Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Trump presenteert in juni vredesplan: Palestijnen krijgen helft Westbank, geen hoofdstad Jeruzalem

Afbeelding: (1).

Het werd al eerder aangekondigd, maar uitgesteld vanwege de spanningen in het Midden Oosten. Nu lijkt het er in juni toch van te komen: president Donald Trump is van plan om zijn oplossing van het Israëlische-Palestijnse conflict te presenteren. Het wordt een voorstel dat de Palestijnen onmiddellijk zullen afwijzen, omdat zij hierin slechts de helft van de door hen compleet opgeëiste Westelijke Jordaanoever krijgen, en niet Oost Jeruzalem, maar het vlak daarbij gelegen Abu Dis de hoofdstad van ‘Palestina’ wordt. Trump heeft echter de steun van Saudi Arabië, Egypte, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Trump heeft het voorstel eerst uitgebreid besproken met de Israëlische premier Netanyahu, de Saudische kroonprins Bin Salman, de Egyptische president El-Sisi, de Emiraten Sheikh Bin Zayed, en de Qataarse Sheikh Al-Thani. De Turkse president Erdogan was ook uitgenodigd, maar die weigerde te komen. Dat was nog vóórdat de Turkse dictator de zoveelste crisis met Israël forceerde vanwege de recente dodelijke confrontatie met Hamas in Gaza.

Publiekelijk zal het concept voorstel door alle Arabische- en moslimlanden worden afgewezen, maar achter de schermen zal er ook zonder de Palestijnen en Turken uitgebreid over onderhandeld worden. Wel wordt druk gezocht naar gematigde Palestijnse leiders, die er minder extreme standpunten op nahouden, en bereid zouden kunnen zijn om vrede met Israël te sluiten. Een mogelijke kandidaat is Muhammed Dahlan, aartsvijand van PA-president Mahmoud Abbas, die al jaren alle gesprekken met Israël boycot omdat hij eerst al zijn eisen ingewilligd wil zien.

Voor de Palestijnen wordt het slikken-of-stikken

In Israël zelf zou zowel bij de regering als de oppositie brede steun zijn voor Trumps plan om een vredesverdrag te forceren. Het voorstel dat er nu ligt is echter niet definitief, en kan –en zal- op een aantal punten nog bijgesteld worden. Tijdens het ongetwijfeld langdurige proces krijgen de Palestijnen steeds de kans om alsnog aan te schuiven, mits ze niet langer vooraf allerlei harde voorwaarden eisen.

Ooit willigde de Joodse staat onder leiding van premier Rabin 95% van alle Palestijnse eisen in, maar dat werd door wijlen Yasser Arafat, aartsvader van het moderne moslimterrorisme, afgewezen, omdat hij (zo verklaarde hij achteraf tegen journalisten) ‘alles’ wilde, waarmee hij héél Israël en Jeruzalem bedoelde. Nu lijkt het slikken-of-stikken te worden voor de Palestijnen, want in het voorstel krijgen ze maar de helft van de door hen totaal opgeëiste Westelijke Jordaanoever (de Israëlische gebieden Judea en Samaria), en daar krijgen ze ook nog eens slechts beperkte soevereiniteit over.

Ook blijven de Jordaanvallei en de meeste grensovergangen volledig onder Israëlische militaire controle, en moet Hamas in Gaza worden ontwapend wil het bij de Palestijnse staat worden gevoegd. De Arabische wijken van Oost Jeruzalem komen weliswaar bij ‘Palestina’, maar de beoogde hoofdstad is het iets oostelijker gelegen Abu Dis. Verder komt er geen ‘recht op terugkeer’ van Palestijnse ‘vluchtelingen’, maar wordt er een soort compensatie mechanisme opgesteld dat door de internationale gemeenschap zal worden ingevuld.

De Palestijnen zullen ongetwijfeld weer moord en brand schreeuwen, dreigen met een nieuwe intifada en zich weer woedend tot Turkije, Iran en de EU keren voor steun, maar deze keer lijkt het erop dat niet alleen de Amerikanen, maar ook de Arabieren zich daar niets van zullen aantrekken.

 

Xander

(1) DEBKA

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

willy . op 20-05-2018 13:47

Als Oost-Jeruzalem niet hun hoofdstad mag worden dan zullen de Palestijnen het meteen afwijzen. Dat de Arabische landen president Trump zullen steunen is logisch, ook de Arabieren zijn de Palestijnen kotsbeu! dat de dictator Erdogan dit plan niet steunt is dan weer logisch hij is lid van het moslimbroederschap en die haten Israel, trouwens het gevaar komt uit het noorden met nog de Hezbolla'h . Erdogans uitlatingen over Israel laten zien dat hij duidelijk een voorstander is van de praktijken van nazi -Duitsland! Of Hamas zijn wapens gaat afgeven is een utopia ze zullen blijven vechten tegen hun aartsvijand, dus vrede in de regio is verder af dan ooit ! Shalom

René van Zalk op 20-05-2018 14:39

Yasser Arafat wilde het onderste uit de kan, en kreeg de deksel op z'n neus.

Buck op 20-05-2018 15:17

Zelfs als de Palestijnen(dat zijn immers Arabieren en moslims) het plan accepteren, is dat slechts tijdelijk en geen oplossing voor het conflict. Het gaat niet om land voor vrede. Het is een geestelijke strijd, waarbij moslims nooit en te nimmer de soevereiniteit van Israël zullen erkennen. Alle verdragen tussen moslims en anders denkenden hoeven door moslims niet te worden gerespecteerd, dat staat in hun heilige boek. Zolang wij dat maar niet willen begrijpen, zullen we steeds onze neus stoten, ook Israël.

René van Zalk op 20-05-2018 16:01

thereligionofpeace.com/  Hier de link van die lieve moslim aanslagen.

Patatje Oorlog op 20-05-2018 16:23

Ik moet de eerste palestijn nog tegenkomen die bereid is een compromis te sluiten....

Johan op 20-05-2018 17:07

Mijn bewondering voor Trump wordt bijna wekelijks groter. Hadden wij maar zo'n leider in Den Haag!Helaas moeten wij het doen met slaafse ja-knikkers naar de Brusselse diktators...

Mj van de Goor op 20-05-2018 17:22

Laar ik t nu denken dat "de westbank" ook Israel zijn?  ik snap nog steeds niet waarom Israel in t verleden n van Israel "afgegeven"heeft. Zoals Gaza waar alle joden toen uit moesten! En de westbank was oorspronkelijk toch Israels gebied?  Ik zou toch ns op moeten zoeken waarom dat ook weer was!

Kees van Kesteren op 20-05-2018 18:18

Inderdaad Johan 20-05-2018 17:07. Je kan vinden van hem wat je wil, maar hij doet tenminste iets.

Nu ben ik ook benieuw naar 12 juni, als hij de besprekingen met Nrd. Korea aangaat.

Peter op 20-05-2018 18:22

Arabieren houden van een opgemaakt nest,ze moeten er niet aan denken om zelf iets op te bouwen . Trump heeft groot gelijk stoppen met geld sturen,ze kopen er alleen maar wapens van .

Tom Hendrix op 20-05-2018 18:49

@Johan: 17.07. uur. Helemaal met U eens, Johan.

Diederik op 20-05-2018 19:46

Al zouden ze het stukje land accepteren,dan maken ze in de kortste keren er een zooitje van.  (vergelijkbaar met die bewoners uit Afrika)

lies op 20-05-2018 20:00

Als ik de palastijnen  was, koos ik eieren voor mijn geld of anders gezegd , beter een half ei, dan een lege dop.shalom.

Cale op 20-05-2018 21:05

Het gaat helemaal niet om terrein, land, een palestijnse staat of wat dan ook. Die palestijnse leiders willen geen oplossig want dan vallen ze door de mand met hun corruptie. Het zijn miljonairs geworden met hulp-geld vanuit het westen. Toegeven aan welk vredes proces dan ook betekent dat ze hun miljonairs status niet kunnen volhouden maar nog belangrijker, niet kunnen verdedigen. Hun corruptie, misdaden en hun hersenspoel programmas zijn dermate groot dat ze zich moeten veratwoorden  voor hun daden.

Sharkey op 20-05-2018 21:25

Trump is iemand die kennelijk werkelik krachtdadig en consecent is en echt een president die de VS nodig heeft waar menig andere slapjanus een voorbeeld aan nemen kan.

Hubo op 20-05-2018 23:01

Vrede?Dit is een formalisering van de Israëlische bezetting.Het is me niet duidelijk wat de rol van die Muhammad Dahlan daarin kan zijn zonder sociaal mandaat.Ik vraag me ook af of dit door de internationale gemeenschap in bredere zin geaccepteerd zal worden.Vrede is vooralsnog ver weg.

Cefas op 20-05-2018 23:39

Alleen vrede voor vrede. Geen land voor vrede, dat lost niks op, dus alleen vrede voor vrede en niks anders zijn we over 100 jaar nog bezig.

Wim op 21-05-2018 03:54

Trump kan wel leider zijn, maar is zo wisselvallig, zijn maar naat zijn tweiiter uitspraken, die hij dan nadien niet zo bedoelt was, of gas terug moetnemen, om de schade als nog te beperken, wegens zijn impulsief gedrag, wel regelmatig te wensen over laat. Diplomatie is echt niet op zijn lijf geschreven en nog veel dient te leren, maar is wel geen Obama President, maar overtuigender en krachtdadiger, wel eigenschappen zijn van leider., maar wel te wisselvallig en teveel zijn gedachten laat lezen rechtstreeks, meestal niet de beste wijze is, om het met diplomatie, niet voor Trump wegelegd. Wegens zijn denkwijze totaal niet verbergt, of eerst dient na te denken, om het op diplomatische manier over te brengen, niet voor Trump wegelegd is. Europa heeft zich ondertussen al laten ontvallen, dat Europa meer zijn eigen koers wil varen, zoals de president, Trump tegenover Europa, weinig of geen rekening wenst te houden met Europa is ondertussen wel bekend in Europa.

Voor wat betreft is er wel vooraf de Joden geen eigen land hadden, zie website en geschiedenis en beter inzicht geeft, van de werkelijke ontstane conflicten die van vorige eeuw zijn onstaan. Weinig gebeurtenissen hebben zo,n grote invloed op de wereldgeschied enis gehad, als de Balfour - verklaring (Engels: Balfour Declaration) van 02 november 1917 Het Engelse plan beloofde de Loden, dat zij Plastina mochten koloniseren, zie verder in de in de geschiedenis website, waarvan het begin van de ontstane Palestijnse problemen zijn ontstaan, en waarom er nog steeds geen vrede is, tot heden. Nadien heeft yasser Arafat nooit tot overeenkomst willen komen met Iraël, niettegenstaande beide wel bijna in Amerika tot overeenkomst kunnen komen, maar dan toch de overeenkomst afgesprongen zijn, met de gekende verder geweldadige geschiedenis. Hamas die wel degelijk ook grote rol speelt en de Palastijse politeike leider, nu dal jaren ook achter de schermen, negatieve grote rol in spelen, zo als nu onlangs opnieuw 50 Hamas srijders zijn omgekomen, en ook bekend zou hebben, volgens de niuwsberichten, plus en 10 tal Palestijnen, en vrouw haar baby is doodgeschoten is. Nu eist de eerste Minister Mischel van België en internationaal onderzoek. Dit zou Hamas aangemoedigd hebben, om mee te gaan betogen met alom opgezet geweld te creëren, met extra geweld aangemoedigd, via Hamas en geldbedrag aan de vrouw zou geven, om met haar baby in frontline bewust te gaan staan. Weet nu niet of dit juiste verklaringen zijn, maar vermoed wel dat dergelijke praktijken door Hamas wordt aangemoedigd, met geldvergoeding, zeker niet uitsluit. Voeg hier de historiek website aan toe in korte versie. https://historiek.net/een-geschiedenis-van-de-kolonisatie-van-palestina/72471/. PDF bestand en voorgeschiedenis van Iraël en Palestina. Volgens en het niuwebericht van 31 maart 2018 zoveel mogelijk opgestookte bevolking, Om wederom dankbaar gebruik te maken, van de ganbare tactieken, om zoveel mogelijk vrouwen en kinderen tussen de agressieve actievoerders. Dit om nadfien de agressie van Iraël nadien te kunnen veroordelen, wegens Iraël vrouwen en kinderen vermoord worden. 

Wim op 21-05-2018 04:22

Heb nog onvoorstelbaar bericht gelezen, en tegelijk nog bij wens te voegen, van voorgaande verzonden bericht. Dit is dus wat de zieke indeologie van de Palastijnen met hun volk doet. 

Het is ongelooflijk, maar een knettergestoorde Palestijnse vader gaf zijn jonge zoontje opdracht om met een Palestijnse vlag naar Israëlische soldaten te lopen en stenen naar ze te gooien. Ondertussen stond papa van een afstandje te roepen dat ze zijn zoon maar moesten doodschieten, want dat kunnen ze zo goed: kinderen doden.

Je zou denken dat het een grap is, of fake news, maar nee, het is echt waar.

dolphin op 21-05-2018 05:13

Ik vrees dat het conflict veel erger is en helemaal niet gaat over palestijnen en Israel en hun landjepik tweestrijd , maar het vaticaan en de zijnen (nwo) die Jeruzalem in handen heeft gekregen middels het zo fraai lijkende duo , en daarom kunnen de palestijnen sowieso al fluiten naar Jeruzalem (ook niet ten onrechte trouwens) , de profeet van het beest is druk bezig zichzelf in jeruzalem te vestigen (en zal waarschijnlijk ook de tempelbouw activeren) en zal daar noch palestijn noch jood dulden maar zijn eigen vergaarbak van legio religies.

Het is een (leugenachtige en verwarrende) troep daar en het einde is nog niet in zicht al zal men vrede prediken in de toekomst

svirmus op 21-05-2018 06:22

De Arabieren hebben nooit ene moer om de 'Palestijnen' gegeven. Ze jagen ze overal weg, willen niets voor ze doen en gebruiken ze enkel om Israel doorlopend te dwars te zitten.

Josef op 21-05-2018 07:52

Is het niet schandalig dat andere landen beslissen hoe Israël verdeeld moet worden, de arabieren(palestijnen) hebben land toegewezen gekregen in Jordanië  laten die "grote" jongens beslissen dat die zogenaamde palestijnen daarheen verhuizen.

Hubert Luns op 21-05-2018 10:20

Volgens de UNRWA, het VN bijstands- en arbeidsagentschap voor Palestijnse vluchtelingen, zijn er nu meer dan 5 miljoen vluchtelingen, waaronder niet enkel de 1,6 miljoen vluchtelingen in de kampen worden gerekend maar allen die afstammen van de oorspronkelijke vluchtelingen. En het is de UNRWA die die kampen met ruime geldmiddelen in stand houdt. Er is alleen plaats voor al die ‘arme’ vluchtelingen indien de Israëlieten in zee worden gedreven. Het zeer zit niet enkel bij de Palestijnen en hun vertegenwoordigers, maar bij de internationale gemeenschap, en vergeet niet Bergoglio, alias Paus Franciscus, die niets liever wil dan de Palestijnen hun zin geven. Het gaat in de grond der zaak niet om de Israëlieten maar om God die voor dat volk plannen heeft en daarom dat dit altijd in met middelpunt van de belangstelling staat. Vredesplannen zijn er genoeg. Hier een lijstje van na de Yom Kippur oorlog tot aan 2009: in 1978 was het Kamp David accoord, in 1982 was er in antwoord op de Libanon oorlog het Reagan vredesplan, in 1991 was er de Madrid conferentie, de Oslo accoorden waren van 1993, het Wye River memorandum dateert uit 1998, in 2000 waren er drie: de Kamp David top, het Clinton vredesplan en het plan van de Mitchell Commissie, het jaar daarop waren er twee initiatieven: het Tenetplan en de Tabatop, in 2002 zowaar zes: het Zinniplan, het Elon vredesplan, het Arabisch vredesinitiatief, de Nussaibeh-Ayalon principes, de Stem van het Volk en tenslotte het Saoedi vredesinitiatief. Daarna werd het rustiger met in 2003 het Genève initiatief. En tenslotte waren er in 2005 de Sharm el-Sheikh topconferentie en het jaar daarop het Frans-Italiaans en Spaans Midden-Oosten vredesplan. Eind 2008 wordt Ehud Olmerts verregaande voorstel voor een Palestijnse staat afgewimpeld. En tenslotte in 2009 kwam een lijvig boek met dertien bijlagen op het Geneve initiatief. Wat er tussen 2009 en nu is gebeurde heb ik niet bijgehouden. Ik wens President Trump veel succes, maar ik geloof er geen snars van dat nu dankzij zijn initiatief de weg naar vrede wordt bewandeld.

AEO op 21-05-2018 10:53

@Hubo,

Er is geen sprake van Israëlische bezetting. Het is een herovering van hun eigen land geweest in 1967. Ik heb je hier al vaker uitgelegd hoe de vork in de steel zit. Dat Israël in 2005 de Gazastrook heeft ontruimd heeft alleen maar nieuwe oorlogen gebracht.

T.D. op 21-05-2018 13:10

Nou, ik weet het antwoord al. Zonder Jeruzalem willen de Palestijnen geen eigen staat. Was het niet Yzak Rabin, die Jasar Arafat heeft aangeboden om Oost-Jeruzalem als h0ofdstad van een Palestijnse staat te maken? Arafat heeft dat aanbod afgeslagen. Wie weet dat nog? Het zal deze keer dus ook niet lukken. Neen, liever willen de Palestijnen heel Israel hebben met Jureuzalem als hun hoofdstad.

Tom Hendrix op 21-05-2018 18:51

@Hubert Luns: 10.05. uur. Uitstekend door U verwoord.

Hubo op 21-05-2018 21:07

Beste AEO,

Ik heb al eerder gezegd,dat ik daarin niet met je mee kan gaan.Ik heb de oorlog van 1967 bewust meegemaakt.Ik was 15 en zat op het gymnasium.Ik had daarin geen enkele sympathie voor arabieren en palestjnen.Wel had ik me een paar jaar eerder behoorlijk geërgerd aan een meisje dat kennelijk grote sympathie voor Israël had en dat had opgemerkt dat de palestijnse boeren geen aanspraak konden maken op het land,omdat ze te lui waren om er wat mee te doen."Zijn ze nou echt niet wijzer",dacht ik bij mezelf.Ik was eerlijk gezegd ronduit geschokt.Het waren de nadagen van de gloriejaren van de kibboetzen.Op zich stond ik daar altijd wel met sympathie tegenover.Je hoorde natuurlijk ook wel eens wat van vluchtelingen en kampen.Ik vond dat een situatie die niet zo kon blijven en dat die mensen terug zouden moeten kunnen keren.Ik was opgelucht dat de oorlog snel voorbij was en met name zonder internationale escalatie.Er was wel wat twijfel en vooral ergernis over de noodzaak en de blinde extatische aanhankelijkheid aan Israël  in dit land,maar bovenal stond voor mij één ding als een paal boven water en dat is dat het in deze tijd niet meer gepast is grondgebied te veroveren en in bezit te houden.Ik ben daar later wat genuanceerder over gaan denken in die zin dat er met alle direct betrokkenen overleg mogelijk moet zijn over territoriale vragstukken.Eerlijk gezegd heb ik de indruk,dat er in Israël altijd krachten aanwezig zijn geweest die er op uit waren de veroverde gebieden blijvend in te lijven.Dat gebeurt dan nu definitief met dit zogenaamde vredesvoorstel van Trump en Netanyahu en wat mij betreft is Israël daarmee nu een bezettingsmacht.En daar neem ik verder niets van terug.De grenzen van voor het jaar van mijn geboorte en dus ook het bestaan van de staat Israël stel ik gemakshalve maar niet ter discussie.

Ramshoorn op 22-05-2018 13:44

Beste AEO hoe interpreteert u dan de wijde grenzen van Israël ten tijde van koning David en zijn zoon Salomo? 1 Kronieken 18 t/m 20.

Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Josef op 22-05-2018 15:00

@Hubo op 21-05-2018 21:07

Leest u deze site er eens op na, de zogenaamde palestijnen hebben nergens recht op, het is een niet bestaand volk.

Palestijnse claims op het land zijn vals

http://www.franklinterhorst.nl/Palestijnse%20claims%20op%20het%20land%20zijn%20vals.htm

Israëls recht op het land ligt vast in bindende documentenhttp://www.franklinterhorst.nl/Israels%20recht%20op%20het%20land%20ligt%20vast%20in%20bindende%20documenten.htm

Hubo op 22-05-2018 15:53

@Josef

Bijbelse geschiedenis,volkeren en stammen het doet me allemaal weinig.Het is verkeerd mensen op de vlucht te jagen en ze niet het recht te bieden terug te keren naar hun woonplaats en om grondgebied te veroveren en blijvend in bezit te houden.Een aantal van de 'argumenten' die hier regelmatig worden aangedragen,horen meer thuis in het geloofsforum.Ik heb het altijd zoveel mogelijk van alle kanten geprobeerd aan te zien,maar voor mij is wat zo wordt voorgesteld als het 'vredesplan' van Trump de druppel die de emmer doet overlopen.Ik kan hier verder maar beter hier niet meer op ingaan.

Oma op 25-05-2018 04:21

@Hubo: "Bijbelse geschiedenis,volkeren en stammen het doet me allemaal weinig.Het is verkeerd mensen op de vlucht te jagen en ze niet het recht te bieden terug te keren naar hun woonplaats en om grondgebied te veroveren en blijvend in bezit te houden."

Je kunt nu eenmaal de geschiedenis, bijbels of niet, niet ontkennen.....dus ga je akkoord dat palestijnen/arabische inwijkelingen zouden moeten kunnen terugkeren naar de arabische buurlanden waar ze vandaan kwamen? Of een compromis sluiten....kiezen of delen?

palestijnen claimen net grond dat ze veroverd hebben en vinden volgens hun bijgeloof dat het voor eeuwig aan hen toebehoort maar de échte reden dat er geen vrede mogelijk is of zál zijn, is het bestáánsrecht dat moslims ontzeggen aan israël en het Joodse volk willen uitroeien tot de laatste Jood - das andere koek dan mensen op de vlucht jagen, vindt je niet?

Josef op 26-05-2018 21:01

@Oma op 25-05-2018 04:21

Oma geheel met u eens.

@Hubo , deze munten uit de oudheid bewijzen dat niet de (palestijnen) daar ooit gewoont hebben maar de Joden.

5 rare Jewish coins discovered by Temple Mount projecthttps://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5266587,00.html

Leer de geschiedenis dan blijft u geen fabels meer vertellen .

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl