Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Italiaanse president blokkeert anti-EU regering, pleegt de facto staatsgreep namens Brussel’

‘De EU – je mag iedere kleur kiezen, zolang het maar rood is’


De voorgedragen premier Giuseppe Conte (rechts) heeft zijn nieuwe regering geblokkeerd zien worden door president Mattarella (links). (Afbeelding (1)).(29/05 23.50 vervangen door (2) Getty Images ivm onduidelijkheid bron).

Een schaamteloze, extreem anti-democratische stap van de Italiaanse president  Mattarella onderstreept andermaal dat de lidstaten van de Europese Unie niets anders zijn geworden dan schijndemocratieën, en een vanuit Brussel gecontroleerde dictatoriale Superstaat inmiddels de onthutsende realiteit is geworden. Mattarella heeft namelijk zojuist de nieuw tot stand gekomen regering, bestaande uit de anti-establishment partijen M5S en Lega, geblokkeerd. Daarmee voldoet Mattarella weliswaar aan de wens van Brussel om geen anti-EU regering aan de macht te laten, maar stort hij Italië mogelijk wel in een constitutionele crisis, met onvoorspelbare gevolgen voor het land, en wellicht zelfs voor heel Europa. Met andere woorden: de Italiaanse president heeft de facto een staatsgreep namens Brussel tegen het Italiaanse volk gepleegd.

 

De normaal ceremoniële president van Italië behoort onpartijdig te zijn – maar in de EU ben je alleen ‘onpartijdig’ als je exact dezelfde toon blaast die vanuit Brussel wordt gedicteerd. Mattarella heeft naar eigen zeggen het nieuwe kabinet enkel geblokkeerd omdat hij tegen de voorgedragen minister Paolo Savona is, een 81 jarige econoom die vindt dat Italië zich moet voorbereiden op uittreding uit de eurozone, en zware kritiek heeft op de volgens hem Duitse dominantie van Europa.

‘President zegt nee tegen regering die voor Italianen opkomt’

De leiders van M5S en Lega zijn woest op de president. ‘We hebben wekenlang dag en nacht gewerkt om een regering te krijgen die voor de belangen van de Italiaanse burgers opkomt. Maar iemand (onder druk van wie?) zei nee tegen ons,’ schreef Lega leider Salvini op zijn Facebook pagina.

M5S kopman Di Maio maakte weliswaar niet dezelfde referentie naar Brussel, maar zei wel ‘ontzettend boos’ te zijn. ‘Het is onduidelijk wat er in de komende maanden gaat gebeuren,’ vervolgde hij. Waarschijnlijk worden er wéér nieuwe verkiezingen gehouden, en als de peilingen kloppen, dan worden de nu afgewezen regeringspartijen M5S en Lega nog groter dan ze nu al zijn.

De commentaren op Zero Hedge spreken boekdelen: ‘De EU – je mag iedere kleur kiezen, zolang het maar rood is’; ‘Jullie mogen blijven stemmen totdat jullie op de juiste partij hebben gestemd’; ‘Als stemmen enig verschil zou maken, dan zouden ze het ons niet laten doen (Mark Twain)’; ‘Belasting betalen is de enige stem die jullie nog hebben; ‘Blijf betalen voor het verkrachten en tot slaven maken van jullie kinderen’; ‘Jullie mogen stemmen op de speciaal door ons geselecteerden. Wij willen namelijk dat jullie het gevoel hebben genaaid te zijn door iemand die door jullie zelf gekozen is, dus accepteer dat nou maar. Dit is wat het frauduleuze democratische proces (in de EU) inhoudt.’

Eurozone onstabieler door politieke chaos Italië

Ook het Italiaanse volk zal bepaald niet blij zijn met het feit dat hun eigen president de democratie en hun stem heeft gekaapt, en daarmee feitelijk een verkapte staatsgreep namens Brussel heeft gepleegd.

Het parlement kan in theorie een afzettingsprocedure tegen Mattarella beginnen, maar dat wordt door waarnemers onwaarschijnlijk geacht. Hoe dan ook, de politieke chaos waar Italië nu dankzij de Brusselse marionet Mattarella in is gestort, zal de komende maanden vermoedelijk de nodige negatieve gevolgen hebben voor het vertrouwen van de financiële markten in de eurozone, en ook in de EU zelf.

Brussel stuurt Europa op nieuw drama af

We voorspelden het enkele jaren geleden al: hoe meer Brussel zijn totalitaire tanden laat zien en met steeds hardere dictaten de democratie, soevereiniteit en de vrijheid (van meningsuiting) in de lidstaten om zeep helpt, hoe meer de aloude centrifugale krachten die ons continent twee keer in een Wereldoorlog hebben gestort, wederom zullen loskomen. De ‘coup’ in Italië is daar tot nu toe het beste bewijs van.

Als nationale regeringen nu niet de moed hebben om Brussel definitief een halt toe te roepen en grondig te hervormen, zullen de donkere wolken die zich boven Europa hebben samengepakt, op zeker moment onherroepelijk op ongekend noodweer uitlopen. En daar zullen zoals gewoonlijk vooral de gewone man en vrouw de dupe van zijn.

 

Xander

(1) Zero Hedge 

 (2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Bart op 28-05-2018 03:30

goed artikel Xander. hier is verder niets meer aan toe te voegen. ben 'benieuwd' hoe de msn dit weer gaan vertalen naar de gehoorzame babyboomers die braaf kijken en duidingzoekend naar het staatsjournaal op de npo staren..

Klaas op 28-05-2018 04:18

Italie is duidelijk een bezet land en wordt bestuurd door de illuminati. Italie wordt ook bewust ' arm' gehouden om zich niet vrij te ontwikkelen. De schuldeisers van Italie zorgen daar wel voor zoals elke schuldeiser doet. De italianen kunnen de weigering van Mattarella mogelijk voorleggen aan het Constitutioneel hof wat zij daar hebben. Immers is hij wel bevoegd om te weigeren als zijn taak een ceremoniele is en niet een politieke ? Of dat helptt is nog maar de vraag. In hoeverrre zijn rechters onpartijdig als zij feitelijk slechts aangesteld zijn , hun taak is, om wijziging van de status quo met corrupte uitspraken onmogelijk te maken. 

Het is evident dat landen in de  ' communistische' Eu niet zelfstandig mogen worden en dat slechts centralisatie vanuit Brussel mogelijk is. Leve de gebonden vrijheid.

mijn mening op 28-05-2018 06:25

mogelijke wereldscenario's voor de volgende jaren:

21 april 2021: De koningin van Engeland Elizabeth II wordt 95: de opvolgingsprocedures voor de troon beginnen. Zomer 2021: nieuws over geopolitieke omwentelingen uit Jeruzalem en Perzië.Tweede helft 2021: begin van de oorlog in het Midden-Oosten beschreven door de Monaco Paisios.Einde 2021 - Begin 2022: nederlaag van Turkije door opmars van Rusland in het Midden-Oosten. Ultimatum van de Westerse machten van zes maanden.Eerste kwartaal 2022: Start van de revolutie in Engeland.Eerste kwartaal 2022: uitbraak van de eerste twee crises in Frankrijk.Zomer 2022: uitbraak van de oorlog in Europa. Rusland valt van oost naar west binnen.Tweede helft 2022: Frankrijk binnengevallen en in tweeën gedeeld.Tweede helft 2022: Italië ten prooi aan chaos.Eind 2022 - Begin 2023: Enrico della Croce treedt het toneel binnen.Zomer 2023: Hendrik van het Kruis pacificeert Frankrijk.Tweede helft 2023: in Italië neemt een communistische gouverneur (of Russische) de macht en vervolgt hij de kerk en de paus. Russische troepen in Italië.Tweede helft 2023: Hendrik van het Kruis vecht in Duitsland om haar te bevrijden van de Russen.2024: de wereldoorlog woedt vooral in Midden- en Oost-Europa, maar ook in Azië en het Midden-Oosten. China komt het Midden-Oosten en Europa binnen.Tweede helft 2024: Rusland in moeilijkheden concentreert zijn troepen op de warmere fronten en koppelt ze los van andere plaatsen (bijv. Italië).Eind 2024: Archel della Torre (bondgenoot van Rusland) arriveert in Italië. Bloedbad in Napels, vervolgens richting Rome.2025: Italiaanse troepen trekken zich terug uit Spanje, de koning keert terug naar de troon.Tweede helft 2025: Rusland op weg op alle fronten. Enrico della Croce maakt zich op om naar Italië te gaan om Rome te bevrijden.Winter 2025 - 2026: Kosmische catastrofe, drie dagen duisternis. De aarde is als een veld na een storm.Begin 2026: het leger van de Grote Monarch bevrijdt Italië en Europa.Voorjaar 2026: een opstand tegen de regering breekt uit in Rusland. De oorlog is voorbij.Mei 2026: Italië heeft zijn koning. http://ducadeitempi.blogspot.nl/2018/04/la-timeline-della-rivoluzione-mondiale.html

Lars030 op 28-05-2018 08:42

Onze eigen as van het kwaad: Berlijn - Parijs met epicentrum Brussel. Wat een bendEU! Van de regen in de drup, van de wal in de sloot, van kwaad tot erger.  

Wat verlang ik naar een EEG 2.0 constructie: uitsluitend handelsbelangen, en geen enkele vorm van politieke inmenging. Verzet zal vooral van onderaf, vanuit het volk zelf, moeten komen. En snel ook, voordat EU-leger, -politie en -OM/rechters onze dienst uitmaken: combinatie van Orwell's "1984" en "Animal Farm".

Hans van der Zwan op 28-05-2018 10:20

Het is schaamteloos wat hier wordt gedaan.

Mag hopen dat de Italianen dit niet pikken.

Maar ja, de Brusselse" elite" zal koste wat kost zijn wil opleggen.

ohje op 28-05-2018 10:50

Had al een vermoedewn dat Brussel dit niet tolereerd.

Gek genoeg zijn mensen niet wakker te krijgen,of vinden A.H.gewoon leuk.

Henk Smit op 28-05-2018 11:20

Aan de vruchten herkent men de boom.

Of het nu gaat om de vruchten van de EU,

de antifa, altright, enz. de democratie,

soevreiniteit en vrijheid van meningsuiting

in woord en geschrift staan steeds meer onder druk. 

Doordenker op 28-05-2018 12:16

Ook RT bengt deze info, die door de (zelfverklaarde) 'kwaliteitsvolle en betrouwbare' mainstream media gecensureerd wordt.

https://www.rt.com/news/427983-italy-president-forms-government/

Tom Hendrix op 28-05-2018 13:45

Laat de Ellende Unie maar klappen. Verkiezingen hebben op deze manier dan toch geen zin meer, de communisten der eussr, beslissen wel voor ons. Overal hebben ze hun lakeien zitten, zoals: Rutte, Merkel, Macron, en deze Italiaanse President. 

DzVZtKm op 28-05-2018 14:34

zeg altijd dat de brexit er nooit komt, de eu is dan nl al geimplodeerd.

zou goed zijn als de Engelsen een zin opnamen dat zij alleen gehouden zijn aan de afspraken met de eu als de huidige leden er nog deel van uitmaken.

DG op 28-05-2018 15:04

Het is toch een rare constructie. Liever een onafhankelijke bemiddelaar. En in dit systeem is het beter dat een president tegelijk tijdens de verkiezing wordt gekozen dan is het de keuze van het volk. Zo gaan we zelf op weg naar een burgeroorlog in Italië, al hoop ik van niet. 

Hubert Luns op 28-05-2018 15:22

Tom Zwitser heeft in het boekje “Heerlijke Platte Wereld” uit 2010 het volgende te zeggen over het democratisch proces: “De (moderne) staat creëert individuen die schijnbaar eigen beslissingen nemen, zolang het maar die keuzes zijn waarin de staat voorziet en men daardoor zichtbaar blijft voor de onzichtbare staat. (…) Democratie staat altijd ten dienste van iets wat gerealiseerd wordt (dat wil zeggen: wat de daar achterliggende macht gerealiseerd wil zien worden), namelijk concentratie van de macht. De maatschappij wordt georganiseerd door de staat en niet door de democratie, laat staan door het volk. Democratie blijkt achteraf altijd al haar tegendeel te zijn geweest, namelijk een manier om de kloof tussen volk en elite nog groter te maken; democratie is kiezen uit een vooropgestelde lijst waarna kiezers door een goed en duur marketingsproces ook nog begeleid worden om de (veronderstelde) juiste keuze te maken (waarbij ongewenste keuzes worden genegeerd en gekleineerd of op onheuse wijze als maatschappijgevaarlijk worden voorgesteld). Het gaat niet meer om gehoord worden of om een achterban vertegenwoordigen; het gaat om imago en media. Het niet om ‘wat de burger vindt’, maar om wat men hem kan laten vinden. Hoe groter de schaal is waarop de (zo hoog bezongen) parlementaire democratie opereert – de schaal verschuift nu langzaam van natiestaat richting wereldstaat (die van de New World Order) – hoe meer het duidelijk wordt dat de democratie (als werkzaam principe) een randgebeuren is. De democratie is letterlijk een rand die tussen staat en volk in staat. Dat wat het volk nog eenmaal per vier of zes jaar mag zeggen versterkt uiteindelijk de staatsmacht ten opzichte van het volk. Het is een manier om de demos te kanaliseren in voor de staat gunstige richtingen (en het is daarom dat totalitaire staten zich naadloos hebben kunnen aansluiten bij het democratisch proces, zoals we bij Rusland en China hebben gezien).”

Cefas op 28-05-2018 15:46

De EU-dictatuur vertoont steeds meer zijn ware gezicht, namelijk het gezicht van een monster. Wie niet voor de EU is, is een vijand en staatsgevaarlijk, terwijl de EU zelf de vijand is van Europa en de soevereine staten binnen Europa. Gaan de ogen nog steeds niet open van onze nationale politici, overheidsheersers (pardon, overheidsdienaars) en verantwoordelijken?

Cefas op 28-05-2018 15:54

De EU is een groot drama. Van het ene naar het andere drama. Wat een vals toneelspel wordt nog steeds opgevoerd om de schijn van succes maar op te houden. De werkelijkheid is dat de EU terminaal is. Stekker eruit om het gigantische drama niet nog groter te maken.

Cale op 28-05-2018 16:28

Twee opties:

Of met miljoenen Europeanen naar Brussel om die dictators uit hun kantoren te slepen. Of vertrekken.

Stemmen en protesteren werkt niet meer.

Binnenkort hebben we een Europees leger. Dan vervalt de eerste optie.

Tom Hendrix op 28-05-2018 17:11

@ Hubert Luns: 15.22. uur. Dat heeft U uitstekend verwoord.

Eelke Piers op 28-05-2018 17:49

Als het tot nieuwe verkiezingen komt dan zal het stemmen wel elektronisch zijn. Computers kun je heerlijk manipuleren

pollens op 28-05-2018 19:28

Dit gaat niet om de EU, het gaat om de euro. Alles draait altijd om geld.

Benny op 28-05-2018 19:42

de EU = straks het rijk van de antichrist

Comsol op 28-05-2018 20:16

Als het andersom zou zijn geweest, zeg maar dat een ziek linkse regering word geblokeerd door de president, zou dat dan ook schaamteloos zijn geweest of denken wij er dan weer anders over? 

Ahava op 28-05-2018 21:10

Op het Nationaal Propaganda Orgaan durft de NOS met droge ogen te beweren, dat de kabinetsformatie in Italië is gestrand. in plaats van hetvte noemen zoals het is: de formatie was wel gelukt, maar de president verbiedt een minister lam aan te treden.

Doordenker op 28-05-2018 21:12

@Comsol.

Italië heeft vroeger veel linkse regeringen gehad en het is bij mijn weten toen nooit gebeurd dat die linkse regeringen geblokkeerd werden door de president. Ik kan me natuurlijk vergissen, maar dan zul jij daar ongetwijfeld wel voorbeelden van kunnen geven.

Ike op 29-05-2018 02:19

@Doordenker en @Comsol Toen links aan de macht was in Italië was Gladio actief en pleegde men aanslagen uit hoofde van de Rode Brigades. Men ontvoerde ook industriëlen die bereid waren zaken te doen met de vakbonden.

Als je de geschiedenis leest van de drugshandel in Italië en de mafia, zal je keer op keer lezen dat de mafia zaken deed met 'veiligheidsdiensten' (een term die in tegenspraak is met zichzelf) en politici. Dit was ook bijvoorbeeld zo in WWII. Ook de veiligheidsdiensten van de gealieerden deden zaken met de mafia en politici kwamen ook voort uit de mafia (De Kennedy familie van de VS kwamen uit Ierse dranksmokkelaars voor WWII). Alle daders en slachtoffers hebben 1 ding gemeen. Ze werden/worden behandeld door psychologen en psychiaters. M.b.v. hypnose kunnen zij mensen genezen of tot daders maken. Dit functioneert op dezelfde wijze bij bendes, mafia, beveiligingsbedrijven, politiediensten, miltaire politie, officiëren en psychologisch getest personeel en veiligheidssdiensten en de psychologen die voor deze veiligheidsdiensten werken. Allemaal hebben ze cliënten, patiënten, slachtoffers, daders nodig om werk te hebben. Ze hebben er dus een belang bij dat er dingen fout gaan. Als alles alleen maar goed gaat in de maatschappij, 'het systeem' zal er maar werk zijn voor een beperkt aantal mensen en vernietigt de mensheid zichzelf volgens deze theorie.

Veel beveiligingsbedrijven in onze maatschappij hebben een oorsprong in bendes of buurtwachten. Daarbij laat de politie bendes en buurtwachten dingen doen, waar zij geen tijd voor of geen zin in hebben of wettelijk niet mogen. Natuurlijk word al het slecht betaalde personeel van beveiligingsbedrijven, politie etc. geselecteerd met psychologische tests, waarbij hypnose word gebruikt om achter de ware antwoorden te komen om de gestelde vragen. Zo komt men precies aan de mensen die men nodig heeft.

Dit geld voor politie, politici, verplegend personeel, belangrijk bankpersoneel, belangrijk personeel. Daarmee word bijna de gehele maatschappij bestuurd. Big Data bevat alle data over mensen gesorteerd per mens en is digitaal. Het kan gebruikt worden om daders te arresteren, maar ook om van tegenstanders daders te maken. Al het bewijs kan nl. op deze wijze gemanipuleerd worden. Big Data bevat nl. altijd ook alle wachtwoorden en gebruikersid's. Alle encryptie kan ontsleuteld worden. Vanwege wetten bezitten de veiligheidsdiensten in elk geval alle mogelijkheden om encryptie te decoderen en manipuleren. Of dit nu gaat om de unieke identificatie van aangesloten databronnen of de mensen, bedrijven die ze gebruiken. Zij kunnen deze mogelijkheden ook delegeren. Daarbij kan het dan zomaar gebeuren dat een jongetje dat vroeger een oud vrouwtje van een tasje beroofde in zijn latere leven binnen dit veiligheidsapparaat werkt........ Vandaar dat het management vaak als eerste vraagt of zijn organisatie zelf verantwoordelijk is.

Onze vraag hoort te wezen; 'Hoever kunnen we de piramide teruglopen en de hoogst verantwoordelijke (inclusief hypnotiseurs) terugvinden en berechten'. Anders blijven we dweilen met de kraan open. Net zoals dit dweilen gebeurt met de geplande volksverhuizingen.

De waarheid is gewoon dat we allemaal gemanipuledr worden en dat we niet in een echte democratie leven. Het zal ook nooit gaan gebeuren, hoe vaak we onze stem ook zullen laten horen. Elke opstand zal neergeslagen worden of zelfs uitgelokt om controle te houden over de mensen/kiezers/consumenten.

Drugs zijn overigens vaak uitgedeeld aan soldaten om ze te laten vechten. Drugs zijn ook gebruikt om slachtoffers van oorlogen te behandelen. Het is dan ook niet vreemd dat drugsgebruikers geselecteerd zijn om te gaan vechten en nadien meer zijn gebruiken. De hypnose kan er echter voor zorgen dat iemand aan de drank of de drugs gaat i.p.v dat het problemen van iemand oplost.

Er is noot een echt eerlijk Neurenberg geweest en het zal er ook nooit van komen.

Ernie van de Wal op 29-05-2018 12:25

Doordenker op 28-05-2018 21:12

Deze zet werd een paar weken al op BNR aangekondigd. De EU faciliteert het internationale bedrijfsleven. U kent dat wel, veel Poolse truckers, want die zijn goedkoper dan de Nederlandse. En dat gaat steeds verder. 

Matarrella is een loopjongen van dat internationale bedrijfsleven, die probeert om het tij te keren. 

Rienus op 29-05-2018 13:40

Lekker belmagrijk van welke kant de ellende komt we staan op springen. Als Deutsche Bank nu door politieke spelletjes in Italië valt is er geen redden meer aan. Ook omdat Draakje al zijn middelen heeft opgebruikt. Daar kon je tegen waarschuwen, maar er werd honend om je gelachen. Het simpele inzicht dat je schuld niet moet begraven onder nog meer schuld is dus dom? We gaan het zien.

MarcelJ op 29-05-2018 15:29

Ongeacht of de president dit had mogen doen of niet, wie betaald uiteindelijk voor de plannen wat deze zogenaamde nieuwe regering voor had? 100 miljard euro zou men nodig hebben om mensen een soort van basisinkomen te geven, een belastingvrije voet op inkomen en pensioenleeftijd omlaag. Ik zelf juig zoiets toe, mogen ze van mij ook in Nederland gaan invoeren, maar daar ligt dan gelijk het probleem. Wanneer Italie dit doet dan volgen er meer landen en voordat je het weet betalen de rijke landen dit, want ik zie de Nederlandse politici dit niet voor ons doen, zij houden vast aan de EU en dus worden wij uitgemolken. 

Er rest maar een ding, wij moeten de EU verlaten en gewoon op eigen kracht verder gaan. 

Tom Hendrix op 29-05-2018 16:07

@Ike: 02.19. uur. Heel interessant om hier kennis van te nemen. Ik neig ertoe dit als een realiteit te bezien. Macht corrumpeert, dat wisten de Romeinse Keizers al.

marnix op 29-05-2018 19:49

Er is maar 1 oplossing voor Italïe: nieuwe verkiezingen organiseren en de pro-migranten groepen laten winnen met 51%.

In Venezuela schrijven ze: We hebben reeds de verkiezingsuitslagen! Nu enkel nog de verkiezingen organiseren voor het volk.

Sinds de de laatste verkiezing in EU-Oostenrijk merk je heel duidelijk dat er iets niet klopt...

ron op 29-05-2018 20:55

De Britse zondagskrant "onthulde" het document eerder dit jaar: https://www.express.co.uk/news/politics/883540/FCO-30-1048-Brexit-EU-secret-document-damned-Britain-EU-membership, maar ook voordien werd het al "onthuld": http://www.euexit.com/heath-s-eec-deception.html

 

Dat het document geheim bleef, ligt wellicht aan de Britse wet, die bepaalt dat vertrouwelijke regeringsdocumenten pas na 30 jaar openbaar mogen worden gemaakt (hetgeen blijkbaar in 2001 gebeurd is, maar toen is er geen aandacht voor geweest).  

De vertrouwelijke nota uit 1971 kadert in de geplande toetreding van het Verenigd Koninkrijk tot de EEG, en beschrijft op welke gebieden EEG-lidmaatschap tot verlies van soevereiniteit leidt, en op welk niet: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/acft/FCO+30+1048.pdf  

Het geeft ook advies hoe de toenmalige regering voor en na toetreding best zou communiceren over de EEG, rekening houdend met de gevoeligheid van het EEG-lidmaatschap in het Verenigd Koninkrijk.  

Het document schetst ook hoe de EEG in de komende decennia wellicht zal evolueren naar een meer geharmoniseerd geheel, op het gebied van buitenlands beleid, monetair beleid, handel enzovoort: geheim is dit niet echt, het was ook de wens van de grondleggers van de EEG. In de aanhef van het Verdrag van Rome staat al sinds 1957 dat de leden streven naar een "steeds hechtere verbond van volkeren" (ever closer union). Op het ogenblik van de toetreding tot de EEG (toen het document geschreven werd), stond in het EEG-verdrag nog geen procedure om het lidmaatschap op te zeggen. Door het Verdrag van Lissabon (2007) is die mogelijkheid wel ingevoerd (artikel 50). Na het brexit-referendum heeft de Britse regering op 29 maart 2017 artikel 50 "geactiveerd", zodat het Verenigd Koninkrijk vanaf 29 maart 2019 (middernacht) geen lid meer zal zijn van de Europese Unie, en weer "volledig" soeverein zal zijn. Maar  omdat dat blijkbaar moeilijker is dan gedacht, heeft de Britse regering een overgangsperiode gevraagd die zal lopen tot 31 december 2020: tijdens deze periode zal het Verenigd Koninkrijk, hoe gek het ook mag klinken, minder soeverein zijn dan als EU-lid: het zal EU-regels moeten uitvoeren, zonder nog vertegenwoordigers de hebben in het Europees Parlement en in de Raad van Ministers.  

Het bestaan van het document lijkt ons interessant voor de geschiedschrijving van de toetreding van het Verenigd Koninkrijk tot de EEG, maar heeft niet echt meteen een actuele nieuwswaarde.

 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl