Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Brazilië op rand militaire staatsgreep; financiële ondergang dreigt voor Turkije en Argentinië

‘Het Brazilië van 2018 is een angstig, stuurloos en schokkend pessimistisch land’ - Brazilianen zijn alle vertrouwen in politiek en democratie verloren, en roepen massaal het leger op om in te grijpen – Populairste presidentskandidaat belooft dat criminelen standrechtelijk zullen worden geëxecuteerd

 
Een Braziliaan kijkt naar de kilometerslange rijen vrachtwagens van stakende truckers. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Tussen al het opgeklopte ‘goede nieuws’ in de reguliere media waarschuwen tal van analisten dat het over de hele wereld in diverse landen weer helemaal mis dreigt te gaan. En het zijn deze keer niet alleen de kleinere of economisch onbelangrijkere landen zoals Zimbabwe, Bangladesh en Venezuela. Zo stevenen Turkije en Argentinië met zevenmijlslaarzen op de financiële ondergang af, en schrijft de hoofdredacteur van Americas Quarterly dat hij tijdens een bezoek aan Brazilië afgelopen week ‘in een zombie apocalyps’ terecht leek te zijn gekomen, en het land op het randje van een militaire staatsgreep balanceert.

 

Drie van de grootste opkomende economieën verkeren in enorme problemen: Turkije, Argentinië en Brazilië. Over Turkije schreven we op 24 mei nog dat het land op randje van instorten staat, en de gevaarlijke islamofascistische dictator Recep Tayyip Erdogan daarom oorlogen met Griekenland, Cyprus en Israël lijkt willen veroorzaken. (2)

Argentinië en Turkije richting financiële ondergang

De Amerikaanse megabank JPMorgan heeft nu statistieken gepubliceerd waaruit blijkt dat niet alleen Turkije, maar opnieuw ook Argentinië een financiële crash niet meer lijken te kunnen voorkomen. Inmiddels krijgt Argentinië al een bailout van het IMF, en voor Turkije is dat slechts een kwestie van tijd.

JPMOrgans analist Michael Cembalest waarschuwt daarom dat de financieel-economische crisis in beide landen niet onderschat moet worden. In Turkije moest de rente fors worden verhoogd om de val van de lira, de torenhoge inflatie en de kapitaalvlucht naar het buitenland te stoppen. Argentinië heeft de afgelopen jaren zo gigantisch veel geld geleend, dat het voor de 8e keer in 200 jaar op het staatsbankroet afstevent. (2)

‘Zombie apocalyps’ in Brazilië

Americas Quarterly hoofdredacteur Brian Winter zag tijdens een bezoek aan Brazilië afgelopen week dramatische toestanden die hij letterlijk vergelijkt met ‘een zombie apocalyps’. Op de zevende dag van de truckers staking zijn de wegen, benzinepompen en supermarkten akelig leeg geworden. Desondanks staat het Braziliaanse volk als één man achter de stakende vrachtwagenchauffeurs, en wordt zelfs massaal het leger gesmeekt om in te grijpen – niet tegen de truckers, maar tegen de politiek, die door-en-door corrupt en totaal onbetrouwbaar is gebleken.

‘Het Brazilië van halverwege 2018 is een angstig, stuurloos, en schokkend pessimistisch land,’ schrijft Winter. ‘Vier jaar vol schandalen, geweld en economische verwoestingen hebben niet enkel het vertrouwen in president Michel Temer weggevaagd, niet enkel in de politieke klasse, maar in de democratie zelf.’

Presidentskandidaat leger belooft criminelen te executeren

Als de president en een top officier op de TV moeten verklaren dat er geen sprake is van een aanstaande militaire coup, zoals deze week gebeurde, dan is dat natuurlijk een teken dat deze juist heel dichtbij is. Zo wordt de term ‘militaire interventie’ gemiddeld 515 keer per minuut op het Braziliaanse Twitter geschreven.  Zelfs onder politici bespeurde Winter een ‘einde der tijden’ stemming.

Zo’n militaire staatsgreep hoeft gezien de steun van het volk niet eens met wapens en tanks te worden gepleegd. Het leger heeft feitelijk zelfs zijn eigen presidentskandidaat voor de verkiezingen in oktober: ex-kapitein Jair Bolsonaro, die beloofd heeft zijn kabinet met militairen te vullen, en de politie en veiligheidstroepen ‘carte blanche’ zal geven om criminelen zonder pardon te executeren.

‘Samenleving wil bestaande structuren afbreken’

‘De hele samenleving lijkt er totaal op gefocust de bestaande structuren af te breken, zonder er veel bij na te denken wat er daarna komt,’ besluit de hoofdredacteur. President Temer had misschien wel zijn helderste moment toen hij op een persconferentie zei dat ‘iedere 20 tot 30 jaar in Brazilië een poging wordt gedaan het wiel opnieuw uit te vinden,... het bestaande te vernietigen, en een nieuwe orde op te bouwen.’

Winter: ‘Hij heeft gelijk. En dit hebben de Braziliaanse politici hoofdzakelijk aan zichzelf te danken.’

 


Xander

(1) Americas Quarterly via Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

24-05: Turkije op rand instorting, zoekt oorlog met Griekenland, Cyprus en Israël 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Klaas op 02-06-2018 14:32

Ik begreep dat Putin de ' held' uit het oosten zo goed bezig was met de BRICS waar Brazilie deel van uitmaakt.

Ach we worden allemaal in de maling genomen putin maakt zeker deel uit van de bekende Illuminati. Het is een grote poppenkast voor de gewone burgers wereldwijd. 

René van Zalk op 02-06-2018 14:36

Als er één dominosteen valt vallen er meer. Turkije is duidelijk een --- let op uw woordkeuze. Mod., het zou voor Turkije beter zijn geweest als Gülen daar aan de macht zou zijn.

 

 

René van Zalk op 02-06-2018 14:46

@Mod 14:36  

Kon niet zo snel een ander woord vinden.

Turkije is op het oorlogspad, en dat kost handen vol geld, zozeer zelfs dat de economie er zwaar onder moet lijden. Ieder land krijgt de leiders die het verdient. Ze gaan samen ten onder.

willy . op 02-06-2018 14:48

Ik denk dat we nog voor moeilijke tijden zijn met als enige lichtpunt de ontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider, de dictator Erdogan brengt zijn land economisch ook in het gevaar daarom is zijn focus op te koerden en Israel om zijn volk te misleiden! Dus als het een land valt zoals Italie dan sleuren deze veel meer landen mee in hun val , er komt misschien nog weleens een ergere crisis! Shalom

Dago op 02-06-2018 14:51

Dit gebeurt helaas met alle samenlevingen om de 25 a 30 jaar. Een generatie mensen gaat een andere generatie mensen komt met nieuwe ideeen. The Fourth Turning. Goed artikel overigens. Bedankt.

René van Zalk op 02-06-2018 15:06

@Willy . op 02-06-2018 14:48

Ik zou niet te veel verwachten van de ontmoeting tussen Trump en Kim young Un. Kim wil namelijk zijn nukes houden. Trump zal eisen dat Kim zijn nukes opgeeft. Op dat punt zal het botsen. Met als gevolg:  Oorlog.

willy . op 02-06-2018 18:03

@René van Zalk: Dat heeft Trump zelf al verklaard, er zullen meerdere ontmoetingen nodig zijn voor de VS Noord-Korea economisch zal helpen, maar ik denk dat snelle beslissingen en Trump is een zakenman, in ieders belang zijn !

Gijs Meulenmeesters op 02-06-2018 18:21

Als Noord Korea zijn nukes opgeeft dan geeft hij alles uit handen en dat heeft hij goed in de gaten. Maar Trump is ook goed bezig, alleen zien en horen we er niks van, want dat is niet intersant volgens de westerse pers.

groetjes Gijs Meulenmeesters

enk op 02-06-2018 19:42

Hoeveel heeft Deutsche Bank in die landen uitstaan?

Rene op 02-06-2018 20:17

 1 ding niet vergeten mensen turkije is heel belangrijk voor europa..ze moeten het toch goed vinden met elkaar...voor betere economie eu en tr..want alle handel op de wereld moet toch langs turkije naar europa

Hubo op 02-06-2018 22:39

Ik denk dat Turkije voorlopig wel genoeg heeft aan oorlog met de koerden en landjepik in Syrië en misschien ook nog Irak en Iran,als de gelegenheid zich voordoet.

Trump lijkt zich nu wel realistischer voor te doen te aanzien van Korea.Ik kan me wel voorstellen,dat er een beperkt principe akkoord tot stand komt ten aanzien van de nucleaire bewapening,waarbij de amerikanen nog wel even willen afzien van nadere eisen op humanitair gebied,maar wat heeft een akkoord met Amerika te betekenen?We zien wat er nou gebeurd is rond het verdrag met Iran.Wat als de demokraten een akkoord met Korea tot de slechtste deal ooit bestempelen?m nog maar te zwijgen van de europese protagonisten van de mensenrechten?Uiteindelijk is het westen eensgezind uit op het bewerkstelligen van een regimewisseling en het inlijven van politiek dissidente landen in hun 'wereldsysteem'.

Interessant wordt het als Rusland en China op een gegeven ogenblik ervan blijk geven dat Korea wel genoeg blijk van zijn goede wil heeft gegeven en een gezamenlijk front vormen tegenover de zieltogende westerse dominantie.Het hangt er een beetje vanaf wat voor belang ze nog hebben bij de huidige internationale handelsbetrekkingen.Voorlopig lijken die nog zo zwaar te wegen voor de chinezen,dat ze een clash liever uit de weg gaan,maar net als de russen lijken ze goed voorbereid op de toekomst.

Nergens zijn er aanwijzingen dat er de wil is om tot een echte oplossing te komen en te breken met de heersende opvattingen.Op zich vind ik dat de italianen het goed zien,als ze kiezen voor een basisinkomen en het oplopen van schulden,maar het is kortzichtig de euro en de EU op te geven.Maar die EU is een monsterlijk gedrocht geworden,dat zichzelf al onmogelijk heeft gemaakt.

Het zal uiteindelijk wel uitlopen op meerdere crashes en clashes en autoritaire regimes,waarin voor demokratie weinig plaats is.En de demokratie,zoals we die hier gekend hebben,lijkt ook tegen zijn eigen beperkingen aan te lopen.Het is eigenlijk ook altijd in de praktijk meer een instrument geweest om de heersende macht te legitimeren.En die macht kan zo langzamerhand het ware gezicht niet meer verrborgen houden. 

Deep State op 02-06-2018 23:42

Ik ben zover dat ik in een Deep State geloof alleen ben ik niet overtuigd dat Trump niet in hun puzzel past. Maw Trump zou de Deep State wel eens een dienst kunnen bewijzen zeker als een CIA topman minister van buitenlandse zaken is ...CIA is gelieerd aan Deep State.  

Maatwerk op 03-06-2018 03:27

Wat ik me afvraag is wat er gaat gebeuren hier mocht er chaos in Turkije ontstaan. Bij die coupe poging  van een tijd terug waren er hier demonstraties, wat zal er nu gebeuren? 

Tom Hendrix op 03-06-2018 07:37

@Hubo: 22.39. uur, op 2/6. Kan ik in meegaan.

Gerard op 03-06-2018 12:34

@ Hubert Luns op 02-06-2018 08:08 Ook u met Ome Roennie op 02-06-2018 13:53 en met Bundy op 02-06-2018 14:12 bedankt voor het antwoord! Het is n.l. goed om tijdens gesprekken de leugens te kunnen te ontmaskeren en je niet te laten meeslepen met de massa. Hartelijke groet van Gerard.

Qvic op 03-06-2018 14:49

 

Brazilië is bewust politiek ondermijnd door het IMF en de Wereldbank, om zo een wig te kunnen slaan in de BRICS organisatie. Want deze tegenhanger van hun, kon wel eens een serieuze bedreiging voor hen worden. Argentinië en Turkije waren potentiële kandidaten voor de BRICS landen, dat nu deze landen het ook slecht gaat en bijna bankroet staan. Lijkt mij niet verwonderlijk.

Dat er allang Zuid Afrika in de afgrond geduwd is, door het zelfde IMF en de Wereldbank en daar in dat land alle nog aanwezige economie vernietigd wordt door de huidige politiek, waar corruptie hoog tijddagen beleven. In India rommelt het ook al. Zo met Trumps aanval op China met een handels oorlog en wat te denken van de sancties tegen Rusland door de EU. Zo wordt het plaatje van dat er een oorlog aan de gang is tegen de BRICS landen steeds duidelijker.

Zo moest Libië met Gadaffië het veld ruimen, omdat hij van plan was om de olie in goud te laten betalen, Zo moest Irak met Hoessein het veld ruimen, omdat hij de olie niet meer in Dollars, maar in Euro's betaald wou hebben. Iran is ook zo'n land die hun olie niet in Dollars wil laten betalen en zie aan het wereld nieuws wat voorn onzin ze erbij verzinnen om dat land ten gronde willen leggen.

Zo is Noord Korea zogenaamd een schurkenstaat, want over dat land hebben zij nog geen enkele macht en daar moet Trump voor zorgen, dat daar verandering in komt. Dat het nog steeds rommelt in Syrië is omdat dit land ook nog steeds niet onder leiding staat van de grootbankiers en daarom moet en zal er een regiem change komen, dat was de inzet van de zogenaamde Arabische lente van Obama en de Clintons.

De keus van Amerika voor Trump boven die van Clinton, was enkel dat de Clintons met grof geweld en met list en bedrog hun doelen willen behalen en die van Trump is met slimme onderhandel technieken het voor elkaar te spelen. Wat op langer termijn weer meer winst en macht opleverd voor deze geld makers. Maar deze meeste mensen hier in het westen, hebben geen idee van deze ontwikkelingen en wat er afspeeld achter de schermen. Want de macht om geld te mogen maken uit niets, is een monopolie van de IBAN waar IMF en de Wereldbank een onderdeel van uit maken. Die dulden geen concurrentie op de wereld.

Want wie de macht heeft om het geld te maken uit het niets, is dan tevens de aller machtigste op de aarde en behoort deze aarde aan hen toe. De wereld bevolking zijn zo hun slaven, want zij bepalen wie wel of niet mogen leven en wie wel of niet moeten zwoegen voor hun leven. Zij bepalen alles op de wereld en toch zijn er mensen die denken dat wij in vrijheid leven. Ik zou zeggen droom maar lekker verder in je waan ideeën, ze staan erg ver van de realiteit af door hun onwetendheid. Alles draait in de wereld om geld en iedereen die hier aan meedoet wordt van zelf een slaaf van dit geld. We willen allemaal zo veel mogelijk van dit geld hebben.

Terwijl er niets tastbaars is wat die waarde van het geld nu is. Vroeger was er een tegen waarde in goud, nu is het alleen gebaseerd op vertrouwen, dus op eigenlijk niets. Of we het geld nu hebben in de vorm van digitaal of contant, de waarde zelf is nul. Door nu iedereen te pushen om enkel met digitaal geld te handelen, krijgen deze wereld heersers nog meer controle over iedereen. Want dan kunnen zij enkel met een muisklik jou saldo op nul te zetten, als jij niet gehoorzaamd aan hen. Dan kun jij niets meer in deze wereld, dan sta je letterlijk buiten spel.

ottoman op 03-06-2018 19:26

ik zie turkije alleen steeds volgens statistieken kelderen, in werkelijkheis word alles omzeilt en blijven ze groeien. bijv moodys moet het ook na slechte voorspellingen steeds aanpassen in voordeel voor turkije.

ze doen zich verzwakter tonen, maar zon beetje kwa alles is het veel en veel sterker ontwikkeld dan enkele jaren terug.

de anti turkije proppaganda is nu veel omdat daar de doorslaggevende verkiezingen gaan komen bijna.

met deze verkiezing gaat het nieuwe systeem officieel in en kan de leider snel en effectief stappen gaan nemen, als deze erdogan is dan is dat richting n Ottomaans traject met andere naam weliswaar maar veel dezelfde punten in de morderne tijd.

coalities van landen als eerst.

Japiej op 03-06-2018 19:57

Beste Xandernieuws ik werd gewezen op de volgende website waar echte mensen zelfs een rechtzaak hebben gewonnen tegen de opgelegde zorgdiefstal en het opvullen van het kapitaal van de verzekeringen en Farmaceutische ziekmakende producten ten dienste van hunzelf en tenkoste van de mensen !!!

De Nederiglandse Roverheid werkt hier driftig mee om de toch al onderdanige bevolking het leven steeds een beetje zuurder en duurder te maken..

Hoog tijd voor een podium via websites welke twn dienste zijn voor de Nederlanders 👌👍🏼🖕🏿

http://www.bondoverheidszaken.nl/

Rechtszaak Zorgverzekeraar gewonnen!

Het gaat beginnen, einde 'verplichte' illegaleZorgverzekering!

http://bondoverheidszaken.nl/BREAKING!%20Rechtszaak%20tegen%20Zorgverzekeraar%20gewonnen!%20Het%20begin%20van%20het%20einde%20verplichte%20zorgverzekeringg/index.html

 

Beste Japiej, 

Als er geen verplichte zorgverzekering is voor elke burger, wie gaan dan de kosten betalen als zo'n onverzekerde burger een beroep doet op, zoals u schrijft :

"De Internationale Rechten v/d Mens stelt zelfs, dat een mens altijd recht heeft op medische zorg!"

Die kosten zullen dan betaald moeten worden door de andere- wel verzekerde- burgers, via belastingverhoging, het zal dan toch ergens van betaald moeten worden.

Mod.

wardje op 03-06-2018 22:56

N.B.O.  Ik heb er hier eerder op gewezen dat het zg. EU-tribunal,  "co-founder' (mede-oprichter) van het N.B.O. , een éénmans-beweging is. NBO kan ook niet spellen.  Zie de page 'press&contact'.

Oma op 07-06-2018 12:52

Stilaan worden de plannen van nwo duidelijk.....

Wim op 28-06-2018 00:07

Heb het artikel al hiervoor opgemerkt en dit is ook de reden, dat ik deze interessante website heb doorgegeven, om meer bekendheid van wat er in de werkelikjke wereld gebeurt. In de gewone kranten ga je dergelijke berichten niet lezen. Filiciteer Mod van Andernieuws om breder beeld weer te geven.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl