HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

´Afgewezen minister Financiën wil Italië inderdaad uit euro gevangenis breken’

Analist Raul Ilargi Meijer: ‘EU is opgezet als een eeuwige gevangenis, zoals de christelijke kerken de hel afschilderen’

 
Bron afbeelding: (3).

Eergisteren noemden we het een verkapte staatsgreep, de afwijzing van de voorgedragen minister van Financiën van het nieuwe M5S-Lega kabinet door de Italiaanse president. Analist Raul Ilargi Meijer schrijft nu hetzelfde. Hij wijst erop dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de geblokkeerde minister Paolo Savona in het geheim van plan is om Italexit te leiden, de Italiaanse uittreding uit de eurozone. Overigens maakte Savona er al jaren géén geheim van dat hij de euro een ‘Duitse gevangenis’ vond, waarvoor ieder land een plan moest hebben om uit te breken. Meijer schrijft dat de euro nu zeker gedoemd is te falen, juist omdat deze gevangenis geen ‘exit’ heeft gekregen, en opzettelijk onomkeerbaar is gemaakt.

 

De ‘Duitse gevangenis’ wijst op de strenge begrotingsregels die het Noord Europese blok onder leiding van Duitsland heeft afgedwongen. Traditioneel konden de financieel veel minder gedisciplineerde Zuid Europese landen economisch enkel overleven en groeien doordat ze hun eigen munt konden afwaarderen.

Transferbetalingen van Noord naar Zuid

De sterke euro is in dit opzicht vooral gunstig voor de landen die toch al een sterke munt hadden, zoals Duitsland en Nederland. ‘Dit is het einde van de euro. De euro is een kooi geworden, een gevangenis voor de armere broeders.’ Hij vindt dat er van meet af aan transferbetalingen van Noord naar Zuid hadden moeten worden vastgelegd.

Meijer vergeet dat er al jaren verkapte transferbetalingen worden gedaan in de vorm van het opkopen van de Zuid Europese staatsschulden door de ECB, met vooral de Duitsers, Nederlanders, Oostenrijkers en Finnen als garantie. En niet te vergeten het TARGET-2 systeem, waarmee de Zuid Europeanen op de pof –dat is: op conto van het sterkere Noorden- voor honderden miljarden extra konden lenen en uitgeven. Dat zorgde weliswaar voor economische groei, maar die kwam vrijwel geheel door het maken van enorme nieuwe schulden tot stand.

EU en euro: gevangenis zonder deuren en ramen

Savona had in 2015 al een aantal slides gemaakt waarin hij liet zien hoe Italië of een ander EU-land het beste uit de eurozone kon treden. Dat wordt nu als een ‘geheim plan’ omschreven, maar volgens Meijer zou iedere lidstaat openlijk zo’n scenario moeten hebben klaarliggen, tenminste, als zo’n EU-staat een verantwoordelijke regering heeft (en gaat u er maar vanuit dat zo’n scenario in Den Haag al jaren geleden is opgesteld).

‘Het klopt dat de euro zo is ontworpen, niet enkel als een gevangenis, maar als een gevangenis zonder deuren en ramen. Je kunt er op geen enkele manier uit, wat een fatale fout zal blijken te zijn.’ De voormalige Griekse minister van Financiën Varoufakis vergeleek het euro systeem al eens met de popklassieker ‘Hotel California’ van The Eagles, die onder meer zingen dat ‘je op ieder moment dat je wilt kunt uitchecken, maar nooit kunt vertrekken’.

Meijer: ‘De EU is als een soort eeuwige gevangenis opgezet, een concept dat heel vertrouwd voor ons is als we kijken naar hoe de christelijke kerken de hel afschilderen... De eerste regel voor iedere organisatie luidt dat er altijd een ontsnapping moet zijn, een uitgang. Als die er niet is, zal dat er de oorzaak van zijn dat de boel op het einde klapt... Ieder systeem moet altijd met een ingebouwde ‘afvloeiingsregeling’ worden ontworpen.’

De euro is dat echter niet. Savona begrijpt dat, en daarom is hij voor de gevestigde orde in Brussel en Rome een onacceptabele minister van Financiën, ongeacht zijn competentie, ervaring en reputatie. ‘Het lijkt erop dat het establishment meer dan ooit wanhopig is. En nu verkeert ook de hele financiële wereld in paniek.’ Italiaanse staatsobligaties nemen inmiddels een steile duikvlucht.

Elite wijst Italiaanse volk als schuldige aan voor ‘verkeerde’ verkiezingsuitslag

Voor de enorme verliezen die de ECB hierdoor maakt zal echter niet diens –nota bene uit Italië afkomstig- president Mario Draghi verantwoordelijk worden gehouden. Nee, ‘de elite geeft simpelweg de schuld aan de kiezers in Italië. Ja, dat betekent dat ze de democratie de schuld geven. Omdat ze het gewaagd hebben een verkiezingsuitslag te presenteren die de huidige machten bedreigt. En nee, er is geen enkele andere manier om dit te omschrijven dan als een coup’ (een staatsgreep dus).

Het is echter niet de schuld van Lega en M5S dat de zes grootste Italiaanse banken voor € 143 miljard aan Italiaanse schuldpapieren op de balansen hebben staan, en de systeembanken in vooral Frankrijk, Spanje en Duitsland nog eens € 137 miljard. ‘Dit is de schuld van de Europese Unie en het huidige ‘leiderschap’,’ vervolgt Meijer. ‘M5S en Lega hebben dit enkel aan de kaak gesteld.’

De reactie van de Brusselse en aan Brussel onderhorige Europese elite? ‘Kop houden en in de pas blijven lopen!’ Maar er komt een moment dat een land, een volk, dit niet meer pikt. We schreven al eerder dat de signalen dat dit de Italianen zullen zijn, steeds sterker worden.

Ook anderhalf miljoen Nederlanders stemden ‘verkeerd’

Overigens hebben zo’n anderhalf miljoen kiezers recent ook in Nederland te horen gekregen dat ze de ‘verkeerde keus’ in het stemhokje hebben gemaakt, doordat de PVV van Geert Wilders op voorhand werd uitgesloten bij onderhandelingen over een nieuwe regering. De Nationale Bond tegen Overheidszaken heeft hiervoor zelfs een artikel-12 procedure tegen het kabinet opgestart (2).

‘EU kan in huidige vorm niet overleven’

‘In zijn huidige vorm kan de EU niet overleven,’ besluit de analist. Ook hij geeft met name Duitsland (‘degene die het meest profiteert’) de schuld daarvan, waar wij echter anders over denken.

Zuid Europa is namelijk minstens zo verantwoordelijk als het Noorden, want het Zuiden ging maar al te graag enorm veel extra geld uitgeven, dat dankzij het stabielere Noorden veel goedkoper was geworden. Dat de meeste van die extra uitgaven werden besteed door meer uit de Noordelijke lidstaten te importeren, is echter een feit, en een reden waarom ook het Nederlandse bedrijfsleven zo fel tegen een eventueel Nexit, een Nederlandse uittreding uit de euro, is.

EU moet weer EEG worden

Brussel wil van Europa daarom een centraal geregeerde superstaat maken – hetzelfde streven dat Napoleon en Hitler ons continent in grote oorlogen deed storten, met miljoenen slachtoffers.

Het wordt daarom de hoogste tijd dat nationale regeringen stappen gaan zetten om dit heilloze en fatale pad te verlaten, en de EU terug te bouwen tot het succesvolle, maar vrijwillige samenwerkingsverband dat de E.E.G. ooit was, waarbij de soevereiniteit van de lidstaten weer wordt hersteld. Zo niet, dan zal ons werelddeel op zeker moment onherroepelijk aan interne spanningen ten onder gaan, en mogelijk opnieuw in vlammen opgaan.

 

Xander

(1) The Automatic Earth Blog via Zero Hedge
(2) Nationale Bond tegen Overheidszaken
(3) Basis afbeelding (bewerkt): Wikimedia Commons, Lars Aronsson / CC ShareAlike 1.0

Zie ook o.a.:

28-05: ‘Italiaanse president blokkeert anti-EU regering, pleegt de facto staatsgreep namens Brussel’

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. .Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

René van Zalk op 30-05-2018 14:25

De ene crisis is net achter de rug of de volgende ligt alweer op de loer. Lekker bezig.

Tom Hendrix op 30-05-2018 14:37

Terug naar een handelsunie, zoals de EEG ooit is begonnen. Dat is de enige remedie, weg met de Ellende Unie, en de Euro. Ergo: geheel eens met de strekking van het artikel. Dank daarvoor, Xander.

Doordenker op 30-05-2018 14:51

Amen to that!

mijn mening op 30-05-2018 15:02

De bevoegdheden van "veto" van de Quirinale met de wet artikel 81 op het begrotingssaldo

Is deze reactie van uw hand of van een andere website geplakt ? Mod.

Het is niet verwonderlijk dat Sergio Mattarella de verklaringen van de EU-commissaris voor Economische Zaken heeft gelezen waarin hij Italië aan het hoge schuldenniveau en daarom de aanbeveling tot "verantwoordelijk begrotingsbeleid" heeft herinnerd. Misschien is het "waarschuwing" verkeerd, misschien is het een stap lager, maar wat zeker is, is dat de ontvangers van Pierre Moscovici de Lega en de 5 Sterren waren, di diegenen die nu vragen om het land te besturen met een programma dat verwaarloost - zelfs opzettelijk - het aspect van het tekort.  Afgezien van hoe de dag van gisteren in toenemende mate de moeilijkheden van een pact door Maio-Salvini heeft laten zien, is het duidelijk dat de alarmen van Europa niet van de lucht zijn voor het staatshoofd Mattarella. U kunt zich voorstellen dat er al direct na de stemmen contacten zijn geweest met de hoogste niveaus van deEU , waarschijnlijk is er al van gedachten gewisseld, misschien zelfs van bezorgdheid. Er is geen officiële versie van de Colle en bovenal zijn er geen opmerkingen omdat de interne situatie nog steeds erg vaag is, het feit is dat onze grondwet ook stilte toestaat.

In die zin dat de zelfbeschermingsmechanismen van het Italiaanse financiële stelsel, zelfs zonder buitenlandse alarmen, volledig operationeel en effectief zijn. Er is sprake van artikel 81, dat in 2012 het onderwerp van de hervorming was om een evenwichtige begroting op te nemen inde wett. Begrijpen dat de herziening die in enkele maanden werd gemaakt door een grote meerderheid werd goedgekeurd tijdens de Monti-regering om de markten gerust te stellen die het rode licht hadden gegeven van speculaties over ons land. Welnu, het eerste instrument in handen van het staatshoofd Mattarella om de Italiaanse rekeningen te beschermen, is juist artikel 81, dat hem in staat stelt om de "stop" te geven als u voorzieningen treft die in open tegenspraak zijn met het dictaat van de norm. Ze zouden net zo schendingen van de grondwet vormen en met deze motivatie zou Sergio Mattarella de ondertekening van de wetten ontkennen en doorverwijzen naar de kamers.

Er moet ook worden verduidelijkt dat dit mechanisme tot nu toe nooit is geactiveerd, omdat hetzelfde artikel voorziet in uitzonderingen die de regering tot nu toe altijd heeft behandeld in Brussel. Dit zijn de clausules die met Europa zijn overeengekomen en die ervoor hebben gezorgd dat Italië een flexibiliteit van ongeveer 30 miljard euro "verzamelt" over de gehele periode van de Renzi-regering. Maar het is hetzelfde artikel 81 dat voorziet in de mogelijkheid om een beroep te doen op de schuldenlast, maar "alleen om de gevolgen van de economische cyclus te overwegen" en "wanneer zich uitzonderlijke gebeurtenissen voordoen", die kunnen bestaan uit ernstige economische recessies, financiële crises en ernstige rampen. natuurlijk. Alle omstandigheden waarin een discussie werd geopend met de Europese commissarissen, soms complexer, maar die Italië binnen de Europese circuits hielden.  Alleen de "pacten" met de Unie hebben toegestaan om in de grondwet te blijven en in het schild van de EU, terwijl ze een begrotingswet veronderstelt die de 3% -muur doorbreekt, zou de regering automatisch uit de grondwet en de Europese regels halen. http://cinquantamila.corriere.it/storyTellerArticolo.php?storyId=5abb37e0d0211

mijn mening op 30-05-2018 15:29

Is deze reactie van uw hand of van een andere website geplakt ? Mod.

nee van een andere website http://cinquantamila.corriere.it/storyTellerArticolo.php?storyId=5abb37e0d0211

Dat heeft het beheer gezien , maar heeft u het vertaald ? Mod.

Ilargi op 30-05-2018 15:51

1) The central character in my article is Prometheus. He is sorely missing from your piece. ¿Perqué?

2) That Zero Hedge graciously republishes my articles doesn't mean a link to TheAutomaticEarth.com is not in order.

3) "Hij wijst erop dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de geblokkeerde minister Paolo Savona in het geheim van plan is om Italexit te leiden". 

That's a 180º opposite of what I said. Which is that Savona is being accused of secretly planning that, without any evidence. Pure smear. He drew up plans to do this "if necessary". That’s a whole other thing. Savona, like M5S and the Lega, know that even if they had such ideas (do they?), if would cause them to lose power. The polls are very clear on that. 

Gijs Meulenmeesters op 30-05-2018 16:21

we hebben altijd eerlijke vertegenwoordigers gehad in den haag, want dat zijn ze volgens hun zelf nog steeds. maar als je terug kijkt naar de eerste onderhandelingen over wat de EU moest worden. dan kan de burger die iets meer intresse toont in dit circus wel zien dat deze burger het van af het begin in de gaate heeft gehad dat we zoals altijd bedonderd worden. maarja onze vertegenwoordigers zijn in fijte niks meer als graaiers. en als wij iets verkeerd doen dan zijn we de pinut. want wat zeg je hiervan. Als je geheugen je in de steek laat, dan zegt de mediche wereld dat je lijd aan demensie maar als ons opperhoofd dit zegt dan is er niks aan de hand.

groetje gijs meulenmeestes

JP op 30-05-2018 17:21

Zelfs George Soros maakt zich zorgen, dat betekend goed nieuws voor ons dus.

Klaas op 30-05-2018 18:22

Savona is eigenlijk een held en dat wordt onvoldornde beseft. Italexit nu per direct.

Mattarella zou eigenlijk aangeklaagd moeten worden maar Lega Nord gaat daar niet in mee. Niet slim. Rest nog de weigering van Mattarella aan Italiaans Constitutioneel Hof voor te leggen. Waarom gebeurt dit niet? Welk spel wordt er gespeeld? Uit DeEU-gevangenis zo snel mogelijk. Vrijheid, Liberta!

mijn mening op 30-05-2018 18:43

Dat heeft het beheer gezien , maar heeft u het vertaald ? Mod.

ja

Duidelijk. Mod.

Hans op 30-05-2018 18:48

Het grootste probleem is de hoogte van de rente en de te ruime leennormen.

Zo bestaat de staatsschuld in Nederland voor +/- 90% uit teveel betaalde rente sinds 1 januari 1970.

Dit betreft bovenmatige kosten en winst voor de banken etc.

Bij financieren van woningen betalen we in Nederland sinds 1 januari 1970 gemiddeld 3% per jaar teveel rente.

Ook mogen we in Nederland 100%+ van de marktwaarde van woningen inclusief in plaats van exclusief speculatieve bubbel (nu gemiddeld ca. 30% van de woningwaarde) lenen.

In de rest van Europa zien we vergelijkbare probleem.

Dit is de belangrijkste oorzaak van het schuldenprobleem.

Uit de Eu / Euro stappen lost het probleem niet op.

Rom op 30-05-2018 21:23

Goed stuk Xander!

enk op 30-05-2018 21:48
René van Zalk op 30-05-2018 14:25
Is dat niet precies de bedoeling? 
Ons geld word steeds minder waard maar Brussel eist steeds meer. De burger maakt zich druk om hun af te betalen kredieten, brood op de plank, ect. 
Ondertussen bezet de vijand Europa. De Islam is het leger van de EU. Moslimmannen die hier heen komen krijgen een uitkering. Die maken zich dus niet druk vaste lasten. 
Als Italië valt omdat ze geen hulp meer krijgen dan is het hek van de dam. 
ron op 30-05-2018 21:54

Italie heeft net als GB in het geheim een overeenkomst in het geheim afgesloten.

Ieder EU land volgens mij. In de achterafkamertjes wordt voor de aandachtige toeschouwer heel anders geklapt als op de kansel.

Alleen worden wij voor de voldongen feiten gezet zonder zeggenschap.

Bij ons heet dat dictatuur.

Wat mij opviel was het pleidooi voor het spaarboekje van de gewone kleine man.

Over investeerders en aandeelhouders werd wijselijk gezwegen.

 

Dit heeft de VRT mij laten weten wij hebben even wat opzoekingswerk gedaan, en dit zijn onze bevindingen.

 

De Britse zondagskrant "onthulde" het document eerder dit jaar: https://www.express.co.uk/news/politics/883540/FCO-30-1048-Brexit-EU-secret-document-damned-Britain-EU-membership, maar ook voordien werd het al "onthuld": http://www.euexit.com/heath-s-eec-deception.html

 

Dat het document geheim bleef, ligt wellicht aan de Britse wet, die bepaalt dat vertrouwelijke regeringsdocumenten pas na 30 jaar openbaar mogen worden gemaakt (hetgeen blijkbaar in 2001 gebeurd is, maar toen is er geen aandacht voor geweest).  

De vertrouwelijke nota uit 1971 kadert in de geplande toetreding van het Verenigd Koninkrijk tot de EEG, en beschrijft op welke gebieden EEG-lidmaatschap tot verlies van soevereiniteit leidt, en op welk niet: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/acft/FCO+30+1048.pdf  

Het geeft ook advies hoe de toenmalige regering voor en na toetreding best zou communiceren over de EEG, rekening houdend met de gevoeligheid van het EEG-lidmaatschap in het Verenigd Koninkrijk.  

Het document schetst ook hoe de EEG in de komende decennia wellicht zal evolueren naar een meer geharmoniseerd geheel, op het gebied van buitenlands beleid, monetair beleid, handel enzovoort: geheim is dit niet echt, het was ook de wens van de grondleggers van de EEG.

In de aanhef van het Verdrag van Rome staat al sinds 1957 dat de leden streven naar een "steeds hechtere verbond van volkeren" (ever closer union). Op het ogenblik van de toetreding tot de EEG (toen het document geschreven werd), stond in het EEG-verdrag nog geen procedure om het lidmaatschap op te zeggen. Door het Verdrag van Lissabon (2007) is die mogelijkheid wel ingevoerd (artikel 50).

Na het brexit-referendum heeft de Britse regering op 29 maart 2017 artikel 50 "geactiveerd", zodat het Verenigd Koninkrijk vanaf 29 maart 2019 (middernacht) geen lid meer zal zijn van de Europese Unie, en weer "volledig" soeverein zal zijn. Maar  omdat dat blijkbaar moeilijker is dan gedacht, heeft de Britse regering een overgangsperiode gevraagd die zal lopen tot 31 december 2020: tijdens deze periode zal het Verenigd Koninkrijk, hoe gek het ook mag klinken, minder soeverein zijn dan als EU-lid: het zal EU-regels moeten uitvoeren, zonder nog vertegenwoordigers de hebben in het Europees Parlement en in de Raad van Ministers.  

Het bestaan van het document lijkt ons interessant voor de geschiedschrijving van de toetreding van het Verenigd Koninkrijk tot de EEG, maar heeft niet echt meteen een actuele nieuwswaarde.

Wim op 31-05-2018 01:00

Hans, Italië wil dit wel, om zijn eigen munt te kunnen devalueren, zoals zij vroeger ook deden en nu dit niet kunnen realiseren. Zijn willen opnieuw hun eigen weg varen, zonder al de wettelijke regels en weten, dat het dankzij de Duitsers in gareel moeten blijven lopen, hoe zij altijd sterkere munt niet kunnen devalueren, zoals Italië wel zou willen, om hun economie verder zou kunnen groeien. Italië heeft momenteel 130% BBP (bruto binnenlandse schuld) en Nederland is minimum 60% BBP schuld en volgens ik eind van vorig jaar had Nederland en hoger schuld van minstens 14 milard meer. Wegens ik er toevallig met deze materie verder onderzocht heb en toevallig achterhaalt heb in begin 2018.

Minister van financiën Dijselbloem in 2017  verklaart, dat zij minder sculden hebben, kan wel best zijn, maar de schulden waren eind 2017 14 miljard verder opgelopen terug, dan eigenlijk werd gezegd. Dan is mijn conclusie dat de BBP norm die Nederland zou hebben van 59,98% onder de Europese norm van BBP van 60% zouden zijn, niet strook met de waarheid, maar in werkelijkheid was openstaande de schuld hoger op eind 2017.

België staat er wel slechter voor, met stijgende schuld, die steeds verder is opgelopen tot 107% BBP wegens er geen beleid is, om deze schuld terug te draaien en steeds verder uit de hand laat lopen. Nu heeft Italië ingezien, dat de burgers en de kapitaal krachtige de verliesers worden en de politiek verkozen President en oud voorzitter van IMF ook op gewezen heeft, om te trachten nog regering te vormen, zonder verkiezingen.

Begrijp maar al te goed, bij verkiezingen, de Vijf Sterren Beweging dan nog sterker gaan worden en dit wil men blijkbaar ten alle tijden vermijden. Indien Italië toch naar verkiezingen zou gaan eind Jullie 2018, dan zal het wel degelijk verder ontsporen, en grote gevolgen hebben voor Europa. Dan stapt Italië ook uit Europa, wegens de burgers en politieke verkozenen dit ook willen en gewoon moe van de trengere financiële regels en bemoeizucht, om constant onder de Duitse gezag in de pas te moeten blijven lopen en liever hun eigen koers kunnen varen en hun eigen munt terug willen hebben.

Voor Italië gemakkelijker zou worden, om hun economie terug verder op het goede spoor te krijgen, nu heel moeizaam verloopt. Inflatie is amper 1,2% en loopt achter op andere Europese landen, wegens de economie blijkbaar niet op de juiste manier word aangepakt of constant nog op de oude weg vervolgen, plus de hoge staatschuld die veel te hoog is geworden. Nederland heeft ook voor miljarden leningen gekocht van Italië. Italië van sommige politieke leiders zijn zich bewust van de grote risico,s en trachten samen er nog uit te geraken, zonder de gevaarlijke verkiezingen, die wel degelijk hogere risico,s inhoud, indien men uit Europa zou stappen.

Ben benieuwd of het gezond verstant de gemoederen ondertussen al groot deel is terug gekomen. Afwachten of het nog intijds wordt opgelost, zoniet dan vrees ik het ergste voor Europa en kan wel degelijk Europa en andere landen Italië wel degelijk kunnen volgen. Europese gevolgen zouden groot zijn en dan valt Europa volledig uiteen. Dit zou historiche gebeurtenis worden, dat Europa uiteen zou vallen en alleen nog sterkere buurlanden of de vroegere EEG landen mogelijk nog overblijven, niet is uitgesloten.  Vermoed wel niet dat het momenteel zo,n vaart zal lopen en de hopelijke rust voor Italië terugkeert.

JP op 31-05-2018 09:15

@Hans

Rekenen is niet mijn sterkste kant. Maar jouw redenatie komt op over als:

"Niet het beroven door de boevenbende, maar de hoeveelheid geld/rente is het probleem" ????

Rienus op 31-05-2018 10:02

JP op 30-05-2018 17:21

Dat is geen slimme redenatie. Soros is een walgelijke man, zeker, maar zal altijd beter uit een eventuele crisis komen dan 99,999 % van de bevolking.

OT

ik heb begrepen dat Savona gewoon een plan B wil voor als het mis gaat met plan A. En als dat een misdaad is, dan weet je dat je ellende kan gaan verwachten.

Rene Pascal op 31-05-2018 10:26

Om de EU te redden moet men de mislukte euro afschaffen. Daarna als de wiedeweerga het Verdrag van Lissabon door de papierversnipperaar halen. En, zoals velen zeggen (ook op deze site), terug naar de EG. De EG in combinatie met het Verdrag van Schengen. Dat was al een grote vrijhandelszone. Maar door de komst van de euro is alle ellende ontstaan. Waar zoveel vooraanstaande economen voor gewaarschuwd hebben, is allemmal uitgekomen. De euroramp treft ons allemaal. Lees dat boek maar eens van Martin Dessing. Een prima analyse over hoe we voor de gek zijn gehouden en voorgelogen zijn.

Arjaneke op 31-05-2018 10:57

Vandaag in de telegraaf, een juichbericht over bitcoin, waarom? Italie verontrust de eu. Voor mij betekent bitcoin in de reguliere media een afleidingsmanouvre ten opzichte van goud en zilver, zolang het (zeer) domme volk bitcoin koopt wordt de druk van fysiek goud en zilver gehaald, de reguliere media is er niet voor het nieuws maar het is om de massa aan te sturen, trap er niet in.

Gerard op 31-05-2018 11:01

De volgende 'verwarde' man: https://nos.nl/teletekst#107. Lees de waanzin:

De man die gisteren met een bijl zwaaide op een balkon in Schiedam had waarschijnlijk een psychose. Er is geen aanwijzing voor religieuze motieven, zegt de burgemeester van Schiedam, ook al riep de man "Allahoe akbar". De Syriër van 26 viel het politieteam dat de woning binnenviel aan met messen en werd daarop neergeschoten. Hij ligt in het ziekenhuis en wordt bewaakt. Een politiehond overleefde de aanval niet. Volgens de burgemeester was de Syriër "enigszins bekend" bij hulpinstanties, maar had hij geen grote psychische problemen. Hij woonde bij zijn vader. Die vindt dat de politie goed optrad. Die is weer ook heerlijk hier in zijn levenslange vakantieland Neddurlant, op een levenslange uitkering, met een levenslange begeleiding, met levenslange aandacht, levenslange zorg en vooral: rechten! En Nederlanders zijn voor het overgrote deel heel erg Blij (!!) dat dit allemaal zo kan en gaat, terwijl er talloze Nederlandse dakloze jongeren over straat zwerven (maar daar praten we het liefst niet over).

Wim op 31-05-2018 12:16

Ron dit is nieuwsbericht van financiële website en heb het ook gelezen en dacht nog, zou ik het copiëren, maar heb het maar zo gelaten en nu toch vrijgeven. Lees ook regelmatig interessante artikelen, zoals hoeveel de schulden wereldwijd tot ontzagelijke properties zijn opgelopen en andere belangrijke economosche nieuwsberichten, maar mag het niet copiëren en nu wel. 

Neen, u mag geen stukken van andere websites plakken in uw reactie, echter het vertalen van een artikel naar het Nederlands moet nog even uitgezocht worden qua auteursrechten. Mod.

Wim op 31-05-2018 12:47

In de afgelopen dagen zat het weer eens flink tegen op de financiële markten. Italië bleek ditmaal de spelbreker van dienst. Een politiek steekspel mondde uit een systemisch probleem. Want als Italië onbestuurbaar wordt, dreigt Europa andermaal in het oog van de storm terecht te komen. Met alle gevolgen voor de euro.

Tenminste, zo luidt dan de theorie in de media.

In de praktijk weten we inmiddels dat de soep nooit zo heet gegeten wordt. Wat we wel weten: als de crisis echt voelbaar wordt in de portefeuille van de burger, schuiven ze hun principes aan de kant voor veiligheid en zekerheid.

Bovendien zullen de monetaire instanties eerst alles op alles zetten, om het schip niet te doen kapseizen.

Dit zijn twee fundamentele onderdelen die ervoor zorgen dat een politieke crisis nooit zo maar escaleert in een monetair drama. Pas als de bevolking én de autoriteiten er ook de brui aan geven, dan is het einde van de Europese Unie nabij.

In theorie valt dit niet uit te sluiten, maar in de praktijk is er veel meer nodig dan een politiek probleem. Echter, als je de media de jongste dagen leest, staan we met z’n allen opnieuw aan de financiële afgrond in Europa.

Als we het hele schouwspel overzien, kan je concluderen dat de media tegenwoordig onderdeel van het probleem zijn geworden. Ze kloppen in geen tijd een minuscuul item op tot een ramp van ongekende omvang. En dat alles om kliks op hun websites te genereren.

Tom Hendrix op 31-05-2018 16:57

@René Pascal: 10.36. uur. Volkomen met U eens.

JP op 31-05-2018 19:23

@Rienus

idd dat was nogal kort door de bocht van mij.

stevan op 03-06-2018 21:52

dat heb ik al sinds crisis in 2007/2008 voorspelt en iedereen heeft me voor gek verklaart  en nu kan je zien dat ik gelijk heb 

EU kan op deze manier niet verder wat ze maar ook doen. hoe meer druk op burgers des te sneller zullen ze in opstand komen en dan is Game Over voor EU

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl