Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Rusland en Israël dreigen elkaar met militaire actie om Syrië

Iran moderniseert Hezbollah raketten in hoge precisie wapens – Russisch-Iraanse aanval op Israël klassiek ‘Armageddon’ scenario

Met Russische S-300 raketten kan Syrië Israëlische vliegtuigen al neerschieten als ze net van hun bases zijn opgestegen.

De spanningen tussen Rusland en Israël lopen snel op nu het Kremlin de regering Netanyahu expliciet heeft gewaarschuwd geen door Rusland geleverde moderne Syrische luchtafweersystemen aan te vallen. Gebeurt dat toch dan staat de Joodse staat letterlijk ‘catastrofale gevolgen’ te wachten, zo verklaarden Russische militaire bronnen. Vanuit Jeruzalem heeft men president Putin echter laten weten dat die hypermoderne raketten voor Syrië onacceptabel zijn. ‘Laat een ding duidelijk zijn: Als iemand op onze vliegtuigen schiet, zullen wij hen vernietigen,’ dreigde minister van Defensie Avigdor Lieberman.

 

Complete scheepsladingen zeer geavanceerde Russische S-300 en Pantsir S-1 luchtafweerraketten zijn in Syrië gearriveerd. De Pantsir is in staat om drones en kruisraketten neer te schieten, zoals onlangs bleek bij de korte Amerikaanse-Britse-Franse aanval op Syrië, toen 71 van de 103 afgevuurde kruisraketten door Syrië werden neergeschoten voordat ze hun doel bereikten, en waarvan Rusland de wrakstukken inmiddels aan de pers heeft getoond (4).

De S-300 is een nog veel groter probleem voor Israël, want deze raketten hebben een bereik van 250 kilometer, waardoor circa de helft van het Israëlische luchtruim niet langer veilig is. Toestellen die vanaf Israëlische bases opstijgen zouden onmiddellijk op de korrel kunnen worden genomen.

Rode lijnen

De Russen en Syriërs hebben echter genoeg van de Israëlische luchtaanvallen, die de afgelopen jaren voornamelijk op doelwitten van Iran en Hezbollah werden uitgevoerd. Na minstens 100 bombardementen in Syrië, waarvan er niet één werd vergolden –met uitzondering van het neerhalen van een Israëlische F-16 – lijken Syrië, Rusland en ook Iran nu een rode lijn voor Jeruzalem te trekken.

Het standpunt van Israël bevat eveneens een rode lijn, en die is dat men pertinent niet wil dat aartsvijand Iran na Libanon (Hezbollah) ook Syrië - met Russische hulp- in één grote vijandelijke militaire basis verandert, van waaruit Teheran zijn al zo vaak gestelde doel, de totale vernietiging van de Joodse staat, kan uitvoeren.

De Russische afweerraketten worden in Jeruzalem dan ook als een grote bedreiging gezien voor Israëls mogelijkheden zich tegen zo’n toekomstige Iraanse aanval te verdedigen. Minister van Defensie Avigdor Lieberman dreigde daarom ieder systeem, ook Russisch, te vernietigen zodra het tegen Israëlische vliegtuigen wordt gebruikt.

Israël in onmogelijke positie: oorlog met Iran of Rusland

Feitelijk verkeert Israël in een onmogelijke positie. Om een eventuele militaire confrontatie met Rusland te voorkomen, kan de regering Netanyahu niets anders doen dan toekijken hoe Iran in Syrië een grote militaire macht opbouwt,  en duizenden raketten van de Shi’itische terreurbeweging Hezbollah moderniseert in hoge precisie wapens (5), die in de toekomst zonder enige twijfel voor de al zo vaak aangekondigde militaire aanval op de kleine Joodse staat zullen worden gebruikt (3).

Aan de andere kant worden de Israëlische beschietingen en bombardementen van doelen in Syrië, bedoeld om dit te voorkomen, dermate riskant, dat Rusland zich op zeker moment achter een Syrische en/of Iraanse vergeldingsactie zal scharen, en Israël in een rechtstreekse oorlog met Rusland terecht kan komen.

Nu de Amerikaanse president Trump heeft aangegeven zijn eerdere plannen om zich uit Syrië terug te trekken toch door te willen zetten, ziet Israël zijn belangrijkste buffer tegen Iran verdwijnen.

Armageddon scenario?

Een nieuwe grote oorlog tegen Israël zou daarom wel eens een kwestie van hooguit enkele jaren en misschien zelfs maanden kunnen zijn. Zo’n gewapend treffen zou zich eenvoudig als een olievlek over het hele Midden Oosten en de wereld kunnen verspreiden. Daarmee zou een klassieke (maar niet onomstreden) interpretatie van het Bijbelse eindtijd ‘Armageddon’ scenario letterlijk waarheid kunnen worden.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) Zero Hedge
(5) DEBKA

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Cefas op 26-04-2018 14:05

JHWH zegt in zijn Woord, dat hij de dingen in de eindtijd met haast zal volvoeren. Is het nu zover dat we aan de vooravond staan dat dit gaat gebeuren? Alles staat in wezen gereed en alle ingredieenten zijn aanwezig voor Zijn ingrijpen, of is er toch nog uitstel? We zullen het spoedig weten. De God van Israel bescherme Zijn land en Zijn volk. Bidt voor de vrede van Jeruzalem. De Messias komt spoedig. Shalom.

René van Zalk op 26-04-2018 14:11

Het verhaal dat 71 van de 103 kruisraketten uit de lucht zijn geschoten door syrische luchtafweer is nepnieuws uit Rusland.

 

Bron ? Mod.

 

 

Ike op 26-04-2018 14:12

Vechten met de voorzitter van de VN mensenrechtencommissie en grootste ter dood brenger van de Westerse vrienden;

https://southfront.org/saudi-arabia-says-qatar-should-pay-for-us-military-presence-in-syria-send-own-forces-there/

Het Russische verhaal over de elektronische oorlogsvoering in Syrië waarbij hun systemen ook de geavanceerde systemen van de NATO hebben uitgeschakeld bij de vernietiging van een leeg lab en een met de Russen gecoördineerde aanval op luchtmachteenheden.

https://southfront.org/russian-ew-systems-disabling-u-s-ec-130-electronic-warfare-aircraft-in-syria/

https://southfront.org/russia-sends-more-pantsir-s-air-defense-systems-to-syria-reports/

Lopen de spanningen werkelijk zo erg op? Zie mijn uitgebreide uitleg over dit artikel bij het vorige artikel van Xander. Israël is beter af met een vrijhandelszone met de Russen, vanwege de onmogelijkheid van vrijhandelszones met de VS en de EU zonder vrije vestiging van personen;

https://www.globalresearch.ca/the-resumption-of-russian-israeli-free-trade-talks-proves-ties-are-fantastic-implications-for-syria/5637753

De MIC profiteren van deze spanning, maar wat zou het werkelijke beleid zijn achter de schermen over de toekomst van de USD en Euro en de dekking daarvan met betalingen van olieverkopen?

Hubo op 26-04-2018 14:18

Volgens mij vormen de amerikanen in Syrië op geen enkele manier een buffer.Wel heeft Trump zich bij de recente bombardementen sterk gekant tegen de samenwerking van de russen met Assad en Iran in Syrië.Dat laat ruimte voor amerikaanse inmenging.

Het gevaar voor Israël van de iraanse posities in Syrië wordt volgens mij schromelijk overdreven.Mijn indruk is dat Israël er alleen maar op uit is een openlijk conflict met Iran aan te gaan ,vermoedelijk met steun van Saoedie Arabïe en de VS.

Het is niet duidelijk wat die russische bronnen waard zijn en wat Putin heeft laten weten.Het is ook nooit erg verstandig om in het openbaar van een rode lijn te spreken,maar als die Israëlische aanvallen boven Syrië,die me al jaren een steen des aanstoots zijn doorgaan,moet nu maar eens duidelijk worden dat dat niet langer geaccepteerd wordt.

Lodewijk op 26-04-2018 14:20

Poetin zal Iran niet toestaan Israel aan te vallen. Ook niet via Hezbollah. Al was het maar om een nuclaire WWIII te voorkomen. En omdat hij Christen is, en het belang van Israël daarom voor Christenen kent.

"Poetin Knielde & Bad in Jerusalem 2012"

"Putin Knelt & Prayed in Jerusalem 2012"  https://www.youtube.com/watch?v=X3WM_x6ZDpM

Wel zal hij Syrië helpen verdere luchtaanvallen van Israël op Syrië te stoppen door dat land meer effectieve luchtafweer raketten te leveren. Alhoewel die oude Sovjet raketten in Syrië het grootste deel van de Tomhawks hebben neergehaald.

Mochten er Israëlische straaljagers worden neergeschoten door Syrisch afweer, dan zal dat voor de meerderheid van de wereld als de schuld van de Israëlische "elite" worden beschouwd.

vlokje op 26-04-2018 14:54

Ik ben voor Godsvolk

Maar mag ik even herinneren dat israel is het kamp van amerika schuilt

Dezelfde amerika die andere terroristen groepen ondersteunt

Je kunt nu eenmaal geen vrienden maken met andermans vijanden, (voor op een tegeltje ;-)

René van Zalk op 26-04-2018 15:02

@Mod 26-04-2018 14:11

Kan het desbetreffende artikel niet meer terugvinden, heb het 2 dagen na de aanval gelezen. Misschien kunnen de lezers mij helpen :-) 

Ike op 26-04-2018 15:09

@Hubo op 26-04-2018 14:18

Gisteren nog een debat gevolgd op het nieuws waarbij het ging of Rutte, Wiebes en Dijkamn het parlement hadden voorgelogen over belangrijke onderhandelingen betreffende de formatie van de regering.

Geloof je nu echt dat Trump, Putin, Assad, Nethanyahu, etc. de waarheid zullen vertellen over nog veel belangrijkere vraagstukken wat betreft de mensheid en de wereldvrede?

Wat Nethanyahu wil, hoeft niet hetgeen te zijn wat zijn veiligheidsdiensten of zijn generaals of zijn parlement of het Israëlische willen....

Wat zijn de belangen van Nethanyahu? Waar zit zijn familie in? https://www.hln.be/nieuws/buitenland/israel-palestina/proces-dreigt-voor-echtgenote-van-benjamin-netanyahu~a43ae9a4/

https://www.demorgen.be/buitenland/-voldoende-bewijs-voor-machtsmisbruik-israelische-premier-maar-volgens-netanyahu-zelf-is-er-niets-aan-de-hand-b0c891c8/

Nethanyahu is Israël niet. Hij is in dienst van de staat Israël. Maar wie betaald hem nog meer en wie verteld hem wat te doen of wie adviseert hem? Hoe gebeurt dit?

Het is voor mij ook onduidelijk wat de Westerse bronnen waard zijn. in met MO is men corrupt. In het Westen is men corrupt en in Rusland en China en Azië, Afrika en Latijns Amerika is men corrupt. Misschien ook wel op de Noordpool en de Zuidpool. Ik betwijfel het alleen of er corruptie zal zijn op ruimtestations. Maar als er een mogelijkheid toe is, zal het er zijn......

René van Zalk op 26-04-2018 15:14

@ Mod, Heb een ander artikel gevonden waar ongeveer het zelfde in staat:

https://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-gebruikten-luchtaanval-op-syrie-om-nieuwe-onzichtbare-raket-te-testen~a4593523/

Artikel van 17 April 2018: Rusland beweerde de afgelopen dagen echter dat 71 van de in totaal 105 kruisraketten die zaterdag werden afgevuurd door de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk, werden neergehaald. Maar tot nu toe is hier helemaal geen bewijs voor geleverd. Geloofwaardig is de bewering ook niet. Want als de inzet van de razendsnelle kruisraketten de afgelopen 27 jaar iets heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat ze nauwelijks zijn te onderscheppen.

Ike op 26-04-2018 16:13

@René van Zalk op 26-04-2018 15:14

Ik ga geen waarheid claimen , maar als ik woordvoerder was bij de NATO zou ik kunnen claimen dat er 105 rakketten waren afgevuurd en dat alle doelen bereikt waren en de waarheid kunnen claimen. Wat in werkelijkheid zou kunnen zijn gebeurd, is het volgende;

105 rakketten zijn afgevuurd. De Russen zeggen dat er maar 103 zijn ontvangen. Dat zou kunnen betekenen dat 2 rakketten wel zijn afgevuurd, maar niet zijn opgestegen, omdat er iets mis is gegaan bij de onsteking.

Alle doelen zijn bereikt. Wat waren de doelen? volgens het Pentagon raakten

 • 76 rakketten “Barzah Research and Development Center”
 • 22 rakketten “Him Shinshar Chemical Weapons Storage Site”
 • 7 rakketten “Him Shinshar CW Bunker”

Ik denk dat de genoemde aantallen rakketten van het Pentagon zijn afgevuurd en dat er zijn geweest die deze drie doelen hebben geraakt.

Maar hoeveel het doel hebben geraakt en een explosieve lading tot ontploffing hebben gebracht blijft de vraag vanwege de Russische tegenclaims, die zeggen dat ze de meerderheid hebben neergehaald en dat hun elektronische oorlogsvoeringssystemen die van de NATO hebben uitgeschakeld en dat ze daarmee ook de rakketten mee uit de lucht hebben gehaald. Dit kan dus gebeurd zijn in de lanceerinrichting bij de NAVO, uit de lucht vlak na de lancering, ergens midden in de vlucht of vlak bij het doel en tenslotte kan de explosieve lading niet tot ontploffing zijn gebracht.

Ik denk dat het artikel van Voltaire het meest waarschijnlijk is;

http://www.voltairenet.org/article200905.html

De volgende artikelen komen van de Russische site met veel foto's en kaartjes;

https://southfront.org/trumps-smart-missiles-in-syria-summing-up-evidence-and-numbers-provided-by-russia/

https://southfront.org/russian-military-shows-wreckage-of-missiles-intercepted-in-syria-says-two-unexploded-delivered-to-moscow/

Claim van Lavrov dat de Russen de aanval hebben gecoördineerd met de Amerikanen waar ze wel en waar ze niet konden bombarderen;

https://news.sky.com/story/russia-we-told-us-where-in-syria-they-could-not-bomb-11338625

Ik acht het waarschijnlijk dat de Russen ook de genoemde doelen hebben laten ontruimen voor de aanval.

Het is alsof we naar een groot bloedig toneelstuk kijken.....

AEO op 26-04-2018 17:07

@Hubo,

Corruptie op de Zuidpool en de Noordpool is niet waarschijnlijk. Op de Zuidpool verblijven slechts een handjevol wetenschappers voor onderzoek. De Noordpool is volledig onbewoond, er is slechts zee. Vlak bij de Noordpool op Spitsbergen, de Noordelijkste nederzettingter wereld, zal ook geen corruptie voorkomen. Er wonen nog geen 3000 mensen en daar is geen criminaliteit. Het is er absurd mooi, en Longyearbyen, de grootste nederzetting is te voet te verkennen in slecht luttele uurtjes.

Positivo op 26-04-2018 17:08

Ik ben niet anti Israel, maar ze moeten gewoon de grens bij Syrie respecteren, en als zij met hun vliegtuigen de grens overgaan heeft Syrie en zijn bondgenoten het recht om zich tegen deze aanvallen te beschermen.

Blijf er weg, Israel heeft niets in Syrie te maken.

de Amerikanen, Engeland, Nederland, Fransen en S.A.. ook niet.

farid1 op 26-04-2018 17:09

jullie weten het zooooooo goed allemaal joden haten christenen hallo of je bent jood of christen

Lodewijk12 op 26-04-2018 19:03

vind het prachting hoe René van Zalk op 26-04-2018 15:14 zegt dat rusland geen bewijs heeft geleverd voor hun claim, terwijl in dit artikel er toch zeker een link wordt weer gegeven met bewijs, als het pentagon claimt "niets is neer geschoten" hoe komen de russen dan aan al die wrak stukken? inclusief onderdelen van de "Trubo fan engine" die makkelijk te identificeren is aangezien deze een unieke form heeft.raar hoor, daarnaast is op de fotos van het pentagon zelf overgins maar 7 treffers te zien op Barzah onderzoeks centrum in damascus. terwijl zij hier naar eigen zeggen 76 wapens op hebben afgevuurd. na terplekke onderzoek door het russiche leger (ook hier zijn fotos van vrij gegeven) laten zij overgins zien dat van die 7 treffers er eigenlijk maar 3 echte schade hebben gedaan. even een herhaling het pentagon claim dat er 76 wapens zijn afgevuurd dat is bij elkaar ruim 8000 kilogram aan miltaire graad hoog explosief, 0 foto's van het damascus Barzah ondzoeks centrum zien eruit alsof ze te maken hebben gehad met 8000kg aan explosieven.

Ernie van de Wal op 26-04-2018 19:11

Even een stomme vraag hoor. Als Israël 10 raketten met een nucleaire lading op Syrië afschiet. En de afweer weet er 7 te vernietigen. Wat blijft er dan van Syrië over?

Hubo op 26-04-2018 20:31

@Ike,@AEO

Ik ben niet begonnen over corruptie op de Zuid- en de Noordpool,maar als belangrijke grondstoffen binnen handbereik komen,gaan er natuurlijk andere dingen spelen,dan het mooie landschap.Antarctica zelf is volgens mij overigens min of meer geïnternationaliseerd voor wetenschappelijke doeleinden,maar we hebben in de recente geschiedenis al een oorlogje om de Falklands gehad.

Er zijn genoeg aanwijzingen,dat veel Israëlies er andere gedachten op na houden dan Netanyahu.Er zijn ook wel signalen dat binnen leger en geheime diensten ook niet iedereen even gelukkig is met Netanyahu.Kennelijk wordt ook geprobeerd druk op hem uit te oefenen met de beschuldigingen van corruptie.Of het er echt op gericht is hem af te zetten en of dat succes zal hebben,kan ik verder niet inschatten.Ik ben geneigd te denken van niet.

Dat neemt niet weg dat militaire acties meestal alleen in opdracht van de regering(sleider) worden uitgevoerd en niet zomaar op eigen houtje door het leger.Ik kan eigenlijk geen andere reden bedenken voor al die aanvallen door Israël dan een persoonlijke obsessie van Netanyahu met het in stand houden van de nationale oorlogspsychose en zijn rode lijn.

Wat er verder gaat gebeuren is niet duidelijk.Ik betwijfel of Rusland mee zal werken aan een repressaille aanval op Israël.Ik vermoed zelfs dat Rusland druk uitoefent op Iran om geen repressailles uit te voeren,als ze al uit zichzelf niet zo verstandig zouden zijn zich gedeisd te houden.

De russen lijken er sowieso vooralsnog weinig happig op om te participeren in ondersteunende acties als het niet de binnenlandse srtijd betreft.

Het lijkt me volstrekt legitiem als men Israëlische vliegtuigen binnen het syrische luchtruim uit de lucht probeert te schieten.Of raketten die vanuit die vliegtuigen worden afgeschoten.Problematisch wordt het natuurlijk zolang die vliegtuigen weliswaar dreigend aanwezig zijn,maar nog boven Israëlisch grondgebied.

Het is niet helemaal goed duidelijk wat er kan gebeuren,zolang Rusland geen groen licht geeft voor een actie.En het is de vraag of de russische opbouw in Syrië krachtig genoeg is een langdurige confrontatie aan te gaan.Misschien hebben zo nog wat geheime informatie achter de hand over Netaanyahu of zijn er mogelijkheden voor een digitale aanval,maar daar zijn ze in Israël ook al langer koplopers in.

Het zou gewoon maar eens afgelopenmoeten  zijn met die Israëlische aanvallen,maar ik zie eigenlijk niet in hoe.Die aanvallen zijn natuurlijk vooral contraproductief voor het bestrijden van de terroristen in Syrië,maar er zijn natuurlijk genoeg krachten in Israël,die het allang best vinden als Syrië blijvend uitgeput en verzwakt wordt en die de staat van oorlog zien als waarborg voor het voortbestaan de huidige staat Israël en de vigerende waarden en normen daarbinnen.Ik geloof Netanyahu niet als hij zegt dat hij vrede wil en die rare vredesplannen die voort zouden vloeien uit een Israëlisch (Saoedie) Arabisch monsterverbond evenmin.

Ik krijg soms wel eens het gevoel dat er aan beide kanten krachten aanwezig zijn,die aansturen op een groter conflict.Van arabische kant,omdat ze heimelijk wel Rusland en het westen ten onder zouden willen zien gaan en van Israëlische kant misschien als een soort ultieme revanche voor 2000 jaar antisemitisme.Maar dat is verregaand gespeculeer en meer iets voor een filmscenario,dan dat ik er aanwijzingen voor zie in de realiteit.Ik zie ook niet in,wat je daarmee zou kunnen bereiken anders dan als uiting van een soort onbewuste drang tot zelfvernietiging.Zelfdestructieve impulsen moeten overigens niet helemaal genegeerd worden.Je kunt je niet eeuwig blijven ingraven in een vijandige omgeving,zonder dat het zich uiteindelijk tegen je keert.Als dat niet door de druk van buiten af gebeurt,kan het wel eens van binnen uit komen.

Rom op 26-04-2018 21:28

Israel zal geen 2de holocaust aksepteren!!!!Am Israel chau.

pluto op 26-04-2018 21:42

De tijd nadert dat Israel schoonmaak gaat houden. Het zal best wel wat stof doen opwaaien !

Ike op 26-04-2018 21:53

@Ernie van de Wal op 26-04-2018 19:11

Niks en ook niks van het MO en waarschijnlijk niks van de planeet Aarde. MAD principe, maar leg het de Neo Con's eens uit.

mientje op 26-04-2018 23:42

@Farid1 17.09  Jezus heeft ons geleerd niet te haten, goed he?, dat je het maar weet!

Atina op 27-04-2018 00:05

Ja ik kan niet het hele stuk gaan vertalen dus gebruik aub google translate . https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Israel

Maar alles zegt mij dat er iets niet in de haak is. Wie is wiens vijand. Welke vruchten brengt wie voort. Amerika brengt zeker bezetting oorlog en geweld voort. Het is een soort vader van israel. Wie is wie en wat is het doel? 

9 Doordat hij God geloofde, heeft hij in het land gewoond dat God hem had beloofd. Maar het was nog niet van hem. Hij woonde er als vreemdeling, in tenten. Net als later Izaäk en Jakob, die dezelfde belofte hadden gekregen als Abraham.  10 Maar Abraham vertrouwde er op dat God hem zou brengen naar de stad met het sterke fundament, de stad die God Zelf heeft ontworpen en gebouwd.

Ze wisten dat ze als vreemdelingen op deze aarde woonden. 14 Mensen die zoiets zeggen, laten daarmee zien dat ze een vaderland zoeken. 15 Als ze daarmee het vaderland hadden bedoeld waar ze vandaan waren gekomen, hadden ze terug kunnen gaan. 16 Maar zij verlangden naar een beter vaderland, namelijk hun hemelse vaderland. Daarom schaamt God Zich er niet voor om Zich hun God te noemen. Want Hij heeft voor hen in de hemel een stad gebouwd.

Hebreen 11 . 

Wie regeert deze aardse wereld? 

U.G. Kempenaer op 27-04-2018 08:48

Het lijkt me verstandig voor Israël om Rusland te vriend te houden. Rusland wil Syrië in haar invloedsfeer houden, dat is helder. Ik vind dat ook redelijk en te billijken. Poetin heeft zich de afgelopen jaren getoond als een groots staatsman waar ik veel respect voor gekregen heb. Beheerst, intelligent, strategisch sterk en daadkrachtig. Hadden wij maar zo’n leider.

Rusland staat het overigens niemand toe om Israël aan te vallen, maar zal andere landen ook niet verhinderen zich te verdedigen, en zal ze desnoods helpen, tegen Israëlische agressie.

B. Roger op 27-04-2018 08:55

In verband met de efficientie van de raket aanval van de "geallieerden " kan ik de getuigenis aanhalen van een Vlaamse pater ( Daniel Maes) die in Syrie al ongeveer 7 jaar verblijft en ook prachtig de mentaliteit en de reacties van de bevolking weergeeft ( zie zijn "Oorlogsdagboek 1 en nu ook het tweede deel " . Volgens hem en de bevolking zijn zeker 70 raketten neergehaald met het 30 jaar oude Syrische afweer geleverd door de Russen. 2 raketten die onontploft neergekomen zijn heeft de bevolking aan de Russen gegeven. Syrie had al zijn militair belangrijk materiaal in veiligheid gebracht.De Russen zelf hebben volgens verklaringen hun  moderne en efficientere antiraketten systemen zelfs niet gebruikt. De doelen waren op voorhand afgesproken .

Volgens mij hebben de Vs, het UK en de Fransen op gebied van raketten wel een groot probleem . Rusland is bezig met het tot standbrengen van een Euraziatische handelsunie waar een andere munteenheid dan de dollar gaat gebruikt worden en zich uitstrekt tot de stille oceaan aan de andere kant. Iets wat wij als west europeanen moeten in het oog houden dat we die trein niet missen.

 

Robie op 27-04-2018 08:58

@René van Zalk

Zijn door Syrië neergehaald niet door Rusland.ook zijden ze dat een aantal zijn gevonden die waarschijnlijk een technische fout zijn neergestort en niet door de afweer geschut.

Als ze een F-16 uit de lucht plukken dan is een kruisraket een eitje voor ze.

Als Iran ergenszijn troepen plaatst is het alleen ee  zaak tussen die 2 landen,vs plaatst ook overal troepen en zélfs illegaal en dan is geen punt ???

Verder zullen de Russen zeker geen conflict tussen die 2 willen of dulden,dient namelijk geen enkel doel.

Zou allen maar voor meer onrust zorgen  in het Midden-Oosten en de Kaukasus en daar zitten ze al helemaal niet te wachten.

Voor de VS is het anders,zoudenze zelfs op prijs stellen

Kunnen ze Iran aanvallen nog meer troepen erheen en Syrië opdelen,en het is lekker ver van hun grenzen dus risico minimaal voor ellende op eigen grond.

En is weer dikke winst voor de wapen industrie die ze nu meer ruimte gegeven hebben voor verkopen aan het buitenland.

Zodra ze ergens lopen te stoken zie je meteen dat de wapen verkopen omhoog schieten,Saudi Arabië 600 miljard,Japan 90 miljard,en dat dit jaar al een al!!

En het is pas april,intussen willen ze meer verkopen in Europa.

Dus je ziet wie er het meeste voordeel van heeft,die 700 miljard aan defensie uitgaven moeten ze wel een grondslag geven in de vs,zal nog oplopen naar de 1 biljoen binnenkort.

Kfir! op 27-04-2018 09:42

“Waarlijk, jullie zijn nog eens mensen: met jullie zal de wijsheid vergaan”! (Bron: Bijbel).

AEO op 27-04-2018 10:32

@Hubo,

Spitsbergen heeft kolen en vroeger werden er in Longyearbyen in meerdere mijnen kolen gedolven. Iets ten Zuidwesten van Longyearbyen ligt Nybyen, waar nu nog steeds de barakken zijn, waar de mijnwerkers woonden. Tegenwoordig zijn dit hotels zoals the Miners Cabins en Gjestehuset102. Vlak bij het centrum van Longyearbyen staat nog het verdeelstation voor de kabelbanen waar de kolen uit de mijnen aankwamen en dan via een andere kabelbaan naar de haven werden getransporteerd. Er wonen in Longyearbyen omstreeks 2000 mensen.  Toerisme is er nu in opkomst. Een trip naar Spitsbergen is een heel bijzondere ervaring.

Wat Israël betreft, het is een van de kleinste landen ter wereld, iets groter dan de helft van Nederland. Het heeft geen strategische diepte en het wordt ernstig bedreigd door Iran en diens bondgenoten. Israel kan niet toestaan dat Iran daar een grote militaire aanwezigheid opbouwt. De Iraanse drone die werd neergehaald boven Israël had explosieven aan boord. Dit was de eerste keer dat Israël rechtstreeks door Iran werd aangevallen

Gerard op 27-04-2018 12:03

Vandaag weer  het koningshuis, dat volgens het Republikeins genoodschap 8 X (!!)  duurder is dan ons altijd voorgehouden wordt. Zie http://politiek.tpo.nl/2018/04/24/republikeins-genootschap-rekent-uit-koninklijk-huis-kost-veel-meer/En dan beschouwen de meeste Nederlanders zich als het voorbeeldige 'nuchtere' volkje... 

Comsol op 27-04-2018 12:06

Jammer voor Rusland en welke vijand van Israel dan ook, God is aan hun kant!

Comsol op 27-04-2018 12:08

Jammer voor welke vijand van Israel dan ook, God staat aan de kant van het herstelde Israel

Nieuw Begin op 27-04-2018 12:54

farid1 op 26-04-2018 17:09

Alles wat Joden en Christenen weten is gebaseerd op de Bijbel. Daar staat bijvoorbeeld te lezen: Er is geen andere God dan JHWH. Hij kent er geen. En Jezus Christus kan van Zichzelf zeggen: IK en de Vader zijn één. En in opdracht van Jezus Christus schreef Paulus dat als mensen zich niet bekeren de toorn Gods op hen blijft rusten. Dat is verschrikkelijk. Doe dus je voordeel met deze kennis!

willy . op 27-04-2018 13:53

Laat ons hopen dat dit er nooit komt,maar ik hier op deze site reeds beschreven dat alle vijanden van Israel aanwezig zijn in de regio, Rusland,Hezbolla'h en Iran en Turkije en Syrie, het is slechts een kwestie van tijd en gelegenheid ! Shalom

Positivo op 27-04-2018 15:04

Farid, ik ben geen van beiden, laat gewoon iedereen in zijn waarde, mits ze dat mij ook doen.

Dat schijnt heel moeilijk voor islam gelovigen te zijn.

Rode Wouw op 27-04-2018 16:06

Israel is een staat met een uitzonderlijke veiligheidssituatie. Dan kunnen er uitzonderlijke maatregelen nodig zijn voor de staat.

Alleen al de buitensporige hoeveelheid anti-Israel resoluties via de VN zegt al veel.

Dat er barbaarse vijanden zijn die de lichamen van gesneuvelde Israeli vasthouden is nog zo'n voorbeeld. Om te midden van zoveel barbarij overeind te blijven kan die staat soms niet om uitzonderlijke acties heen.

Ike op 27-04-2018 18:42

@Rode Wouw op 27-04-2018 16:06

Heeft natuurlijk alles te maken met het geloof en de traditionele vereiste dat het complete lichaam voor eeuwig begraven moet blijven totdat de messias weer komt en het lichaam of de botten weer hergebruikt kunnen worden. De vijanden zullen ook verwijzen naar dingen die zij willen en redelijk vinden.

Maar al dat soort dingen t.a.v. geloof zijn gevoelig. Ook met geloven die zeggen dat het geloof in de famillie zich voortzet via de kant van de moeder omdat zij de tradities overgeeft aan de kinderen. Daaruit volgen dan vereisten .t.a.v. een aanstaande vrouw. Heel veel geloven hebben dit en minder traditionele of conservatieve mensen vinden dit ook barbaars..... Sommige geloven waarderen daaruit alles in de te geven bruidschat. Mensen die het huwelijk zien als een traditie of zakelijke transactie en na het huwelijk ontevreden zijn, kunnen soms extreem slecht zijn t.o.v. de vrouw.

Ik zou heel lang door kunnen gaan over barbaarse tradities en barbaarse handelingen die gekoppeld zijn aan geloven of traditionele opvattingen, maar ik zou ook kunnen verwijzen naar de meest vooruitstrevende opvattingen binnen de desbetreffende geloven en zeggen dat het wel allemaal meevalt.

Een bekend gezegde is dat je geen vrede maakt met je vrienden, maar met je vijanden en dat je om het te bereiken zal moeten onderhandelen.

Maar hoe slecht is vrede en veiligheid eigenlijk voor de economie? Hoeveel banen gaan er verloren indien deze beveiligingsmaffia dreigt de banen te verliezen?

emile op 27-04-2018 23:00

Een gedwongen keuze voor Israel om Syrie onder Assad, zoals het was, te accepteren en dan zullen de Iraniers door Poetin gesommeerd worden om te vertrekken zodra het weer rustig is. Dat was de tijd voordat de VS met hun nobelprijswinnaar besloten om het Syrische volk te bevrijden door de opstandelingen te steunen.

Ik denk dat nu toch wel de meesten verlangen naar die oude tijd, omdat de acties op niet veel beters uitgelopen zijn.

Alle troepen weg uit Syrie, de Turkse, de Israelische (Golan), de Iranese, de Amerikaanse, de Franse en ook de Russische. En dan ben ik nog een paar landen vergeten vrees ik.

dimitri op 28-04-2018 00:26

Ik denk dat die oorlog in syrie en die hele troep er om heen,ook te maken heeft met dit....Een pijpleiding van Qatar naar Turkije via Syrië De regering van Qatar wil graag aardgas verkopen en via de Nabucco-pijpleiding aan Europa leveren. En de Europese regeringen willen graag het gas van Qatar afnemen, om zo minder afhankelijk te worden van Gazprom en Poetin. Daarom zou het prachtig zijn als er een pijpleiding van Qatar via Saoedi-Arabië, Jordanië en Syrië naar Turkije (een afstand van 2000 km.) zou worden aangelegd. De burgeroorlog in Syrië draait niet alleen om de aanleg van een gaspijpleiding die Qatar aansluit op de Nabucco-pijpleiding. Maar er zijn wel partijen, die er groot (financieel) belang bij hebben dat de burgeroorlog snel is afgelopen. Het steenrijke Qatar steunt de Syrische rebellen en levert wapens en hoopt op die manier de aanleg van een pijpleiding te bespoedigen. Europa wil niet dat een onvoorspelbare dictator als Assad de toevoer van goedkoop, niet-Russisch aardgas nog jarenlang kan blokkeren. Ook Europa is erbij gebaat als de pijpleiding er snel komt en goed bewaakt wordt.

Hubo op 28-04-2018 03:25

@ AEO

Als zo'n drone Israël binnenvliegt,mogen ze die natuurlijk best neerhalen.

Israël is een nucleaire macht,de enige in de regio vooralsnog en een technologisch hoog ontwikkeld land,Het beruchte Stuxnet zou mede in Israël ontwikkeld zijn.Economisch is het kwetsbaar,maar geniet brede steun.Het is welvarend,zeker in vergelijking met andere landen in de regio en internationale criminele netwerken draaien ook volop mee in de onderwereld.Het is echt niet zomaar een klein landje.

Ike op 28-04-2018 04:33

@emile op 27-04-2018 23:00

Het enige wat ik oneens met je ben is dat de Intelligence Services (Veiligheidsdiensten) van de NAVO en hun partners in mijn ogen de opstandelingen niet zozeer hebben gesteund, maar echt hebben gecreërd. Daarom was de Amerikaanse ambassadeur Robert Stephen Ford weggehaald, die een leerling was John Poindexter (van de cocaïne, contra's in Nicaragua, Iraanse gijzelaars afaire en oud klasgenoot van John McCain van Radio Hanoi tijdens de Vietnam oorlog terwijl Poindexter ook tussen 1961-64 een speciaal assistent was van de minister van defensie van de VS Robert S. McNamara die als hoofd verantwoordelijke word gezien voor het catastrofaale advies aan de presidenten t.a.v. de oorlog in Vietnam) en een belangrijke adviseur t.a.v. het SDI programma, dat jaren lang zorgde voor extreem hoge defensieuitgaven waar nauwelijks resultaten tegenover stonden en de heldhaftige invasie van het kleine eilandje Grenada alsmede adviezen voor het VS optreden in El Salvador.

Alles stinkt wat dat betreft naar IS (daarmee doelende op zowel Intelligence Services als Islamitische Staat)

https://nl.wikipedia.org/wiki/John_Poindexter

https://www.theguardian.com/world/2003/aug/07/usa.comment1

Artikel van de Guardian dat praat over John Negroponte dateert uit 2003.

Anneke op 28-04-2018 11:01

Leestip:  A. 150 Palestijnse Fabels - schrijver: Tom S. van Bemmelen - Uitgever: Aspekt   B. Ik zocht Allah en vond Jezus - schrijver: Nabeel Qureshi - Uitgever: Kok

Anneke op 28-04-2018 11:14

Lieve mensen, bid vóór het landgoed Israel!!! Het aardse landgoed van onze Abba!!! Dit landgoed in het Nabije-Oosten is een ware hel voor de wereld. Niet alleen voor de Arabische buurlanden, maar evenzo voor de verwende westerse wereldlanden. Bedoel natuurlijk de continenten Amerika en Europa. Deze twee zijn de betekenis/inhoud van G'ds Woord verloren.  Kan beter zeggen, de NWO-koorts werd halverwege de vorige eeuw hyperactief en de morele betekenissen/waarden werden politiek en maatschappelijk geheel verworpen.  Vrijheid, blijheid was de stelregel. "Mooi, prima...maar teveel vrijheid leid tot verval. Deze fase is nu alweer enige tijd hyperactief!!! Shabbath Shalom...

Anneke op 28-04-2018 11:27

@Farid1 - 26-04-'18 - 17:09-u:  Vergeet vooral niet, de Here Jezus is géén christen zoals men ons hier in het westen heeft wijsgemaakt. Maar G'ds Zoon, dus een man van Joodse komaf.  Uit de stam Judah, het 'huis' van koning David. Het christendom is al in de eerste eeuw fiks gewijzigd, het ging van het jodendom naar het toen nieuwe christendom. 

mientje op 29-04-2018 00:22

@Anneke 11.27  Dus God is een jood volgens jou

mientje op 30-04-2018 01:46

@ wij christenen hebben in ieder geval een hele God, met de O erbij

Ike op 01-05-2018 03:11

Lachen, hoe een Britse reporter in een interview voor schut word gezet;

https://ipfs.io/ipfs/QmZbNziKGDDjKhuaZro9EtWnxM1ExmnUGAdC7oKhyQXjDn

Anneke op 01-05-2018 18:45

@Mientje 29-04-'18 00:22-u: ga een leescursus volgen. Lees met volle aandacht! De Here Jezus stamt uit de stam Juda. Ga eveneens een geschiedsles volgen.  Succes...

mientje op 01-05-2018 19:27

@Anneke  maar Jezus had geen aardse vader, hij kwam rechtstreeks van boven uit de hemel

Anneke op 02-05-2018 13:07

Mientje...Yeshua is geboren uit de maagd Maria !!! Verder ga 'k niet met u in discussie, over wie er nu wel of géén gelijk heeft. Shalom!

mientje op 02-05-2018 16:58

@Anneke Lukas 3 daar staat inderdaad dat Maria uit de stam Judah kwam. Had u gewoon kunnen zeggen. En met mijn lezen is niets mis, maar uw schrijfkunst laat soms te wensen over. En men heeft ons in het westen helemaal niet wijs gemaakt dat Jezus een christen is maar de Christus, geboren en gestorven voor een ieder die in hem geloofd, dus niet alleen voor de joden.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl