HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘VS en Israël starten offensief tegen Iran in Syrië’; nog geen tegenaanval

Syrische media: Iran en Hezbollah klaar voor vergeldingsaanval op Israël – Netanyahu in Moskou voor ‘belangrijkste gesprek ooit’ met Putin

Met een raketaanval op Iraanse raketten en lanceerinstellingen in El-Kiswa bij Damascus heeft Israël gisterenavond onmiddellijk gereageerd op het opzeggen van de kerndeal met Iran door president Trump. Volgens Israëlische defensiespecialisten was het zelfs het startsein van een gezamenlijk offensief met de VS, met de bedoeling om Iran helemaal uit Syrië te verjagen. In het noorden van Israël worden in tal van plaatsen schuilkelders in gereedheid gebracht voor een eventuele tegenaanval, die er vooralsnog niet meteen lijkt te komen.

 

Volgens Syrische media staan Iran en Hezbollah klaar voor een vergeldingsaanval op Israël. Israëlische defensiespecialisten hebben tot nu toe echter geen directe activiteiten waargenomen die zouden kunnen wijzen op raketlanceringen. Wel zijn er al dagen ‘ongewone’ Iraanse militaire verplaatsingen in Syrië.

Generaal Qassem Soleimani, commandant van de Iraanse strijdkrachten in de regio, lijkt af te wachten met een reactie totdat hij Israël kan verrassen, ondanks het feit dat zijn bazen in Teheran gezworen hebben onmiddellijk aan te vallen als Trump de in 2015 gesloten nucleaire overeenkomst –die het overgrote deel van het Iraanse kernprogramma intact hield- zou opzeggen.

Israël mobiliseert reserves, stelt afweerraketten op

Israël heeft ondertussen diverse reserves gemobiliseerd voor alle strijdkracht onderdelen, en tevens een groot aantal raketafweerbatterijen langs de grens met Syrië op de Golanhoogte opgesteld. Ook zijn er constant gevechtsvliegtuigen in het luchtruim actief.

Europa was fel tegen het opzeggen van de overeenkomst met Iran, maar Frankrijk en Groot Brittannië zouden achter de schermen volop met Amerika meewerken, en steeds meer vliegtuigen en troepen naar Syrië sturen.

Netanyahu in Moskou voor ‘belangrijkste gesprek ooit’ met Putin

De Israëlische premier Netanyahu is vandaag op uitnodig van president Putin aanwezig bij de Victorie Mars militaire parade in Moskou, die ieder jaar plaatsvindt ter gedachtenis aan de overwinning op Nazi Duitsland, en de 20 miljoen Russen die in die oorlog de dood vonden. Putin en Netanyahu hebben maar liefst 2 ½ uur de tijd om over de uitermate gespannen situatie in Syrië te spreken.

Netanyahu verklaarde dat gesprekken met Putin altijd belangrijk zijn, maar deze dat meer dan ooit is, vermoedelijk omdat beide leiders beseffen dat een nieuwe grote Midden Oosten oorlog vrijwel onvermijdelijk is geworden.

 

Xander

(1) DEBKA

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

René van Zalk op 09-05-2018 12:58

Het opzeggen van de overeenkomst met Iran is gezien de situatie het beste wat Trump kon doen. Iran is een terroristische staat, daar zijn vele bewijzen voor. Iran heeft zichzelf in de nesten gewerkt. 

willy . op 09-05-2018 13:46

In Moskou is de premier van Israel te gast op een groot militaire parade en Poetin gaat zij aan zij met deze premier en lijkt de kant van Israel te kiezen,en laat ons dat hopen dat dan iran zich wat koest houdt. Het is natuurlijk ook weer president Trump die met het opzeggen van het akkoord olie op het vuur heeft gegooid en de toestand wordt er op die manier niet simpel op ! Ook nu de radicale en pro Iraanse beweging Hezbola'h haters van Israel het straks voor het zeggen hebben in Libanon zou het kunnen dat er voorlopig regionale conflicten kunnen uitbreken die gezien alle grootmachten er aanwezig zijn tot een oorlog op grotere schaal kan leiden, ook trump waarschuwde Iran voor geen miltaire acties te ondernemen! En de Navo wat gaan die doen want die zijn in Jordanie ook aanwezig ? Stevenen we nu af op die laatste wereldoorlog? Missxhien wordt dit hemelvaartweekend een cruciale periode en misschien moeten we de hemel in het oog houden, wie weet? shalom

van buiten op 09-05-2018 14:12

Een heel gevaarlijk punt is, als rusland zich totaal terug trekt dit heel veel gevolgen zou inhouden met veel slachtoffers aan beide zijde,s

Ron op 09-05-2018 15:05

Helemaal mee eens, Willy! (14.12). Meer dan ooit de hemel in het oog houden; de tekenen der tijden, en daarnaast wat de Bijbel zegt spreken voor zich! Ik denk met name aan Jesaja 22:6, waar sprake is van Elam (zuid-Iran), die de pijlkoker heeft opgenomen, en Jeremia 49:35,36, dat de boog van Elam verbroken zal worden, en haar inwoners naar alle windstreken verstrooid". In dat laatste hoofddtuk staat  ook iets over Damascus. "Het keert zich tot de vlucht en schrik heeft het bevangen". Wat een vluchtelingenstromen hebben we de afgelopen jaren al zien komen....        Shalom -  שלום  Ron

 

Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

P. Puk op 09-05-2018 16:43

De opgebouwde Iraanse oorlogsmachine helemaal platgooien is de enige remedie en zal het regime in Iran zwaar onder druk zetten.    

vlokje op 09-05-2018 17:09

Precies kan ik het niet zeggen maar die kern deal is minstens 3 jaar oud,van 2015, en misschien wel binnenkort 3,5 jaar

Vernietiging damascus aanstaande? 

En nu wordt  dat kerndeal verbond op gezegd, bijbel getrouwen weten wel waar ik heen wil, maar ik weet het niet zeker

Weesie op 09-05-2018 17:37

Hypocriet

https://www.vredesmuseum.nl/download/irakrapport.pdf

Rien op 09-05-2018 17:57

De enige reden van het aanhouden van atoomaccoord is dat westerse landen met hun grote bedrijven zaken kunnen doen met Iran

Geen enig westers land wordt bedreigd door Iran 

Wat een hypocrisie

Israel heeft altijd gezegd geen Iraanse aanwezigheid te dulden in Syrië

Hopen dat de ayatollahs inbinden en ze eens gaan zorgen voor hun eigen mensen het enige wat ze doen is geobsedeerd te zijn tegen het zionistische Israël 

Rothes op 09-05-2018 18:44

De spindokters hebben hun werk knap gedaan.

Over Saudi Arabië en de golfstaten van wie vast is gesteld dat zij IS en andere teroristische organisaties in 

Syrië en daarbuiten financieren en logistiek ondersteunen,wordt niet gesproken.

Facinerend om te zien hoe gemakkelijk de aandacht naar Iran wordt verlegd en de massa hier zonder vragen achteraan holt.

pluto op 09-05-2018 18:53

Europa en natuurlijk Nederland vinden dat de "deal" met Iran niet verbroken mag worden, de oorlog wordt dichterbij gebracht is opvatting.

 

Vanavond gesprek met de vice president gehoort over de Iran deal op tv.

Nergens hoor ik over de balistische raketten die Iran in hoog tempo aanschaft, nergens hoor ik over troepen en oorlogs materieel die Iran opstelt in  Syrie, nergens hoor ik over de constante bedreigingen die Iran richting Israel slaakt.Het speelt geen rol, het zijn immers joden die bedreigd worden! Het Europa van de holocaust heeft zijn beul gevonden, Iran!! 

Nederland? nederland levert opnieuw de jood uit aan haar beulen, precies als in WO2 , dit maal met 1 adres, Israel!!

Eelke Piers op 09-05-2018 20:19

@ René van Zalk op 09-05-2018 12:58

Dit is niet het beste dat Trump kom doen. Beter was geweest om Iran te vertellen dat er opnieuw over de overeenkomst onderhandeld moest worden en, als dat geen resultaat opleverd, dan pas opzeggen.

Wehrmachtfan op 09-05-2018 20:20

hup iran hup. Zoals israel geen iran in syrie duld. duld ik geen israel in het midden oosten. rusland. europa afrika en azie en met mij veel meer dan het totaal aantal inwoners van Israel x 10.

Hubo op 09-05-2018 20:49

Het is niet duidelijk wat deze aanval nou zo speciaal maakt.Er was er een dag of wat geleden ook al eentje.Er zijn er zelfs meer dan honderd geweest stond hier een dag of 14 geleden.Geen van deze aanvallen heeft tot een vergeldingsaanval geleid.Er is maar één israëlisch vliegtuig neergehaald.

Hezbollah en Iran zijn in Iran aanwezig op uitnodiging van de regering en bieden hulp bij het bestrijden van het terrorisme en gewapende opstandelingen in dat land.Er zijn op dit moment  geen aanwijzingen dat het om een aanval op Israël gaat.

De Israëlische aanvallen zijn onder deze omstandigheden volkomen misplaatst.Het zijn regelrechte provocaties met de bedoeling een groter conflict uit te lokken.

Het komt over als een vriendschappelijk gebaar van Putin om Netanyahu op deze dag uit te nodigen.Als ik Putin was,zou ik liever uit een ander vaatje tappen,maar dat hangt wel af van de reëele mogelijkheden.Persoonlijk kan ik voor de opstelling van Israël geen greintje respect,sympathie of begrip meer opbrengen.Ik ben alleen maar woedend.

Gerard op 09-05-2018 20:54

@ pluto op 09-05-2018 18:53. Je hebt gelijk. Het nederlandse volk heeft naar de aard van overwegend de meesten, al sinds W.O.II op lafaards en verraders gestemd. Daarom ook werden tijdens W.O. II verhoudingsgewijs de meeste Joden in Nederland, met haar zichzelf roemende 'nuchtere volk', op zeer verachtelijkie wijze verraden. Vanavond weer op t.v. gezien hoeveel Nederlandse 'zwerfjongeren' er alleen al in Rotterdam zijn, terwijl iedere  islamiet enonderwereldfiguur uit Arabië hier de beste behandelingen krijgen, ja voorkeursbehandelingen als het om toewijzing  van woningen gaat. Een volk dat haar eigen jeugd en overigens ook haar eigen ouderen (verhoging A.O.W.-leeftijd waarvoor ze zelf tientallen jaren betaald hebben!!!) zo dieptreurig verraadt, is niet een volk. Dat is een samenraapsel van ontaarden en wilden, die in de leugen geloven en de leugen liefhebben en daarom hun geestverwanten als leiders kiezen en aanstellen.

Cale op 09-05-2018 22:03

¨Iran is een terroristische staat, daar zijn vele bewijzen voor.¨ O ja? Geef eens een voordbeeld?

Nieuw Begin op 09-05-2018 22:06

Geef uzelf een (gratis) account om Leon de Winter's commentaar in de Telegraaf te lezen:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2014271/moedig-en-terecht-wat-trump-heeft-gedaan

jottum op 09-05-2018 22:21

Niet dat ik pro iran en rusland ben, maar een wereld-overheersing door de goldman sachs en hedgefunds zie ik ook niet zitten, evenmin als door pecunia-geile sheiks in olie-staten of landbezittende europese adel..

Maar hoop wel dat machthebbers die iets kunnen tegenzetten, hun verstand gebruiken en niet enkel tot de conclusie komen dat israel het probleem is en daarop de pijlen richten.. Want het is namelijk gewoon olie- en gashandel en belangen die erachter zitten. Zo heeft saoedie op zijn minst $80 per vat nodig om de beursgang rendabel te maken, om maar een voorbeeld te noemen, en zijn strubbelingen welkom. Afgezien de intrinsieke weerzin in de vs van iets wat russisch klinkt, is of meewerkt daarmee.

Terwijl dat land van politie tot justitie in schijnheiligheid omvalt: https://www.zerohedge.com/news/2018-05-08/criminal-probe-launched-against-disgraced-ny-attorney-general-schneiderman    

Anyway, wens allen wijsheid toe in het volgende potje stratego.

jottum op 09-05-2018 22:21

Niet dat ik pro iran en rusland ben, maar een wereld-overheersing door de goldman sachs en hedgefunds zie ik ook niet zitten, evenmin als door pecunia-geile sheiks in olie-staten of landbezittende europese adel..

Maar hoop wel dat machthebbers die iets kunnen tegenzetten, hun verstand gebruiken en niet enkel tot de conclusie komen dat israel het probleem is en daarop de pijlen richten.. Want het is namelijk gewoon olie- en gashandel en belangen die erachter zitten. Zo heeft saoedie op zijn minst $80 per vat nodig om de beursgang rendabel te maken, om maar een voorbeeld te noemen, en zijn strubbelingen welkom. Afgezien de intrinsieke weerzin in de vs van iets wat russisch klinkt, is of meewerkt daarmee.

Terwijl dat land van politie tot justitie in schijnheiligheid omvalt: https://www.zerohedge.com/news/2018-05-08/criminal-probe-launched-against-disgraced-ny-attorney-general-schneiderman    

Anyway, wens allen wijsheid toe in het volgende potje stratego.

jottum op 09-05-2018 22:21

Niet dat ik pro iran en rusland ben, maar een wereld-overheersing door de goldman sachs en hedgefunds zie ik ook niet zitten, evenmin als door pecunia-geile sheiks in olie-staten of landbezittende europese adel..

Maar hoop wel dat machthebbers die iets kunnen tegenzetten, hun verstand gebruiken en niet enkel tot de conclusie komen dat israel het probleem is en daarop de pijlen richten.. Want het is namelijk gewoon olie- en gashandel en belangen die erachter zitten. Zo heeft saoedie op zijn minst $80 per vat nodig om de beursgang rendabel te maken, om maar een voorbeeld te noemen, en zijn strubbelingen welkom. Afgezien de intrinsieke weerzin in de vs van iets wat russisch klinkt, is of meewerkt daarmee.

Terwijl dat land van politie tot justitie in schijnheiligheid omvalt: https://www.zerohedge.com/news/2018-05-08/criminal-probe-launched-against-disgraced-ny-attorney-general-schneiderman    

Anyway, wens allen wijsheid toe in het volgende potje stratego.

Timetraveler op 09-05-2018 22:33

Zowel de accoord met de VS en Iran was een wassen neus net als de aanstaande accoord met N-Korea waarschijnlijk ook zal zijn.

In Iran vinden ze dat ze recht hebben op kernwapens om zich tegen de "grote" en "kleine" satan (VS en Israel) te verdedigen. Maar hun grootste vrees is hun aartsvijand en nabije buurland Saudi Arabië. De oorlog in Jemen die nu gaande is ,is een proxy oorlog tussen deze twee landen (Sjiieten tegen  soennieten).

Nu Iran ook zijn invloed in Syrie aan het vergroten is door materieel , manschappen en steun aan verschillende pro iraanse groeperingen zoals Hezbola , is Israel gedwongen, voor zijn eigen veiligheid, om actie tegen de iraanse troepen in Syrie te ondernemen.

Nu is de vraag wat gaat Rusland en China doen? Misschien zullen ze tijdelijk afzijdig blijven. Maar als het te lang duurt, dan kan het zo zijn dat bijvoorbeeld door interne binnenlandse krachten in zowel Rusland als China, Poetin en Xi, om geen gezichtsverlies te lijden, kunnen deze ook actief met de oorlog mee gaan bemoeien. En vergeet ook niet de situatie met de Oekraine. En als dat gebeurt dan is de eindstrijd de WIII begonnen.

De Clintons zijn in ieder geval van plan om de VS binnenkort te verlaten. Een teken dat het deze keer menens wordt?

Rothes op 09-05-2018 22:49

Waarom staan de USA, Rusland, China, Pakistan, India, Frankrijk, Engeland zichzelf wel kernwapens toe maar verbieden zij dit andere landen? Is dit niet een beetje hypocriet? Hebben alleen deze landen het patent op gezond verstand? Wordt er niet gemeten met twee maten?

Overigens is het algemeen bekend dat ook Israël over kernwapens beschikt. Is het dit feit in ogenschouw nemend, logisch dat Iran de nieuwe beul van Israel is? De vraag stellen is hem beantwoorden. Het gaat zoals altijd om dollars. Nu de Iraanse oliekraan wordt dichtgedraaid rinkelen de kassa’s in Saudie Arabië en bij haar bondgenoot de USA. De prijzen aan de pomp zijn nu al gestegen. 

Marcus op 09-05-2018 23:55

Check Twitter nu. Israëlische doelen aangevallen door Syrie/Iran als vergelding op gisteren. Het is begonnen. 

Arno op 10-05-2018 00:34

Marcus geef eens een linkje, ik kan niks vinden..

Houd uw eerste nickname aan, aangepast. Mod.

Cale op 10-05-2018 02:10

Rene van Zalk. Wat Trump nu voor elkaar heeft is een mogelijke totale oorlog in het MO. Zit jij daar op te wachten, veilig achter je computer? Zolang je plekje nog veilig is..

Die Amerikanen zijn volledig van het pad af. Al jaren lang. En maar weinigen die dit willen inzien.

Wim op 10-05-2018 04:10

Iraan gaat momenteel niets doen en wacht af, wegens volgende week en bijeenkomst, op vrijdag 18 mei 2018 is er Navo bijeenkomst. De zenuwen en angst bepalen de steming in Brussel, in de aanloop van de Navo top, komt ook de Amerikaanse President, Trump op bezoek, om nadien verder met de Europese leiders te ontmoeten, wegens het atoom overeenkomst van Iraan, dat toen ook Amerika ondertekend heeft, voor akkoord en nu de nieuwe President van Amerika, onverwacht wil anuleren.

De Europese leiders trachten, Trump nog te overhalen, om het atoom akkoord met Iraan en Europa niet te verlat en, om bepaalde reden, niet de juiste weg zou zijn, en hierdoor nog meer spanningen in midden oosten kunnen veroorzaken, zeker niet uitgesloten. Nu is het de vraag, of de Europese leiders, de President Trump kunnen overtuigen, om de Iraan deal als nog te aanvaarden, mits betere voorwaarden in de overeenkomst nog worden aangepast, vermoedelijk nog oplossing zou kunnen komen, indien Iraan hier met akkoord zou gaan, is nog ander heikel punt.  Dit zou nog mogelijke tegemoedkoming van Trump in mogelijk onverwachte positieve uitspraak kunnen komen, ook niet wens uit te sluiten.

Europa heeft ook veel kapitalen belangen en volop zaken doen met Iraan, zich ook niet willen laten dicteren, omdat President Trump het gesloten atoom akkoord plots wil opblazen. Trump zal wel gelijk hebben, i.v.m. de overeenkomst, die onvoldoende waterdicht is, mij wel kan voorstellen. Wegens er te weinig in de voorwaarde vermeld wordt, i.v.m. zijn aanwezig eigen atoomprogramma en intallaties, om dit in het geheim alsnog verder en atoom bom zou kunnen bewerkstelligen in het geheim, niet uitgesloten is, en mogelijk ook hier verder in geheim  mogelijk al bezig waren.  Volgens ik de nieuwsberichten zelf analyseer, is dit het grote probleem van de overeen-komst. Indien de Europese leiders, volgende week samen komen, zal men de President, Trump trachten hem als nog te overtuigen. Indien er  dringende aanpassingen van atoom akkkoord, nog wel eens positief zou kunnen verassen, indien Iraan aan mee wens te werken, i.v.m. de nieuwe voorwaarden van President Trump, onverwacht dan toch akkoord niet uitsluit.  Hier staan ook vele kapitalen belangen van de Franse en andere Europese landen  op spel

In deze wereld is alles mogelijk, en ken ook topsecret geheimen, dit niemand voor mogelijk houd, maar zelf ook niet rechtstreek kan bewijzen en ook niet kan prijsgeven. Wegens het de hoogste macht betreft, in deze wereld, waar zoveel geheimen op wereldschaal gemanipuleert wordt, dat heel weinig van de Europese leider kennis van hebben, omdat het topsecret is, en ook zal blijven. Ik noem het de verziekte wereld, die de hoogste verantwoorde lijke politieke leiders wel degelijk van op de hoogte zijn. Geef vb. van en documenair, van de Amerikaanse wapen , die nog meer macht uitoefen op de Amerikaanse regering, die via de onvoorstebare vele lobbyisten hebben, en heel veel macht uitoefen, om zoveel mogelijk wapens in de wereld te kunnen verkopen. Heb nog niet zolang geleden, deze interessante documlentair in Panorma, op Canvas Belische zender gezien. kapitaal en echt grote kado,s die je niet voor mogelijk zou houden, zoals passagiervluigtuig gratis schenken, aan belangrijke Saoedi Arabiër, die wapens komt bestellen en de lobbyisten, zoveel mogelijk wapens wenste te verkopen. Voor deze grote verkoop, is er voldoende kapitaal voorzien, dat eigenlijk  met belastingeld alles betaald wordt. Op dergelijke verkopen te maximaliseren, worden voor de Arabische kapitaal krachtige belangrijke persoon voor zijn regering in opdracht voor militaire grote aankopen in Amerika, voor Saoedi Arbabië bestemd is. Hiervoor oraganiseert men en groot feest met alles er op en eraan, tot ook zelf vrouwen,die al op voorhand besteld worden en voorzien worden en betaald worden, met belasting voldoende kapitaal voorzien wordt,  om de belanghrijke Saoedi volledig nadrukkelijk wenst te verwennen, tot het uiterste.  Dit zijn lobbyisten en regeringsmedewerkers die dergelijk decandente feesten laten organiseren, die veel geld kosten en de  verantwoordelijke, van de regering volledig aan meewerken.  Wegens iedereen rijkelijk beloont wordt, wegens er voldoende kapitalen op voorhand is voorzien. De Staat heeft heel veel geld hier voor over, om zoveel mogelijk te kunnen beïnvloeden, en kapitaal in overvloed aanwezig is, om de grote verkoop volledig te kunnen laten slagen. Kapitaal en macht is de drijfveer, om te kunnen inponeren en beïnvloeden, met kapitaal. Dit is de echte realiteit, hoe de decadentie van kapitaal belangen overal in de wereld aanwezig is, tot zelf bij regeringen de decadentie alom aanwezig is.

Zie de vele onzagelijke wereld milieu problemen, altijd met grote kapitale belangen met gemoeit zijn. Dit is de echte reden, dat er zoveel ontzagelijke vele wereldmilieu problemen zijn, op onze planeet, die de kapitaalkrachtig en, die zo voor de natuur dierbaar zou moeten zijn, maar door te grote kapitalen belangen, zoveel sluikstortingen wereldwijd en dit dagelijk in onze wereld nog altijd constant veroorzaakt worden, zonder de meeste burgers hier echt kennis van hebben. Zie op de Nederladse documentaire zender, VPRO. De riool van Nederland, of vergif uit Italië, dan weet je al heel klein stukje, hoever de gezondheid bij de burgers komt, zonder enige kennis van hebben. Italië heeft regelmatig jonge slachtoffers, die vroegtijdig aan kankers overlijden, wegens maffia sluikstort en in agrarisch grote gebieden, waar landbouw en fruitproducten ook voor export bedoeld zijn, en zelfs hun vee stapel zelfs besmet worden, via het grondwater en vergitigd toxisch chemisch afval, en verder verspreid word in Europese landen terecht komt. Geef nog tip, voor geïnteresseerde, maar eens dient te kijken, via Google, weekmakers van plastic, hoe gezond dit allemaal is, maar niet zichtbaar en de gekende plastic soep in alle oceanen.

Dat veroorzaakt is, door het hoog intellect vermogen van de mensheid. Ik noem het de waanzin, van het kapitaal, heel onze leefwereld, die eerst nog zo gezond was, toen er nog geen industrïele productie, die  nu de wereld op heel vele streken en zelfs in agrarisch gebied zelfs bewust vergiftigd wordt, om kapitaal winsten te kunnen vergaren, hier mooi vb. van is. Olie industrie en de chemische fabrieken zijn de grootste vervuilers op deze aarde, die heel veel kapitalen in omgaan, maar op welke wijzen en ook zelfs op eigen fabriekterrein, put laat graven, via en  kraanfirma, die s,nachts zware chemische afval wordt gedumpt, en alles terug dicht maakt, en geheim blijft en niemand heeft het gezien.  Dit heb ik vernomen van werknemer die in de chemische fabriek werkt in België werkten. Kapitalen hebzucht en eigen belangen en macht zo groot zijn, dat het steeds groter wereldpro bleem is geworden. Bij dergelijke afvalstromen, is er veel te weinig controle, en wordt ook te weinig geïntervari seerd, en hierdoor te weinig duidelijk overzicht heeft, hoeveel afval men per dag en of per maand en per jaar produceerd, veel te weinig controle over heeft. Bij de productie is er dagelijks chemisch afval, dat per dag produceerd wordt. Hier zijn mogelijk veel te weinig te weinig  deskundigen, die het meer in detail dienen op te volgen, via en goed opgesteld systeem en mogelijk schema dient te hebben, met al de belangrijke afvalstoffen, die per dag en per maand en per jaar wel degelijk volledig inzicht en controle dient te hebben. Tegelijk dien men ook alle  giftige en gevaarlijke chemische afvalstoffen en afval vloeistoffen er geproduceerrd worden, om volledig goede controle systeem uit te bouwen, om sluikstorten volledig te kunnen uitsluiten. Bij gevaarlijke giftigen of toxische productie bv. verplichten om  camera,s hier ook verplicht zou moeten zijn, met  dag datum en tijd vermeld inmoet worden, om altijd de fimbeelden onverwachts kan controleren en mogelijke optie zou kunnen zijn.

Scevean op 10-05-2018 08:20

Volgens mij heeft Israël zich nog ingehouden, alleen raket opslagplaatsen, en infra structuur van Iran in Syrië. Waar mee ze aangeven dat ze niet op oorlog uit zijn, maar wel alles doen om hun eigen bevolking veiligheid willen bieden. Hoe dit zich gaat  ontwikkelen is koffiedik kijken. Het westen EU kijkt weer weg , en Israël zal wel weer veroordeeld worden zoals gebruikelijk.

Kfir op 10-05-2018 11:20

Iedereen die de fout maakt Israël aan te vallen wacht een smadelijke nederlaag! Kijk naar de islamitische landen rondom Israël..........”indien iemand toevoegt (islam misleiding) aan de woorden van deze profetie, God zal hem toevoegen de plagen, die in het Boek beschreven zijn”! Israël is het enige lichtpunt in de verder duistere arabische wereld!! 

Ike op 10-05-2018 14:46

@Kfir op 10-05-2018 11:20

Droom nou niet zo door. Israël heeft nog nooit gevochten tegen een echte vijand. Overschatting is een ongelofelijk groot gevaar. Tijdens de Yom Kippur oorlog bombardeerden Iraakse jets tanks van Jordanië die door de Israëlische linies waren heengebroken bij de Golan en waren er meer van zulke blunders aan de Arabische kant. Dit was een belangrijke schrik aan de Israëlische kant die de vrede met Egypte mogelijk maakte, omdat men begon te beseffen dat een alles vernietigende oorlog mogelijk was. Kernwapens werden toen ook in de hoogste alarmfase gebracht. Zowel bij Israël, als bij Amerika en de toenmalige USSR. Ik heb aan de hand van een boek over de oorlog nog een bespreking gemaakt die iedereen verraste, maar historisch correct was. Het Egyptische leger was ook overigens ingesloten door een actie van Ariel Sharon, waarover hij later toegaf dat hij 'mazzel' had dat hij op die plek het Suezkanaal was overgestoken.

Het is wel leuk om te zeggen dat iedereen die Israël aanvalt verslagen word. Daarin kan je gelijk hebben, maar er zal geen winnaar wezen, omdat uiteindelijk een barage te verwachten valt van het gebruik van kernwapens, waarbij de Aarde daarna onleefbaar word.

Lees ook https://www.express.co.uk/news/world/699885/Nuclear-weapon-smart-bomb-B61-12-precision-guided-US-stealth-bomber

die nu verscheept word naar Europa (als dat geen nepnieuws is en hij al in Europa ligt en dit geheim is gehouden).

https://www.blacklistednews.com/article/65736/nuclear-parcel-bomb-from-the.html

Imad op 10-05-2018 19:06

Hezbollah en Iran zijn in Iran aanwezig op uitnodiging van de regering en bieden hulp bij het bestrijden van het terrorisme en gewapende opstandelingen in dat land.Er zijn op dit moment  geen aanwijzingen dat het om een aanval op Israël gaat.

De Israëlische aanvallen zijn onder deze omstandigheden volkomen misplaatst.Het zijn regelrechte provocaties met de bedoeling een groter conflict uit te lokken.

Het komt over als een vriendschappelijk gebaar van Putin om Netanyahu op deze dag uit te nodigen.Als ik Putin was,zou ik liever uit een ander vaatje tappen,maar dat hangt wel af van de reëele mogelijkheden.Persoonlijk kan ik voor de opstelling van Israël geen greintje respect,sympathie of begrip meer opbrengen.Ik ben alleen maar woedend.

AEO op 10-05-2018 23:55

@Ike,

Israël heeft nog nooit tegen een echte vijand gevochten? Ik lees regelmatig de stukjes die je hier op het forum plaatst, en ik ge er van uit dat je vrij veel weet. Maar hier sla je de plank echt mis. Enkele uren na de onafhankelijkheidsverklaring in 1948 werd het ministaatje Israël van alle kanten aangevallen door een grote overmacht aan Arabische troepen. Die overmacht was zo groot, dat de beroemde veldmaarschalk Montgomery er van overtuigd was, dat het binnen hooguit drie weken met Israël gedaan zou zijn. Ondanks de hachelijke situatie wist Israël deze oorlog uiteindelijk te winnen. In 1967 werd Israël bedreigd door een zeer grote troepenmacht aan zowel de grens met Egypte als met Syrië. De Arabieren maakten er geen geheim van, dat ze van plan waren om de Joden de zee in te drijven. Opnieuw won Israël de oorlog tegen een overmacht van veel beter bewapende troepen. Israël is terug van weggeweest, precies zoals in talloze profetieën in de Bijbel is aangezegd, tientallen eeuwen geleden. Dat volgens jou Israël alleen maar "geluk" heeft gehad klopt wel, alleen moet je dat "geluk hebben" beter vertalen met God, die over Israël waakt. Er hebben zich talloze wonderbaarlijke voorvallen voorgedaan, waarbij Israël in de strijd aan rampen ontkwam. Zo was er een Israëlische eenheid die in de buurt van een mijnenveld plotseling door een zandstorm werd overvallen en geen kant meer op kon. Toen de zandstorm luwde zagen de militairen de mijnen, die door de storm bloot waren komen te liggen. Tijdens de laatste oorlog met Gaza, werden er duizenden raketten op Israël afgevuurd, waarvan de meesten door het Iron Dome systeem werden onderschept. Maar op een dag waren er twee raketten door het Iron Dome systeem gemist, en deze twee raketten vlogen recht op de Azrael wolkenkrabbers af en waren niet meer uit te schakelen. Het was een volkomen windstille dag, en de militairen die hun Iron Dome systeem bedienden, zagen tot hun ontzetting dat deze twee raketten niet meer tegengehouden konden worden, en dat ze recht op deze gebouwen afvlogen. Dit zou een zeer groot aantal slachtoffers gaan veroorzaken. Maar vanuit het niets stak er een korte zeer hevige windvlaag op, die de raketten uit hun koers brachten, en ze in zee dezen belanden. De soldaten die dit zagen gebeuren wisten dat  dit een Goddelijk ingrijpen moest zijn geweest. Heb je je nooit afgevraagd hoe het toch kan, dat zo'n klein land als Israël, dat iets groter is dan de helft van Nederland, telkens zijn vijanden kan verslaan? En merk maar eens op, hoe al die Bijbelse profetieën over Israël exact uitkomen. Lees Zacharia 12 maar eens, waarin staat dat Jeruzalem een schaal der bedwelming wordt voor alle volkeren rondom. En leg dat eens naast de huidige gebeurtenissen, waarin zich alles toespitst op Jeruzalem. God zegent degenen die Israël zegenen, maar Hij vervloekt degenen die Israël haten. Dus ook degenen die vuil spel spelen, zoals een paar jaar geleden, toen de Franse minister van buitenlandse zaken op officieel bezoek was bij de Hezbollah, de doodsvijanden van Israël. Precies op het moment dat hij daar was kwamen er in Nice 85 mensen om bij de terroristische aanslag met die vrachtwagen.

AEO op 11-05-2018 09:58

@Imad,

Ik weet niet hoe jij je laat informeren, maar Iran is bezig om in Syrië een militaire structuur op te bouwen met als doel om Israël aan te vallen. Isis werd al vrijwel overal verdreven, zodat Assad aan de winnende hand is, waarbij hij ook steun van de Russen heeft. Maar Iran heeft nu 19 militaire bases in Syrië en de afgelopen weken heeft Iran grote hoeveelheden wapens naar Syrië gevlogen. In februarie drong een met explosieven geladen Irasnse drone het Israëlische luchtruim binnen om er een asnslag te plegen. De drone werd neergehaald. Het is Iran die met deze vijandelijkheden is begonnen. En nu hebben ze eens een flink pak slaag gehad! Waar blijft Iran nu met z'n grote mond? Ze beseffen in Iran niet, dat God met Israël is. Het is God, Die zelf via de profeten herhaaldelijk heeft aangekondigd dat Hij Israël zal herstellen, en zelfs het jaar 1948 van Israëls herstel staat in de Bijbel aangekondigd. Israël heeft Iran een gevoelige les geleerd.

Ike op 11-05-2018 11:07

Diepe zucht..... Over de grote (ROFL) Montgomery; https://www.warhistoryonline.com/war-articles/many-mistakes-bernard-montgomery.html7

De man was zeer berucht onder zijn troepen...... Je leest teveel propaganda. Ik hoop dat je beseft dat een hoop vijanden zelf waren gecreeërd door de Israëlische veiligheidsdienst. Maar dat heb ik maar van een officier uit de veiligheidsdienst die ik op vakantie tegenkwam en die ik een artikel uit het NRC liet zien, dat daar ook over ging.... Je bronnen zijn waardeloos.

Ike op 11-05-2018 11:09

@AEO op 10-05-2018 23:55

(Hoorde bij mijn laatste reactie, sorry)

AEO op 11-05-2018 15:56

Sorry Ike, mijn bronnen zijn uitstekend. Bovendien komen de Bijbelse profetieën nauwkeurig uit, hetgeen de Bijbel de meest betrouwbare bron van alle maakt.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl