Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Westers imperium wankelt: Rusland en China zijn leugens en oorlogen spuugzat

Chinese staatskrant: Westerse provocaties Rusland vormen bedreiging voor de wereldvrede

De Russische president Vladimir Putin en zijn Chinese collega Xi Jinping werken steeds nauwer samen om weerstand te kunnen bieden aan het Amerikaans-Europese oorlogsimperium. (Afbeelding: (1)).

Als we de massamedia moeten geloven is het Westen, en vooral Europa, nog steeds een baken van moraliteit voor de hele wereld. Probleem is dat daar in de rest van de hele wereld inmiddels heel anders over wordt gedacht, met Rusland en China voorop. Daar zijn ze de oorlogen en leugens van de Verenigde Staten, en van hun immer volgzame schoothondjes in Europa, spuug- en spuugzat. Afzonderlijk kunnen ze nog niet tegen Amerika op, maar gezamenlijk vormen Rusland en China inmiddels een formidabele economische en militaire macht die op zeker moment, als de agressieve en gevaarlijke provocaties van Washington, Londen, Brussel en Parijs niet ophouden, keihard zullen uithalen, en het Westen in verrassend korte tijd kunnen verslaan.

 

De Chinese Global Times wees eerder deze week maar weer eens op de erkende leugens over Saddams ‘massavernietigingswapens’, die gebruikt werden om de invasie van Irak in 2003 te rechtvaardigen. Dat scenario wordt de laatste jaren en zeker maanden herhaald in Syrië. Bewijs dat Assad in Douma een chemische aanval uitvoerde is er niet, en nu ook het OPCW dat niet heeft gevonden wordt plotseling beweerd dat de Russen alle sporen zouden hebben ‘uitgewist’.

Wie gelooft buiten de goedgelovige –om niet te zeggen onbenullige- Europeanen en Amerikanen deze zoveelste nepnieuws onzin nog? Het antwoord is: bijna niemand. De Chinese staatskrant concludeert dan ook dat het zogenaamde gebruik van chemische wapens enkel een voorwendsel is om in Syrië te blijven en daar af en toe wat bases plat te bombarderen. Niettemin is Assad de oorlog tegen ISIS en de door het Westen gesteunde jihadgroepen aan het winnen.

Met provoceren Rusland bedreigt het Westen de wereldvrede

Maar ‘uit Washingtons aanval op Syrië, waar Russische troepen zijn gestationeerd, blijkt een ernstige minachting voor Ruslands militaire capaciteiten en politieke waardigheid. Alsof hij een scholier een uitbrander gaf zei Trump dat Moskou, een van ’s werelds grootste kernmachten, zijn ‘duistere pad’ moet verlaten,’ vervolgde de Global Times.

‘Het is verontrustend dat Washington verslaafd lijkt te zijn geraakt aan het op deze manier verketteren van Rusland. Rusland is in staat om een verwoestende vergeldingsaanval op het Westen uit te voeren. Ruslands zwakke economie wordt geplaagd door Westerse sancties en de druk op zijn strategische ruimte (door bijvoorbeeld de illegale CIA/EU staatsgreep in Oekraïne, en de militaire opbouw van de NAVO langs de Russische grenzen in Oost Europa). Dat het Westen Rusland op zo’n wijze provoceert is onverantwoordelijk voor de wereldvrede.’

‘De situatie wordt nog steeds aangewakkerd. De regering Trump heeft gezegd dat er meer aanvallen zullen komen. Maar hoe lang deze militaire actie zal doorgaan tot Rusland terug vecht, zoals het eerder heeft beweerd, blijft onzeker. De Westerse landen blijven Rusland in een hoek drukken, maar schijnen niet bang voor een mogelijke tegenaanval. Hun arrogantie is voer voor risico en gevaar.’

VS is schurkenstaat geworden, Trump geen haar beter dan Obama

China en Rusland zullen de komende jaren op zowel politiek, economisch, financieel als militair vlak steeds nauwer met elkaar gaan samenwerken, en de wereld er –vooral achter de schermen- van overtuigen dat de Verenigde Staten, samen met de volgzame bondgenoten in Europa, een schurkenstaat is geworden, en het daarom afgelopen moet zijn met diens status als enige supermacht.

Voordat hij president werd beloofde president Donald Trump het heel anders te doen, en de door Obama gestarte illegale oorlog in Syrië te stoppen. Helaas hebben de neocons zijn presidentschap onder grote druk gezet en inmiddels feitelijk overgenomen, zodat hij op dit moment geen haar beter is.

Chinezen en Russen kunnen toekijken hoe Westen eigen ondergang bewerkt

Het uitblijven van een directe tegenactie van Rusland moet daarom niet worden gezien als een teken van zwakte – integendeel. Alles wat de Russen hoeven te doen is achterover leunen en toekijken hoe het Westen zich op het internationale toneel steeds meer als een onredelijke, grillige en waanzinnig geworden misdadiger gedraagt (en dat komt mede omdat de Westerse elite de meest barbaarse en antihumane ideologie ooit, de islam, als belangrijkste bondgenoot heeft gekozen, en middels o.a. massa immigratie aan de eigen bevolking probeert op te dringen).

Her en der beginnen bij steeds meer Westerse burgers, ook in Nederland, de ogen open te gaan voor dit oorlogsimperium dat dagelijks door de reguliere media met leugenpropaganda wordt ondersteund. Dat blijkt ondermeer uit de opkomst van door de elite zo verguisde populistische partijen, zowel aan rechter- als linkerkant van het politieke spectrum.

De strategie van de Russen –en ook Chinezen- door zich in te houden en gewoon toe te kijken hoe ‘wij’ in steeds sneller tempo aan onze eigen ondergang werken, lijkt effectief te zijn, al was het alleen maar omdat de kosten van dat oorlogsimperium onbetaalbaar zijn geworden, en een nieuwe financiële crisis slechts een kwestie van tijd is.

Moet de Nieuwe Wereld Orde slang onthoofd worden?

Mocht de gevestigde globalistische orde zich niets van alle zorgen blijven aantrekken, en het Kremlin inderdaad steeds verder in een hoek drukken, dan kan die door de Chinezen voorspelde plotselinge preventieve (kern)aanval wel eens realiteit worden. Als machteloos toekijkende gewone burgers kunnen wij dan alleen maar hopen dat de Russen het dan beperkt houden tot Washington, Brussel, Londen, Berlijn, Parijs en ook Rome (het Vaticaan).

Dan zal de Westerse kop van de Nieuwe Wereld Orde slang, die een bedreiging is gaan vormen voor al het leven op aarde, zijn onthoofd, en krijgen we misschien een nieuwe kans op vreedzame samenwerking en het herstel van nationale soevereiniteit, zonder dat één zich almachtig en moreel superieur wanend blok met economische en militaire chantage alles en iedereen probeert te onderwerpen.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

15-04: Zwitsers lab constateert dat gif Skripal niet uit Rusland, maar van NAVO land kwam
14-04: Britse generaal vertelt op TV waarheid over Syrië, wordt dan afgebroken
12-04: ‘Geen lijk te vinden’: Rusland geeft ‘Witte Helmen’ de schuld van ensceneren gifgas aanval
11-04: Escalatie? Rusland en Iran dreigen met aanval op Israël als Westen ingrijpt in Syrië
08-04: Russische topgeneraal waarschuwt voor ‘laatste oorlog in geschiedenis mensheid’
25-03: Valse beschuldigingen en vrij spel voor bepaalde daders kenmerken morele failliet Westen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

René van Zalk op 20-04-2018 14:38

De Chinezen klagen over het westen, maar zouden eens de hand in eigen boezem moeten steken. Het stelen van technologische kennis van het westen, daar hoor je de Chinezen niet over.

René van Zalk op 20-04-2018 14:41

Het feit dat Putin en de Chinese leiders het beest Assad steunen zegt veel over hun mentaliteit.

loeky123 op 20-04-2018 14:47

vergeet niet, USA draait voor 55% op wapen industrie, dus geen oorlog meer, USA falliet. het volk is a falliet.

willy . op 20-04-2018 14:51

Ik lees nu juist in de krant dat poetin terug toenadering zoekt met het We Oosten en vooral met de VS, duidelijk werken de sancties tegen Rusland! Ook zou China achter de schermen werken tussen een ontmoeting met Trump en de Noord -Koreaanseleider, en Japan wil al een eilandje terug ! dus succes is nog niet verzekert ! China is zich reeds een grotere rol in de wereld aan het verzekeren! En als Rusland ook meer in die richting kijkt, dan lijkt het Westen een peulschil te worden! afwachten maar! Shalom

Tom Hendrix op 20-04-2018 14:56

Eens met het artikel. De satanische NWO en hun lakeien, de kartelpolitici, de communistische eussr, Bilderberg, en Soros, verlenen hiervoor hand- en spandiensten. Men wil het rijk van de duivel vestigen. Dat is het uiteindelijke doel achter de gang van zaken.

Anneke op 20-04-2018 15:15

Amerika, ooit de (super) nieuwe wereld.  Vele Europeanen zijn er naar toe getrokken, om hun levens-wensen realiteit te kunnen laten worden. Specifiek kort na WW-II en ook nog in de jaren-50 - 60.  Nu het geopenbaarde hoofdkwartier van de intens giftige NWO.  Heb wel de afgelopen decennia gemerkt, dat Amerika enorm verslaafd is aan het oorlogvoeren over de gehele aardbol.  Een gevecht tegen de bierkaai; hoop ik. Blij dat 'k daar niet hoef te wonen en hoe het met ons continent afloopt: komt tijd komt Raad. 

Daniel op 20-04-2018 15:34

Precies. En vooral de informatie in de laatste alinea is veelzeggend.Velen denken dat de globalistische en satanische elite naief is.Verre van dat. Rusland en China zullen met open ogen in de val lopen (en de vraag is natuurlijk in hoeverre zij het spel niet meespelen als onderdeel van die elite). Een tijdelijke uitschakeling van de VS en haar bondgenoten zal de ingang vormen naar een door hen geleide 'nieuwe wereldorde' zoals deze in de Openbaring van Johannes en het boek Daniel beschreven is. Als dat gebeurt dan zijn we er bijna.Daar komt het aan op geloof en volharding voor de heiligen. Velen zullen door de brede poort gaan maar weinigen zullen de smalle weg die naar het leven leidt vinden en betreden.

Gerard op 20-04-2018 15:46

"Her en der beginnen bij steeds meer Westerse burgers, ook in Nederland, de ogen open te gaan voor dit oorlogsimperium dat dagelijks door de reguliere media met leugenpropaganda wordt ondersteund." Heb ik nog weinig tot niets van gemerkt of je moet het ontzèttend uitvergroten. Tja... dan zie je wel iets, een heel klein beetje weinig ietsje pietsje.

Gerard op 20-04-2018 15:54

T.T. pag. 125 20-4-2018:

Het aantal vluchtelingen dat vanuit Turkije de Griekse grens oversteekt, neemt volgens het Rode Kruis sterk toe. Afgelopen week staken dagelijks circa honderd mensen de grensrivier Evros over,tegen 280 in heel 2017. Het zijn vooral vrouwen en kinderen.Ze komen uitgeput aan,zegt het Rode Kruis. De hulporganisatie vreest een nieuwe migrantencrisis nu het beter weer wordt en het waterpeil in de Evros daalt. In het eerste kwartaal kwamen volgens de Europese grensbewakingsorganisatie Frontex via de diverse routes over land en zee 30 procent meer migranten naar Griekenland dan een jaar eerder.

Cale op 20-04-2018 16:02

@Rene van Zalk. Het beest Assad. Klinkt stoer. Waar heb je de kennis vandaan dat de in Engeland tot oogarts opgeleide, door het volk gekozen en nog steeds op handen gedragen president aldaar, een beest zou zijn? Behalve de media na te blaffen natuurlijk. Ben benieuwd naar de feiten.

Wat ik ervan begrijp is dat Syrie in puin geschoten is door het westen met honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen omdat het westen vindt dat Assad niet deugt? Wie snapt het nog?

emile op 20-04-2018 16:03

"Als machteloos toekijkende gewone burgers kunnen wij dan alleen maar hopen dat de Russen het dan beperkt houden tot Washington, Brussel, Londen, Berlijn, Parijs en ook Rome (het Vaticaan)."

Bommen op grote steden heeft geen zin, het gaat erom dat types als George Soros en Donald Trump  politiek uitgeschakeld worden, anders starten ze hun spelletjes weer gewoon vanuit een andere locatie op. Daarvoor moet het banksysteem / financiele systeem hervormd worden, zodat de economische macht van die lieden en van de US afgenomen kan worden.

Cale op 20-04-2018 16:11

Wat ik nog wil toevoegen Renee van Zalk, is dat voordat het westen Syrie begon plat te bombarderen en ISIS er liet huishouden, moslims en Christenen er op redelijke wijze samen leefden. Dat duizenden jaren oude ruines van beschavingen die het Christendom voorgingen werden gerespecteerd en bezocht door vele toeristen en die nu door het westen gesteunde IS gekken kapot gemaakt werden. Verdiep je eens in de werkelijke situatie voordat je iets begint neer te pennen. Maar goed, indien je met bewijzen komt dat je gelijk hebt, en dan heb ik het niet over westerse propaganda, dan zal ik wellicht mijn mening aanpassen. Hetgeen onwaarschijnlijk is.

Tom Hendrix op 20-04-2018 16:21

@Cale: 16.11. uur. Precies wat U zegt. 

vlokje op 20-04-2018 16:33

 

Daar hoopt de elite ook op:

 

".......toekijkende gewone burgers kunnen wij dan alleen maar hopen dat de Russen het dan beperkt houden tot Washington, Brussel, Londen, Berlijn, Parijs en ook Rome (het Vaticaan)".

Het maakt de elite niets uit wie de wereld in Brand steekt, als het maar gebeurt

 

hun doel is uit het as van de oude wereld een nieuwe wereld (orde) scheppen

Kom dan wel gemakkelijk uit dat "rome"  en anderen van het toneel zijn, dit is 1 van hun gezichten

Na de nucleaire verwoesting laten ze hun ander gezicht zien, net als bij een janus hoofd met zijn twee gezichten,

en dan zijn er minder mensen die  beter te controleren zijn.

Arie op 20-04-2018 16:40

Mijn lieve vader, de man leeft jammer genoeg al 36 jaar niet meer begon in het jaar 1965 plotseling, terwijl hij op de bank een dik boek las waarop aan de voorkant met hele grote letters geschreven stond "Amerika" en de vlag van dit land, uit het niets te huilen en zei tegen mij; Arie, ik heb tijdens de 2e wereldoorlog gevangen gezeten in Rusland en veel meegemaakt, maar jongen geloof me, dat dit Amerika vele malen in en in slechter is als ik meegemaakt heb in Rusland. Want wat ik hier allemaal lees zal geen mens willen geloven.

Deze woorden heb ik mijn levenlang onthouden en vandaag de dag blijkt hetgeen hij gelezen heeft de echte waarheid over Amerika te zijn!

Ik heb jarenlang in mijn ouderlijke huis en daarbuiten gezocht naar dit boek, maar tot op de dag van vandaag kan ik het nergens meer vinden.

Lieve mensen, misschien gaat ergens bij u een lampje branden en weet u af van het bestaan van dit boek dat ik graag een keer zou willen lezen. Het boek telde zeker 500 pagina's en had geen harde kaft maar heldere rode, witte en zwarte kleuren met sterren op de buitenkant van het kaft staan.

Eelke Piers op 20-04-2018 17:57

.......Trump geen haar beter dan Obama....

Dit betwijfel ik ten zeerste.

Het eerste wat Trump deed was naar Saudi Arabië gaan om er voor een miljarden aan wapens te verkopen. Tevens bedong hij dat SA zou stoppen met steun aan de Islamitische Staat. Een maand later was de IS ongeveer verslagen.

Ik weet niet door wie de gifgas aanval in Douma, als er al een geweest is, veroorzaakt is. Trump brieste en dat represailles zouden volgen omdat  de grens weer was overschreden. Putin brieste terug dat de raketten maar moesten komen. Zij zouden die wel uit de lucht schieten en de schepen ook.

Zij wisten beiden dat dit gebrul was maar dat het wel kon uitdraaien op WOIII. Dus moesten ze even gaan praten. In Syrië lagen nog die chemische fabrieken die ontmanteld waren en opgeruimd moesten worden en een vliegveld dat eerst ontruimd mocht worden en mooie doelen waren. Op dat vliegveld mochten niet teveel raketten geschoten worden, 12 was genoeg.

Toen mocht de wapenlobby gaan oefenen met 50 jaar oude kruisraketten (die waren toch aan vernieuwing toe) en Rusland hoeveel ze er uit de lucht konden halen.

Trump moest wel beloven dat de USA spoedig alle troepen uit Syrië zou terughalen en hij mocht dat al een week voor de aanval vertellen zodat deze terugtrekking niet als boter na de vis kwam.

Het ziet er naar mijn idee op dit ogenblik in Syrië beter uit dan de laatste 5 jaar van Obama.

Eelke Piers op 20-04-2018 18:02

@loeky123 op 20-04-2018 14:47

USA failliet?  Geloof het maar niet. De USA heeft zijn schulden bij de FED. En de FED is een particuliere instelling. Als de USA zich failliet laat verklaren dan zit de FED met een schuld van 25.000.000.000.000 dollar die niet betaald wordt.

Ik weet dat het niet zo simpel is maar dit is wel de kern van de zaak

Eelke Piers op 20-04-2018 18:14

@ Arie op 20-04-2018 16:40

Dit boek misschien?

http://www.boek.be/boek/amerika

Ike op 20-04-2018 18:43

Als Turkije dit lukt, dan is het definitief in het BRICS camp en ziet het er somberder uit voor de USD en Euro;

Turkije vraagt de VS om tonnen goud terug te sturen dat in bewaring was gegeven;

https://www.blacklistednews.com/article/65300/turkey-repatriates-gold-from-us-in-bid-to-ditch.html

Qvic op 20-04-2018 18:55

Als je de ware geschiedenis kent, kom je steeds bij de zelfde organisaties terecht die dood en verderf over de aarde veroorzaken voor hun eigen gewin. Alles wordt in die kringen met 180 graden gedraaid met de echte waarheden. Zodat het beleid wat zij voeren juist positief lijkt voor de wereld, deze schijn wordt nu steeds vaker doorprikt door de bevolking en van psychopaten weten we inmiddels dat die mensen nooit van hun eigen fouten leren. Maar juist deze zelfde fouten keer op keer blijven herhalen. Maar niet beseffen wat zij dan telkens fout doen. Hun hebzucht en arrogantie zit zo ingebakken dat ze enkel en alleen aan hun eigen ik kunnen denken en de rest doet er niet toe. Het maakt niet uit hoeveel zij verdienen of bij elkaar frauderen, eind van hun geld houden zij een stukje maand over. De schuld hiervan ligt volgens hen aan alles en iedereen, behalve aan hun zelf. In deze wereld leven wij hier in het westen, waar de politiek de dienaren zijn van dit psychopaten clubje. Die wel erg veel macht illegaal naar zich toe heeft getrokken. Het grootste zobie volk van de EU leeft in Nederland en in Zweden.

enk op 20-04-2018 18:56

@René van Zalk op 20-04-2018 14:41

Wederom een krachtige uitspraak. Kan je hem ook onderbouwen?

Hubo op 20-04-2018 19:02

Een aantal opmerkingen uit dit artikel zouden best wel eens wat breder onder de aandacht gebracht mogen worden,maar dit soort dingen wordt dan meestal alleen wat lacherig afgedaan en als het dan al als serieus item gebracht wordt,gebeurt dat alleen maar op een wijze waarop we ons op de borst zouden moeten kloppen,dat zo maar weer eens onze persvrijheid bevestigd wordt,terwijl het vervolgens ondergesneeuwd wordt in de stroom van gekleurde negatieve berichten over de vrijheid in Rusland en China.

In Rusland en China kijkt men inderdaad iets anders aan tegen onze opvatting van vrijheid en demokratie,maar in mijn ogen ligt daar een reallistische analyse aan ten grondslag,die tot het inzicht leidt,dat er goede gronden zijn om aan te nemen,dat de politiek van het westen een bedreiging vormt voor de sociale en politieke stabiliteit van Rusland en China in het bijzonder en de wereld in het algemeen.

De nieuwe wereldorde zoals sommigen in het westen die lijken na te streven en die in de eerste plaats geleid wordt vanuit min of meer anonieme grote financiele centra,zal daarbij zeker niet voorop staan bij deze landen.Anderzijds,al het echt tot een grote clash komt,zullen wederopbouw  en opbouw van een nieuwe internationale politieke en economische orde vermoedelijk ook alleen maar in internationaal overleg tot stand kunnen komen.

En anders kan de wereld echt wel eens honderden jaren teruggeworpen worden en kan het wel 100 of 200 jaar duren voordat we daar weer bovenop komen.Misschien dat China de dans enigszins kan ontspringen en dat Rusland en India daar tegen aan kunnen schurken,maar dat is alleen maar gespeculeer.

De afgelopen 50 jaar hebben mij in de binnenlandse en buitenlandse politiek geleerd dat alles anders gaat dan ik me voor ogen had gesteld en dat daar dan een draai aan wordt gegeven in het westen,waarbij ik dan maar moet geloven,dat ik het zelf ook zo gewild zou hebben.

Ik kreeg dan vaak te horen,dat ik niet zo lang stil moest blijven staan bij dat soort dingen.Zoals die putsch in Chili van 1973.En juist toen ik het na zo'n 25 jaar aan het vergeten was,vlogen mijn duifjes uit,om me er als het ware aan te herinneren,dat het eindspel nu kon beginnen.

Natuurlijk ben ik niet met alles in Rusland en China even gelukkig.Om nog maar te zwijgen van Cuba en Korea en achter de conservatieve interpretatie van de Islam van Al Quaeida en IS wil ik me ook niet scharen,maar in veel opzichten kan ik er wel begrip voor opbrengen.Meer begrip dan voor de recente bombardementen op Syrië.Zeker in het geval van de binnenlandse politiek van Rusland en China.

Dat zijn natuurlijk zaken die gewoon niet te vergelijken zijn,maar het westen zou zich best wel eens wat minder op de borst mogen kloppen als morele fatsoensridder in de wereld.Het was duidelijk dat er spanningen konden ontstaan rond de Oekraïne en de Krim in het bijzonder,maar er is niet direct reden om aan te nemen dat Rusland de baltische gebieden zo weer zou inlijven.Een lesje voor Georgië leek me wel op zijn plaats.

Ik heb persoonlijk de indruk dat het westen niet alleen indirect verantwoordelijk is voor veel spanningen en de opgeroepen geest niet meer in de fles kon stoppen.Misschien wilden ze dan niet,maar bij iedere russische stap werd door het westen de verhouding verder op scherp gesteld.En nu is het kennelijk de trend geworden om meteen de russen als schuldige aan te wijzen als er iets gebeurt.

Dat kan je inderdaad als regelrechte provocaties opvatten.Ik heb trouwens nog eens gekeken wat er nou nog meer bekend is geworden van dat onderzoek naar het gebruik van Novichok in Engeland en dat is niet veel.Aan een controlemonster zou 'BZ toxine' zijn toegevoegd door het laboratorium.

Dat vind ik wel een heel rare werkwijze.Als je met controles werkt,houd je die meestal blanco.Het is wel heel verwarrend om aan een controlemonster nog eens een extra chemische substantie toe te voegen.Als je gewoon niets vindt,is dat wel duidelijk genoeg.

Het is ook niet duidelijk of de Engelsen die monsters beschiukbaar gesteld hebben,de OPCW of dat ze in het laboratorium op het idiote idee zijn gekomen om aan een monstertje gezonde alpenlucht nog een cemische substantie toe te voegen.

Je zou kunnen denken dat ze dat even onderling moesten checken,maar het blijft toch vreemd dat het verhaal niet snel ontkracht kon worden.Dan lijkt het het waarschijnlijkste dat het om resten van de oorspronkelijke gifstof gaat en dat er later geknoeid is met dat novichok.

En als de russen erachter zitten,zouden ze toch ook wel iets gebruikt hebben,dat niet direct naar hun wijst zou je denken.En zou het westen dan één van zijn eigen middelen gebruikt hebben?Dat zal dan ook wel niet gauw zo zijn.

Vooralsnog zijn er geen duidelijke aanwijzingen waar het spul precies vandaan komt,maar de Telegraaf kopt dan meteen al dat de uitspraken van Lavrov vals zijn in navolging van de uitspraken van Blok,die dan al weet dat de russen alleen maar mist verspreiden.En zo worden de russen weer in het verdomhoekje getrapt in de publieke opinie.Afijn,ik verval in herhaling,maar die dingen blijven me nou eenmaal bezig houden en het is zo frustrerend dat je niet verder komt.En vooralsnog heb ik niet de indruk,dat steeds meer mensen hiervoor de ogen open gaan.

En vooral ook omdat ik niet de Islam als de wreedste ideologie uit de geschiedenis zie,maar de neo darwinistische liberale politieke en economische ideologie die in deze fase van de kapitalistische ontwikkeling dominant is.Dan komen sommige accenten toch anders te liggen,al doen de russen en de chinezen daar dan vooralsnog even hard aan mee als de meeste Islamieten en Christenen.

Rode Wouw op 20-04-2018 19:04

Voorlopig gaat de soap in de USA door. Nu weer rechtszaken door de Democraten.

http://www.foxnews.com/politics/2018/04/20/democratic-party-files-federal-lawsuit-alleging-conspiracy-by-trump-campaign-russia-wikileaks-to-disrupt-2016-presidential-election.html

En die advocaten maar lachen, weer hoge facturen sturen.

Em.Jee op 20-04-2018 21:01

Em.Jee

Voor Arie op 20-04-2018 16:40

Dit boek misschien; https://www.bol.com/nl/f/amerika/9200000002308421/?country=BE

Cefas op 20-04-2018 21:41

Al de linkse leugens en handelingen van het westen naar het oosten zal als een boemerang werken.

opa uit Son op 20-04-2018 22:48

@Arie = Is het geen boek van Hendrik van Loon, omstreeks 1926?

Boek telt 459 pagina's

https://www.boekwinkeltjes.nl/b/108033325/Amerika/

Arie op 20-04-2018 23:36

Beste @Em.Jee en @Eelke Piers,

Hartelijk dank voor uw reactie!

Het is niet het boek dat ik bedoel, maar het zag er wel ongeveer zo uit. Het was een soort pocketboek, maar dan met circa 500 pagina's.

Ik herinner mij de Amerikaanse vlag met plooien en de witte sterren en grote ( ik dacht in zwarte letters) "Amerika".

Ik heb een boek gevonden dat in 2017 uitgebracht is, maar dan is de afbeelding op de voorkant van het boek Full-Color en in de jaren 60 bestond full-color nog niet.

Ik zoek wel verder, nogmaals bedankt en een fijn weekend toegewenst!

Bundy op 21-04-2018 01:56

@Arie op 20-04-2018 16:40

Beste Arie , het is een wonder dat je vader levend terug is gekeerd want de Russen namen vrijwel geen gevangenen .   Oud strijders barsten wel vaker in huilen uit wanneer je ze het juiste  boek geeft over de oorlog .      Vermoedelijk heeft er in het door jou bedoelde boek veel geheime kennis gestaan over de werkelijke machtsopbouw in de V.S , met altijd de Rothschilds als echte beslissers in dit volledig gemilitariseerde land .

Als ik een idee had zou ik het zeggen , nu kan ik alleen zeggen dat Bol.com ontelbare nieuwe maar ook oude boeken verkoopt .   Ook Marktplaats heeft veel boeken , maar de zoekterm wordt moeilijk ; veel succes !

Tom Hendrix op 21-04-2018 08:02

@Hubo: 19.02. uur, op 20/4. Heel doorwrochte reactie van U. Ben er van onder de indruk. Niets is wat het lijkt, of schijnt. En macht corrumpeert, dat wisten de oude Romeinse keizers al.

positivo op 21-04-2018 08:20

Goed artikel, ben het er helemaal mee eens.

Dirk op 21-04-2018 09:42

Reeds over nagedacht over de koning van het noorden  ?...

Doordenker op 21-04-2018 09:48

Terwijl Rusland en China nauwer gaan samenwerken, gaat Europa ook nauwer samenwerken met... Afrika.

Een belangrijk onderdeel van deze samenwerking is blijkbaar de import van miljoenen 'hoogbekwame' Afrikanen die Europa zouden moeten gaan 'verrijken' op alle mogelijke vlakken: economie, veiligheid, gezondheid, cultureel, levensbeschouwelijk...  (sarcasme)

Arie op 21-04-2018 11:01

@opa uit Son,

Nee jammer, dit is ook het boek niet, maar ik snuffel toch is verder op deze site want Hendrik van Loon heeft zo te zien interessante boeken geschreven. Ik kon deze man nog niet!

Hartelijk dank voor uw reactie en een fijn weekend toegewenst!

 

Kunt u hier wat mee ? Mod.

https://www.amazon.com/Hendrik-Willem-Van-Loon/e/B001H9PLHA  

https://www.bol.com/nl/f/the-story-of-mankind/30388019/

http://www.schrijversinfo.nl/loonvanhendrikwillem.html

Pier op 21-04-2018 11:19

Eelke Piers 20.04 17.57: scherp gezien. Ik denk er hetzelfde over. Natuurlijk kunnen we niet echt achter de schermen kijken, maar dit is aannemelijk. Trump is niet achterlijk, Putin evenmin. De oorlog tegen de "Deep State" is realiteit, bitter en op leven en dood. Trump en Putin hebben zich verenigd tegen deze vijand. Ze leiden de aandacht af door primitief gedrag te vertonen. Ondertussen voltrekken ze hun strategisch plan. Lees de postings van Q-anon. Dit is een insider die op de hoogte is. Volgens hem gaat alles goed. Een voorbeeld is Noord Korea. Terwijl Trump voor het publiek de rol van gorilla speelde en Kim beledigde, maakte hij achter de schermen de afspraken die leidden tot de resultaten die we nu zien.

Die Trump kon nog weleens veel bijzonderder zijn dan we dachten. 

Rienus op 21-04-2018 13:31

Gerard op 20-04-2018 15:46

Ik geloof dat u nu erg optimistisch ben. Wat inhoudt dat mijn visie mogelijk te negatief is. Maar als je de laatste leugen van Rutte over de dividendbelasting bekijkt is hier duidelijk op geen enkele manier sprake van een uitglijer. Er is al tientallen jaren sprake van een duidelijke mimachting van de kiezer.

Ike op 21-04-2018 13:36

Linkse leugens? Rakketten met range van 200km en T55, T62 en T72 die in het in bezit waren van terroristen in Syrië;

https://southfront.org/militants-in-eastern-qalamun-hands-over-37-battle-tanks-many-other-weapons-to-syrian-army/

Koddebeier op 21-04-2018 13:48

Niet alleen Rusland en China zijn het spuugzat maar ook vele bewoners van de EU hebben hun zakken vol van dit soort politici die als een hondje achter Amerika, Duitsland, Engeland, Frankrijk en de nutteloze opvreters in Brussel aan lopen !

Hubert Luns op 21-04-2018 16:02

Op welke manier Rusland en China gaan uithalen weet niemand, dus ook Xandernieuws niet. Er zijn vele scenario's waaronder een kernaanval er eentje is.

Arie op 21-04-2018 16:08

Beste @Bundy,

Hartelijk dank voor uw reactie!

Ja inderdaad, mijn vader reageerde vaak met de woorden; Ik begrijp niet dat iemand zo intens slecht kan zijn en daarmee de hele wereld tot een hel maakt....

Ik zal blijven zoeken en zeker in de door u vermelde websites.

Met vriendelijke groet en een prettig weekend toegewenst!

Wardje op 21-04-2018 16:43

Helaas hebben de neocons zijn presidentschap onder grote druk gezet.   Jammer maar waar; het doet me toch goed het feit hier in een artikel te zien erkend.  Het Midden-Oosten-beleid is rampzelig, punt,  het gaat voor een ;groot deel over energie, en met name over de pijpleiding vanuit Qatar die via Homs moet lopen.  Of het regime van Trump in ander opzicht "geen haar beter is dan dat van Obama"  moet nog blijken.  Wat betreft 'het leven' heeft Trump een paar verkiezingsbeloftes gestand gedaan.  Van ons aller houding in dat opzicht hangt de vrede meer af dan van iets anders.  Volgens ons gezond verstand  , zie bijvoorbeeld naar de gevolgen van de één-kind-politiek in China.  Het is ook in lijn met de bijbel.  

Arie op 21-04-2018 18:17

Beste Moderator,

Ook mijn dank voor uw informatie!

Als ik het boek gevonden heb, zal ik dit zeker vermelden op deze site.

Ook voor u een fijn weekend en een vriendelijke groet.....

lies op 21-04-2018 19:54

Mooi stuk Xander. Ik hoop van harte , dat Putin Amerika eens een flink pak slaag geeft. Wordt meer dan de hoogste tijd .

opa uit Son op 21-04-2018 21:38

@ Arie ; nog eens proberen :-) Alexis de Tocqueville (1805-1859)

https://geschiedenis-winkel.nl/over-de-democratie-in-amerika-alexis-de-tocqueville.html

Alweer mis? - Hier kunnen ze u mogelijk verder helpen :

https://forum.allesamerika.com/viewtopic.php?t=9782

Veel geluk! Het gaat u goed.

Groeten uit Son.

Gorghel op 22-04-2018 10:44

Het Westen is een expansie van het Romeinse Rijk en zal altijd oorlog voeren. Als het niet tegen een ander land is, dan tegen de eigen bevolking!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl