Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Geen lijk te vinden’: Rusland geeft ‘Witte Helmen’ schuld van ensceneren gifgas aanval

Ook Westerse journalisten twijfelen aan bronnen die door media worden gebruikt

 
De ‘White Helmets’ zouden worden gebruikt voor het verspreiden van nepnieuws in het Westen over Assad en zijn zogenaamde aanvallen met chemische wapens. Afbeelding: Getty Images (2).

In een gesprek met Euronews heeft de Russische ambassadeur voor de EU gezegd dat de chemische aanval in Syrië afgelopen zondag in scene is gezet door de ‘Witte Helmen’ (foto) een door Amerika gefinancierde NGO die door de media wordt geroemd vanwege zijn zogenaamde ‘humanitaire’ werk, terwijl achter de schermen hele andere doelen worden nagestreefd en zelfs chemische aanvallen in scene worden gezet. Ambassadeur Vladimir Chizov zei tevens dat er in Douma geen enkel lichaam te vinden was, noch iemand die behandeld werd voor ‘chemische’ verwondingen.

 

‘Russische militaire specialisten hebben de regio bezocht, in de straten gelopen, zijn die huizen binnengegaan, hebben met lokale artsen gesproken en hebben het enige functionerende ziekenhuis in Douma bezocht, inclusief de kelder waar hele bergen lijken zouden liggen. Er was niet één lichaam te vinden, zelfs niet één persoon die zich na de aanval had laten behandelen.’

‘Chemische aanval in scene gezet’

De Euronews correspondent reageerde dat die lijken op filmbeelden waren te zien. ‘Er was geen chemische aanval in Douma, klip en klaar,’ antwoordde Chizov. ‘We hebben weer een in scene gezet incident gezien. Daar hebben de zogenaamde Witte Helmen speciaal getraind personeel voor, en u kunt wel raden door wie. Zij zijn eerder op heterdaad betrapt met in scene gezette video’s.’ Deze Witte Helmen zouden laatst per ongeluk een video online hebben gezet waarop was te zien hoe een nep slachtoffer werd voorbereid.

De Russische experts hebben geen spoortje gevonden wat wijst op een aanval met chemische wapens. ‘Alle beschuldigingen van de Witte Helmen zijn, net als hun foto’s met daarop de zogenaamde slachtoffers van die aanval, niets meer dan het zoveelste stukje nepnieuws, en een poging om het staakt-het-vuren te verstoren,’ aldus een verklaring van een tak van het Russische ministerie van Defensie.

Twijfels over bronnen Westerse media

Rusland wees de VN Veiligheidsraad er ook op dat het Westen niets heeft gezegd van de aanval van de islamitische terreurgroep Jaysh al-Islam op Douma, waarbij 8 burgers omkwamen en 37 gewond raakten. Vervolgens werd de Syrische regering de dag erna beschuldigd van het afwerpen van bomvaten met chemische substanties. Deze geruchten werden onmiddellijk door de ‘Witte Helmen’ opgepakt en door de Westerse media verspreid.

De afgelopen jaren hebben ook onafhankelijke Westerse journalisten grote vraagtekens gezet bij de voortdurende beschuldigingen aan het adres van Assad. De Canadese journalist Eva Bartlett zei bijvoorbeeld dat de bronnen die de Westerse media gebruiken ‘verdacht’ en ‘ongeloofwaardig’ zijn.

Britten willen bewijs afwachten

Ondertussen heeft de Britse premier Theresa May om meer bewijs gevraagd voordat ze besluit om mee te doen met de door president Trump aangekondigde aanval op Syrië. Ze wil eerst het onderzoek van de inspecteurs van het OPCW afwachten, die ter plekke gaan uitzoeken of er afgelopen zaterdag in Douma inderdaad 40 mensen zijn omgekomen door een gifgasaanval.

Trump zaait weer verwarring

Trump heeft nog een week of twee, drie om te besluiten of die aanval er gaat komen. Pas tegen die tijd is het vliegdekschip Harry Truman met bijbehorende aanvalsgroep bij Syrië aangekomen. Op zijn inmiddels kenmerkende wijze heeft Trump de nodige verwarring gezaaid door nu te stellen dat ‘die aanval er heel snel, maar misschien ook niet snel kan komen’. Hoe dan ook, voor de hele wereld is te hopen dat van uitstel afstel komt.

Nieuw:

Een video hoe er met Syrische kinderen wordt getraind om de symptonen van een chemische wapenaanval te faken.Dit was per ongeluk op het interzet gezet maar bij youtube weer gelijk verwijderd. Op deze site is het filmpje nog te vinden.

https://www.rt.com/news/423927-syria-staged-chemical-attack-drill/

 

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)


Zie ook o.a.:

11-04: Escalatie? Rusland en Iran dreigen met aanval op Israël als Westen ingrijpt in Syrië
10-04: ‘VS, Frankrijk en Groot Brittannië bereiden massale aanval op Syrië voor’
08-04: Russische topgeneraal waarschuwt voor ‘laatste oorlog in geschiedenis mensheid’
04-04: NAVO tegen NAVO: Franse troepen in Syrië om Turkse invasie te stoppen
30-03: Oorlog nabij? Israëlische F-35 stealth jagers dringen luchtruim Iran binnen
25-03: Valse beschuldigingen en vrij spel voor bepaalde daders kenmerken morele failliet Westen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.


Reacties

spijker op 12-04-2018 15:44

xander kunnen jullie dit naar Trump sturen? laten wij bidden dat God hem weerhoud van een raket aanval op Syrie.

wardje op 12-04-2018 16:00

Witte helmen enige bron van beelden redding vermeende burger- en kinderslachtoffers Douma. Macht der beelden.  Witte helmen hebben Nobelprijs voor de vrede gekregen en krijgen 100 milj. euro van oa VK. Maar déze acties maken hun bestaansrecht uit.  Gifgasaanval Douma absolute onzin. False flag.  Prof. Guenter Meyer op Duitse publieke zender.Ongeveer de zesde video van boven, 3,5 minuut op:   http://www.golfbrekers.be/

Cale op 12-04-2018 16:28

Geheel onbetrouwbaar die Amerikanen. Ze hebben verloren in Syrie. Punt uit. Zie laatste Cafe Weltschmerz uitzending op Youtue. Met oa professor Kees van der Pijl.

wardje op 12-04-2018 16:33

irak 2003:  de 'goedgelovige': gwbush, cheny, blair, balkenendesyrië 2018  : macron, may, trump?

Weesie op 12-04-2018 16:39

Amerika blijft een Wild West land. Eerst de Indianen vermoord en land afgepakt.Nu zijn se op de hele wereld bezig. Later tegen Mexico Lees:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mexicaans-Amerikaanse_Oorlog

Tom Hendrix op 12-04-2018 17:08

Tja, de waarheid sneuvelt als eerste, en dat bij ieder gewapend conflict. Ik vind het artikel geloofwaardig. M.i. wordt er bewust aangestuurd op een wereldwijd conflict, in overeenstemming met de agenda; van de " Deep State", en de NWO. 

B. Roger op 12-04-2018 17:10

De opnames zouden in Saqba gebeurd zijn , het Syrische leger heeft er videomateraal en benodigdheden gevonden. Is daar een link van dat vido materiaal ? Mod.

Of er nu lijken zijn of niet (tot nu toe niets gevonden) , de witte helmen hebben hun roeptoeters geactiveerd en onze kritische joernalisten hebben het als ware pappegaaien de wereld rondgebazuind.

Onze hooggeachte immer kritische leiders hebben het onmiddelijk beaamd , doorzien en de schuldige aangewezen als een wreedaardige mens. 

Met die feiten in het achterhoofd kan het niet anders dan waar zijn .

vlokje op 12-04-2018 17:16

Dank je xander, verfrissend nieuws dank nogmaals

Rutte is er 80% zeker van zegt ie, en staat achter trump besluit , wat dat ook mag zijn, das een vrijbrief, blanko check aan trump ongeacht de gevolgen,  brrrrr......

Dus 20% kans dat  onschuldigen slachtoffer worden, volgens rutte

Mijn geweten zou dat niet aankunnen, maar u slaapt er geen nacht minder door meneer de president?

René van Zalk op 12-04-2018 17:34

Vertaling:  Franse president Macron heeft bewijs in handen van chemische aanval Syrië.

Bron:    https://www.youtube.com/watch?v=_Y5RUkZxmd8

            https://www.youtube.com/watch?v=_Y5RUkZxmd8

N. G. op 12-04-2018 17:37

Verwijderd, geen hele woorden in hoofdletters, plaats uw email  onder in het reactiekader. Zie siteregels. Mod.

Anna op 12-04-2018 18:08

De “ witte helmen “ brigade wordt gesponsort door George Soros.......Het is een NGO die door Soros gefinancierd wordt. 

Als De witte helmen brigade dit als een waarheid de wereld in sturen terwijl het niet  zo is dus verkeerde feiten , dan is dit een internationale poging om Trump in discredit te brengen..... de Deep state reist heel ver...... 

Mogelijk is hij Soros erop uit om verwarring te zaaien en Trump ” uit de tent “ te lokken zodat hij gaat aanvallen.... Als dan bewezen wordt dat de aanval een ” verkeerde opname is “ een False flag  is, die op het verkeerde moment op internet is terecht gekomen dan zou links Amerika Trump kunnen beschuldigen van Onbehoorlijk bestuur en hem afzetten..... 

Een grondig onafhankelijk onderzoek is wenselijk..... maar het lijkt dat niemand Syrië in durft te gaan.... en wie moet/ kun je daar vertrouwen.... iedereen liegt om zijn paadje schoon te vegen......

Een ding is duidelijk het is daar in Syrië een grote beerput...en wie zijn de dupe..... de gewone mensen,  vrouwen en kinderen, die niet weg kunnen..... Bij gifgas komt de hele wereld in rep en roer maar dagelijks vallen er vele doden door deze vuile oorlog.....en de wereld zwijgt, schande! 

B. Roger op 12-04-2018 18:12

De opnames zouden in Saqba gebeurd zijn , het Syrische leger heeft er videomateraal en benodigdheden gevonden. Is daar een link van dat vido materiaal ? Mod.

Dit bovenstaand volgens het Iraans persbureau "Fars". Het artikel komt van "Sputnik News ,RT" op de blog / webside "Ninefornews.nl"van 12 Apr 2018

enk op 12-04-2018 18:19

@René van Zalk op 12-04-2018 17:34

"Ik heb bewijs in handen en dat ga ik jullie niet laten zien, jullie moeten mij maar gewoon op mijn woord geloven"

enk op 12-04-2018 18:37

"There Wasn't A Single Corpse": Russia Claims 'White Helmets' Staged Syria Chemical Attack

(@mod Hoe krijg ik die letters naar normaal formaat?)

https://www.zerohedge.com/news/2018-04-11/there-wasnt-single-corpse-russia-claims-white-helmets-staged-syria-chemical-attack

rescue op 12-04-2018 18:57

Het is volstrekt duidelijk dat Israel de as Iran/Syrie niet accepteert en de USA dwingt alsnog deze coalitie uit te schakelen. Obomba heeft met Saoedi(Edom=Ezau)Arabie het eerst geprobeerd door, de niets ontziende moordenaarskliek IS maar Rusland heeft daar een stokje voor gestoken. Nu probeert men Rusland op allerlei manieren te demoniseren en de hele wereld er van te overtuigen dat de Russen medeplichtig zijn aan het bombarderen met gifgassen van de door het westen gesteunde huurlingenleger tegen Assad. Als je deze leugen maar lang genoeg door alle politiek correcte media laat roeptoeteren, dan ontstaat bij de domme massa begrip voor het "onvermijdelijk geworden" ingrijpen tegen Syrie. 

ohje op 12-04-2018 19:00

Jammer dacht dat nu vuurwerk te zien was.

Word dus weer voice kids bah

jottum op 12-04-2018 19:11

Wie wat ook nog beweert, men kan zonder gezichtsverlies niet meer terug.

Dus Trump schiet wat af en de russen halen dat neer, of Trump schiet niets af of de russen halen niets neer en beide vertegenwoordigen grootspraak, niet langer serieus te nemen.

Of er zit gewoon een deal achter: hogere gas- en olieprijzen bij scheiding door de groene markt.

Zowel russen als amerikanen zitten (nog) diep in gas en olie productie en handel met eigen voorraden. Speel de arabische producenten weg, en door schaarste gaat de prijs voor jezelf gaat omhoog. Gelijktijdig ben je een van de weinigen die onbeperkt goederen kan produceren, dus dat scheelt heel wat concurrenten in industrie en landbouw: weg china, weg europa met olieafhankelijkheid..

   

 

Spyfromthesky op 12-04-2018 20:00

Hoewel ik terughoudend ben dat Assad dit dan voor de 37 of 39 keer in al die jaren dan gedaan zou moeten hebben, dat dit steeds dommer zou zijn als dit al eerder ooit eens echt gebeurd zou zijn, om dan door te gaan.

Laten we wel duidelijk zijn dat er internationale afspraken van om geen gas te mogen gebruiken in een oorlog.

Wat mij alleen opviel aan de beelden was, heel veel door elkaar heen en weer geloop en veel met water sproeien en vooral kinderen en zeer jonge mensen die dan blijkbaar alleen getroffen waren door de gasaanval.

Raar toch in een oorlogsgebied dat ze zomaar de perfecte beelden kunnen schieten.

Maar de combinaties van landen die elkaar in bepaalde verbanden (kunnen) steunen, dat neemt alleen maar toe.

Dat lijkt diabolisch te worden of al te zijn. Op zich niet vreemd vanuit de diepe achgtergronden van het Assyrissche rijk en gebied.

Spyfromthesky

janneman op 12-04-2018 21:19

Om aan te vullen op de vraag en verduidelijking nadien van Mod-Xander op wat collega B. Rogers hierboven schreef : ik had het al eerder, uurtje of zo eerder, gelezen op russia-insider.

Nu moet je daar even mee opletten : russische media zijn geen haar beter dan de westerse, en rt is zowat het persbureau van het Kremlin, en ik vind dat ok want daar hoor je dan ook eens een andere klok luiden. Of het waar is wat daar allemaal staat is nog maar de vraag, maar je hebt daar voor 80% dus wel het officiële russische standpunt. Dan heb je sputnik, dat is duidelijk al wat tentatiever, pak 60%,  en dan heb je russia-insider, en dat is nog veel tentatiever, pak 40%-20% Maar lezen kan geen kwaad hé, je hoort es wat anders dan het gangbare msm-pad, en dan denk je er zelf maar van wat je wil.

En in al die desinformatie verlies je het noorden. En hoe triëer je dan echt van vals ? Awel, wat mij helpt is wat ze in het latijn de "cui prodest"-vraag noemen. Wie heeft er belang bij, en dan kom je al een heel eind en weet je al redelijk welke zonnebril je nodig hebt om de boel te doorgronden, echt naaldje-draadje gaan we nooit weten, maar dan kan je schatten wie hier gelijk zou kunnen hebben en wie de boel allicht aan het belazeren is, maar echt weten zullen we het wel nooit.

En ik ga afsluiten met twee ps'sen :

@lieve anna, minder die ...'s nu eens, ik deed dat vroeger ook, en soms nu nog, maar het leest moeilijk, minder dat eens. Ik gebruikte die ...'s om niet te moeten aanvullen omdat het voor mij een inkopper was waarvan ik dacht dat iedereen die van ver wel zou zien, maar dat bleek niet zo, voor mij was het duidelijk, voor derden niet. Ik ben er mee gestopt. Of ook nog om uitdrukking te geven aan stijgende ergernis, maar dat boeide verder ook niemand. ...'s minderen lieve schat, het leest een pak vlotter zonder die dingen, en dan nog wat rapper een nieuwe alinea starten, en dan lezen je stukjes als een trein. Pak me deze opmerking hier nu niet kwalijk hé, want dat is ver van de bedoeling.

En als tweede ps, aansluitend ook weer op anna, maar dan inhoudelijk : Syrië is idd een beerput. En nu is Assad me vriend niet want dat is ook niet bepaald een aangenaam figuur, maar Assad is tegelijk deel én oplossing van het probleem. Zonder Assad gaat Syrië uiteenvallen in een nog grotere chaos dan het nu is. My five cents : beste oplossing ? knal die laatste ISIS-gebiedjes er uit, maak een nieuw Syrië met grotere autonomie voor de in Syrië wonende Koerden, daar zie ik echt in al mijn naïviteit ongetwijfeld een werkbare oplossing in, en kuis dan die rebellen op en smijt die Turken buiten hé. Heb je weer een iets of wat werkbaar land, en moet je als burger een aannemersbedrijf starten, want om dat land weer op te bouwen ga je nogal wat mortel, bakstenen, ramen en deuren nodig hebben hoor, daar staat nu niks meer waar je nog wat mee kunt. Zal dus froµ scratch weer moeten opgebouwd worden. Jaartje of twintig denk ik, werkeloosheid = 0, economie draait etc..

ron op 12-04-2018 22:03

Steeds hetzelfde scenario. De rebellen gesteund door de USA verliezen en plots is daar een chemische aanval.

Tenslotte is enkel Rusland officieel uitgenodigd en zijn alle andere partijen illegaal in een soeverein land.

benesha op 12-04-2018 22:07

Sommige analisten stellen dat de Amerikanen gewoon een Syrisch ijskarretje gaan mogen bestoken van de Russen om hun gezicht te redden. Ze hebben er toch ervaring mee want meer dan lege IS ijskarretjes bombarderen heeft onze internationazle coalitie niet gedaan. 

janneman op 12-04-2018 22:30

Ik weet niet wat ik heb vandaag, maar ik sta nogal strijdvaardig. Geheel terzijde, of toch niet ... (anna haar drie puntjes staan er, lol, ik mag toch ook even hé ?). Die S400's afweerraketten van de Russen waar zo een spel van gemaakt wordt ? Awel, ga dat even uitleggen, en ik ben geen expert, gewoon wat ik puzzelgewijs geleerd heb. Ze zijn begonnen met S100', dan S200', etc.. Nu hebben ze het overal over S400's en dat zou state of the art zijn, ze spreken zelfs al over S500's. Aub hé, ik word er moe van hoor van al die ongeïnformeerde praat.

Les (sorry als dit arrogant overkomt, het is niet de bedoeling) : hoe doen die Russen dat ? Die ontwikkelen maar aan, de state of the art, nu nog maar enkele S600's zijn al opgesteld rond Moskou, de S500's in een iets grotere perimeter rond Moskou en in iets grotere getallen, en die S400 is voor hen al ouwe brol, en die mag dus het land uit, ze zijn die zelfs al aan het verkopen, aan Erdogan bv., voor heel veel geld, en uiteraard om met enig leedvermaak de Amerikanen en de navo te jennen, maar het grote gerief mag Rusland niet buiten, dat houden ze onder eigen controle. Een jaar geleden gingen de eerste twee S400's de deur uit naar hun eigen basis in Latakia-Syrië, dat weten we hé, hoeveel het er nu al zijn weet geen kat, maar als ze ze nu al verkopen aan Erdogan, kun je nagaan hoeveel belang ze daar nog aan hechten, niet veel, en dan weet je dat ze intussen al veel beter gerief hebben. Tja, ik zou het ook zo doen hoor, assymetrische oorlog deel 1.

En dan gaat het er dat om spannen en is het armworstelen. Wie heeft de grootste ? Kunnen die kruisraketten (ik bedoel dus tomahawks en ander soortgelijk gerief, geen icbm's of zo hé, da's heel ander spul) die afweer verschalken ?, of net niet ? Is een spel dat je in een duur casino zwart/wit en even/oneven niet wil spelen, de inzet is echt te groot. Vliegen de Amerikanen erdoor en raken ze doel, is Rusland hier de risée, maar omgekeerd ook, als Rusland er redelijke aantallen uithaalt, dan staat Amerika voor aap. Begin er maar aan. En dat gaat grote gevolgen hebben geo-politiek-militair. En wie doet niks en kijkt hier dus de zaak "lijdzaam" aan met een minzame smile ? China ! Xi Jingping. En die is weg met het ei in de zuid-chinese zee, en lacht zich een breuk. De twee honden die vechten om een been en de derde die er mee weg is, dat verhaal dus, en het is Xi-Jingping die er mee weg zal zijn. Dat is de grootste winnaar.

Nieuw Begin op 12-04-2018 23:14

Iraq revisted...ga je denken.

Overal waar de VS maar vooral ook Frankrijk, het VK en in mindere mate Duitsland en NL militair willen ingrijpen om een regime change te bewerken gaat het volgens oud recept helemaal mis. De Russen hebben terecht gezegd tegen de VS wie heeft jullie aangesteld als politieagent van de wereld?

Denk aan Saddam, aan Kaddafi, aan ex Joegoslavie, de landen waar de VS meende militair te moeten optreden vervielen tot een chaos en anarchie waar de duvel natuurlijk in dat onstane machtsvacuum sprong door vreselijke benden als IS en hoe dat opgeschoren tuig verder mag heten.

Met als gevolg weer miljoenen vluchtelingen waar natuurlijk weer oorlogsmisdadigeTrumrs tussen zitten, profiteurs en helemaal geen vluchtelingen die in het land van herkomst uit handen van de autoriteiten willen blijven en dan lonken de vleespotten  van Europa en wordt men geholpen door de verraders van de Christelijke cultuur van Europa die zich hebben vermomd als OM, groen linksen en noem het geteisem maar op in politiek met bestuurlijke macht...

Trump wees wijs voor 1 keer en ga met Putin samenwerken  om Assad te helpen de islam terreur te verdrijven uit zijn land. Meer si niet nodig en maakt de situatie alleen maar slechter voor alle betrokkenen in het MO...m.n. ook Israel!!!!!!!!!!!!!!!

Kees op 12-04-2018 23:23

Tromp is een complete idiot.. hij schijnt te leven op het bang maken van de  westlijke wereld bevolking .. hij spant de kroon aangaande de vorige u.s. presidenten .

janneman op 12-04-2018 23:52

Het is me wat. Ik wou nog eens reageren om weer nog wat toe te voegen, en ik heb echt nog heel veel te zeggen want ik lees heel veel, maar ik ga het laten. Dit is een mooie plaats waar iedereen blij mee hoort te zijn, en dan past een ander berichtje. Ik wil, uit de grond van mijn hart  ... (daar zijn anna haar drie puntjes weer, dat gaat een gimmick blijven tot het einde der tijden, dat ga ik me nooit kunnen laten hoor, too much fun, anna kan er maar beter aan wennen ... (laatste drie ...,tjes, ik ga er mee ophouden, echt, vanaf nu geen puntjes meer) xander danken voor al die topics, en vooral voor de vrijheid die we hier krijgen om nog eens wat te posten. En hier mag je echt nog eens wat zeggen, je moet je houden aan de regels maar die zijn echt "under marginal control", je moet het echt al erg bont maken voor je post niet online gaat. Dank daarvoor vriend Xander. Ik ben echt blij met dit plekje. Dank.

h f k op 12-04-2018 23:57

Hallo xander,wilde eigenlyk nergens meer op reageren, myn eerste gedachten toen ik het filmpje zag, dit is nep.Als een kind wat in de ogen krygt en het heeft het benauwd raakt het in paniek,als ik dan zie hoe ze de kinderen behandelen,dan klopt er hier iets niet.Echt,in myn ogen nep.Ik heb ervaring met kinderen .Dit is nep.Lees al een paar jaar je nieuws.complimenten.Ook aan ieder die  die die hier hun mening geven.Leef by de dag en geniet van alle mooie dingen.Deze wereld is kompleet  in handen van een stel machtlustige zelf ingenomen boefjes.die de mensheid niet intresseerd.Wat we ook doen er wordt allang niet meer naar ons géluisterd.Kyk om je heen en geniet .Heel veel geuk voor iedereen.Slaap lekker .

wardje op 13-04-2018 00:30

Al-Noesra revolutie Syrië.   Alaa Ghazal kwam  vanavond voor in het Nos-journaal  als wonend in in Nederland en trad daar sprekend op.  Een beetje in strijd met de lieflijke  indruk die ze daar maakte is het volgende:   In een heel korte engelstalige  video uit 2013 noemt ze de toetreding van Al-Noesra tot de strijd in Syrië één van de "vijf  hoogtepunten van de Syrische revolutie" .       ----     http://syriadirect.org/news/alaa-ghazal-on-the-top-5-events-of-the-revolution/   (een minuut)

wardje op 13-04-2018 00:39

Alaa Ghazal wordt opgevoerd als producer van SAS arabic en als "Jordaans Syrische " .  Moeilijk te vinden of ze van Jordanië naar Syrië is gekomen, en zoja, waarom.   Ze trad trouwens gisteren 12 april op, niet in het Journaal , maar in Nieuwsuur.     ----   http://syriadirect.org/news/alaa-ghazal-on-the-top-5-events-of-the-revolution/

mientje op 13-04-2018 00:48

@Kees 23.23 TrUmp heeft denk ik wel het moeilijkste baantje ter wereld

@hfk 23.57  ik denk ook steeds, hou je erbuiten, maar dan lees je weer iets en daar ga je weer, ik sluit me verder bij jou reactie aan, jij ook geluk

@Janneman 23.25  ik ben ook blij met dit plekje, wie schrijft , die blijft

Atina op 13-04-2018 06:53

Als je het filmpje bekijkt waarin trump wordt gevraagt over syrie zegt hij dat ze het goed in de gaten houden. Nu spreekt lichaam 90 procent van de totale taal. Hij doet zijn armen over elkaar. Volgens mij zegt hij : My hands are tied.

https://www.nu.nl/233546/video/trump-we-houden-de-situatie-in-syrie-goed-in-de-gaten.html

Atina op 13-04-2018 08:13

De geschiedenis van damaskus : https://nl.wikipedia.org/wiki/Tiglat-Pileser_III

Rode Wouw op 13-04-2018 10:10

@janneman op 12-04-2018 21:19 : beter ook maar de Iran moslimterroristen uit Syrë gooien. Die bemoeien zich op veel te veel plaatsen met allerlei zaken. Laat Iran eerst maar eens de mensenrechten in Iran zelf verbeteren en daar volop ruimte geven aan ex-moslims en liberale moslims.

Daniel op 13-04-2018 10:24

Wat betreft de White Helmets, check het onderzoek van onafhankelijk journaliste Eva Bartlett op bijvoorbeeld YouTube. Eva is vele malen in Syrie is geweest die de zaak grondig kent. De White Helmets zijn een proxygroep van de VS en de UK. 

Ramshoorn op 13-04-2018 11:13

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel. Openbaring 22.

Ike op 13-04-2018 12:20

@ janneman en mientje

Besef wel dat als je dit waardeert je al geregeistreerd bent en jouw in Big Data al staat welke opvattingen hebt. Ontsnappen aan Big Data is niet mogelijk, omdat in Big Data zelfs alles staat over jou van officiële en onofficiële bronnen en de zoekmachines er maar een paar zijn die deze informatie verzameld. Je kan het risico van Big Data alleen maar beperken door de site verder onder aandacht te brengen als jezelf vind dat deze overeenkomt met jouw mening, zodat je tesamen sterker staat.

In Big Data staat niet alleen jouw on-geloof, maar ook jouw DNA, waar opgeslagen of het DNA van jouw familie dat het eerder heeft getesten alles wat iedereen over jou zegt, encrypted (versleuteld) of niet. Als het veiligheidsapparaat of iemand anders er genoeg geld voor over heeft, kan hij zorgen dat het gedecrypt word, In een tijd van Quantumcomputers, edge computing en sociale psychologie is geen enkel wachtwoord veilig.

wardje op 13-04-2018 12:23
@Nieuw Begin op 12-04-2018 23:14   Iraq revisited..  Percies!  'k Weet niet meer of De Hoop Scheffer in 2003 heeft meegedaan , maar nu heeft ook hij een voorzichtige maar duidelijke duit in het zakje gedaan (12-4 TV, publieke omroep). Men vertrouwt nu op franse inlichtingen die , wegens de uitgesproken houdinger van Macron, wel waar moeten zijn.   De paralellen zijn stug. 
wardje op 13-04-2018 12:44

Satire zegt het nog het beste:  2015,  bommen gooien is "mental".  Erg levensecht, maar pas op, ruwe uitdrukkingen.  Zie van de 3 min de eerste 1:20 en laatste 45 seconden.   Nu nog actueler  dan drie jaar geleden. Reporter gaat uit z'n dak en zegt de waarheid.    ----   https://www.youtube.com/watch?v=Syjp9lsWBhc

Hubo op 13-04-2018 13:44

Het zou heel goed zo kunnen zijn dat zulke filmpjes geënsceneerd zijn.Er is ook al eens gesuggereerd dat bij het instorten van beton constructies zulke reacties kunnen optreden.Chloor schijnt daar ook gebruikt te worden om water te zuiveren.Nou,als je die kinderen als onderdeel van hun behandeling met water bespuit,zul je met verfijnde onderzoeksmethoden ook nog wel sporen van chloor vinden.

Het is natuurlijk opvallend dat zulke beelden vaak opduiken als de terroristen aan het verliezen zijn en een doorbraak op het slagveld aanwezig is.Ik zie het gewoon als een tactiek om de strijd dan te vertragen.Het syrische leger lijkt er weinig mee op te schieten en ze zouden toch wel door moeten hebben dat het alleen maar averechts werkt door de internationale reacties.Het lijkt over het algemeen ook niet gaan om het uitschakelen van essentiele gevechtsposities.Bovendien gaat het om een heel beperkt aantal op zich staande incidenten.

Ik begrijp wel dat je niet altijd alles zomaar ter plaatse kunt onderzoeken,maar je zou toch eerst eens moeten onderzoeken wat er precies gebeurd is en wat er te vinden valt voordat je zo hysterisch op zo'n pershype reageert.Het is raar dat de westerse landen dat weggestemd hebben in de veiligheidsraad.

Als chloorgs te herleiden valt tot het syrische leger,iraniërs of russen zouden de bevelslijnen getraceerd moeten worden ,zonder er bij voorbaat van uit te gaan dat Asssad  persoonlijk bevel heeft gegeven.

En je zou weer een soort procedure kunnen opstarten zoals een paar jaar geleden om dat gas dan op te sporen en te vernietigen,maar chloor hebbeb ze in ieder geval nodig om water te zuiveren.

De OPCW gaat er zaterdag onderzoek doen als ik het goed begrepen heb en dat moet eerst maar eens afgewacht worden en er moet ronduit een einde komen aan de praktijken van de VS om zomaar op eigen houtje al dan niet met geällieerde bondgenoten militaire actie te ondernemen.

Een aanval op Syrië is zonder meer een aanval op Rusland en sowieso zullen ze moeten beginnen met het uitschakelen van de Russische luchtafweer of die zodanig belasten dat de russen door hun materiaal heen zijn.Nog afgezien van de inzetbaarheid van russische gevechtsvliegtuigen.

Rien katwijk op 13-04-2018 17:17

Waarheid in deze tijd is een uiterst mogelijk woord ik denk dat we voorzichtig moeten zijn met uitspraken over de schuldigen God alleen is en weet de waarheid laten we ons niet misleiden door wat voor nieuwsten / of info achter elke “waarheid “ komt naderhand wel iets anders naar voren 

janneman op 13-04-2018 18:25

@Ike, ik besef dat wel hoor maar mijn legitimatie hier en op enkele andere sites is een oud hotmailadres dat ik al jaren niet meer gebruik en ook niet meer kan gebruiken omdat microsoft me enkele jaren geleden meldde dat ik, ter bescherming van mijn identiteit en mijn privacy (zo stond het er hé, het cynisme druipt er hier vanaf) geen toegang meer kreeg tot ik mezelf afdoend legitimeerde. Dat heb ik dus even mooi niet gedaan, bemoeial microsoft moet niet in mijn neus zitten.

En nu maak ik me geen illusies, als de staat of wie dan ook zou willen weten wie ik ben, dan kunnen ze dat allicht wel, maar ik ga me niet laten muilkorven, en nog minder mezelf muilkorven. Ik heb een mening en daar kom ik voor uit, ik roep niet op tot haat of geweld of wat dan ook onoorbaars, maar ik zeg wel wat ik er van vind, en de dag dat dat niet meer kan (en die dag komt vrees ik) hoeft het voor mij niet meer. Maar ik ga me niet laten muilkorven, dat ga ik niet doen.

En ter aanvulling verwijs ik even naar wat Edward Snowden ooit eens gezegd heeft in een interview. Dat de overheden vanalles en nog wat hebben om burgers in de gaten te houden is 1, maar dat de burgers er niks om geven (ik heb toch niks te verbergen en zo) is 2, en schokkend. De exacte woorden weet ik niet meer maar het kwam er op neer dat hij nog het meest verontrust was dat er intussen een hele generatie jonge mensen in het veld staat die geen flauw benul hebben van wat privacy en vrije meningsuiting eigenlijk is, en ik treed hem daarin bij. Ik heb het nogal voor Edward Snowden, lijkt me een heel eerbaar man.

En @Rode Wout : i stand corrected, ik was die iraniërs vergeten, maar die zijn gevraagd, en ik had me geconcentreerd op degene die niet uitgenodigd waren/zijn. Maar Assad zal de invloed van die mannen wat moeten beperken, dat klopt zeker, want ook als het daar rustig is gaan die Iraniërs zich blijven moeien, en dat hoort niet. Anders is het voor de Russen, die gaan zich niet moeien, en willen gewoon hun poot aan de grond in het Midden-oosten houden, cq Latakia en Tartus, behouden als vooruitgeschoven basissen.

Overigens, en ik heb het eerder al eens gezegd denk ik, is het een misvatting dat de Russen daar enkel zitten om hun geo-politieke belangen te dienen. Dat speelt zeker mee, ongetwijfeld, maar het gaat er vooral om dat de Russen beseffen wat voor een gevaar die moslimextremisten vormen (zie Afghanistan en Tsetsjenië) en ze hadden gezien dat die dingen zich aan het verspreiden waren en dus mettertijd  ook in hun achtertuin gingen opduiken, en dan zijn ze maar het onkruid aan de wortel beginnen aanpakken, dat is denk ik hun belangrijkste objectief, het kwaad aan de wortel bestrijden. En ik geef ze geen ongelijk, niet handelen is geen optie met die bende psychopaten, want dat zijn het, niet meer niet minder.

Tom Hendrix op 13-04-2018 19:26

@Hubo: 13.44. uur. Net wat U zegt.

pluto op 13-04-2018 21:18

Diegene die het laatste schot lost, is de overwinnaar!

mientje op 14-04-2018 00:00

@Ike 12.20 ik zie mezelf niet als een big catch, dus ze doen maar, er zijn al genoeg zaken om bang van te worden.

Ik maak me zorgen over de toekomst en dat is geen misdaad. Groeten M

Lodewijk op 15-04-2018 11:03

Hier leren kinderen te acteren voor de camera alsof ze door een gifgas aanval zijn vergitigd:

https://www.youtube.com/watch?v=NVeVOIB7V4E 

Vervolgens worden de beelden die er het meest schokkend uitzien geselecteerd en aan elkaar geplakt en als bewijs geleverd. Alles wat toont dat het gefabriceerd was wordt er uiteraard uitgeknipt.

Lodewijk op 15-04-2018 11:20

De beelden van dit korte video clipje spreken voor zich over de Witte Helmen:

https://www.youtube.com/watch?v=edpRAkfj0Xs

Petrus op 27-04-2018 13:31

Kan mogelijk fake zijn Snap ook relatie Israel Rusland niet, paar jaar geleden hoorde ik ook al dat Israel in ruil voor de A-300 400 series deblauwdrukken kregen en daarvoor de Rssen hun  op afstand bestuurbare vliegtuigen leverden kan nu niet op de naam komen. Hoop wel dat de Russen op de hand van Israel zijn, gog,magog is Turkije Btw, op de Golanhoogte daar kwamen ook een Magog, Gog voor, googel er maar na en dan met Golan erbij

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl