Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Verborgen economische crash: 43% Amerikanen kan voedsel en huur niet meer betalen

Ook almaar groter wordend deel van Nederlandse bevolking wordt door regeringsbeleid richting armoede geduwd

 
Je kunt met je kind altijd nog onder een brug gaan slapen... (Afbeelding: Getty Images (2)).

Onlangs kwam in de VS in het nieuws dat de meeste Amerikanen geen financiële buffer meer hebben, en tegenvallers van ‘slechts’ $ 1000,- niet meer kunnen betalen. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het nog veel erger gesteld is met de Amerikaanse bevolking: maar liefst 43% heeft niet voldoende inkomsten om basiszaken zoals huur (/hypotheek) en zelfs voedsel te bekostigen. Dat betekent feitelijk dat het land as we speak economisch aan het instorten is. We vragen ons serieus af in hoeverre ook ons eigen land -achter de kunstmatige optimistische propaganda berichten van de overheid- op eenzelfde verborgen instorting en massale armoede afstevent.

 

United Way verrichtte een uitgebreid onderzoek naar een groep Amerikanen die onder het stickertje ALICE werden geplaatst, een afkorting die staat voor ‘beperkte mogelijkheden’, ‘krap inkomen’ en ‘met werk’. Als voorbeeld worden kassières, pompbedienden, kinderopvangmedewerkers, winkelverkopers, thuiszorgers, schoonmakers en lager kantoorpersoneel genoemd – kortom, banen waar ook miljoenen Nederlanders van rond moeten zien te komen.

Gemiddelde hardwerkende burger in de problemen

Een doorsnee ‘Alice’ kan inmiddels niet langer alle rekeningen betalen, heeft amper of helemaal geen spaargeld, en moet harde keuzes maken tussen bijvoorbeeld goede zorg voor de kinderen of het betalen van de huur (/ hypotheek). Eén onverwachte dure reparatie van de auto, of een hoge rekening van een medische specialist, is voldoende om deze gezinnen over het randje te duwen.

‘Alice’ is de gemiddelde hardwerkende burger die ieder jaar een stukje minder van de vaste lasten kan betalen, die almaar duurder worden. Dat zal veel Nederlanders bekend in de oren klinken, en binnenkort vermoedelijk nog veel meer, aangezien de regering de BTW op basiszaken zoals voedsel van 6% naar 9% gaat verhogen, zonder dat daar een substantiële verhoging van inkomens en uitkeringen tegenover staat.

In de VS zijn er per staat aanzienlijke verschillen. Zo heeft North Dakota met ‘slechts’ 32% het laagste aantal ‘Alice’ gezinnen, en hebben Californië, New Mexico en Hawaii met 49% het  hoogste aantal. Uit Californië is zelfs een ware exodus op gang gekomen van lage- en middenklasse gezinnen die vooral de sterk gestegen lasten voor wonen en levensonderhoud niet meer kunnen betalen.

‘Velen van ons één tegenvaller verwijderd van financiële ramp’

Het overheidsbeleid om armoede tegen te gaan heeft gefaald. Zo verlaagt bijvoorbeeld Ohio al tientallen jaren de belastingen, maar toch verkeren veel inwoners in grote financiële problemen. In de andere staten is het niet anders.

‘De economische instorting is gekomen,’ constateert The Organic Prep blogger Daisy Luther dan ook. ‘Velen van ons zijn één personeelijk financieel drama verwijderd van een ramp.’ In haar eigen geval werd haar dochter langdurig ziek, wat haar maandenlange financiële reserves snel uitputte. Schulden had ze niet, met uitzondering van het afbetalen van haar auto. ‘Alles ging fantastisch, totdat dit veranderde.’

Welke landen gaan Venezuela achterna?

Ze wijst op de instorting van Griekenland enkele jaren geleden, waar nog steeds honderdduizenden gezinnen in pure armoede moeten leven. Uit Cyprus, Argentinië en zelfs Groot Brittannië komen inmiddels dezelfde signalen. Gaan deze en andere landen hetzelfde duistere lot tegemoet als het socialistische Venezuela, waar aan werkelijk alles een groot tekort is, en de overheid met keiharde hand een opstand van het uitgehongerde en in diepe ellende gestorte volk onderdrukt?

Volgens Luther en diverse analisten is het verhogen van het minimumloon niet de oplossing. Dit werd al in diverse Amerikaanse staten uitgeprobeerd, met als gevolg dat veel bedrijven werknemers begonnen te ontslaan omdat die niet meer te betalen waren.

De tering naar de nering zetten

Simpele oplossingen zijn er niet, want niet één Westerse regering is bereid om de in gang gezette ‘omverdeling’ (steeds meer geld weghalen bij de gewone burger, ten gunste van een klein clubje rijken en machtigen) aan te pakken. Op persoonlijk vlak kunnen mensen daarom het beste ‘de tering naar de nering’ zetten, oftwel: inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten, alleen voor de hoogstnodige zaken geld uitgeven, en proberen een klein spaarpotje voor tegenvallers op te bouwen (alhoewel dat voor veel mensen inmiddels onmogelijk is gemaakt, ook in Nederland).

Andere tips van Luther: leer weer zaken zelf te maken, want iedere voorraad gaat een keer op, en als er dan nog steeds een grote crisis is, kom je toch in de problemen terecht. Leer ook dingen te repareren in plaats van ze meteen te vervangen. Schrap overbodige ‘luxe’ goederen zoals allerlei dure verzorgingsproducten, en schakel over op ‘ouderwetse’, goedkopere middelen. En zet een streep door niet noodzakelijke zaken die veel geld kosten, zoals vakanties, de zoveelste andere jas of broek, het vervangen van meubelen, een nieuwe auto of TV, et cetera.

En last but not least: denk in het stemhokje eens aan de toekomst, in plaats van aan de immer loze verkiezingsbeloften van heersende elite, die zich overduidelijk steeds minder aantrekt van het welzijn van haar eigen onderdanen.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Ike op 22-05-2018 14:49

Het is een race naar beneden. Hetzelfe zie je in Nederland gebeuren. Allerlei vrijwilligers doen het werk voor de mensen die geen geld hebben en helpen zze met het geven van gratis voedsel. Goed? Ze repareren bijvoorbeeld een kast en doen daarmee het werk dat anders een timmerman of een meubelmaker betaald doet. De overheid en de rechtse partijen noemen het zelfs 'de participatiemaatschappij' en 'participeren' voor werklozen. Daarmee verplicht men werklozen voor hun uitkering te werken en verlaagt men eigenlijk het minimumloon. Omdat er steeds meer mensen participeren zet het de lonen onder druk en drukt het meer werk in de hoek van het minimumloon en drukt het meer mensen in deeltijdbanen waarmee ze het hoofd niet boven water kunnen houden of onbetaald overwerk. Rechts vind het prachtig, omdat zij daarmee bereiken wat ze niet kunnen bereiken met onderhandelingen met de vakbonden. Een lager minimumloon en meer mensen het minimumloon en mensen die gewoon voor weinig werken en daarnaast nog alles zelf moeten betalen. Rechts lacht zich te barsten. Als ze meer geld moeten geven aan het personeel, laten ze de prijzen stijgen, zodat de koopkracht van het personeel verdwijnt....

En ja ik vind het ook genocide als men het eigen volk of het volk in een ander land om laat komen door de honger of onbetaalbare medische zorg. Ik kan het dan ook wel begrijpen dat regeringen daarom oorlog proberen te voeren in andere landen (Wesley Clark's verhaal over de Neo Con's) om grondstoffen zo goedkoop mogelijk of zo duur mogelijk in hun eigen valuta te krijgen. Daarmee verplaatsen ze het aantal doden naar landen waar stemmers geen stem op hen of hun tegenstander in hun verkiezing uitbrengen. Ik ben er alleen fel tegen.

willy . op 22-05-2018 14:53

Dat is niet alleen in de VS , maar ook in Belgie is er verborgen armoede waarbij meer en meer mensen een beroep doen op de voedselbanken. dus ondanks de economische zogenaamde opbloei vallen veel mensen nog steeds in de armoede en dit omdat de huishuren te hoog zijn , de voedselprijzen, de energiekosten, internetkosten,schoolkosten, en vooral er is geen gratis gezondheidzorg . Dus rijken worden rijker en armen armer !! En een bejaardenhuis kost handenvol geld , en zo kan ik nog een tijdje doorgaan ! Shalom

Gerard op 22-05-2018 14:56

"... (wij moet toch op Xandernieuws Nederlands schrijven??) :  denk in het stemhokje eens aan de toekomst, in plaats van aan de immer loze verkiezingsbeloften van heersende elite, die zich overduidelijk steeds minder aantrekt van het welzijn van haar eigen onderdanen." Wij kunnen nog wel tot in het oneindige blijven waarschuwen, slechts een zéér kleine minderheid laat zich waarschuwen of laat zelf het verstand werken. En de verreweg overgrote meerderheid? Beeld je maar niets in, het blijft zoals het is of het wordt nog veel erger. De Nederlander is, hoe ziek, ziek, ziek dit ook klinkt, veeleer blij om te mogen verarmen en alle vrijheden in te mogen leveren dan dat die Nederlander zich daarover druk maakt. Op naar het volgende volksvermaak met de bierhersenen! (voetballen? wielrennen? zwemmen? Boer zoekt vrouw? Familiediner? Leukste meisje van de klas?)

Hubo op 22-05-2018 16:01

Ik zie dit al een jaar of 40 zo gebeuren en het was ook wel te voorzien vanaf die tijd.En zolang de boel niet een keer helemaal in elkaar klapt,wordt het iedere keer weer een beetje erger en zinken we verder weg in het moeras.Het is een ratrace in de wereld,maar ieder stapje dat we zo naar voren maken,wordt gevolgd door twee naar beneden.

40 Jaar geleden werd ook al gepraat over een nieuwe economische wereldorde,maar in die zin hoor je er allang niet veel meer over.Ik blijf erbij dat we toch een oplossing in die richting moeten zien te vinden.

Dago op 22-05-2018 16:01

Ik ben het hier slecht gedeeltelijk mee eens. Waar: er is een groeiende kloof tussen de wat rijkere mensen en de armere mensen. Maar deels is die zelf veroorzaakt. Mensen kopen in tijden van nood geen tweedehands spullen meer zoals vroeger: tweedehands kleding, meubels, niet dagelijks maar 1 keer per week boodschappen doen of zelfs een voorraadje aanleggen. Ook denken veel mensen alleen maar aan 1 baan ipv zich te ontwikkelen zodat ze extra geld kunnen omzetten. In Nederland zij veel mensen naast hun baan ook nog een ondernemer zij genereren wel extra veld. Koop ook eens geen luxe artikelen als het niet kan. Een buurfamilie van mij red zich prima met een oude pc. De man heeft leren instaleren en hoeft geen pc te kopen. Smartphone stuk? Kan ie zelf inmiddels ook oplappen. Kan ik inmiddels ook. Ik heb er eigenlijk ook geen tijd voor maar ik maak er tijd voor. Ik kijk gewoon minder tv. De mensen die geld hebben zie ik zelfredzaam zijn. Kost wat moeite, werkt veel beter als klagen. 

Johan op 22-05-2018 16:14

Het echte probleem ligt bij de steeds hoger wordende belastingen. Wie bruto € 100 bij zijn baas verdient betaalt uiteindelijk ongeveer 70% belasting daarover. Het vreemde is dat Nederlanders altijd roepen dat ze meer inkomen willen hebben en het bedrag op de Loonstrook omhoog moet.  Het ware beter als ze zouden eisen dat de belastingdruk omlaag zou gaan, de overheid niet meer toestaat dat Brussel ons van onze eigendommen berooft en Jan Publiek de overheid zou dwingen om efficiënt om te gaan met de haar toevertrouwde middelen.Enig idee hoeveel kinderbijslag naar het buitenland verdwijnt? Enig idee hoeveel die dwaze rechtszaak tegen Wilders kost?  Enig idee wat meneer Folkert de maatschappij de afgelopen 15 jaar gekost heeft? Enig idee wat er met alle binnenlandse en buitenlandse subsidies gebeurt? Enig idee wat de 'asielindustrie' opslorpt? Dat soort bedragen mag niet openbaar worden, want dan zouden we ons wild schrikken!  De overheid lijkt wel een bodemloze put, een rupsje nooit genoeg. En wij pikken het ......

Rom op 22-05-2018 16:22

MKB=de motor van de Nederlandse economie.Wat,als de lonen zo hard stijgen dat je je werknemers niet meer kunt betalen en niet meer kan concureren?Hebben jullie daar wel eens over na gedacht,dan alleen maar die holle frasen als machtselite en dat soort kreten?

Lars030 op 22-05-2018 16:30

@Ike op 22-05-2018 14:49

Goed onderbouwd, exact zo zie ik het ook. En dan niet te vergeten de massa-immigratie die almaar doorgaat: de islamisering en afrikanisering van ook ons Nederland. Terwijl de nood in eigen land huizenhoog is. Hoe gestoord wil je het hebben (hoi NWO, Bilderbergers).

En de dictatoriale Bende-van-Brussel (en hun slaafse policor trekpoppen in heel West-EU) lacht zich inderdaad te barsten. Verzet kan alleen nog van onderaf komen, dan maar met de 10% patriotten. Alles beter dan [1] Ook een Alice zijn/worden en [2] De rest van ons 'leven' op een matje de Koran citerend en nooit meer enige vorm van plezier in ons leven.

Anneke op 22-05-2018 16:52

Zeg al jaren dat de Europeanen helemaal niet zo rijk zijn,als men denkt. Veelal nep-rijkdom, m.b.v. (weet ik hoeveel) leningen en tweede hypotheken. In Amerika 'weegt' deze situatie een aantal 'grammetjes' zwaarder!

Sjors op 22-05-2018 17:19

De Verenigde Staten zijn al sinds 1934 failliet. Daarna zijn ze mokeveel gaan lenen en hebben de crisis dus eigenlijk bijna 100 jaar uitgesteld, maar de financiele klap zal daardoor alleen maar groter zijn.

Cefas op 22-05-2018 17:54

Veel verborgen armoede heerst er ook in Nederland. Als er geen voedselbanken meer zijn dan is er sprake van echt economisch herstel. Omgekeerd: het bestaan van voedselbanken is Het bewijs dat er geen sprake is van echt economisch herstel. Landelijke poltici staan veel te ver af van de burger, anders hadden ze dit veel eerder in de gaten gehad en er wat aan kunnen doen maar ze hebben hun eigen agenda en vechten elkaar de tent uit. Armoede zal hun worst wezen. Nederland wil veel liever bij de EU-sekte blijven ten koste van het landsbelang en armoedebestrijding.

ohje op 22-05-2018 18:00

Eindeloos geld en eindeloos grondstoffen.

Welke van die twee zal de mens breken.

pluto op 22-05-2018 18:22

Men wil dat de overheid overal voor zorgt, de overheid eist dan ook dat alles wat wij verdienen afdragen aan de overheid. Wij worden dan niet allemaal even rijk, maar wij worden allemaal even arm. uiteindelijk zullen wij allemaal aan het infuus van de overheid hangen. Dit alles gebeurd onder een liberaal kabinet.

Tom Hendrix op 22-05-2018 19:21

@Lars030: 16.30. uur. Zo is het gewoon, geheel met U eens.

Qvic op 22-05-2018 20:31

Ongeveer 80% van de bevolking geeft meer uit dan er binnen komt, maar in de politiek is dit 100%. Die geven altijd meer uit dan er via belastingen binnen komt, tevens gebeurt dit al vele tientallen jaren. De schulden worden telkens met nieuwe schulden gedekt, maar zo wordt de uiteindelijke schuld steeds hoger en hoger net zo met de rente die over de totale bedrag betaald moet worden. De overheid/politiek gaat er ook altijd vanuit dat de bevolking het verschil maar moet bijleggen in de vorm van steeds hogere belastingen. Maar dit kan de bevolking niet oneindig blijven volhouden, alleen dat begrijpen zij niet in de politiek. De tering naar de nering zetten al helemaal niet. Zo zijn er elk jaar meer uitgaven op een of andere manier. Net zo met het gemeentelijke OZB belasting, toen de huizenmarkt in elkaar viel werden de huizen tienduizenden euro's goedkoper. Maar de OZB belasting ging niet omlaag, maar juist omhoog. Want ons geldsysteem is alleen berekent op groei, op stabilisatie of krimp is het geldsysteem niet op berekent. Dus dan valt het om. Er moet elk jaar meer schulden aangegaan worden om het geldsysteem rendabel te houden voor de banken, maar de banken halen via de rente steeds meer geld uit het systeem. Want met schulden aan gaan wordt het extra geld voor de rente terug betalingen nooit als extra geld in de markt gepompt, maar er wel uit gehaald. op deze manier kan niet iedereen zijn schulden aflossen, omdat er simpel weg er geen geld voor de rente is in de markt. Met andere woorden: de banken geven geen economische stimulerende maatregels, maar verarmen de economie steeds meer. Daarbij geldt dat bij iedere lening de geldwaarde van de al bestaande geld steeds minder waard wordt. Sinds we de Euro hebben is de inflatie al meer dan 60%, maar onze lonen zijn niet met 60% mee gestegen. Dus iedereen op enkele na hebben moeten inleveren en dat geeft de verarming voor het gewone volk. De inflatie is gemiddeld 4% per jaar geweest i.p.v. de overheidspropanda ons verkondigd dat het amper 1,5% per jaar is. Nu de spaarrente bijna 0% is geworden, verdampt ieder spaarpotje met 4% per jaar en als het spaarpotje meer dan 25.000 euro bevat, moet je over het meer bedrag nog eens 1,2% belasting betalen. Dan krimpt jou spaarpotje met 5,2% per jaar. Dan is het toch niet vreemd dat steeds meer mensen in de geld problemen komt. De rek is er al lang uit bij de bevolking, alleen de mensen die in de politiek zitten willen steeds meer geld van jou hebben, want zij hebben altijd geldnood. 

Barbara op 22-05-2018 21:39

@Ike, geweldige bijdrage!!!

Hansie op 22-05-2018 22:01

Nou, dan mogen ze wel vlug beginnen met meer bruggen bij te bouwen,anders moeten we voor plekje onder de brug huren,of kopen!

Ernie van de Wal op 22-05-2018 22:26

Er zijn veel oorzaken. De EU is een dure hobby, zeker met haar transferunie, energietransitie en immigratie. Toenemende kosten, die door de belastingbetaler moeten worden opgevangen. Bij die immigratie zit ook een groot en duur leger aan advocaten, die links lullen, maar hun zakken rechts vullen. 

Maar veel consumenten bestellen graag daar, waar het product het goedkoopst is. Veel over internet en daarbij komen heel wat mensen qua werk aan de zijlijn te staan. Veel laagbetaalde krachten en een kleine laag die heel veel verdient. En daar kunnen we de EU, migratie, of de CO2 hysterie niet de schuld van geven. Voor iedereen het goedkoopste product en tegelijk voor iedereen een baan, dat werkt domweg niet. En we zien ook graag, dat de winkels op zondag open zijn. Wat de winkeliers veel geld kost, maar nooit de passende omzetstijging zullen boeken.

Als je dit probleem wilt aanpakken, kan dat via de stembereaus. Hoewel de spoeling dun wordt. Ook een SGP vindt dat er zondags niet gewerkt mag worden vanwege de 10 geboden. Maar een notoire leugenaar kan bij zijn zoveelste leugen wel rekenen op bijval van de SGP.

Wat we zelf kunnen doen -en daar kan je echt het verschil maken- is winkelen bij lokale bedrijven. Eventueel weer terug naar de coöperaties, waar de menselijke maat wel weer geldt.   

HE op 22-05-2018 22:39

Onder een brug slapen in Nederland  is zeker geen optie. U bent dan namelijk in overtreding vanwege of illegaal camperen of landloperij en riskeert u een flinke boete die u dan toch niet kunt betalen dus slaapt u gewoon lekker in de cel.

Mark S. op 22-05-2018 23:20

Ik vind het goed te vernemen (via RT nieuws op youtube) dat er vandaag zware en massale protestbijeenkomsten waren in Parijs en de rest van het land tegen de sociaal economische hervormingen van Macron.

https://www.youtube.com/watch?v=PSTEMrYCF4c

https://www.youtube.com/watch?v=ZE1nYyNsdgk

Daar kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen over hoe in actie te komen tegen het regeringsbeleid van Rutte.

Ik vind Macron samen met Merkel de twee gevaarlijkste pro EU politici die er zijn. Alles wat ze doen doen ze fout en ze leiden de EU naar de totale ondergang. Ik heb dus wel symphatie voor deze demonstranten behalve voor de vernielingen aan winkelruiten ed. want ik vind dat je met je handen van andermans eigendommen moet afblijven zeker als dat eerlijke hardwerkende mensen zijn. De aangerichte vernielingen keur ik dus af. Maar het massale protest tegen Macron vind ik prima.

Cefas op 23-05-2018 00:04

Prelude op Openbaring 18: 11-24? Heel onze economie is een grote zeepbel en stort straks als een kaartenhuis in elkaar.

 

Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Kees op 23-05-2018 01:16

De bodem lijn is:  wie zijn bed opmaakt zal er in slapen . Dus zoals altijd met de Hollander  , er wordt veel  gemouwd , zoals op dit commentaar by xander, op bijeenkomsten , parties  .  Verder doet men niets .  De meeste mensen hebben het niet eens in de gate dat het slechter gaat , tot dat het helemaal te laat is 

Als men te hard praat in het openbaar over de emigratie , wordt er gezegd  ,, Hou je mond ,, en dan kijk men bang om zich heen .   Onze voorvaders draaien zich om in hun graf .

Oma op 23-05-2018 01:34

De tering naar de nering zetten?? Daar word ik dus woest van! Net als van al die andere 'tips', loop naar de hél! Onze verarming is georkestreerd, dit is beredeneerd en uitgedokterd met klap op de vuurpijl het wijzen naar de bevolking voor het verspillen en verkwisten door de politieke misdadigers van zoveel mogelijk belastinggeld om dan drogredenen te kunnen verzinnen om onze verarming door 'inleveringen' te verdoezelen, ordinaire, legale roof is dat!

Ons inkomen krimpt alsmaar en prijzen stijgen, vaak kunstmatig en door meer accijnzen/btw/belastingen te heffen, zó worden wij sluipend verarmd! Intussen verrijken corrupte politici zichzelf, delen miljarden uit aan bedrijven/werkgevers en breken álle sociale verworvenheden af waarvoor gevóchten werden!

En néé, andere politieke partijen zijn niet het antwoord, ze zijn állemaal chanteerbaar en in de tang van eu-strategie, zelfs de meest goedmenende idealist zál buigen of het lot delen van Pim Fortuyn. Enkel rechtstreekse, écht democratische inspraak en beleid door de burgers kan deze ramp afwenden, volksopstand of zodanige druk op de politiek dat algemeen welzijn prioritair moet worden...anders ziet de toekomst er niet erg rooskleurig uit voor ons.

mientje op 23-05-2018 01:43

Het " gewone " volk is heel sterk en met velen. En helemaal niet dom. De elite weet dit en is er bang voor.

Die kracht moeten we pakken!

Tom Hendrix op 23-05-2018 08:24

@Cefas: 00.04. uur. Zo zie ik het ook, Cefas. Maar inderdaad, we kunnen op het Geloofsforum hier nog het e.e.a. over zeggen.

Hubert Luns op 23-05-2018 08:30

Wij denken altijd dat dit soort zaken ons overkomt, maar er zit een plan achter met als doel ons tot willige slaven te maken. Allerlei noodzakelijkheden gaan onnodig in prijs omhoog en de grijpgrage overheid is als de hollebolle Gijs. Zolang we door tirannen geregeerd worden zal het alleen maar erger worden. En de stembus? Het maakt niks uit of je door rechts of links wordt gebeten.

Elske op 23-05-2018 09:17

Dago en Qvic hebben gelijk. Het is een combinatie van...De consument blijft spenderen, terwijl ze in goede tijden zuinig zou moeten zijn; niet de nieuwste mobiele telefoon, tv aanschaffen. Schaf eens teweedehands aan! Ik zal dit even verduidelijken. Ik ben zelf als arme student begonnen. In arme wijk gewoond, hard gewerkt, hard gespaard, zodat we aan het einde van de studie geen cent schuld hadden. Ook nadien hard gewerkt en gespaard en in oude auto's gereden, geen dure vakanties, maar wel flink kunnen sparen. Nu, 25 jaar later, zijn we miljonair. Hebben huizen gekocht waar huurders in zitten. Zij hebben mooiere telefoons, nieuwere auto's dan dat wij hebben en...zij betalen de huur niet omdat ze zgn. geen geld hebben. Dit is de moraal van tegenwoordig. Eerst consumeren en feest vieren en dan aan de vaste lasten denken. Ik schat in dat 70-80% van de Nederlanders het aan zich zelf te danken heeft dat ze in de schulden zit; men onsumeert teveel, spaart niet of is gewoon lui! Sorry dat ik het zeg. De overheid doet nog een duit in het zakje door te hoge belastingen te heffen (overheid geeft gewoon teveel uit, wat ook niet zou mogen). Kortom onze Hollandse zuinigheid en nuchterheid die we 50 jaar geleden nog hadden is in het rioolputje beland en zorgt ervoor dat we onder bruggen belanden.

Robie op 23-05-2018 10:06

Zal ook veelal komen door de ellenlange lijst met militaire acties van ze.

Dat heeft ze echt gruwelijk veel geld gekost,nu elk jaar meer geld naar het leger en je loopt van zelf leeg erop.(dit jaar al meer dan 700 miljard ex ontwikkeling van nieuw spul)

Geven zelf meer uit dan de rest van de wereld samen tel de overheidsschuld erbij dan nog die van de Staten afzonderlijk,steden en je bent al failliet.

Irak was al goed voor een miljard per Dag en dat 10 jaar lang,komt de rest er nog bij.

Kijk in Europa wat die immigranten kosten,zijn al 100 miljarden per jaar die eraan worden uitgegeven zonder enig zicht op verbetering,zal alleen nog maar maar weer worden dan. Of al die ambtenaren en Brussel met al die onzin wetten en projecten dan is het een een race naar de bodem

MP op 23-05-2018 10:11

De belastingen zijn het probleem. Door accijnzen wordt alles een keer zo duur. Ook bij verzekeringen worden belastingen geheven. En dit stijgt elk jaar iets. Het probleem zit hem in een te dure overheid die alles voor de rijken, koningshuis en de koninklijke bedrijven doet maar geld wil vangen van de rest omdat te kunnen bekostigen.

MP op 23-05-2018 10:13

En het economische systeem is alleen berekend op groei. Terwijl stabiliteit een veel beter uitgangspunt is dan blinde groei.

veteraantje op 23-05-2018 13:12

laatst bij de Alpha-Hotel boodschappen gedaan... 1 tas met 2x cola 2x melk 2x vleeswaren... Koste mij rond de €16,-

Wekelijkse boodschappen kosten bij ons nu € 130,- bij de L.I.D.L.

Wordt alleen maar duurder allemaal....

MP op 23-05-2018 16:24

Vrede blijf jij maar lekker verder dromen van de American dream. God heeft net zo weinig op met Trump als al zn voorgangers. Er is maar een iemand belangrijk voor God en die wordt de laatste koning/president voor altijd. Net als babylon zal ook America/ het Westen vallen.

ster op 23-05-2018 21:04

Wat ook belangrijk is zelf truien leren breien en zelf kleren naaien, want die gaan vele malen langer mee dan gekochten en je ziet er ook prachtig erin uit. En van meerdere kapotte kleren kan je ook 1 mooie kledingstuk maken en ebn je een vlees eter en het word je te duur, niks aan het handje wij eten frikadellen ook bij aardappelen en bij gemende groenten en rijst en dat meestal in stukjes gesneden en vaak ook gekruid zodat het iedere keer een beetje anders smaakt. Bij gehakt doe ik vaak een beetje gekookte rijst en rauwe ei erbij en gekruimelt oud brood (wat zout peper en wat kruiden naar smaak erbij) zodat we meer gehaktbollen hebben. Zo zijn er vele dingen waarbij je veel geld kan besparen bv; ook je goed warm kleden zodat de thermostaat flink naar beneden kan, 16 graden is hier heel normaal of minder. Gewoon goed zuinig leven zodat je niet uit huis gezet hoeft te worden. Helaas houd dat in, een beetje fris in huis hebben in de winter, maar het wend heel snel en ik voel me niet zielig, maar wel een sterk mens die de kou in huis aankan en de armoede weet te omarmen en er goed ermee weet om te gaan.

toeschouwer op 24-05-2018 10:58

rekensom, als  85% van de wereld rijkdommen bij de 1% rijken ligt=99% van de wereld populatie aan het werken voor de 1% rijken elite/slaverny bestaat niet meet officieel... ,met dank aan lobyisten en politiekers die de wet maken voor de 1% elite, overheden met steeds  tekorten  altijd besparingen belastings verhogingen extra taxen...... omdat de elite niet bijdraagd aan de maatschapij? de 1% geniet van belastings paradijzen en niet te vergeten de achterkamertjes en achterpoortjes, als er geen eerlijke herverdeling van kapitaal is krijg je een neergaande armoede spiraal die al enkele decenia bezig is en versneld want de elite heeft nooit geld genoeg , het hele pôlitieke spel is poppenkast voor  de gewone mensen wat er echt gaande is word besproken in achterkamertjes,,

Agenda 21 op 24-05-2018 12:48

Balkenende is een aanhanger van Amitai Etzioni (geboren als Werner Falck) die het Communitarisme, in feite de Participatiemaatschappij, propageert.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Amitai_Etzioni

Er lijkt geen weg terug.

Agenda 21 op 24-05-2018 12:54

De 'Energeitransitie' (voortkomend uit het vileine Verdrag van Parijs en de klimaathoax) en de Zorgverzekeringspremie resulteren erin dat het leven voor de meesten onbetaalbaar wordt gemaakt.

Vooropgezet en uiterst doortrapt.

Dit is al ingezet in de jaren '70 (De Overheid: "Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid"), toewerkend naar een maatschappij waarin een gezin niet meer kan rondkomen met één kostwinner.

P. Puk op 24-05-2018 16:48

We zijn hard op weg naar een totale, wereldwijde economische ramp. Het gehele monetaire stelsel zal imploderen. Gevolg: dan maar oorlog voeren met wat we nog over hebben.

marnix op 24-05-2018 19:57

Waarom moet alle cash weg? Bij een opgezt conflict staat alle dogitaal geld in 1 min op rekeningen aan de andere zijde vd  Wereld in naamloze fondsen.  De perfecte Hold-Up op alle spaar te goeden. Hadden we maar meer naar de generatie geluisterd die alle spaarcenten verloren tijdens de opzet van WW2

Oma op 25-05-2018 03:52

@Vrede op 23-05-2018 12:50

Ah, amerika heeft het nog nooit zo goed gedaan? Dan toch niet voor de steeds maar groeiende brede laag armen. De kloof tussen arm en rijk is nog nooit zo groot geweest. Trump is een zakenman, niet vergeten en dan telt enkel winst,winst,winst...natuurlijk ook populist, zich geliefd maken en de schijn hoog houden kunnen ze allemaal perfect want de verslaafden, de werklozen, de ouderen, armen worden uit het beeld gehouden. Enkel successen mogen getoond worden want het imago is belangrijk.
In plaats van zich overal ter wereld te gaan bemoeien en nog wat oorlog te stoken zou hij zich beter bezighouden met te zorgen dat iedere amerikaan basisbehoeften heeft zoals een dak boven het hoofd, medische zorg, onderwijs (betaalbaar ipv peperdure leningen!) een pensioen, voldoende voedsel etc....een sociaal systeem in plaats van dure verzekeringen zodat ménsen niet worden uitgesloten van levensnoodzakelijke dingen zoals medische verzorging - hoe barbaars is het dat een zieke de dokter en medicijnen niet kan betalen? Das maar één voorbeeld....
Overal in de wereld is het hetzelfde: grote mond, smijten met het geld van hun bevolking, politieke spelletjes en oorlogje spelen terwijl de toestand van het land en voor de eigen bevolking rampzalig is en ze niks anders doen dan goed-nieuws shows verkopen, állemaal, ook trump....als de arabieren alleen al hun investeringen, kapitaal ineens zouden terughalen uit amerika, dan ligt het op zn gat, failliet, behalve de clans van de oorlogsindustrie oa de bushes en de politiek. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de misleidde soldaten die onwetend gebruikt werden/worden als medische proefkonijnen met hun 'vaderlandslievendheid' waardoor hun hele leven verwoest wordt....
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl