Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Leger Israël bereid zich voor op ‘onvermijdelijk’ genoemde oorlog met Iran

Syrisch persbureau meldt Israëlische raketaanval op luchtmachtbasis, maar zegt nu dat het ‘vals alarm’ was – Verhit telefoongesprek tussen Putin en Netanyahu – Israëlische troepen in hoogste staat van paraatheid

Een verhit telefoongesprek tussen Putin en Netanyahu over de situatie in Syrië liep een kleine week geleden op niets uit. De Israëlische premier benadrukte dat Israël niet kan toestaan dat Syrië wordt veranderd in een grote militaire Iraanse aanvalsbasis. (Afbeelding: (3)).

De Israëlische militaire leiding is er de laatste maanden van overtuigd geraakt dat de Iraanse Revolutionaire Garde Syrië wil gebruiken voor een rechtstreekse aanval op de Joodse staat. De Israëlische strijdkrachten zijn dan ook begonnen zich voor te bereiden op wat inmiddels een ‘onvermijdelijke’ oorlog wordt genoemd. Gezien de massale aanwezigheid van zowel Amerikaanse, Russische, Turkse als Hezbollah strijdkrachten in Syrië kan die militaire confrontatie zich wel eens pijlsnel als een olievlek over het Midden Oosten en de wereld verspreiden.

 

Vandaag vaardigde het Israëlische leger (IDF) een ongewoon communiqué uit met daarin details over de Iraanse drone bases in Syrië, hun commandanten en de groeiende bedreiging die deze vormen. In tegenstelling tot het zwijgen van de Israëlische politiek spreken de militaire leiders nu openlijk over een aanstaande oorlog met Iran, dat de Israëlische luchtaanval op de Syrische T-4 basis op 9 april hoe dan ook zou willen vergelden met een aanval op een doel of meerdere doelen in Israël.

Al eerder Iraanse generaals uitgeschakeld

Diverse media noemden dat bombardement op de T-4 basis de ‘eerste live aanval van Israël op Iraanse commandanten’, maar volgens Israëlische inlichtingen- en defensiespecialisten klopt dat niet. Al op 18 januari 2015 viel de Israëlische luchtmacht een groep Iraanse commandanten aan die in het geheim in Quneitra waren aangekomen, een plaatsje vlakbij de Israëlische Golan Hoogte. Daarbij kwamen twee Iraanse generaals om het leven. In het jaar daarop was op 26 juli in dezelfde plaats generaal Mohammed-Reza Naghdi het doelwit, maar die aanval mislukte.

Eerste directe Iraanse aanval op Israël komt eraan

Generaal Qassem Soleimani van de Iraanse Al-Qods (‘Jeruzalem’) eenheid geeft op dit moment leiding aan de voorbereidingen voor de eerste directe aanval op Israël. Soleimani is de Iraanse topcommandant voor de diverse fronten in het Midden Oosten waar Iran actief is. Il-76 transportvliegtuigen brengen –vermomd als passagierstoestellen- voor dit doel militair materieel naar Syrië, en de Iraanse luchtmacht heeft zich inmiddels verspreid naar vier Syrische bases bij Aleppo, Saiqal, Damascus en Homs (de T-4 basis). (1)

‘Vals alarm’ over nieuwe Israëlische raketaanval in Syrië

Het Syrische persbureau SANA meldde eerder vandaag dat 9 Israëlische raketten waren onderschept bij de Shayrat luchtmachtbasis en Al Dumayr, 40 kilometer ten noordwesten van Damascus. Syrische officials hebben deze aanval inmiddels ontkend, en zeggen dat het ‘vals alarm’ was, al zou er wel sprake zijn geweest van een ‘elektronische’ aanval. (2)

Verhit gesprek Putin en Netanyahu

De Israëlische premier Netanyahu nam 6 dagen geleden het initiatief tot een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Putin. Beide heren konden het bepaald niet eens worden; in een verhit gesprek waarschuwde Putin dat nog meer Israëlische aanvallen in Syrië niet langer zullen worden getolereerd, waarop Netanyahu antwoordde dat hij onmogelijk kan accepteren dat Syrië wordt veranderd in een Iraanse militaire aanvalsbasis. (3)

Israëlische troepen in hoogste staat paraatheid

Minister van Defensie Avigdor Lieberman wees er gisteren op dat het Libanese leger zich heeft aangesloten bij de door Iran aangestuurde Shi’itische terreurbeweging Hezbollah, dat naar schatting over zo’n 100.000 raketten en projectielen beschikt. Samen met andere door Iran geleide milities en het Syrische leger zou er een groot oorlogsfront in opbouw zijn aan de noordelijke grenzen met Israël, ‘wat voor ons de grootst mogelijke strategische uitdaging betekent.’ (4)

In afwachting van een Iraanse vergeldingsaanval heeft het Israëlische leger inmiddels meer eenheden en vliegtuigen naar het noorden gestuurd. De troepen zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) DEBKA

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
Visserman op 17-04-2018 14:22

onvermijdelijk het is later dan we denken God bless Israel ....donderdag bestaat de Staat Israel 70 jaren 

Lodewijk 12 op 17-04-2018 14:45

heeft israel ook bewijs? van de beschuldigingen die zij maken. of is israel net so corrupt en hypocriet als de rest van het westen en blijkbaar ook deze nieuws site, die altijd genoeg te vertellen heeft over valse flaggen en illegale acties van andere westerse landen. maar raar genoeg nooit een woordje vies maakt aan israel, erg raar vind ik dat zelf.Iran is natuurlijk uitgenodigd door de Syrische regering, en is dus volkomen legaal in syrie, elke keer als israel syrie binnen vliegt spuugen ze daarmee in het gezicht van het internationaal recht. maar goed we verwachten inmiddels weinig anders meer van westerse machten he.ik was onder de indruk dat dit een critiek alternaternatiefe news site was. blijkt dus een verkeerde indruk.het Zionisme is de reden waarom iedereen op de wereld mekaar af loopt te maken, maar het is "god" zijn gekozen volk he, dus dan kunnen religieuze mensen vaak hun hersen capaciteiten niet goed meer gebruiken. triest.

Lodewijk de vrije, waarom een andere nicknaam ? uw oorspronkleijke nicknaam is Lodewijk 12, uw naam weer aangepast. Mod.

Visserman op 17-04-2018 14:50

excuus 14 mei bestaat de staat israel 70 jaren wat tevens 1 generatie is 

Positivo op 17-04-2018 14:57

Ik vind dat Israel zich fout op stelt in het conflikt met Syrie, probeer gewoon Syrie tot vriend te houden.

En val voor mijn part Iran direct aan.

Eigenlijk had Israel Syrie moeten steunen en strijden tegen die gruwelijke isis.

Meijer op 17-04-2018 14:57

Shalom Visserman 14:22;

Volgens de Luach is zojuist het Bijbelse jaar 5778 begonnen. (2 weken voor P'sach).

Na de terugkeer uit Pezië, hebben de geleerden weer nieuwe teksten moeten schrijven; vanwege de ouderdom van de gebruikte.

Mogelijk is toen de afspraak/vaststelling gemaakt; dat de Egyptische ballingschap niet 430 jaar, maar 215 jaren heeft geduurt.

Dus: 5778 + 215 + 215 = 8793 jaren. Sinds de Creatie.

Dus staat de mensheid pal voor de Wederkomst van JaH Shuah ha Massiach.

Shavuah Tov. Chaq Sameach.

Vertaal naar Nederlands. Dit is een Nederlands forum, zie siteregels. Mod.

Am Yisrael Chai op 17-04-2018 15:15

"Het Zionisme is de reden waarom iedereen op de wereld mekaar af loopt te maken" ???????? Mijnheer, u bent volslagen verward!!! En bovendien ook nog een anti-Semiet!!! Deze combinatie komt helaas vaker voor en heeft ons bijvoorbeeld WO II opgeleverd!!! 

ohje op 17-04-2018 15:35

Als de bloemen maar staan blijven.

AEO op 17-04-2018 15:41

Iran uitgenodigd door Syrië? Kan zijn, maar hun plan is de totale vernietiging van Israël, inclusief een tweede holocaust! Ik dacht toch niet dat Israël dat dan rustig gaat zitten afwachten. Israël heeft groot gelijk dat ze de Iraanse bases platgooien. Ze hebben geen keus, Lodewijk 12!

Israël ziet zich geplaatst tegen een zeer grote overmacht en het zijn stuk voor stuk genocidale vijanden. Maar wie Israël denkt te kunnen vernietigen zal zijn eigen vefnietiging afroepen. Daar is de Bijbel zeer duidelijk over.

willy . op 17-04-2018 16:23

Het lijkt onvermijdelijk te gaan worden, ook in Irak zouden reeds Iraanse troepen bevinden! Ik denk wel dat israel twee keer gaat nadenken om nog een aanval uit te voeren, gezien de gevaarlijke situatie, en president Trump heeft al verklaard al zijn troepen uit Syrie terug te trekken, en de Fransen willen een vredesoplossing voor Syrie waar Assad kan blijven, nu al heeft ook China zich aangeboden om Syrie mede op de bouwen, dus velen denken reeds vooruit ! Shalom

rescue op 17-04-2018 16:28

De grote fout die Putin maakt, is niet het in het zadel houden van Assad tegenover de door het westen gesteunde soennitische jihadmoordenaars, maar het feit dat hij gebruik maakt van Iran, dat er geen geheim van maakt de staat Israël te willen vernietigen. Dat kan Israel natuurlijk nooit tolereren en dit gegeven zal de oorzaak worden waarom Assad toch uit de weg geruimd moet worden. De vraag is of Putin een oorlog met de USA wil riskeren om Assad in het zadel te houden. Nogmaals, de aanwezigheid van Iran in Syrie zal het lont in het kruidvat blijken te zijn en de vraag is of Israel de steun krijgt die het in dit conflict nodig heeft. Of zal de USA Turkije als breekijzer inzetten op basis van het lidmaatschap van de NATO. Het ene kwaad door het andere vervangen want Erdogan moet ook niets hebben van Israël. We gaan er nog veel meer over horen.

Pluto op 17-04-2018 16:45

Langzaam maar zeker rukken de vijanden van Isarel op, de dekmantel die Rusland hen geeft, doet hen geloven in een overwinning op Israel.Deze situatie is levensgevaarlijk voor Iran, Hezbollah en Syrie. Het zal geen lokale strijd worden maar raketten op Tel Aviv en Haifa, zullen de vernietiging inluiden van Hezbollah,lees Libanon, Syrie, lees Damascus, en Iran, lees Teheran. Putin zal zich vreselijk in de vingers snijden, zijn luchtafweer wordt vernietigt en een directe confrontantie met USA zal korte metten met hem maken.

Tot drie maal toe hebben de arabieren/moslim"s verloren, de vierde keer zullen ze nooit meer opstaan! 

antonius op 17-04-2018 17:14
Visserman op 17-04-2018 17:25

Volgens Israel today heeft Bibi aan Rusland ook een rode lijn gesteld ,Putin mag zijn  geavanceerde S300 luchtafweer systeem niet aan syrie mag verkopen .

Jaantje op 17-04-2018 17:36

Israel zal beter moeten omgaan met zijn door terroristen geplaagde buurland Syrië.

En Syrië niet terwijl het tegen ISIS vecht  in de rug aanvallen.

En zeker niet de terroristen al jaren lang verzorgen en dekking geven.

Het valt me tegen van Israël.

Jaantje op 17-04-2018 17:42

rescue:Het westen maakt gebruik van Jihadi's uit het westen een vreemde mogendheid en zogenaamde 'hulp'troepen met witte helmpjes.

daarmee drijft men Syrië in de richting Hezbolla en Iran en Rusland.

Dat wist men van te voren en is waarschijnlijk de bedoeling,

AEO op 17-04-2018 18:01

Iran zegt de datum te hebben vastgesteld, waarop het Israël zal vernietigen. Israël gaat dus niet zitten afwachten tot het zover is. Het zal daarom doorgaan met preventieve aanvallen op Iraanse bases. Er komt natuurlijk een moment dat Israël zwaar in het nauw gedreven wordt. Maar God zal ingrijpen en het zal op de totale vernietiging van Israël's vijanden uitlopen. God brengt Israël terug uit de diaspora en in de Bijbel staat dat niemand Israël meer zal kunnen verdrijven. De boog van Elam zal verbroken worden. Iran wordt in de Bijbel Elam genoemd. Iran mag nog zoveel wapens hebben, maar het zal ten gronde gsan.

Ike op 17-04-2018 18:34

@rescue op 17-04-2018 16:28

Dat weten wij niet. Bij de revolutionaire garde zitten de meest fanatieke shiietische extremisten, die worden ingezet. Als er daar veel van dood gaan aan het front, word er veel meer mogelijk in en met Iran. Als ze op één of andere manier machtig worden door de oorlog, word er veel minder mogelijk. Wat is dus wijsheid?

De vraag is of de FSB en de Amerikaanse Intelligence Services het spel zo hard spelen om de extremisten uit te schakelen of spelen ze het zo omdat ze zelf vol zitten met extremisten? Probeert de VS via Turkije Chinese en Russische rakettechnologie te verkrijgen of wil het Turkije intergreren in de EU? Wat wil Erdogan en hoe machtig is hij? Zal het hem lukken beide machtsblokken tegen elkaar uit te spelen en een groter Turkije maken? Onthoud dat voor hem democratie maar een voortuig is om z'n doel te bereiken....

Wat willen de Intelligence Services?

Zoals ik Assad zie, zal hij zowel de soenitische als de shiietische extremisten uitgeschakeld willen zien worden in zijn land en daarna is er ook meer mogelijk in en met zijn land......

Ik weet niet wat ze achter de schermen willen...

Hubo op 17-04-2018 18:40

Ik vraag me af wat voor slagkracht Iran in kan brengen tegen Israël.Een grootschalige invasie vereist een voorbereiding en concentratie van materieel die in deze tijd niet onopgemerkt kan blijven.Zelfs hier heb ik daar niets van gehoord.De iraanse eenheden hebben geen luchtsteun en waarschijnlijk beperkte afweer mogelijkheden.

Al die raketten en projectielen van Hezbollah lijken me niet veel meer dan 'veredeld' vuurwerk.

Als er wat gebeurt dan ligt daaraan meestal de veronderstelling ten grondslag dat de Iraniërs wat meer geavanceerde raketten naar Hezbollah zouden willen smokkelen.Het zijn eigenlijk meer verdenkingen.

Dan verdenk ik Netanyahu ervan dat hij er op uit is via Syrië een groot conflict met Iran uit te lokken,wat hem de mogelijkheid zou bieden eventueel met de VS doelen in Iran zelf aan te vallen.Echt een verrassingsaanval zou dat dan misschien niet meer zijn,maar ik denk dat dat sowieso niet haalbaar is naar Iran toe.Nou ja,we zullen wel zien,waar het op uit draait.Het is duidelijk dat Trump zijn oren wel naar Netanyahu wil laten hangen en weinig goede woorden over heeft voor Assad en Iran.

Rien katwijk op 17-04-2018 18:49

Israël zal geen Iraanse aanwezigheid dulden het volk is nu lo-ammi ( niet mijn volk) maar dat wil niet zeggen dat God zijn zorg voor Zijn volk niet zal onthouden het is en blijft Zijn oogappel we hebben een machtige Heiland Shalom

Ramshoorn op 17-04-2018 18:50

Goed dat Xander schreef: "Minister van Defensie Avigdor Lieberman wees er gisteren op dat het Libanese leger zich heeft aangesloten bij de door Iran aangestuurde Shi’itische terreurbeweging Hezbollah, dat naar schatting over zo’n 100.000 raketten en projectielen beschikt."

Het zou mij niet verbazen wanneer Israël net als in de zesdaagse oorlog van Juni 1967 zelf opnieuw het initiatief neem om Hezbollah, Syrie en Iran een stevige en finale les te leren.

Israël versloeg in 1967 maar liefst 3 landen Egypte, Syrië en Jordanië die toen allemaal door Rusland bewapend werden. Israël verdriedubbelde zijn grondgebied.

Israël is altijd sterk gebleken wanneer ze in de aanval gaan en zo ruimte te creeren voor een groot Israël. Al die vredesbesprekingen zijn tegen Gods wil. Israël mag geen centimeter van zijn grondgebied prijsgeven aan antisemieten die hen de Middellandse Zee in willen drijven.

Het land is niet van Israël maar van de God van Israël. 

 

Shalom Ramshoorn.

Tom Hendrix op 17-04-2018 18:59

@rescue: 16.28. uur. Wat betreft de aanwezigheid van Iran in Syrië, en het gevaar voor Israël daardoor, onderschrijf ik, rescue. Maar of Assad moet verdwijnen? Ik twijfel of dat tot een oplossing leidt. Zie Lybië, waar na de interventie, van de USA, Frankrijk en Engeland, het nu een grote rotzooi is, en de mensen daar er niets mee opgeschoten zijn. Neen, ingrijpen in deze islamitische landen zoals Lybië en Irak, wat heeft het opgeleverd, naar mijn mening meer ellende, dan onder respectievelijk Khadaffy en Saddam Hoessein. Verder heeft Israël inderdaad te maken met zeer vijandige buren.

Qvic op 17-04-2018 18:59

Hier vraagt Israël zelf om, dat het land vroeg of laat aangevallen zal worden. Want Israël speelt constant als de agressor door in het soevereine buurland Syrië ongevraagd aan te vallen en militair uit te dagen. Eens komt de vergeldingsaanval van o.a. Iran. Daar moeten ze in Israël niet raar van opkijken en zich afvragen hoe dat nou kon. Israël is zelf zo hypocriet en wil dat zelf maar niet inzien. Je land verdedigen wil nog niet zeggen, dat je ongelimiteerd je buurlanden militair mag aanvallen en alles wat jij niet zint in jou buurland in puin mag schieten. Dat zelfde geldt ook voor Amerika, de NATO (EU) en Turkije. Stel je eens voor dat het andersom was, dan had je pas recht van spreken. Maar zelf constant een soeverein land aanvallen en je bemoeien met binnenlandse aangelegenheden is tegen elk internationaal recht in. Schijnbaar begrijpen de westerse landen en Turkije dat niet en zij daarom constant illegaal oorlog willen spelen in andermans land. Puur voor eigen gewin.

Tom Hendrix op 17-04-2018 19:00

@Meijer: 14.57. uur. Ik verlang zeer naar de wederkomst van de Messias, Jezus onze Heer.

Lodewijk12 op 17-04-2018 19:38

srry mod, het was de auto invul functie van chrome die mijn naam had veranderd.@Am Yisrael Chai op 17-04-2018 15:15een anti-Semiet ben ik iniedergeval niet, heb jaren een vriendin uit israel ge-date. en zij was overgins van dezelfde mening. als je werkelijk toespraken van hitler terug kijkt dan zul je zien dat hij het niet gemund had op de joden, maar hij vocht tegen de grote banken. en de rest van de wereld begon een hetze campange tegen hem, en de reguliere media scheepte toen ook al de publieke opinie. dat hitler miljoenen heeft omgebracht is natuurlijk een misdaad die nooit weer begaan mag worden, als je naar zijn speeches luisterd over "internationale hyenas die in onze landen meer macht hebben dan de politieke orde" en kijkt naar de wereld waar we vandaag in leven is de harde waarheid dat hitler gewoon gelijk had, over de nieuwe wereld orde die aan ons word afgedwongen. dat de winnaars de geschiedernis schrijven is iets dat u Am Yisrael Chai, waarschijnlijk de pet ter boven gaat.ook praat de rest hier in de reaguurzels over dat iran israel gaat aanvallen of dat in iedergeval van plan zijn, mag ik daar ook even wat bewijzen van zien AUB? en zijn wij tegen woordig de gedachten politie?

Lodewijk12 op 17-04-2018 19:43

Tevens wil ik mensen hier nog maar eens dubbel duidelijk maken "kom met Bewijs" "iran maakt er geen geheim van israel te willen vernietigen" Saudi Arabie ook niet, maar die zijn wel lid van NATO he. Bewijs AUB even dat Iran werkelijk van plan is om israel aan te vallen, of de leiders dit alleen maar zeggen om hun volk tevreden te houden. beide gevallen kunnen waar zijn, zonder bewijs geloven wat er gekakeld wordt zal tot niets anders leiden dan ellende.als dat is hoe de wereld tegen woordig werkt dan sleep ik denk ik @AEO voor de rechter, onder een natuurlijk compleet valse beschuldiging. ik wens je vast veel plezier in het gevang want als bewijs niet nodig is zul je met zekerheid schuldig worden bevonden.

Meijer op 17-04-2018 19:46

Shalom;

Herstel van 14:22;

Luach moet zijn: Hebreeuwse agenda. P'sach moet zijn: pasen. 5775 + 215 + 215: moet zijn: 5775 + 245= 5993.

Shavuot Tov: moet zijn: week goed.

Chaq sameach, moet zijn/mag zijn: goede tijd/feest/vakantie.

Scevean op 17-04-2018 19:55

De IDF is altijd voorbereid,  zeker tijdens feestdagen,  want daar zit de vijand op te wachten.  Een moment  van slapte. 

En 70 jaar is een generatie,  las ik 25 jaar geleden al over in de boeken  van Hall Lindsay . Net zoals de verhalen van Gogh en Megoch. Ook uit boeken van predikanten van voor de 1e wereldoorlog uit  mijn opa,s boekenkast, heb ik deze dingen  gelezen. 

Dat er dingen gaan  gebeuren, en dat wij hiervan misschien getuigen van zijn, het zou zomaar waar  kunnen  zijn. En eerlijk gezegd zou ik het hellemaal niet erg vinden. De ellende moet een keer stoppen. Ik kijk uit naar naar de auteur, schepper ,heerser ,rechter, lam, morgenster, zoon van God. Die al het kwaad overwon. Maranata. 

wardje op 17-04-2018 21:01

@Lodewijk12. U schrijft:  "als je werkelijk toespraken van hitler terug kijkt dan zul je zien dat hij het niet gemunt had op de joden, maar hij vocht tegen de grote banken. en de rest van de wereld begon een hetzecampagne tegen hem"    --   Commentaar:  In 'Mein Kampf'  laat hij duidelijk genoeg blijken hoe hij tegenover de joden staat.  Dat boekheeft  hij geschreven na zijn omwentelingspoging, in de korte gevangenschap in Landshut, al zo ongeveer in 1923.   Over wat U verder schrijft:  Het mag dan zijn dat we nu niet blij zijn met de NWO ,  we waren zeker niet blijer met zíjn wereldorde-van-'40 tot '45.

Weesie op 17-04-2018 21:13

Ik weet het niet meer van hoe wie wat.

Kunnen we gewoon niet beter met elkaar in vrede leven.Het geld gebruiken om ziektes en armoede te bestijden.

Misschien had god de aarde zonder mensen moeten laten.

Josef op 17-04-2018 21:15

@Lodewijk12 op 17-04-2018 19:38

  Sorry lodewijk12, natuurlijk al die 6miljoen vermoorde joden waren bankiers.

Waar haalt u die onzin vandaan, tegen welke gek bent u opgelopen die u besmet heeft met die leugens?

Hitler was een vriend van de joden samen met de moslim moefti, de moslims zijn tegenwoordeig nog dikke vrienden van de joden!

AEO op 17-04-2018 21:48

Lodewijk 12, ik weet niet waar je mee bezig bent, maar het valt mij op dat je weinig kennis van feiten hebt. Saudi Arabië is geen lid van de NATO, maar Turkije wel. Maar als je die niet van elkaar kan onderscheiden....tja...

Iran schreeuwt het luidkeels van de daken, dat het Israël van de aardbodem wil wegvagen. Dat doet het al geruime tijd, dus ik zie je vraag om bewijs als het vragen naar de bekende weg. Hezbollah, zelfde laken een pak, Hamas hetzelfde. Iran bouwt militaire bases in Syrië om straks Israël te kunnen aanvallen. Dat hebben ze in februari al geprobeerd met een drone met explosieven. Die drone werd neergeschoten en bij onderzoek bleek dat het bewapend was. Dit was de eerste rechtstreeks door Iran zelf uitgevoerde aanval op Israël, met als gevolg de tegenaanvallen van Israël op Iraanse installaties in Syrië. En ga je nu eerst even met de feiten bezighouden s.v.p.

Nieuw Begin op 17-04-2018 22:12

Uitstekende analyse van Leon de Winter over Syrie:

Opheffing Syrie is de enige oplossing

( Met een belangrijke mededeling over Eindhoven waar een paar weken geleden een paar knappe koppen een belangrijke stap hebben gezet richting kernfusie! Dat zal de inkomsten van die economieen die nu nog op gas en olie drijven straks vrijwel brodeloos maken. )

Telegraaf van vandaag door columnist leon de Winter ( gun uzelf een account en lees het gratis)

Anna op 17-04-2018 23:14

Geloofszaken naar het Geloofsforum. Mod.

Harold op 17-04-2018 23:21

@Lodewijk 12

'het is het zionisme wat de schuld is van alles, voor de rest ben ik geen antisemiet hoor' 

'Christenen kunnen niet nadenken en beschermen altijd Israël, want het is het zgn uitverkoren volk'

Twee stellingen die de strekking van uw commentaren weergeven en mij heel bekend voorkomen. Dit zijn namelijk typische stellingen die onze islamitische medemens ook naar voren brengt, ten eerste om hun antisemitisme te verbergen en ten tweede, om hun jaloezie kenbaar te maken dat God wel Israël heeft uitverkoren en niet hen.

Wanneer u dergelijke stelling dropt is het misschien eens verstandig om verder en dieper na te denken over deze onderwerpen, dan dat u een moslim gaat napapegaaien. Verdiep u eens in zionisme en verbindt dat eens  met wat de Bijbel zegt en verdiep u eens in het feit ''uitverkoren zijn' wat dit exact inhoudt. En als laatste een klein beetje geschiedenis les mag er ook nog wel in na uw hitlerverheerlijking.

Mark S. op 17-04-2018 23:48

Israel heeft meer eenheden en vliegtuigen naar het noorden gestuurd?

Volgens mij kan je in 5 minuten in Israel van het zuiden naar het noorden lopen!

AEO op 18-04-2018 01:05

In 5 minuten in Israël van het Noorden naar het Zuiden lopen....ha...ha.....een leuke metafoor om weer te geven hoe klein Israël is. Inderdaad is Israël een van de kleinste landen ter wereld, om precies te zijn, het is iets groter dan de helft van Nederland. Van Noord naar Zuid is het langer, maar van Oost naar West is het veel smaller. Dit betekent dat Israël weinig strategische diepte heeft, iets wat het extra moeilijk maakt om het land te verdedigen. En Iran gunt de Joden hun piepkleine landje niet eens. Het is voor het regime in Teheran een obsessie om Israël te vernietigen, en terwijl Iran een bijzonder zonnig klimaat heeft, en zijn energievoorziening dus met de zon zou kunnen afdekken tegen ook nog eens veel lagere kosten dan met kernenergie, zet men massaal in op kernenergie, zogenaamd voor vreedzame doeleinden. Obama heeft niet alleen Israël, maar ook ons allemaal verraden, toen hij een deal met Iran sloot, betreffende het Iraanse nucleaire programma. Want Iran is bezig om een atoombom te verkrijgen, en hoewel ze dat ontkennen liegen ze dat ze barsten. Iran heeft er miljoenen mensenlevens voor over om het doel, de vernietiging van Israël, te bereiken. Dit maakt het regime daar tot een groot gevaar voor niet alleen Israël, maar ook voor de gehele mensheid. Rusland en Amerika zijn verstandig genoeg, om geen atoomoorlog te ontketenen, maar Iran heeft een apocalyptische visie, waarbij de vernietiging van Israël ten koste van alles bereikt moet worden. Dit zal uiteindelijk tot de ondergang van Iran leiden! De Bijbel is het meest actuele boek dat er bestaat.

wardje op 18-04-2018 01:46

Ik herinner me een bijeenkomst heel wat jaren geleden, georganiseerd door de SP waarin een heleboel dingen aan de orde kwamen, maar waar één ding duidelijk werd : het regime van Iran (van na '79) staat  niet met tegenover z'n eigen bevolking als andere in het Midden-Oosten (bijvoorbeeld Irak);  het zorgt voor bescherming van eigen bevolking ingeval van aanval en oorlog.  

wardje op 18-04-2018 01:55

@Visserman op 17-04-2018 14:50 Excuus 14 mei bestaat de staat israel 70 jaren wat tevens 1 generatie is.  Men krijgt tegenwoordig later kinderen, maar traditioneel wordt voor een generatie 25 tot 30 jaar gerekend.  Ook al is het in het westen nu meer, de leeftijd van de sterken is een ander verhaal.    

wardje op 18-04-2018 02:00
Nieuw Begin op 17-04-2018 22:12  Uitstekende analyse van Leon de Winter over Syrie:Opheffing Syrie is de enige oplossing
Wat zouden U en Leon denken van opheffing van de Verenigde Staten?
wardje op 18-04-2018 02:22

Scevean op 17-04-2018 19:55   En 70 jaar is een generatie,  las ik 25 jaar geleden al over in de boeken  van Hall Lindsay .  Genoemde schrijver is dispensialist en en het moeilijk vol te hoduen dat hij zich daarmee bevond in de grote christelijke traditionele uitleg van de bijbel.  Die ideeën doen opgeld pas sinds de 19e eeuw.   Afgezien daarvan heeft hij zich duidelijk vergist:  Armageddon zou in de 70er of 80er jaren van de vorige eeuw plaatsvinden, hij las zelfs in de bijbel dat in het boek Openbaringen moderne wapensystemen beschreven worden. In There's a New World Coming geeft hij op pagina 61 zelfs referenties voor het type wapensystemen: Johannes zou op Patmos Cobra-helikopters hebben gezien, maar was zich hier zelf niet van bewust geweest (Wiki.nl).    ---    https://nl.wikipedia.org/wiki/Hal_Lindsey

maria op 18-04-2018 11:22

Mark op 23.48

Aan je commentaar blijkt dat je nog nooit in Israel bent geweest

Pietje op 18-04-2018 12:28

Het westen/america heeft de eerste schuld van al deze ellende, had men Saddam en later Ghadaffi niet uit de weg geholpen was Syrie nog gewoon Syrie, was Irak nog gewoon zoals altijd met Iran aan het katten, Ghadafi hield de africaanse kant in toom, had men van ISIS nooit gehoord, net zomin hadden wij hier in Europa niet de invasie die we nu hebben.

Anneke op 18-04-2018 16:06

Gaat mijn vermoeden, realiteit worden ?/!  Straks marcheren de legers, van deze landen vlot Jerusalem 'omver'; tenminste tot op zekere hoogte. Men is heel dichtbij deze gewenste / gehate prooi.  Israel en Jerusalem, 'n enorme steen des aanstoots !!!  

@Mark 17-04-'18  23:48-u...Gaat u eens een letterlijk kijkje nemen in het land Israel en verdiep je eerst vooral in de gehele (ruim) driezuizend jaar geschiedenis van dit landgoed aan de Middellandse Zee. Een bloeiende Gods Parel in de woestijn.  Het huidige Europa en de VS gaan tot op zekere hoogte ten onder en Israel blijft (voor al nog) bloeien / - groeien.  Is niet kapot te krijgen, de Bescherm Heer YHWH (het is tenslotte Zijn landgoed en Zijn volk) zal dit niet toestaan! 

Anneke op 18-04-2018 16:16

@Pietje 18-04-'18  12:28-u: Helemaal juist. Het verderfelijke en intens zieke jaloerse westen heeft heel veel vernietigd, de afgelopen decennia. De Arabische Lente, een hel voor de gehele wereld. Het zogenaamd vrije Westen wordt nu onder de voet gelopen, door barbaarse volken uit het Oosten.  Criminaliteit neemt schrikbarend toe, wordt alleen niet ingezien / toegegeven door de zieke EU (mis)leiders.  Zij hebben één talent en dit noemt men...bedrog!!!

Anneke op 18-04-2018 16:21

@Jaantje 17-04-'18  17:42-u...Israel moet zeker niet naar de pijpen gaan dansen van de islamitische vijand!!! Israel gaat zo beheerst en voorzichtg mogelijk te werk.  De burgers van het vijandige land Syrië worden gewaarschuwd via flyers op aankomende bombardementen!!!  De IDF heeft fatsoen en correctheid naar de burgers van deze vijandige islamirtische landen. En Israel heeft het recht op zelfverdediging!!!

Visserman op 18-04-2018 16:42

@Wardje 

inderdaad net hoe sterk iemand is ,

voor de duur van 1 generatie ga ik uit van psalm 90 vers 10  70 tot 80 jaar  

Anneke op 18-04-2018 16:52

Voor nog meer duidelijkheid over het land Israel...www.israeltoday.nl 

Visserman op 18-04-2018 16:53

@wardje op 01.55 

Psalm 90 vers 10  heeft het over 70 jaar en voor de sterken 80  ik ga hier vanuit

betreffend de lengte van een generatie ik zal maar niet uitgaan van de tijd van Methusalem  dat is aardig wat langer zeker.

wardje op 18-04-2018 17:28

Pietje op 18-04-2018 12:28.  Zeker.

Mark S. op 18-04-2018 23:42

@Maria, @Anneke

Israel is een klein landje en verder was mijn opmerking grappig bedoeld.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl