Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Escalatie?: Rusland en Iran dreigen met aanval op Israël als Westen ingrijpt in Syrië

Amerikaanse drones boven Syrië reeds gestoord door Russische elektronische wapens

Voor het eerst gaf Iran foto’s vrij van de slachtoffers en verwoestingen van een Israëlische aanval.

De gespannen situatie in het Midden Oosten dreigt helemaal uit de hand te lopen nu de Amerikaanse president volgens de media ‘op ieder moment’ kan besluiten tot een grootscheepse aanval op Syrië (2), en Rusland en Iran hebben besloten dat in dat geval niet alleen de Amerikaanse schepen en vliegtuigen worden aangevallen, maar ook doelen in Israël. Dat zal vergelding zijn voor de Israëlische luchtaanval op de Syrische T-4 basis, waarbij zeven militairen van de Iraanse Revolutionaire Garde om het leven kwamen.

 

Voor het eerst heeft Iran de namen en foto’s vrijgegeven van de slachtoffers van een Israëlische aanval in Syrië, wat opgevat kan worden als een signaal aan het Iraanse volk dat het land deze keer militair zal terugslaan. ‘Israëls luchtaanval zal niet onbeantwoord blijven,’ onderstreepte Ali Akbar Velayati, topadviseur van opperleider Ayatollah Khamenei.

Rusland en Iran besluiten tot militaire reactie

Daarbij krijgt Iran de steun van Rusland. Alexander Lavrentiev, speciale Russische afgezant voor Syrië, liet in een langdurig overleg met de Iraanse onderadmiraal annex nationale veiligheidsadviseur Ali Shamkhnani weten dat Rusland daar begrip voor heeft. Hij stelde voor om Irans geplande militaire actie tegen Israël te combineren met de Russische plannen om de in de maak zijnde Amerikaanse-Britse-Franse aanval op Syrië te stoppen.

In Moskou en Teheran is men ervan overtuigd dat de Israëlische luchtaanval op de Syrische T-4 basis het openingssalvo van die aanval is geweest, en dat tijdens het daarop volgende offensief ook Iraanse en zelfs Russische doelen zullen worden bestookt.

Het Russische veto tegen de Amerikaanse motie in de VN Veiligheidsraad voor een onderzoek naar de gifgasaanval in Dhouma was een duidelijke boodschap van het Kremlin aan Washington dat de Amerikanen deze keer een militaire reactie kunnen verwachten. De Russische ambassadeur in Beirut verklaarde dat ‘als er een Amerikaanse aanval is... de raketten zullen worden neergehaald, en zelfs de plaatsen van waar ze worden gelanceerd een doelwit zullen worden.’

Russen storen Amerikaanse drones

Volgens NBC storen de Russen inmiddels met elektronische wapens de Amerikaanse drones die actief zijn boven Syrië. Zoals we gisteren al schreven heeft president Trump de aanvalsgroep rond het vliegdekschip Harry Truman opdracht gegeven zich bij de geleidewapen destroyer USS Donald Cook, die in de buurt van Syrië ligt, te voegen. Ook zouden er veel Amerikaanse gevechtsvliegtuigen boven het aangrenzende Jordanië in de lucht zijn (2).

Vergeldingsaanvallen op doelen in Israël

De Amerikanen lijken te hebben gehoopt dat de Russen hun vliegtuigen, troepen en helikopters uit de weg zouden halen, maar dat gebeurt dus niet. In Jeruzalem heeft de regering Netanyahu mogelijk gedacht dat het ook deze keer kan wegkomen met de zoveelste aanval op een basis in Syrië. Nu blijkt dat bombardement zo goed als zeker een rode lijn voor Rusland als Iran te zijn geweest, en moet de Joodse staat zich opmaken voor vergeldingsaanvallen op het eigen grondgebied. (1)

WO-3 steeds dichterbij

Het behoeft geen uitleg dat een bovenstaande escalatie genoeg explosieve situaties bevat om een nieuwe wereldoorlog in gang te zetten. We beseffen dat de meesten het niet willen horen, maar mocht het inderdaad zover komen dat er bij die confrontatie ook kernwapens zullen worden gebruikt, het gevaar bestaat op een plotselinge massale preventieve Russische aanval met kernwapens op doelen in Amerika en Europa. De oorlog zal dan maar kort duren, maar het Westen verslagen en volledig in puin achterlaten.

Beste optie is als Trump zijn voornemen om zich uit Syrië terug te trekken alsnog uitvoert. Helaas is hij teveel omringd door ‘neocons’, die vast van plan lijken om op zeker moment de Derde Wereldoorlog te ontketenen, is het niet in Syrië, dan wel in of tegen Noord Korea, China en/of Oekraïne.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

10-04: ‘VS, Frankrijk en Groot Brittannië bereiden massale aanval op Syrië voor’

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
jerommeke op 11-04-2018 13:18

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat wij vannacht allemaal gerust kunnen gaan slapen...................

Meijer op 11-04-2018 13:31

Nu alleen nog de deelname van de Aziaten (China) met 200 miljoen manschappen.

Het echte Bijbelse jaartal is: 5993! Dus nog 7 jaar voor de "7de dag".Echter, Shalom is in aantocht.

stevan op 11-04-2018 13:35

ik hoop dat i ongelijk hebt maarzoals u zegt door toedoen van neocons s alles mogelijk 

vrog of laat komt volk wel achter in wat voor demokratie we leven ik hoop dat ze wel optijd wakker worden 

Hubo op 11-04-2018 13:36
Ik zie dat mijn commentaartje van gisteren er (nog) niet bijstaat.Ik had het stukje over chloorgas niet als link geplaatst en het zal wel geen breekpunt zijn.Voor ik ging slapen hoorde ik nog dat de burgerluchtvaart ontraden werd het luchtruim de komende dagen te betreden.Dat ging kennelijk uit van westerse woordvoerders.Daar hadden ze dan boven de Oekraïne ook wel eens aan mogen denken.Het is in ieder geval goed dat dit soort instructies nu wat aangescherpt is.
Ik heb slecht geslapen vannacht.Niet eens zozeer omdat ik ban ben voor een groot conflict,maar omdat ik zo ontzettend kwaad ben over de idiote westerse opstelling.Ik hoop echt dat ze een hoop van die raketten neerhalen en misschiens zelfs een paar van die schepen tot zinken brengen,maar het zal wel weer een afknapper worden.
En wat mij betreft zou het daar dan wel bij mogen blijven als het westen zo eens een lesje krijgt,maar het risico van een escalatie is zo natuurlijk groot en met name als Iran nog wat mortieren op Israël af zou schieten.Veel meer hebben ze volgens mij niet direct bij de hand,behalve natuurlijk nog wat raketten in eigen land.
Het westen wil zich er kennelijk niet bij neerleggen dast Rusland via Syrië het initiatief overgenomen heeft.Het zou inderdaad beter zijn als de amerikanen daar de consequentie uit trokken door zich in ieder geval helemaal uit Syrië terug te trekken.Dat is de enige vreedzame oplossing,maar de man is volledig afhankelijk van zijn influisteraars.
Ja hoor,daar heb je het al.Trump heeft een aanval op Syrië aangekondigd.13.30 u  BNR nieuwsradio.De russen hebben al laten weten dat ze raketten zullen neerhalen en de bron van het vuur zelf onder vuur zullen nemen,al is het dan alleen bij monde van een lokale ambassadeur.Ik vind het terecht en hoop dat de amerikanen een lesje zullen krijgen,dat ze zal heugen,maar ik heb er een hard hoofd in.Maar goed,over een paar dagen zullen we meer weten.
Ik had wel rekening gehouden met de mogelijkheid dat Trump de wereldeconomie in het honderd zou kunnen laten lopen.Simpelweg geredeneerd is hyperinflatie de grote gelijkmaker en de weg uit de schulden en het leek me dat zoiets wel in hem op zou kunnen komen,maar dit had ik niet verwacht.
René van Zalk op 11-04-2018 13:42

Iran heeft de aanval op T-4 basis zelf uitgelokt met zijn provocerende gedrag en taal.

willy . op 11-04-2018 13:48

Het is vrij spannend en heel gevaarlijk aan het worden, ik heb gelezen dat als de VS Syrie zal aanvallen de Russen de platforms van de VS zullen aanvallen, en na deze dreiging hebben VK en Frankrijk steun toegezegd aan de VS ze willen dat Assad zou worden uitgeschakeld om deze gifaanval. Het is dus helemaal uit de hand aan het lopen, en juist nu er hoop is voor vrede tussen Noord -Korea en de VS . Rusland is meer en meer geen bondgenoot maar vijand van israel aan het worden, omdat Israel Iraanse doelen onder vuur neemt en dat pikt Rusland, en ondertussen gaat de strijd met Turkije en de koerden ook nog is verder wereldoorlog drie komt nu wel heel dicht bij. Op dit ogenblik kijkt men naar president trump en als van hem was zou ik niet reageren of dan doch beperkt houden heel deze situatie is een wereldoorlog onwaardig Shalom

Levi op 11-04-2018 13:57

De beste optie is als rusland en iran weggaan uit Syrie. 

DG op 11-04-2018 14:04

Damascus zal volledig vernietigd worden. Jesaja 17:1 en Jeremia 49:23-27 De mate van vernietiging lijkt te wijzen op een nucleare vergelding ! Er wordt verhaald van het volledig ophouden van het bestaan van de stad. (bijbel) “Zie Damascus wordt weggenomen, zodat het geen stad neer is; het wordt een puinhoop, een bouwval.” En “ik zal een vuur aansteken binnen de muur van Damascus, dat de burchten van Benhadad zal verteren”.

De Palestijnen zullen mogelijk van de gelegenheid gebruik maken (de oorlog tussen Israel en Syrie) en een poging doen hun palestijnse droom waarheid te zien worden. Maar wanneer ze het lot van Damascus zullen horen dan verkeren ze in totale angst (bijbel, Zacharia 9:5) “Askelon zal het zien en vrezen, ook Gaza en het zal hevig beven.........dan zal de koning (regering palestijnen) verdwijnen ( Zacharia 9-6) “Ik zal de trots van de Palestijnen uitroeien”.  Zacharia 11:1-3.

willy . op 11-04-2018 14:39

@Meijer : Laat ons hopen dat je berekeningen juist zijn want volgens de Joodse kalender zijn we zover nog niet ? Shalom

Ike op 11-04-2018 14:46

De dreigementen van de Russen houden in dat ze de bronnen van de rakketten zullen aanvallen, de lanceerinrichtingen, waar ze ook staan. Ik heb nergens gelezen dat ze Israël, hoe dan ook zullen aanvallen. T.a.v. Israël, klinkt het als vals nieuws. Het is gewoon ruzie zoeken in de hoop dat de vijand de schuld krijgt.

Op een site van Russisch nieuws staan niet alleen de verhalen over het dreigement van de Russen dat ze elke aanvaller van Syrië zullen aanvallen, maar ook andere verhalen zoals bijvoorbeeld een video over de NGO 'Witte Helmen' waarin een gascilinder niet goed is die word gebruikt. Hetzelfde geld als het nieuws van Westerse kant; Niet te controleren tenzij je er naast staat en medeplichtig bent.

https://southfront.org/

Paul Graig Roberts over de dreigementen over en weer;

https://www.zerohedge.com/news/2018-04-10/threshold-war-paul-craig-roberts

Nog een artikel van Zerohedge met het zoveelste dreigement namens Trump dat de rakketten richting Syrië zullen gaan en nadat Rusland heeft gedreigd elke rakket neer te zullen halen en elke lanceerinstallatie te zullen uitschakelen;

https://www.zerohedge.com/news/2018-04-11/trump-warns-russia-missiles-are-coming-syria-after-moscow-vows-shoot-them-down

Een artikel dat de Hareetz aanhaald over de aankopen van olie en gas via Turkije uit Iraaks Koerdistan en Syrië. Het artikel vermeld dat de bron in Syrië IS is, maar omdat het Syrisch Democratisch Front samenwerkt met de Koerden en veel strijders van hen overlopen naar IS, zou men net zo goed kunnen beweren dat de Koerden in beide gevallen de bron zijn. Zodra het echter in Turkije aankomt, zal men zeggen dat het van SDF komt dat openlijk gesteund word door Erdogan's kliek, omdat de meerderheid van de wereldbevolking misschien nog denkt dat het Westen tegen IS vecht. Wellicht dat het artikel van de Hareetz ook weer word gezien als verraad van links tegen de regering Nethanyahu;

https://southfront.org/israel-is-secretly-buying-oil-from-iraqi-kurdistan-similar-channel-was-used-for-isis-oil/

willy . op 11-04-2018 14:55

Ik verneem juist dat president Trump een twitter de wereld heeft ingestuurd met de volgende boodschap; zet je schrap Rusland, want onze raketten komen eraan en probeer ze niet tegen te houden " dit is zeker geen goed nieuws ! Shalom

DG op 11-04-2018 14:55

Meijer en anderen. We kunnen heel veel uit de Bijbel halen, dat is zeker. Maar in het gehel niet wanneer  de verdrukking kom, wanner het vredesrijk komt, e.d. En zeker niet wanneer de Heer terugkomt, want dat wet de Heer Jezus zelf niet eens.  

Ike op 11-04-2018 15:00

@Hubo op 11-04-2018 13:36

Ik ben het wel eens met jou, behalve dat je vergeet te zeggen dat als de VS syrië niet aanvalt, het in de ogen van de Neo Con's ook zo zal lopen dat de VS economie en alle economieën die met de USD samenhangen ook neer zullen gaan. Gewoon omdat als Rusland en Syrië zullen winnen, de olie en gasproducerende landen die over willen schakelen van de USD naar een andere valuta, de USD onder druk zullen zetten, omdat de USD en de Euro gedekt zijn door de vraag naar USD's die grotendeels bepaald word door de USD opbrengsten van de olieproducerende landen. Dit is niet alleen de opbrengsten van olie en gas, maar het zijn ook de opbrengsten van de beleggingen van Arabische landen in het Westen en andere USD afhankelijke landen.

De dreigementen kunnen dus gezien worden als dreigementen tegen het BRICS machtsblok en het anti SWIFT betalingssysteem dat de Chinezen overal willen afdwingen en dreigementen tegen de Shanghai Coalitië.

De strijd tegen hen is na Syrië echter nooit afgelopen, omdat China doorgaat met het leggen van hogesnelheidsspoorverbindingen naar het Westen, die op zijn hoogst gestopt kunnen worden bij een grens van een met China berviend land.

Ik hoop dat de regering en generaals van Rusland het geduld op kunnen brengen om tot de lancering van NATO te wachten en daarna 100% van de rakketten neerhalen, zodat de Westerse genocideplegers zich wel uit Syrië en Irak terug zullen moeten trekken.

Rode Wouw op 11-04-2018 15:09

@willy . op 11-04-2018 13:48 :

WO 3 is niet waarschijnlijk. Wel een forsere militiare actie dan de vorige keer. Er zijn heel wat mogelijke doelen in Syrië.

Verder zijn de USA troepen wel degelijk op uitnodiging in Syrië en Irak. Dit is ontstaan toen de ISIS moslimterroristen met een omvangrijke opmars bezig waren en massamoord plaatsvond op minderheden. Het Syrische regeringleger zat zelf ernstig in de problemen en ook het Irakese regeringsleger zat op dat moment in de knel. Die regeringslegers waren niet in staat bescherming te geven aan minderheden in een groot deel van hun grondgebied. Dat heeft toen de USA coalitie gedaan.

Nog steeds is er bescherming nodig tegen moslimterroristen en ook de Koerden hebben bescherming nodig tegen mogelijke massamoord door Turkije.

ottoman op 11-04-2018 15:47

en vinden jullie rusland nogsteeds zo goed?

er is maar 1 grote macht die altijd de joden beschermt en samenwerkt en dat zijn de turken, de olijftakken zullen vermeerderen.

let niet op de uitspraken van erdogan hij is slim, achter de schermen is het anders

Hubo op 11-04-2018 16:11

@Willy Dit is echt absurd.Hij heeft inderdaad getwitterd,dat die raketten er zeker zullen komen.Daarna heeft hij geprobeerd wat matiging aan de dag te leggen.Dringt aan op internationale samenwerking en geeft het onderzoek van Mueller er de schuld van dat de verhoudingen zo verziekt zijn.

Bernard Hammelburg geeft hier een uitleg aan dat Trump nog wel vooraf een berichtje zal sturen,maar dat lijkt me wishful thinking.Het lijkt me dat er zo geen weg terug meer is en dat het niet kan blijven bij een 'kleine' aanval zoals de vorige keer.

De kans is inderdaad vrij groot dat Iran dat zou kunnen aangrijpen om iets te ondernemen,maar ik neem aan dat Israël daar goed op voorbereid is en mogelijk al op rekent.

Trump lijkt met zijn vervolg Twitters inderdaad wel aan te willen geven dat hij het bij deze slagenwisseling wil laten,maar ik betwijfel of hij dat dan nog voldoende in de hand kan houden.Hij kan zo meegezogen worden in een conflict rond Iran en ik heb niet de indruk dat ze dat nu echt zo gepland hebben al ligt de cruciale informatie natuurlijk binnen handbereik.

Het probleem met landen als Israël en Iran is dat ze niet gauw zullen ophouden als ze niet zelf de laatste tik hebben kunnen uitdelen.

@ Ike Het draait natuurlijk om de transitie van de hegemonie in de wereld waarin de amerikaanse macht al tientallen jaren tanende is.Ik denk dat de positie van de USD zeker meespeelt,maar waar het Trump betreft lijkt die nogal simplistisch te denken en zover niet te kijken.Wel blijkt hij heel beÏnvloedbaar te zijn voor suggesties uit zijn omgeving en dat leek aanvankelijk gunstig uit te pakken,maar lijkt nu een groot gevaar te vormen.

Sommigen dachten te hopen dat hij met Rusland en India de chinezen een lesje zou gaan leren,maar dat lijkt me een illusie.

Het zou mooi zijn als de russen die raketten van de amerikanen neer zouden halen,maar ik heb er geen al te hoge verwachtingen van.

jottum op 11-04-2018 16:12

Ook een optie: Er. speelt het handig bij een kwakkelende economie, zwakke munt en dreigende confrontaties met syrisch en russisch leger wegens de aanwezigheid van zijn troepen in het buurland. Na de gifgasaanval hebben de syriers en russen iets anders aan hun hoofd dan turkse troepen in syrie, en kan hij als twee honden vechten om een been in stilte nog lang aanwezig zijn daar. Je zal er maar wonen.

AEO op 11-04-2018 16:47

@ottoman,

Je hebt gedeeltelijk gelijk. Er is 1 grote macht die de Joden beschermt, maar dat is niet Turkije. Die grote macht is de God van Israël!

Weesie op 11-04-2018 17:27

Amerika probeert weer Assad aan te vallen met valse beschuldigingen.Net zoals de Russen  vals worden beschuldigd van het gebruik van gas aanval op de spion in Engeland. Iedereen weet dat het gas in Rusland ontwikkeld is. Maar in andere landen maken ze het ook of heeft men een voorraad.Waarom heeft men de spion niet gewoon met een pistool omgebracht? Ten tweede zou Rusland dom zijn als men deze spion met een speciale gas dood waaraan een link naar Rusland is. Als  er iemand gedood wordt met een Kalashnikov hebben de Russen dat ook gedaan. Terwijl een Kalashnikov overal te koop is. Dit stinkt aan alle kanten.

Als ze de spion met een Frans fles wijn doodgeslagen zou hebben zouden de Fransen dat gedaan hebben.Of met een fles Ouzo de Grieken.

Ike op 11-04-2018 17:57

@Rode Wouw op 11-04-2018 15:09

Sorry, maar geen enkele Westerse regering heeft troepen gestuurd op uitnodiging van de Syrische of Iraakse regering. Dit is genocide uit hun hand. Intelligence Services is een creatie als de Contra's in Nigaragua, in wat de extreem rechtse fractie binnen de echte Intelligence Services (NSA, CIA, Homeland Security etc. ) zien als oprukkend communisme, terwijl het communisme dat in de landen die als gevaar worden gezien, niet of nauwelijks als links gezien kunnen worden omdat het voornamelijk ook een rechtse kliek is die aan de macht wil blijven. Trump is maar een politieke pop in dit politieke spel. Trump word daarom ook bedreigd met afzetting continue. Zijn 2e man is veel rechtser en veel meer in de zak van de Neo Con's. Neo Con's die tegen de dood van het ongeboren leven zijn, maar met gemak kernwapens willen lanceren om veel of al het geboren leven op onze planeet te doden.

Kijk terug naar de geschiedenis van het conflict en hoe de ambassedeur uit Syrië werd gezet die demonstranten bevoorraadde met wapens en die een leerling was van John Pointdexter. Alles gaat hier om de USD en het einde van de welvaart in het Westen zoals wij die kennen. Het einde van deze welvaart zal ook tot veel doden leiden zonder conflict als men geen deflatie toestaat. Maar veel van de economen die in de MSM aan het woord komen en vooral de elite, willen voorkomen dat er deflatie of hyperinflatie komt, omdat in die omstandigheden zij al hun macht en vermogen zullen zien verwateren tenzij zij bij de winnende partij meepraten.

Zelf heb ik ook geen vertrouwen dat ze 100% zullen neerhalen, maar ik hoop op een extreem hoog percentage. De 'Deep State' regeert, niet de volksvertegenwoordigers die veelal ook alleen maar aan hun eigen baantje denken. De Echte democratie is al millenia dood als het al ooit heeft bestaan.

ohje op 11-04-2018 17:58

China moet je niet kitelen

Markie op 11-04-2018 18:59

Advocaat van Trump opgepakt, door Mueller. Daar komt een hoop troep uit naar voren over Trump.

Trump kan binnen korte tijd ook afgezet gaan worden. Constutionele crisis dus, mag Trump zo nog wel op de rode knop drukken, of is Trump nu juist chanteerbaar door deep state om juist oorlog met Russia uit te lokken? Wie weet dit?

Tom Hendrix op 11-04-2018 19:06

@DG 14.04. uur. Kan mij vinden in uw betoog. Verder is oorlog altijd "de voortzetting van de politiek geweest, met andere middeelen". Citaat van de militaire strateeg von Clausewitz. Verder is Trump in het nauw door de "Deep State", en de duivelse lakeien van de NWO. En die willen een wereldwijd conflict. Maar de Here regeert, de God van Abraham, Isaäc en Jacob. Shalom.

Cefas op 11-04-2018 19:29

Armageddon in de maak?

Tom Hendrix op 11-04-2018 19:46

Bij mijn reactie op: 19.06. uur: middeelen=middelen. Slordige fout van me.

Qvic op 11-04-2018 19:50

Is te hopen dat het westen eens van de koude kermis thuis komt en dat zij Rusland met zijn bondgenoten hun meerdere moeten erkennen. Dan pas zal het westen hun arrogante gedrag inperken.

pluto op 11-04-2018 20:06

Israel zal niet snel een USA president krijgen als Trump. Deze president is een zegen voor Israel. Indien Iran Israel wel aanvallen, dan moeten ze dat nu doen! Hetzelfde geldt voor Hezbollah.Rusland speelt blufpoker, ze hebben geen schijn van kans tegen USA en Israel. Een enkele raket van Hezbollah of Iran  richting Te Aviv of Haifa zal een geschenk wezen voor Israel. Het wordt tijd dat Iran en  Hezbollah aangepakt gaan worden.

van buiten op 11-04-2018 20:29

Allemaal bombarie, oftewel blaffende honden bijten niet. Heb altijd gezegt zolang iwan en billy samen in het ruimteschip issis verblijven is er niks aan de hand. 

Benny op 11-04-2018 20:41

1948-2018 Israel bestaat op 15 mei 70 jaren.dat = over 5 weken Het is best mogelijk,dat er wat staat te gebeuren.

Eduard op 11-04-2018 21:08

En wat was iedereen hier vol lof van Trump.. nou.. phoe phoe... die idioot rost de hele wereld naar de afgrond!

Dirk op 11-04-2018 21:18

Eerst de grote verdrukking en daarna armageddon

Hubo op 11-04-2018 21:46

Ik hoorde een paar uur geleden terloops een bericht over amerikaanse vlootbewegingen in de perzische golf,maar kan er verder nu zo gauw niets over vinden.

Ik betwijfel eigenlijk ook of de russen schepen in de middellandse zee zulen aanvallen,maar we zullen wel zien wat er gebeurt.Een aanval op russische schepen,zou een openlijke vijandige daad zijn,volgens zo'n wijsneus,maar is een aanval op Syrië dat dan niet in het licht van alle verklaringen die de russen daarover hebben doen uitgaan om het even of om strikt syrische stellingen gaat of posities waarbij de russen betrokken zijn.

marieke op 11-04-2018 21:54
Een voorzegging die toch een keer vervuld zal gaan worden:
 
Jesaja 17:1
Zie, Damascus  houdt op een stad te zijn. Het zal een puinhoop worden, een ruïne.
Wie weet...
Mark S. op 11-04-2018 22:24

Rusland doet niet aan een preventieve aanval op de VS en EU met kernwapens. Onzin.

Als je Rusland niet aanvalt wordt je ook niet aangevallen. Alleen Rusland en Iran zijn op uitnodiging van de Syrische regering in Syrie. De rest niet. De bemoeienis van de VS is onrechtmatig. Zeker als het internationaal recht niet gevolgd wordt op beschuldiging van een gifgasaanval. Dat moet altijd eerst onderzocht en bewezen worden. Tot die tijd is alle actie van de VS in strijd met het internationaal recht.

Als de VS dan toch aanvalt met raketten heeft Rusland het volste recht om namens de Syrische bondgenoot flink terug te meppen en ook de lanceerinrichtingen=oorlogsschepen te vernietigen.

Israel heeft het recht om zich tegen Iraanse agressie te verdedigen. Niet Israel is van plan om Iran te vernietigen maar omgekeerd. Iran verkondigd al jarenlang de totale vernietiging van Israel.

Ja, de situatie is wel spannend en onvoorspelbaar.

pluto op 11-04-2018 22:35

@Eduart, waar heb jij het over? Assad , die miljoenen vermoord en martelt? noord korea ? waar ze letterlijk gras eten met concentratie kampen, erger dan Hitler? Iran waar dagelijks de mensenrechten worden geschonden? Had je liever  je leven in de martelkamers van  Sadam Hoessein door gebracht?!!.

AEO op 11-04-2018 22:48

De situatie is behoorlijk ernstig omdat er blijkbaar grote woede heerst aan beide kanten. Iemand die kwaad is kan minder helder denken dan iemand die niet kwaad is, en op het toneel van de wereldpolitiek is het al niet anders. Ik vind dat er te snel met beschuldigende vingers wordt gewezen. Laten ze de zaak maar eerst eens grondig gaan onderzoeken. Bovendien vind ik een aanval met verboden chemische wapens, hoe erg die ook is, nog geen reden om een WW3 te veroorzaken. Maar de huidige gebeurtenissen tonen weer eens voor de zoveelste keer aan hoe actueel de Bijbel is.

pluto op 11-04-2018 23:09

Er gaat helemaal geen WW3 komen, maar het kan en zal niet zo zijn dat men zomaar chemische wapens kan inzetten en dan ook nog tegen eigen bevolking. Let wel!! wie anders dan USA kan en wil optreden tegen deze gruwelheden? Europa? USSR? UK?  God bless America !!

Ernie van de Wal op 11-04-2018 23:13

Eduard op 11-04-2018 21:08

Ik hoorde vanmiddag Kees de Kort op BNR. Bepaald geen vriend van Trump, maar hij stak de man wel een bos veren in zijn gat, omdat Trump de eerste is, die China eindelijk eens aanpakt op haar concurrentievervalsing. Waarbij hij ook aangaf, dat de Chinese president zijn aanval precies begreep en nu zoete broodjes wil bakken. Zo verdampte in het afgelopen jaar veel kritiek op Trump. Die man is heel wat doortastender dan verwacht en steeds meer mensen geven dat toe. 

Over Syrië dit. In Syrië zijn Iraanse militairen en Iraanse wapens, die in ieder geval -met toestemming van Iran- door lokale strijdgroepen tegen Israël gebruikt gaan worden. Iran is erg duidelijk over wat er met Israël moet gebeuren. Die Iraniërs krijgen de steun van Rusland. Waardoor de positie van Israël onvermijdelijk wankel wordt. In het beste geval zal het land er veel schade door lijden en veel slachtoffers krijgen.

Iran heeft ook de pest aan de Golfstaten. Iran zit ook daarmee ook al in Jemen te donderjagen. Dus zijn er genoeg partijen, die -niet altijd vrijblijvend- van de USA ingrijpen verlangen. Om Rusland en Iran op hun plaatsen te zetten.

Verder wordt in Syrië nogal wat olie en gas gewonnen en lopen er de nodige pijpleidingen door dat land. Die hele burgeroorlog in dat land had is een vuil spel geweest van een groot aantal belanghebbenden. Waaronder EU, USA en RU.

Daar speelt in die regio zo ontzettend veel, dat wij hier geen flauw benul hebben wat de werkelijke inzet is. En dus ook niet, wat Trump beweegt en hoeveel vrijheid hij heeft. 

Maar ik ben het met je eens, vanachter een toetsenbord is het makkelijk oordelen.

mientjei op 12-04-2018 00:32
De mens wikt, maar God beschikt
kruisridder op 12-04-2018 07:33

De beste optie is als de Amerikanen en Turken uit Syrie vertrekken....

arjaneke op 12-04-2018 09:17

overal stoere taal in de media, mensen die partij kiezen voor de VS of Rusland, niemand die nadenkt over de gevolgen van oorlog. een oorlog die nucleair zal zijn. een atoombom hoog in de atmosfeer en de westerse samenleving is terug in de middeleeuwen, EMP geen elec triciteit meer, kinderen geen toekomst meer en dat allemaal voor een stukje geopolitiek ver weg in een woestijn, omdat Trump meer wil dan Putin, de kinderen van Trump en Putin zullen veilig in een bunker zitten, onze kinderen hebben die bescherming niet, waarom is iedereen zo dom en naief, ieder raketschild houdt maar een deel van afgevuurde raktten tegen, Rotterdam, Antwerpen en Hamburg zijn logistiek de eerste doelen van atoombommen, wij wonen daar vlakbij, ik vind mijn leven belangrijker dan de oliedollar of een gasleiding in Syrie, jammer dat de rest van de nederlanders meer waarde hechten aan de amerikaanse oliedollar.

Rode Wouw op 12-04-2018 09:46

@Ike op 11-04-2018 17:57 : er is een hulpvraag gekomen van minderheden in Syrië en Irak. Die minderheden werden met massamoord bedreigd door de ISIS moslimterroristen. Op die hulpvraag heeft de USA coalitie gereageerd en zijn die minderheden militair te hulp gekomen. Ook Nederland deed daar aan mee. Daar zijn vele getuigen van en u kunt het in de stukken van onder andere de Tweede Kamer opzoeken.

gijs meulenmeesters op 12-04-2018 10:50

er word elke keer beschuldigingen richting rusland gedaan. maar elke keer komt men met de verklaring dat de beschuldiging niet klopt, of ze hebben het zelf in elkaar gezet. en waarom mag rusland niet mee doen aan de onderzoeken van waar ze beschuldigt worden. dit geld ook voor de mh17. doordat het circus rutten zich aansluit bij USA en dit doet hij in opdracht van brussel. dit kost ons enorm veel geld, aan wapens en aan gemiste inkomsten

groetjes Gijs meulenmeesters

Girevik op 12-04-2018 10:57

Nieuw op dit forum. Maar kan in deze tijden van spanning en onrust 

 

Ben nieuw op dit forum maar voel meverplicht toch mijn stem te laten horen. Gisteren brak mijn klompje. Het nieuws vermeldde dat het een probleem is dat de reguliere luchtvaart problemen ondervond door de spanning rond Syrië.  We staan bij wijzen van spreke met 1 been aan het begin van een enorm conflict tussen Amerika en Rusland en wij komen niet verder te keuvelen over de burger luchtvaart. Niets overdekt de ernst en alles wordt toegedekt met sussende woorden. Zo zijn we in 1914 vrolijk de 1e wereld oorlog ingerold en latere 2e. , met als gevolg miljoenen doden.

Welkom Girevik. Mod.

grote henk op 12-04-2018 11:22

de werelid is net als een Bedrijf met aardig wat personeel. Soms moet je de rotte appels eruit halen voordat ze de rest aan steken. En in het midden oosten liggen aardig wat rotte appels.

gezien het feit dat de meeste mensen als personeelsleden denken weet je al hoe ze over iemand als Trump gaan praten  als die handelt. Trump denkt net als een eigenaar van een bedrijf en  altijd aan het algemeen belang en niet aan zijn eigen belang! Soms moet je twee stappen achteruit zetten om er weer vier vooruit te kunnen. 

Obama stak zijn kop in het zand en kon het mooi vertellen maar pakte zijn kansen niet en trump ruimt de puinzooi op. Hij neemt risico's en daar moeten we dan maar met zijn alen mee leven. helaas pindakaas. Links stemmen betekent op de blaren zitten.

Andries Termote op 12-04-2018 12:20

Gewoon even vermelden dat er 1 miljoen inwoners van Russische afkomst zijn in Israel. Putin heeft heel goede contacten met de Lubavich opperrabbi Lazar in Moskou. Die Lubavich staan wat afwachtend tegenover het anglo-zionisme. Zo is er toch nog een kanaal open met Trump (schoonzoon Jared) en Israel. Netanyahu is de afgelopen 2,5 jaar 6x in Rusland geweest. Bewijs dat Rusland een verschil maakt.

Ron op 12-04-2018 14:41

@Meier en @Willy. Het huidige joodse jaar is 5778. De rabbijnen leren dat de joden destijds 210 jaar woonden in Egypte. Maar volgens mijn (heel speciale!) Bijbel woonden zij 430 jaar in Egypte en werden daarvan 400 jaar verdrukt. Als we dat  verschil van 220 jaar optellen  bij de huidige jaartelling van 5778 kom ik op 5998. Dan is het -volgens deze hypothese dan- nog kort dag! En die 200 miljoen (@Meier 13.31) uit Openbaring 9:16 (Chinese draak?) komen wel binnen ons gezichtsveld..... Shalom, Ron

Beste Ron, op het Geloofsforum verder praten. Mod.

Henk op 12-04-2018 15:03

@mod

 

Waarom verdwijnen er posts?

Het kan zijn dat uw post niet door de moderatie komt. Mod.

grote henk op 12-04-2018 15:40

Aan Girevik,

de mens leert nou eenmaal niet van zijn fouten en we zullen nu eenmaal onder ogen moeten zien dat het elk ogenblik uit de hand kan gaan lopen. Dat was vroeger ook al zo en er verandert niets aan. Hoe dan ook zal er in of door het midden oosten een wereld conflict gaan komen. de meesten mensen willen dat daar en hier doen ze er een schepje boven op door op linkse idioten te stemmen.

Ike op 12-04-2018 16:06

@Rode Wouw op 12-04-2018 09:46

Je bent een beetje de weg kwijt. Als ik jouw verhaal doortrek naar het Westen, zou andere landen als China en Rusland mogen ingrijpen op een hulpaanvraag van minderheden in het Westen die claimen dat er een massamoord op hen plaatsvind, terwij leen geheime dienst van deze landen zelf wapens of zelfs chemische wapens zou hebben geleverd aan deze minderheden om eem groep mensen die tegen hen is uit te schakelen en mogen deze landen deze minderheden ook trainen om aanslagen te plegen. Verder mogen deze landen zich dan beroepen op een groep onderzoekers die zij volledig controleren, zoals de OPCW gecontroleerd word door het Westen en waar China en Rusland geen veto hebben.

@pluto op 11-04-2018 22:35

Ik ga de vervolging in Iran niet ontkennen, maar besef je dat Iran meer doet tegen de smokkel van harddrugs dan het Westen? Besef je dat er in Saudi Arabië ook meer mensen wreed worden vermood en vervolgd door het regime en dat zij meer terroristen steunen dan Iran? Besef je dat de ...oten van de Westerse regeringen de benoeming hebben gesteund van SA tot voorzitter van de VN mensenrechtencommissie?

Ik blijf het zeggen; 'Dit gaat vooral over het behoud van de Westerse welvaart en de financiëring van die wereld door landen die werden gedwongen om alles in USD's en Euro's te betalen terwijl die feitelijk nauwelijks werden gedekt door enige onderlingende waarde, terwijl de ovverheidsbudgetten in extreme mate niet worden beperkt maar ongelimiteerd werden overschreden en de valuta bijna onbeperkt worden bijgedrukt.'

De BRICS landen en andere partners van hen, zijn het zat en willen geen USD en Euro meer die ongelimiteerd bijgedrukt worden en willen hun eigen valuta dekken door zeldzame grondstoffen en olie en gas.

De 2e kamer zit vol met parlementsleden die de Intelligence Services napraten en misschien wel niet slim genoeg zijn om te beseffen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor massmoord en hyperinflatie. Succes met het lezen van deze stukken van onze verstandelijk beperkte parlementsleden die jouw leven een hel gaan maken. Ik doel daarmee op de nieuwe overeenkomsten die alle emailverschaffers waarin jij nu word gedwongen om nieuwe privacyvoorwaarden moet ondertekenen om nog jouw email te kunnen lezen end die gebruikt kunnen gaan worden om jou te gaan vervolgen overeenkomstig schending van de copyright regels van TTIP, CETA, NAFTA, TISA.

Als je ook maar iets meer zou beseffen over Big Data dan onze parlementsleden, zou jij beseffen dat het er helemaal niet meer doet of jij daarbij de wet overtreed. Tot Big Data behoort nl. alle gebruikersID's, alle wachtwoorden en alle handtekeningen en alle foto's van een persoon. Daarmee kan op zoveel manieren fraude worden gepleegd, dat het heel makkelijk is om daarmee fraude te plegen.

Ik zal je mbt fraude één simpel voorbeeld geven over fraude. Ik krijg brieven van mijn gemeente met het logo van de gemeente. Ik krijg drukwrerk van mijn gemeente in een envelop die niet dicht geplakt is. Iedereen kan als hij dit logo scanned of het download, zelf een brief opstellen en printen als zijnde dat de gemeente hem/haar een brief heeft gestuurd en deze brief vervolgens in zo'n enevelop stoppen van de gemeente. Vervolgens kan hij deze enevlop openen in het bijzijn van een notaris of advocaat en claimen dat hij deze brief, vergunning, toezegging, verordering of een gebod via de post heeft ontvangen.

Big Data zet de gehele rechtspraak op zijn kop. Jij hoeft geen enkele overtreding te begaan of helemaal niks te zeggen en in het extreme geval kan er over jou zelfs geclaimed worden dat jij een profeet of God extreem diep hebt beledigd aan de hand waarvan er wereldwijd een opdracht word uitgevaardigd dat jij omgebracht moet worden.

Dat je dit niet hebt gedaan, is totaal irrelevant geworden. In principe kan er zelfs een onderzoeksrapport gepubliceerd worden die verklaart dat jij verantwoordelijk bent voor de gifaanval in Syrië, met kopieën van emails, brieven en bankoverschrijvingen waarmee jij de grondstoffen hebt besteld en betaald en de aanval hebt uitgevoerd of de opdracht hiertoe hebt gegeven.

Ik vind het leuk dat je ons veiligheidsapparaat vertrouwd en ik vraag mij af of jij nu echt niemand kent die daartoe behoort en een strafblad heeft of heeft gehad.

Ik vind dit niet grappig.....

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl