Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Israëlische F-35’s boven Iraanse kerninstallaties bevestigd; aanval mogelijk heel dichtbij

Iran laat nucleaire waakhond VN weten de uraniumverrijking weer op te voeren

 
De uraniumverrijkingsfabriek bij het Iraanse Natanz, een kleine 300 kilometer ten zuiden van Teheran. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Israëlische defensiebronnen hebben het in Arabische kranten gebrachte nieuws dat twee (en geen vier) Israëlische F-35’s onlangs een geheime testvlucht boven de Iraanse nucleaire installaties hebben uitgevoerd zonder daarbij gedetecteerd te worden, bevestigd. Het leidde tot het ontslag van de commandant van de Iraanse luchtverdediging door Ayatollah Khamenei. Dezelfde Israëlische experts stellen dat een Israëlische-Amerikaanse aanval op de Iraanse kerninstallaties mogelijk al heel dichtbij is, omdat president Trump aan de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un, met wie hij op 12 juni een topontmoeting heeft, zou willen laten zien dat het kernwapenprogramma echt ontmanteld moet worden, omdat de VS anders ook tegen Noord Korea militair ingrijpt. 

 

Ayatollah Khamenei kondigt opvoeren uraniumverrijking aan

Behrouz Kamalvandi, woordvoerder van het Iraanse atoomagentschap, heeft de nucleaire waakhond van de VN in Wenen laten weten dat Iran besloten heeft om de verrijking van uranium op te voeren. Opperleider Ayatollah Khamenei bevestigde gisterenavond dat hij het agentschap heeft bevolen zich hier klaar voor te maken. Dat was zijn reactie op het besluit van president Donald Trump om het kernverdrag met Teheran op te zeggen.

De Israëlische inlichtingenexperts van DEBKAfile voorspelden in mei dat als Iran inderdaad zou overgaan tot het opvoeren van het verrijken van uranium, wat nodig is om kernwapens te fabriceren, een Israëlische-Amerikaanse aanval op de nucleaire installaties van de islamitische republiek heel dichtbij is.

Proefvlucht Israëlische F-35’s boven Iran bevestigd

Om het ontwijken van de Iraanse radarsystemen te oefenen vlogen twee Israëlische F-35’s met ‘stealth’ capaciteiten onlangs boven de gedoodverfde kerninstallaties van de Shi’itische republiek. Omdat ze niet werden gedetecteerd ontsloeg Khameinei de commandant van de luchtafweer, generaal Farzad Ismail, en verving hem door diens tweede man, brigadier-generaal Alireza Sabahi Fard.

Dat was niet meer dan een symbolische actie, want Israël bewees dat de Iraanse radarsystemen niet in staat zijn om de F-35’s, waar Nederland er inmiddels ook enkele van heeft vliegen, waar te nemen.

Trump heeft nog een week om krachtige daad te stellen

Als president Trump een krachtige daad wil stellen heeft hij nog maar maximaal een week de tijd, want al op 12 juni ontmoet hij de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un. Nu Iran heeft aangekondigd de verrijking van uranium te gaan opvoeren, zal een slappe reactie uit Washington in Pyongyang worden opgevat als een teken van zwakte, zoals dat ook steeds het geval was met de regering Obama.

NAVO zal Israël niet te hulp schieten

De Israëlische premier Benyamin Netanyahu is ondertussen in Europa om met Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië te praten over de door Trump geschrapte kerndeal, die de Europeanen juist overeind willen houden. De Fransen en Britten hebben geprobeerd Khamenei ervan te overtuigen om in ruil voor Europese steun zijn ballistische  rakettenprogramma en de Iraanse militaire activiteiten in het Midden Oosten –met name in Syrië en Jemen- te beperken. Khamenei heeft dit botweg geweigerd door te stellen dat deze zaken voor hem niet onderhandelbaar zijn.

NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg verklaarde deze week dat Israël geen hulp van het bondgenootschap hoeft te verwachten als Iran de Joodse staat aanvalt. Zo’n aanval is volgens de Israëlische defensiespecialisten dan ook een stuk dichterbij gekomen, en daarmee ook een preventieve Israëlische(/Amerikaanse) aanval op de kerninstallaties in Iran.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

29-05: Israël trekt plannen voor aanval op Iraanse kerninstallaties weer uit de kast

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
Josef op 08-06-2018 19:46

De mentaliteit van een moslim kent geen grenzen !

U kunt niet over alle Moslims spreken als er een gast zich hier misdraagt. Mod.

Eerlijk op 08-06-2018 20:05

Excuus aan jou of die andere biggetjes. Jonge, je bent niets meer dan een hond in mijn ogen. eten shitten en slapen is jou levensdoel. Net een die. Die excuus kan je beter in je reet zoeken. Rot toch op joh gek. En je vraagt je af wrm ik zon taal gebruik, omdat deze vieze mensen niets anders doen net zo hard haat zaaien over bullshit maar dan soort van via een nette manier. dat is precies de wijze waarop het westen te werk gaaT. Dus nogmaals beter dan deze taagebruikl verdienen jullie niet!! OPROTTEN ;)

Eerlijk, we spreken u met U aan en verwachten van u hetzelfde naar het beheer toe. Gedraag u eens als een volwassen man en loop niet te "huilen" als u op uw gedrag wordt aangesproken.
Die slachtofferrol die u nu inneemt gaat niet op, en zou u ook niet moeten willen. Niemand loopt hier haat te zaaien, ook niet "verpakt" in nette taal. U draait de rollen om. U zaait haat tegen mensen die eerlijk  op dit forum met u willen praten.

U bent Farid1 , die onder een andere naam post. Onder welke andere naam gaat u nu weer terugkomen , Ottoman misschien weer ? Mod.

wardje op 08-06-2018 20:30

@Eerlijk.  " [dan ga je]ontkennen zonder enig bewezen bewijs, dat de meeste wetenschap en kennis afkomstig is van de islam".   Als u iets stelt, beste Eerlijk, bijvoorbeeld dat de meeste wetenschap en kennis afkomstig is van de islam,  dan is het aan ú om dat vervolgens ook te bewijzen, niet aan de andere partij om te bewijzen dat het níet waar is.   Dit is wat men bewijslast noemt, het moeten bewijzen; die plicht of last  is aan de ene of andere partij; in dit geval zou die bij U liggen áls u zou stellen dat de meeste wetenschap en kennis afkomstig is van de islam .  U moet die bewijslast niet omdraaien, dat is de zaken op z'n kop zetten. 

Gorghel op 09-06-2018 10:14

Nederland en de VS hebben het islamitische Pakistan aan de kennis geholpen voor het vervaardigen van kernwapens. Dr Khan uit Pakistan heeft hier jarenlang gespioneerd en ondanks dat medewerkers dit aankaartten, is er nooit actie tegen hem ondernomen. Wijlen premier Lubbers moest van de CIA alle dossiers van deze Khan vernietigen.

Wie weet aan weke islamitische landen Nederland nog meer hulp van zulke aard heeft verleend.

farid1 op 09-06-2018 12:05

mod je bent verkeerd bezig om mijn naam te linken aan de naam EERLIJK want dat ben ik niet beetje dom van je mod weetje wat het is er zijn nog veel meer mensen die het niet fijn vinden hoe jullie hier over moslims spreken en dat is met haat inderdaad,ik hoef ook geen ander naam te gebruiken om te zeggen wat ik wil dus niet wijsen met je vingertje  

farid1 op 09-06-2018 12:14

binnenkort is deze site verleden tijd stelletje honden haatzaaiers enigste wat je berijkt mod is dat ik je nu HAAT eerst niet nu wel 

Farid, lees uw eigen postings eens terug en zie hoeveel geduld het beheer en de gasten met u heeft en had, ook in het verleden. Elke gast die zich maar een fractie gedraagt zoals u doet was allang geblocked.

Uw post met persoonlijke bedreiging naar het beheer toe en uw haat tegen homo's is niet gepubliceerd om uwentwille. De AIVD leest hier ook mee.

Ga een praten met Jongerenimam Yassin Elforkani en vraag wat hij van uw postings vindt.  

Het ga u goed Farid, maar hier bent u niet meer welkom, tenzij u aan het beheer en de gasten uw excuus aanbiedt en belooft uw gedrag aan te passen. Mod.

AEO op 09-06-2018 12:54

Nou, dat taalgebruik van "Eerlijk" is inderdaad niet fraai. Beste Eerlijk, u gelooft heilig in de koran en allah, en mohammed. Dat zal ik u zeker nooit kwalijk nemen, u kunt er namelijk niets aan doen. U bent geboren in een land waar de islam de enige erkende godsdienst is, en het is u met de paplepel ingegoten. Laat ik het anders zeggen, als ik in b.v. Turkije was geboren, zou ik vrijwel zeker ook een moslim zijn geweest. Niemand kan bepalen waar zijn of haar wieg stond. Daarom is het ook verkeerd om iemand te discrimineren vanwege zijn of haar afkomst. Blank, bruin, zwart of geel, het maakt mij helemaal niets uit. Natuurlijk beoordeel ik mensen daarentegen wel op hun gedrag. Lees nu eens hier terug wat u hier allemaal heeft neergekalkt, want dat kan ik toch geen schrijven meer noemen!

U gaat er van uit, dat de islam superieur is, dat is uw goed recht. Maar als u anderen gaat uitschelden die een andere mening hebben valt u door de mand, want zoals anderen al tegen u gezegd hebben, is dat erg onvolwassen.

Maar als de islam zo superieur is, dan mag u mij toch eens gaan uitleggen hoe het dan komt dat de Joden zo'n groot aandeel hebben in de toegekende Nobelprijzen. Ze zijn toch immers vervloekt door allah?

De Joden maken slechts 0,3% uit van de wereldbevolking. Maar toch ging tot nu toe 22% van alle uitgereikte Nobelprijzen naar Joden! Dus die vervloeking blijkt nogal tegen te vallen. En dan schieten er twee dingen in mijn gedachten. Die allah heeft helemaal geen macht, omdat hij die Joden dan wel heeft vervloekt, maar in werkelijkheid die Joden daar geen last van hebben, of anders, die allah gewoon niet meer is dan een verzonnen god.

U gelooft in allah en u beseft dat er niet meer dan één god is. Ik ben het dan in zoverre met u eens dat er slechts één God is, maar dat is dus niet allah, maar de God van Israël. Van Hem kan men alles te weten komen door het lezen van de Bijbel. U wijst dat misschien wel af, maar dan doet u zichzelf toch echt tekort. Dat geldt trouwens ook voor de heidenen, die helemaal niet in een god geloven. De koran heb ik eens van de website van een moskee gedownload, in het Nederlands. Ik heb daarin iets ontdekt dat ik met u wil bespreken na uw reactie. Ik wil dan met u afspreken dat u normaal reageert, dus inhoudelijk en niet met schelden of verwensingen. Want als u mensen positief over de islam wil laten denken, dan werkt dat precies averechts. Bovendien loopt u het gevaar dat uw reacties dan niet eens meer geplaatst worden. Dus graag uw reactie, dan zal ik u daarna vertellen wat ik in de koran heb ontdekt.

Compliment AEO. Mvg. Mod.

Josef op 09-06-2018 13:38

Josef op 08-06-2018 19:46

De mentaliteit van een moslim kent geen grenzen !

U kunt niet over alle Moslims spreken als er een gast zich hier misdraagt. Mod.

Geachte Mod.

Mijn commentaar wordt verwijdert of een opmerking bij geplaatst vanwege de regels uw goed recht. verwijder dan ook deze haat zaaiende aanhanger van de "vrede" die geen enkel respect toont voor wie dan ook en zelfs begint te dreigen

In het dagelijks leven kom ik elke dag dit soort tegen dan ik heb het niet over deze jan haring maar over zijn broeders in "vrede"/haat? minachting naar de mensen die hen voeden.

Beste Josef, het beheer heeft u en uw medegasten al uitgelegd naar het waarom van deze coulance bij Farid. U heeft gelijk dat dit niet gebruikelijk is en er hier een streng moderatiebeleid is.
Misschien wil u in deze ook wat coulance betrachten en boven de haatzaaierij van Farid staan. Mvg. Mod. 

Harold op 09-06-2018 14:20

@Farid1 'Vieze Joden', 'Honden' Dat is haat Farid. Jij hebt nog geen enkele keer een voorbeeld genoemd van die zogenaamde 'haatsprekerij', dus wat dat betreft ben jij meer haat aan het spreken dan wij. Daarnaast wordt hier uitdrukkelijk de ideologie Islam aangsproken en niet de individuele moslim. Dat is je al veel vaker uitgelegd, maar dat wil je niet horen en negeer je.

Je hebt zelf niet eens door dat juist jij het bewijs bent waarom de islam hier kritisch benaderd wordt. Er zijn moslims genoeg die wel fatsoenlijk kunnen en willen discusieren. Dan hoef je het nog niet met elkaar eens te zijn, maar er is discussie op niveau. Discussie is bij jou ver te zoeken. Je wijst direct met het vingertje naar haatzaaierij, maar op alle argumenten reageer je nooit. Het enige wat eruit komt zijn wat scheldwoorden en dan moeten wij een positief beeld over de islam en moslims hebben? Je begrijpt nu toch wel dat jijzelf degene bent die bijdraagt aan een slecht beeld over de islam en moslims?

Alle reageerders hier op Xandernieuws bewijzen dat de website niet aan haatzaaierij doet, want ondanks jouw getier, gescheld en beschuldigingen, blijft iedereen je hier respectvol behandelen en probeert nog (tegen beter weten in) een fatsoenlijke discussie te voeren. Wat dat betreft heeft je gescheld tot nu toe nog tot niets geleidt, want hoe meer je scheldt, met zoveel te meer respect wordt jij behandeld, tot de moderator het echt zat is en je terecht blocked. Wil je dus iets bereiken, dan is je huidige aanpak niet handig. Ons maakt dat niet uit, maar vooral voor jezelf want jij blijft gefrusteerd, scheldend en boos achter.

Dank Harold, goed verwoord. Mvg. Mod.

Tom Hendrix op 09-06-2018 16:20

@Harold: 14.20. uur. Prima verwoord, door U, Harold!

pluto op 09-06-2018 18:27

"waarheid" weet niets van de islam, waarheid schreeuwt de ene na de andere leugen.

Het beste is niet te reageren op zijn gewauwel.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl