Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Eindelijk twijfel aan geloofwaardigheid Oekraïne na hoax vermoorde journalist

JIT zou zich achter de oren moeten krabben of Oekraïense informatie over MH17 wel klopt

 
Het portret van de vermoorde anti-Putin journalist Arkady Babchenko op het hek van de Russische ambassade in Kiev – totdat hij een dag later ‘doodleuk’ een persconferentie gaf. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Het heeft lang geduurd, er is een ongelooflijke stroom nepnieuws en leugens voor nodig geweest, maar de hoax rond de ‘door Rusland’ vermoorde journalist Arkady Babchenko, die plotseling toch in leven bleek te zijn, lijkt bij gevestigde journalisten wereldwijd, die het verzinsel zoals we gewend zijn zonder één vraag of woord van kritiek klakkeloos hadden overgenomen omdat het nu eenmaal anti-Rusland was, eindelijk even de ogen te openen. Op Nieuwsuur mocht een correspondent gisteren zowaar openlijk impliciet twijfels stellen bij het officiële MH-17 verhaal, dat grotendeels gebaseerd is op niet of nauwelijks geverifieerde informatie van de Oekraïense inlichtingendienst.

 

Babchenko was –herstel: is- een bekende anti-Putin journalist, dus toen hij in zijn appartement in Kiev vermoord werd aangetroffen, trokken de kritiekloze nepnieuws media in het Westen automatisch de conclusie dat het Kremlin er verantwoordelijk moest zijn.

De volgende dag verscheen Babchenko echter levend en wel op een persconferentie, en verklaarden de Oekraïense autoriteiten dat zijn dood in scene was gezet om de opdrachtgevers te pakken. Die zouden inmiddels zijn gearresteerd, maar hun identiteit is vooralsnog niet bekend gemaakt.

IFJ noemt hoax ‘ontoelaatbaar’ en ‘niet te tolereren’

Eindelijk ging er wereldwijd dan toch een schok door de bij de reguliere media werkzame journalisten. De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) noemde de nepmoord ‘niet te tolereren’ en ‘ontoelaatbaar’. ‘Door het valselijk verspreiden van het nieuws van zijn moord hebben de Oekraïense autoriteiten de geloofwaardigheid van informatie ernstig aangetast. Door hun korte verklaring is er het risico dat dit als een propaganda operatie wordt gezien.’

‘Stunt is nodeloze klap voor wat er nog over is van openbare eerlijkheid’

Journalist Sophie Pinkham schrijft in The Guardian dat noch zij, noch haar collega’s ‘twijfelden aan dit verhaal. Niemand dacht eraan om er vragen bij te stellen. Het klonk zo bekend, zoals veel eerdere vreselijke verhalen over vermoorde journalisten in Rusland, Oekraïne en andere landen... En door deze moord te onderzoeken, zouden andere journalisten ook hun leven kunnen riskeren.’

De opluchting na Babchenko’s verschijning ging dan ook al snel over in twijfel, kritiek en boosheid. ‘In de eindeloze competentiestrijd tegen Rusland heeft Oekraïne zichzelf opnieuw in de vingers gesneden, waarbij het zijn eigen geloofwaardigheid en die van journalisten ernstig heeft ondermijnd,’ vervolgt Pinkham. ‘Deze stunt lijkt tevens een nodeloze klap voor wat er nog over is van openbare eerlijkheid, medeleven en vertrouwen. De volgende keer dat er een journalist in Oekraïne wordt vermoord (en die keer gaat helaas komen), zullen zelfs de meest cynische waarnemers.... het pas geloven als ze het lijk zelf hebben onderzocht.’

De ene hoax na de andere

Lezers die ons al wat langer volgen herinneren zich vast nog de eindeloze stroom hoaxen die door het Westerse marionettenregime werden geproduceerd om de NAVO en het Westen op te zetten tot harde maatregelen tegen Rusland, als het kon zelfs een oorlog. De keren dat Kiev ‘Russische tanks aan de grens!’ of ‘Russische invasie!’ schreeuwde, zijn niet meer op twee handen te tellen.

Nog een hoax die keer op keer maar herhaald wordt is de niet bestaande ‘annexatie’ van de Krim door Rusland. Waarheid is dat de bevolking van de Krim –van oudsher sowieso Russisch grondgebied- in een legaal en democratisch referendum bijna unaniem voor vrijwillige aansluiting bij Rusland koos. Maar dat is echte democratie, en daar is men vooral in Brussel al jaren niet meer van gediend.

Ook geloofwaardigheid JIT onderzoek in het geding

Nieuwsuur correspondent David Jan Godfroid waagde het gisteren ook openlijk te twijfelen aan de geloofwaardigheid van Oekraïne in verband met het vorige week gepresenteerde JIT ‘onderzoek’, waarin -zoals onze lezers weten- op voorhand al de schuld van Rusland was voorgeprogrammeerd. Godfroid is benieuwd wat het JIT nu gaat zeggen, aangezien de meeste info in dat rapport afkomstig is van de Oekraïense overheid en inlichtingendiensten. En die zijn ook nu weer bepaald niet onpartijdig en betrouwbaar gebleken. (2)

Helaas lijkt het er sterk op dat de Nederlandse media het voorval weer snel dood en begraven hebben verklaard. Het past immers niet in de al jaren zorgvuldig in stand gehouden Russofobische propaganda, en zou de toch al sterk tanende geloofwaardigheid van de reguliere media een nieuwe klap toedienen.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) NPO Nieuwsuur (vanaf 17 minuten)
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

25-08: Franse organisatie in Oekraïne: Conclusies JIT over MH-17 bevooroordeeld en onbetrouwbaar
24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17
25-03: Valse beschuldigingen en vrij spel voor bepaalde daders kenmerken morele failliet Westen (/ Geen bewijs, maar ‘de Russen’ krijgen automatisch de schuld)
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Hoeder op 31-05-2018 21:59

Het is sowieso van de zotte dat een verdachte (Oekraine) zitting krijgt in een commissie (JIT) die de ramp van de MH17 moet onderzoeken. En nota bene heeft ieder land nog een vetorecht ook. Wie bedenkt zoiets? En nu staan Rutte met zijn keffertje Blok te beweren dat het 100% zeker is dat Rusland verantwoordelijk is voor het neerhalen van de MH17. Radarbeelden zijn er niet net zoals ooggetuigen dat het een BUK raket is geweest. En ook nog van Rusland. Nee het JIT, dat vooral vaart op info van de Oekraine en Bellingcat, een door de Ruslandhater Soros betaalde groep zg journalisten, zeggen het. Dus dat is de waarheid. 

Over de ruggen van de overleden passagiers en hun nabestaanden wordt een smakeloos spel gespeeld. Walgelijk Meneer Rutte cs.

McDreidel op 31-05-2018 23:25

Naar aanleiding van de sleepwet zei Rutte: "Als je niets te verbergen hebt kun je je rustig laten bespioneren."

Als Rutte niets te verbergen heeft dan maakt hij het MH17 rapport openbaar.

Nieuw Begin op 01-06-2018 00:52

Wie zei ook weer: 'er is niets verborgen of het zal worden geopenbaard'?

maatwerk op 01-06-2018 00:54

Laat mij beginnen met aan te geven dat ik het verschrikkelijk is wat er met onze landgenoten is gebeurt met MH17. Helaas weet je tegenwoordig gewoon niet meer of wat de media zegt waar is. Helemaal niet meer als dadelijk de invloed op de ANP groter wordt door de overname van een groep waar duidelijk invloeden zijn te vinden waar de meeste van ons het niet mee eens zijn. Het lijkt dat onwaarheden en propaganda normaal zijn geworden in de media, want heb je daar een andere mening heb je geen baan meer. Geldt veelal ook voor ons overigens die niet in de media werken.

Wim op 01-06-2018 01:36

Heel die toestand is geen onpartijdig onderzoek geweest en wel had moeten zijn. Okraiëne heeft zelf mee geholpen aan het onderzoek en zelfs zijn belangrijkste bewijzen, zoals raderbeelden en andere belangrijke bewijzen niet heeft overhandigd.

Reden zou zijn, omdat ook Okraïne zelf betroken partij is, wegens Rusland twee Okraïnse geveschtsvliegtuigen met Buk raketinstalatie heeft willen neerschieten, maar hebben kunnen ontwijken en hierdoor per toeval en buggervlieg tuig heeft getroffen. Dit is wel geloofwaardige gebeurtenis en ook wil geloogwaardige veerklaring is, en dit zou ook de echte reden geweest te zijn, dat Okraïne de rechtsreekse radarbeelden niet wilde vrijgeven.

Anders worden zij ook vooral mede veerantwoordelijk, mijn inziens zelfs hoofdverantwoordelijke, wegens het niet sluiten van het luchtruim in oorlogsgebied Okraïne wel degelijk verantwoordelijke blunder van jewelste betreft, maar nu doen of zij geen schuld hebben en tegelijk ook nog beschermd worden, maakt het allemaal nog erger voor de nabestaande familie leden, die hoerdoor nog extra medeslachtoffer zijn, van heel deze onwaardige heimelijke verborgen toestanden, die in de hand worden gehouden geen eerlijke werkelijk beeld geven, van de ware aard, waarom het zo is gebeurt, maar niemand van de slachtoffers mag weten.

Deze verklaring heb ik vernomen, via nieuwsberichten en nu zelf niet verantwoordelijk kan gesteld worden, omdat ik dit in beeld wenste te brengen en ook geen enkele veranwoordelijkheid kan gesteld worden, laat dit wel duidelijk zijn.  Wens ook noodzakelijk en duidelijk aan toe te voegen, de President van Okraïne het oorloggebied niet op voorhand het luchtruim voor bugerluchtvaart niet heeft gesloten. Hier hoort of lees men niets van in de media, maar hebben en heel kort geheugen, wat dit betreft. Dit is ook wel degelijk de President, die wel degelijk het verkeersluchtruim had moeten sluiten voor buggerluchtvaart en dit ook en rechtstreeks oorzakelijk verband is, dat het heeft kunnen gebeuren. Wegens er ook blijkbaar twee partijen betrokken zijn, nu gemakkelijkheidshalve de schuld maar alleen aan de Russen geven. 

Dit is ook geloofwaarige verklaring, die ik ook vernomen heb en ook geloofwaardig acht en ook nu beter begrijp, waarom de President van Okraïne zo doet of het is totaal zijn schuld en Minister President, Mark Rutte is daar wel degelijk volledig van op de hoogte, maar hier niet over wenst te verklaren, wegens het bevriende landen zijn enen geheim dient te blijven. Het gezegde toepasselijke spreuk, 'wat niet weet wat niet deerd' is hier ook direct hier van toepassing. Hoe eerlijk gaat het er nog aan toe in deze wereld en vooral bij eigen regering en Europa en Amerika wel degelijk vele zaken geheim moeten blijven, waarvan ik zelfs een dien te verzwijgen, wegens te ernstig om bekend te maken, zegt al heel veel in welke bedriegelijke wereld, waarin wij als burgers zijn in terecht gekomen.

Kan wel verklaren, i.v.m. topsecret, indien dit iemand zou doen, heel zware boetes en zware gevangenisstraf zou krijgen, dat weet ik zeker. Heb vroeger al gezegd, dat wij wel degelijk al jaren in decadente periode zijn terecht zijn gekomen en zich steeds verder uitbreid, ook bij de hoge politieke verantwoordelijke. Die mogen zich alles veroorlo ven en burger moet zich aan alle wetten en plichten houden, zo niet dan zijn er altijd sanctie of boetes en gevolgen boven het hoofd, maar dit is alleen voor de burgers. Tegelijk weet de regering alles van de burgers, wegens die over privè alles weten en hierdoor ook  geen echte vrijheden en hierdoor ook totaal geen privacy meer hrebben, is mij wel degelijk bekend, en dat zou de echte democratie moeten zijn.

Tom Hendrix op 01-06-2018 07:17

Het woord "LÜGENPRESSE", is volkomen terecht, wat betreft onze totaal verrotte linkse-en politiek correcte kranten en het staatsjournaal. Ik kan me voorstellen dat men de kranten ook nu "dode bomen media", noemen. Een onafhankelijke pers bestaat er niet meer in Nederland, en helaas ook niet meer in de rest van de eussr.

 

Geen hoofdletters Tom, zie siteregels. Mod.

densi op 01-06-2018 11:29

En dit addergebroed in de Oekraine wil zich bij de EU aansluiten? In Brussel is reeds addergebroed gevestigd, dat wordt dan dubbel op en wordt het helemaal een zooitje van de bovenste plank waarbij corruptie en vriendjespollitiek de kernwaarden vormen van dit roversnest.

Tom Hendrix op 01-06-2018 14:21

@Moderator: 07.17. uur. Sorry. Dank dat U mij hierop wijst,Xander.

 

Dank voor uw medewerking Tom. Mod.

Derk op 01-06-2018 15:32

Vooral "doorgaan" met treiteren van Rusland. Later zal men zeggen: "Dat hebben we niet geweten". Maar dan zal gezegd worden gij hebt niet willen weten.

rexm op 01-06-2018 17:03
Lees eens op internet wanneer men is begonnen met voorbereiding een coup te plegen in de Oekraïne.
Dit is gebeurd in samenwerking met de geheime organisaties van de VS, met belofte dat de NATO/NAVO op de Krim zouden gaan zitten.
Hierbij is medewerking gevraagd en ondersteuning van de EU, met zichtbaar de schreeuwers van de EU op het podium in Kiev.
Helaas mocht Rusland niet meewerken aangaande onderzoek MH 17, maar de Oekraïne wel, een land waar het gebeurd is mag nooit meewerken aan een onderzoek, deze moet neutraal blijven.
Waarom heeft de Nederlandse regering niet gereageerd, om niet boven de Oekraïne te vliegen, dat is de basis.
Rusland zal met de waarheid, op gepast tijdstip, er mee voor de dag komen. 
Dan denkt men dat enkele figuren voor een tribunaal zullen moeten verschijnen.
Ze willen kost wat kost Rusland een hak zetten, zelfs als men met een zware schurkenstaat zaken doet en zelfs miljoenen toe schuift om maar geen chantage te plegen op de EU.
In de nacht vliegen zware vliegtuigen van de VS met oorlogs materiaal naar de Oekraïne, ze blijven maar jennen.
Rom op 01-06-2018 18:16

Weer herhaal ik hetzelfde:Ongelukkigerwijze had de sierstrip  van MH!& de kleuren van de Russische vlag en is door de Oekrainse luchtmacht door een SU25 MIG uit de lucht gteschoten.Bij reconstrucite van hetwrak is duidelijk te zien dat met boordvuurkanon gericht op de cockpit is geschoten.De piloot die dit gedaan heeft heeft wroeging gekregen en zelfmoord gepleegd.

Mark op 01-06-2018 21:22

Stef Blok, de Nederlandse Colin Powell

gust op 02-06-2018 02:04

beste mensen zien jullie het hier nog zitten  ik niet   wat ik hier allemaal lees en geloof daar zijn geen woorden voor     gelukkig hebben velen onder ons nog een sterk geloof  en hoop in de heiligeshrift en de auteur ervan   prijs de heer  amen

Tom Hendrix op 02-06-2018 17:38

@rexm: 17.03. uur, op 1/6. Ben het met U eens. 

curvedwater op 03-06-2018 08:02

@Rom op 01-06-2018 18:16

Zat de sierstrip alleen op de cockpit dan?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl