Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Burgers voorgelogen, betalen hoofdprijs voor groene stroom die niet bestaat

Hogere energieprijzen en –belastingen voor consumenten vloeien rechtstreeks in zakken van toch al zwaar gesubsidieerde producenten

 
Het is je reinste volksverlakkerij, maar als het u maar een goed en vooral ‘groen’ gevoel geeft, hè? (Afbeelding: Getty Images (2)).

De NS wil in de toekomst enkel nog op groene stroom uit windenergie gaan rijden. Sluit u een nieuw energiecontract af, is er grote kans dat de aanbieder ‘100% groene stroom’ belooft te leveren. Schiphol gaat ‘emissieloze’ elektrische bussen gebruiken, want dat zou zo ‘duurzaam’ zijn. Dorpen en steden zeggen dat hun openbare gebouwen met 100% zonne-, wind- of waterenergie zijn of worden uitgerust. En weet u wat? Het is allemaal onzin, allemaal propaganda. Duidelijker gezegd: het zijn pure leugens, enkel bedoeld om uw als burger zonder morren steeds hogere rekeningen en belastingen te laten betalen, waar enkel de overheid en de toch al zwaar gesubsidieerde producenten van profiteren.

 

100% groene stroom kan niet bestaan

100% groene stroom bestaat niet en zal zelfs nooit bestaan, hoe de techniek zich ook verder ontwikkelt. Het is namelijk een zowel natuurkundige als weerkundige onmogelijkheid. Natuurwetten en het weer passen zich aan geen enkele ideologie aan, hoe ‘groen’ en ‘duurzaam’ die ook -valselijk- wordt genoemd. Wat de regering ook besluit, het zijn deze wetten en het weer die bepalen wat voor stroom u werkelijk krijgt. En die zal altijd voor een groot deel uit olie-, gas-, kolen- of kerncentrales moeten komen, want anders gaat bij iedereen letterlijk het licht uit.

Bij teveel wind en zonneschijn moet de overtollige elektriciteit tegen hoge kosten worden afgevoerd, meestal naar het buitenland. Bij te weinig wind en bij duisternis –meestal juist die periodes waarin de vraag naar elektriciteit het hoogst is- kan de stroomvoorziening enkel gewaarborgd en stabiel blijven als de oude vertrouwde olie-, gas-, kolen- en kerncentrales blijven draaien.

Wat uw energieleverancier ook beweert, u als particulier krijgt dan ook nooit 100% groene stroom. Ook de NS of Schiphol kunnen u nooit 100% duurzaam vervoer aanbieden (de bus of trein heeft dan wel geen uitlaat, maar de stroom waarop ze rijden moet ergens vandaan komen. Hetzelfde geldt voor de verplichte emissieloze nieuwe auto’s over een jaar of 10 (of eerder)). En ‘groene’ stroom van waterkrachtcentrales zoals in Zwitserland en Oostenrijk blijkt vooral van de nabij gelegen kerncentrales in Frankrijk en Tsjechië te komen.

Belazerde burgers betalen voor groene ideologische leugens

Plat gezegd: u wordt belazerd. Het elektriciteitsnet moet en kan alleen met conventionele centrales op 50 Hertz stabiel worden gehouden. Het zou het onmiddellijk begeven als zelfs maar geprobeerd zou worden om het aandeel groene stroom tot ver over de helft op te schroeven. Met iedere procent meer wind- en zonne energie zullen het aantal ‘blackouts’ toenemen, totdat het licht voorgoed uitgaat. Rendabel opslaan van ‘groen’ opgewekte electriciteit zal vermoedelijk pas over tientallen jaren mogelijk zijn.

Terwijl de aanbieders van groene stroom zelf de (zwaar gesubsidieerde) bodemprijzen op de energie’beurs’ betalen, wordt de rekening die u, de immer goedgelovige consument, moet betalen in razendsnel tempo steeds hoger. Dat zullen velen dit jaar ongetwijfeld al op hun bankrekening hebben gezien.

Protesten tegen de massale propaganda van overheid en bedrijven zijn er nauwelijks. Zo diep zijn de leugens van de groene ideologie al tot in de denkwereld van de gewone man doorgedrongen. ‘Groene stroom’? Het is enkel een rekeneenheid geworden in de inmiddels zeer misleidende voorstelling zaken waar de moderne energiewereld opzettelijk om draait. En vooral een middel om u, de immer goedgelovige burger, de komende jaren nog veel meer geld uit de zakken te kloppen, waar vooral de grote aanbieders van zullen profiteren.

De asociale ‘omverdeling’ van onder naar boven –de welvaart bij de burgers verdwijnt stap voor stap, ten gunste van een klein, toch al puissant rijk eliteclubje- kan via ‘groene’ energie met de zegen van de meeste politieke partijen in nog hoger tempo worden voortgezet.

 

Xander

(1) DziG
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Arie op 06-04-2018 14:58

Deze wereld c.q. mensheid hangt aan elkaar van leugens, afpersing, macht, haat en hebben, hebben, hebben!

Ik ben het allemaal zo kotsmoe aan het worden en het enigste wat me 100% zekerheid en voldoening geeft in dit leven is mijn geloof in God mij liefste vrouw, mijn liefste 2 zonen, mijn liefste schoondochters en liefste 2 kleinkinderen.

Ik geloof het niet, maar ben er zeker van dat een ieder die het goed voor heeft met deze wereld en zijn mensheid, er rijkelijk na hun dood voor beloont zullen worden. Voor mij is dit een gerustellende gedachte en wat er met de mensheid moet gebeuren die bovenstaande negatieve tekst naleven en uitvoeren is niet aan mij om over te oordelen, maar dat doet t.z.t. de Almachtige God!

Mijn zoon schreef mij gisteren een e-mail waar ik door de eenvoud en toch het unieke weer stil van werd: Ha die Pa, Vandaag zat ik met een collega in een koffiebar. Opeens opent een man de deur en roept: Jesus houdt van jullie allemaal! Vriendelijke lach en loopt weer weg. Die collega was minutenlang van de slag. Mensen zijn het niet meer gewend, schamen zich er zelfs voor, helaas!

paul.v op 06-04-2018 15:00

is al langer bekend ,maar vandaag te lezen in de krant van belgie  (het laaste nieuws) en gaat over belgie dus geen arabisch land

moslim party in belgie wil de scharia invoeren ,heren en vrouwen apart op de bus enz ,zover is het al in 28 gemeente doen ze mee met de verkiezing verwachte resultaat in 12 grote gemeente 1,of 2 party  

Bundy op 06-04-2018 15:43

Hierbij een meesterlijk artikel van F.M. ter Horst over de klimaathoax ;

http://franklinterhorst.nl/Klimaat%20hysterie.htm 

rescue op 06-04-2018 15:45

Het zal nooit meer dan een aanvulling worden op het fossiele brandstofnet. 50% is al bijna een utopie maar in ieder geval zal 100% onzin blijken te zijn en is voor het milieu ook niet nodig. Maar als groen je religie is?

Weesie op 06-04-2018 15:59

1m3  gas is ongeveer 9 kwh kost 60 cent per m3 60+9=6.6 cent per kwh

i kwh electriciteit kost 20 cent.

Gas is dus 3 x goedkoper dan elektra.

Ik hoorde dat de overheid het gas duurder gaat maken om  het gat dichter te maken.

Twanneman op 06-04-2018 16:10

@paul.v, Leuk maar wat heeft dit te maken met het artikel van Xander???

Tja, mensen willen belazerd worden lijkt het wel, ik ben ook heel negatief over die vogelhakselaars en die spiegels op de daken, maar als je het er met iemand over hebt kijken ze je aan of je gek bent...

De meeste mensen willen dom gehouden worden.

Jeroo op 06-04-2018 16:25

Beste Xander,

Goed stuk en grotendeels helemaal waar. Op één punt een toevoeging betreffende groene stroom. Wist je dat deze massaal wordt witwassen met een GVO, garantie van oorsprong. Feitelijk betekent het uitwisselen van rechten, waarmee grijs groen wordt en daarnaast "importeren" wij in Nederland massaal waterkrachtstroom uit Noorwegen. De arme Noren blijven zitten met "groene" stroom die nu grijs is geworden.

Ik maak mij er ook iedere dag kwaad om!

Nog 1 punt:

We kunnen theoretisch helemaal over op groene stroom met geo-elektriek, stroom uit geothermie, ook wel aardwarmte. De warmte wordt gewonnen op dieptes van 4000 meter en dieper en met deze stoom wordt stroom opgewekt. Dit betekent dan altijd stroom, winter/zomer/dag/nacht/etc.... We spreken dan van basislast stroom, net als bij de fossiele centrales, maar dan echt duurzaam.

Dit wordt in Nederland (nog) niet gedaan, want de overheid zegt telkens, we hebben toch zon en wind. Hoogst irritant, maar geduld is een schone zaak.

Gr. Jeroo

Cor Huizer op 06-04-2018 16:28

U heeft gelijk dat onze zeer rijke elite ons, gewone burgers aan het uitzuigen is. Maar u heeft ongelijk dat er geen volledig duurzame energie mogelijk kan zijn. Want, wanneer het teveel geproduceerde wind/zonne energie omgezet wordt in waterstof en, bij een te lage productie, de waterstof weer in elektra, dan is de cirkel van voortdurend gebruik en wisselende opwekking geheel rond. Bovendien is met waerstof het vervoer echt emissievrij te maken. Maar, omdat  dan voor de rijke elite dan de mogelijkheid ontbreekt om alle winsten zelf op te strijken, wordt dit effectief verhinderd. De techniek, om met brandstofcelen, elektra om te zetten in waterstf en andersom is al ongeveer 60 jaar geleden ontwikkelt, maar wordt niet gebruikt. En daarbij is er minder energie verlies, dan met hoogspanningskabels en geen magneto elektrische vervuiling. Maar duurzame energie is niet alleen voor de rijken, maar wordt aan de gehele mensheid ter beschikking gesteld, daarom is duurzame enrgie lokaal/regionaal op te wekken en dan ook, het meest effectie, op te slaan. En dat belemmert het afromen door en ten bate van de elite.

AdelaarRobin op 06-04-2018 17:12

Ik geloofde die flauwe kul al niet,  het klimaat wordt verpest door de goddeloosheid.

Weesie op 06-04-2018 17:32

Helemaal eens met Cor Huizer. Het gaat ook om het verdien model

Grietje op 06-04-2018 17:37

Arjan Lubach heft er een item aan besteed: https://www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-8/aflevering-2.html

Grietje op 06-04-2018 17:39

Dit item start op 14.56

Lars030 op 06-04-2018 17:48

Let er alleen maar eens op hoe het (on)mogelijk is dat de loodzware enorme wieken/rotorbladen van die windturbines op het land aan het draaien zijn bij nauwelijks wind; een zo'n rotorblad weegt 7 ton (op zee zelfs 35 ton). Natuurkundig volstrekt onmogelijk. Tenzij ze -pro forma en dus om het klimaatsprookje in stand te houden- worden aangedreven door elektriciteit. Mijn stelling is dan ook dat klimaatgekkies en -fanatici nog vreemder (willen) zijn dan ik al dacht. 

Dat gezegd hebbende: Eerst was het de zgn. 'zure regen' (jaren 80 hoax), toen kwam het zgn. 'gat in de ozonlaag' (jaren 90 hoax) en nu het zgn. 'CO2 probleem waardoor opwarming van onze planeet' (hoax t/m vandaag). Beste mensen, CO2 is de strikt noodzakelijke zuurstof voor alle planten, bomen en gewassen op de wereld. Xander had even geleden al eens een helder artikel hierover met als uitkomst dat milieu-hoaxen slechts gaan om verschuivingen van onuitspreekbare hoeveelheden geld. Nothing more, nothing less. 

Moraal van dit verhaal: blijf ajb vooral zelf nadenken en blijf kritisch. Een ander doet het niet voor u.

Bundy op 06-04-2018 18:00

Aselaar Robin op 06-04-2018 17:12

Klopt , er is daadwerkelijk bestaande vervuiling , waar al enorm veel aan gedaan is en nog steeds wordt .      Dan is er de niet-bestaande opwarming die gepropageerd wordt door de onopgeleide huurlingen van de V.N .      Deze willen hieraan hun werelwijde dictatuur ophangen ( doen dit ook ) .                     6000 internationale wetenschappers (  Ing's.  Ir.   Drs. Dr. én Professoren ) hebben  een eensluidende verklaring afgelegd waarin zij zeggen dat er eén bron verantwoordelijk is voor de temperatuur op aarde  ; de zon .      Lees b.v iets over het Maunder-minimum effect .        Mensen die een verborgen agenda hebben besturen ons helaas , dit zijn de ultime Goddelozen én het zal niet zonder gevolgen voor het volk blijven  . 

Tom Hendrix op 06-04-2018 18:24

Eens met dit artikel. En hoe frappant, dat ik in een artikel van Elsevier, van 2 weken terug, een CEO van Shell ook zei; dat geheel alternatieve energie, gewoon wensdenken is/was. De betreffende persoon gaf duidelijk aan, dat we vooralsnog echt niet van het gas, of de kolen af konden. Dus dit artikel van U Xander, is zeer relevant.

Tom Hendrix op 06-04-2018 19:10

@Bundy: 15.43. uur. Zeer goed beschreven door Franklin ter Horst. Geheel mee eens, Bundy.

gijs meulenmeesters op 06-04-2018 19:30

co2 word door de planten en bomen en gewassen opgenomen, zoals je weet word er in de kassen extra co2 geproduceert om de groei te stimuleren. Maar er word ook nog wel cometaar gegeven op de vele oerwouden kap. Als men dit gekap tegen gaat dan word er veel co2 opgenomen(maar het kapitaal wil kappen)

De lucht verontreiniging komt meer door al het oorlogs geweld, en door de productie om oorlog te kunnen voeren (maar hier ook weer het kapitaal wil oorlog)

Als de westerse wereld zich niet gemengd hadden in noor Afrika dan was het daar en hier rustig geweest(maar hier ook weer het kapitaal)

En onder de westerse wereld zie ik ook niet alleen de regeringen maar ook het Vaticaan en weer het kapitaal.

groetjes gijs meulenmeesters

ron op 06-04-2018 21:14

Rik Torfs gaf afgelopen week een goede kijk op het nieuwe wereldbeeld.Helaas, de moraalridders zijn terug. We moeten kleiner gaan wonen. Diverser worden. Auto’s en gevoelens delen. Met een plooifiets in onze binnenzak op tochtige perrons vertraagde treinen afwachten. Haardvuren blussen. Donald Trump verachten. Hippe koffiebars bezoeken. Dieselmotoren vervloeken. Gasfabrieken prijzen. Kinderen middels cursussen duurzaam burgerschap uniform denken opdringen.

In plaats van onze duur bevochten vrijheid te verdedigen. Vrijheid van godsdienst, geweten en meningsuiting. Het plezier om te gaan en te staan waar we willen. Het recht om divers te denken over diversiteit. Het gevoel om niet op gelijk welk moment schuldig te moeten zijn, ja waarom ook alweer? Het onuitsprekelijke genoegen niet naar wereldverbeteraars te luisteren, beeld weg, klank uit. “China is de toekomst, dat staat buiten kijf”, hoor ik een deskundige zeggen als gold het een eenvoudige dienstmededeling. Dus binnenkort geen democratie meer. Geen mensenrechten. Veel doodvonnissen. Burgerschap met punten. Door de overheid gecontroleerde data over van alles en nog wat. Aan elke muur een camera. Uiteraard voor ons eigen geluk. Want gelukkig zullen we worden, desnoods met geweld. Onbegrijpelijk dat we ons bij zo’n toekomstvisie neerleggen. Erop anticiperen. Ze omarmen en in de hand werken. “We leven nu eenmaal in andere tijden”, klinkt het dan. Het kan echt anders. Na de Tweede Wereldoorlog tot enkele jaren geleden hadden we uitzonderlijk veel vrijheid. Laten we haar niet stap voor stap opgeven. Zomaar. Zelf. Uit vrije wil. De verknechting monkelend tegemoetziend.

Arme moraalridders. Ze trappen massaal in een georkestreerde campagne en de gewone mens mag het gelach betalen en zijn vrijheid vergeten in naam van een zoveelste geldklopperij.

Kijk maar eens naar de prijzen in Belgie en dan maar schermen met groene energie rechtstreeks van de kerncentrale goedkoop tot bijna gratis en vet betaald door de gewone mens aan een Franse firma die er dan nog eens in slaagt de belastingen in Belgie te ontduiken.

ohje op 06-04-2018 21:19

Gelukig is de aarde zelfverzorgend en niet aangewezen op de mens.

VarAway op 06-04-2018 21:47

Goed stuk en ik kan er helemaal in mee gaan.

1 punt: Black Out! Hebben de mensen wel echt begrepen wat er gaat gebeuren?

Dat centrales niet maar even snel wat extra vermogen op het net plempen.

Een centrale heeft ongeveer 8 uur nodig om electriciteit aan het net te kunnen leveren.

Of die centrale nu atoomstroom gaat leveren, gas gestookte stroom, kolen stroom,

maakt niet uit.  Het enige wat zou kunnen werken zijn peperdure Gas-turbines.

Die kunnen binnen 2 minuten max op het net worden gekoppeld.

Om dus lekker groen stroom te kunnen draaien, maar ook nog stroom te leveren

als we niet van andere centrales in andere landen afhankelijk willen zijn, moet

er " stand by " stroom uit gasturbine centrales worden gehaald.

M.a.w Dubbele capaciteit productie aanwezig zijn! En wie gaan die dure gasturbine

centrales dan bouwen? ( en betalen ).

Als het goed is, hoop je ze nooit nodig te hebben.

Zoals een reddingsboot op een cruise schip. Je moet ze toch Echt hebben!

Maar hoopt ze nooit te gebruiken.

Ik heb jaren in Frankrijk gewoond. Het atoomstroom land bij uitstek.

in de warme windstille zomers in de Rhone vallei staan dan ook stille

windmolens te pronken... Iedereen gebruikt maximaal stroom voor zijn

airco, en extra ventilatortjes.....Regelmatig berichten om uw stroom

verbruik te matigen, omdat de koeling van de atoomcentrales het water

van de Rhone te warm maken en de visstand in gevaar komt.....

U snapt mijn verhaal?  We hadden regelmatig stroomuitval.

Niet ernstig of erg lang, maar toch wel een probleem als mensen ergens

in een hoge flat wonen en wat ouder zijn.

Windturbines en zonnepanelen zijn leuk en geven je een goed gevoel.

Maar die hele groene miljeumafia van Al Gore is een grote poppekast.

En inderdaad, waar is al die zure regen gebleven?

Ons miljeu is nog Nooit zo goed/schoon geweest als nu.

Mensen Weten niet meer hoe vies en vuil alles was in de jaren 50 en 60.

Onze plassen, rivieren, havens, bossen, waren een grote troep.

We moeten eens leren dankbaar te zijn met wat we hebben.

Het staat er allemaal Prima bij.

Prettig Weekend!

vlokje op 06-04-2018 21:50

Oudste beroep: elektro monteur

Hij zij licht , en er was licht, dan moet de installatie er al ingebouwd zijn ;-)

Gezegend weekend

mientjei op 06-04-2018 23:08

@Lars030  17.48   ik heb laatst gelezen dat windturbines ook bijen doden doordat de bijen door het lawaai gedesorienteerd raken, en niet alleen de bijen, we worden allemaal Don quichot de la Mancha van die herrie

mientjei op 06-04-2018 23:26

@VarAway  21.47 hoe oud bent u?  Ik ben 60+ dus de jaren 50 zijn me niet vreemd. In de sloot voor ons huis zat het vol salamanders, moet ik nu dagen naar zoeken, padden kikkers slakken mussen zwaluwen egels in overvloed

De laatste herfst heb ik geen een egel gezien voor het eerst, zelfs niet plat op de weg  U begrijpt het, dat laatste stukje van uw commentaar ben ik het totaal niet mee eens

Bk op 06-04-2018 23:45

Vaag stuk. Het is al jaren bekend dat stroom altijd de weg van de minste weerstand kiest. Dus 100% groen is niet mogelijk zolang er ook maar een klein beetje grijs geleverd word. Het gaat er hier natuurlijk om dat het geld wat betaald word voor groene stroom voor 100% geïnvesteerd word in groene bronnen. Maar ook dat is een ieder bekend. En ja, er zijn nog een hoop hobbels te nemen, alvorens we ook maar kunnen denken aan 50% groen.

Ik geloof ook niet in de CO2 hoax. Maar voor de eigen portemonnee is het wel lekker om gesubsidieerd zonne panelen te kopen. En uiteindelijk moeten we een keer van die fossiele brandstoffen af. Qua eindigheid van deze stoffen, maar ook ben ik niet graag afhankelijk van regimes in het MO of Rusland. En dit is natuurlijk de achterliggende gedachte van dit alles.......

Jo op 06-04-2018 23:46

Laatst hoorde ik op Radio1 een idealist = een dromer, hemelbestormer, vertellen dat als een derde deel van de Noordzee bedekt is met zonnepanelen de energiebehoefte van heel Europa gedekt is.

Hij vertelt er niet bij dat de zon dan 24 uur per dag zou moeten schijnen,en de zon nooit onder zou moeten gaan, en dat het altijd zomers moet zijn, als de kracht van de zon het sterkst is en de zon altijd hoog in het zuiden staat.

Over hoe dat met de drijvende zonnepanelen moet zullen we het maar niet hebben.

Dit soort mensen zijn blijven hangen in het kleuterstadium van sprookjes !!!

Als je als Nederland toch energie wilt opwekken met zonnepanelen zul je naar de zon moeten, bijvoorbeeld naar centraal Spanje en daar enorme zonnepanelenvlakten moeten aanleggen en een rechtstreekse elektriciteitskabel naar Nederland. Kijk, dat zet wel zoden aan de dijk is mijn mening.

Ike op 07-04-2018 01:55

@Jo op 06-04-2018 23:46

Zucht, of de hoogte in moeten bouwen en nieuwer en ander materiaal gebruiken en verliezen in stroomtransport tegengaan. Of zwaar verbuikende industrie buiten de dampkring in stations moeten plaatsen. Of met centrales buiten de dampkring de energie naar de Aarde zenden.

Met het alternatief is men ook bezig. Lockheed Martin wil jets uitrusten met een kleine kernreactor. Die moeten overigens ook al extreem hoog kunnen vliegen.

Een ander alternatief is meer CO2 op Aarde verbruiken door de lege zandvlaktes op Aarde vol te gooien met bomen. Een beetje duur om mee te beginnen, maar dan heb je ook wel wat.

Dus....

Wat ik wil? Geen kernreactor of fusion of fission reactors binnen de dampkring. Minder fijnstof..... Verbruik beperken met onder meer grafiet of andere materialen.

Bundy op 07-04-2018 02:55

@Tom Hendrix op 06-04-2018 19:10

Dank , blij dat iemand het gelezen heeft , terwijl zovelen dit zouden moeten weten !

De Crisissnelrechter op 07-04-2018 09:31

Zonnepanelen nog meer hoger subsidieeren en verplichten. Vrijstaande windturbines overal, her en der, demonteren en samenbrengen (koppige private windturbine-eigenaren belonen met hoge energiekorting voor het leven. Grote windturbine-parken in doodse kale windhoeken (=geen natuur) planten. Anti-windturbinedorpelingen met onzinnige vrije uitzicht en slagschaduwklachten (over vele kilometers) negeren. Elk land kan voorzien in eigen stroombehoefte! (Nederlands vee naar China? Wegwezen Chinese maffia hier)

Geen import of export van stroom nodig. Het verbonden Europese energienet kan eenvoudig aangepast worden.

Biovergisters eenvoudig met hogere schoorstenen zodat dorpeligen niet kunnen/mogen klagen. Schijnargumentatie over ontploffingsgevaar door deze inwoners negeren (zijn anders ook niet zo benauwd).

Energievoordeel korting voor mensen die zuinig willen en kunnen (hebben stimulatie nodig). Hogere energieheffingen voor mensen die niet bewust zijn, of willen zijn van algehele energiebehoefte. (3 tv's, 3 computers, droger, oververlichting en verlichting altijd, kachel altijd op volop, afwasmachine, magnetron, en andere overbodige electrische huis- en tuinapparaten (bladblazers en mechananische voor andere luiheid en gemakzucht) Waarom moeten zuinig en zelf-doen-ingestelde mensen daar aan bijdragen?

Energieverbruiksmaximum voor dit soort huishoudens (vooral in de dure Gemeenten). Het moet afgelopen zijn dat de vraag naar energie zomaar gekocht kan worden door mensen met veel geld (niets jalouzie). Er komt zo geen einde aan.

Bepaalde werksectoren op de schop. Mensen die voor werk eigenlijk niets in het verkeer hebben te zoeken, en dat thuis wel kunnen doen (skypen als ze zo graag een gezicht willen zien ) hoeven niet altijd op doorverrekende kosten van een ander zaken/snoep/meeting/bezoek-reisjes te maken.

Carpolen (fileproblemen. Niet meer wegen bouwen!) meer verplichten (tienduizenden auto's met één persoon slaat nergens op) 

Wekenlang elke dag heen en naar andere kant van land is daar ook tijdelijk moeten verblijven. Heimwee naar thuis?? (kijk eens naar het aantal echtscheidingen)

Meer tinihouses voor mensen die daar genoeg aan hebben.

Stoppen met bouw van huizen die naar voorschriften in veiligheids-schijnreden steeds meer m3 oppervlakte eisen. 

Stoppen met slopen van gebouwen omdat ze 'niet meer in het straatbeeld' passen.

Meer hoogbouw voor mensen die toch niets om een tuin geven, of altijd weg zijn. (woningbouwverenigen moeten woningen ook beter toewijzen) 

 

Regering kleiner en meer communistisch.

Verplichte stop voor overfabricage van elk soort zoveel merken en types.  

Een stop op 1-dags gebruikersvoorrwerpen.

Minder energieslurpende festivals/evenemten/kunst/bijeenkomsten. 

Een stop op de overconsumptie

Meer ruil en huur handel opzetten en verplichten.

Leven moet goedkoper en minder werken!

Etc. enz. ga maar door....

Ivan Chapka op 07-04-2018 09:54

Het wachten is op kernfusie, men is niet voor niets in Frankrijk met die miljarden kostende proefcentrale bezig. Maar in de tussentijd heeft de groene maffia het toch maar mooi voor elkaar gekregen om hun zakken te vullen van ons belastinggeld voor, zo zal in de toekomst blijken, compleet nutteloze , in onderhoud niet te betalen, windmolens. Dan zullen de zakkenvullers van nu weer komen met het overbekende "geschokt" "verkeerde inschatting" "ja maar met de kennis van nu" Ergo "ze dronken een glas, deden een plas en lieten alles zoals het was." En van dit sloopkabinet hebben wij dan ook niets anders te verwachten. Liegen(Grapperhaus), bedriegen(OM vs Pechtold) dat is hun motto, met Pinokkio III(teveel leugens om op te noemen) aan het hoofd.

mijn mening op 07-04-2018 09:56

Vorspelling. bron: itaiaanse blog. http://ducadeitempi.blogspot.nl/2018/04/la-timeline-della-rivoluzione-mondiale.html

21 april 2021: De koningin van Engeland Elizabeth II wordt 95: de opvolgingsprocedures voor de troon beginnen.Zomer 2021: nieuws over geopolitieke omwentelingen uit Jeruzalem en Perzië.Tweede helft 2021: begin van de oorlog in het Midden-Oosten beschreven door de Monaco Paisios.Einde 2021 - Begin 2022: nederlaag van Turkije door opmars van Rusland in het Midden-Oosten. Ultimatum van de Westerse machten van zes maanden.Eerste kwartaal 2022: Start van de revolutie in Engeland.Eerste kwartaal 2022: uitbraak van de eerste twee crises in Frankrijk.Zomer 2022: uitbraak van de oorlog in Europa. Rusland valt van oost naar west binnen.Tweede helft 2022: Frankrijk binnengevallen en in tweeën gedeeld.Tweede helft 2022: Italië ten prooi aan chaos.Einde 2022 - Begin 2023: Enrico della Croce treedt het toneel binnen.Zomer 2023: Hendrik van het Kruis pacificeert Frankrijk.Tweede helft 2023: in Italië neemt een communistische gouverneur (of Russische draad) de macht en vervolgt hij de kerk en de paus. Russische troepen in Italië.Tweede helft 2023: Hendrik van het Kruis vecht in Duitsland om haar te bevrijden van de Russen.2024: de wereldoorlog woedt vooral in Midden- en Oost-Europa, maar ook in Azië en het Midden-Oosten. China komt het Midden-Oosten en Europa binnen.Tweede helft 2024: Rusland in moeilijkheden concentreert zijn troepen op de warmere fronten en koppelt ze los van andere plaatsen (bijv. Italië).Eind 2024: Archel della Torre (bondgenoot van Rusland) arriveert in Italië. Bloedbad in Napels, vervolgens richting Rome.2025: Italiaanse troepen trekken zich terug uit Spanje, de koning keert terug naar de troon.Tweede helft 2025: Rusland op weg op alle fronten. Enrico della Croce maakt zich op om naar Italië te gaan om Rome te bevrijden.Winter 2025 - 2026: Kosmische catastrofe, drie dagen duisternis. De aarde is als een veld na een storm.Begin 2026: het leger van de Grote Monarch bevrijdt Italië en Europa.Voorjaar 2026: een opstand tegen de regering breekt uit in Rusland. De oorlog is voorbij.Mei 2026: Italië heeft zijn koning.

BK op 07-04-2018 13:38

"Als je als Nederland toch energie wilt opwekken met zonnepanelen zul je naar de zon moeten, bijvoorbeeld naar centraal Spanje en daar enorme zonnepanelenvlakten moeten aanleggen en een rechtstreekse elektriciteitskabel naar Nederland. Kijk, dat zet wel zoden aan de dijk is mijn mening." 

Nog nooit gehoord van weerstand? tentijde dat die stroom hier in NL is, zal meer dan de helft van het vermogen weg zijn. Van Noorwegen naar Nederland. Om waterkacht energie te transporteren. De-centraal opwekken is het beste om energie verlies door transport te voorkomen. 

Ik denk dat die beste man bedoelde dat er enorm veel energie uitgestoten word door de zon, veel meer dan we ooit met z'n allen kunnen opmaken. Dit is dan alleen zonne energie. Daarnaast kennen we wind energie, enzovoort (indirect ook een gevolg van de zonne energie) Getijden energie. Waterkracht energie. Allemaal afkomstig door die ene zon. En daar zouden we best wel wat meer gebruik van kunnen maken. Ipv het oproken van olie. Het punt is alleen dat we die energie toegankelijk moeten maken. En op dit moment is het oproken van olie "goedkoper" dan alle andere vormen. En vergeet niet, dat het oproken van olie jaren geleden ook gesubsidieerd is met overheidsgeld. 

Waar betalen we anders al die belasting voor :)

VarAway op 07-04-2018 14:50

@Mientje.

Beste Mevrouw, ik ben dik 70+. Mijn jeugd had wederopbouw en rokende schoorstenen. Kolen, eierkolen, briketten, turf, hout, en een gaskacheltje of petroleum stelletje als verwarming. Enkel glas en van isolatie hadden we nooit gehoord. Wij hadden geen armoede, waren gewoon middenklasse.

Wij Kenden het woord miljeu amper, nooit gehoord van recycling.

Gelukkig is het nu allemaal anders. Maar we hadden Wel vervuiling, alleen vonden wij zoiets " normaal ".

De Havens van RTM en AMS waren zeer zwaar vervuild, het water was Dood. Er dreef overal olie en vuil.

De rivieren en kanalen waren ernstig vervuild, de Dommel in Eindhoven had iedere dag een andere kleur omdat de weverijen hun afvalwater direct loosden in het open riool zoals men de Dommel noemde. De stank was niet te harden op warme dagen in de zomer.

Het slachthuis van Eindhoven lag vlak bij het openbare buiten zwembad " De IJzeren Man ". Een gedeelte van het zwembad was ook een siervijver in het wandelpark. Als er werd geslacht loosde men het vuile bloedwater direct in die siervijver, maw direct in het zwemwater.....U weet dus waar wij zwommen!

Ik herhaal mijn stelling " count your blessings " ons miljeu is nog Nooit zo schoon geweest. Die kletsverhalen over " fijnstof " en luchtvervuiling, geluidsoverlast zijn de stokpaarden der linkse miljeumafia & Grien Pies. Resultaat is simpel. Onze industrie, economie wordt de nek omgedraaid door lieden die nog Nooit voor hun inkomen hebben gewerkt.

Ik wens u een aangenaam weekend, het weer zit tenminste mee!

MVG, VarAway

Ivan Chapka op 07-04-2018 17:19

@VarAway

 

Ik ben 75 en herken mij geheel in uw reactie. Wij woonden in Rotterdam en inderdaad de haven was een grote gore troep, maar ook b.v. een rivier als de Rotte. Troep , troep en nog eens troep. Zwemwaters werden regelmatig afgesloten i.v.m. de ziektes in het water. Dus ook ik snap niet waar @Mientje het over heeft. In die gore jaren 50-60 zat ik in Militaire dienst, waar wij oefeningen deden, maar water was verboden.

Trouwens Mientje als je 60+ bent, weet je totaal niets van de 50 tiger jaren, toen was je nog of een baby, of een heel klein kind. Knap dat je toen al zo milieubewust was. S.v.p. wel bij de les blijven.  :-))

Willem op 07-04-2018 17:38

Hoe het ook zei, met deze maatregelen worden de rijken steeds rijker. Immers zij kunnen terstond de voordelen pakken omdat ze rijk zijn.

De armen worden nog armer, zij kunnen immers de nieuwe maatregelingen die er doorgedrukt worden niet of nauwelijks betalen.

mientjei op 07-04-2018 18:56

@VarAway en IvanChapka ik bied u mijn excuses aan,jullie hebben helemaal gelijk. Ik had dit moeten weten, sorry

Ik wens jullie nog vele mooie jaren toe in een fris en mooi miljeu. Mvg  Mientje

VarAway op 07-04-2018 20:10

@Mientje

Niets aan de hand Mw.Mientje. Graag gedaan hoor.

Ik woon nu in de VS, de Mid West. Recycle me het heen en weer, maar met groot plezier. 

Vang regenwater op en grijs water uit de douche en badkuip, gebruik dat voor toiletspoeling en tuinsproeien. Heb grote opslag tanks in de garage en een drukvat. Zonnepanelen op het dak, overal led verlichting ( bijna dan ). Composteer alles wat maar kan, sorteer al het glas, aluminium, plastic afval en papier.

Kortom wij dragen ons steentje bij voor een mooi land voor onze kleinkinderen.

We moeten ons alleen niet gek laten maken door tiepjes als Al Gore & Co.

Dat is een gevaarlijk baasje. Toen hij zijn " Nobel " prijs ging ophalen in Oslo/Stockholm (?) kwam hij Wel met een prive vliegtuig..... Zijn zwembad verwarmde hij Electrisch! Kijk, dat kan dan weer wel. Toch?

Echt een baasje dat preekt " do as I say, not as I do ". Bah, wat een huichelaars.

Dweep op 07-04-2018 20:47

Windmolenparken op zee gaan subsidie loos draaien, hoopt men.. de te hniek van nog grotere windmolens brengt de doorbraak. Die te hniek is nog niet bewezen het 15 jaar of langer betrouwbaar werkt en wat vooral niet vertelt wordt is dat de windmolenparken nu aangesloten worden door TenneT, die ons hoogspanningsnet beheert en zorgt we stroom op ons stopcontact houdt, nu de kabels vanaf de windparken gaat faciliteren naar het vaste land. Dat scheelt enkele miljoenen om windpark te bouwen en wij betalen dat via ons vastrecht, wat hierdoor uiteindelijk zal steigen. Ook het onbalans in het net om de 50 Hz te handhaven betalen wij uiteindelijk. Een wolkje voor de zon, minder zonne energie, het waait minder of juist harder, wat windmolens minder of meer vermogen geven, wat gecompenseerd dient te worden. 

Abel op 07-04-2018 21:07

@lars030: het gewicht van de rotorbladen maakt weinig uit. Deze zijn gebalanceerd, dus in elke stand zowel lichamelijk nks als rechts een gelijk gewicht. Van belang is dan alleen de (wrjvings-)weerstand op de lagers. Als de zaak eenmaal draait, dan is het gewicht alleen maar een voordeel: je stopt het niet zomaar.

Naar miin mening kan een NL huishouden -voor zover niet woonachtig in een flat- met een 12-16 zonepanelen gecombineerd met accu's heel goed op eilandbedrijf draaien, dus onafhankelijk van het net. Als ik naar mezelf kijk is zo'n 7 kwH per dag ruim voldoende. Heel goed zelf op te vangen dus. Alleen is dan de puzzel: wanneer wassen, wanneer de vaatwasser etc. Nmm goed te doen als je even oplet wanneer de zon schijnt.

jottum op 08-04-2018 09:09

Het kan wel groener dan heden, want overschot van opgewekt groene electriciteit kan worden gebruikt voor maken van waterstof en dat kan (desnoods in gebonden vorm) worden opgeslagen voor gebruik op tekortmomenten. Gasvelden raken sowieso leeg op enig moment, en om doorlopend afhankelijk te zijn van buitenlandse leveranciers met hun prijsbeleid en wispelturige politieke systemen is ook wat.

Lars030 op 08-04-2018 10:17

@Abel op 07-04-2018 21:07: Ik ben een objectieve onderzoeker/medicus, weet op welke manier je iets moet onderzoeken om tot de meest waarschijnlijke conclusie te komen, en na het nodige zelf uitgezocht te hebben, heb ik geen snars vertrouwen meer in de (m.i. hoax) bedoelingen van een groot deel van de 'groene' energie.

Voor zonnepanelen vind ik nog wat te zeggen, zelfs in NL (liggen hier ook op het dak), maar voor wat betreft de enorme subsidievretende mega windturbines: en teveel 365/24/7 gepromote hoax om -veel, heel veel- geld van a naar b te verschuiven.

Wat mij telkens opvalt en tegen de borst stuit is dat het alleen maar hallelujah is m.b.t. windturbines/'groene' energie en dat telkenmale goed opgeleide criticasters ervan systematisch worden geweerd op klimaatcongressen laat staan -tops. Lees deze twee eerdere artikelen van Xander nog eens over => (1) http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/03/Meer-windenergie-betekent-meer-mega-stroomstoringen-zoals-in-Noord-Holland en (2) http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/08/China-stopt-bouw-windmolens-Britten-heffen-ministerie-van-Klimaat-op

In the end: ieder gelooft in zijn/haar eigen waarheid. U in het uwe, ik in het mijne.

Wim op 08-04-2018 12:09

Geef zoals ik vorige korte reactie heb gezegd, wens ik alternatief beter beeld te geven, via en interessante webstie, die ik opgezocht heb, via Google om hopelijk misverstanen en beter beeld te geven. Hoe het nu allemaal geregeld is, i.v.m. groene alternatieve energie, wegens er blijkbaar veel verwarring is ontstaan en veel wordt gezegd, maar ook met korrel zout dien te nemen, wegens ook totaal eigen meningen zijn, die wel degelijk regelmatig niet stroken met de werkelijkheid. Zie interessante website, (www.gaslicht.com/energie-informatie/groene-energie) toch beter beeld weergeeft, dat van wat er nu allemaal wordt verondersteld en ook niet niet altijd strook met de waarheid. Hopelijk hier ook aandacht aan wordt geven en ook mijn oprechte bedoeling is.

Dweep op 08-04-2018 15:03

@Jottum 8-4-18 09;09

Over waterstof opwekking gesproken is het geen lichtschakelaar waar je een lamp thuis mee aan zet. Overschotten en tekorten zijn nu al voor een aantal bedrijven momenten hun productie aan te passen en hiervoor beboet of beloond worden. 

Waterstof dient met elektrolyse uit puur water gemaakt te worden, om ultrapure water te maken zijn of chemicalien en elektrisch vermogen nodig of elektrisch vermogen met beetje chemicalien. Daarnaast dient het vrijgekomen zuurstof en waterstof (vooral de laatste) gecomprimeerd te worden, wat nig eens energie kost.  Maar mooi verhaal wat ook leuke vervanger kan worden voor aardgas ( waar we waterstof met reforming momenteel commercieel mee maken) in de nabije toekomst, maar er zitten nog heleboel haken en ogen aan. Waterstof is het kleinste molecuul zoals velen weten en naast enerm brandbaar door zijn formaat lastiger af te dichten.

Lupo op 08-04-2018 15:06

Waren in Duitsland in Essen daar hete de paasmarkt  lentemarkt. .leg de anders gelovigen maar niets in de weg...

Oma op 14-04-2018 15:39

Groene stroom is uitgevonden door de politiek om een melkkoe erbij te krijgen en legaal de bevolking te bestelen en zelfs de winsten voor bedrijven in de maag te kunnen splitsen. Immers: voor opwekking van élke vorm van energie is......energie nodig. Machtscontrole er ook nog bij door slimme meters zodat de roverheid de bevolking kan chanteren door afsluiten op afstand van ons basisrecht op energie. Daarvoor zullen ze ook black-outs als drogreden gaan gebruiken, let maar eens op....lijkt verdraaid al wel op sharia: elk aspect van ons dagelijks leven willen bepalen! Misselijkmakend.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl