HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

EU verklaart Griekse crisis voor bezworen, maar het tegendeel is het geval

Slechts uitstel van executie: Trekker van volgende mega crisis zal door Italië worden overgehaald, en zal einde maken aan eurozone

 
Links de oude Griekse drachme, die het land op zeker moment weer zal moeten invoeren om weer een toekomst te hebben.(Afbeelding: Getty Images (3)).

De afgelopen dagen meldden de EU en de massamedia triomfantelijk dat de Griekse crisis na zo´n 10 jaar voorbij is. Nepnieuws, pure propaganda, om niet te zeggen absolute onzin, zo vinden onafhankelijke analisten. De werkelijkheid is dat de Grieken nu voor altijd schuldenslaven van Brussel zijn geworden, en nooit meer over hun gigantische schuldenberg heen zullen kunnen komen. Het kan niet anders dan dat het land bij de volgende wereldwijde recessie opnieuw in enorme problemen terecht komt. De enige oplossing was, is en blijft een harde uittreding uit de eurozone, die volgens sommige experts sowieso in elkaar zal storten, ongeacht hoe lang dit nog kan worden uitgesteld.

 

We schreven al vaker dat er bijna geen onderwerp meer waarvan de waarheid door de media niet op ‘Orwelliaanse’ wijze wordt verdraaid, om het nietsvermoedende gewone volk de totaal verkeerde indruk te geven dat alles (weer) goed gaat. Dit geldt absoluut ook de economie van de eurozone, vooral die van de zuidelijke schuldenstaten.

‘Dit is geen schuldenverlichting, maar uitstel van executie’

Na het sluiten van een deal over schuldenverlichting verklaarde de EU de in 2010 uitgebroken Griekse crisis voor bezworen. Dus toch goed gedaan door Brussel? Nauwelijks. Het land krijgt nog eens € 15 miljard, waarvan € 3,3 miljard kan worden gebruikt om IMF leningen terug te kopen. De leningen van het EFSF noodfonds worden met 10 jaar verlengd, en in 2033 komt er een 10 jaar durend uitstel van het betalen van rente, en worden sommige schulden kwijtgescholden.

Geen groei, geen verlaging van de rente, geen groot opkoopprogramma. ‘Dit is geen schuldenverlichting zoals de IMF dat omschrijft, maar van de ‘uitstel van executie’ (of ‘na ons de zondvloed’) variant,’ zo schrijft financieel analist Mike Shedlock via MishTalk. Zelfs al gebruikt Griekenland die € 3,3 miljard op IMF leningen terug te kopen, dan nog moet er in 2024 € 7,1 miljard worden terugbetaald.

Oneindige schuldenslaven van Brussel

Het IMF heeft zich dan ook amper bemoeid met het laatste overleg, en verlaat officieel het hulpprogramma. Topvrouw Christine Lagarde weigerde zelfs iets te zeggen over Griekenland, vermoedelijk omdat ze het Brusselse ‘hosanna’ niet wilde verstoren. Dus na acht jaar, drie bailout programma’s (van een paar honderd miljard euro), en talloze eurogroep vergaderingen, heeft Griekenland nog steeds bijna 180% schuld ten opzichte van zijn BNP, en kan er nog van alles misgaan.

De Grieken blijven nu tot bijna in het oneindige schuldenslaven van Brussel. Om economische groei te creëren –een absolute voorwaarde om nog iets van de honderden miljarden terug te betalen, of zelfs maar de rente hierop- moeten er nieuwe schulden worden aangegaan. Maar wie wil er nog lenen aan een feitelijk totaal bankroete staat? Een land dat altijd totaal afhankelijk aan het financiële infuus zal moeten blijven hangen, zolang het in die eurozone blijft?

Zijn dit cijfers van een crisis die voorbij is?

Alles bij elkaar opgeteld heeft Griekenland een schuldenlast van bijna € 500 miljard, terwijl de private sector niet groter is dan € 80 miljard à € 90 miljard. Sinds -en dankzij- de invoering van de euro kromp de Griekse economie met 9%, kende het land de grootste krimp in absoluut BNP ter wereld (2), werden de banken tot hun nek toe gevuld met slechte leningen, en steeg –en staat- de jeugdwerkeloosheid tot boven de 30%. Zijn dat getallen voor een crisis die bezworen is, die het Griekse volk weer enige hoop op de toekomst bieden?

‘Ik neem aan dat de economische leiders van de eurozone enige felicitaties verdienen voor het feit dat de Griekse economie minder hard is gekrompen (maar alleen percentueel) dan die van Robert Mugabe, de 93 jaar oude dictator van Zimbabwe,’ is de cynische conclusie van een andere financieel analist, Taps Coogan (2).

‘Grieken alleen uit schulden door uit eurozone te treden’

Volgens collega financieel specialist Egon von Greyerz kunnen en zullen de Grieken maar op één manier aan hun schuldenslavernij ontsnappen, en dat is door uit de eurozone te treden, alle schulden eenzijdig af te schrijven (dus verklaren deze nooit meer terug te zullen betalen), en de oude eigen drachme weer in te voeren.

‘Volgende recessie nekslag voor eurozone’

Shedlock: ‘Niemand heeft de moeite genomen zich af te vragen wat er tijdens de volgende recessie gebeurt met Griekenland, Italië of de eurozone in het algemeen. De kans dat de EU in een recessie belandt is veel groter dan in de VS, en door Trumps tactieken kan dat op ieder moment gebeuren. Ik voorzie daarom een verwoestende instorting van de eurozone, al zal de trekker niet door Griekenland, maar door Italië worden overgehaald.’

 

Xander

(1) MishTalk via Zero Hedge
(2) The Sounding Line
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

van buiten op 25-06-2018 14:07

De tijd bepaald wanneer de trekker over zal gaan Xander, en zal niet gebeuren via een totale wereldoorlog een wereldwijde economische crisis of een ramp, maar de natuur bepaald het. En in mijn ogen is het vijf voor twaalf.

Twanneman op 25-06-2018 15:00

100% Mee eens, er staan ons nog veel doodenge jaren te wachten ben ik bang.

De Vreemdeling op 25-06-2018 15:32

Twanneman ,  dit hoeft niet zo te zijn als de EU instort en ieder land weer voor zichzelf begint.

Alle begin is moeilijk maar de landen zullen er weer bovenop komen .

Ik hoop dat dan de schuldige "bestuurders" van de EU voor een tribunaal worden gedaagd en zullen worden berecht . Ook de oud bestuurders.

Hans op 25-06-2018 17:17

Hoe vaak moet ik het nog zeggen dat Griekenland etc. uit de EU zetten niks oplost.

Als Griekenland uit de Euro stap en de Dragme daalt t.o.v. de Euro in waarde, dan stijgt de schuld van de Grieken in % van hun BBP aan de rest van de Euro zone.

Dit terwijl het % t.o.v. hun BBP nu al te hoog is.

Beter is om op Europees niveau een gezamelijk industriebeleid etc. te voeren.

Zo dat de handelsbalans van de deelnemende landen weer in evenwicht komt.

Piri op 25-06-2018 17:42

Een vraag aan jullie allen... gezien bovenstaand scenario.. is het raadzaam om eventuele gespaarde Euro's om te zetten naar Canadese dollars?  

Om wisselen naar US dollars is niet handig… tenminste dat is mijn bedenking..

Maar wat vinden jullie ervan om euro's om te zetten naar Canadese dollars??

Ramshoorn op 25-06-2018 18:39

 

Piri er komt een dag dat zelfs Canadese dollars, het zilver en goud niks meer waard is volgens de Bijbelse profeten. Dus mijn advies aan u is: Besteed uw geld goed, ga lekker op vakantie koop kleren en nieuwe meubels en een PC als het nodig is.

Wees ook ruimhartig naar uw kinderen en vooral naar de mensen in uw omgeving die de eindjes nu al nauwelijks aan elkaar kunnen knopen. Het is zaliger te geven dan te ontvangen. [Niet alleen als u een bokser bent] 

Nu is uw geld nog wat waard, straks niet meer! Brussel aast er nu op, ze hebben [omdat onze bestuurders in Tweede Kamer slapen] zoals u weet ook al onze Pensioenpotten onder hun beheer, die gluiperds!!! 

Shalom. Ramshoorn.

Goede dag op 25-06-2018 18:58

Ik denk als er een crisis komt dat dan de eu zal zakken naar 10 lidstaten waar marcon nu al naar streeft 

White Lion op 25-06-2018 19:19

Aan vele gaat het voorbij, maar zien we hier het rijk van het beest in wording? Er mist nog 1 kandidaat.........Italië (ofwel Rome) misschien? "De ministers van Defensie van de negen Europese landen die gezamenlijk een nieuw defensie-initiatief hebben opgezet" (Citaat:https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/25/nederland-neemt-deel-aan-nieuwe-europese-defensiemacht-a1607847)

Het rijk van ijzer en leem houdt geen stand, de steen die hte beeld omver rolt (migratiestroom?) dendert door de EU en splijt de coalitie. Niet gek te bedenken dat van hieruit straks de chip wordt opgelegd, net zoals ze nu roepen om vaccinaties verplicht te stellen. Zelfbeschikking is er straks niet meer, het is of slaaf van het systeem, of buiten het systeem en dan worden vervolgd.

Maak je borst maar nat, bereid je voor en zorg ervoor dat je in Christus bent en blijft.

Shalom!

svirmus op 25-06-2018 19:44

Alle valuta is onderhevig aan de grillen en grollen van de bankiers. Er zijn maar een paar dingen die waardevast zijn volgens mij, dat is onroerend goed, baar goud of zilver en een bedrijf. Een bedrijf gaat met inkomen en prijzen mee met inflatie. Iedereen die aan het uitkerings- of subsidie-infuus ligt, pensioen krijgt of van spaargeld leeft, komt verschrikkelijk op de koffie, want het enige wat bij een hyperinflatiescenario ontzettend veel minder waard wordt is het geld. Ook crypto's zijn niet veilig voor de bankiers want die kunnen álles manipuleren. Maar vergeet niet dat de euro een enorme interne markt is en zolang de ECB maar leningen blijft opkopen = meer geld bijmaken, en wij blijven geloven dat de euro waarde heeft, kan het sprookje tot in het oneindige doorgaan. Er is nu niet eens meer fysieke limiet aan het bijdrukken van geld omdat het allemaal virtueel is. En de ECB heeft geen balans, dus de problemen van Griekenland en Italië, Spanje en Protugal zijn in een paar toetsaanslagen op gelost 2.000.000.000.000 is de staatsschuld van Italië, maar het zijn meest nullen en die zijn niks waard toch? Heus, de boel klapt pas als de bankiers dat willen. En ook Italië kan uiteindelijk een stille kwijtschelding van een groot deel van die 2 biljoen krijgen als ze maar genoeg dreigen uit de euro te stappen. En het is toch de bedoeling van Europa om één Europa te worden? Dus wat nou een probleem dat Griekenland schuldenslaaf blijft van Brussel. Griekenland is niet verloren, Griekenland is één van de eerste landen die volledig bij de EU én de Euro horen, forever. Who's next ?!

Ernie van de Wal op 25-06-2018 20:04

Hans op 25-06-2018 17:17

Misschien zie ik het niet goed, maar als een land dat feitelijk failliet is (wat voor Griekenland wel opgaat) uit de EU wordt gezet zal het land direct failliet gaan. Voor de schuldeisers wordt het dan: "Rien ne va plus".  

Lucie op 25-06-2018 20:20

Als dat zou kunnen.........

Van mij mag die hele eurozone zo snel mogelijk in elkaar klappen,hoe eerder hoe beter.

Ben het helemaal zat met die criminele eu-bende.

Maatwerk op 25-06-2018 21:29
Ik heb hier een dubbel gevoel bij. De griekse crisis is veroorzaakt door zwakke corrupte leiders die zichzelf verrijkt hebben tov de hardwerkende middenklasse. Dit is in de hele eussr het geval, lees onderstaand artikel, maar in landen met een slechtere economie zijn extra zwaar getroffen. Dus hardwerkende grieken zijn eerst bedonderd door hun eigen leiders en daarna de eussr. * https://www.ilo.org/brussels/press/press-releases/WCMS_455738/lang--nl/index.htm * God zegene de hardwerkende europeanen...
Petra op 25-06-2018 22:13

@Ramshoorn

er komt een dag dat zelfs Canadese dollars, het zilver en goud niks meer waard is volgens de Bijbelse profetenWelke profeet zegt dit dan en waar staat dat?

Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Petra op 25-06-2018 22:58

@Mod, sorry!

Kan gebeuren, geen probleem. Mvg. Mod.

Bundy op 26-06-2018 00:40

Waarom vraagt Nederland de 200 Leopard-2 tanks niet terug die "wij " tijdens de vorige crisis aan Griekenland verkocht hebben .   Ze werden betaald met het geld dat Griekenland o.a van ons kado had gekregen .

Cedric op 26-06-2018 01:26

@Ramshoorn: valuta kunnen failliet gaan, maar edelmetalen? Sorry maar dat is onzin hoor. 

mientje op 26-06-2018 01:30

Ernie van de Wal 20.04  volgens mij is heel europa falliet, op de pof  kopen heette dat vroeger,alleen de oliestaten zwemmen in het geld en dit komt door onze verslaving aan benzine, en dat moeten we met ons leven bekopen

steady op 26-06-2018 09:19

Petra ramshoren

Goud en zilver op straat gooien.

Iets heeft enkel waarde als iemand daar waarde aan hecht

vb: als men géén eten heeft, wat is uw goud dan waard (niks hé)

Mientje, ja de arabieren zwemmen in het (geld) excuus in de hopen papier die men dollars noemt.

Graag gedaan

Shalom

Cédric op 26-06-2018 11:04

Mario Draghi zei dat de economie van het eurogebied sterk genoeg is om een verhoogd risico te overwinnen, en daarom rechtvaardigt dit het besluit van de Europese Centrale Bank om een einde te maken aan de aankoop van obligaties waarmee een decennium lang mislukt experiment wordt beëindigd. De waarheid achter deze verklaring is heel anders dan in de pers worden geportretteerd. Draghi beloofde ook om de rentetarieven ongewijzigd te laten op het huidige (laagte) recordniveau totdat zijn persoonlijke termijn volgend jaar is afgelopen. Is er de tegenspraak,  als de ECB stopt met het kopen van schulden (obligaties), wie zal dat dan doen met kunstmatig lage rentetarieven?

Draghi weet heel goed dat hij de obligatiemarkten in Europa volledig heeft vernietigd. De ECB heeft ook duidelijk gemaakt dat zij zullen Herbesteden  wanneer de eerder gekochte obligaties aflopen. De Federal Reserve heeft de tegenovergestelde positie ingenomen en zal  Niet opnieuw investeren, waardoor hun balans zal krimpen.

Als de economie zo sterk is, waarom dan niet het QE nu beëindigen? De misvatting hier is dat dit niets te maken heeft met de economie. De ECB heeft de lidstaten eenvoudigweg op levensondersteuning gezet. De rentetarieven op lange termijn schulden zullen in Europa stijgen of er zullen geen kopers zijn. Pensioenfondsen kunnen geen 10-jarige obligaties kopen voor zelfs 3% wanneer ze 8% nodig hebben om verplichtingen te dekken.

De verklaring van Draghi creëert een totale paradox. Je kunt de kortetermijnrente niet op het huidige niveau handhaven en dus negatieve tarieven voor deposito's in rekening brengen, en tegelijkertijd QE beëindigen en verwachten dat je op dezelfde waanzinnig lage niveaus obligaties aan het publiek kunt verkopen.

De pers interpreteert dit als de ECB met het beëindigen van QE, omdat ze "gokken dat de economie van de eurozone robuust genoeg is om een duidelijke vertraging af te ronden en dat te midden van risico’s m.b.t  nieuwe Amerikaanse handelstarieven en de angst dat de populistische regering van Italië een nieuwe financiële crisis zal veroorzaken" meldde Bloomberg . Wat hier serieus wordt gemist, is dat de lidstaten niet in staat zullen zijn langetermijnschuld op deze lage niveaus aan de particuliere sector te verkopen en de vrije markt op veel hogere tarieven zal aansturen. Dit betekent dat de staten dan belasting moeten heffen om binnen de EU-criteria te blijven en dat zal de Europese economie verder onderdrukken. En tegen welke rente zal de markt bereid zijn de staatsschuld van het failliete Griekenland of Italië te financieren. De rente gaat exploderen!

We zijn gewoon aan het einde van de weg van deze complete waanzin. Dus maak je klaar voor de rit van je leven en zorg ervoor dat je handen en voeten veilig in het voertuig blijven. Zal de ECB het publieke vertrouwen weten te behouden  wanneer ze ontdekken dat je de tarieven niet kunstmatig laag kunt houden en tegelijkertijd QE kunt beëindigen? Vul het zelf maar in.

willy . op 26-06-2018 18:30

We gaan nog een grote crisis meemaken! Griekenland, Spanje en Italie zijn in geldnood en de economische crisis is niet ver meer! Shalom

Ramshoorn op 26-06-2018 21:29

@steady, mijn antwoord kunt u lezen in de geloofsforum. Shalom Ramshoorn.

Peter Vos op 27-06-2018 13:05

Griekenland heeft 1.5 Miljard Euro aan investeringen aangetrokken dat om de Cannabis Industrie zal draaien. Wellicht dat de volgende generatie Griekenland zal ervaren als de meest welvarede EU land. 

jottum op 27-06-2018 18:49

Be careful taking a Dutch bank bankaccount (from abroad) !

Several obscure possible criminal websites copied exactly the website and procedures, correspondency with names and signatures. You easily believe you have a safe bankaccount, put some deposit on it, and even they transfer money in the beginning.

But after you deposed enough, they are online no longer reachable, their callcenter can't help you and amounts aren't transfered and they change your debits into credits.

Could be anyone behind these fake websites, from turks to the mob or money launderers or even corrupted policemen.

so, be carefull on the web!

 

Vertaal naar Nederlands voor onze lezers die niet goed Engels lezen. Mod.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl