Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Israël zet zich schrap voor nieuwe bestorming grens door Palestijnse terroristen

Hamas zette vrouwen vooraan, en betaalde $ 100 aan elk gezin dat meedeed aan rellen bij grens – Israëlische minister van Veiligheid vergelijkt Hamas met de Nazi’s – Iraanse organisatie looft $ 100.000,- beloning uit voor opblazen VS-ambassade Jeruzalem

Afbeelding: (2)).

De Palestijnse terreurorganisatie Hamas wist gisteren maar 40.000 van de beoogde 100.000 mensen richting de grens tussen Gaza en Israël te dirigeren, om ze daar onder aanvoering van terroristen te dwingen tot een gewelddadige bestorming met onder andere molotov cocktails. Desondanks is Hamas tevreden dat er zo’n 59 doden en vele honderden gewonden zijn gevallen, wetende dat de halve wereld, en zeker de Westerse media, de schuld vrijwel altijd automatisch aan Israël zouden geven (6). Ondertussen verkettert de hele islamitische wereld de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem, en zet de Joodse staat zich schrap voor de ‘Mars van Terugkeer’, en een eventuele nieuwe bestorming in het kader van ‘Naqba’ dag.

 

Hamas, maar ook de Palestijnse Autoriteit, zijn in verband met de ‘Naqba’ dag, waarop de ‘catastrofe’ van de oprichting van Israël 70 jaar geleden wordt betreurd, gebaat bij zoveel mogelijk geweld in Gaza, Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. De Israëlische defensie houdt tevens rekening met een nieuwe rakettenbarrage, niet alleen vanaf de Gazastrook, maar ook uit Libanon, waar Hezbollah leider Hassan Nasrallah weer eens dreigde dat de dagen van Israël geteld zijn, Jeruzalem voor altijd van de moslims is en zal blijven, en er een ‘totale oorlog’ komt om dat te bewerkstelligen.

Ook de Moslim Broederschap riep op tot een ‘onbeperkt gevecht’ tegen de Israëlische ‘bezetter’.  (1) Al-Qaeda leider Ayman al-Zawahiri deed eveneens een duit in het zakje door op te roepen tot een nieuwe jihad tegen Amerika en Israël. (5)

Moorddadige despoot Erdogan noemt Palestijnse doden ‘genocide’

Woorden van vergelijkbare strekking waren te horen uit Teheran en Ankara. De Turkse islamofascistische dictator Recep Tayyip Erdogan haalde zelfs zijn ambassadeurs uit de VS en Israël terug uit protest tegen de opening van de nieuwe ambassade in Jeruzalem (3). Het Erdogan regime bedreigt Israël al jaren met een toekomstige massale militaire aanval om Jeruzalem te ‘bevrijden’, en ziet in de gewelddadigheden gisteren bij de grens met Gaza een nieuwe reden om de oorlogsretoriek verder op te voeren.

Erdogan noemde de dood van tientallen Palestijnse relschoppers zelfs ‘genocide’, en dat terwijl hij zelf een moorddadige despoot is die al vele duizenden Koerdische burgers heeft afgeslacht – om over de ontkenning van de Armeense genocide zo’n eeuw geleden door de Ottomaanse Turken maar niet te spreken.

Een Iraanse studentenbeweging heeft ondertussen $ 100.000,- beloning uitgeloofd voor iedereen die de nieuwe Amerikaanse ambassade opblaast (4).

Minister van Veiligheid vergelijkt Hamas met Nazi’s

De Israëlische minister van Openbare Veiligheid, Gilad Erdan, verklaarde dat ‘het niets zegt’ dat er tientallen Palestijnen zijn omgekomen, omdat ‘ook het aantal Nazi’s dat tijdens de wereldoorlog omkwam niet betekent dat je het Nazisme kunt verklaren of begrijpen.’

Erdan had ongetwijfeld de aloude toegepaste tactiek van Hamas in gedachten door opzettelijk Palestijnse burgers en complete gezinnen te dwingen om vooraan het ‘front’ te gaan staan, in de hoop dat er zoveel mogelijk zouden worden geraakt door Israëlische kogels. Hamas betaalde naar verluid zelfs $ 100 dollar aan elk gezin dat voltallig aan de grens met Israël zou verschijnen.

‘Dit is de waarheid: Alle verantwoordelijkheid voor het bloedvergieten ligt bij de leiders van Hamas, die met een Nazi woestheid eindeloos bloed vergieten om de mensen hun eigen falen op de Gazastrook te laten vergeten,’ aldus Erdan.

Het Witte Huis is het met hem eens, en wees er in een officiële verklaring op dat ‘Hamas doelbewust en cynisch deze reactie uitlokt. Zoals minister van Buitenlandse Zaken (Mike Pompeo) al zei heeft Israël het recht zichzelf te verdedigen.’ (2)

‘Mars van Terugkeer’, naar wat?

Israël zet zich ondertussen schrap voor de ‘Mars van Terugkeer’, ook al zo’n cynische benaming, aangezien de Palestijnen het land nooit een seconde in hun bezit hebben gehad, en ze vóór 1967 als volk zelfs niet bestonden. Enige honderdduizenden van de Arabische inwoners van het tijdelijke Britse mandaat over ‘Palestina’ zijn in 1948 vrijwillig –nauwkeuriger: op sterk aandringen van de omringende moslimlanden- uit de toen maar net opgerichte Joodse staat vertrokken, in afwachting van de aangezegde vernietiging van Israël.

Toen dat genocidale plan faliekant mislukte, zijn naar schatting ca. 100.000 Arabieren die weigerden onder Joods bestuur te leven alsnog verdreven. Dat was overigens mede een reactie op het door de wereld gemakshalve vergeten totale onteigening en uitzetting van zo’n 800.000 Joden uit diverse Arabische landen, wat werd gedaan uit wraak voor de oprichting van Israël door de VN.

Vooralsnog is er –afgezien van een vals alarm vanochtend- van een nieuwe Palestijnse bestorming weinig te merken, al kan dat binnen korte tijd veranderen. Wel komt de VN Veiligheidsraad vandaag in spoedzitting bijeen om over de crisis te praten.


Xander

(1) Breitbart
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) Infowars
(5) Breitbart
(6) Breitbart

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

willy . op 15-05-2018 13:48

De terreurgroep, Hamas wordt betaald door Iran  en offert het Palestijns bloed op en zelfs dat van kinderen gewoon omdat men niet wil praten met Israel laat staan erkennen en de PA staat aan de kant van Hamas en wil ook Israel niet erkennen het is een uitzichtbare situatie geworden, waarbij ik vrees dat dit de radicalisatie nog in de hand gaat werken, Daesh is nu reeds contact an het zoeken met Hamas om zowel uit het noorden met Hezbolla'h en met in het zuiden  Israel aan te vallen, de situatie is zeer kritiek aan het worden!! en dan heb je nog de dictator Erdogan die beter over genocide zou zwijgen omdat zijn Turkije dit reeds heeft gedaan, en dan heb je nog de Jodenhaters zoals de EU, die liever de islam toelaten , gelukkig heb je nog president Trump die aan de goede zijde staat van de geschiedenis !! Shalom

Gerard op 15-05-2018 14:08

@ Xander en Moderator. Moet gelet de geschiedenis dan ook de aanduiding en dus de naam 'Palestijnen' gezien worden als leugen? Moet die naam dan nog wel gebruikt worden op Xandernieuws? Is het niet beter zoiets als 'verschillende groepen Arabieren, die zich Palestijnen noemen' te gebruiken? Met het woord 'Palestijnen' worden ze onbedoeld toch een vorm van staatsrechterlijke status gegeven.

levi op 15-05-2018 14:27

@gerard: scherp!

Harold op 15-05-2018 14:36

@Gerard, klopt, het palestijnse volk behoort tot een van de grootste leugens uit de menselijke geschiedenis. Ga terug naar de eerste generatie 'palestijnen' en vraag eens om hun oorspronkelijke paspoort te laten zien. Je zult zien dat niemand een palestijns paspoort zal kunnen laten zien. De huidige generatie palestijnen stammen allen af van andere arabische volkeren. Palestina is niet meer dan een vervanging voor de naam Israel. Er valt dus geen enkel recht aan deze naam te ontlenen en al helemaal geen recht op land.

pluto op 15-05-2018 14:39

Moslim"s planten zich voort  als maar kan, de gevolgen zijn destastreus. grote armoede, achterstand zowel intellectueel, als economisch. Er onstaan broeinesten van haat en terrorisme aangewakkerd door de velen haat Iman"s. Geweld lokt meer geweld uit, meer haat en meer frustratie"s. 70 jaar geleden bestonden er geen palestijnen, leefde enkele tienduizenden arabieren in palestina. Het land was dor en droog, onvruchtbaar, geen waterbronnen, nagenoeg onbewoonbaar. Nu is het de meest welvarende staat in het M.O , technisch ,economisch en intelectueel aan de top van de wereld. Belaagd door miljoenen jakhalzen, ziek van jaloezie en vol van afgunst. Geen afgevaardigden van de EU en/of Europese landen, de kinderen van de holocaust opgejaagd en vervolgd tot in hun eigen land toe.

Klaas op 15-05-2018 14:44

 

Geschiedvervalsing

De Palestijnen erkennen de historische en religieuze band van de Joden met Israël niet.Zij stellen bijvoorbeeld dat er nooit een Joodse Tempel in Jeruzalem heeft gestaan, ondanks de vele historische en archeologische bewijzen. Archeologische vondsten van Joodse geschiedenis worden daarom verwoest. Mozes, Salomon en Jezus worden Palestijnen genoemd. Die geschiedvervalsing wordt net als de Jodenhaat van jongsaf aan ingeprent.

Palestijnse staatEen Palestijnse staat heeft in de geschiedenis nooit bestaan.De Palestijnse beweging is opgericht in de jaren vijftig om Israël te vernietigen. Omdat dit niet goed viel in het Westen, is er in de jaren zestig van gemaakt dat er een Palestijns volk zou bestaan dat bevrijd moest worden. Daarvóór had nog niemand daarvan gehoord.De Palestijnse leider Zahir Mohsen legde dit in 1977 uit aan dagblad Trouw:

Er bestaat namelijk in feite geen apart Palestijns volk. Tussen Jordaniërs, Palestijnen, Syriërs en Libanezen bestaan er geen verschillen. …. Het bestaan van een aparte Palestijnse identiteit is er alleen om tactische redenen. De stichting van een Palestijnse staat is een nieuw middel om de strijd tegen Israël en voor de Arabische eenheid voort te zetten.”

Tweestatenoplossing

Vanwege het bovenstaande weigeren de Arabieren de tweestatenoplossing al 80 jaar.In 1937 stelden de Britten deze voor het eerst voor, gevolgd door de Verenigde Naties in 1947: een Arabische en een Joodse staat naast elkaar. Echter, het bestaansrecht van een Joodse staat wordt nog steeds ontkend.Door deze afwijzing van een Joodse staat verwierpen de Palestijnen keer op keer de tweestatenoplossing; ook in 1967, 2000, 2001, 2008 en 2014. Israël accepteerde iedere keer de internationale voorstellen juist wel.

Mj van de Goor op 15-05-2018 14:53

Ik was er niet bij, dus ik weet niet zeker of de info steeds klopt,

maar ik denk dan, waar rook is , is vuur!

Maar de motivatie van deze mensen  is haat, dat is wel zeker!

As long as they believe that they go to paradise with alot virgins,

they don.t care to die.....

MJ

willy . op 15-05-2018 14:59

Het land Palestina heeft nooit bestaan en is die naam pas gegeven door de Romeinen in het jaar 135 a.d. na de opstand van Bar Kochba die de Joden voor messias aanzagen . de Romeinen gaven deze naam om de Joden verder te vernederen en te verdrijven uit hun land, maar de Joden zijn er nooit echt weg geweest , Dus de naam Palestina is een ontkenning van Israel en een vervalsing van de geschiedenis,iets wat men ook doet om Jeruzalem, dat altijd Joods was !! Shalom

Asjemenou op 15-05-2018 15:49

Gerard, zeker. De mensen in die streek zijn nakomelingen van Arabische nomadenstamnen/ bedoeïenen. Wat laten die mensen zich ophitsen en wijsmaken door hun leiders/ hamas. Gezinnen met kleine kinderen geven gehoor aan de oproep om met z'n allen aan de voorlinie te gaan staan. Zo zie je maar weer, wat er van kleins af aan ingepomt wordt, blijft goed hangen. In Europa gebeurt dit ook, het zij op een mildere manier, door de regering, maar op den duur niet minder schadelijk.

gerard op 15-05-2018 15:54

@ Levi en Harold. Soms ben ik verbaasd 😲 over mezelf 😖

Cefas op 15-05-2018 17:11

Palestijnen bestaan niet, wel arabieren, die abusievelijk palestijnen worden genoemd. Uitvinder van de term: Palestijn, was terreurbaas Arafat die ook abusieveijk en volkomen ten onrechte, de Nobelprijs voor vrede kreeg van hypocritische globalitische elite.

Ahava op 15-05-2018 18:19
Gebruik sinds jaar en dag de term pastelijnen, weet iedereen wat je bedoelt (zelfs de mohammofielen). Hoofdletter gebruiken voor een niet-bestaand volk is van de gekke, al helemaal wanneer Joden met een kleine letter wordt geschreven. Tsja, de leugenmedia (op zichzelf helaas een tautologie, deze term). Am Israel chai!
Ahava op 15-05-2018 18:35

Tweestatenoplossing is er al lang: de Eastbank (Transjordanië, feitelijk ook door de voorloper van de Verenigde.Nazi's als Joods thuisland bedoeld, maar door de verraderlijke Britten aan een Arabische kroonprins geschonken) en de Joodse staat met als grens de Jordaan, Golan (inclusief), Libanon, Mediterannee en Egypte. Gazastrook, ooit het stukje Israël dat zo nodig door de Joden ontruimd moest worden, wilde en wil Egypte niet eens hebben. Men zegt dat het er een gevangenis is, maar er staan zevensterrenhotels aan de prachtige kust, en er wonen in verhouding meer miljonairs dan in welke rijke oliestaat in de Golf dan ook.

Pat Condell maakt regelmatig video's over de pastelijnen, kijk op Youtu.be  

Ike op 15-05-2018 18:36

Volstrekt onzinige discussie. Het Joodse geloof staat tegenover andere geloven waaronder het Islamitische geloof. Het Israelische volk staat tegenover andere volken en heeft meerdere geloven in zich. Net als men van verschillende geloven kan zijn als men Nederlander is. De discussie dat er een Joods ras zou bestaan is gebaseerd op het gedachtengoed van Duitse theologen en het gedachtengoed van de nazi's. Mensen werden niet uitgebreid getest op hun DNA, maar men werd op basis van hun neus en het besneden zijn neergeschoten. Als mensen in een burgeradministratie stonden geregistreerd als zijnde Joods werden ze op basis daarvan vervolgd. Hetzelfde gold voor communisten, zigeuners en homesexuelen.

Mensen konden staan geregistreerd als zodanig doordat men in het verleden toe was gedwongen of omdat anderen stelden dat zij zo waren of door vrijwillige opgave. Maar dit soort administraties zijn zeer abitrair. Er hoeft geen barst van te kloppen. Ik ben een zoon van 2 ouders met elk een ander geloof en met een oma met DNA uit een ander buurland en wij zijn in elk geval 3 of 4 generaties 100% puur Nederlander.

Als we hier echter een theologische leer gaan volgen, stammen we allemaal af van Adam en Eva en zijn we allemaal famillie. Gaan we een sprong maken naar Abraham of Ibrahim (volgens de Koran)  dan waren er problemen in een famillie die leide tot verschillende volkeren als de Semitische volkeren waaronder Hebreërs en Arabieren en Assariërs etc. etc. Geloven staan los van de DNA van mensen. Volgens orthodokse opvattingen is dit echter onjuist en zijn mensen binnen een familielijn allemaal Joods of Islamiet. Ook al heeft men van generatie op generatie allemaal verschillende partners gehad uit andere rassen of volkeren. Dat iedereen toestemming moet krijgen om met een partner te trouwen heeft te maken met de voortplanting en versterking van de genen en ter voorkoming van vele ziektes.

Welke lijn gaan we hier eigenlijk volgen? Gaan we zeggen dat iemand zo en zo is vanwege zijn familiegeschiedenis?

Gaan we zeggen dat iemand pas een echte Israeliër is als hij Joods is en pas een echte Arabier als hij een Islamiet is?

Staan wij toe dat mensen die claimen dat ze alleen maar binnen het eigen volk trouwen en daardoor meer genetische afwijkingen en ziektes zullen hebben, bepalen of er vrede of oorlog zal heersen of dat er zelfs een kernoorlog met het MAD principe zal komen?

Men beschuldigd mensen graag van anti semitisme of racisme of discriminatie betreffende het geloof (Joods, Islamitisch, Christelijk, etc. etc.)

Maar is het niet ook discriminatie, racisme als men begint te claimen dat alleen een groep mensen met bepaalde kenmerken voldoen aan de criteria van het ras, geloof of volk? Ho komt het dat deze mensen dit claimen. Komt dit door een afwijking of beperking? Of is dit misplaatst superieuriteitsgevoel?

Wanneer is men eigenlijk Joods? Als men Yiddisch spreekt (Een taal met een hoog gehalte aan Duits en voornamelijk beheerst door Azkehnazi's) Of als men Ivriet spreekt? Is men ook een Jood als men Ivriet spreekt en niet het Joodse geloof aanhangt? Is men ook een Arabier als men Arabisch spreekt, maar geen Islamiet is? Hangt het alleen maar af van waar men woont?

Gaan we hier uit van een evolutische theorie dan hebben we nog minder reden om te stellen dat iets bepalend is voor een onderscheid.

Kunnen we onderscheid maken op basis van een begrip als 'cultuur'?  Wat is dan 'cultuur'? Is iemand van dezelfde Nederlandse cultuur als hij gereformeerd is en streng belijdend met iemand die een volstrekte atheist is en alles negeerd dat geloven hem opleggen? Is deze streng gereformeerde van dezelfde Nederlandse cultuur als een streng belijdende Nederlandse Jood of een streng belijdende Joden hatende katholiek (omdat hij verwijt dat zij Jezus ter dood hebben gebracht) (Iets waar ik het ook volstrekt oneens mee ben.)

Ik ben van mening dat er niet iets is als een Joodse, Gereformeerde, Islamitische, Atheistische cultuur of culturen van Iran, Israël, de VS, Frankrijk, Jordanië, Palistina of wat dan ook. Er zijn veel verschillen tussen mensen en veel verschil bepalende factoren, maar ze zijn allemaal net zo betrouwbaar als statistisch onderzoek voor een doctoraal.......

Wat willen jullie uit het onderzoek als resultaat hebben? Begrijp mij goed. Ik ben tegen het opjagen van mensen en het verplaatsen van grote groepen mensen over de aardbol. Maar verschillen tussen mensen kunnen extreem veel oorzaken hebben, waaronder de voedselbronnen, vitaminen, mineralen. Er is geen reden om te stellen dat er geen Israeliërs kunnen zijn met een Chinees of Mexicaans of Afrikaans uiterlijk. In theorie kan het ook zo zijn dat er een Inuit in Alaska Ivriet spreekt en het Islamitische geloof beleid. In theorie zeg ik.... Uiteindelijk zijn dit soort onderscheiden onzin.

Hoe hard ik daarmee ook ben, blijf ik wel tegen het onbeperkt opnemen van vluchtelingen of mensen uit andere landen die geloven aanhangen of gedrag vertonen waarbij men uitgaat dat alleen zij behoren tot een uitverkoren volk dat het juiste gedrag vertoont. Gewoon omdat dit de heersende Nederlandse cultuur in ons gebied ondermijnt en onverdraagzaamheid predikt. Het huidige beleid van de Nederlandse politiek en de Europese politiek is in mijn ogen destructief, omdat politici en lobbygroepen van mening zijn dat Nederland en Europa niet kan overleven zonder immigratie. Dit is m.i. volstrekte onzin. Onze tolerantie haalt op dit moment conflicten naar binnen, die niet die van ons zijn en dreigt de vrijheid te beperken van ons nageslacht. Onze economische belangen horen ook niet een reden te zijn om samen aan dezelfde kant te vechten met een handelspartner die verder gaat in het beperken van vrijheden. We gaan op dit moment maar door in een neergaande economische en politieke spiraal. Met neergaand econmisch bedoel ik dat we maar doorgaan met valuta zonder echte onderliggende waarde als goud, edelmetalen en dat we maar doorgaan met het verlagen van de reële waarde oftewel dat er bij wijze van spreken maar voor 0,00001 gram goud gekoppeld is aan een Euro i.p.v. 0,1 gram.

Onze staat is fascistisch....

Ernie van de Wal op 15-05-2018 18:44

Wat er wel, of niet bestaat. Voor lijders als Arafat of Abbas en hun clans is de palestijnse zaak een businessmodel. Zij worden er stinkend rijk van en ze exploIteren het volk, dat onder marginale omstandigheden moet leven. Bijdragen van o.a. de EU om die omstandigheden te verbeteren verdwijnen in de zakken van de clan Abbas. 

En deze actie, met liefst zoveel mogelijk doden en gewonden dient slechts om Abbas nog rijker te maken dan hij nu al is.

Erdogan verwijt Netanjahu wel veel, maar is in het beste geval geen haar beter. Sterker nog, Netanjahu neemt het op voor zijn eigen volk, wat je van Edrogan weer niet kunt zeggen. 

Ironisch is dat bisschop Tutu ook een grote bek opentrekt. terwijl in zijn land -met zijn goedvinden- zo ongeveer een genocide tegen de blanken plaatsvindt. Wat er straks uiteraard toe gaat leiden, dat de zwarten het kind van de rekening worden. Het Zimbabwe-model. 

mj op 15-05-2018 19:48

http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12972:hoe-lang-zal-de-staat-israel-nog-bestaan&catid=37:wereld&Itemid=50

Tom Hendrix op 15-05-2018 20:04

@Klaas: 14.44. uur. Geheel met U eens.

Rien katwijk op 15-05-2018 21:05

De wereld schreeuwt weer moord en brand als een land zich verdedigd tegen terroristen het hypocriet Europa voorop Ik hoop dat God nog geduld heeft met de mensheid ik dank Hem voor Zijn genade 

shalom bid voor israel

Atina op 15-05-2018 22:54

Ike op 15-05-2018 18:36   Je haalt echt van alles door elkaar nu. Israelieers bestaan uit 12 stammen die verdeelt zijn in 2 huizen . Daarvan zijn de Joden uit de stam Judah. Hier een stuk geschiedenis : https://tesjoeva-gemeente.nl/wp-content/uploads/2013/11/De-Tien-Stammen-in-Noordwest-Europa-b-otten.pdf

Jeciple op 15-05-2018 23:36

Is het misschien mogelijk dat de palestijnen afstammen van de filistijnen uit de Bijbel?

Allen: verder praten op het Geloofsforum. Mod.

dimitri op 16-05-2018 01:33

Kan je  tegenwoordig niet met dna onderzoek wat zoveel jaren terug kan gaan in de geschiedenis,eens en voor altijd kunnen bewijzen dat die zogenaamde palesijnen,eigenlijk niets anders zijn dan de klein klein klein achterkleininderen  die daar geboren in in israel,afstammelingen zijn van die eerste groepen arabieren,die naar israel kwamen om daar te werken,zo rond de jaren 1940-1950.daar er in hun land waar zij vandaan kwamen,sommige kwamen uit egypte(arafath kwam er ook vandaan)andere weer uit syrie,jordanie,libanon enz geen werk was,en de economie in israel begon goed te draaien,joden vanuit de hele wereld kwamen naar israel terug om mee te helpen hun land en economie op te bouwen,en israel kon die zogenaamde arabische gastarbeiders goed gebruiken.maar jaloerse arabieren die rondom irael wonen begonnen die arabische gastarbeiders op te stoken,en riepen,bezet dat land waar je op bent,het is islam land,ook de stad jeruzalem,bezet die stad,want het is onze heilige stad??!leugen na leugen.maar zou dat niet kunnen met een dna onderzoek,dan is het gelijk wetenschappelijk bewezen dat die palestijnen die er nu wonen,afstammelingen zijn van die moslims die toen in die jaren 1940-1950 naar israel kwamen om er te werken,en dat de joden er al meer dan duizend  jaren wonen!

vlokje op 16-05-2018 09:41

Ik begreep al niet waarom je een baby mee zou nemen naar een demonstratie slagveld

Maar die $100 maakt alles duidelijk, en door de dood van deze baby zal er nog wel een bonus voor de ouders volgen.

Henk Smit op 16-05-2018 11:21

Zoals iedereen, weet ook ik alleen wat anderen mij vertellen. "Een land zonder volk voor een volk voor een land" was een leugen. Er waren destijds koele huizen met piano's; er was infrastructuur. Als honden en kippen zijn velen uit hun huis verjaagd. Die huizen zijn nog steeds niet betaald. Hele dorpen zijn van de aardbodem weggevaagd. Men leefde bepaald niet volgens de 10 geboden. Enz. enz. enz. Vandaar de boektitel "Het geroofde land".

Oma op 16-05-2018 11:35

"Kalief Umar had bepaald dat de veroverde gronden tot de islam behoren – ofwel: niet-moslims mogen deze grond niet beheersen of in eigendom hebben. 

Ze kunnen het lenen. De islamitische grond werd sindsdien als heilig en onvervreemdbaar islamitisch verklaard. Er mag dus nooit een christelijke of joodse staat worden gevestigd op islamitische grond, ook al is die grond oorspronkelijk veroverd. Het bestaan van Israël wordt daarom in strijd geacht met de sharia – dit is de absolute kern van het conflict rond Israël."

En dát is de kern van dit conflict waar al meer dan zestig jaar oorlog woedt. Een religieuze oorlog waarbij palestijnen, zélf inwijkelingen vanuit arabische buurlanden, onterecht grond claimen dat niet aan hen toebehoort maar bovendien zo haatdragend, racistisch en antisemitisch zijn dat ze zelfs het bestaansrecht van  de staat Israël verwerpen en pas vrede willen als de holocaust voltrokken is en er geen Jood meer leeft.

Telkens saboteren de arabieren/palestijnen het vredesproces op de smerige manier dat ze dan zelfs de Joden verwijten wat ze zelf doen en zich in de slachtofferrol wentelen terwijl ze daders zijn - dé tacktiek bij uitstek van de moslim, die ze ook in het westen gebruiken...ga maar na: de gestelde eisen van moslims worden telkens ingewilligd omdat ze zich voordoen als slachtoffer: ocharme, ze worden gediscrimineerd terwijl als ze integreren er geen sprake meer kan zijn van enige ongelijkheid? Nee, de bedoeling is voorkeuren te verkrijgen waardoor wíj gediscrimineerd worden en de politiek werkt daaraan mee, opzéttelijk.

Dat het westen/eu de terroristen van hamas blijven steunen, financieel zelfs miljarden toestopt tegen de wil van de europeanen die de ware toedracht wel kennen, tart elke verbeelding.De wreedheid waarbij de lafaards van hamas de eigen bevolking en zelfs hun kinderen opoffert om dan israël de schuld in de schoenen te kunnen schuiven als zij zich verdedigen, is barbaars en des duivels.

Dat nog steeds onze leugenpers dit vuile, politieke spel blijft verdedigen, de palestijnse terroristen als slachtoffers blijven opvoeren is weer een bewijs dat alles wat de msm uitkraamt pure propaganda en leugens zijn. De dáders zijn en blijven arabieren/palestijnen/moslims en dat in heel de wereld, overal waar dat soort ongedierte en gesel voor de mensheid zit.

kim op 16-05-2018 12:13

Vroeger toen ik nog klein was, werd er thuis bij ons uit de bijbel gelezen en we moesten even stil en dankbaar zijn voor de warme maaltijd.

Mijn moeder heeft gezegd toen ik groter werd, het is aan jou (mij dus) wat ik met het geloof wilde doen, ik mocht het helemaal zelf uitmaken. Wat een prachtig mens. Hier wil ik mee zeggen, er is bij mij niets ingeslagen, opgedrongen of wat dan maar ook. het is aan mij wat ik van mijn leven maak, en ik maak er wat van.

Ik ben Nederlands Hervormd opgevoed en heb prachtige herinneringen aan vroeger, toen ik nog klein was. 

Vroeger is dood zegt men wel eens, maar dat gaat niet bij mij op, wat heb ik een prachtige tijd gehad en meegemaakt, met Joodse kinderen (ik heb nog iets wat ik later ga nalaten) en met mijn buurtgenoten, die heel arm waren maar bij ons altijd uit de moestuin mochten snoepen, alles was er, en ach ja, de schommel die mijn vadertje zelf heeft gemaakt voor mij, vlak voordat hij stierf. Mijn grootouders hebben onderduikers gehad en volgende week ga ik weer naar die plek toe, ze leven niet meer, maar ze hebben wel hun leven gegeven voor die prachtige mensen die werden veroordeeld omdat ze Joods waren.

Ik ben ik, en misschien word ik ook veroordeeld want ik ben niet bang, voor niemand. 

Beste mensen, geniet elke dag van je bestaan. 

De islam is geen geloof, het is een opgedrongen ideologie en dat betekent dat je van God los bent en mag doen wat je wilt. Wij Westerse mensen zijn opgevoed met normen en waarden. wij zijn geen beesten, en hebben een goed hart. Die kanibalen zijn een zwarte olievlek over ons bestaan, ze mogen hier niet komen, maar het wordt ons opgedrongen door idioten in deze wereld. Hoe is het toch mogelijk dat je een miljard aan geld kunt hebben, hoe komen die beesten daar aan??? Iets gaat ons kapot maken,

maar ik sta klaar. Om het te ommekeren. 

Volgens mij was dit off topic

Vr. groet aan iedereen

Henk Smit op 16-05-2018 12:18

 

@Jeciple op 15-05-2018 23:36

 

De Filistijnen waren Grieken.


Henk Smit, zie mededeling beheer, verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Gerard op 16-05-2018 12:29

Dit is Nederland nu: door en door verrot. Wij maar werken, belasting betalen, afbraak sociale voorzieningen, betalen voor buitenlandse 'studenten', corruptie dor de gehele samenleving, vriendjespolitiek, doorwerken tot 70 jr. enz. enz. enz. x 1000. Lees: "Geldstromen Syrië schimmig"  op https://www.telegraaf.nl/nieuws/2042776/rekenkamer-geldstromen-syrie-schimmig

En wat zal de Nederlander (voor zover die nog bestaat) bij de volgende verkiezingen doen? Precies! Goed geraden!

Ike op 16-05-2018 13:26

@Atina op 15-05-2018 22:54

Val mij dan goed aan. Ik ga graag discussies aan die ik niet kan verliezen. Alj jij stelt dat Israëliers bestaan uit 12 stammen en dat de Joden uit het huis Judah komen hang je een volkeren theorie aan.

Gaan we gewoon even in mee voor jouw stelling. Bestaat het Joodse volk dan alleen maar uit inteelt of mogen Joden ook gewoon trouwen met andere mensen andere volken? Als dat een paar keer achter elkaar gebeurd, van generatie op generatie is het dus mogelijk dat door de plaatselijke voeding en sterke genen van een ander volk deze uiterlijke kenmerken overwinnen en dat iemand tot de Inuit of een neger uit Ethiopië behoort tot het Joodse volk. Als je de theorie aanhangt van de nazi's dat het een ras is dan zet het Joods zijn zich voort via een bepaald gehalte aan genen (ook al zaten zijn niet dit gehalte te meten, maar stelden ze gewoon dat als iemand ook maar een voorvader of voormoeder had die Joods was en het de nazi's ook zo uitkwam vervolgden ze diegene).

Maar goed dan vind ik jouw stelling van 12 stammen en 2 huizen heel interessant hoe je er dan tegenover staat dat Israël mensen het staatsburgerschap weigert aan mensen die niet het Joodse geloof aanhangen. Iemand van een volk kan nl. ook gewoon van geloof veranderen of er helemaal niks aan doen en een volgende generatie kan een ander geloof hebben gekozen. Of kan niemand van geloof veranderen of bekeerd worden.

Als ik ervan uit zou gaan dat niemand zich kan bekeren, zou ik mij zelf ernstige zorgen maken dat de wereldvrede afhangt van inteelt die elkaar bestrijd en bereid is om anderen te vernietigen.

Ik ga er maar even van uit dat iemand Joods kan worden en iemand Israëlier kan worden.

Dezelfde argumenten gaan nl. ook op voor mensen die claimen dat ze tot het Arabische volk horen.

Als wij geen problemen willen in Nederland tussen deze groepen en stellen dat die mensen een eigen thuisland hebben, kunnen ze allemaal naar hun eigen land gaan...... Probleem opgelost...

M.i. houd een stelling dat een bloedlijn zich alleen maar kan voortzetten volgens bepaalde regels nooit stand. Iemand die zou zich 100000% kunnen gedragen volgens de regels en wetten die gelden in de Israëlische samenleving, 'cultuur', en het 'Joodse' geloof en er volstrekt anders uit kunnen zien en voor 90% 'Israëlische' voorouders hebben en ook nog eens Ivriet kunnen spreken. Zouden we zijn genen gaan onderzoeken, blijkt hij volgens de gangbare theorie toch een Inuit of een neger te zijn of zelfs een zwarte Inuit.

Als iemand een Israëlier is als hij volgens een bloedlijn een afstammeling is uit het Israëlische volk, zou hij ook een Hindoe, Boedhist, Christen of Moslim kunnen wezen..... Geloof word niet erfelijk overgedragen.

Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik nooit in discussie ga met Jehova getuigen, maar dat heb ik meegekregen tijdens mijn opvoeding. Bij mij thuis werd gewoon gesteld dat we hier op Aarde niet het eeuwige leven hadden en we er ook gewoon geen tijd voor vrij konden maken om met Jehova's te gaan discussieren. Het duurde te lang. In een organisatie waar ik gewerkt heb waar meerdere mensen verschillende geloven aanhingen, waaronder een Jehova was, mocht niemand een ander proberen te bekeren. Een geweldige regel om de vrede te bewaren.

Stellingen dat Kelten en Germanen volstrekt andere genen of nazaten zijn verwijs ik naar de prullenbak en beschouw ik als volstrekte onzin. Over de decennia hebben zowel de Germanen als de Kelten zich vermengt met zoveel andere volkeren, dat daar ook geen eenduidige lijn in te stellen valt en er zal ook geen enkel eenduidig geloof aan te koppelen zijn. Of moeten we teruggaan naar het geloof in de afgoden die de Germanen en Kelten aanhingen?

Oeps, daar stel ik al weer dat mensen kunnen veranderen van geloof. Bij de Jehova's zie ik ook altijd een volstrekte mengeling van uiterlijkheden. Ik zie zwarte en blanke en Aziatische Jehova's. Zouden zij dan een volk zijn van Israël? Ik geloof niet dat Nethanyahu het daarmee eens is en dat hij ook niet bereid zal zijn om alle Jehova's het israëlisch staatsburgerschap te verlenen.

Maar als Jehova's geen Israëliers zijn, waarom zouden we dan eigenlijk een stelling volgen van hun, die bepaald wie Israëlier is en wie niet? Is dat niet net zo iets als een stelling volgen van één van de politieke of geestelijke leiders uit het verleden die Joden vervolgden?

Verdorie, heb ik toch weer uitgelegd waarom de hele discussie volstrekte onzin is. Erger is daarbij ook nog dat bij elke stelling die bepaald wat een Israëlier of Jood is digitale informatie hoort, waarmee geknoeit kan worden. Met een vinkje in een checkbox of een digitale koppeling aan een ander digitaal record kan iemand zomaar Joods of israëlier worden gemaakt en alle records weer kloppen waarom hij nu wel een Israëlier is en zijn buurman niet. Tja, met de Big Data kan je van elke blanke een zwarte maken of van elke Moslim een Jood en van elke Arabier een Israëlier en andersom.

Onzindiscussie. Ik hoop werkelijk dat jij nu ook je geschiedenislessen gaat corrigeren en dat we binnenkort een stuk minder Jehova's van deur tot deur meemaken, omdat ze gewoon hun geschiedenis zitten te leren en die van andere volkeren en geloven......

 

 Gelieve verder te  praten op het Geloofsforum. Mod.

Anneke op 16-05-2018 15:31

De dik betaalde huurlingen van Hamas & Co zijn hyper-actief!!! Het westen jubelt en juicht, hier zeer zeker over...Althans de politici en hun kornuiten. Wij pro-Israel burgers zeer zeker niet!!!  Israel zal deze stormen zeker overleven...Op naar de volgende zeventig jaren!!!

Anneke op 16-05-2018 15:42

Onbegrijpelijk dat de mainstream media deze realiteit niet onder ogen wil zien!!!  Zij kunnen niet eeuwig blijven liegen en bedriegen. Valserikken, die hun gezicht allang hebben verloren.

freedomfighter op 16-05-2018 16:55

Naar Geloofsforum is al diverse malen gemeld. Mod.

Nieuw Begin op 16-05-2018 18:18

Mensenoffers van Hamas in Gaza:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2040185/de-mensenoffers-van-hamas-in-gaza

Lees de uitstekende analyse van Leon de Winter in de Telegraaf. De bijdrage van Leon eindigt met de woorden gericht aan de politieke elite:

U heeft nergens gelezen dat enkele weken geleden Hamasleider Yahya Sinwar het doel van de ’demonstraties’ als volgt omschreef: ’We zullen de grens afbreken en hun harten uit hun lichamen rukken’.

Is dit duidelijk, nuttige Onnozelen van de mediale en politieke elites?

Nieuw Begin op 16-05-2018 23:05

Isreal is Nazi Duitsland...volgens Kuzu:

Ziek: DENK-Kamerlid Kuzu stelt Israel op één lijn met Nazi-Duitsland. De Joodse staat zou "Lebensraum" willen creëren en een "Heim ins Reich"-gedachte aanhangen. CIDI roept alle politieke partijen op om afstand te nemen van deze walgelijke vergelijking.

mientje op 17-05-2018 01:35

@Nieuw Begin  18.18  dit is zeker duidelijk

svirmus op 17-05-2018 06:17

De PLO staat toch voor Professional Liars Organisation?!Oftewel in NL: de Professionele Leugenaars Organisatie.

Anneke op 17-05-2018 12:54

Verbod voor dit soort Israel haters, om verder te gaan met het verspreiden van intens véél bedrog!!! Dit zou ons continent en dus ons land véél goeds op kunnen leveren.  Anti-semieten, die islamitische (NWO) huurlingen. Nadenken kunnen zij zéér zeker niet en even tot tien tellen voor ze hun waffel opentrekken, is eveneens zeer moeilijk op te brengen voor deze haatzaaiers. 

Henk Smit op 17-05-2018 14:42

@Nieuw begin. Inderdaad, de wederzijdse haat is vreselijk diep; en dat komt nooit meer goed. Vroeger hield ik van cowboyfilms. Maar pas veel later drong de waarheid tot mij door. Niet de Indianen waren de slechteriken. Nee, zij waren juist de slachtoffers, van die bleekgezichten.

AEO op 18-05-2018 13:30

@Henk Smit,

De meeste Arabieren die tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van 1848/1949 vertrokken, waren daartoe aangezet door de propagandazenders van de Arabische buurlanden van Israël. Slechts weinigen werden tijdens de gevechten verjaagd. De meesten hadden zelfs geen Israëlische militairen gezien. Dus waarom gingen ze weg. De Arabische zenders riepen de Arabische bevolking op om weg te gaan, zodat de Arabische legers dan de vrije hand hadden om de Joden de zee in te drijven. Zoals we nu weten, pakte dat even wat anders uit. Tegelijkertijd werden de Joden in de Arabische wereld verjaagd, dat waren er meer dan de Arabische vluchtelingen. Deze Joden verloren hierbij al hun bezittingen, en die waren heel wat meer waard dan de eigendommen van de vertrokken Arabieren uit Israël. De Arabiern die wél in Israël bleven, hebben het beter dan de Arabieren uit Israël's buurlanden. De zich Palestijnen noemende Arabieren hebben dan ook geen enkele rechtsgeldige claim op het land, velen waren naar Palestina getrokken in de eerste helft van de afgelopen eeuw, omdat ze op zoek waren naar werk, dat er bij de Joden volop te vinden was, omdat ze het land weer bewoonbaar maakten, o.a. door de moerassen in het Noorden droog te leggen. Vanaf dat moment was tevens de malaria uitgebannen. Overigens hebben de Joden veel land van de Turkse grondbezitters gekocht tegen hoge prijzen, grond dat in feite al van hen was. 

Henk Smit op 18-05-2018 17:23

 

@AEO Het is niemand mogelijk om tegenstrijdige verhalen te geloven. Ieder land schrijft zijn eigen geschiedenis, waarbij het positieve wordt benadrukt, en het negatieve wordt verzwegen.

Een enkele opmerking:

Je zegt: "Slechts weinigen werden tijdens de gevechten verjaagd." Waarom werden ze ("slechts! weinigen!") sowieso verjaagd? Waarom werden hun huizen en spullen niet gewoon gekocht of vergoed? Velen zeggen nu nog: "Geef me mijn huis terug, en ik erken Israël". Ze hebben nog steeds hun huissleutel.

 

Je zegt: "De meesten hadden zelfs geen Israëlische militairen gezien. Dus waarom gingen ze weg?" Tja, dat vraag ik me ook af; ze hoefden immers nergens bang voor te zijn? Of toch wel misschien? Misschien waren ze gewaarschuwd door die zenders; of van horen zeggen! Waarom was het niet mogelijk om in vrede te leven met de plaatselijke bevolking door integratie?

 

Je zegt: "Deze Joden verloren hierbij al hun bezittingen, en die waren heel wat meer waard dan de eigendommen van de vertrokken (je bedoelt 'verjaagde') Arabieren uit Israël." Zo'n merkwaardige opmerking is heel tekenend, denigrerend en schrijnend.

 

Ik herhaal nog maar eens: "Een land zonder volk voor een volk zonder land" was een leugen. Er was volk in overvloed. Er was infrastructuur. Er waren koele huizen, met piano's.

 

Ik las ook over discriminatie in Israël. Kun je me uitleggen waarom bijvoorbeeld zelfs Sefardische joden worden gediscrimineerd? Of zullen we maar gewoon stoppen. Het komt immers nooit goed. Jezus weent nog steeds over Jeruzalem, denk ik.

Elochim op 18-05-2018 20:44

Waarom die leugens allemaal? Denk je dat je daar verder mee komt? Als er een wereldoorlog uitbreekt ga jij en je kinderen ook dood, de rijken blijven over. Hoe je het went of keert het loopt de joden sowieso slecht af en de rest van de wereld ook. Je doen net of jullie goed gelovig zijn, iemand die goed gelovig is, is rechtvaardig en dat mis ik bijna bij iedereen die hier schrijft.

Henk Smit op 19-05-2018 12:28

Leugens Elochim? Je kan niet alles weten, toch? En als mensen meer weten dan jij en daarover spreken, is het niet gepast die mensen leugenaar te noemen. Weet je soms ook niet dat Christenen niet erg geliefd zijn? Christenjoden ook niet. Voor de goede orde wil ik daar aan toevoegen dat ik het niet heb over de individuele Israëliet en Jood. Die zijn het namelijk ook niet allemaal eens met de Israëlische politiek.

AEO op 20-05-2018 09:45

@Henk Smit,

Je gaat nog steeds voorbij aan het feit, dat het land van de Joden is, zie de vele profetieën in het Oude Testament over de terugkeer naar hun land, over het herstel van Israël. Dan nogmaals de ononderbroken aanwezigheid van de Joden in hun land tot op heden. Zie ook de Balfourverklaring en de besluiten van de conferentie van San Remo. Juridisch bindend en onherroepelijk! De Joden zijn de meest autochtone bevolking van Israël.

Mj van de Goor op 20-05-2018 17:28

Waar na 1948 het land Israel genoemd,  ook al waren de grenzen bepaald,  Ja er woonden n groepen arabieren, maar door n slimheidje werden er arabieren geinporteerd, zelfs dat accepteerde Israel, waar is t mis gegaan? Waar werd de westbank ineens palestijns?

AEO op 22-05-2018 10:22

@Mj van de Goor,

Waar werd de Westbank ineens palestijns?

De naam Palestina in een verwijzing naar de vroegere doodsvijanden van Israël, de Filistijnen. Aan het begin van onze jaartelling heersten de Romeinen over Israël, maar meerdere keren kwamen de Joden in opstand. In het jaar 70 leidde dit tot de belegering en verwoesting van Jeruzalem. Ook de beroemde tempel werd verwoest, en dit alles gebeurde precies zoals Jezus het aan Zijn discipelen had voorzegd, 40 jaar eerder. In het jaar 132 kwamen de Joden onder leiding van Simon Bar Kochba toch weer in opstand. Deze opstand was aanvankelijk succesvol, want tot het jaar 136 was Israël even opnieuw een onafhankelijk land. Maar de Romeinen haalden vanuit het hele Romeinse Rijk troepen om Israël opnieuw te bezetten. Toen deze opstand weer was neergeslagen en de Romeinen er opnieuw de baas waren, wilden ze de Joden weg hebben uit hun land. De Romeinen begonnen op grote schaal de Joden te deporteren uit Israël, en om ze extra te vernederen, hernoemden ze het land in Syria Paelastina, daarmee verwijzende naar de vroegere doodsvijanden van Israël, de Filistijnen, die vroeger in de kuststrook waren terechtgekomen vanuit Kreta.

Ondanks de massale deportaties, iets wat wij tegenwoordig genocide noemen, wisten kleine aantallen Joden zich aan deze deportaties te onttrekken. Verspreid over het land vormden ze kleine nederzettingen, en het zijn deze Joden en hun nakomelingen, die daar ononderbroken aanwezig zijn geweest tot op heden. Er wordt wel beweerd, dat de Joden na bijna 20 eeuwen afwezigheid geen recht op het land meer zouden hebben, maar ze zijn nooit helemaal weg geweest. Omstreeks 1850, dus bijna een halve eeuw vòòr dat de Zionistische beweging ontstond, was de meerderheid van de bevolking van Jeruzalem Joods. Hieruit kan maar één conclusie worden getrokken: het land behoort noch steeds van hen. Dit heeft Donald Trump zich ook heel goed gerealiseerd, en daarom heeft hij ook Jeruzalem erkend als de hoofdstad van Israël.

Tijdens de Ottomaanse overheersing van 1517 tot 1917 werd het land als wingewest gebruikt. De Turken belastten grondeigenaren op het bezit van bomen. Om de belastingen te ontlopen werden de meeste bomen gekapt, hetgeen leidde tot een dor en kaal land dat diep in verval geraakte. In 1867 bezocht de bekende Amerikaanse schrijver Mark Twain het land en omschreef het als een kaal, dor en troosteloos land waar bijna niemand woonde. Maar hij maakte wel melding van kleine Joodse nederzettingen die hij verspreid over het land aantrof. Al tijdens de Negentiende Eeuw begonnen er vooral uit Oost Europa Joden zich te vestigen in Palestina, op de vlucht voor de vele pogroms tegen hen in Rusland, Oekraïne en Polen. Zij begonnen met het ontginnen van het verwoeste land. Door hun toedoen verdween de gevreesde malaria, omdat ze de moerassen in het Noorden drooglegden. Omdat er een goede economie ontstond met de zich meebrengende werkgelegenheid, trokken Arabieren uit de omringende landen naar Palestina om er te werken. Iedereen die in Palestina woonde, werd een Palestijn genoemd, ook de Joden die er woonden. In Jeruzalem gaven de Joden een eigen krant uit, The Palestine Post. Deze krant werd later omgedoopt in The Jerusalem Post.

De haat tegen de Joden bestond er aanvankelijk niet, maar een uit Baghdad afkomstige moslim geestelijke, Hadj Amin al Husseini, die was aangesteld als Mufti van Jeruzalem, begon een haatcampagne tegen de Joden, en werd daarbij financiëel geholpen door de Nazi's. Tijdens een door hem georganiseerde pogrom tegen de Joden van Hebron werden er tientallen Joden vermoord. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtte hij naar Berlijn, alwaar hij als speciale gewaardeerde gast van Adolf Hitler verbleef, en later op de Balkan een eigen moslim Waffen SS divisie oprichtte en op Jodenjacht ging. Vele duizenden Joden heeft hij daar vermoord. De haat die door hem werd gezaaid heerst er nog steeds alom. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948/1949 werd Jeruzalem voor een deel door Jordanië bezet. Alle Joden die daar woonden zijn toen verdreven of vermoord. De stad werd dus etnisch gezuiverd, oftewel, wéér was er sprake van genocide. De Arabische buurlanden, die Israël de dag na de onafhankelijkheidsverklaring van alle kanten aanvielen, riepen via propaganda uitzendingen  de Arabische bevolking op, om het land te verlaten, zodat de Arabische legers de vrije hand zouden hebben om alle Joden de zee in te drijven. Binnen een paar dagen zouden ze dan kunnen terugkeren. Maar het geheel onverwachtte gebeurde, want Israël wist de aanvallen te overleven en won de oorlog uiteindelijk. Tijdens deze jaren zijn er omstreeks 800.000 Joden verdreven uit de Arabische landen, waar ze al vele eeuwen hadden gewoond. Israël heeft deze Joden opgenomen en ze er een nieuwe toekomst laten opbouwen.

De PLO, Palestinian Liberation Organization, werd al opgericht voor de Zesdaagse Oorlog van 1967, dus nog vòòr er sprake was van bezette gebieden. De PLO, onder leiding van de Egyptenaar Yasser Arafat, heeft talloze aanslagen gepleegd. Het doel was, en is nog steeds, om Israël te vernietigen. Dat is ook de doelstelling van Hamas, en ook die van zowel Hezbollah in Libanon als Iran. Ze zullen in de nabije toekomst nog voor heel veel problemen gaan zorgen, en Israël zal het nog ongekend zwaar te verduren krijgen. Maar men zal er nooit in slagen om Israël te vernietigen.

Samengevat, de Palestijnen zijn gewoon Arabieren, die vaak uit andere landen afkomstig zijn. Yasser Arafat's wieg stond in Caïro. Er is nooit een Palestijnse staat geweest, en omdat de Joden er al meer dan 3500 jaar wonen, zij ze de meest autochtone bevolking van Israël.

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb kunnen maken. Groeten van AEO

Mj van de Goor op 22-05-2018 15:07

Bedankt AEO voor de info

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl