet met een kW electra (3,5). Gas is ruim 3x zo duur per m3 als een kWh electra. Dit lijkt dus iets gunstiger voor de WP, want dat scheelt 400 euro per jaar voor een gemiddelde woning. Weegt dat voldoende op om 15000 euro te investeren, (een ketel kost 1500 euro)? Gelet op de technische levensduur (12-15jaar) is een WP 1000 euro/jaar extra afschrijving. Daarnaast als de WP stuk gaat is het een dure reparatie. Dat niet alleen, ook de energiebedrijven moeten in het net investeren. Want als iedereen op WP-n gaat is ons landelijk electranet werk te klein, want een warmtepomp zorgt ervoor dat huishoudens dubbel zoveel stroom gaan verbruiken. Wie gaat die verzwaring van het elektranet werk betalen? juist de burger zelf.Hoeveel dat gaat kosten vertellen ze ons niet.

Bird op 11-06-2018 19:01

Ben gepensioneerd dus Mark Rutten heeft mij al gekort,als ik straks een warmwaterpomp nodig heb rij ik wel even naar Mark toe om €30,000 op te halen.

Bird.

Hubo op 21-06-2018 13:49

Petitie tegen gasvrij maken van Nederland.

Ik had net een paar dagen geleden getekend,omdat ik me er zo kwaad over maak,dat de mensen zo weer op kosten gejaagd worden en vandaag hoor ik dat ze bedacht hebben om gas extra duur te maken en electriciteit een beetje goedkoper om het af te dwingen.Persoonlijk zou ik eigenlijk wel zonder gas kunnen en dan hoeven ze eigenlijk alleen maar de hoofdkraan af te sluiten en te verzegelen,maar zo simpel kan het dan ook weer niet,terwijl ze het met die slimme meter zo zouden kunnen controleren.Wat is er trouwens dan slim aan die meters ?Die kreeg ik dan nu nog in ieder geval gratis,maar over een paar jaar had ik er anders ook voor moeten betalen.

U kunt die slimme meter ook over een paar jaar gratis krijgen, u krijgt dan weer opnieuw een aanbieding om een gratis slimme meter te nemen. Er is nogal wat kritiek op die slimme meter, ga eens googelen en lees de reviews voordat u ja zegt tegen die slimme meter. Mod.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl