HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Complottheorie werd waarheid: ‘Duitsland moest van Merkel smadelijk verliezen op WK’


Voor het eerst sinds 1938 overleefde het Duitse elftal de eerste rond niet, en dat leek op het veld hard aan te komen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Gisteren werd het Duitse voetbalelftal tot grote verrassing van vriend en vijand al in de eerste ronde van het WK voetbal uitgeschakeld. Iedere ploeg kan een wedstrijd verliezen, maar de manier waarop verbijsterde tal van analisten - maar niet de Duitse burgerjournalist en blogger Peter Haisenko. Hij schreef namelijk al op 19 juni dat het WK voor politieke doeleinden misbruikt zou worden, echter niet door de Russische president Vladimir Putin –die zich tot nu toe amper heeft laten zien-, maar door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Zij zou op voorhand hebben bevolen dat het Duitse elftal snel op vernederende wijze moest worden uitgeschakeld, om te voorkomen dat de Duitse bevolking een positieve associatie met Rusland zou krijgen. Oordeel zelf of dit onzin is, of misschien wel eens kan kloppen.

 

De afgelopen week werd op diverse Duitse sites verwezen naar deze complottheorie. Het leek echter te vergezocht en bizar om waar te kunnen zijn – tot gisterenavond. Duitsland moest tegen het veel zwakkere Zuid Korea, ‘een makkie’, zo stelden alle voetbalkenners.

Tijdens de wedstrijd was het Duitse elftal, dat tegen Zweden nog met succes tot de laatste minuut voor de overwinning had gevochten, als verlamd. Er werd extreem traag en slordig gespeeld, en bondscoach Joachim Löw, die Duitsland 4 jaar geleden naar de wereldtitel leidde, stelde omstreden spelers op –waaronder Erdogan fan Mehmut Özil- die al vele wedstrijden helemaal niets hadden laten zien. Aan het einde van de wedstrijd, bij een stand van 1-0 voor Zuid Korea, verliet de vaak als beste ter wereld geprezen doelman minutenlang zijn doel en zelfs zijn eigen helft, waardoor de tegenstander heel eenvoudig de 2-0 kon maken, en zo de beruchte Duitse ‘last minute overwinning’ definitief onmogelijk maakte.

‘Rusland moet worden geassocieerd met schande van uitschakeling’

Achteraf is altijd makkelijk praten, maar Peter Haisenko schreef al op 19 juni, dus 8 dagen van tevoren, dat dit zou gaan gebeuren.  Volgens hem hebben de Duitsers door het behalen van hun 4e wereldtitel in 2014 een positief gevoel overgehouden aan het land waar dat gebeurde, namelijk Brazilië. ‘Maar dat mag met Rusland niet gebeuren. Na de grote prestatie in Brazilië werd de Duitse Nationalmannschaft omgedoopt, en is niet langer ‘Duits’ noch ‘nationaal’, maar enkel ‘die Mannschaft’. Dat kan men kleingeestig vinden, maar ik zie hierin een trend om grote prestaties van Duitsland te denationaliseren, zodat er geen nationale trots meer kan groeien.’

Bondskanselier Angela Merkel zag feestende Duitse fans in de straten van Moskou als een gevaar voor haar anti-Russische houding, zo stelt Haisenko. ‘Dus Duitsland moest in de voorronde worden uitgeschakeld, zodat deze schande in de hoofden (van de fans) met Rusland zou worden verbonden... Een bijeffect zou zijn dat de Duitsers hun aandacht voor Rusland zouden verliezen, waardoor er geen gevaar meer zou zijn dat ze positieve dingen over het land zouden meekrijgen.’

Plots gewijzigde aanpak, voor het eerst geen WK-studio in gastland

Bondscoach Joachim Löw moet vanzelfsprekend in dit complot zitten. Al bijna een jaar krijgt hij veel kritiek vanwege zijn plotseling flink gewijzigde aanpak en tactiek, die het Duitse elftal steeds slechter deed spelen. Dan was er nog de rel rond de Turks-Duitse spelers Gündogan en Özil, die vanwege het feit dat ze met de Turkse dictator Erdogan op de foto gingen een storm van verontwaardiging over zich heen kregen. Toch nam Löw deze spelers, die helemaal niets presteerden, wel mee, en liet hij het jonge toptalent Sané gewoon thuis.

Maar er waren meer vreemde zaken. Zo had de Duitse publieke omroep geen eigen studio in Rusland opgesteld. Dat gebeurde in Brazilië, dat veel verder weg ligt, wel. ‘Zoals ik al zei is dit een complottheorie, waar ik geen bewijs voor heb,’ benadrukte Haisenko op 19 juni. ‘Feit is echter dat het bij mijn weten voor het eerst is dat de WK-studio zich niet in het gastland bevindt.’

Na het verrassende verlies in de eerste poulewedstrijd tegen Mexico kopte het Duitse Bild op 18 juni‘Jogi (=Löw), dit was een WK-boycot.’ Het vreemde, onverklaarbare spel van die Mannschaft was alle Duitse analisten gelijk opgevallen. Haisenko: ‘Is dat ook maar een complottheorie?’

Vijandbeeld Rusland zou bij Duits succes in duigen vallen

Bij een grootse Duitse voetbalprestatie, en zeker een nieuwe wereldtitel –Duitsland was bij de meeste bookmakers topfavoriet, samen met Brazilië-, zou het jarenlang zorgvuldig via de nepnieuws-propagandamedia gecreëerde vijandbeeld van Rusland niet meer werken, zo vervolgde Haisenko. De Duitse fans zouden er in de Russische steden zijn achter gekomen dat er in realiteit helemaal geen sprake is van een ‘dictatuur’ door Putin, en er in Rusland in een aantal opzichten inmiddels meer vrijheid is dan in de EU. Dat moest ten koste van alles worden voorkomen.

‘Het is echt treurig dat sport op zich, en voetbal in het bijzonder, politiek misbruikt wordt,’ vervolgt Haisenko. Dat gebeurde natuurlijk al vaker: in 1978 werd het WK in het land van de moorddadige Argentijnse dictator Videla georganiseerd, en behaalde het Argentijnse elftal volgens velen via een aantal smerige trucs en oneerlijke beslissingen een ‘gestolen’ overwinning, ten koste van het Nederlandse elftal.

‘Maar nu gaat het er niet om dat een land zich op zijn best aan de wereld wil laten zien. Nee, deze keer wil men dit juist een land niet gunnen, omdat het tot vijand is verklaard,’ en dat terwijl sport, en zeker de populairste, de wereld met elkaar kan verbroederen, juist omdat er tijdens zo’n WK alle ruimte is voor de eigen identiteit en cultuur van de verschillende teams en hun fans. Het WK laat feitelijk zien dat een wereld met scherp afgebakende grenzen, culturen en gewoonten prima met elkaar kan leven en samenwerken. Dat is echter een boodschap die lijnrecht tegen de Westerse ‘multiculti’ elite ingaat, die juist alle grenzen en culturen wil uitwissen, te beginnen in Europa.

Haisenko besloot op 19 juni met de hoop dat de Duitse voetballers zich niets van Löws sabotage zouden aantrekken en toch goed zouden presteren, want ‘dat zou doorslaggevend kunnen zijn voor de vrede, en voor de terugkeer van constructieve samenwerking (met Rusland) in Europa. En dat willen we toch allemaal – behalve Merkel en misschien Löw.’ Gisteren bleek echter dat laatstgenoemden toch hun zin lijken te hebben gekregen. (1)

 

Xander

(1) Anderwelt Online
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

willy . op 28-06-2018 13:24

Daar geloof ik niet veel van, de Duitsers waren erg zwak dat zelfs een ploeg van boven de zestig kon winnen van de Duitsers, blij dat ze naar huis mogen! Shalom

Vulkanoloog op 28-06-2018 13:50

Het viel mij zo op dit WK dat de Duitse supporters zo weinig vlaggen e.d. lieten zien, beschamend gewoon. De gewone Duitser is al zo bang (gemaakt) dat ie niet meer durft te denken aan iets dat met vlag en vaderland heeft te maken (zie ook de linkse terreur mbt vlaggenschennis in Dld). Driemaal is scheepsrecht? Eerst Wilhem II, toen Hitler en nu Fräulein Merkel. Bovenstaande bevestigde wat ik reeds vermoedde...

Pieter A Meijer. op 28-06-2018 14:23

Goedendag;

Zoals ene "de Generaal" al uitsprak: "voetbal is oorlog"!

Tot over 4 jaar? Misschien? Denk het toch maar niet!

christen777 op 28-06-2018 14:37

bisschien waren het de belchinezen, nee de duitsers waren niet goed hadden kansen maar benutten ze niet. misschien onenigheid in de ploeg dat zou kunnen. de waarheid hoor je niet misschien later. trouwens ook de argentijnen speelden heel slecht en haalden met moeite de volgende ronde. deze theorie kan wat mij betreft de prullenbak in veel te ver gezocht.

cor op 28-06-2018 15:31

wij mijn vrouw en ik hebben het artikel van peter haisenko opgezogd en het klopt precies dit heeft peter idd i op 19juni geschreven dus geen leugens. ook ik vond duitsland heel matig acteren tijdens dit wk totaal geen inzet en verkeerde spelers meenemen ten faveure van betere spelers die niet eens geselcteerd werden. wat is de politiek en sport heden ten dage toch ziek zwak en misselijk.

Maatwerk op 28-06-2018 15:31

Het lijkt me ook voor de horeca en tv reclames etc erg slecht

sjouke reitsema op 28-06-2018 15:41

waarom    komt   Peter   daar  nu  mee   op,  de proppen   en  niet   voor  

dat   het  W.K    begonnen   was.

Dan  was  het   geloofwaardig.

Goed lezen Sjouke er staat: maar niet de Duitse burgerjournalist en blogger Peter Haisenko. Hij schreef namelijk al op 19 juni. Mod.

Eelke Piers op 28-06-2018 16:08

Het zou ook een niet te verdragen last zijn als Duitsland tegen Rusland zou moeten spelen en dan te verliezen

Eduard op 28-06-2018 18:18

Het past allemaal in het plaatje, mja da's niet zo moeilijk natuurlijk. Maar dan kun je ook concluderen dat Nederland de kwalificatie niet gehaald heeft om dezelfde rede. Erg ver gezocht allemaal. Nog even en onze koeien moeten van het veld omdat ze wodka schenkjen ipv melk...

Qvic op 28-06-2018 18:31

Alles wordt tegenwoordig gemanipuleerd door de macht achter de schermen, zelfs het weer. Niets wordt aan toeval overgelaten, alleen leken denken nog in het lot.

Benesha op 28-06-2018 18:40

Ik geloof dat ook niet. Geen kat associeert winst of verlies met het gastland. Wat iedere supporter, daar aanwezig of niet wél vaststelt via eigen ervaring of getuigenissen is dat Rusland niet is zoals men het de mensen voorliegt. En daar kan Merkel niets aan veranderen.

Bert op 28-06-2018 20:45

Voetballers zijn heilig. Zo worden zowel door de commercie als politiek misbruikt. Belastingafspraken met grote bedrijven en burgers worden tot ongekende hoogte opgeblazen maar over de belastingvoordelen, exclusief voor voetballers hoor je nooit iets. De praktijken in het betaald voetbal waarbij spelers worden gekocht en verkocht is gewoon mensenhandel. Wanneer een bedrijf personen zou kopen van anderen die deze personen zegt te bezitten dan is het normaal gezien mensenhandel. Overheden meten altijd met verschillende maten. Ze zijn zo tegen discriminatie. Selectieve verontwaardiging.

Ik geloof direkt dat oma Merkel, de facto de echte president van Europa, het voetbal nu heeft misbruikt voor politieke doeleinden.

Er is ook goed nieuws.

Het lijkt erop dat de vreemdelingen kwestie Europa in de strop zal doen belanden. Laat Europa maar crashen. Van Schengen is al weing meer over. So what. Europa heeft de belastingbetaler heel veel geld gekost. Met een oceaan aan leugens is dit toegedekt.

Wanneer Nederland uit de EU stapt kunnen er miljarden extra naar de zorg en hoeven bejaarden niet langer de straat op worden geschopt.

Oh, het is off topic, maar de klimaatleugen heeft opnieuw schade opgelopen. Vandaag werd bekend dat een van de grootste gletsjers op Antartica niet smelt door humane opwarming maar door vulcanisme. Hoe gaat het door de staat gesponsorde nep nieuws KNMI zich daar nu weer uit kletsen.

lies op 28-06-2018 22:07

Vind het stuk erg ver gezocht, daar staat tegen over, dat Xander wel meer stukken heef geschreven , die later toch waar zijn gebleken. Alleen met het instorten van de Euro wil het niet vlotten 

 

peter op 28-06-2018 22:13

Als dat waar zou zijn dan hadden ze al in de voorrondes gezorgd om niet door te gaan zodat het Duitse volk niet van de sfeer in Rusland zou kunnen proeven. Kortom ik verwijs dit bericht naar het land der fabelen.

mientje op 29-06-2018 00:28

Merkel: fussball wir schaffen das ab

ottoman op 29-06-2018 00:58

daalijk gaan ze beweren dat dit ook door erdogan komt.

 

en mesut özil zonder typfout behoord behoort met een t en geen d. Mod. tot de betere spelers, maar omdat die sneijder op de foto ging met erdogan moet die worden afgeschilderd als negatief persoon. U vergeet dat een naam met een hoofdletter geschreven moet worden: Mesut Özil. Mod.

 

het is normaal dat n topsporten wel is op n foto gaat met n president of iemand van bestuur ergens.dit gebeurd overal wel vaker.

Hubert Luns op 29-06-2018 08:21

Het is wederom die "Befehl ist Befehl" mentaliteit, die volstrekt niet bij onze Nederlandse mentaliteit past, en daarom kunnen we ons zo moeilijk voorstellen dat op deze manier in Duitsland geregeerd wordt. 

Rom op 29-06-2018 10:11

Heb je niets anders te publiceren?

Dicksy op 29-06-2018 10:13

Dat Duitsland een "goedgevoel" zou overhouden aan Rusland en daarom deze campagne diende te mislukken vind ik ver gezocht. Het zou meer aannemelijk geweest zijn mocht men schrijven dat men Ozil en Gundogan, momenteel twee van de zwakste spelers in het huidige Duitse team,  moest opstellen om Turkije niet voor het hoofd te stoten gezien de vele negatieve commentaren, bij supporters en verdoken afdkeuring bij sommige ploeggenoten, toen er foto's opdoken waar beide beide met erdogan op stonden in een gezellig onderonsje. Hun niet opstelling zou erdogan politiek weer kunnen gebruikt hebben. 

Duitsland was gewoon zwak in zijn geheel en verder moet daar niets achter gezocht worden.

Cale op 29-06-2018 14:09

Merkel is een voetbal fanaat. Maar tegelijkertijd haat ze ¨nationaliteit¨, zoals ze tijdens een optreden heeft laten zien door de Duitse vlag uit de handen van een partijgenoot te trekken en die uit beeld te brengen. De logica van deze beschreven complot theorie valt te begrijpen. Het Duitse volkslied moet Merkel hoofdpijn bezorgen. Maar tegelijkertijd bevat het Duitse team migranten, zoals alle teams tegenwoordig, zodat winnen juist een positieve boodschap voor ¨Wir schaffen dass¨ zou kunnen betekenen. Zoals; zonder Turken had de Manschaft niet gewonnen, of zoiets. Wie zal het zeggen? In iedergeval is over 4 jaar Merkel verdwenen, mogen Duitsers weer gewoon trots zijn op hun land en gaan ze weer wereld kampioen worden. Hoe ik dit weet? Wel dat is nu eenmaal typisch Duits. Die komen er altijd weer boven op.  

Kfir op 29-06-2018 15:57

Het feit dat ze een turk opstellen die het als enigste vertikt om uit volle borst het volkslied mee te zingen, zegt mij genoeg! Waarom niet direct naar de bank terugsturen en vervolgens terug naar zijn “prachtige” vaderland!? Overigens vind ik het artikel een zeer speculatieve inhoud hebben! Objectief gezien vond ik de Duitsers het meest dreigende en gevaarlijke elftal maar het geluk zat ze dit keer niet mee. Het had anders net zo makkelijk 6-0 kunnen staan voor onze oosterburen na 90 minuten!

enk op 29-06-2018 18:48

Dan ga je je toch afvragen wat Duitsland en daarmee de EU vinden van de aankomende ontmoeting tussen Trump en Putin, en op welke manier ze dit gaan spinnen of dwarsbomen.

Wat zou Merkel van de volgende video vinden...

Q; the plan to safe the world.

https://www.sgtreport.com/2018/06/q-the-plan-to-save-the-world/

Hubo op 29-06-2018 20:01

Ik denk niet dat Merkel zoiets kan beïnvloeden.Ik heb zelf overigens wel vaker de indruk gehad dat bepaalde ploegen van de voetbalbond of politiediensten niet mochten winnen in het verleden.Ik denk ook wel eens in de richting van (chinese) gokmafia.Of is het gewoon magie,de magie van het spel?Het was natuurlijk al in de oefenperiode duidelijk dat de duitsers niet konden domineren.Vorig jaar wonnen ze nog wel de'generale repetitie',maar een aantal jongere creatieve spelers is niet doorgeselecteerd.Waarschijnlijk valt het sommige oudere spelers toch moeilijk zich weer op te laden voor de spanning van een wereldkampioenschap en tegenstanders zijn extra gebrand op en goed resultaat.

Ik denk overigens niet dat een goed wk bij de publieke opinie in Rusland lang doorgewerkt zou hebben in een betere waardering van Rusland.Wel las ik in het AD een tussenkopje:"Jullie schrijven altijd wel dat we het hier zo slacht hebben,maar nu zien jullie eens echt hoe het hiet is."

Tot nu toe levert het wk Rusland wel een zekere goodwill op,maar dat moet niet overschat worden.Het vuurtje wordt al weer opgewarmd.Syrië zou gesteund door Russen medische posten bij Deraa aangevallen hebben en de New York Times gaf ook al vast weer een schot voor de boeg met een artikel dat wel vast moet staan dat  Syrie gifgas gebruikt heeft in Ghouta?,omdat ze fotos hebben van een granaat met een deuk erin en dat kan alleen maar als hij de lucht is komen vallen.

Ik ben benieuwd of Trump in het gesprek met Putin met harde eisen komt over de steun aan Syrië en de aanwezigheid van Iran in Syrië,de Krim en de Uktraïne zoals hij in het verleden een paar keer wel heeft gedaan,of dat het zal leiden tot een meer ontspannen houding.Je zou het laatste toch eigenlijk verwachten.

Pietje op 29-06-2018 23:58

Ik vind het vergezocht. Beetje in de trant van "Europese mensen die koffie drinken hebben vaker donker haar en een huidtint". Verbuiging van statistieken en feiten totdat ze je mening staven. Of is de komkommertijd al begonnen en is de website tijdelijk overgenomen door de Speld?

Friekie op 30-06-2018 08:25

Sport en politiek zitten meer en meer met elkaar verweven dan het lijkt. Kijk naar de Olympische winterspelen 2018 waar de beide Korea's voor het eerst deelnamen onder 1 vlag. Bij het WK voetbal gaat het wat subtieler. 

Het zal me niets verbazen wanneer de echte waarheid boven tafel komt...

AntiSoof op 30-06-2018 22:47

Volgens mijn informatie is 'sport' van den verdeler zelve.

Het woord komt van desporte (dis/des+porte=weg+dragen): van belangrijke zaken afleiden. De geest wordt weggevoerd van het ware. Het lijkt mij daarom dat 'sport' inderdaad gebruikt wordt door hen die daar baadt bij hebben om het volk te misleiden.

AngelB op 02-07-2018 12:10

Ook Spanje verdenk ik daarvan! Zoveel balbezit, maar geen enkele actie of voorzet. Beide ploegen kunnen makkelijk beter maar kozen voor hun verlies. Letterlijk!

Tycho op 02-07-2018 12:20

Klaar ben je voor je centen met een volksvijandige presidente. Zevintig jaar verplichte decadentie doet er ook geen goed aan. Dan Rusland maar als buur! De Amerikaanse ontaarde cultuur is niet te pruimen en/of binnen te houden. Daar zakt mijn broek van af en breekt m'n klomp.  

Sjuad op 05-07-2018 10:44

Nou,,

Merkel had liever sucses gehad, ik vond het schitterend de terug kaatsende bal komt in volle vaart op haar fopneus die niet meer met bloeden zal stoppen.

Sep/Okt is het einde mermel.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl