Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Zwitsers lab constateert dat gif Skripal niet uit Rusland, maar van NAVO land kwam

Kunnen Westerse politici en media eigenlijk nog wel iets anders dan leugen op leugen stapelen?

Afbeelding: (1).

Opnieuw is een Westerse ‘false flag’, en de daarop volgende nepnieuws campagne door de media, ontmaskerd. Een Zwitsers toplaboratorium, één van de slechts 5 die permanent door het OPCW –de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens- is geautoriseerd, heeft na onderzoek van de door de Engelsen overhandigde monsters geconstateerd dat het gif waarmee de aanslag op de voormalige dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter werd gepleegd, niet uit Rusland, maar uit Groot Brittannië of de Verenigde Staten kwam.

 

De gevestigde orde in politiek en media wisten het vrijwel meteen zo zeker: Skripal en zijn dochter waren het slachtoffer van een Russische aanslag, want het gebruikte gif was Novichok, en dat werd ooit door de Sovjet Unie geproduceerd.

Overigens is Novichok een verzamelnaam voor een serie chemische substanties die dermate dodelijk zijn, dat het onmogelijk is dat de Skripals nog enkele uren rondliepen na te zijn besmet, en pas toen ziek werden. Het is al helemáál onmogelijk dat ze een aanslag met Novichok zonder blijvende gezondheidsschade hebben overleefd, zoals nu het geval is.

Het Zwitserse lab onderzocht de monsters die door de Britten aan het OPCW waren overhandigd om de officiële versie te bevestigen, maar het liep anders. De wetenschappers constateerden dat de Skripals niet met Novichok, maar met 3-Quinuclidinyl Benzilate, afgekort BZ, werden vergiftigd. Die stof werd nooit in Rusland gemaakt, maar werd wel gebruikt in Groot Brittannië, de Verenigde Staten en andere NAVO landen.

Het OPCW blijkt ondertussen bepaald niet onpartijdig te zijn, want de Zwitserse conclusie dat het gebruikte BZ uit een NAVO land afkomstig moet zijn, werd uit het officiële rapport gelaten. En deze zogenaamd ‘onafhankelijke’ organisatie gaat nu dus in Syrië onderzoeken wat er waar is van de chemische aanval in Douma een week geleden.

In plaats van dat de Britse regering de vele tientallen steekhoudende vragen over de enorme lijst verdachte en niet kloppende zaken rond de vergiftiging van de Skripals beantwoordt, blijft men in Londen op schaamteloze wijze volhouden dat het Kremlin moet toegeven daar verantwoordelijk voor te zijn geweest. De cynische conclusie op Zero Hedge: ‘Maar ach, wie maalt daarom? Diplomaten werden weggestuurd, Putin werd de nieuwe Hitler genoemd, en hoe zit het met die raketten in Syrië?’


Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

08-04: Russische topgeneraal waarschuwt voor ‘laatste oorlog in geschiedenis mensheid’
27-03: Israël doet niet mee met uitwijzen Russische diplomaten, want gif aanslag kan uit 20 landen komen
25-03: Valse beschuldigingen en vrij spel voor bepaalde daders kenmerken morele failliet Westen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Hubo op 15-04-2018 04:51

Het is in ieder geval tot op zekere hoogte humaan te noemen,dat als je gifgas ontwikkelt het dan ook snel dodelijk is,zonder dat je weken krepeert en er vermoedelijk een hersenbeschadiging aan overhoudt.Dat laatste lijkt nu overigens ook wel weer mee te vallen.

Ik heb de informatie tot nu toe alleen uit een commentaar van Lavrov.Ik blijf nog wel even voorzichtig ten aanzien van de uitkomst.Ik snap eigenlijk niet waarom de uitkomst van dit onderzoek niet gewoon integraal bekend wordt gemaakt.Hier hoeven toch geen geheime bronnen beschermd te worden.

Er is ook wel sprake van sporen van dat novitsjok in een aantal berichten,maar dat zou net als in het rapport van het leger in dit geval ook niet tot Rusland te herleiden zijn.

Het blijft ook een raar verhaal van die ingesmeerde of ingespoten deurknoppen.Heeft iemand daarbij ingebroken en het materiaal binnenshuis aangebracht?En als het daar in zo'n hoge concentratie aanwezig was,dan heeft het toch nog wel een tijd geduurd voordat ze er last van kregen.Ze hadden eerst nog uitgebreid italiaans gegeten.Die agent die ze in dat parkje vond,ging wel meteen van zijn stokje.

Tom Hendrix op 15-04-2018 08:09

Tja, we worden 24/7 belogen en bedrogen. De heersers dezer aarde, hebben heel andere bedoelingen, dan ze ons, burgers, laten weten. De waarheid sneuvelt als eerste, want hun belangen staan voorop, met name de globalistische elite en de NWO.

wardje op 15-04-2018 08:53

Het OPCW blijkt ondertussen bepaald niet onpartijdig te zijn, want de Zwitserse conclusie dat het gebruikte BZ uit een NAVO land afkomstig moet zijn, werd uit het officiële rapport gelaten.(voorlaatste alinea)In het licht daarvan is het  merkwaardig dat  Rusland aan het Westen benadrukte dat in het geval Skripalde aangewezen weg weg was :  onderzoek door OPWC en dat onderzoek afwachten vóór het ondernemen van verdere stappen.

wardje op 15-04-2018 09:07
@Hubo op 14-04-2018 21:33 (o.Britse generaal vertelet waarheid, 14-4).  100% eens !

Erg mooie openingszin trouwens: "Het is inderdaad diep beschamend als je Rutte en Blok zo hoort volharden in hun collaborerende meepraterij."   Dat ze een beetje reserve inbouwen , is er trouwens een teken van dat het kabinet zelf nattigheid voelt. Of zich probeert in te dekken.

willy . op 15-04-2018 10:34

Inderdaad een onafhankelijk labo in Zwitserland zou ontdekt hebben dat het gif niet afkomstig is van Rusland ,maar dat het uit Europa zou komen,zelfs uit EU landen, de vraag is nu "waarom""? Of het uit de UK zelf komt is nog niet bevestigd, de vraag is dan wie zit achter het complot en waarom wilde men de schuld op de Russen steken, zit er ergers een verdoken geest die een wereldoorlog wil ontketenen ? Vragen die snel naar een oplossing zullen komen ! Shalom

Gerrit S op 15-04-2018 10:34

Zo blijkt ook de gif gas aanval in Syrie door de witte helmen in scene te zijn gezet. Een niet bestaande gif gas aanval waarop trump, uk en frankrijk syrie met bommen bestoken.

Ook op deze site werd trump altijd de hemel in geprezen door de redactie en sommige lezers als zijnde niet bij de cabal hoorde en de illuminatie zou gaan aan pakken etc.

Trump word al vroeg in de jaren negentig op de illuminatie kaarten als president naar voren geschoven. Niets is wat het lijkt.

ohje op 15-04-2018 10:56

Als eerste was alles nep,dus slecht acteerwerk en ten tweede vraag ik me af wat de pervecte aanval nu was.

Paar raketten schieten op instalatie die toch al plat waren lijkt me eerder ook nep.

Voor de rest teleurgesteld voor zo weinig actie,geen actie film niets.

Ramshoorn op 15-04-2018 11:59

Hier is het laatste woord nog niet over gesproken denk ik. Zou nu eindelijk de waarheid boven tafel komen? 

Om tot de waarheid te komen trekken de Fransen af, tellen de Duitsers op en veranderen de Engelsen van onderwerp. 

Ivan Chapka op 15-04-2018 12:00

En ik woon dan zogenaamd in het democratische Vrije Westen??

Wie geloofd dit nu nog. Het begint steeds meer op stuivertje wisselen te lijken .

I.m.o. leven wij steeds meer in een links, anti Christelijk, islamitisch bestuurd land,

dit i.t.t. de Russen die nu in overweldigende meerderheid Orthodox Christelijk,

patriottisch nationalistisch zijn.

 

Wij geven steeds meer onze vrijheid weg aan de hier 24/7 binnenstromende en de

zich al hier bevindende buiten proporties multiplicerende moslims, geheel en al

volgens de beroemde salamitactiek. De enigen die zich hiertegen verzetten zijn de Oost Europeanen, die aan den lijve hebben ondervonden wat het betekent om geknecht te worden door een ideologie.

 

Dus wat doen de globalisten, gewoon False flag aanvallen creëren om de mening

van de gewone man te beïnvloeden en te kneden. En de Westerling? Die is alleen geïnteresseerd in domme hersenspoelende MSM TV programma’s, net zoals in het

verleden in de toenmalige USSR.

 

Ik zie helaas de toekomst somber in.

Klaas op 15-04-2018 13:47

"het Nederlands volk"krijgt de leiders die zij verdient. Zo simpel is het. Het "volk" houdt het systeem in stand. Blijkbaar heeft "het volk"belang bij deze status quo. The sheeple zal tot het uiterste vechten om deze status quo in stand te houden. Zij kennen niet anders, weten niets anders en zijn gebrainwashed en vergeet niet de groepsdruk/groupthink. Zelfs als "het volk"al "spontaan"reageert betreft dit een geregisseerde "spontane"reactie op zijn Pavloviaans. Hopeloos the sheeple. 

mientje op 15-04-2018 14:59

@Klaas, is dat uw hobby, het volk zwart maken?  Deze xandernieuws gaat trouwens over Engeland, dus vandaag had u de britten kunnen afbranden. Wel even lezen he voor u losbrandt. 

Sharkey op 15-04-2018 15:07

De reeks leugens van de laatste tijd met name de gifaanslag in Londen en de vermeende gifaanval in Syrie vorige week is misschien een aanleiding om er een grote legermacht heen te sturen om samen met het Israelische leger een aanval te doen op zowel Syrie als Iraan. Er was afgelopen nacht al een luchtaanval vanuit Israel in Syrie waarbij twintig Iraanse officieren gedood zouden zijn. Men heeft echt niet zoveel slagkracht van Amerika, Frankrijk en Engeland nodig om een paar militaire vliegvelden in een maanlandschap te veranderen. Hier zit duidelijk meer achter evenals het uitlokken van de Russen.

wardje op 15-04-2018 17:24

'Iemand die dagelijks de kranten leest of doorneemt en dagelijks het tv-nieuws volgt, is niet meer in staat om te begrijpen in welke wereld hij leeft. Hij zal zich perfect aanpassen aan de oorlogspropaganda, door een gewetenloze elite geleid, om het ene land na het andere te ontwrichten, “regeringswissels” te rechtvaardigen en militaire interventies goed te keuren in dienst van een Nieuwe Wereldorde.'  Maud  op  http://blog.seniorennet.be/marya/    geschreven in april een jaar geleden. Het blog beschrijft de sarin-vergiftingen in Khan Sjeikoen dezelfde maand. Meteen westerse verontwaardiging  tegen Assad. Trump: 'geen twijfel is over de schuld van de Syrische president.' Syrië en Rusland krijgen de volle laag. VS-VN ambassadeur Nikki  Haley toont grote foto’s van stervende kinderen aan de Veiligheidsraad en bevraagt Rusland. Maar geen enkel ander land heeft zoals Rusland de bevolking van Syrië beschermd, gered en massaal van humanitaire hulp voorzien!    Het blog neemt ons  terug naar het jaar 2012.  Obama is aande macht en kondigt "de rode lijn"aan: gebruik van chemische wapens" .   Het regent bij  de VN en hun instanties brieven uit Syrië met bewijzen van chemische aanslagen door rebellen, wat door zusters in een ziekenhuis in Aleppo bevestigt wordt. Geen enkele brief wordt beantwoord en geen enkele aanslag wordt onderzocht.  Augustus 2013: 11 dorpen overvallen in Lattakia, moorden, kidnappings, verwoestingen.  Eensgezind wijzen staatshoofden weer naar Assad. Foto's en  35 professionele video’s (onmiddellijk na de aanslag al!) van stervende kinderen gaan de wereld rond, terwijl moeders en kinderen  allang de streek hadden verlaten wegens de gevechten.  Ouders van Lattakia herkennen op foto's  hun ontvoerde kinderen, die op verschillende foto’s in een verschillende houding liggen.   Ron Paul spreekt over "De zoveelste false flag"  Enz. , zie:    http://blog.seniorennet.be/marya/   

Observator op 15-04-2018 18:19

Beste “Xander”,

 

Ook jij weet niet precies wie er achter de aanslag op Skripal en dochter zit. En toch weet jij zeker dat hier sprake is van een Westerse ‘false flag”. In feite doe je nu hetzelfde als waar je anderen van beschuldigt, mijn advies: “het is juister geen vaststaande conclusies te trekken op basis van veronderstellingen.” 

Beste Observator, gelieve het beheer met u aan te spreken zoals het beheer ook naar onze gasten doet. Wat betreft uw advies: Lees de artikelen, lees de MSM en trek uw eigen conclusies, of laat u leiden door de MSM. Mod.

wardje op 15-04-2018 18:32

@Sharkey op 15-04-2018 15:07.  Kan men dat maken tegenover de publieke opinie?  Is het media-offensief niet aan het mislukken, zijn de heersende opvattingen over Assad  niet een beetje aan het bijdraaien, of al bijgedraaid?

Tom Hendrix op 15-04-2018 18:55

@Wardje: 17.42. uur. Met U eens.

wardje op 15-04-2018 20:04

@Mientje ""het Nederlands volk krijgt de leiders die het verdient, aldus Klaas op 15-04-2018 13:47"  Ik denk dat daar wel wat van waar is, en dat het in een bepaald opzicht ook algemener geldt.  Er kan ook sprake zijn van schuldige blindheid.   Nog afgezien van https://www.youtube.com/watch?v=jmL-aRmmjKA

wardje op 15-04-2018 21:43

Ik heb de publieke opinie  - althans die in de VS  -  verkeerd ingeschat  - althans voorlopig .  Volgens één peiling was 57% van de Amerikaanse bevolking vóor de aanval op Syrië.  Bij de inmenging in 2013 was dat zo'n 20% minder.   Hopen op het spreekwoord: al is de  leugen nog zo snel;   en de rest .   Gek genoeg wordt geen vergelijking gegeven met steun aan de luchtaanvallen op het vliegveld bij Damascus vorig jaar.     ----   http://www.businessinsider.com/us-military-involvement-in-syria-2017-4?international=true&r=US&IR=T

marnix op 15-04-2018 22:19

Waarom zou President Putin een gasaanslag organiseren in de UK net voor de .RU verkiezingen?

Deze aanslag komt van zijn tegenstanders, die strategisch een diplomatieke rel willen uitlokken. Ideaal met een VS president die een kort lontje heeft.

Ært op 15-04-2018 22:28

De burgers worden gemanipuleerd van alle kanten- door de regering, door media. Deze video zou al hele Nederland moeten zie. https://www.youtube.com/watch?v=UlupgyThujY Wij worden aangestuurd door sociopatische benden. Stuur deze video door naar je bekenden en vrienden. Men moet wakker worden.

Hubo op 15-04-2018 22:39

@Wardje 09.07u

Onze Stef Blok weet nu zelfs als eerste in de wereld te melden,dat de opmerkingen van Lavrov alleen maar een rookgordijn zijn.De uitspraken van Lavrov worden breed aangehaald,maar oppervlakkig bezien nog nergens weerlegd.Maar Stef Blok weet het al.

Ik ga er toch wel van uit,dat Lavrov zoiets niet zomaar zal zeggen,al is het natuurlijk wel zo dat mensen als Lavrov en Blok lang niet altijd zeggen wat er in ze opkomt,maar standpunten uitdragen die ze vanuit hun ambtelijke dienst toegespeeld krijgen.

De recente aanval van amerika cs op Syrië is natuurlijk al een grove schending van de soevereiniteit van Syrië,maar mevrouw Haley gooit er nu meteen al een schepje bovenop.De amerikanen blijven militair aanwezig tot alle doelen zijn bereikt.Dan worden 3 doelen nogal schimmig geformuleerd.Ten eerste ervoor zorgen dat chemische wapens amerikaanse belangen niet kunnen schaden.

Hoe moet je dat opvatten?Het lijkt erop neer te komen dat Amerika enclaves van opstandelingen actief wil gaan beschermen en dan zal het niet alleen gaan om de dreiging met chemische wapens.

Voor die chemische wapens kan je simpelweg internationaal toezicht instellen.Dat hoeft helemaal niet zo nodig door de amerikanen gedaan te worden.

Ten tweede het bestrijden van ISIS.Dat zullen we maar nemen voor wat het is.ISIS is een voortvloeisel van de amerikaanse politiek in Irak en ik denk dat het de amerikanen helemaal niet zo slecht uitkomt als ze min of meer vrij spel houden in Syrië.

Ten derde wil ze zo Iran goed in de gaten kunnen houden.Het lijkt me dat dat alleen maar kan betekenen ,dat ze een bruggenhoofd wil hebben om Iraanse eenheden aan te vallen of een aanval op Iran voor te bereiden.Het lijkt me dat hiermee gewoon de optie van een aanval op Iran opengehouden wordt.

Rusland,Iran en Hezbollah zijn in Syrië actief op uitnodiging van de regering.Men kan daar verder van denken wat men wil,maar de amerikaanse inmenging en zeker zoals hier geformuleerd is volstrekt ongewenst en komt in feite neer op een vijandige inmenging en oorlogsdaad tegen een soevereine staat en werkt een volstrekt onbeheersbare chaotische situatie in de hand die maar al te makkelijk tot conflicten kan leiden die uit de hand kunnen lopen.Ze lijken dat risico willens en wetens te nemen en denken zeker dat ze de russen wel af kunnen bluffen.

Ik weet verder ook niet waar het op uit loopt,maar er is maar één ding dat goed is en dat is dat Amerika en Turkije uit Syrië verdwijnen.En het heeft absoluut geen zin om er de russen op aan te spreken dat ze zich moeten distantieren van Iran in Syrië of om de russen verantwoordelijk te stellen voor het verondersteld ontwikkelen en gebruiken van chemische wapens door Syrië en zeker niet zonder goed gedocumenteerd eenduidig bewijs.

Dor de wijze waarop dit nu herhaald manipulatief gebeurt wordt de westerse publieke opinie op een gevaarlijke wijze vergiftigd en rijp gemaakt voor een groot conflict.

En dat kan je zeker misdadig noemen.

mientje op 16-04-2018 00:04

@Wardje 20.04 meer solidariteit, dat zou mooi zijn. Samen sterk. Van Klaas geen reactie ontvangen, ook gisteren niet, dus...........Mensen die pvv stemmen worden weggezet als zeer laaggeletterden ( dom )  GL stemmers als intelligent     Wie is hier nu de slimste, dat lijkt me een goede vraag. En tegen Klaas zou ik willen zeggen : veel  plezier in je ivoren toren

wardje op 16-04-2018 00:36

@Hubo 22:39.  Voor de tweede keer in een week dat ik alleen maar kan zeggen dat ik het erg met je eens ben.  Je verklaringen zijn ook geheel in lijn met die van Daniel Maes ter plekke, die sterkere oordelen over de VS en de media absoluut niet schuwt. Ondanks zijn status en leeftijd.  ---     Ik kan er niet bij:   Waarom nemen serieuze lui als  Stef Blok , de Hoop Scheffer, Teresa May in onderscheiden graden de geschetste positie in.  Je kunt je niet voorstellen  - zoals nog wel bij Tump -  dat ze in een of andere dwangpositie zitten waar wij met ons verstand niet bij kunnen .  Daarentegen wel dat ze uit een soort verantwoordelijkheidsbesef banen hebben aangenomen. Banen die behalve dat ze wat zelfverwerkelijking, roem en macht geven,   een enorme zelfopoffering vergen en veel ondankbaarheid meebrengen .   Met name Theresa May  moet tegen eigen opvatting  aan een Brexit  meewerken en doet dat loyaal en erg plichtsgetrouw.  Niet verwonderlijk:  het afleggen van  verklaringen over de airstrikes maakten  haar mooi gezicht duidelijk lelijker.    Zijn ze toch oneerlijk? Of dom , laten ze in tijdgebrek en onder vaste invloeden bij zichzelf geweten-ongeweten een tunnelvisie toe?     Je noemt Mebvrouw Haley.  Ongehoord, wat spreidt ze  een brutaliteit  ten toon.   Ook Trump is voor mij door het ijs gezakt.  Ik hoop wel dat hij blijft en sterkte toont bij het uitmesten van de Augiasstal van Washingtom en omstreken;  en in steun aan de pro-life beweging  , tegen dingen die uiteindelijk in belangrijkste mate een bedreiging vormen voor de vrede overal op de wereld (volgens Moeder Teresa).

raoul op 16-04-2018 06:29

GEACHTE,

Het is niet het Zwitsers laboratorium dat dit gezegd heeft.Het is Lavrov die dat gezegd heeft.Trouwens het Zwitsers labo zegt dat het niet kan reageren op de uitspraken van Lavrov en het volste vertrouwen heeft in het Britse labo die de onderzoeken heeft gedaan.

Wel een nuanceverschil nietwaar?

Beste Observator /Raoul, Er blijken 2 versies te zijn.  Gelieve één nicknaam aan te houden. Geen hoofdletters, lees eerst de siteregels alvorens u post. Mod. 

Hubert Luns op 16-04-2018 08:28

De Skripal affaire is weer een voorbeeld dat aantoont aan dat ons rechtstelsel steeds meer afglijdt naar "iemand is schuldig tenzij zijn onschuld bewezen is", en dat geldt vooral waar de overheid met zijn beschuldigende vinger wijst, niet alleen in het diplomatieke verkeer tussen staten, maar ook en vooral waar een individuele burger het mikpunt is.

Ike op 16-04-2018 08:57

@mientje op 16-04-2018 00:04

ROFL. Je geeft een heel mooi voorbeeld aan van hoe er bij de tegenstanders verdeeldheid gezaaid word. Ik weet dat het niet zo is als omschreven. Het probleem is dat als ze niet in een tegengestelde hoek worden gedrukt ze het opvallend eens zouden kunnen worden over veel punten en de regering een probleem krijgt. Een regering wiens partijen deelnemen in de commissie 'stiekem'. Of misschien moet ik zeggen; 'De commissie 'stiekem' die de partijen bestuurd....'

Verdeel en heers, helaas.

jottum op 16-04-2018 10:51

Situatie en gebeurde maken in ieder geval duidelijk dat vn en vn-verdrag (en andere verdragen) bloody onzin zijn en net zo goed kunnen worden opgezegd en de instellingen verdwijnen aangezien in westerse democratiën gewoon regeringsdictatuur kan heersen en heerst als men dat nodig acht voor de eigen belangen.  Zagen we dat ook al niet met die 3% begrotingstekortregel voor euro landen dat o.a. frankrijk (zij weer) gewoon aan hun laars lapte of bij de rainbow warrior in de haven van auckland in 1985?  We subsidieren ons suf aan diplomatieke banenprojecten voor hoogopgeleide universitairen. 

Lars030 op 16-04-2018 12:49

@wardje 00:36  "Waarom nemen serieuze lui als Stef Blok, De Hoop Scheffer, Teresa May..." Serieus?

wardje op 16-04-2018 12:54

@Mientjei .    Wat volk?   God, vaderland en oranje?  in 1400 was het tweede er nog niet, in 1600 was er ruzie over het eerste en durfden er in Rotterdam maar  ca 200 christenen hun geloofspraktijken uit te oefenen en in 1800 was er algemeen onenigheid  over het derde.   Als er geen sterke geloofsopleving komt - en zoja dan zal die wel komen door een of andere erge ramp -   dan zijn we binnen afzienbare tijd in grote meerderheid moslim.  En 't zal  minder relaxed zijn dan menigeen denkt .

Hubo op 16-04-2018 13:10

Intussen hoorde ik voor het slapen om een uur of twee in de nacht,dat de amerikanen wel degelijk van plan zouden zijn zich terug te trekken uit Syrië en zich zouden beperken tot het bestrijden van IS.

https://nos.nl/artikel/2227543-witte-huis-trump-wil-nog-steeds-snel-militairen-weghalen-uit-syrie.html

En minister Blok spreekt zich nu wel uit tegen verdere sancties.

https://nos.nl/artikel/2227579-minister-blok-tegen-nieuwe-sancties-tegen-rusland-om-syrie.html

En volgens wijsneuzen Boekestijn en de Wijk zou Bolton een jaartje geleden helemaal niet zo'n voorstander zijn geweest van een aanval op Syrië.

Het is allemaal heel verwarrend.Normaalgesproken zou je denken dat mevrouw Haley haar langste tijd als ambassadrice bij de VN zo wel gehad heeft.Het is niet zo verwonderlijk dat Nederland zich iets milder lijkt op te stellen,omdat gehoopt wordt zo nog wat informatie rond deMH17 zaak binnen te krijgen.Het zou beter zijn geweest dat eerder af te sluiten,dat het misdadig is geweest zo'n vliegtuig boven oorlogsgebied te laten vliegen,waar al eerder vliegtuigen neergehaald waren.

Het is ook een spel,pappen en nathouden,good cop en bad cop.Om druk uit te oefenen en zo via diplomatieke kanalen toezeggingen te krijgen,waarvan men denkt,dat die anders in normaal overleg niet bereikt hadden kunnen worden.Je hoort wel vaker zeggen in die kringen dat je alleen wat van russen gedaan krijgt door ze botweg af te bluffen.Het is een bizar soort psychologie van de koude grond.Het is meer diplomatieke oorlogsvoering.

Raar is ook de suaggestie dat Macron Trump overgehaald zou hebben militair in Syrië te blijven.Macron zou zelf die indruk gewekt hebben.Het waren ook de fransen die voorop stonden om Libië te 'bevrijden'.En er wordt altijd wel gezegd,dat het alleen maar vreedzame demonstraties waren in Syrië,maar we hadden al in Libië gezien,waar dat op uit liep.En we zagen dat ook snel in Syrië hoe daar aan Al Quaeida gelieerde groepen snel boven kwamen drijven.

Die Macron lijkt toch wel een heel eng ambitieus mannetje te zijn.Die hebben ze slim zo naar voren geschoven,maar ik betwijfel of ze dat zo nog een keer gaat lukken.

Het blijft onduidelijk wat er in Trump omgaat.Ik heb zelf ook vaak de neiging de een te geloven,maar als ik dan een verhaal van de andere kant hoor daarin ook mee te willen gaan.Maar toen ik net van de kleuterschool kwam zag ik me alleen maar als een koning over een land,een wereld van vrede en gerechtigheid en ik kwam er al snel achter,dat het zo simpel niet is en wilde daar in mijn studie nog eens wat dieper over nadenken.Ik dacht daartoe nog wel kansen te zien,maar vanaf de jaren 70 werd ik me er toenemende mate van bewust,dat die wereld zich steeds verder aan het verwijderen is van de wereld zoals die mij voor ogen staat.

wardje op 16-04-2018 15:38

Lars030 op 16-04-2018 12:49 Serieuzer dan velen die ik ken en dan ikzelf.  Bovendien: als je geen aanwijzing hebt voor het tegendeel: ga uit van iemands goede trouw.  Vind ik.  Met inachtneming van de gewone voorzichtigheid.  Gelukkig zijn veel VVD'ers beter dan hun partij(programma, -uitgangspunten) .  En veel moslims beter dan hun geloof .  Ik moet denken aan Haya van Someren-Downer die in haar eentje fractie en partij trotseerde en tegen een abortuswet stemde in de tweede kamer. Gewoon haar innerlijke overtuiging trouw bleef tegen tegen.. je kan je voorstellen; het zou nu nóg moeilijker zijn.
Tom Hendrix op 16-04-2018 15:40

@Hubo: 13.10. uur. De laatste zin van uw reactie, daar kan ik mij geheel in vinden. Ik begrijp de wereld niet meer...

Pier op 16-04-2018 17:57

Hubo en Tom Hendrix: ik sluit me aan bij de 'niet meer willen begrijpers'. Één grote, valse, leugenachtige, onbetrouwbare, goddeloze beerput die wereld langzamerhand. Nieuws lezen is als roeren in die beerput. Geweld, moord, leugens. Slangen zijn het. 

Wie wil dàt nog begrijpen? Ik niet. 

Tom Hendrix op 16-04-2018 19:01

@Pier: 17.57. uur. Dank voor uw reactie, Pier. Helaas is dat de wrange realiteit, waarin we leven op deze aarde.

wardje op 16-04-2018 19:27

@Mientjei.  Vanaf de jaren zestig werd de burger, die tussen 1850 en 1950 via allerlei burgerinitiatieven de eigen christelijk geinspireerde deugden (vaak overgenomen door het socialisme) propageerde , het mikpunt van hoon..   Aldus   Wim van Rooij in   'Waarover men niet spreekt' ; hij weidt verder uit over de revolutie van na '60 , en zegt dan:  Gelukkig was voor een deel (dit..) een exercitie en zijn veel mensen voor elkaar blijven zorgen.  Die gewone man wordt door de kosmopolitsche gediplomeerde beleidselite, nu er minder geld is, weer ontdekt .  Dat christelijk burgelijke beschavingsfundament is al eeuwenlang veel taaier dan alle liberale, marxistische of postmoderne kritiek ons wil doen geloven.    --    Natuurlijk is dat ook waar .  

Hubo op 16-04-2018 20:44

@Pier,Tom Hendrix 

Ik wil het nog wel begrijpen,maar ik kan het niet meer.Overigens zong Dylan in de jaren 70 al in Knockin'on Heavens door :"It's gettin'dark,too dark to see" en dat hoorde je al wel meer in liedjes uit die tijd.Her en der worden ballonnetjes opgelaten als neveldruppels,die een dichte mist vormen,waar je niet meer doorheen kunt kijken.Tenzij je gelooft in zoiets als de Eindtijd.Zo zie ik het ook wel een beetje,maar het kan wel heel anders gaan dan de meer concrete voorellingen ons voorhouden.Toen ik het werk van Jung bestudeerde trof het mij dat men eerst door een fase moet gaan,waarin oude symbolen en archetypen hun betekenis verliezen.Zo kan je er opsitief tegenaan kijken.Vaak is het stichten van verwarring ook een bewuste of intuïtieve methode om aan de macht te blijven.De kans is dan groot dat dat op een gewelddadige confrontatie uitloopt.

mientje op 17-04-2018 00:18

@Wardje 19.27 bedankt

Uiteindelijk zijn we allemaal stervelingen en we hebben elkaar hard nodig, zonder elkaar zijn we niets

wardje op 17-04-2018 03:17

@Mientje.  Zeker weten!

Hubo op 18-04-2018 19:59

De OPCW beweert nu dat het spul dat tegen Skripal gebruikt zou zijn Novichok is en dat aan een monster een ander stof was toegevoegd als controle monster.Je zou denken dat ze dat dan wel meteen hadden kunnen zeggen.Ik heb eigenlijk gewoon geen vertrouwen meer in dat OPCW.In veel eerdere rapportages lijken ook veel te makkelijk schuldigen te zijn aangewezen.Een site als NU.nl weet ook al weer meteen in een kop te zeggen,dat het gif Russisch is,maar meer dan dat Novichok oorpronkelijk in Rusland is ontwikkeld,staat er dan ook niet.Het is trouwens wel bloedlink om zoiets op een deurknop te smeren in een vorm waar iedereen erbij kan en het weken blijft zitten,zodat het makkelijk te achterhalen is.Dat komt op mij heel erg dom over.Zoals ik me ook niet goed kan voorstellen,dat Assad zo dom zou zijn om opdracht te geven gifgas in te zetten boven Douma.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl