Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘VS, Frankrijk en Groot Brittannië bereiden massale aanval op Syrië voor’

Chemische aanval werd hoogstwaarschijnlijk opnieuw uitgevoerd door rebellen, niet door Assad – Rusland en Iran waarschuwen Westen voor ‘ernstige gevolgen’ -  Israël haalt woede Rusland over zich met raketaanval op Syrische basis, kans op militaire vergelding aanzienlijk

Een Frans Rafale gevechtsvliegtuig vliegt boven het Amerikaanse supervliegdekschip USS George Bush (Afbeelding: (1)).

Volgens Israëlische inlichtingenspecialisten bereiden de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot Brittannië een massale en langdurige aanval met zowel schepen als vliegtuigen op Syrië voor. De Amerikanen hebben op dit moment slechts één oorlogsbodem, de met 60 kruisraketten bewapende USS Donald Cook, bij Syrië varen, maar daar kunnen er vanaf volgende week meer bijkomen. Trump zou ook in gesprek zijn met Arabische bondgenoten voor een bijdrage aan de komende aanval.

 

Aanleiding voor de geplande grote militaire operatie is de zoveelste chemische aanval in Syrië, waarvan de schokkende beelden de hele wereld overgingen. Zoals gewoonlijk werd die aanval onmiddellijk aan de Syrische president Assad toegeschreven, maar daarvoor ontbreekt -–eveneens zoals gewoonlijk- ieder bewijs.

De kans dat het opnieuw om een ‘false flag’ gaat is dan ook aanzienlijk. Het is immers vaker gebeurd, en als we de feiten op een rijtje zetten is het zelfs verreweg de meeste waarschijnlijke verklaring:

* Assad is al tijden aan de winnende hand. De rebellen zijn overal verslagen of op de terugtocht. Het inzetten van chemische wapens is daarom totaal onnodig;

* Assad weet dat hij met het gebruik van chemische wapens zijn overwinning op het spel zet, omdat hij dan op de ‘wraak’ van het Westen kan rekenen. Het nemen van zo’n enorm en onnodig risico is volkomen onlogisch;

* Wie wel het meeste baat hebben bij een chemische aanval zijn de door het Westen gesteunde islamistische rebellen / jihadisten. Alleen door een grootscheepse, door de Amerikanen geleide interventie zijn zij nog te redden.

Kremlin woedend op Israël vanwege aanval op Syrische basis

Trump liet vorig jaar al eens tientallen kruisraketten op een Syrische basis regenen nadat Assad weer eens chemische aanval in de schoenen kreeg geschoven. Gisteren haalde bondgenoot Israël zich de woede van Rusland op de hals toen twee Israëlische F-15’s in totaal acht raketten op de Syrische T-4 basis bij Homs afschoten. Vijf raketten zouden tijdig zijn onderschept, maar drie sloegen wel in, waarbij 14 mensen zouden zijn gedood.

De in opbouw zijnde Iraanse strijdkrachten in Syrië zouden opnieuw het doelwit zijn geweest. De basis wordt ook door de Russen gebruikt, maar die zouden niet zijn geraakt. Desondanks reageerde het Kremlin woedend op de Israëlische aanval, en is de kans dat de Russen deze keer met militaire vergelding komen aanzienlijk, zeker omdat Putin de regering Netanyahu twee maanden geleden had gewaarschuwd geen bombardementen meer in Syrië uit te voeren, omdat Rusland zich daar voortaan niet meer afzijdig bij zal houden.

Donderdag definitief besluit

Trump heeft gezegd op donderdag een besluit te maken over een aanval op Syrië. Op korte termijn kunnen alleen de aanvalsgroepen van de USS Iwo Jima en het vliegdekschip USS Harry S. Truman in de buurt van Syrië komen, en daarna ook het supervliegdekschip USS George Bush, dat op dit moment in de Atlantische Oceaan vaart en 350 Fransen aan boord heeft voor een gezamenlijke oefening. De Britten hebben hun militaire vliegbases op Cyprus, en de Fransen kunnen niet zoveel, want hun enige vliegdekschip, de Charles de Gaulle, ligt in het dok voor langdurige reparaties.

Rusland en Iran waarschuwen voor ‘ernstige gevolgen’

Toch zouden de Amerikanen deze keer een veel grotere militaire aanval in gedachten hebben dan de genoemde Tomahawk aanval op de Syrische basis vorig jaar. Het zal vermoedelijk een operatie worden die enkele weken in beslag gaat nemen.

Zowel Moskou als Teheran hebben gedreigd met ‘ernstige gevolgen’ als die aanval inderdaad gaat plaatsvinden. De Russen lieten gisteren al gevechtsvliegtuigen over de USS Donald Cook scheren, de met 60 kruisraketten bewapende destroyer die op dit moment het enige Amerikaanse oorlogsschip is dat onmiddellijk in actie kan komen. (1)(2)


Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA

Zie ook o.a.:

08-04: Russische topgeneraal waarschuwt voor ‘laatste oorlog in geschiedenis mensheid’
04-04: NAVO tegen NAVO: Franse troepen in Syrië om Turkse invasie te stoppen
30-03: Oorlog nabij? Israëlische F-35 stealth jagers dringen luchtruim Iran binnen
25-03: Valse beschuldigingen en vrij spel voor bepaalde daders kenmerken morele failliet Westen
23-03: Trump stelt rechtse Israëlvriend John Bolton als Nationale Veiligheidsadviseur aan ( Bolton voorstander van militaire aanval op Iran en Noord Korea)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland

13-03: ‘Superrijken kopen al jaren bunkers omdat ze weten dat er een kernoorlog komt’
11-03: Amerikaanse kolonel bang dat confrontatie Israël en Iran in Derde Wereldoorlog eindigt
03-03: Putins ultimatum dwingt Westen te kiezen tussen vrede of oorlog
01-03: Twee derde materieel Duits leger defect, maar VS uit op oorlog met Rusland
16-02: .... Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij
09-02: Chaos in Syrië: Amerikanen, Russen en Turken bestrijden elkaar
04-02: Turkije dreigt Amerikaanse troepen in Syrië; Israël en Iran op ramkoers in Libanon 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.
Reacties

Pagina12
Benny op 10-04-2018 13:30

Velen hadden zware kritiek op Obama,ook ik,hij zou op oorlog in die regio uit zijn geweest

Maar wat doet Trump ?Als hij daad bij het woord voegt IS hij gevaarlijker dan Obama.

Ik ga vrezen voor de GogMagog oorlog Maar God heeft de regie over alles .

Dus vertrouw op Hem

Visserman op 10-04-2018 14:26

klinkt logich dat Assad nu Hij bijna de macht over zijn land terug heeft ,niet zo'n domme actie zou ondernemen waar Hij helemaal geen baat bij heeft.

Gaat Israel nu gebruik maken van deze "false flag"om met de back up van de US Iran uit Syrie te verdrijven ? 

En is het de US te doen om Rusland te laten zien wie de baas is ?

gevaarlijke spierballen vertoning kan dit nog goed komen ? 

Doordenker op 10-04-2018 14:35

De US Deep State heeft president Trump in haar greep.

Enkele dagen nadat Trump aankondigde dat hij de VS uit Syrië gaat terugtrekken, zou president Assad van Syrië zo - ongelofelijk - dom zijn om een nieuwe gasaanval te laten uitvoeren op de rebellen...?

En nu doet de FBI een raid bij de jarenlange advocaat van Trump, wellicht op zoek naar alles wat eventueel door de Deep State kan gebruikt worden om Trump verder onder druk te zetten en te chanteren...

Misschien dat president Trump nu aan de National Guard het bevel kan geven om een raid uit de voeren bij de FBI en bij Mueller...?

De Deep State stuurt duidelijk aan op Civil War II.

Markie op 10-04-2018 14:50

Wereldoorlog 3 wordt ontketend. Ik voel me in en in triest. Op mijn netvlies staan tv beelden van de 2e wereldoorlog. Mijn God, mijn God, grijp toch in, maak een einde aan deze waanzin van wat mensen elkaar en dieren aandoen. Ik schaam me dat ik mens ben.

Meijer op 10-04-2018 14:55

Shalom;

Is dit de eerste aanzet? naar de voorlaatste wereld-oorlog?

Gezien het Bijbels Tijdstip: 5993. Het zal zo maar kunnen!

Shavuah Tov.

Rode Wouw op 10-04-2018 15:00

We zullen het gaan zien. Op zich heeft de USA altijd de lange afstandsbommenwerpers achter de hand. Daarmee zijn binnen vrij korte termijn overal ter wereld zware bombardementen uit te voeren. Die bombardementen kunnen ook voor langere tijd worden uitgevoerd indien daartoe wordt besloten uiteraard.

dimitri op 10-04-2018 15:01

niet doen,niet aanvallen.Want het echt weten doe je niet,kan alleen bij een grondig onderzoek.en dat is op dit moment onmogelijk,vanwege die rot oorlog.Ik denk,als je gaat aanvallen,dat die oorlog helemaal uit de hand gaat lopen,en daar is niemand bij gebaat!

Gerard op 10-04-2018 15:29

Het voordeel van Trump is dat hij niet een islamiet lijkt en dat het s c h i j n t dat hij achter Israël staat. Maar mijn grote twijfels behoud ik.

Gerard op 10-04-2018 15:31

Benny op 10-04-2018 13:30. Jouw laatste zin moet je jezelf steeds blijven inprenten! Groet van Gerard.

willy . op 10-04-2018 15:43

Laat ons hopen dat het nooit een gebeuren aan het worden is. De russen zijn kwaad op de VS en de VS op de Russen en dan zou het weleens kunnen escaleren. We zien nu dat de troepen van Hezbolla en Iran en Syrie en Rusland een verbond aan het vormen zijn tegen VS en Israel dat nog geen steun krijgt van Saoedi -Arabie! Een oorlog lijkt in de maak en vergeet vooral Turkije niet die de Navo meetrekt in dit belachelijk avontuur zonder einde! Shalom

Cefas op 10-04-2018 15:49

Het Westen zoekt een voorwensel om een levensgevaarlijke oorlog in het Midden-Oosten te ontketenen. (Misschien is die oorlog al begonnen, alleen nog niet tot een uitbarsting gekomen) De andere kant is dat het Westen de invloed van Rusland, Iran en Turkije wil beperken. Maar dat niet alleen, er zit veel meer achter aan wederzijdse geo-politieke bedenksels wat wij niet weten. Dat zullen we spoedig merken wanneer de lont in het mega-kruitvat van het Midden-Oosten gestoken wordt.

opa uit Son op 10-04-2018 15:55

Waarheid doet er niet toe. Waar het de VS - m.i. - omgaat is :

- het terugpakken van het iniatief in het Midden-Oosten (die ze onder Obama zijn kwijt geraakt) ;

- dat de pijpleiding van Qatar er komt ;

- terugdringen van de Russische invloed (en die van China ; met de wederopbouw van Syrie kan China invloed kopen) .

Rusland heeft de voorbije jaren met zijn oorlogsinspanning tegen IS te zeer geinvesteerd in Syrie om nu de leidersrol aan de VS te laten. Zoiezo willen ze in de regio blijven. Putin is niet de man om als eerste met zijn ogen te knipperen. Trump heeft zich in een positie gemanoeuvreerd waar hij moeilijk nog uit kan. Beide heren liggen zo te zien op ramkoers. Gezien de millitaire omsingeling van Azie door de VS zou dat een uitslaande wereldbrand kunnen worden. Dat het verstand mag zegevieren.

Arie op 10-04-2018 16:30

De aller, aller grootste boosdoener in deze wereld zijn de Yankees.......

Deze, naar mijn idee waanzinnige lieden, willen alles en iedereen controleren naar hun ziekelijke maatstaven, iedereen hun wil opleggen, iedereen kunnen controleren, iedereen naar hun pijpen laten dansen et cetera.

Maar de Grootste zullen deze losers "Never" worden, want dat is er maar één, "Onze God de Almachtige "!!!

rescue op 10-04-2018 16:31

Het is een gordiaanse knoop. Assad heeft Iran als bondgenoot, dat er geen geheim van maakt Israël van de kaart te willen vegen. Ook Rusland heeft zich bij deze coalitie aangesloten. Ondanks het feit dat de USA van smerige praktijken gebruik maakt, zoals het steunen van rebellen en het bewapenen van IS, en het uitlokken van valse vlag aanslagen, blijft de as Syrie/Iran/Rusland zeer gevaarlijk voor Israël. Het zou echter beter zijn om Assad vrede aan te bieden in ruil voor het erkennen van Israël en het verbreken van de band met Iran.   De Russen kunnen zich dan ook zonder gezichtsverlies terugtrekken. En als hij dit weigert kun je hem officieel de oorlog verklaren. Maar nu gaat het op basis van leugens die de hele wereld door heeft en de USA geheel belachelijk maakt en jammer genoeg ook van Trump een neo clown maakt. Maar openlijk voor Israël opkomen is natuurlijk niet politiek correct dus moet er maar van leugens en bedrog gebruik worden gemaakt.

kim op 10-04-2018 16:34

klap je kaken op elkaar, iedereen, en kom op voor je eigen, ik mis een groot saamhorigheid hier in ons mooi landje

Ramshoorn op 10-04-2018 17:02

De mens wikt maar de God beschikt van Israël beschikt. Zijn draaiboek kent geen fouten. Psalm 2 en 83.

Anneke op 10-04-2018 17:09

Heb een enorm sterk vermoeden, dat deze gifgasaanval een kunstje is van het verduisterde (NWO) westen.  Ze zijn al lang uit op oorlog, neem nu die Arabische lente-hysterie...Dat een ijskoud winter-effect had, op de inwoners van die gebieden!  

Anneke op 10-04-2018 17:12

En vanuit Syrië trekt men verder (over de Golanhoogte) naar Israel !!! Tenminste, dit vermoed ik...

Tom Hendrix op 10-04-2018 17:52

@Anneke: 17.09. uur. Zo zie ik het ook Anneke. Ik vertrouw niet op de politiek en de mensheid, maar op Jezus Messias. Het lijkt er steeds meer op dat de Openbaring van Johannes, zich geheel aan het ontvouwen is.

Tom Hendrix op 10-04-2018 17:55

@rescue: 16.31. uur. Ook dat is zeer treffend van U verwoord.

vlokje op 10-04-2018 18:03

Zitten onze gekozenen aan de coke of zo, komplete waanzin

Pier op 10-04-2018 18:04

Oorlog! Mensen. Roeien elkaar uit. En christenen maar denken dat Trump het anders zou doen. Dat 'ie eerlijk was en tegen de verenigde moordenaars zou optreden. Ik ook eigenlijk. Iets van hoop. Nu dit. Weet 'ie meer? Zien wij het verkeerd? Is die Assad toch gewoon ook een moordenaar? Volgens mijn Syrische buurman, een echte vluchteling, is 'ie dat zeer zeker. Hij gooide bommen op zijn eigen burgers. Ook op het dorp van mijn buurman. "Bomba, bomba", zo zei mijn buurman dat: "Assad gooit bomba, overal bomba, alles dood, alles kapot." 

Moeten wij nu denken dat we het beter weten dan zo'n buurman? Zo uit de verte? Ik denk dat we er werkelijk niets van snappen. Alweer: als ik mijn buurman hoor is de situatie ongekend complex. Spelen de U.S. een vals spel. Is ook Rusland schuldig. Gaat het om oliegeld en nog meer van dat soort zaken. Is Assad een schoft die alles en iedereen martelde en in de gevangenis gooide. Alles wat na kan denken, kritisch is, oppakken, 's nachts bij voorkeur, en dan wegstoppen, opsluiten, martelen, vermoorden. Dat is wat een Syriër die de lidtekens van de bombardementen op zijn lijf heeft, mij vertelt. Hij vertelt ook dat Assad oorspronkelijk de I.S. heeft binnengelaten, om voor mij nog niet duidelijke redenen. Iets met het onderdrukken van het protest van de gewone burgers.

Assad had zich alle fabrieken toegeëigend, alle winst ging naar hem en zijn familie. Ook alle oliegelden: naar Assad. Hèt prototype van de dictator, in alle opzichten. Ik denk niet dat mijn buurman erom liegt. Waarom zou 'ie?

Dus: wat weet Trump? Hij heeft tot nu toe tegen de stroom in een hele serie positieve maatregelen genomen, tegen de deep state, waarover de MSM uiteraard niets vermelden. Tegen de pedonetwerken o.a. Maar, misschien heeft hij niet de juiste adviseurs. Was het niet een nieuwe minster van buitenlandse zaken die net is aangesteld en ongekend oorlogszuchtig schijnt te zijn? 

Ik weet één ding: ik word er niet blij van en ik overzie het niet goed genoeg. En die derde wereldoorlog schijnt er te moeten komen. En er is een club bezetenen die zo'n situatie als in Syrië met beide handen aangrijpt en waarschijnlijk nu dat gifgas heeft georganiseerd, om maar oorlog, wereldoorlog, te bewerkstelligen. In zo'n tijd leef ik, leven wij. 

Michaël ;-{> op 10-04-2018 18:08

@ Ramshoorn op 10-04-2018 17:02

Precies, alles verloopt feilloos volgens Zijn plan. Shalom!

B. Roger op 10-04-2018 18:17

De beelden die wij op het scherm te zien krijgen , zijn gemaakt door mogelijks professionele cameramensen. Zouden die niet kunnen zeggen waar die beelden gechoten zijn en wat er aan de hand is. Of is het allemaal een pot stinkend nat.

Gewoonik op 10-04-2018 20:24

Kijk eens naar waar de kroonprins van saudie Arabië mee bezig is...

emile op 10-04-2018 20:49

Amerik awaant zich supersterk, maar een eenzijdig door hen nucleair totaal platgebombardeerd Rusland (1/6 deel landoppervlak op aarde) zal leiden tot een Fukushima-ramp van ongekende omvang en tot het einde van alle leven op het noordelijk halfrond en daar ligt ook Jeruzalem.

Waarom eigenlijk, VS drukken het geld en hoeven hun 20 triljard aan schulden toch nooit terug te betalen. De rest van de wereld werkt nog steeds "gratis"voor hen als slaven, waarbij de slavenhouders geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen over hun slaven.

Rienus op 10-04-2018 20:53

Benny op 10-04-2018 13:30

Ik heb erg negatieve gedachten bij niet alleen pak hem beet de laatste 5 Amerikaanse presidenten hoor. als we naar leiders kijken die we de laatste honderd jaar gezien hebben. Achtennegentig procent van de ellende die de mensen de laatste honderd jaar hebben mee gemaakt is te wijten aan de controle die er is vanuit de banken, multi nationals en duistere groepjes. De rest is allemaal ceremonie en niet belangrijker dan het behangetje aan de muur. Zijn er werkelijk mensen die dachten dat Trump iets tegen die verborgen macht kon doen? Hij heeft ze heel even verrast.

Ike op 10-04-2018 21:43

@B. Roger op 10-04-2018 18:17

Het enige wat je ziet is lijken op een hoop en kinderen die een washandje over hun gezicht krijgen en schuimen uit hun mond. Het laatste kan ook zeep zijn geweest. Als klein kind zou ik ook janken als ik zeep in mijn mond gedouwd krijg. De beelden zijn volstrekt onduidelijk en de bronnen zijn extreem onbetrouwbaar weten wij inmiddels.

De leugens en aankondigingen zijn zo gemaakt, dat ze gewoon zitten te wachten totdat ze hun tegenpartij van een aggresieve daad kunnen beschuldigen........ Gegnocide plegend g.jes.....

Ike op 10-04-2018 22:11

Eens met Pier en Doordenker dat men een extreem groot conflict wil; Zie de volgende links over de USS Donald Cook die als eerste is vooruitgeschoven en waar zich een complete battlegroep van de NATO met het vliegdekschip USS Truman zich gaat voegen. Deze gevechtsgroep heeft training gehad in chemische oorlogsvoering. Ze kunnen ertegen optreden en het toepassen. Wat gaan ze doen met de complete luchtmacht die zich aan boord kan bevinden?

Heeft de USS Sonald Cook een update gehad van zijn systemen na de Zwarte Zee of wil men het schip af laten schieten om het conflict te starten?

https://www.zerohedge.com/news/2018-04-10/russia-furious-us-navy-destroyer-approaches-syria-without-notification

https://www.zerohedge.com/news/2018-04-10/us-deploys-truman-carrier-strike-group-and-7-warships-cruise-missiles-mediterranean

http://www.voltairenet.org/article185860.html

Harold op 10-04-2018 23:30

De Godsspraak over Damascus. Zie, Damascus wordt weggenomen, zodat het geen stad meer is: het wordt een puinhoop, een bouwval.

Jesaja 17:1 

Wanneer de US daadwerkelijk een grote aanval gaan voorbereiden op Syrië, dan is het logisch om Assad zo dicht mogelijk te raken, in Damascus dus... Bovenstaande profetie zou dan zomaar in vervulling kunnen gaan.

juanambulo op 11-04-2018 01:14

Zowel UN-medewerkers, medewerkers van de UNHCR als medewerkers van UN-noodhulpburo

OCHA hebben terplekke geen aanwijzigingen voor een mogelijke chloorgasaanval kunnen

vinden.

Bron: Duitse Pers.

Volgens mij wordt dit hooguit een militair conflict, derde WO geloof ik niet.

ron op 11-04-2018 01:15

Steeds hetzelfde rebellen staan op het punt te verliezen en dan even een false flach met chemische middelen om andere partijen te betrekken in het conflict.

Het lijkt erop hoe sterker de rebellen verliezen hoe groter de nutteloze chemische aanval en hoe meer mensen ze doden om de reactie te versterken.

ze slagen er nu in om de ganse wereld te betrekken in het conflict.

mientjei op 11-04-2018 01:45

Verlangt dan niet iedere mens naar het voorjaar, de geur van bloemen , zon , regen??

Waarom alles ver...........  .?

Mooier kunnen we het niet maken, wel moeilijker

Pieter op 11-04-2018 01:51

De rol van Turkije is belangrijk. Zijn nog Navo-lid dus kunnen zich niet tegen Amerika keren. Aan de andere kant kunnen ze ook niet Syrië aanvallen wang dab is zijn vriendschap met putin verdwenen.

De kant van Rusland kiezen is zowieso moeilijk met hun aartsvijanden Syrië en Iran de bevriend met Rusland zijn.

Spagaatkwestie?

Pieter op 11-04-2018 01:54

@Michäel 

Welk feilloos plan exact, vertel....

Pieter op 11-04-2018 02:02

@Meijer

Het is 5778 (2017-2018)

mientjei op 11-04-2018 02:31

Dag en nacht zullen we moeten waken!!  Ze willen winnen die ... linksen    britains first is geheel verwijderd van you tube

Hubo op 11-04-2018 03:32

Als een dergelijke aanval plaats zou vinden,is dat in de geschiedenis eigenlijk alleen te vergelijken met Pearl Harbour en een nucleair antwoord lijkt me op zijn plaats.

Het is niet normaal zoals het westen zich de laatste tijd opstelt.Er is natuurlijk een heel kleine kans dat de russen zelf er op uit zijn de zaak op scherp te zetten of dissidente groepen binnen de russische diensten of het syrische leger,maar we weten allemaal waar dat soort James Bond scenario's hun oorsprong hebben.

Het zou best kunnen dat ze die kinderen zeep hebben laten eten,maar chloorgas kan iederen zo maken,al is het wat anders om het in grote hoeveelheden op te slaan en te verspreiden.Mijn vader vertelde vaak hoe hij een vriendje had dat handig was met scheikunde en hoe ze samen een keer voor de oorlog chloorgas hadden gemaakt en het zoontje van de directeur van de HBS erbij gehaald hadden.Dat is allemaal goed afgelopen,maar natuurlijk hoogst onverantwoordelijk.

Toch vind dergelijk geklus 'in alle onschuld 'tot op de dag van vandaag plaats waarbij ten overvloede ook nog eens gewaarschuwd wordt voor de giftige combinatie van chloor en andere reinigings middelen als je met je neus te lang boven de toiletpot  blijft hangen.

Als je dat soort dingen hier al zo makkelijk vindt met alle mogelijke 'goede raad',zullen ze er daar ook vast wel raad mee weten.

https://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/161836-chloorgas-maken-kleine-hoeveelheid/

De enige die logisch belang lijken te hebben bij het insininueren en ensceneren van chloorgasaanvallen lijken mij de terroristen,die daar in het nauw gedreven zijn.Dat lijkt me toch voor de hand liggend.Waarom zouden Sadat,zijn legerleiding en de russen zoiets doen als de overwinning binnen bereik is?

De Israëlische aanval zou te maken hebben met Iraanse troepenopbouw in Syrië.Ik heb al meerdere keren gezegd dat dat niet echt op mij overkomt als iets om zich druk over te maken.Missschien wilden ze gewoon het onderscheppend vermogen van de russische afweer nog eens testen.Het gebeurt allemaal snel en op korte afstand en het is niet duidelijk voor mij of de vliegtuigen de grens hebben overschreden,maar een aantal raketten zou wel onderschept zijn,al moet je dat dan ook maar aannemen voor wat het is.Wat mij betreft schieten ze die vliegtuigen uit de lucht als het even kan.

Arjaneke op 11-04-2018 05:42

Gasleiding door syrie en uitschakeling van iran\sjiiten, want andrrs laat saoedi arabie de dollar vallen voor de petro yuan, zonder oliedollar ,geen vs meer, de vs moeten doen wat saoedi arabie zegt, dat wij in het westen totale vernieting dreigt maakt hen niet uit, saoedi arabie heeft al zoveel geld in IS geinvesteerd, ze moeten hun zin krijgen en daarom worden de vs en frankrijk afgeperst om bommen te gaan gooien op syrie, nucleaire oorlog? Wat maakt het uit? De russen durven toch niet, die hechten in tegenstelling tot het westen wel waarde aan de toekomst van hun kinderen

Atina op 11-04-2018 08:13

Het is inderdaad bijzonder te noemen dat alleen kinderen getroffen zijn door de gifgas. Want die beelden kreeg ik voorgekauwd op televisie. Een chaotische toestand waar volwassenen kinderen met grote slangen nat sproeien en een astma pompje of zo in hun mond spuiten. Heel vreemd. Die kinderen die ik zag hadden diepe walleen onder hun ogen. Het zal me niets verbazen als die kinderen gedwongen en gedrild zijn aan deze scene deel te nemen. 

Anna op 11-04-2018 09:07

Ramshoorn17.02 uur 

U slaat de spijker op zijn kop!

Alleen mensen die de God van Israël en Zijn  “ Draaiboek “ niet kennen, of niet willen erkennen zullen verrast worden. Ps 2 en 83........ hebben  een vervolg in Ezechiël 38 en 39.........  Er is geen ontkomen aan.......Het is vreselijk voor alle “ onschuldige en onwetende mensen”  die daar wonen...... zij zijn het slachtoffer van de dictatuur van de islam en de diverse dictators die deze religie heeft voortgebracht........ .En ze worden nu zo het er naar uit ziet waarschijnlijk ook slachtoffer van de internationale  kliek die daar denkt de strijd uit te kunnen gaan  vechten.........Gezien de huidige ontwikkelingen, met de vele landen die zich met dit wespennest bezig ( gaan )houden zal het waarschijnlijk niet zo lang meer duren voordat de grote aangekondigde oorlog daar uitbarst.....

Let op Damascus,...... Harold 22.30 uur u zegt  dit m.i. terecht waarschijnlijk zal het daar ,beginnen  met de vernietiging van  Damascus; Assad in zijn hart treffen.... ..... Maar  De gehele alliantie zal zich tenslotte verenigen en op een  land gaan richten......... 

Het is bijzonder om in deze tijd te leven , daar verbaas ik mezelf iedere dag over, om zo perfect uitgevoerd te zien worden wat al eeuwen lang beschreven staat. ......

Let op Saudie Arabië dat land zal niet meedoen......... ( misschien wel financieren maar niet in de oorlog) 

Wij , onze generatie,  leven in een heel bijzondere tijd.....Gelukkig kennen we ook de afloop...!!!!!!! ...... ..Maar eerst zal de mensheid nog door zeer diepe dalen gaan.... “Maar dit alles moet geschieden opdat de schriften vervuld worden.... “ Shalom Anna 

P.S. Let op Amerika ; Trump zit momenteel ook flink in de penarie..... de arm van de deep state reikt heel  ver......... Ze willen  hem, Trump koste wat kost afzetten...... Müller onderzoekt nu op last van de openbare aanklager? de admininstratie van zijn advocaat!!!!! ....... ... ..... Zou het voor Trump soms ook goed uitkomen dat er juist nu Gifgas is gebruikt????? ......... Geen enkele president voor hem was zo ” daadkrachtig”......wat hij zegt doet hij ook......... . Hij is ook niet belast met politiek gekonkel......... Wat zal de toekomst ons  brengen????? 

Rode Wouw op 11-04-2018 09:10

@opa uit Son op 10-04-2018 15:55 :

Er zijn nog andere scenario's mogelijk. Er is veel meer overleg achter de schermen dan wij beseffen. XN mag nog wel eens aanschuiven bij een G 8 top en vangt dan in de wandelgangen wel eens wat op :-). Deze informatie missen wij als gewone burger...

Terug naar een mogelijk scenario. De USA geeft door aan Rusland dat ze beslist actie moeten laten zien. Rusland gaat akkoord en wijst een luchtmachtbasis in Syrië aan als doel. De Russen gaan daar weg en de USA vernietigt daar wat oudere jachtvliegtuigen van Syrië. Rusland verkoopt vervolgens aan Syrië wat tweede hands jachtvliegtuigen. Dit in ruil voor een langdurig gebruik van militaire basissen (marine en luchtmacht).

Doordenker op 11-04-2018 09:44
We are in the Last Days before all Hell breaks loose
 
De jodium pillen al gaan halen bij de apotheker...?
Niet dat ze echt veel zullen helpen, maar zoals ze zeggen 'alle beetjes helpen'.
kim op 11-04-2018 12:15

12 september 2015

Voetstappen in het zand

Ik droomde eens en zieik liep aan 't strand bij lage tij.Ik was daar niet alleen,want ook de Heer liep aan mijn zij.

We liepen samen het leven door,en lieten in het zand,een spoor van stappen; twee aan twee,de Heer liep aan mijn hand.

Ik stopte en keek achter mij,en zag mijn levensloop,in tijden van geluk en vreugde,van diepe smart en hoop.

Maar als ik het spoor goed bekeek,zag ik langs heel de baan,daar waar het juist het moeilijkst was,maar één paar stappen staan.

Ik zei toen "Heer waarom dan toch?Juist toen ik U nodig had,juist toen ik zelf geen uitkomst zag,op het zwaarste deel van mijn pad..."

De Heer keek toen vol liefde mij aan,en antwoordde op mijn vragen;"Mijn lieve kind, toen het moeilijk was,toen heb ik jou gedragen..."

bron: SamenChristen

jpgleiden op 11-04-2018 12:48

Om te horen wat er aan de hand is, moet je deze journalist weer eens luisteren mocht je dit nog nooit hebben gedaan. Helaas, zoals verwacht, is de beste man naderhand 'overleden'. Dus Amerika is uit op oorlog met Rusland en Europa is waar het uitgevochten wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=sGqi-k213eE

Tsja, ze verdienen veel geld aan oorlog en zodra Europa in puin ligt komen ze ons redden dooor alles voor een prikkie op te kopen.  En nog beter, minder mensen op aarde door oorlog. 

Ernie van de Wal op 11-04-2018 12:54

De USA, Israël en de Golfstaten zijn -voorzichtig uitgedrukt- niet echt blij met Iran. Vanwege de agressie van dat land. Daarbij zijn Iraniërs slimme goed ontwikkelde mensen. Die kan je als vijand beter serieus nemen.

De aanval zou wel eens bedoeld kunnen zijn, om vooral Iran te verdrijven uit Syrië. Geavanceerd Iraans oorlogstuig aan de grens van Israël is niet bevorderlijk voor het welzijn van de Israëlers. Rusland staat aan de kant van Iran. Daar biedt het westen dan wel tegenwicht, als ze onder leiding van de USA Syrië aanvallen.

Hoe hoog Rusland dit gaat spelen is de vraag. Als het fout gaat is Rusland net zo hard slachtoffer als andere landen. Bovendien kent Rusland de onbetrouwbaarheid van de moslims al te goed.

Rien katwijk op 11-04-2018 18:13

Ik kan het niet meer uit elkaar houden false flag wat is nu echt?assad is ook geen lieverdje moord zijn eigen mensen uit je kunt blijven praten en onderzoeken wie wat doet laten we ons vertrouwen richten op de Hete God Hij houdt het overzicht laten we bidden voor Gods oogappel misschien is Hij ons ook genadig Allen hebben gezondigd 

Tom Hendrix op 11-04-2018 18:56

Anna: 09.07. uur. Met U eens Anna. En...de waarheid sneuvelt bij oorlog als eerste.

Pieter op 14-04-2018 16:09

Speldenprikjes...Speldenprikjes waren het, meer niet hoor! 

Was dit nou de beangstigende aanval? Haha

Wardje op 14-04-2018 23:55

@Pieter op 14-04-2018 16:09 Speldenprikjes[..]Was dit nou de beangstigende aanval? Haha  Ik wist van RT dat er contact was geweest met Rusland ("het enige bemoedigende nieuws" )en dat deze uitslag  waarschijnlijk was .  En ik ben blij en dankbaar.  Trump blijft hopelijk goed voor het pro-life beleid , volgens moeder Teresa prioriteit en de enige oplossing voor wereldvrede .  Maar voor rest is hij voor mij door het ijs gezakt.  Met zijn paladijnen , of paladijnen  van hen die werkelijk aan de touwtjes trekken. Macron (dat al een maand geleden had gepreludeerd op deze mogelijkheid),  May , die  een beschaafde, aantrekkelijke en plichtsgetrouwe vrouw leek die een voor haar moeilijke loyaliteit aan brexit uitvoerde,  en de anderen . Luxemburg liet een tegengeluid horen!  

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl