HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Oud FBI-directeur Comey zegt dat Obama onderzoek naar Hillary opzettelijk frustreerde

James Comey: ‘Minister van Justitie droeg me op om mij aan te sluiten bij strategie van Clintons campagneteam’ – ‘Geen idee waarom Obama Hillary op voorhand leek vrij te spreken terwijl wij nog onderzoek naar haar deden’

James Comey. Afbeelding: (1).

Terwijl de media zich bijna uitsluitend focussen over diens uitspraken over de zittende president Trump, heeft oud FBI-directeur James Comey (foto) een ernstige beschuldiging geuit aan het adres van voormalig president Barack Obama en diens minister van Justitie Loretta Lynch. Volgens Comey heeft Obama het onderzoek naar het emailschandaal rond Hillary Clinton doelbewust ‘in gevaar gebracht’, en haar feitelijk van te voren vrijgesproken van misdaden waar de FBI op dat moment nog volop onderzoek naar deed.

 

‘President Obama droeg helaas bij aan dit probleem,’ schrijft Comey in zijn boek ‘A Higher Loyalty’, dat morgen verschijnt. ‘Hij bracht de geloofwaardigheid van het ministerie van Justitie in gevaar toen hij op 11 oktober 2015 in het ’60 Minutes’ interview zei dat het emailgebruik van Clinton ‘een fout’ was die de nationale veiligheid niet in gevaar had gebracht. Daarna zei hij op 10 april 2016 op Fox News dat Clinton misschien onvoorzichtig was geweest, maar niets had gedaan om de nationale veiligheid opzettelijk te beschadigen, waarmee hij suggereerde dat in de regering teveel gewicht aan de zaak werd gegeven.’

‘Geen idee waarom Obama Hillary op voorhand leek vrij te spreken’

‘President Obama is een erg slimme man die de wet heel goed begrijpt. Tot op heden weet ik niet waarom hij openlijk over de zaak sprak en haar leek vrij te spreken nog voordat er een conclusie was getrokken (door de FBI). Als de president hier al een besluit over had gemaakt, zou een buitenstaander redelijkerwijs kunnen afvragen hoe het ministerie van Justitie ook maar iets anders kon doen dan hem te volgen.’

Wat Comey ‘vergeten’ heeft in zijn boek te vermelden is dat hij zelf Clintons vrijspraak al in concept op papier had staan, nog voordat de FBI haar had ondervraagd. Hij ontkent verder dat er ‘lekken’ zijn geweest, en dat Obama op dat moment niet meer wist dan in de media bekend was gemaakt (terwijl volgens diverse getuigen en klokkenluiders is gebleken dat de toenmalige president wel degelijk van alles op de hoogte werd gehouden).

Minister Justitie: ‘Noem onderzoek naar Hillary geen onderzoek meer’

Comey schrijft tevens dat minister van Justitie Lynch hem in september 2015 verzocht om het onderzoek naar het emailschandaal voortaan een ‘zaak’ te noemen. ‘Ik bedacht me op dat moment dat dit gebruik van bepaalde woorden erg overeenkwam met het gevecht van de Clinton campagne tegen de New York Times in juli. Sindsdien zette het Clinton team steeds een serie eufemistische termen in om het gebruik van het woord ‘onderzoek’ te vermijden.’

‘De minister van Justitie leek me op te dragen om mij aan te sluiten bij de strategie van Clintons campagne. Haar ‘doe dit nou maar’ antwoord op mijn vraag gaf aan dat ze geen legale of procedurele rechtvaardiging voor haar verzoek had.’ Ook anderen die bij de vergadering aanwezig waren, inclusief één van de topambtenaren van het ministerie, vonden het een vreemd verzoek van de minister.

‘Toen we er achteraf over praatten zagen FBI aanwezigen haar verzoek als openlijk politiek gemotiveerd, net als minstens één van Lynch topleiders, Georg Toscas, de toenmalige nummer 3 van de Nationale Veiligheid Divisie van het ministerie. Toen we vertrokken lachte hij naar ons, en zei sarcastisch dat wij nu eenmaal het ‘Federal Bureau of Matters’ (Federale Bureau van ‘Zaken’) waren.

Besluiten beïnvloed door verwachting dat Hillary president zou worden

Afgelopen zaterdag noemde president Trump Comey een ‘slijmbal en een leugenaar’, en ‘de slechtste FBI directeur in de geschiedenis’, die met zijn boek wraak probeert te nemen op het feit dat hij oneervol werd ontslagen. Trump had vooral geen goed woord over voor Comeys bekentenis dat hij in het onderzoek naar Hillary bepaalde besluiten had genomen die beïnvloed waren door zijn aanname dat zij de verkiezingen zou winnen, en zij dus zijn baas zou worden. Volgens Trump was Comey dus gewoon bang voor zijn baan als hij Hillary had aangepakt voor (een van haar vele) misdaden.

Dat was ook de reden dat Comey de heropening van het FBI onderzoek naar Clinton naar de pers lekte, omdat hij –nu dus ook volgens zijn eigen woorden- bang was dat haar critici de legitimiteit van haar presidentschap in twijfel zouden kunnen trekken als ze eenmaal de verkiezingen had gewonnen.

Waarom wilde Comey de Democratische email servers niet onderzoeken?

Trump wees tevens terecht op het feit dat Comey geen verklaring geeft voor een aantal zeer dubieuze besluiten van de FBI, zoals het niet optreden tegen de weigering van de Democratische Partij om de email servers te onderzoeken nadat WikiLeaks vele tienduizenden gehackte emails had gepubliceerd. Daarnaast was er een duidelijk geval van indirecte omkoping toen de vrouw van FBI-vicedirecteur Andrew McCabe een donatie van $ 700.000,- voor haar campagne kreeg van een bondgenoot van de Clintons.

‘In Comeys slecht beoordeelde boek worden grote vragen niet beantwoord, zoals hoe hij geheime informatie lekte (= gevangenisstraf), waarom hij tegen het Congres loog (= gevangenisstraf), waarom de Democratische partij de servers niet aan de FBI gaf (waarom nam de FBI die niet in beslag), waarom de fake memo’s, McCabe’s $ 700.000,- en meer?’ twitterde de president gisteren.

FBI, Obama en ministerie Justitie verleenden illegale steun aan Hillary Clinton

Natuurlijk probeert Comey zichzelf met zijn boek nu vrij te pleiten, en heeft hij in zijn eigen ogen niets verkeerd gedaan. Desondanks blijkt uit de zaken die hij wèl toegeeft dat zowel Obama als het ministerie van Justitie en de top van de FBI op illegale wijze een presidentskandidaat hebben geholpen, en uit tal van eerder onthullingen is gebleken dat ze de andere kandidaat, Donald Trump, opzettelijk frustreerden en met verdachtmakingen –en vaak ook keiharde leugens- belasterden, en dat overigens nog steeds doen.

Maar leest u in de media ook maar iets negatiefs over Barack Obama, hun jarenlange afgod die niets verkeerd kon doen, ook al was hij volgens de meeste statistieken de slechtste naoorlogse president uit de Amerikaanse geschiedenis?

 

Xander

(1) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

willy . op 16-04-2018 13:43

het is duidelijk dat de voormalige FBI baas een gefrusteert ventje is die iets zoekt wat er niet is. En van Obama weten we dat hij nooit iets heeft gedaan, als eerst zwarte president deed hij niets voor de zwarten in zijn land . Het is duidelijk dat de voormalige FBI baas alleen maar Trump wil beschadigen  ! Shalom

Tom Hendrix op 16-04-2018 15:47

De laatste zin, van het artikel, zegt meer dan genoeg.

P. Puk op 16-04-2018 16:12

Het is allemaal tuig van de richel.

Bambi op 16-04-2018 17:09

Ongelooflijk toch,wat een  ramp

rescue op 16-04-2018 19:27

De grootste ellende voor Trump is zijn eigen partij. Men zou als één blok achter hem moeten gaan staan en het verbieden om een heksenjacht te organiseren voor zaken die voor zijn verkiezing nooit tot vervolging zouden hebben geleid. Nu kan het zijn dat vele kiezers straks de republikeinen de rug toekeren voor hun judasgedrag en dat straks zowel congres en senaat weer een democratische meederheid hebben. Trump out, voor hemzelf wellicht een verlossing, voor Babylon, de moeder der hoeren einde verhaal.

enk op 16-04-2018 21:23

Ik vraag me af of Trump de HRC en Huma pedovore tape gaat lekken voor, tijdens of na de aaanval op Iran. Nu dat de valse vlag en de daarop volgende aanval op Syrië niet het gewenste resultaat gaf, mensen weten dat het stinkt, zijn achterban is sowieso tegen deze oorlog, komt het onderonsje tussen Lorreta Linch en Bill Clinton in het nieuws. Een politieke moord op een hoge rechter. Een stoeltje dat vrij komt en aan LL is toegezegd als ze maar niet moeilijk gaat doen tegen HRC. 

https://www.sgtreport.com/2018/04/pedovore-the-horror-is-systemic-global/

van buiten op 16-04-2018 21:31

Op wat voor wijze dan ook mensen, ze krijgen het niet voor elkaar om wat dan ook uit te lokken om de beschaving in de ellende te storten heden dagen. Ik geniet elke dag, mijn gevoel zegt dat er de komende weken heel wat toppers op zullen stappen, trouwens dat is al enkele weken al aan de gang zeker als je het wereld nieuws goed volgt.

Cefas op 16-04-2018 22:05

Wat een smerig, hypocriet, zooitje van die zogenaamde democraten in het verleden en ze gaan maar door met het demoniseren van Trump. Dat getuigt van hun morele en etische bankroet. Met een schijn van humanisme, in werkelijkheid diepe duisternis met als vader de tegenstander van de God van Israel.

Tom Hendrix op 17-04-2018 07:54

@Cefas: 22.05. uur, op 16/4.

Amen! Zo is het Cefas.

Ike op 17-04-2018 13:27
@Cefas op 16-04-2018 22:05
Wie zegt dat alleen de democraten hier achter zitten? De Neo Conservatieve republiekeinen hebben 'Truman' in de vorm van 'hun' vice president er door gedrukt. Als Trump moet aftreden krijg je een president, die anders nooit was verkozen en veel extremer is dan Trump...... Ik ben nog steeds van mening dat de Neo Con fascisten in het ambtenarenapparaat er achter zitten.
Penny Lane op 17-04-2018 13:28

Ik wil deze drie video`s (nogmaals) aanraden, ze zijn erg goed en maken veel duidelijk.

The Inconvenient Truth About the Democratic Party..Luister naar Carol Swain..

Did you know that the Democratic Party defended slavery, started the Civil War, founded the KKK, and fought against every major civil rights act in U.S. history? Watch as Carol Swain, professor of political science at Vanderbilt University, shares the inconvenient history of the Democratic Party.

https://youtu.be/g_a7dQXilCo

 

Watch "Hillary's America: The Secret History Of The Democratic Party" (reclames weg klikken !)

http://streamcloud.eu/hnmlwlrb2fpi/Hillarys_America_The_Secret_History_Of_The_Democratic_Party_eng.mov.html

 

Ben Carson Destroys Hillary Clinton And Drops Video She Can’t Explain.(Saul Alinsky)

https://youtu.be/4xwq61BqTo8

 

Penny Lane: Houd uw eerste nicknaam aan Saandeknikker. Mod.

Wim op 17-04-2018 16:50

Geef algemeen overzicht en opmerking: President Trump zal nog mogelijk in moeilijke situaties terecht kunnen komen, i.vm. met zijn bekende advocaat onlangs al zijn privè documenten en computers in beslag zijn genomen, en mogelijk zaken wel eens op deze wijze zaken aan licht komen, de President Trump mogelijk nog in heel moeilijk parket zou kunnen brengen, zeker niet uitsluit. Tegelijk komt ook nog de belangrijke afspraken met, Noord Korea en Kim Jong staat in zwakke positie op financieel vlak en buit zijn eigen burgers in buitenland uit, als slavenarbeiders, die geen vergoedingen ontvangen en direct naar de partij dient te betalen van Kim Jong. Wegens hij dringende nood heeft aan buitenlandse valuta, Dollars, om zijn raketten programma en en ook voor zichzelf en andere dringend onkosten nodig heeft. Deze monderne slaven, dienen extra na hun gewerkte dagelijkse opdrachten extra of dubbel te werken, om hun eigen en gezin de algemeen levensonderhoud en onkosten te kunnen blijven betalen, en dit slavenwerk gebeurt ook in Polen, waarvan Europa op de hoogte kwam, en hier vragen over stelden, maar geen verder onderzoek heeft laten uitvoeren. Dit gebeurt inderdaad ook onder de ogen van Europa, totaal geen verder onderzoek laat uitvoeren. Nadien ook nog de handelsoorlog nog strijd kan losbarsten, met mogelijk ernstige gevolgen, en China zich er degen van bewust is, en Trump maak zich hierover niet druk, omdat hij meer te winnen heeft, dan te verliezen, is zijn uitgangspunt. China is met degelijke economische druk niet gedient is, om op deze onverwachte druk tot overeekomst gedwongen te worden, niet op deze wijze zal werken. Onderussen heb ik ook nog extra onvoorstelbare situatie, waarin nu Duitsland is terecht gekomen, met ander bevolkingsgroep, volledig eigen macht uitoefen en geen gezag meer plaatsvind, om de wetten en rechten van burgers te kunnen blijven handhaven, volledig niet meer van toepassing zijn. Zover zijn is het al gekomen in Europa. Dit zijn dan humane cultuureel vluchtelingen beleid, hier mooi vb. van is, en wel degelijk verder uit de hand aan lopen is. Dit ziet er wel degelijk niet goed uit in de toekomst, indien zij in bepaalde gebieden in de meerderheid komen, zich wel degelijk verder zal verspreiden, en dit nog maar en begin zou zijn, zeker niet uitsluit en mogelijk zich wel degelijk zou kunnen uitbteiden, niet uitsluit. Dit is ook mooi vb. hoe het wel degelijkverder uit de hand aan lopen is, met de vluchtelingen. Wens dit als voorbode op te merken, in hoevere zich dit verder kan ontwikkelen, voor deze bepaalde moslimgroep vluchtelingen, zic niet gaan aanpassen in het land waar deze zijn, al heel duidelijk merkbaar zijn. Het is ook vb. kan zijn, om huntotaal niet aan te passen en hun macht en eigen levenswijze zoals in het midden oosten ook volledig in het vreemd land, hun eigen wetten willen opleggen aan hun eigen gemeenschappen willen, zoals zij ook in middenn oosten uitvoeren en leven. Dit zijn zeker geen gunstige vb. zijn en voeg tegelijk de gekende website hier nogmaals aan toe, vooral het laatste nieuwsbericht en ook de voorgaande nieuwsberichten, hoe in bepaalde landen, het er werkelijkheid aan toe gaat, ook bij gerechtsprocedure het slachtoffer ongelijk zelfs krijgt, en duidelijk hieruit kunt opmaken, in welke absurde wereld in zijn terechtgekomen en hoe absurdhet er werkelijk aan toe gaat, ook maar eens dient te lezen, in welke gekke wereld wij zijn terecht gekomen, en dit nog maar voorbode is, van wat nog verder uit de hand zal lopen. Reden is het onderdanig beleid dat gevoerd wordt door de beleidsmakers, waarvan Bondkanselier Angela Merkel wel medeverantwoordelijk is, en Sorros de hoofrol hierin speeld, wel duidelijkgeworden is, Zie website en recent nieuws arikel hierover, aan toe voeg. Hij is inderdaad voorstandervan multiculturele samen te leven, gewoon niet mogelijk is, ook meermaals bewezen is in de geschiedenis, met heel vele geweldadige grote gevolgen conflicten, die mij wel voor deel bekend zijn.

Voeg nog interessante website aan zal toevoegen, i.v.m. Sorros zij visie en plannen en hoe hij het wil zien en steunt zelfs en hoe dit verder in de hand verder aan lopen is. Moslims extremisten en totaal andere bedoelingen hebben, en de wetten en plichten volledig of zoveel mogelijk te negeren, is mij al langer duidelijk en ook volledig toegelaten wordt en hierdoor ook tot situaties komt, die men zelf verder gecreëerd heeft. De beleisdverantwoordelijke en gezagdragers en verantwoordelijke totaal zelf de toekomst van gezag en plichten zelf volledig ondermijnd, mij nu wel heel duidelijk geworden is. Dit zal in de toekomst verder misbruikt worden en de bepaalde extreme moslim vluchtelingen ook verder zal uitbuiten en ook verder uit de hand zal lopen, indien men geen orde en wetten en plichten en rechten wel degelijk in balans dienen te blijven. Zo niet, zal het steeds verder uit de hand lopen, ook vanzelfsprekend zal worden, zie website en verschillende laatste nieuwsberichten, nog duidelijker beeld weergeeft. Duitsland : Crackdown over de families uit Midden - Oosten. 

"De staat moet de clanstructuren vernietigen"

Door Soeden Kern van 17 april 2018  Website - www.gatestoneinstitute.org/1277/germany-crime-familie

Heb ondertussen nog interessant verklaring van Islam deskundige, die van moslim wereld zelf komt en boek heeft geschreven, waar hij nu hoge tol voor betaald heeft, op vrije meningsuiting en goed artikel en ook wijst op de realiteit en eigen ervaringen en de moslimwereld, wel degelijk beter weet te omschrijven dan wie ook.

http://politiek.tpo.nl/2018/04/17/islamcriticus-hamed-abdel-samad-strijdt-voor-de-vrijheid.

Website over Sorres zijn bedoelingen.  https://www.frontpagemag.com/fpm/260665/soros-national-borders-are-enemy-matthew-vadum

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl