Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Israël trekt plannen voor aanval op Iraanse kerninstallaties weer uit de kast

Aanvallen op Iraanse doelwitten in Syrië worden reeds opgevoerd – VS en Israël stellen gezamenlijk hoge eisen: Iran moet het nucleaire programma compleet ontmantelen, geen ballistische raketten meer testen, steun aan wereldwijde terrorisme stoppen, en zich terugtrekken uit Syrië


Israëlische F-35's boven Tel Aviv (afbeelding: Getty Images (4)).

In 2012 stonden de gevechtsbommenwerpers van de Israëlische luchtmacht al met loeiende straalmotoren klaar op de startbaan. Toen dreigde president Obama ieder toestel dat naar Iran zou vliegen, neer te schieten. De Israëlische regering kon weinig anders doen dan de vliegtuigen weer terug te sturen, en de plannen om het Iraanse nucleaire wapenprogramma aan te vallen en proberen te vernietigen, ver weg te stoppen. Inmiddels waait er een andere wind in het Witte Huis, en heeft Israël na het opzeggen van de kerndeal met Iran door president Trump de plannen voor die aanval weer uit de kast gehaald.

 

Iran dreigt de verrijking van uranium –járenlang door Teheran ontkend, terwijl dat achteraf een leugen bleek- weer op te starten als Europa niet belooft om alle gevolgen van nieuwe Amerikaanse sancties te compenseren, met name door meer Iraanse olie te gaan kopen. Ook moet Europa nieuwe onderhandelingen over het Iraanse ballistische rakettenprogramma –waarmee binnen enkele jaren heel ons werelddeel binnen schootsafstand komt- gaan blokkeren.

De kans is groot dat Europa, dat tegen het opzeggen van de Irandeal was, door dit mes op de keel juist achter Trump gaat staan.

Israëlische F-35’s boven Beirut: boodschap aan Teheran

Inmiddels hebben de ayatollahs het zekere voor het onzekere genomen door enkele nucleaire installaties te beschermen met Bavar-373 afweerraketten, de Iraanse versie van de Russische S-300. Een groot aantal van deze raketten die ook in Syrië zouden worden opgesteld, zijn daar inmiddels door Israël vernietigd.

De commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Nurkin, liet vorige week dinsdag een foto zien van een gloednieuwe F-35 boven Beirut. Hij bracht daarmee de boodschap over dat als de stealth jager op klaarlichte dag ongehinderd boven de Libanese hoofdstad kan vliegen, ook de Iraanse verrijkingsinstallatie in Natanz binnen bereik ligt.

Onlangs berichtten enkele Arabische media dat vier Israëlische F-35’s al een geheime proefvlucht naar Iran hebben gemaakt, en daar hun wapenradarsystemen op de nucleaire installaties hebben gericht. Hier is van Israëlische zijde echter nooit bevestiging voor gekomen. (1)

Aanvallen op Iraanse doelen in Syrië verder opgevoerd

Israël heeft hoe dan ook de luchtaanvallen op Iraanse- en Hezbollah doelwitten in Syrië verder opgevoerd. De luchtmacht wil koste wat het kost voorkomen dat de eerder genoemde Iraanse luchtafweerraketten in versneld tempo in Syrië worden opgesteld. De regering Netanyahu zou het Kremlin inmiddels op de hoogte hebben gebracht dat de Israëlische luchtmacht voortaan niet alleen boven het zuiden en westen, maar boven heel Syrië actief kan zijn om de Iraanse militaire opbouw een halt toe te roepen. Daar zijn behalve vliegtuigen en raketten voor het eerst ook special forces op de grond bij ingezet.

Van Iraanse kant is nog geen reactie gekomen op de zware verliezen die de Israëlische bombardementen de afgelopen tijd hebben aangericht.

Iran zal hoge eisen VS en Israël vermoedelijk afwijzen

Ondertussen heeft Israël een gezamenlijk memorandum of understanding (MOU) met Trumps Nationale Veiligheid Adviseur John Bolton ondertekend. Bolton is al jaren een groot voorstander van een preventieve aanval op de Iraanse kerninstallaties. In het memorandum eisen de VS en Israël dat Iran het nucleaire wapenprogramma compleet ontmantelt, en stopt met het testen van ballistische raketten. Ook moet de steun aan het wereldwijde islamitische terrorisme worden ingetrokken, en moet Iran zich compleet uit Syrië terugtrekken.(3)

De kans dat het Shi’itische regime instemt met deze torenhoge eisen, is zo goed als nul. Daarmee is een Israëlische militaire aanval –mogelijk met steun van Amerika- ineens weer hoog op agenda gezet.Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Arutz 7
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik) 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Bert op 29-05-2018 04:15

@ike: je gaat iets te gemakkelijk voorbij aan de puinhopen die linkse regeringen, waaronder die van Obama, hebben veroorzaakt in het Midden-Oosten en zelfs in Afrika. En dan wil ik nog niet eens beginnen over het steunen van de zgn. Arabische Lente door de linkse kliek van Obama en de EU ( tot op heden linkse dictatuur) iets wat is gebleken tot een complete ramp is verworden. De rechtse regering van Trump is nu puin aan het ruimen, en tot op heden redelijk succesvol gebleken. Het verhaal is nog niet ten eind, nog bij lange na niet, maar time will tell..

AEO op 29-05-2018 10:14

@Ike,

Allemaal leuk dat je hier een paar links plaatste, en die heb ik even bekeken.

https://---------

Als ik deze link bekijk, dan word ik daar kotsmisselijk van, heb je de commentaren onder dat verhaal wel eens gelezen? Dat zijn de meest walgelijke uitingen van antisemitisme, en Hitler zou op degenen die dat neerkalkten bijzonder trots zijn geweest.

Als je je standpunten op zo'n manier wil ondersteunen, dan moet je toch eens ernstig jezelf gaan onderzoeken. Het zou beter zijn om op de huidige feiten in te gaan, en een antisemietische website hoort hier duidelijk niet bij!

Op het internet circuleren heel wat haatsites tegen Israël. Als men zich daardoor een mening laat vormen is men blind voor de realiteit, zo simpel is het. Misschien zijn die walgelijke commentaren je ontgaan, want het duurt even, voordat die in beeld verschijnen. Als je die commentaren hebt gemist, dan mijn welgemeende excuses naar jou, maar open deze link en wacht dan even, en lees die commentaren eens. Dan begrijp je wat ik bedoel.

Groeten,

 

AEO

 

U heeft gelijk, Post verwijderd. Mod.

Wilma op 29-05-2018 12:12

Ike fijn zo'n reeel geluid op deze site bedankt voor je heldere kijk laten we gaan voor vrede voor alle volkeren God is er voor iedereen wit of zwart rood of geel, Islamist of Christen, Hindoe of Boedist het maakt hem niets uit het zijn allemaal zijn kinderen God oordeelt nooit dat doen de mensen en de macht, banken, de grote multinationals en hun marionetten de regeringen.

Ike op 29-05-2018 14:25

@AEO op 29-05-2018 10:14

Kijk ook even naar jezelf, ik ben geen antisemiet en net zoals ik vind dat jij jouw mening mag hebben, mogen anderen hun mening hebben, hoezeer ik deze ook afkeur. Jij pakt de antisemitische meningen eruit, maar op dezelfde site zijn er ook mensen die deze aanvallen. Moeten anderen deze weer aanvallen vanwege racisme of anti geloof X?

Uw post is verwijderd. Zie siteregels. AEO heeft gelijk. Mod.

Ike op 29-05-2018 14:53
@Bert op 29-05-2018 04:15
Je concludeert iets te makkelijk dat marionet Obama links was. Hij heeft meer decreten uitgevaardigd dan ex-president George Bush Jr. Hij heeft meer kruisraketten af laten vuren dan Georg buiten het Golf conflict om.
De Arabische lente (ongelofelijke onzin term) heeft geleid tot meer reactionaire regimes en het omverwerpen van regimes ten gunste van wat de 'deep state' (veiligheidsdiensten)  in de VS wilden. Ik verwerp dat dit een resultaat was van een democratisch proces. De president luistert nl. gewoon naar zijn veiligheidadviseurs die in theorie onafhankelijk moieten zijn, maar in de praktijk vooral hun eigen belang en het belang van lobbies dienen.....
Om mensen als Timmermans en van Baalen links te noemen die aandringen op het omver werpen van een vijandig gezind regime in Oekraïne en het sturen van wapens, uniformen en materieel is schokkend. De mannen en de regeringen waaruit zij vertegenwoordigers zijn, negeren elke vorm van democratie en zijn uitdrukkelijk tegen referenda die ook maar iets tegen proberen te brengen tegen het beleid van het parlement dat zij vertegenwoordigen. Mensen van links en rechts en het midden hebben gestemt voor de referenda.......
Trump is ook maar een marionet en de grote lobbies en hun fracties in de 'deep state' sturen Trump of proberen hem te sturen. Kennedy was een vertegenwoordiger van de Ierse smokkelmafia. Trump is een vertegenwoordiger van de vastgoed en hotel mafia. Clinton was een vertegenwoordiger van de mafia van Arkansas mafia, waar vliegtuigen met drugs landen in het verleden (heden weet ik niet) vanuit Midden Amerika. Deze en Obama zijn en waren allemaal stromannen voor belangengroepen en ze werden gestuurd door het extreem rechts conservatieve deel van veiligheidsapparaat dat geassocieerd is met de Neo Conservatieven die ongeboren leven zeggen te beschermen en eigenlijk al het geboren en ongeboren vermoorden.......
AEO op 30-05-2018 14:00

@Wilma,

Heb jij een telefoonverbinding met God? Je zegt dat we allemaal God's kinderen zijn, dat is waar, maar dan lees ik Islamist, Christen, Bhoeddist of Hindoe, het maakt Hem allemaal niets uit?

Volgens mij geeft God ons via de Bijbel de juiste weg, en aangezien de Islam daar haaks op staat, en ook de overige godsdiensten, kunnen we dus de bewering dat het Hem allemaal niets uitmaakt niet onderbouwen. Wat dacht je er zelf van?

Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Asjemenou op 30-05-2018 15:29

We zijn allemaal Gods schepselen, maar niet allemaal Gods kinderen. Een kind van God word je wanneer je Jezus hebt aangenomen

Asjemenou op 30-05-2018 15:51

Mijn vorige bericht zal wel op een andere site horen. Zo zie je maar weer, dat je moslims niet op hun woord kunnen vertrouwen aan gaande het ontmantelen van het nucleare wapensysteem (en niet alleen op dit gebied). Tenminste, er werd ook niet de moeite genomen om dit goed te onderzoeken. Dat was eigenlijk ook niet de bedoeling. Israël heeft dit van begin af aan geweten en gezegd. Begrijpelijk dat iedereen de chaos in Syrië aangrijpt om maar zo dicht bij de grens van Israël te komen. En ja, de Deep State, gebruikt elke president om tot hun doel te komen. 

Trump en Poetin zouden de handen ineen moeten slaan en de veroorzakers van alle ellende, gezamenlijk moeten uitroeien. Tenminste als Trump is die we willen wie hij is. Maar dit is denk ik te kort door de bocht. Er is zoveel gaande dat niemand weet hoe het precies in elkaar zit. Waar China en Korea mee bezig zijn is ook zo vaag. We weten wel inmiddels, de landen die onafhankelijk zijn (dat zijn er niet veel meer, een stuk of vier)of te veel macht krijgen, worden aangepakt. Maar wat in Openbaringen geschreven staat zal gebeuren en lijkt niet ver meer van ons af te staan.

Lodewijk op 02-06-2018 12:59

Volgens het Internationale Atoom Energie Agentschap heeft Iran zich volledig aan de afspraken gehouden geen neucleaire wapens te ontwikkelen sinds het de VN overeenkomst tekende met Amerika, Engeland, Rusland, Frankrijk, China plus Duitland en de EU. Iran staat onder de meest strikte inspectie die het IAEA ooit heeft uitgevoerd volgens het agentschap zelf.

https://www.iaea.org/newscenter/statements/statement-by-iaea-director-general-yukiya-amano-9-may-2018

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl