Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Nieuwe Italiaanse regering zal eurocrisis veroorzaken’

Kabinet wil honderden miljarden uitgeven, Europa moet betalen - Italië koerst af op invoering parallelle munt of binnenlandse digitale betaaleenheid naast de euro

Giuseppe Conte, rechten professor aan de universiteit van Florence, wordt waarschijnlijk de nieuwe ‘compromis’ premier. (Afbeelding: (2) verwijderd 29/05 - 23.57 uur).

Financiële analisten zien de toekomst van de eurozone somber in nu het nieuwe Italiaanse kabinet, bestaande uit de rechts-populistische Lega en de link populistische M5S, een regeerakkoord is overeengekomen waarin niet alleen een halt toe wordt geroepen aan de door Brussel geëiste massa immigratie, maar ook wordt gebroken met het restrictieve financiële beleid, en de rekening van honderden miljarden euro’s op conto van de EU –lees: de Noord Europese landen, met name Duitsland en Nederland- wordt gezet. De schuldenlast van Italië is met € 2,6 biljoen onhoudbaar en tevens veel te hoog om het land net als Griekenland te ‘redden’. Zeker nu de nieuwe machthebbers geen enkele intentie hebben om daar iets van terug te betalen, is een eurocrisis onafwendbaar.

 

Honderden miljarden uitgeven, Europa moet betalen

De partijen van de op papier onwaarschijnlijke coalitie tussen Lega en M5S hebben één ding gemeen: ze willen op ‘klassieke’ Italiaanse wijze heel erg veel geld uitgeven, onder meer aan flinke belastingverlagingen en verbetering van het pensioenstelsel. Om de schulden niet nog sneller te doen oplopen, gaat het nieuwe kabinet een schuldenkwijtschelding van € 250 miljard van Europa eisen. Ook de gewraakte Europese 3% norm voor het begrotingstekort zou volgens sommige analisten worden losgelaten.

Dit plaatst Brussel voor een dilemma: of de waanzinnige Italiaanse financiële eisen op kosten van de rest –met name Noord Europa- inwilligen, of het land uit de eurozone zetten. De eerste optie is niet houdbaar, aangezien Italië niet zoals Griekenland met meerdere bailouts kan worden ‘gered’, en de rest van Europa bepaald niet zit te wachten op het sluizen van nog meer miljarden naar het bankroete zuiden. Bovendien is de Italiaanse economie bijna 10 x groter dan de Griekse, en wat de netto schuldenlast betreft geldt bijna hetzelfde.

Daarnaast is niet alleen de Italiaanse staat feitelijk failliet, maar ook het Italiaanse bankensysteem, dat met afstand de meeste slechte leningen in de eurozone (een kwart van het totaal) in de boeken heeft staan.

Parallelle munt of interne betaaleenheid

In het regeerakkoord van Lega en M5S staat weliswaar niet letterlijk dat Italië uit de eurozone kan treden, maar dit wordt wel vrijwel onvermijdelijk als het akkoord op alle punten wordt uitgevoerd. Analist Ferdinando Giugliano ziet in het voornemen om achterstallige staatsschuld met nieuwe korte termijn schuldpapieren te financieren als een eerste stap naar de invoering van een parallelle munt naast de euro.  (1)

Of die munt weer de lire zal worden genoemd en tastbaar zal worden ingevoerd, of enkel een binnenlands digitaal (terug)betaalmiddel zal zijn (een zogenaamde ‘mini-bot’ (3)), maakt voor de gevolgen niet zoveel uit. Italië zal hiermee namelijk als eerste concrete maatregelen nemen om zich los te maken uit het wurgende euro-pact.

Einde eurozone zowel goed als slecht nieuws

Op zich is het begin van het einde van eurozone (en mogelijk ook de EU in zijn huidige autoritaire vorm) goed nieuws voor iedereen die nog enige waarde hecht aan soevereiniteit, democratie (tenminste, wat daar nog van rest), vrijheid en een eigen cultuur, precies de zaken die Brussel in almaar sneller tempo aan het afbreken is. Aan de andere kant zal zo’n grote crisis voor heel Europa onvermijdelijk nare financiële en economische gevolgen hebben.  En het zijn traditioneel altijd de zwaksten die het ergste moeten lijden.

De Italianen dan als schuldigen aanwijzen gaat echter te ver; het zijn de eurocraten in de diverse Europese regeringssteden, ook Den Haag, die met de anti-democratische invoering van de euro en het overdragen van zoveel cruciale nationale macht aan Brussel een bom onder de stabiliteit en toekomst van ons werelddeel hebben gelegd.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Kees van Kesteren op 21-05-2018 21:52

De geur van……

Het uur der waarheid komt steeds dichterbij!

Het uur dat het grootste deel van de Nederlandse bevolking het hele zooitje ongeregelde autoriteiten zoals; overheid en gezag meer dan zat is en massaal uit de kast zal komen.

Eerst heel voorzichtig en nog te behappen door het gezag, maar er zal weer een nieuw uur aanbreken, dat bij de kleinste irritatie alles uit de hand zal lopen en uiteindelijk zal de geur van vrijheid over Nederland trekken.

Die vrijheidsgeur zal naar meer smaken en ook een meerderheid van het volk in andere EU landen zullen deze overname alleen in de nieuwe media kunnen aanschouwen, aan de geur herkennen en nooit meer af laten nemen.

Tegenstanders van de vrijheidsgeur zoals de huidige Nederlandse overheid, het Linkse addergebroed welke liefhebbers zijn van massa-immigratie en hun islamitische vriendjes, de gedrochten en de gruwelen van de hele EU, met uitzondering van landen als Polen en Hongarije, zullen de geur van vrijheid niet herkennen en blindelings in de vallen lopen die het volk voor ze heeft opgesteld. Deze zogenaamde “NEP” leiders, inclusief hun psychisch gestoorde volgelingen, zullen uiteindelijk worden vervolgd, veracht, vernederd en uiteindelijk volledig verslagen.

De landen in Europa zullen na deze geurende uitbarsting opnieuw ingericht worden met leiders die uitsluitend door eigen volk “Democratisch” zijn gekozen en hun plek als autoriteit nederig moeten verdienen.

Nu wij inmiddels weten dat Motorclubs in Duitsland, dus hopelijk ook in Nederland, ook bijstand willen verlenen (zie https://youtu.be/-3miVTjgW8g ) en dus wel degelijk een deuk in een pakje boter kunnen slaan, respect af te dwingen van het Linkse addergebroed en o.a. Nederland verlossen van alle profiteurs en ziekelijke verraders, kan de vrijheidsgeur wel eens eerder over ons land trekken als we ooit in gedachte hadden…..

pro-Israël op 21-05-2018 21:57

Niet alleen hebben Italiaanse banken enorm veel slechte leningen op hun balansen staan, ze hebben ook enorm veel Italiaanse staatsobligaties in bezit. Schulden dus van een failliet land. Dit is een megacrisis in wording.

Amsterdam op 21-05-2018 22:45

Ja zoveel geld man beter naar de nederlandse bevolking was iedereen rijk hahaha

Amsterdam op 21-05-2018 22:45

Ja zoveel geld man beter naar de nederlandse bevolking was iedereen rijk hahaha

Vrijheid op 21-05-2018 23:02

Een voorbeeld voor Rutte en  zijn maatjes in den haag .

De barsten worden groter en groter 

Ernie van de Wal op 21-05-2018 23:43

Ik werk sinds kort op een retentieafdeling van een krantenbedrijf. Dat wil zeggen, dat ik mensen, die hun abonnement willen opzeggen probeer binnen te houden. Veel opzeggingen komen van pensionado's. Pensioen gekort, AOW stijgt al 4 jaar niet meer, terwijl het leven wel duurder wordt en zelf een krant wordt te duur voor deze mensen. Wat je zorgwekkend kunt noemen. Want de armoede voor een groot deel van de bevolking treedt domweg in werking. 

Daarnaast alarmerende berichten, dat pensioenfondsen op dit moment worden leeggegeten.

Met de EU gaan we financieel naar de kelder. Dan liever de Italianen, die de € opblazen. Gaat veel geld kosten, maar hoe langer je wacht, deste duurder gaat het worden. 

Cefas op 22-05-2018 00:03

Het Maduro socialitische virus zal ook Europa treffen te wijten aan de  de EU. Zet je maar schrap. Kommer en kwel. Armoede in aantocht.

Easymoney op 22-05-2018 00:07

Het westen doorloopt alle fases van de opkomst en ondergang van een wereldmacht. Inclusief alle cliches en domheid die ermee gepaard gaan. Een te grote overheid, te grote schulden, corruptie, een niet denkende bevolking, weinig vrijheid etc. Een recept voor ellende. Als er een oorlog uitbreekt, dan gebeurt dit in europa.

mientje op 22-05-2018 00:44

@wat een lijdensweg die EU. Ik kan me heel goed de komst van de euro herinneren. We kregen allemaal een setje munten op een oranje karton. Ik heb het heel lang bewaard, maar of ik het nog heb na drie verhuizingen dat weet ik niet. Ik denk ook dat straks veel mensen geen euro meer kunnen zien, want achteraf gezien was het het begin van heel veel ellende

Bundy op 22-05-2018 01:40

Dit laatste koningsrijk zal door zijn lemen voeten zakken ,  het lijkt erop dat dit moment nabij is .             Ook Ken Peters zei in zijn omstreden visioen ( uit +- 1985 ? )   dat alle landen zullen eindigen als derde wereldlanden .

Bert op 22-05-2018 04:32

nee, het geschetste in dit artikel zal voorlopig niet gebeuren of aan de orde zijn. de italianen zijn schreeuwende dramaqueens die veel lawaai produceren, maar ze zijn niet waanzinnig. er is rond deze deze formatie veel geroepen, beweerd, en geschreven. ze weten heel goed hoe het land en haar banken er voor staan en het laatste wat zij zich op dit moment kunnen permitteren is een eurocrisis. inderdaad zal dit europa de nek omdraaien en ons allemaal voor 20-25 jaar in diepe ellende storten. die crisis, die komt er wel een keer, misschien pas over vele jaren, misschien eerder. maar niet nu en zeker niet door de italianen. in de komende dagen zal er een veel redelijker geluid klinken en de boel zal wel weer tot rust komen. voorlopig zijn we nog aan de eu overgeleverd, deal with it.

Tom Hendrix op 22-05-2018 06:46

Geheel eens met het artikel van U, Xander. En de laatste zin van het artikel, is precies waar de kern van al de ellende zit, bij de Ellende Unie.

Hubert Luns op 22-05-2018 07:06

Ik zie dit niet als een oplossing, maar een uitnodiging aan de europarlementariërs om de wurggreep op de bevolkingen te versterken door een aantal extra maatregelen zoals de complete afschaffing van contant geld en een censuur waardoor goede websites zoals xandernieuws uit de ether verdwijnen.

mijn mening op 22-05-2018 07:27

Er zijn geen andere keuzes voor Nederland dan de Italiaanse schulden te betalen. Of moet uit Europa zoals Engeland deed metde brexit. kortom, een nexit.

willy . op 22-05-2018 11:31

italie kan de EU terug in een grote economische crisis brengen nog erger dan de eerste!!! Shalom

T.D. op 22-05-2018 11:31

Ik vind het prima als Italie de EU kan opblazen. Het is toch al een rommeltje en het kost handen vol belastinggeld. Net als de Brexit, weg met de EU!!!

Rienus op 22-05-2018 11:53

Rutte zal dit ongetwijfeld een goede mop vinden, maar ik durf te wedden dat hij nu zijn ambtstermijn niet meer uit gaat dienen. Dit is een barstje ja, maar er zijn nog meer scheuren geloof ik.

https://www.zerohedge.com/news/2018-05-22/7-reasons-why-european-banks-are-trouble

Heerlijk weer nu, dus geniet er van!

Rode Wouw op 22-05-2018 13:11

Beslist een interessante kwestie. Zal de ECB onder druk worden gezet het QE programma te verruimen en te verlengen?

Dat zal echter in Nederland onder andere nog veel hogere huizenprijzen betekenen en nog hogere hypotheken.

Ike op 22-05-2018 13:32

Dit extreem rechts beleid is al jaren, zo niet eeuwen aan de gang. Het is het roven van het gepeupel. Lees allemaal het volgende artikel goed en besef dat de Italianen alleen maar hetzelfde doen als wat zowel de republikeinen als de democraten in de VS hebben gedaan. Het printen van als meer geld en vervolgens in onderpand geven voor nog meer schulden en het daarbij zoek maken van trilioenen.

https://www.zerohedge.com/news/2018-02-27/us-government-lost-12-trillion-2017

Het ene kamp in de Vs zegt dat het allemaal komt  doordat de banken geprivatiseerd zijn en het printen van het geld ook. Een ander kamp zegt dat het door onbeperkte uitgaven komt aan defensie, wapens en de gehele veiligheidssector, waarvan ook alles geprivatiseerd is (inclusief het toezicht op camera's). Waarbij in het laatste geval ook agenten worden opgepakt voor het dealen van drugs in de VS en het afpersen van mensen en bedrijven.... Weer een ander deel verwijt alles aan de uitgaven aan medicare en social security.

Ik lach mij rot om mensen die zeggen dat het door links komt. Gewoon, omdat het behoorlijk rechts is om alsmaar oorlogen te gaan voeren en het aantal basis steeds maar verder uit te breiden over de gehele wereld en af te dwingen dat alle olie handel in USD's plaats blijft vinden. (Anders dondert de vraag naar USD's in elkaar en dus de koers en de macht van de VS)

Dat de Italiaanse regering straks de schuld krijgt van dit spel in Europa is ook een lacher.  Ze doen nl. hetzelfde als de Amerikaanse regering onder druk van haar banken en willen dan ook weer een Al Italia vliegmaatschappij financiëren waarbij zij hetzelfde gaan doen met landingsrechten en wat de Amerikaanse regering doet met de landingsrechten. Ze willen hun valuta en hun invloed op de rente en zo de koersen van hun valuta beinvloeden. ROFL.

Dit spel moet globaal bekeken worden. Olieproducerende landen en hun partners willen de USD en de Euro niet meer financiëren omdat ze dan de legers en monopolistische en oligopolistische handel van hun tegenstanders financiëren.

Iets over deals van Boeing die ook allemaal in USD's worden afgedwongen:

https://www.bizjournals.com/seattle/news/2018/05/20/boeing-deals-united-american-dae-assembrix-uzbek.html?ana=yahoo&yptr=yahoo

Het volgende artikel is ouder en gaat ook over het stijgende nominale Amerikaanse overheidstekort. Als jullie Zwarte Zwanen hebben gezien, beseffen jullie ook hopelijk dat er geld van leningen in onderpand voor leningen en investeringen in aandelen en belegingen in 'derivitives' (futures, opties, warants, termijncontracten etc. etc.) word gebruikt en dat daardoor de zeepbel blijft groeien.

Cryptogeld word gezien als een oplossing door elkaar benoemende guru's. Zo ook in Italië. Daarbij gebruikt men blockchain technologie. Simpel uitgelegd word de waarde van een valuta en een schuld dan door een selecte groep bepaald. De voorstanders zeggen dan dat dit veiliger is en dat 'de markt' beter de waarde van een valuta en eerlijker kan bepalen.

De tegenstanders waaronder ik lachen zich dubbel hierom, omdat er gigantisch veel manieren zijn om te frauderen met de vorderingen, waaronder het benoemen van diegene die de koersen bepalen en dat daarmee ook een risico kan komen dat deze bepalers worden bedreigd en dan zullen moeten doen wat 'hun beschermers' willen met de koers.

Het allergrootste gevaar is dat dit huidig beleid maar voortgezet word. Het leid tot meer schulden per inwoner en inflatie of devlatie. Het kan leiden tot devlatie omdat men devlatie associeert met socialistisch beleid en men daarom socialisten de schuld hiervan proberen te geven. Het kan leiden tot inflatie omdat bij voortzetting men blijft streven naar nominale geldgroei, waarbij de geldhoeveelheid maar blijft groeien zonder dat de onderliggende waarde of produktie mee blijft groeien.

https://www.zerohedge.com/news/2018-02-21/who-it-wants-buy-trillions-us-treasuries

Uiteindelijk is het economisch geprutst wat men doet omdat in een gaande valutaoorlog het eigen vege lijf probeert te redden, zonder te bezuinigen of de arbeid her te verdelen.

De machtshebbers worden aan de kant geschoven zodra ze niet mee willen werken. Oorlogen worden daarover gevoerd en het gepeupel word naar de slachtbank gebracht. In geval van Syrië wil men het schorem dat niet mee wil werken uit de wereld als IS'er daar laten vechten en slacht men de lokale bevolking af, omdat men de olie en gas en pijplijnopbrengsten met zo min mogelijk mensen wil delen en andere landen hun deel willen pakken. Walgelijk, ik wil een veel beter Neurenberg voordat er met een revolutie een dag van guilotines komt. (we weten dat er zowel voor de rechtbank als op een bijltjesdag er ook veel onschuldigen worden weggestopt of afgeslacht om het rechtsgevoel van het volk te beinvloeden).

Bashoevedorp op 22-05-2018 13:49

Italie heeft gigantisch veel goud-voorraad en kan daarmee aardig wat afdekken als het moet. Maar waarom zullen ze dat doen? De eurocraten, onder het genot van de vele euro-wijntjes, laten zich immers niet kennen en zullen de Italianen "redden". En vergeet niet dat de Franse Slag er ook nog aankomt...

Jst my two cents!

Ramshoorn op 22-05-2018 14:13

In 1952 ging de Europese samenwerking van start. Waarom besloten de Europese landen zonder burgers te raadplegen samen te gaan werken? We kennen alle drogredenen.

66 jaar later zijn eindelijk vele ogen van bestuurders open gegaan en willen de meeste burgers liever vandaag dan morgen het einde zien van deze door Rome gedicteerde Mafiastaat. Geen wonder dat er nu ruim 30 Kamerleden opgestapt zijn en hoeveel Wethouders? Ze ontdekten dat hun mening niet telt maar dat ze slechts uitvoerders mogen zijn van de snode plannen van Straatsburg/Brussel.

Wie geeft er ook maar iets om die omstreden blauwe Roomse EU-vlag met 12 gele sterren te zien op/in overheidsgebouwen en verplicht op de voor-en achterbumpers van uw auto?

Pensionado' s vrezen het ergste sinds ons onbetrouwbare Kabinet met toestemming van de Kamer besloot om ook de Pensioenen in Brussel onder te brengen! Burgers in gezondheidszorg, onderwijs, verpleeghuizen werden allang de dupe van hun rampzalige plannen/besluiten!

Wat betekent de Nederlandse nationaliteit/vlag nog voor hedendaagse burgers?

Italianen zijn nu ook goed wakker geworden na de Engelse Brexit en nemen het heft in eigen handen zoals het er nu uitziet. De Italiaanse mafia zorgt wel dat hun Euro' gedekt zijn en geen gevaar lopen.

Ike op 22-05-2018 15:11

@Rode Wouw op 22-05-2018 13:11

De regering is daar niet tegen. Alle prijzen hoger word geinterpreteerd als een groeiende economie. Meer banen is precies wat men wil. Dat het meer vrijwiliggersbanen en minimumloonbanen en deeltijdbanen zijn lesst men niet. Men leest alleen de laatste pagina's van de statistieken die ze gepresenteerd krijgen.

Ike op 22-05-2018 15:30

@Bashoevedorp op 22-05-2018 13:49

Zou jij een goede sluitende definitie kunnen geven van het begrip mafia? Italië heeft nl. ook veel meer oudpolitici die in het bestuur van bedrijven zitten of leiding geven aan projecten met Europees geld. Net als in Nederland zitten ze ook in het bestuur van banken. Zij zorgen ook voor leningen aan bedrijven die eigenlijk niet kredietwaardig zijn, omdat ze een heel groot risico hebben. Bedrijven krijgen dan overheidsorders om werk uit te voeren waarvoor zij volstrekt onbekwaam zijn. Als je een order plaats bij een HSL treinenfabrikant met ervaring gooi je het geld gewoon weg. Omdat de treinen onderweg uit elkaar vallen en in de praktijk niet harder mogen rijden dan de topsnelheid van je oude intercitytrein.

Hetzelfde verhaaltje gaat op in heel Europa en Amerika. Spaanse vliegvelden en wegen naar 'niks'. Duitse vliegvelden die een paar keer over hun budget gaan etc. etc.

Wie daarvoor betaald? Jij, tenzij je natuurlijk zelf behoort tot diezelfde politieke en maatschappelijke mafia.En O ja, jouw pensioen is ook geinvesteerd in dat soort bedrijven en hun leningen. Daarom zal je tot aan je dood moeten blijven werken. Want toen pensioen werd bedacht was het bedoeld dat alleen ongeveer 10% van de bevolking er gebruik van zou gaan maken. Die regel houd rechts er gewoon in. Als moeten de rechtse politici jullie allemaal op het werk dood laten gaan. Dat zal hun ook wel lukken met de ja stemmers in Nederland........ Hoeveel halen hun pensioenleeftijd in de sector waar jij werkzaam bent (geweest)?

Nu moeten we alleen de paus zover krijgen dat hij ons niet bedankt voor 'de bloemen uit Nederland', maar voor 'de pensioengelden uit Nederland'.  LOL, PIGS noemen ze die landen in Europa.

Anneke op 22-05-2018 16:22

@Ike, de twee wereldoorlogen zijn door politiek links in gang gezet. Adolf Hitler (bijvoorbeeld) was een vol gemotiveerde (nationaal) doorgewinterde socialist. Links is heláás meer aan de macht geweest, dan de rechtse politieke vleugel.  Men kan eigenlijk wel stellen dat politiek links permanent aan zet is. Denkt men dat het rechter schaakstuk aan zet is, dan is dit toch versierd met een links (rood) kleurtje.  Denk ook terug aan die paarse kabinetten, die ons land heeft gekend in de jaren-90.

Peter Selie op 22-05-2018 16:28

“op papier onwaarschijnlijke coalitie”

Dat zegt al veel en in Italië is het gebruik dat regerende parijen er niet al te lang zitten. In dit geval is dat tragisch voor noord Eropa anders had die zakkenvullende Bende in Brussel eens flink door elkaar gehusseld kunnen worden.

Er zal aan de eu-t e r r e u r  nooit een einde komen, want uiteindelijk blijft het volk op de verkeerde partijen stemmen. Zo gaf meer dan 65 %  voor de laatste verkiezingen aan  genoeg te hebben van de extreem linkse kliek, en ik vul aan: “die niet onder doet voor het regime in Noord Korea”. Het resultaat was, dat de Eurofiele partijen ruim 80 % van de stemmen binnenhaalden. Blijkbaar heeft een garnaal meer hersens dan het Nederlandse kiezersvee!

Ook hier, tenzij wij daar een stokje voor steken, zullen tekorten ontstaan aan b.v. drinkwater, voedsel en energie om mensen te dwingen gehorig te zijn

U heeft het aan uzelf te danken!

Peter Selie

Ike op 22-05-2018 19:24

@Anneke op 22-05-2018 16:22

ROFL. Adolf was een communistenhater, daarom noemde hij zijn partij socialistisch om stemmers bij de extreem populaire communisten weg te trekken. Duik eens in de goede geschiedenis hiervan. De Dulles broers (Allen dulles, directeur van de CIA en Secretary of State (Min. van buitenlandse zaken) John Foster Dulles. Allen was betrokken bij de coverup of de Warren commisie na de moord op JFK en was tijdens WWII contactpersoon met de nazi's in Bern, Zwitserland waar hij bevriend was met nazi kopstukken en de kopman van IG Farben, fabrikant van Zyklon B als cliënt had.

Dulles zou eerst naar Londen gestuurd worden, maar stond erop dat hij naar Bern werd gestuurd. Zijn broer John Foster behartigde de belangen voor dezelfde nazi cliënten in de VS.

https://erenow.com/modern/the-devils-chessboard-allen-dulles-the-cia/2.html

In de tijd van Weimar republiek waren de meeste Joden middenklasse en door hun geloofsbeleidenis waren ze altijd erg zichtbaar. In de crisis jaren kreeg deze middenklasse zware klappen, maar zaten ze ook in delen die handelde in kunst, juwelen, het bankwezen en waren het onder meer opkopers die dingen van nog armere mensen opkochten. Geen maisterberoepen (Duits meestersschap van gilden) en onpopulaire beroepen in een crisis.

Trotski (Russische communist) was Joods. Karl Marx was Joods. Lenin was een zoon van een moeder met Joods bloed.

Het zou niet zo vreemd zijn geweest als men het Joodse vraagstuk over de intergratie van de Joden in de Europese cultuur associeerde met het probleem van het communisme dat opkwam in de Weimarrepubliek van Duitsland na WWI. De beperkt intelligente Adolf H. (zacht uitgedrukt, maar scheldwoorden vermijdend) associeerde alles wat mis ging in zijn leven en het rijk met de Joden, waarbij hij zijn Joodse afstammeling vervloekte en later verzweeg. Men kan stellen dat hij de Joodse getuigen van zijn afstamming vermoorde, maar ook dat hij het communisme verweet aan de Joden en dat hij eerst de felle communistische tegenstanders vernietigde in de kampen en daarna alle Joden en 'minder arischen die niet gelijk dachten'. Dat waren de gehandicapten en iedereen die niet meedeed met het militairistische door de rechtse elite gedragen Nationaal Socialisme.

Over Prescott Bush; opa van de president Bush familie en helper van de Nazi's (artikel van 2004);

https://www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar

Daarbij hielp Prescott Bush de nazi industriëlen in de VS en was hij de directeur in de VS van UBC een bank geassocieerd met BBH;

https://en.wikipedia.org/wiki/Brown_Brothers_Harriman_%26_Co.

Welke weer was geassocieerd met 'Skull and Bones'  https://en.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones

Ook niet links te noemen, gewoon omdat het rechts en protestants was....

maar hier enkele leden inclusief Rockefellers en de Bush familie;

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Skull_and_Bones_members

Het was mij weer een genoegen de stelling te weerleggen dat de nazi's links waren. Ze zijn altijd aan de macht geweest en hebben hun oorsprong in de elite en onder meer koninklijke huizen en presidentiële huizen. Ze waren natuurlijk fel tegen medezeggenschap van het gepeupel. Iets waar overigens uiteindelijk de communistische elite en de Marx, Trotski en Lenin ook niks van moesten hebben. Want zij als 'intellectuelen' en goed opgeleiden wisten alles veel beter.....

densi op 22-05-2018 19:55

In een dergelijk doemscenario is de VK de bulderend lachende derde. Wat hebben die dan een groot geluk dat ze niet meer bij de EU zijn aangesloten.

Jean op 22-05-2018 19:59

Europa is beginnen te sterven op de dag dat die EU is opgericht, laten we ervoor zorgen dat de begrafeniskosten betaald worden door de daders die de ellende veroorzaakt hebben.

Wij zullen het plaatje dagelijks draaien "Vluchten kan niet meer" zodat die EU misdadigers weten dat zij de eersten zijn die wij zullen aanpakken en ze duidelijk maken hun resterende dagen zullen doorgbracht worden tussen 4 muren en dat op water en brood.

ron op 22-05-2018 20:44

En wie zaldit weer mogen betalen om de nazis in Brussel hun plannen te laten uitvoeren?

De belastingsbetalers in de rijkste landen.

Misschien hebben we toch geluk en geraken we van de niet democratisch verkozen politici af.

Klaas op 22-05-2018 21:34

Nederland klaagt teveel over de leningen die aan zuid-europa verstrekt worden. Deze leningen hebben meer doeleinden zoals om eevoor te zorgen dat zuid-europese landen Nederkandse exportproducten uberhaupt kunnen betalen. De leningen dienen om de illuminati-elite, jawel ze zijn er ook in Italie, om te kopen dan wel om deze aan de leiband te houden. Ten derden stort het illuminati-doel ineen als europa uit elkaar zou vallen. Daar zitten de illuminati niet op te wachten. Immers voor de illuminati is centralisatie van macht het uiteindelijke doel. In italie zal niets veranderen. Zodra de twee partijen in de nieuwe regering aan hun inkomen en privileges gewend zijn zijn ze net als de andere ' oudere' partijen. Alleen een echte outsider partij in italie zou de euro wel kunnen doen instorten. Maar tot op heden hebben de Italianen het financieel nog goed. Officieel zoveel werklozen maar sat zij zwart werken daar praat men niet over. Alleen als de italianen het echt slecht zouden hebben zouden zij uit de eu stappen. Maar eerst zullen zij via ' chantage' proberen alsnog geld binnen te halen van de eu. Tja iedereen calculeert Ook nederland.

Hubo op 23-05-2018 12:27

Afwachten maar.We hebben dit nu al zo vaak gezien en gehooopt.Er zijn suggesties dat de gevolgen niet tot Italië en Europa beperkt zullen blijven,maar er wordt ook op gewezen,dat het nog maar de vraag is hoe lang deze regering stand houdt en dat het nog niet zo simpel is om echt grote veranderingen door te voeren in Italië,omdat er in het systeem nogal wat constructies zouden zijn ingebouwd,die dat tegen werken.

Redelijkerwijs denk ik dat je er op een gegeven ogenblik niet onderuit komt iets als een breed basisinkomen in te bouwen en schulden op de lange baan te schuiven en daar een internationale oplossing voor te vinden,waarbij de dagelijkse lasten van het bestaan niet al te zwaar belast worden,zoals nu nog met Griekenland gebeurd is.

Anneke op 23-05-2018 14:22

@Ike 22-05-'18 - 19:24-u: Bedankt voor jou wijsheden. Ike, heb zelf altijd een positief zwak gehad voor de geschiedenis en vorming van deze wereld. Wat jij me gisteren hebt 'verteld', daar ben 'k allang van op de hoogte.  De NWO-manschappen zijn al tijden aan de macht, op deze planeet. 

stevan op 03-06-2018 14:38

hoe eerder EU uit elkaar knalt hoe beter rekening krijg je sws 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl