Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Uw camera kan de kast in: EU verbiedt vanaf 25 mei alle openbare amateur fotografie


Weinig mensen weten dat vanaf 25 mei de facto een einde komt aan alle amateur fotografie in het openbaar. Dan gaat namelijk de nieuwe Brusselse gegevensbescherming verordening (AVG) in. Dat betekent dat iemand die op straat een foto maakt, of op een feestje, of bij een voetbalwedstrijd of concert, of een vakantiefoto op bijvoorbeeld het strand, en niet de toestemming heeft van alle personen die op de foto terecht komen, extreem hoge boetes kan krijgen, tot wel € 20 miljoen per overtreding. Volgens onafhankelijke waarnemers is de ware reden dat de EU op ronduit fascistische wijze probeert te voorkomen dat er steeds weer foto’s en filmpjes van de keiharde gevolgen van de massa immigratie en islamisering van onze landen –zoals terreuraanslagen, misdaden en ander agressief wangedrag- op het internet worden geplaatst.

 


Foto’s en filmpjes op straat, van huwelijksfeestjes, van een sportwedstrijd, van een concert, het diplomazwemmen van uw kind, een verjaardagspartijtje, een dagje op het strand, aan de boulevard – over precies twee weken u kunt het allemaal vergeten. Als er ook maar één persoon op uw foto komt die dat niet wil, dan loopt u het risico op een krankzinnig hoge boete.

Smartphone camera kan uit, digitale camera kan de kast in

Het gaat niet enkel om het plaatsen van zo’n foto of filmpje op uw blog of Instagram, of persoonlijke website. Ook het opslaan in een persoonlijke map valt onder de nieuwe verordening. Omdat het in de praktijk vrijwel onmogelijk is om de schriftelijke toestemming van onbekende mensen te krijgen voordat u een foto gaat maken –zeker als het om een massa mensen op een feestje, in een drukke straat, tijdens een concert etc. -, kunt u de foto functie van uw smartphone over 2 weken wel uitzetten, en uw dure digitale camera in een kast opbergen.

Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals voor analoge fotografie (ouderwetse afdrukken die niet met een digitale camera zijn gemaakt), foto’s in strikt persoonlijke en familiaire sfeer (die echter niet meer op het internet mogen worden gezet), kunstfoto’s, en voor foto’s van overleden mensen*. Verder gaat het uitsluitend om nieuwe foto’s, dus de verordening gaat niet met terugwerkende kracht gelden.

Of de regels ook voor bewakingscamera’s gaan gelden, is ons niet bekend.

(* Betekent dit dat mensen NA een terreuraanslag wel foto’s mogen maken van de dodelijke slachtoffers?)

Ook uitzonderingen mogelijk voor media en officiële journalisten

EU lidstaten hebben de mogelijkheid om via nationale wetgeving de nieuwe AVG aan te passen. Zo hebben Zweden en Oostenrijk al aangekondigd om voor mediabedrijven en officiële journalisten uitzonderingsregels in te voeren. Het is ons niet bekend of dit in Nederland ook het geval is.

Wilt u toch een foto met bestaande personen op uw blog zetten, dan adviseren sommigen om de gezichten te ‘verpixelen’, dus onherkenbaar te maken. Het is echter niet zeker of deze methode door een rechtbank geaccepteerd wordt. Rechters moeten ook gaan beoordelen of straatfoto’s onder ‘kunst’ vallen of niet. Het risico voor gewone amateur fotografen is veel te groot om het er dan maar op te wagen.

Privacy verklaring op website

Onder de wetgeving valt ook het opslaan van IP-adressen en emailadressen door websites en blogs. Vandaar dat wij enkele dagen geleden een aparte privacy verklaring in de rechter kolom hebben geplaatst, iets wat door experts aan alle bloggers wordt aanbevolen (2).

Onlangs besteedden we enkele malen aan de nieuwe strenge censuurwetten die de EU aan alle lidstaten oplegt. Daarmee moeten alle niet gewenste, niet politiek-correcte meningen op het internet worden uitgebannen.

Totalitaire fascistische dictatuur

Een systeem dat bepaalt wat u wel en niet mag schrijven, denken en zeggen, en nu ook wat u wel en niet op de foto mag zetten, en waar u zich niet openlijk tegen mag verzetten (met name tegen de door Brussel besloten massa immigratie van tientallen miljoenen moslims naar Europa, de totale daaraan verbonden islamisering van ons werelddeel, en natuurlijk de EU Brussel zelf), kan met recht een totalitaire, fascistische dictatuur worden genoemd, die haar onderdanen met steeds hardere hand onderdrukt.

In het voormalige Oostblok was het fotograferen van stations, vliegvelden en alle door het communistische regime aangewezen ‘objecten’ eveneens ten strengste verboden. In 1989 werd de val van het IJzeren Gordijn gevierd, maar in werkelijkheid werd dat Gordijn niet opgeheven, maar door de eurocraten stapsgewijs over heel Europa uitgebreid.

En dat is met onze eigen instemming mogelijk gemaakt, want wij blijven iedere keer weer op dezelfde partijen stemmen die de zeggenschap over ons eigen land en volk uit handen geven aan een clubje ongekozen globalisten in Brussel, wier belangrijkste doel is iedere onafhankelijke natie-staat in Europa totaal uit te wissen, en een einde te maken aan alle persoonlijke vrijheden.


Xander

(1) Michael Mannheimer
(2) Sowmedia

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
René van Zalk op 11-05-2018 13:53

De islam is een doodscult. Ze gaan pas echt los als ze in de meerderheid zijn. Dus wij gaan nog wat beleven. Eerst maken de islamieten de Joden het leven zuur in Europa, daarna zijn de Christenen aan de beurt, daarna zijn de atheïsten aan de beurt. Ik verwacht dat de Joden tussen nu en 10 jaar zijn verdwenen uit NL en de EU.

Ike op 11-05-2018 13:55

M.i. gaat het met name om de Big Data van al het personeel. Overheid of officiële bedrijfsfunctionarissen. Met beelden weet men een tijdstip dat men ergens was. Met een tijdstip kan men het koppelen aan een verzameling GPS gegevens van devices als mobieltjes. Met mobieltjes kan men het koppelenaan identiteiten en emailadressen. Met de emailadressen kan men ongelovelijk veel data over de personen op de foto binnenharken. Dat noemt men Big Data en dit proces koppelt foto's aan identiteiten en identiteiten aan wachtwoorden en gebruikersID's en bankrekeningen en allerlei extreem gevaarlijke data in de handen van verkeerde personen, los van de verkeerde overheidspersonen die ze eigenlijk ook niet zouden moeten bezitten. En met alle digitale data valt te knoeien. Zo zou na een foto genomen van Xander, Xander een vraag gesteld kunnen worden waarom hij XXX plaatjes op zijn harde schijf heeft staan met bejaarde vrouwen, die hij daarzelf nooit op heeft gedownload, maar omdat al zijn wachtwoorden en gebruikersID's ook tot zijn Big Data horen, kon men inloggen op een geloofwaardig moment en de plaatjes op zijn harde schijf zetten.

Zo maar een voorbeeldje. Dit zijn dingen die criminelen, beveiligingsbedrijven, politie en veiligheidsdiensten al bij machte zijn om te doen. Waar geld en belangenen zijn........

Persoonlijk vind ik dat al onze Big Data zo beschermd hoort te worden. Ook tegen deze genoemde groepen, omdat het de rechtsspraak op zijn kop zet. Het zou niet juist zijn als Xander gedagvaard word voor de fraude met een bouwverguning, die hij nooit heeft gedaan, maar waarvan hij word beschuldigd omdat iemand anders zijn BSNnr heeft gebruikt voor die bouwvergunning en een handtekening en een logo van de gemeente heeft gekopieërd en een wifisignaal heeft onderschept, waardoor het net lijkt alsof zijn gemeente de vergunning had verstrekt.......

eduard op 11-05-2018 14:05

De volgende zaken vallen niet onder de verordening:[7]

 • Nationale veiligheid, het leger, de politie, justitie
 • Statistische en wetenschappelijke analyse
 • Overleden personen vallen onder de nationale wetgeving
 • Er is een speciale wet over werkgever-werknemer relaties
 • Verwerking van persoonsgegevens door een natuurlijke persoon bij de uitoefening van een zuiver persoonlijke of huishoudelijke activiteit

Met name de laastste lijkt mij hier van toepassing op het maken van fotos van anderen. (gemaakt door natuurlijk persoon voor zuiver persoonlijke activiteit.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Algemene_verordening_gegevensbescherming

DG op 11-05-2018 14:21

Schandalig. Dan maar naar de gevangenis. 

Kees op 11-05-2018 14:22

Wat gaan ze doen met de duizenden toeristen die fotos maken . . In werkelijkheid  maken ze de mensen alleen maar bang . Er de meesten Hollanders doen nog wat ze verteld wordt . Wat is het toch een volkje geworden . Onze voorvaders draaien zich om in  hun graf van schaamte .

kim op 11-05-2018 14:35

Wat een artikel uit mijn hart, ik zeg het al jaren tegen mijn naasten, dat wij worden uitgewist, maar iedereen kijkt mij aan met lodderige ogen en draaien zich om. Ik noem ze 'de levende doden'.

Niemand die er bij nadenkt waarom we zoveel sociale media hebben, alles kan op internet geplaatst worden, alles kan via smartphone gedeeld worden, alles en alles en alles, en nu moet Fikkie braaf zijn, en wordt het botje afgepakt.

(bijna) Niemand die het doorheeft, of het wil begrijpen, of wat dan maar ook, het is een indoctrinatie van ongekende omvang. 

ohje op 11-05-2018 14:46

Het land van de hondertduizendmiljard moslims.

Srtaks onvindbaar,behalve als je om je heen kijkt dan,rolberoerde.

wiljo op 11-05-2018 14:56

Net zoals met veel andere complotdenk artikelen, zal dit ook wel weer meevallen en met een korreltje zout genomen moeten worden. Blijf lekker fotograferen mensen.

RBBN op 11-05-2018 15:25

Heb je een bron? Die nieuwe wet moet toch ergens te vinden zijn?

Arie op 11-05-2018 15:31

Het is diep, diep triest in wat voor wereld wij vandaag de dag leven c.q. komen te leven!

En deze waanzininge zogenaamde bestuurders, kennen geen enkel greintje realiteitsgevoel

Arie op 11-05-2018 15:45

Mijn excuses moderator,

Een gedeelte van mijn verzonden tekst heeft u niet geplaatst, wat achteraf gezien een goede beslissing is/was.

Ik was me zo kwaad aan het maken hetgeen ons nu weer aangedaan wordt, dat er niet genoeg toetsen op mijn toetsenbord zaten om deze stress van me af te schrijven.

Fijn weekend toegewenst!

Kan gebeuren Arie, geen probleem, het beheer past dat wel wat aan. Mvg. Mod.

densi op 11-05-2018 15:55

Waar staat dat in de Nederlandse Staatcourant? 

Cale op 11-05-2018 16:43

Leuke week. Eerst de Marrakesh verklaring waarin de ministers van buitenlandse zaken van Europese en Afrikaanse landen een ongelimiteerde migratie vanuit Afrika naar Europa onderschrijven, en nu dit foto verbod. Alles moet kapot. Meer kan ik er niet van maken. En van deze verwoesting mogen geen foto´s gemaakt worden.

https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/20180503_declaration-and-action-plan-marrakesh_en.pdf

vlokje op 11-05-2018 16:58

Ik heb een fotografisch geheugen,

Hoe mooet dat nou. .........?

andre op 11-05-2018 16:59

verboden worden is nog een optie, je doet wel een foto maken of geen foto maken. De nazi bunker te bruxxel zal ongetwijfeld de fotofunctie kunnen blokkeren want we zullen er wel ergens in de kleine lettertjes mee akkoord zijn gegaan. Net als facebook en alle andere bagger. Maar met dit soort maatregelen/dictatuur geven ze wel aan hoe hard ze aan het vallen zijn en dat is weer een positief signaal.

Ike op 11-05-2018 17:07

Ik wil daarbij nog toevoegen, dat het niet alleen gaat om de EU, maar straks om het hele TTIP verdragsgebied. Toevallig niet? Lees maar over maatregelen in GB;

https://www.zerohedge.com/news/2018-05-11/uk-proposes-prison-time-offensive-online-posts

Het volgende is een artikel van Augustus 2017 over hoe men in de VS haatvolle online berichten kon aanpakken en daarbij noemt men ook voorbeelden op wat verboden is in Duitsland;

https://techcrunch.com/2017/08/21/online-hate-crime-to-be-treated-the-same-as-face-to-face-crime-in-the-uk/

Het interressante bij deze hele discussie is weer dat de digitale wereld overloopt naar de echte wereld. Nu ga ik weer een extreem voorbeeld geven van wat er kan gebeuren;

Wat kan gebeuren is dat iemand een bijnaam neemt van een ander en met hetzelfde IP-adres een posting stuurt omdat hij inlogt met een tablet van een gebruiker op het moment dat deze thuiskomt van het sporten en deze eerst even onder de douche gaat. Alle gebruikersid's en wachtwoorden waren al bemachtigd uit zijn Big Data. In zoverre al het waterverbruik tot in de details word bijgehouden op elektronische wijze, kunnen deze ook elektronisch gecorrigeerd worden. Omdat alle elektronische data gehacked kan worden. De afgelopen jaren worden al op verschillende plaatsen in de wereld invallen in huizen gedaan en werden mensen gearresteerd voor haatberichten. Bedenk goed dat dit vanwge Big Data fraude kan gaan om berichten die de verdachte nooit gepost heeft.

Dit komt dus neer op arrestaties van mensen waarbij de bewijslast totaal onzin kan zijn. Gewoon omdat de verdachte het helemaal niet gepost heeft. Als men berichten ten laste legt (vanwege het trage proces) van een jaar geleden en valse verklaringen van getuigen zeggen dat de verdachte dit wel vaker zei en een psycholoog brengt de verdachte onder hypnose om zijn onschuld te bewijzen en de verdachte de waarheid te laten vertellen. Maar deze psycholoog kan de verdachte m.b.v. hypnose alles laten verklaren inclusief zijn schuld ondanks dat hij onschuldig is.

Nu zou ik iedereen willen vragen, hoe haaks dit staat op een vrije rechtsstaat? Iedere onschuldige kan opgepakt worden en veroordeeld worden met overweldigende bewijslast en welke regering wij ook hebben of hadden, zij maken het alleen maar erger, omdat het veiligheiidsapparaat dat bestaat omdat er criminelen en verdachten zijn koste wat kost beschermd word door de machtshebbers.

We kunnen zoals gebruikelijk nog dagen en maanden discussiëren over of fascisme links of rechts is, maar in mijn ogen is dit in elk geval fascisme en dictoriaal. De belangen die worden behartigd zijn de belangen van de elite en het veiligheidsapparaat, waarbij iedereen met gemaakte bewijzen gearresteerd kan worden..........

Duizenden mensen per jaar worden al met digitale bewijzen elk jaar gearresteerd. Democratie? ROFL, democratie is een utopie, die allang niet meer bestaat, als het ooit bestaan heeft.

Omdat het gaat om het gebied van het TTIP, kunnen alle lezers van dit artikel straks gearresteerd worden en veroordeeld voor het verspreiden van digitaal materiaal waarvan de auteursrechten behoren tot een ander.  Dat de verdachte dit zelf nooit op zijn harde schijf heeft gezet of zelfs zijn systemen heeft beschermd met wachtwoorden is totaal niet van belang. Omdat al de gebruikersid's en wachtwoorden behoren.

Welkom in de realiteit van de digitale wereld en fraude daarmee. 

Robin op 11-05-2018 17:56

Ze doen maar trek me er niets van aan tijd voor een revolutie

Rosalie op 11-05-2018 18:07

Als we er nou allemaal maling aan hebben. Hoe kunnen ze dan nog handhaven? Dus gewoon massaal lak hebben aan deze dwingelandij.

FinalCountDown op 11-05-2018 18:49

Ik denk erover na vazal te worden.  Past perfect bj de tijdsgeest die men aan het creëren is...  

mientje op 11-05-2018 19:07

Hier krijgen ze problemen mee, want dit treft i e d e r e e n, 

Ik ben al dagen boos want op 2 mei hebben ze ook nog in het geheim

De Verklaring van Marrakesh getekend, wat inhoud dat heel afrika naar binnen man lopen en zelfs wordt geholpen hierbij.

In Congo is trouwens ebola uitgebroken, heel geruststellend

Waar moeten al die afrikanen wonen dan? We hebben ze n i e t s te bieden en zij ons ook niet, behalve ellende en meer co 2 uitstoot. Ze moeten ook hun huizen nog verwarmen, terwijl het in afrika warm IS, en verwarming is voor ons al een probleem, dus wat is dit voor idiotie?

jottum op 11-05-2018 19:11

Fluiten naar foto's van rellen of dashcambeelden bij ongevallen als bewijs: kunnen ze naar fluiten. Uitleveren is immers geen persoonlijke activiteit. Dus doen als de aapjes: niet horen, zien, ruiken en vooral de andere kant opkijken en zwijgen. 

Gerard op 11-05-2018 19:30

@ vlokje op 11-05-2018 16:58. Dat gaat zo: als jij de straat op wilt, moet jij jouw hoofd thuis laten. Val je trouwens tegenwoordig niet meer op, want in Nederland lopen de meesten al zo, vooral als ze het geloof "van de liefde en vrede" aanhangen.

Bart op 11-05-2018 19:44

Link naar Nederlandstalige tekst met gerelateerde EU-wetgeving:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=EN

van buiten op 11-05-2018 20:06

Heb een dik uur tegen een boom gepraat voor toestemming,,,, maar het hielp niet.

kiowakc op 11-05-2018 21:00

En hoe gaan ze dat uitvoeren dan ? Een andere kijk op het nieuws, ja graag. Maar geen theoretische utopie die praktisch niet haalbaar is en zelfs aan het fabel achtige grenst

Henk op 11-05-2018 21:05

lol @ van buiten

Pioneertje op 11-05-2018 21:05

Dan kan ik mijn dashcam en bewakingscamera's ook opbergen?

Den claas op 11-05-2018 21:08

Laatst  kwam  de  politie  op   bezoek  ivm  de  aanvraag  van  een  pas  voor  mijn  vrouw.Nu  had  ik  de  mogelijkheid  om  te  getuigen,  samen  met  mijn  vrouw  over  de  gruwelijke  misdaden  met  electronische wapens e.d,  waarbij  vaak  gebruik  gemaakt  wordt  van  een  gebouw (telefooncentrale)  van proximus.We  zagen  vaak  dat  in  de  nacht  dat  licht  aan  ging en  daarna  weer  uit  ging  in  het  gebouw,  ook  zag  ik  eens  vroeg  in  de  ochtend  dat  een  buurman  met  een  gitaarvormig  (http://www.electromagnetischewapens.nl/)  laserwapen vanaf  het  gebouw naar  huis  liep.Ook  heb   ik  eens  een  ronde  brandplek (oor/ hals) getoond  aan  de  politie,  dit  was  veroorzaakt  door  een  aanval  met  laser.De  politie  deed  toendertijd  niks.De  politie  die  laatst  bij  mij  op  bezoek  was  adviseerde  mij  om  bewijsmateriaal  te  maken  door  te  filmen,  dan  konden  ze  pas  wat  doen.(De  politieman zei  ook  dat  ik  alleen  op  eigen  terrein  mag  filmen.)De  vijand  weet   dit  ook,  en  men  laat  alles groeien,  in  tegenstelling  tot  vroeger,toen  werd  de  haag  op  tijd  gesnoeid. Het  is  mij  inmiddels  duidelijk  dat  politiek  en  gerecht  volledig  door  het  satanisme  geinfiltreerd  is,  de  daders  van  dergelijke  misdrijven  worden  beschermd  of  niet  vervolgd.Het  openbaar  maken  van  foto  of  video  als  bewijs  wil  men  verbieden  omdat  dit  zowat  het  enige  is  om  de  politie  in   actie  te  laten  komen.Natuurlijk  is  video  ook  ideaal  om  misdaden  van  de  overheid  te  bewijzen.

van buiten op 11-05-2018 23:35

Henk @

Het huis waar ik woon is voorzien van bewakings camera.s weet je hoeveel keer de politie bij mij aan de deur is geweest om beeldmateriaal op te vragen, ik heb ze dat nooit gegeven,heb zelfs tegen hun geopperd geef mij dan tien procent van de opbrengst mocht het om geld gaan tot mijn stomme verbazing zijde zij, daar is misschien over te praten terwijl deze beelden niet gebruikt mogen worden als bewijslast voor de rechter, het is te gek voor woorden.

Cefas op 11-05-2018 23:39

Drukke tijden voor onze links-fasistische rechtbanken en de rechtgeaarde burger maar bloeden.

vlokje op 11-05-2018 23:43

Lol@ van buiten

In dit licht is boom knuffelen ook niet een onschuldig bezigheid ;-)

mientje op 12-05-2018 02:13

Wanneer dan op een fimpje een blanke een getinte op zijn smoel slaat zullen ze het wel weer gedogen, daar verzinnen ze wel weer wat op, wedje maken?

Hubert Luns op 12-05-2018 07:47

Het systeem is er niet op uit om iedereen te controleren, maar is erop uit om die mensen er uit te pikken die als staatsgevaarlijk worden beschouwd, volgens afschuwelijke definities die strikt geheim zijn. De mensheid in een drietal categorieën indelen is genoeg. We worden als vee gebrandmerkt en het zullen niet  rechters zijn en het conventionele justitionele apparaat die bepalen of iemand staatsgevaarlijk is en wat er dan gebeurt, maar het zal het gecomputeriseerde evaluatiesysteem zijn (big data). De wetgeving die nu steeds meer vorm krijgt dient niet om uit te voeren op de ons bekende wijze, maar dient om elk protest c.q. juridische procedure tegen de staatwillekeur in de kiem te smoren. De machtsgeile politici mag geen strobreed in de weg worden gelegd.

Robin op 12-05-2018 10:12

De opname van de gemeente nadert en degene die achterblijven krijgen hun verdiende loon

Hansel op 12-05-2018 10:59

Artikel klopt van geen kant. De AVG is voor ondernemers, zzp'ers en klein mkb. Daarnaast moeten stichtingen en verenigingen en internationale bedrijven die zaken doen met de EU zich houden aan de AVG. Het is dus niet voor mensen die in de openbare ruimte foto's maken. Resumerend gaat het dus om de behandeling en het opslaan van persoonsgegevens door ondernemers etc. Anders had een ieder persoon wel een schrijven ontvangen hierover, net zoals bij de ondernemers gebeurd is en kunnen toeristen gewoon foto's maken.

Hans op 12-05-2018 11:48

Ben absoluut eens met deze wet. Naar mijn op de praktijk gegronde zienswijze is het absoluut bewezen dat mensen helemaal niet met macht en vooral ongelovigen maar ook religieuzen absoluut misbruik maken van iemands privacy. Nu de gps mogelijkheden voor de gewone man en vrouw aanpakken. Voorts erger ik mij ook aan het filmen op straat. Je weet nooit wat iemand er mee doet, en meestal niet ten goede. Aan banden leggen die troep. 

Timetraveler op 12-05-2018 11:50

Nog een stap naar de totale fascistische onderwerping die goed hand in hand met de islamitsche dictatuur samengaat . Tot de bom barst, want dat zal gebeuren als de koek op is voor de "gewone" euro burger. Helaas zullen de schuldigen allang gevlogen zijn naar hun miljoenen kostende bunkers en eilanden.  Maar ook zij zullen boeten , vroeg of laat zullen ze gestraft worden voor hun misdaden.

T.D. op 12-05-2018 12:25

Het moet nu toch echt niet gekker worden.  Hoe gaan we deze waanzin aanpakken? Protest van alle lidstaten? Burgerlijke ongehoorzaamheid? Kabinet, doe er wat aan!!!!! Er moet toch een manier gevonden worden om Brussel voor altijd het zwijgen op te leggen?

Rechtvaardig op 12-05-2018 13:30

Prachtig verhaal,

Ik zie graag de wetgeving mèt het artikelnummer verschijnen, 

Anneke op 12-05-2018 15:43

Blij dat 'k géén nwe. camera meer heb gekocht; zeg!!! Dat was dus weggegooid geld geweest!!!

Goldonomic op 12-05-2018 16:07

@Hans: ik ken je niet, maar je moet wel erg ontwetend zijn om zo een wet goed te keuren. Duidelijk is dat je "helemaal Niet snapt" waar het over gaat. 

wardje op 12-05-2018 16:58

Privacy.  Het kan ook omgekeerd uitvallen. Onder de 'h' op het dak van nh-Schiller-hotel op het Rembrandtplein zit een grote camera.  Met deze camera , die ook live wordt bekeken , kan iedereen herkenbaar in beeld worden gebracht.  Schendingen van de privacy-wet worden niet of halfslachtig behandeld. Voorbeelden.  Laatste kwartier van uitzending van Argos zaterdagmiddag 12-5 van 14-15u om 14u40.     ---     https://www.nporadio1.nl/argos        Genoemde camera's , zo werd uitgelegd op Argos , werden opgemerkt , ook op de grote stations, door  iemand van het nieuwe kleine onderzoeksbureau 'Trees'.   ---   http://www.dvhn.nl/binnenland/Trees-onderzoekt-hoe-het-zit-23052255.html

Qvic op 12-05-2018 18:34

Dan is een TOR netwerk of een VPN verbinding toch niet zo slecht idee. Dan kan Big Data jou IP adres niet traseren en kun je nog steeds je fotootjes posten. Voor alles is er een alternatief. Haal ook je mailadres van je mobieltje, zodat al jou foto's, mail contact adressen e.d. niet zichbaar zijn voor de Big Data. Zo wordt jij min of meer onzichtbaar voor de Big Data.

jottum op 12-05-2018 18:59

Kijken, rondzien en herinneren is al verwerken van persoonsgegevens als het herinneringen zijn van op de openbare weg waargenomen personen betreft en zeker als die herinneringen worden doorgegeven, bijvoorbeeld bij een buurtonderzoek of een programma opsoring verzocht waarin men vraagt 'naar een man met een hoed nabij de supermarkt op vrijdagmiddag'. 

HE op 12-05-2018 19:37

Och mensen, maak je toch niet zo druk! We hebben niets te verbergen en we blijven toch weer neutraal...

En ja, het wordt nog veel erger want zodra de meesten gehoorzamen komt al snel de volgende stap gezet door de  linkse internationale EU-fascisten. En de ultieme stap is iedere wereldburger te implanteren met een onderhuidse microchip of op een andere manier te merken zonder waarmee niemand kan kopen of verkopen. 

Lees vooral ook: Project L.U.C.I.D -- Het 666 universeel controle van het beest.

http://www.openbaring.org/lucid.html

Dus geniet nog even van het mooie weer, neem de kids, opa en oma nog een keer mee voor een uitstapje, gooi uw tank nog eens een keertje lekker vol want het onheil nadert snel...

Benny op 12-05-2018 23:47

Komt dan ook de Camera-p0litie op straat fotoliefhebbers arrestreren???Opgesloten dan in de donkere kamer??

Ike op 13-05-2018 01:02

@Qvic op 12-05-2018 18:34

De VPN verbindingen zijn ook allemaal gekoppeld aan Amerikaanse providers en anders worden ze overgenomen door hen. Niemand is veilig voor Big Data. Als je gebruik maakt van TOR dan word je zelfs eerder een verdachte. Zo fascistisch is het systeem. Het is te vergelijken met iemand die een gepantserde auto koopt. Veel mensen gaan dan gelijk denken dat je diegene een crimineel is en zo'n persoon komt dan in de picture van het opsporingsapparaat en als zij hun contacten of opsporingsbevoegdheid gebruiken, gaan ze de Big Data van die persoon opvragen.

Wij kunnen alleen onze privacy terugkrijgen als het hele volk dat gaat eisen en iedereen recalcitrant daarmee is.

Nieuw Begin op 13-05-2018 11:38

Kan dit niet anders zien als een utopisch verdienmodel voor de ongekozen EU parlementsleden. Mocht er ook maar 1% van deze wetgeving worden gerealiseerd is het einde social media dus alle angsthazen verenigt u en ga los met uw camera en laat alle foto services ( instagram e.d. ) vollopen met selfi's tot zelfs Silicon Valley de wereldwijde datastromen niet meerkan verwerken en ze er Nix meer aan kunnen verdienen omdat zelfs de investeerders en beheerders het de oren uitloopt. Ha ha!

Nieuw Begin op 13-05-2018 11:39

Vaarwel YouTube LOL

Webster op 13-05-2018 14:11

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avg

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl