Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

NAVO tegen NAVO: Franse troepen in Syrië om Turkse invasie te stoppen

Amerikaanse en Franse mariniers blokkeren Turkse opmars naar Manbij – Voorbereidingen om alle Amerikaanse bases van Turkije naar Saudi Arabië te verplaatsen – Versneld Russische afweerraketten voor de Turken – Erdogan en Netanyahu beschuldigen elkaar over en weer van ‘onmenselijke wreedheden’

Terwijl Erdogan (L) in Afrin de uitbreiding van de Turkse invasie aankondigde, kwamen Franse mariniers (R) in Manbij aan om deze te stoppen. (Afbeelding: (1)).

Zoals we al vaker hebben geschreven is Turkije alleen nog op papier lidstaat van de NAVO. In realiteit is dictator Recep Tayyip Erdogan een nauwelijks meer verhulde vijand van het Westen, en daarnaast ook van Israël. De Amerikanen zijn op dit moment bezig met voorbereidingen om hun bases in Turkije, inclusief Incirlik, waar kernwapens zijn opgeslagen, te verplaatsen naar Saudi Arabië. Nadat president Macron het al aankondigde, zijn Franse troepen op twee Amerikaanse bases in het noorden van Syrië gearriveerd. Zij zijn daar om de Turkse invasie een halt toe te roepen.

 

Franse en Amerikaanse mariniers blokkeren Turkse opmars

Op 3 april had president Donald Trump nog gezegd dat hij ‘heel snel een besluit zal maken’ om de Amerikaanse troepen uit Syrië weg te halen. Op dat moment waren Amerikaanse mariniers juist onderweg naar Manbij, om daar de reeds aanwezige troepen te versterken tegen een eventuele verdere Turkse opmars in Syrië. De mariniers namen posities in langs de Sajur rivier, een aftakking van de Eufraat. Daarmee werd de rechtstreekse route van het door het Turkse leger veroverde Afrin naar Manbij geblokkeerd.

Afgelopen zondag en maandag kwamen daar voor het eerst in de burgeroorlog Franse eenheden bij. Franse mariniers voegden zich in Manbij bij hun Amerikaanse collega’s, en Franse gevechtsvliegtuigen en –helikopters landden op de Amerikaanse bases in Remelin. Maandag, op de dag dat Erdogan zijn soldaten in Afrin feliciteerde met hun overwinning op de door de Amerikanen gesteunde Koerdische YPG milities, kwamen de Fransen in Manbij aan. Geen moment te vroeg, want Erdogan gaf in zijn toespraak in Afrin aan dat het Turkse offensief tegen de Koerden in het noorden van zowel Syrië als Irak zal worden uitgebreid.

De Turken zien zich in Syrië tegenover de Amerikanen en Fransen gesteld, en in Irak tegenover de Iraakse 5e divisie, die op aandringen van Washington allerijl naar de noordelijke grenzen met Syrië werd gestuurd. Om de feitelijke breuk met de NAVO nog eens te onderstrepen, kondigde de Russische president Vladimir Putin vandaag aan dat de levering van geavanceerde S-400 luchtafweerraketten aan Turkije zal worden versneld (3).

Erdogan woest op Macron

Erdogan uitte eind maart al zijn woede over Macron, nadat die een delegatie van de Koerdische YPG en het Syrische SDF had geprezen voor hun strijd tegen ISIS. Erdogan noemde Macron een ‘bedrieger’ die ‘een Franse militaire invasie van Syrië’ uitvoert. Op Macrons voorstel om te bemiddelen tussen de Turken en de Koerden reageerde Erdogan dat de Franse president zich niet moet bemoeien met de Turkse militaire operaties. Daarop reageerde Macron met het sturen van Franse troepen naar Manbij. (1)

Ook confrontatie met Israël

Erdogan blijft tegelijkertijd ook de confrontatie zoeken met Israël. Nadat Hamas afgelopen zondag ongeveer 17.000 Palestijnen op de Gazastrook dwong tot een provocatieve mars op de Israëlische grens, en deze burgers vervolgens als schild gebruikte om Israël onder vuur te nemen, kon het Israëlische leger weinig anders dan het vuur beantwoorden. Daarbij vielen 16 Palestijnse doden en honderden gewonden. Erdogan noemde Israël vervolgens een ‘terroristenstaat en bezetter’, met een ‘onmenselijk wreed’ leger.

Daarop reageerde de Israëlische premier Netanyahu: ‘Het meest morele leger ter wereld laat zich niet de les lezen over moraliteit door iemand die al jaren nietsontziende bombardementen op (Koerdische) burgers uitvoert.’ Volgens Erdogan zijn sinds de start van de sarcastisch ‘Operatie Olijftak’ genoemde anti-Koerdische invasie al 3844 ‘terroristen geneutraliseerd’. In de ogen van de Turken is iedere Koerd, hoe oud of jong ook, een ‘terrorist’, waarmee de wrede Turkse acties, die ronduit oorlogsmisdaden kunnen worden genoemd, worden gerechtvaardigd.

Nieuwe grote oorlog in de maak?

Opgeteld bij de recente (veronderstelde) Israëlische F-35’s die (als laatste waarschuwing?) het luchtruim van Iran binnendrongen, het met Amerikaanse wapens platbombarderen van Jemen door Saudi Arabië –met inmiddels een half miljoen doden als gevolg-, enkel om de door Iran gesteunde Houthi rebellen te stoppen, en de Houthi’s die daarop reageerden met een raketaanval op een Saudische olietanker (4), lijken alle ingrediënten aanwezig voor een nieuwe grote Midden Oosten oorlog, één waarbij supermachten Amerika en Rusland rechtstreeks betrokken zullen zijn.


Xander

(1) DEBKA
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA
(4) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
Ike op 08-04-2018 13:22

@Anna op 07-04-2018 11:06

U bent vrij selectief met wat U zegt. U zegt dat Israël Syrische strijders oplapt. U zou moeten weten dat de Druzen op en bij de Golanhoogte stelselmatig porblem krijgen met de regering, omdat de regering bniet wil dat zij daar de meerderheid zijn. De Druzen zijn woest omdat Israël de Intelligence Services strijders oftewel de terroristen oplapt die aan de andere kant van de grens hun Druzische familie afslachten. De regering treed hard op tegen de Druzen die hier tegen vechten of demonstreren. Ja Anna, wat in Syrië gebeurd nu is hetzelfde als wat in WWII gebeurde tegen de Joden (die vooral links waren) en anderen gebeurde, alleen bevind Israël zich nu in het kamp van de daders met de VS, De EU, de NATO en de Soenitische regeringen.

Erdogan's mafia lapt ook Syrische strijders op in Turkije en aan zijn grens. Niet vermelden dat dit de terroristen zijn van alle strijdgroepen die Assad bestrijden, zou ook niet correct zijn. Naast het 'oplappen' van deze 'strijders' worden ze bewapend, bevoorraad en gesteund door speciale eenheden van deze landen en zijn ze ook getraint door deze landen. (Naast dat andere landen hen getraint hebben).

Keer op keer word het nieuws vervalst en beschuldigen ze Assad's troepen ervan dat zij gifaanvallen uitvoeren op de laatste strijders tegen hen, terwijl het extreem stom zou zijn als Assad's troepen dit deden. Dit vals nieuws is enkel om een verdere NATO actie te verantwoorden. Ik zie Trump niet als een heilige, maar ik denk dat hij wel degelijk probeert de troepen terug te trekken. Daarom word hij ook uit alle macht tegengewerkt. De (staats) Intelligence Services die de terroristen op de grond aansturen proberen ook de politici te controleren.

Ik vind het zeer vreemd dat iemand die zegt de geschiedenis van het Joodse volk en Israël goed te kennen en waarvan ik veronderstel dat ze ook de geschiedenis kent van de genocides tijdens de WWII, niet een volledig beeld geeft van de genocide in Syrië.
Onze regering (Nederland) behoort helaas ook tot de daders deze keer.
Mensen die Israël 1000% steunen, zouden zich moeten beseffen dat de strijd extreem dom is die door Nethanyahu gesteund word. Als er een regimesverandering zou plaatsvinden in Syrië en het vrijhandelsgebied ook zou gaan gelden in Israël met vrij verkeer van mensen, zouden alle gelovigen die dat willen kunnen liegen dat ze Joods zijn en zich kunnen vestigen in Israël vanuit hun EU status en houd Israël op als land voor de Joden. De Israëlische regering zou dan mensen met extreem grote schepen het land uit moeten gaan zetten, omdat zelfs hun vaste lands grensovergangen dat niet aan zouden kunnen.
Ik ben niet voor een situatie waarin elk land hoge invoerrechten heft etc., maar de uitbreiding van de EU en alle andere verdragen betreffende de landen rond de Middenlandse Zee en TTIP, TISA, CETA en verdieping daarvan is extreem onwesselijk. Hetzelfde geld voor de NATO.
We leven in verschillende dictaturen met verschillende regeringen, die doen wat ze willen. We leven niet in een democratie. Dat is al eeuwen en millennia zo.
Anna op 08-04-2018 15:38

Ike 13.22 uur 

ik weet niet waar u uw informatie vandaan haalt maar Mijn informatie is geheel anders. Ik ben vaak bij de Druzen geweest heb met hen gesproken en kort geleden was het daar zeer heftig. Toen heeft Assad een aanval gepleegd op een Druzendorp in Syrië wetende dat veel familie leden uit dat dorp in Israël wonen. De Druzen uit Israël wilden erheen om hun broeders te helpen, maar dit zou hUn dood geweest zijn. Door vele gesprekken met het leger ( en niet hard optreden!  ) hebben de Druzen er vanaf gezien en zijn ze niet gegaan wetende dat wanneer ze eenmaal in Syrië zouden zijn ze nooit meer terug zouden  kunnen komen. Het was van Syrië een (speldenprik )  falsch  flag aanval om Israël mee de oorlog daar in te sleuren..... 

Druzen zijn loyaal aan de Israëlische overheid: trouwens aan alle landen en overheden van de diverse landen waarin  ze wonen. Dit is een politiek verstandige keuze van deze becvolkings groep........ Vele Druzen gaan momenteel vrijwillig in het Israëlisch leger, en hebben het daar goed zo ze zeggen......

Er zijn slechts vier welvarende  Druzen  Dorpen op de Golan waar uitsluitend Druzen wonen en zij zijn volwaardige inwoners van Israël met de aantekening in hun paspoort dat ze inwoner van de Golan zijn..... hierdoor kunnen ze in rustiger tijden als er geen oorlog is gewoon hun Familie in Syrië bezoeken..... en verhandelen ze zelfs daar hun landbouw producten...... 

Dat Druzen moeite hebben met de verzorging van Syrische inwoners, is begrijpelijk. Soms liggen dader en slachtoffer op een kamer......maar dit is een keuze van de Israëlische overheid. Maar het wordt ook meer en meer door “ gewone Syrische”  burgers gewaardeerd.... ( alhoewel er veel angst is voor Israel ) En zeker ook door de Druzen hun familieleden die ook vaak aankloppen om hulp..... Pas nog een zwangere vrouw die in haar eentje naar Israël,..kwam en geholpen is. 

Wie pretendeerd mometeel een  goed beeld ....... van Syrië te hebben.... ?????? ....... Ik niet........! !!!! En het is geen vanzelfsprekendheid dat kennis van Israël,  impliceert ook kennis van Syrië te hebben.....  Wat momenteel in Syrië gebeurt is vreselijk, en wie daar, welke oorlogsmisdaden pleegt.......... is nog volkomen onduidelijk.... want welke objectieve journalist  gaat er heen, en wie is objectief....en Syrië is geen Israël..... de situatie is daar met inmenging van de vele andere volken volslagen chaotische en geheel anders....  Een ding is mij wel duidelijk dat, als daar de boel ontploft en ze ( de vechtende kliek in Syrië ) gaan Israël erbij betrekken dan zijn de rapen pas echt gaar...... Shalom Anna 

Ike op 08-04-2018 18:52

@Anna op 08-04-2018 15:38

De Israelische veiligheidsdienst is één van de verspreiders van vals nieuws. Er hebben in een landelijk dagblad foto's gestaan van Israelische commando's die terugkwamen van een missie in Syrië en dat werd gezien als landverraad. De VS hebben een centrale gebombardeerd die stroom leverde aan in een ingesloten stad waardoor de situatie voor de burgers verergerde.

Alle regeringen of veiligheidsdiensten hebben maar één doel in Syrië en dat is de olie en gasbronnen en gebied afbakenen om pijplijnen neer te kunnen leggen. Behalve de regeringskliek van Erdogan die nog wat meer industriële goederen rooft en de Saudi's die kleine kindreen roven en de captagon drugs die er geleverd word om zoveel mogelijk terreur te veroorzaken. Er zijn zat niet overheidsbronnen te lezen over Syrië en Israël en zelfs honderd jaar of duizend jaar na deze oorlog kan er over gediscusseert worden dat de ene of de andere kijk juist was.

De strijd in Syrië is nog niet over omdat het Westen een val van de USD en Euro niet kan veroorloven. Men is doodsbang voor een economische ramp als deze valuta in elkaar klappen. Maar het is de eigen schuld als het gebeurd.

De drugs is overigens een vast patroon. Kijk maar naar een artikel op Zerohedge waarin opvallende statistieken worden weergegeven over de hectares die in gebruik zijn genomen voor de produktie van opiumin Afghanistan. Dit zegt nog niks over de produktie per hectare die waarschijnlijk door betere landbouwtechnieken van de NGO's ook meer opleveren en de exporthoeveelheid naar de Westerse landen of de prijs op de wereldmarkt. Drugs worden gebruikt om geheime opperaties en terreuracties te financiëren, los van de terreur die drugs zelf veroorzaakt.

Maar voor mij druipt het er vanaf. Ik word alleen maar in mijn gelijk bevestigd door de bedreigingen die ik vanuit het Nederlandse veiligheidsapparaat ontvang en bevestigd door de aanslagen op mijn leven....

Ike op 08-04-2018 19:17

Herstel; het artikel over de Afghaanse opiumproduktie was op globalresearch.ca en zegt heel veel over de booming produktie;

https://www.globalresearch.ca/the-spoils-of-war-afghanistan-s-multibillion-dollar-heroin-trade/91

Het is beangstigend omdat het heel duidelijk weergeeft dat de Intelligence Services het voor het zeggen hebben en dat zij het beleid bepalen en zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de verslavingsproblemen die de VS verlammen. Bedenk maar goed dat ex-soldaten nl. ook naar pillen grijpen en dat een alternatief voor zware pillenverslavingen opiaten zijn. Daarnaast zijn de opiaten populair onder de jeugd en vaak de meer liberale of linkse jeugd, die hiermee met hun domme kop de invasies van de fascistische Neo Conservatieven finaciëren, zoals zij dit ook al deden in Nicaragua en El Salvador met dhet geld van cocai'ne en in Vietnam met het geld van opium en heroïne.

Ik heb in Azië ooit gesproken met een zuster van een wapen en drugshandelaar die op mijn kamer lag, toen ik er lag met een breuk. Ik heb er ook veel boeken over gelezen en gesproken met vrienden die uit het gebied kwamen dat onder controle stond van de KMT (Taiwan) buiten Taiwan. Deze strijders leefden van de drugshandel en andere smokkel terwijl ze met de wapens eem buffer vormden tegen het communistische China. Terwijl de regering en het regeringsleger van dit land bergvolken met artillerie en bombardementen bestookten op het moment dat de opiumsmokkel weer op gang ging komen, zodat er geen getuigen waren van de handel door generaals en etnische strijdgroepen die tegen een andere regering vochten. Hoofschuldige op de achtergrond waar ook boeken en films over gemaakt zijn was de CIA. Tot op de dag van vandaag zijn de veiligheidsdiensten zelf verantwoordelijk voor de drugssmokkel en finaciëren zij er terreur mee die niet door parlementen, senaten of Congress goedgekeurd worden. Democratie? Leuke droom, die niet bestaat.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl