Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkije op rand instorting, zoekt oorlog met Griekenland, Cyprus en Israël

Turkse inflatie stijgt naar 39% - Provocaties: Turkse luchtmacht schendt  op één dag 56 x Griekse luchtruim


Moslimdictator Recep Tayyip Erdogan, hard op weg om een serie grote oorlogen te ontketenen. (Afbeelding: (6)). (29./05 - 23.55 vervangen door (9) Getty Images ivm onduidelijkheid bron).

Met een torenhoge inflatie stevent Turkije in snel tempo op een financieel-economische instorting af, zo schrijven inmiddels ook veel reguliere analisten. Dit is dan ook de echte reden van de vervroegde verkiezingen op 24 juni, want na de komende crash kan de islamofascistische dictator Recep Tayyip Erdogan een herverkiezing wel vergeten. Daarom zorgt hij er nu voor dat hij voor onbepaalde tijd de totale macht kan houden (2). Om de schuld van de komende ellende zoals gewoonlijk op het buitenland af te schuiven, probeert hij actief om oorlogen te beginnen tegen Griekenland, Cyprus en Israël. 

Ondanks een hoge economische groei gaat het niet goed met Turkije. De inflatie is gestegen naar ruim 39% (5). Vijf jaar geleden kostte een Amerikaanse dollar nog 1,85 lira, nu is dat al 4,55. Alleen al de afgelopen maand werd de lira 10% minder waard tegenover het dollar/euro ‘mandje’. Olie werd zelfs 19% duurder. Omdat Turkije bijna al zijn energie moet importeren, is dit funest voor de economie.

Veel Turken sluizen hun financiële reserves daarom weg naar het buitenland, reden waarom de centrale bank van het land de rente gisteren in één klap met 3% verhoogde naar 16,5%.

Dat was niet alleen zeer tegen de zin van Erdogan in (8), maar bleek tevens zinloos; de lira verloor na een korte stijging van 2% vandaag maar liefst 3,5% aan waarde, een record. Analisten van grote financiële spelers zijn het erover eens dat de rente verder verhoogd zal moeten worden naar misschien wel 20% om de situatie voor langere termijn te stabiliseren, en de staat misschien zelfs kapitaalcontroles moet invoeren. (3)(4) Turkije heeft al aangekondigd al zijn opgeslagen goud uit de VS terug te willen halen, in de hoop los te kunnen komen van de dollar (6).

Oorlog met Griekenland en Cyprus?

Voor het geval het land toch instort en er grootschalige paniek uitbreekt, probeert Erdogan oorlogen te beginnen met Griekenland, Cyprus en Israël, zodat de schuld aan het buitenland kan worden gegeven. Zo schonden Turkse vliegtuigen en helikopters op één enkele dag maar liefst 56 x het Griekse luchtruim (1). In alle gevallen werden ze onderschept door Griekse toestellen. Secretaris-generaal Jens Stoltenberg vindt de opgelopen spanningen echter ‘geen zaak voor de NAVO’, ondanks het feit dat beide landen lid zijn van het bondgenootschap.

Turkse politici claimen openlijk de Griekse eilanden voor de Turkse kust. Sommigen stellen dat ze gewoon veroverd dienen te worden. Ook claimt Ankara de grote gasvelden onder de Middellandse Zee rond Cyprus, het eiland èn EU lid waarvan het noorden al tientallen jaren lang door Turkije bezet wordt. Turkse marineschepen blokkeerden eerder dit jaar een boorschip, en dreigden zelfs het vuur te openen. Erdogan noemt de Cypriotische boorpogingen ronduit een ‘bedreiging voor onze veiligheid’ (7).

Israël belangrijkste doelwit

Israël is echter al jaren het belangrijkste doelwit van het regime Erdogan. Keer op keer weer wordt de ‘bevrijding’ van Jeruzalem op de ‘Zionistische bezetter’ aangekondigd. In het naïeve Europa denkt men dat het zover nooit zal komen, maar de dag gaat onvermijdelijk komen dat Turkije zijn al talloze malen geuite oorlogsdreigementen waarmaakt, en de Joodse staat aanvalt.

De EU en de NAVO zullen dan een keus moeten maken, en gezien de almaar feller wordende anti-Israëlische houding van Brussel is de kans groot dat de Europeanen werkeloos zullen toekijken hoe er een nieuwe Holocaustpoging onder hun neus wordt ondernomen, deze keer in naam van de islam, door de zichzelf verklaarde Kalief (‘Mahdi’, zo sommige Turken inmiddels hopen) van de moslimwereld.

We schrijven poging, want voor het eerst in de geschiedenis zijn de Joden tot de tanden toe bewapend en kunnen ze zich verdedigen. Als het eigen overleven op het spel staat, zal Israël niet aarzelen om zijn kernbommen (minimaal 80, volgens andere schattingen mogelijk het dubbele of meer) te gebruiken om de aanvallende machten te vernietigen. Dat we op dat moment dankzij Erdogan al ruim en breed in de Derde Wereldoorlog terecht zijn gekomen, behoeft geen uitleg.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Contra-Magazin
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) Zero Hedge
(6) Zero Hedge
(7) Oilprice via Zero Hedge
(8) Zero Hedge

 (9) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

René van Zalk op 24-05-2018 14:03

Turkije zal in de pan worden gehakt door de Russen. De Russen pikken namelijk geen Turkse aanvallen op Griekenland.

Daniel op 24-05-2018 14:18

@René van Zalk op 24-05-2018 14:03

Ik denk dat je gelijk hebt. Dat heb ik zelf ook al eerder gezegd. Daarnaast, oorlog met Rusland is altijd slecht afgelopen voor de Turken. Maar het belangrijkste van alles is denk ik dat de Amerikanen klaar zijn met Erdogan omdat hij het spelletje niet meer goed meespeelt en teveel ambitie heeft en dus buiten zijn boekje gaat en helemaal als hij probeert de dollar te dumpen. Dat is feitelijk een openlijke zelfmoordpoging. De voorbeelden kennen we maar al te goed. Dus, ga zo door Erdogan.

Daniel op 24-05-2018 14:20

@René van Zalk op 24-05-2018 14:03

En NATO artikel 5 zal vrijwel zeker worden weggemoffeld zodat Turkije alleen staat. Wat is geopolitiek toch een heerlijk spel. De Amerikanen zijn hierin meesters.

Ioannes op 24-05-2018 14:22

Het ziet er naar uit dat de grieks-orthodoxe priester paisios gelijk gaat krijgen met zijn voorspellingen omtrent turkije.

Ike op 24-05-2018 14:57

@René van Zalk op 24-05-2018 14:03

Klein probleempje. Griekenland is lid van de NAVO.  Ik denk eerder dat Erdogan dan gaat zorgen voor enorme rellen.  Hij zal nl. alle dubbele paspoorthouders oproepen om dienst komen te doen in het leger. Dat zijn er heel veel, die ook hun kennis en hun training meenemen. Rusland zal nooit alleen Turkije aanvallen, maar het zou zomaar kunnen toestaan dat Armenië Griekenland te hulp schiet en dat Turkije van meerdere kanten word aangevallen als Erdogan niet afgezet word door officiëren.

Wat er ook gebeurd. Strijd met Turkije gaat leiden tot een enorme etnische zuivering in wat voor vorm dan ook. Of Erdogan dan doet en Grieken, Armeniërs, Koerden en anders denkenden gaat zuiveren. Of als Armeniers moslims uit hun grotere Armenië gaan verdrijven of Koerden, niet Koerden gaan verdrijven. De Grieken zouden hetzelfde met eilanden kunnen gaan doen en proberen Turkije uit Cyprus te verdrijven en het heeft ook een hoop moslimvluchtelingen, die het liever ziet gaan, net als Turkije de Grieken uit Cyprus zou kunnen proberen te verdrijven.

Zie waar we het dan over hebben. Etnische zuivering en de olie en gasrechten in de zee bij Cyprus en Russich geld in banken op Cyprus.....

Het probleem met strijd met Turkije is, dat je het niet moet willen. Je gaat dan nl. een enorme genocide en weer een wereldoorlog krijgen. Dat heeft ook te maken met de geschiedenis van het Ottomaanse rijk en de banden die zijn ontstaan door het islamitische Mongoolse rijk.

Als ik een voorspelling mag doen, is het waarschijnlijker dat heel veel partijen zullen aandringen op een machtsovername door officiëren in Turkije en dat ook dat kan leiden tot een burgeroorlog met genocide. Omdat heel veel Turkse mensen van verschillende etnische afkomst en van verschillende politieke achtergronden daar ook fel tegen zijn.

Het is een veel complexer probleem, dan daar speelt Erdogan ook mee. Er zijn miljoenen mensen met een Turkse achtergrond en dan zijn er nog mensen als Bulgaren met een Turkse achtergrond en dan kunnen we nog een paar volkeren opnoemen. Oorlog met of in Turkije leid kan tot een wereldoorlog leiden.;

https://nl.wikipedia.org/wiki/Turken_in_Europa

Israël word daarbij gezien als een partner van Griekenland en de NAVO, omdat zij in Griekenland gingen trainen tegen oude S300's die Griekenland had en die Israël mogelijk heeft geupdate met nieuwe technologie van zichzelf. Dit is de kennis die Israël heeft gebruikt in Syrië.

Iran, Syrië en Irak zouden nooit willen dat de Koerden een levensvatbare staat kunnen krijgen met toegang tot de zee. Mogelijk hebben deze landen ook hetzelfde tegen een machtiger Armenië. Dat heeft alles te maken met de geschiedenis van het gebied.

Zie, we er dan allemaal aan kernwapens kan komen en wie de rugdekking heeft van kernwapenmogendheden. Dan moet er vervolgens gekeken worden naar welke groep in de waanzinnige vooronderstelling leeft dat zij een kernoorlog kunnen winnen en overleven.  Balen, dan komen we weer uit op de Neo Conservatieven in de VS....

Het land dat zegt met de verscheping te gaan beginnen van de B61-12, maar dit mogelijk al heeft gedaan. Een kernwapen dat ook zo afgesteld kan worden dat er minder straling achterblijft na een explosie en afgesteld kan worden dat de explosieve kracht minimaal is, maar dat het eenzelfde uitwerking krijgt als een neutronenbom, die een gebied ontvokt, maar welk gebied weer vrijsnel bevolkt kan worden.

De genocide gaat dus gewoon door. Nie wieder? Nein, es ist immer gleich..... (Nooit meer? Nee, het  blijft hetzelfde). Daarmee duidend, dat genocides altijd maar door blijven gaan en dat het zelfs dezelfde militairistische dictators zijn met sterke banden met industriëlen.

Zelf noem ik het rechtse fascisten en anderen noemen het linkse fascisten (ROFL om het laatste.)

Bundy op 24-05-2018 15:10

Eerst lezen we op Xandernieuws dat Frankrijk aan de rand van de afgrond staat , dan volgt er een artikel over het failliete Dutsland waar zelfs de snelwegen inzakken wegens gebrek aan onderhoud ,

Dan horrorverhalen over Venezuela , en na Griekenland zal zeker Italië met mogelijke afschaffing van de Euro de ondergang van de Europese Unie worden .      Nu is het plotseling Turkije waarvan deze site een jaartje geleden zei dat dit land een zelfs groeiende economie had .      Ook zegt dit artikel dat bij een financiële crash de Turken massaal Erdogan de rug zullen  toekeren .    Iedereen weet dat de man zijn mogelijke oppositie heeft uitgeschakeld en bijna alle Turken achter hem staan tot in de dood , ongeacht wat hij wel of niet doet .      Vind dit een vergezocht artikel .

Gerard op 24-05-2018 15:12

@ René van Zalk op 24-05-2018 14:03. Hoezo niet?

Klaas op 24-05-2018 15:22

Israel, het land van God, we staan 100% achter jullie!

"Nooit" maar dan ook "Nooit" zullen alle moslim tesamen in deze wereld, Israel ooit kunnen vernietigen..!!

P. Puk op 24-05-2018 16:45

Kan weer leuk worden. Die  kalief zal een lesje krijgen als hij aan een oorlog met Israel begint. Wanneer worden die figuren nou eens uit de NAVO gezet? 

René van Zalk op 24-05-2018 17:42

@Gerard,  De Russen hebben een speciale band met de Grieken.

klaas op 24-05-2018 18:11

Als Turkije Griekenland aanvalt en Rusland om die reden Turkije zou aanvallen (speciale band???), kan dat als een set up/valstrik beschouwd worden om Putin als bad boy te verkopen. Ik geloof er daarbij niets van dat Turkije niet aan de kant van Israel staat. Het zijn allemaal maskers die op het hoogste niveau gedragen worden. Het is zelfs niet uitgesloten dat de "set up/valstik" met Putin zelf afgesproken is tussen het westen en Putin om Europa in chaos in brengen. Ik zie de NWO opdoemen, een fusie tussen het westen en het oosten. Immers je kunt een maatschappij slechts fundamenteel veranderen door oorlog en chaos. Zal Erdogan de nep-islamiet als uitlokker nog beloond worden door de "illuminati" voor zijn bewezen diensten?

Jona op 24-05-2018 18:58

Autsj...

http://www.wisselkoersen.nl/forex/details.aspx?id=514328 

Anneke op 24-05-2018 19:05

@P.Puk: Triest maar zo goed als de hele NAVO en VN-Top zit bomvol met Arabieren.

Reinaert de Vos op 24-05-2018 19:54

@Klaas 24-05-2018 15.22

Dank je wel Klaas, Samen pakken we ze in.

Shalom.

Ernie van de Wal op 24-05-2018 20:35

In Turkije hoeft Israël alleen maar de elektriciteitscentrales en de vliegvelden grondig onklaar te maken. Als de situatie in dat land al niet deplorabel is, zal die dat wel worden als het toerisme daar voor jaren de nek wordt omgedraaid.

Ernie van de Wal op 24-05-2018 22:39

Bundy op 24-05-2018 15:10

Niet het meest recente bericht, maar er zijn meer van dit soort berichten.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/18/het-ziet-er-slecht-uit-voor-turkije-6269116-a1541892

Frankrijk heeft zijn staatsschuld sinds 2006 weten op te werken van 60% in 2006 tot ruim 96% in 2016.  Haar industrie kan niet concurreren met o.a. Duitsland en de autoindustrie wordt dan ook gaandeweg overgeheveld naar andere landen. De laatste aankoop van PSA, Opel was niet bedoeld om een Citroën kadett, of een Peugeot Manta te produceren. 

Van Duitsland kwam het bericht voorbij dat dit land tot 2020 78 miljard kwijt is aan de opvang van migranten. Wat zelfs voor dat land veel geld is. En inderdaad, de infrastructuur in West Duitsland is beroerd. Veel Duitsers hebben overigens 2 banen nodig, om de lasten te kunnen betalen. Wat niet echt een succesverhaal is.

ottoman op 24-05-2018 22:40

zoals ik altijd al zegt, de turken zijn n heel grood en wijdverspreid volk met stammen over zuidoost europa/ anatolie/ midden oosten, kaukkasus/ krim, centraal azie tot china en syberie aantoe.

 

dit kan je niet zo ff inpakken, aanval op turkije kan maar winnen van de turken is niet haalbaar, dat is de mensheid uitroeien.

wel kunnen de turken van elkaar verliezen,

Tom Hendrix op 25-05-2018 06:40

@Klaas: 18.11. uur, op 24/5. Denk ik ook zo over,Klaas.

Hubert Luns op 25-05-2018 09:07

In Islamitische landen is de economie meestal chaos. Privé initiatief wordt ontmoedigd door deze ideologische godsdienst. Ik herinner mij dat volgens het SIS (State Institute of Statistics of Turkey) in 2002 950.000 mensen in Turkije onder de voedsel-armoede-grens leefden. Commentaar overbodig.

AEO op 25-05-2018 10:34

We moeten gewoon niet naar Turkije op vakantie gaan, want het geld dat we daar uitgeven wordt door Erdohitler misbruikt

Oma op 27-05-2018 10:56

Met een torenhoge inflatie stevent turkije in snel tempo op een financieel-economische instorting af...dus moeten de turken in europa nu met hun geld deze dictator helpen om aan de macht te blijven en ze zijn er dom genoeg voor ook nog...deze lepe vos weet wel hoe de haat jegens de ongelovigen aan te wakkeren en het 'nationalisme', lees islamofascisme, uit te buiten om aan de macht te blijven.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/erdogan-roept-turken-op-al-hun-euro-s-en-dollars-in-lira-om-te-zetten~a6840737/

Gert op 01-06-2018 11:54

Ben het eens met AEO. Niet op vakantie gaan naar Turkije. Je dient een islamfascsist als Erdogan en de velen turken, die achter hem staan, in Dons land, Belgie en Duitsland niet te steunen. Als ze dat vanuit andere landen ook doen. Dan is er kans dat de toerisme-industrie instort. Het is een grote motor voor hun economie. Enkele jaren geleden na de zogenaamde staatsgreep zakte de toeristen inkomsten ook in. Nadat er toen veel vakantiegangers dat land links liet liggen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl