Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Leger Israël bereid zich voor op ‘onvermijdelijk’ genoemde oorlog met Iran

Syrisch persbureau meldt Israëlische raketaanval op luchtmachtbasis, maar zegt nu dat het ‘vals alarm’ was – Verhit telefoongesprek tussen Putin en Netanyahu – Israëlische troepen in hoogste staat van paraatheid

Een verhit telefoongesprek tussen Putin en Netanyahu over de situatie in Syrië liep een kleine week geleden op niets uit. De Israëlische premier benadrukte dat Israël niet kan toestaan dat Syrië wordt veranderd in een grote militaire Iraanse aanvalsbasis. (Afbeelding: (3)).

De Israëlische militaire leiding is er de laatste maanden van overtuigd geraakt dat de Iraanse Revolutionaire Garde Syrië wil gebruiken voor een rechtstreekse aanval op de Joodse staat. De Israëlische strijdkrachten zijn dan ook begonnen zich voor te bereiden op wat inmiddels een ‘onvermijdelijke’ oorlog wordt genoemd. Gezien de massale aanwezigheid van zowel Amerikaanse, Russische, Turkse als Hezbollah strijdkrachten in Syrië kan die militaire confrontatie zich wel eens pijlsnel als een olievlek over het Midden Oosten en de wereld verspreiden.

 

Vandaag vaardigde het Israëlische leger (IDF) een ongewoon communiqué uit met daarin details over de Iraanse drone bases in Syrië, hun commandanten en de groeiende bedreiging die deze vormen. In tegenstelling tot het zwijgen van de Israëlische politiek spreken de militaire leiders nu openlijk over een aanstaande oorlog met Iran, dat de Israëlische luchtaanval op de Syrische T-4 basis op 9 april hoe dan ook zou willen vergelden met een aanval op een doel of meerdere doelen in Israël.

Al eerder Iraanse generaals uitgeschakeld

Diverse media noemden dat bombardement op de T-4 basis de ‘eerste live aanval van Israël op Iraanse commandanten’, maar volgens Israëlische inlichtingen- en defensiespecialisten klopt dat niet. Al op 18 januari 2015 viel de Israëlische luchtmacht een groep Iraanse commandanten aan die in het geheim in Quneitra waren aangekomen, een plaatsje vlakbij de Israëlische Golan Hoogte. Daarbij kwamen twee Iraanse generaals om het leven. In het jaar daarop was op 26 juli in dezelfde plaats generaal Mohammed-Reza Naghdi het doelwit, maar die aanval mislukte.

Eerste directe Iraanse aanval op Israël komt eraan

Generaal Qassem Soleimani van de Iraanse Al-Qods (‘Jeruzalem’) eenheid geeft op dit moment leiding aan de voorbereidingen voor de eerste directe aanval op Israël. Soleimani is de Iraanse topcommandant voor de diverse fronten in het Midden Oosten waar Iran actief is. Il-76 transportvliegtuigen brengen –vermomd als passagierstoestellen- voor dit doel militair materieel naar Syrië, en de Iraanse luchtmacht heeft zich inmiddels verspreid naar vier Syrische bases bij Aleppo, Saiqal, Damascus en Homs (de T-4 basis). (1)

‘Vals alarm’ over nieuwe Israëlische raketaanval in Syrië

Het Syrische persbureau SANA meldde eerder vandaag dat 9 Israëlische raketten waren onderschept bij de Shayrat luchtmachtbasis en Al Dumayr, 40 kilometer ten noordwesten van Damascus. Syrische officials hebben deze aanval inmiddels ontkend, en zeggen dat het ‘vals alarm’ was, al zou er wel sprake zijn geweest van een ‘elektronische’ aanval. (2)

Verhit gesprek Putin en Netanyahu

De Israëlische premier Netanyahu nam 6 dagen geleden het initiatief tot een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Putin. Beide heren konden het bepaald niet eens worden; in een verhit gesprek waarschuwde Putin dat nog meer Israëlische aanvallen in Syrië niet langer zullen worden getolereerd, waarop Netanyahu antwoordde dat hij onmogelijk kan accepteren dat Syrië wordt veranderd in een Iraanse militaire aanvalsbasis. (3)

Israëlische troepen in hoogste staat paraatheid

Minister van Defensie Avigdor Lieberman wees er gisteren op dat het Libanese leger zich heeft aangesloten bij de door Iran aangestuurde Shi’itische terreurbeweging Hezbollah, dat naar schatting over zo’n 100.000 raketten en projectielen beschikt. Samen met andere door Iran geleide milities en het Syrische leger zou er een groot oorlogsfront in opbouw zijn aan de noordelijke grenzen met Israël, ‘wat voor ons de grootst mogelijke strategische uitdaging betekent.’ (4)

In afwachting van een Iraanse vergeldingsaanval heeft het Israëlische leger inmiddels meer eenheden en vliegtuigen naar het noorden gestuurd. De troepen zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) DEBKA

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
mientje op 19-04-2018 01:51

@MarkS 23.48 net als nederland, klein landje , de Betuwe, beroemd om de appels,misschien dan toch ook een heel klein beetje het oogappeltje van God?  

Jaantje op 19-04-2018 04:54

Anneke:Syrië een vijandig land? blijven niet in het verleden leven hoop ik ? die Assad is al lang dood en dat was met nog meer landen oa Egypte.

Deze Assad heeft geen enkele aanleiding gegeven de terroristen daarentegen wel.

AEO op 19-04-2018 08:53

@Anneke, en iedereen die belangstelling heeft voor Israël,

i24News, via satelliet (hotbird 13° Oost) en ook via een livestream op het internet. Deze zender bevindt zich in Yaffo.

Verder een goede website van Franklin ter Horst, met veel informatie.

Anneke op 20-04-2018 14:27

@Jaantje 19-04-'18 04:54-u: Jij/u hebt/heeft nachtrust hardnodig. 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl