Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Twee derde materieel Duits leger defect, maar VS uit op oorlog met Rusland

Britse Wet Openbaarheid Bestuur onthult dat indringende ‘Russische bommenwerpers’ van de afgelopen jaren grotendeels leugenpropaganda waren

Bekend vergelijkend plaatje. De Nederlandse ‘aardige mevrouw’ aan het hoofd van de strijdkrachten is inmiddels vervangen door een andere vrouwelijke collega, wier enige ervaring met Defensie is dat haar vader een militair was.

Een militair conflict met Rusland en China is –bovenop oorlog met de bestaande vijanden Iran en Noord Korea- de nieuwe strategie voor de toekomst van het Pentagon, nu is gebleken dat het platbombarderen van diverse moslimlanden alleen maar meer terroristen kweekt. Of zo’n toekomstige oorlog te winnen valt, is echter zeer de vraag. In bijvoorbeeld Europa stellen de kapot bezuinigde Duitse strijdkrachten namelijk ‘geen ruk meer voor’, om het even plat te stellen. Ongeveer twee derde van het materieel staat kapot en defect in de hangars. Als er in theorie ooit een goede gelegenheid zou zijn voor Rusland om Europa in een paar dagen tijd te overlopen, dan is het nu wel.

 

Analist Eric Margolis wijst erop dat het ‘verwijfde Duitse leger, dat wordt geleid door een aardige maar incompetente vrouwelijke minister van Defensie, nog geen deuk in een pakje boter kan slaan. Frankrijk is niet veel beter af. De Amerikaanse en Britse gewapende strijdkrachten hebben een nijpend tekort aan reserveonderdelen, munitie, transport en wapenuitrustingen.’

Nederlandse defensie schandalen

In Nederland hebben we zo onze eigen Defensie schandalen. Werkelijk ieder krijgsmacht onderdeel luidt al jaren de noodklok over grote tekorten en onveilig materieel, maar de politiek doet er vrijwel niets mee. De dood van twee militairen in Mali door ondeugdelijke mortieren kostte onze eigen ‘aardige, maar incompetente’ minister Hennis vorig jaar oktober de kop, wat haar overigens niet weerhield om zich begin dit jaar aan te laten stellen als reserveofficier (kapitein-luitenant ter zee speciale diensten).

Ook nu staat er weer een aardige mevrouw (Ank Bijleveld) aan het hoofd van ’s lands strijdkrachten. Haar enige ervaring op dit gebied? Haar vader was militair.

Bundeswehr lachwekkende vertoning geworden

De cijfers van de Bundeswehr zijn schrikbarend: slechts 39 van de 128 Eurofighter, en 26 van de 93 Tornado gevechtsvliegtuigen zijn inzetbaar. De rest staat al geruime tijd kapot in de hangar. Net als in Nederland worden de nog beschikbare toestellen in de lucht gehouden met nog werkende onderdelen van deze defecte vliegtuigen.

Van de 15 nog vrij nieuwe A400M transportvliegtuigen vliegen er maar 3. De NH-90 helikopter, een gezamenlijk project met Frankrijk, Italië, Nederland en Portugal, is ook bij de Duitsers een probleemgeval: 45 van de 58 toestellen zijn niet inzetbaar, net als 50 van de 62 Tiger gevechtshelikopters niet te gebruiken zijn. Van de 72 CH-53 transport heli’s vliegen er overigens ook maar 16.

De Leopard II tanks doen het met 105 rijdende voertuigen van de in totaal 224 iets minder slecht. De Duitse marine mag echter die naam amper meer hebben, want van de 13 fregatten varen er nog maar 5, en alle 6 onderzeeërs moeten verplicht in de haven blijven liggen.

En met dit lachwekkende ‘bananenrepubliek’ legertje moeten de Duitsers dus het nieuwe, door de NAVO in opbouw zijnde Oostfront tegen Rusland openen. De waarheid is dat Duitsland niet eens in staat is zijn eigen grondgebied langer dan hooguit enkele dagen te verdedigen – als het meezit. (1)

 ‘Ondanks idioten in Congres en media geen enkele reden voor oorlog’

Een geruststelling zou kunnen zijn dat het ooit zo gevreesde Rode Leger niet veel beter af is. ‘Die hebben een tekort aan alles. Zowel Oost als West zijn gewoon niet klaar voor een echte oorlog. Alsof daar een reden voor is. Die is er niet. Die idioten in het Amerikaanse Congres en de media proberen het wangedrag van een stuk of 20 Russische hackers op te blazen tot een tweede Pearl Harbour. Zij schreeuwen ‘brand!’ in een overvolle zaal,’ vervolgt Margolis.

Over de nieuwe strategie van het Pentagon: ‘Een goede generaal gaat niet tegelijkertijd met twee veraf gelegen grootmachten het gevecht aan. De truc is om hen tegen elkaar op te zetten. Het aanzeggen van een toekomstige oorlog tegen China en Rusland is een gestoord idee. Enkel dienstweigeraars en generaals die de Vietnam oorlog verloren hadden dit kunnen verzinnen.’

Media blijven vals verhaaltje over Russische dreiging verspreiden

En dus worden wij burgers in het Westen vrijwel dagelijks geconfronteerd met anti-Russische propaganda in de media en politiek. Nu blijken bijvoorbeeld ook de vele berichten over Russische bommenwerpers die over de Noordzee het luchtruim van Groot Brittannië (en daarnaast Duitsland en Nederland) zouden bedreigen, voor een groot deel verzonnen te zijn. Na een beroep op de Britse variant van de Wet Openbaarheid Bestuur berichtte het gerenommeerde Jane’s Defence Weekly -op basis van officiële Defensie info- dat in slechts circa de helft van de gevallen dat er gevechtsvliegtuigen werden ingezet, daadwerkelijk sprake was van Russische bommenwerpers. Het ging dan om ongeveer 8 incidenten per jaar.

Ook werd er begin vorig jaar paniekerig gereageerd op het enige Russische vliegdekschip dat langs de Britse eilanden voer, de Admiral Kuznetsov. De realiteit is dat dit sterk verouderde schip met een waslijst defecten kampt, en altijd een begeleidende sleepboot met zich meekrijgt voor het geval dat de haperende aandrijving het weer eens begeeft.

‘Deze zaken staan in schril contrast met de indruk bij het publiek zoals die door de media wordt aangewakkerd. Die blijven één van de vaste pijlers van het verhaaltje dat Rusland een nieuwe bedreiging vormt... Ondertussen zeggen de alarmisten bij Defensie niets over de enorme kostenoverschrijdingen bij de (twee) nieuwe Britse vliegdekschepen, kernonderzeeërs en hun Trident raketten. De onevenwichtige aandacht is extreem.’

Generaal: ‘Maar één oplossing: haal de winst uit de oorlog’

Paul Rogers haalt op OpenDemocracy oud generaal Smedley Butler aan, die in zijn memoires toegaf dat al zijn militaire operaties in de eerste helft van de vorige eeuw feitelijk enkel voor de grote Amerikaanse banken en bedrijven werden ondernomen.

 In 1935 stelde hij dan ook dat ‘er slecht een paar van profiteren, en vervolgens velen de prijs daarvoor moeten betalen. Maar dit kan worden gestopt, echter niet met ontwapeningsconferenties of vredesgesprekken in Genève, noch door goedbedoelende, maar onpraktische actiegroepen. Dit kan alleen effectief worden verslagen door de winst uit de oorlog te halen.’ (3)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) EricMargolis via Zero Hedge
(3) OpenDemocracy via Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Jean op 01-03-2018 15:02

Dat is toch smeken om ellende, die troelas op defentie!!!!!

Cefas op 01-03-2018 15:18

Bedroevend, wat een incompetentie. Onze jaren hebben een opvallende parallel met de jaren dertig. Alleen Rusland is niet de vijand, dat zijn wijzelf met ons falen en blindheid op vele gebieden. Wij worden aangevoerd door het Links-Islamitisch blok en de rest van het volk laat het maar gebeuren en blijft liever bij brood en spelen in plaats van de vrijheid, onafhankelijkheid en soevereiniteit te verdedigen.

HorKor op 01-03-2018 15:32

Zolang de media het schoothondjte van de regering is zal er niets veranderen totdat het volk de ogen open gaanen de bestaande regeringen naar huis sturen.Maar zoals ze nu weer ons doen willen geloven dat rusland ook geen wapens hebben dit zou ik maar niet onderschatten.

willy op 01-03-2018 15:38

President Poetin heeft op een vergadering in Moskou de nieuwste wapens van Rusland vrijgegeven en zo lijkt de koude oorlog weer terug, het is Poetins duidelijke waarschuwing aan de Navo en aan Noord -Korea. De wapens zijn kleiner onzichtbaar, kunnen alle landen bereiken en zijn onzichtbaar voor elke radar, straffe taal van Poetin. dus als de VS uit is op een oorlog met Rusland, dan kunnen ze beter is tweemaal nadenken. en Europa of de EU droomt hardop van een Europees leger die steeds maar haar grenzen tot de grens met Rusland uitbreidt . maar ik geloof ook niet dat beide landen uit zijn op een conflct, wat met een nucliaire oorlog zijn er geen winnaars meer ! Shalom

JP op 01-03-2018 15:50

De laatste regel, moest ik wel een paar keer lezen om deze te begrijpen zoals die bedoeld is.

Is deze belabberde staat van de genoemde legers niet bewust veroorzaakt? Om het opzetten van een gezamelijk EU leger te rechtvaardigen? Of om de weerstand eenvoudig te kunnen breken, voor het geval het binnenhalen van migranten niet het gewenste resultaat geeft? Of juist bewust beiden? Om grenzen weg te vagen voor de NWO doelen? Het MIC zal handenwrijvend bestellingen voor nieuw wapentuig toejuigen. Het Nederlandse leger houdt de afgelopen weken oefeningen in Oost Nederland bij en over de IJsselstreek. Als deze afgelopen zijn, dan kunnen oefeningen in een andere provincie gehouden worden. Zie het maar als het samen delen van een auto o.i.d. om milieu- en kosten te be-sparen, of beter helemaal geen oorlogen meer willen voeren.

Gerard op 01-03-2018 16:00

Op alle gebied in Nederland is het chaos, halfwerkend of niet werkend. Leger, politie, belastingdienst, jeugdzorg, rechterlijke macht, onderwijs, vreemdelingendiensten... noem maar op (wie weet nog meer?). Wat nog wel werkt draait zich over de kop of werkt maar half. Neem bijv. de spoorwegen: in de winter vriezen de wissels vast (kennelijk deze paar dagen vorst nog niet), in de lente last van voorjaarsstormen, zomers uitgezette spoorstaven, in de herfst blaadjes. Het is onmogelijk dat het zonder vooropgezette bedoeling is om van de samenleving één grote puinhoop te maken en onderwijl de maatschappij als een hortend en stotend tot slitstand komende oude diesel in elkaar te laten storten. Immers: uit wanorde orde, uit chaos dictatuur. Ehhh.... nog méér dictatuur.

Gerard op 01-03-2018 16:06

Ik heb me vergist!! Hoe heb ik zo dom kunnen zijn. We kunnen toch weer rustig gaan slapen! Laat is nu altijd het tegendeel hebben gedacht, vooral als ik overal de nieuwsberichten volg en Dinsdagavonds naar de filmserie 'Opsporing Verzocht' kijk.Dit vond ik zojuist op T.T.-pag. 113:

De afname van de criminaliteit zet door.Het afgelopen jaar nam het aantal misdrijven dat de politie registreerde opnieuw af,meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van eigen cijfers en politiegegevens. Ook werden minder mensen naar eigen zeggen slachtoffer van criminaliteit.In 2017 was dat 15 procent en in 2012 nog 20 procent.Het aantal verdachten daalde vorig jaar met 11 procent. De criminaliteit daalt in alle regio's, maar de sterkste daling is in Zuidwest- Nederland en Noord-Holland.In Amsterdam en Midden-Nederland was de daling het laagst. Zie https://nos.nl/teletekst#113

Gerard op 01-03-2018 16:15

Puinhoop? Ben je gek... Volgende voorval (diefstal politie-kleding) is al de tweede (!) keer in korte tijd:https://nos.nl/artikel/2220052-uniformen-van-politie-utrecht-gestolen.html

Tom Hendrix op 01-03-2018 16:39

@Gerard: 16.00. uur. Met U eens. Deze rotzooi, is en wordt bewust gemaakt. Alles op bevel der EUSSR, Bilderberg, de plutocraten Soros en Rothschild, en de illuminati. Uit deze chaos wenst men een wereldregering/ dictatuur, met als leider de duivel zelf. Staat allemaal beschreven in de " Openbaring van Johannes", en 2 Petrus: 3. 

vlokje op 01-03-2018 17:31

Die nieuwe kleinere onzichtbare wapens van putin werken wel een nwo valse  flag in de hand,

Onzichtbare wapens? Kan dan ook een koffer A-bommetje zijn, eigenaar  onbekent/ of  zondebokken zat, keuze genoeg

Eelke Piers op 01-03-2018 18:00

Nederland geeft nog veel te veel aan bewapening uit. Waarom moeten we oorlog voeren in Tsjaad en Syrië. We vermoorden alleen maar veel mensen.

Dus uit de EU en uit de NATO dan is er weer gels om de luiers van de oudjes te vervangen

Eelke Piers op 01-03-2018 18:03

Zie je nu wel. Slapen gaan, altijd maar weer slapen gaan terwijl de grote 4 in Geneve weer aan het potverteren zijn

dewevoga op 01-03-2018 18:04

@Tom Hendrix op 01-03-2018 16:39

Hoe ver gaat het terug? Nicea? Lees Nazi International (=OWO) van J Farrell en u ziet dat ze nooit verdwenen zijn. Maar ja Jeremia 25:29

Want ziet, in de stad, die naar Mijn Naam genoemd is, begin Ik te plagen, en zoudt gij enigszins onschuldig gehouden worden? Gij zult niet onschuldig worden gehouden; want Ik roep het zwaard over alle inwoners der aarde, spreekt de Heere der heirscharen.

Rienus op 01-03-2018 18:07

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2018/02/27/aktien-anleger-spekulieren-mit-viel-schulden-wie-nie-zuvor/

Het zou zoals zo vaak in het verleden ook simpel afleiding kunnen zijn. Of het is ook mogelijke dat de import van de op haat en intolerantie gebaseerde religie niet doet wat ervan verwacht wordt?

Robie op 01-03-2018 19:02

Onbelemmerde instroom van al die nieuwe Europeanen moet toch ergens van betaald worden.geen wonder dat het leger niets meer voorsteld,net als sociale zekerheid en de pensioen,Europa zou goed voor ons zijn maar je ziet het overal alleen maar problemen.En om iemand de schuld te geven zit Rusland op de goed plek.

Als het zo nog even doorgaat bestaat er straks geen blank ras meer,zoek maart eens op google afbeeldingen naar "White couple" en niet schrikken wat je ziet,en dan eens kijken naar "Black couple",je ziet het...... hier klopt iets niet,of zoek naar "european history" IDD hier word iemand geheel gewist uit de geschiedenis van de mensheid.

Is geen Rusland waar ik bang voor ben,maar onze eigen regeringen daar moet je voor uitkijken !!
Ramshoorn op 01-03-2018 19:27

Beste Xander, ik denk dat we nu in een periode van overmoed onverschilligheid in de wereldgeschiedenis zijn aangeland, murw gebeukt waar wereldleiders met de handen in het haar zitten en zeggen: laten we eten en drinken en feestvieren want morgen sterven wij.

 

Vandaar de Vier vrouwelijke EU-ministers van defensie? Nog nooit vertoond in de 6000 jaar wereldgeschiedenis!

 

Toch zie ik ook een teken van hoop, in deze uitzichtloze situatie: Psalm 119:96 voorzegde deze achterlijke toestand in de wereld al. [Mr. Hilterman?] Aan alles hoe volkomen ook heb ik een einde gezien, maar Uw Torah is onbegrensd.

 

Voor het VN-gebouw in New York staat al decennia lang voor iedereen zichtbaar onderstaande teksten te lezen dat de Messias een eind gaat brengen aan die huidige zinloze wapenwedloop van de volkeren.

 

Ramshoorn, Geloofszaken naar het Geloofsforum,deel verwijderd, zie siteregels. Mod.

Ramshoorm, per ongeluk uw post wat u herplaatst had op het Geloofsforum verwijderd in de veronderstelling dat dit een dubbele posting was. Excuus. Mod.

Qvic op 01-03-2018 19:31

Bij alle bedrijven die gaan bezuinigen op hun kosten, doen dit allemaal op het onderhoud van het bestaande materieel. Dan ontstaat van zelf zo veel mankementen aan het materieel, dat het niet meer werkt. Dan wordt het bestaande onderhoud ook nog meestal met kunst en vliegwerk aan de gang gehouden in hoop van zege dat het nog even volhoud. Dit zien we in de maatschappij op alle vlakken terug. Daar het ook op de lonen enorm op bezuinigd is, zijn er veel vaklui de laan uitgestuurd en die vaklui nu er geen brood meer inzien om voor zo'n laag loon nog te gaan werken. Daar de jongere generaties vies zijn om onderhoudswerk te doen. In veel fabrieken zijn de jongere generatie sporadisch te vinden, de meeste zijn in de 50 of ouder. Dit komt vooral door de VVD, die hebben de LTS afgeschaft. Zodat de jongere generaties niet meer de techniek in konden, want iedereen moest maar een algemene opleiding doen. Zodat zij door konden leren in het hoger segment van de techniek of iets dergelijks. Daar hebben we nu een enorm te kort aan vaklui met een gedegen opleiding en vooral ervaring.

het lijkt wel of alles is opgeofferd voor de asielindustrie, want die groeit nog steeds als kool en daar zijn inmiddels al miljarden aan uitgegeven en overal is daar wel een potje voor. De politiek heeft deze gelden op alle ministeries weggetrokken voor deze industrie. De buitenlandse missies zijn er vooral voor bedoeld om voor internationale bedrijven hun materieel en mensen te laten beschermen door de soldaten op kosten van de belasting betalers. Daar het ook veelal voor de toekomstige deals voor deze internationale bedrijven zijn. Zo was de oorlog in Irak bedoeld om zo vergunningen te krijgen voor de olie exploratie voor de Shell o.a. De missie in Mali is vooral bedoeld om de Chinese te weerhouden van de daar aanwezige delfstoffen. Het ministerie van ontwikkelingshulp geeft het geld aan de desbetreffende landen die vaak rijk zijn aan delfstoffen en zo als ware de gelden als smeergeld wordt gebruikt om deals te kunnen sluiten of te behouden voor de ontginning van de delfstoffen. Ook daar is Shell een grote speler in.

Een ander geluid op 01-03-2018 20:07

Dit artikel onderschrijft, wat ik al heel lang post op deze site; de Europese Navo-strijdkrachten verkeren in een deplorabele staat en zijn niet eens in staat om het eigen grondgebied te verdedigen. Laat staan om een aanval op Rusland te kunnen uitvoeren.

Over de Navo oostuitbreiding hoeft ook niemand zich meer druk te maken, want alle Navo legers ten oosten van Duitsland en Italië stellen helemaal niets voor. 3 x niets ! Dat oude sovjet-materieel kan gelijk het museum in of naar de oud-ijzerboer. Navo-lid Turkije heb ik al afgeschreven.

De mythe van de "omsingeling / bedreiging van Rusland" is dus absolute lariekoek. 

Verder lijkt het me absolute onzin dat een 3e wereldoorlog zou ontbranden over Russische hackers, inmenging in verkiezingen of media-hypes. Machthebbers die over oorlog of vrede beslissen, baseren zich doorgaans niet op retoriek of mediahypes. Anders was de koude oorlog tussen de USSR en het westen al jaren geleden uit de hand gelopen.

Kan beroepspaniekzaaier Paul Craig Roberts ook eindelijk stoppen en met pensioen gaan.

rescue op 01-03-2018 20:51

Ach, als je een heel land als Nederland kan wegvagen met slechts een goed gerichte en van voldoende zware nucleaire lading voorziene raket, dan heeft de rest van het materieel ook weinig zin meer. De enige manier om de vijand van je af te houden is het hebben van ook 20 state of the art atoomraketten. Die kan je met een paar man wel de lucht in krijgen, en ze kunnen ze echt niet allemaal uit de lucht schieten. Altijd prijs zouden ze op de kermis zeggen.

Benesha op 01-03-2018 21:56

Dat het Russische leger een tekort aan alles heeft is waarschijnlijk een geval van wishful thinking. Militaire analisten zeggen wel wat anders. Putin heeft on zijn speech vandaag een duidelijke laatste waarschuwing gegeven. Waarschijnlijk weten ze dat Nato iets van plan is in de Donbas. Het worden spannende weken voor ons burgers.

ottoman op 01-03-2018 22:53

de enige met slagkracht in de navo zijn amerika en turkije

maar juist deze 2 grote zijn tegen elkaars agenda, dit is het grootste probleem voor de navo en eu

Pieter op 02-03-2018 01:54

Ottoman

Jij vergeet de sterkste slagkracht: Israël.

Niemand durft ze echt aan te vallen ook. Turken al helemaal niet.

Tom Hendrix op 02-03-2018 06:48

@Qvic: 19.31. uur, op 1/3. Ook dat is waar.

vlokje op 02-03-2018 07:07

Foto boven: Had niet gedacht  dat de "vier ruiters" vrouwen zouden worden   

Richard op 02-03-2018 08:23

Al dertien jaar woon ik in Duitsland en ik zie het land steeds meer afglijden. Flinten Ushi (Ursula van der Leyden) kan maar e e n ding echt goed en dat is lachend mooi staan te wezen. Totaal incompentent. Gisteren liet ze even haar gebleekte tandjes zien en oordeelde dat pedofielen in het leger onmiddellijk moeten worden ontslagen. Beste Ushi...dat kunnen de generalen ook regelen!!!! Ushi's voordeel is dat ze de grootste kamerad van Merkel is. En dan, weet u het wel... Je hoeft in Duitsland niets te kunnen als je maar met predikantsdochter Merkel meeslijmt. Over de enorme poblemen met de 'gasten' praat ik maar niet. Dat is een ander onderwerp.

Ramshoorn op 02-03-2018 08:29

Beste Xander. Geen probleem hoor. U geeft me ruime genoeg. Ik vind het soms moeilijk hoe te bepalen/kiezen wat in de reactieruriek of in de geloofsrubriek geplaatst dient te worden, daar ik altijd eerst inga op de stelling die u poneert met misschien te veel Bijbelcitaten? Shalom Ramshoorn.

 

Dank Ramshoorn. Mvg. Mod.

Gabriel op 02-03-2018 09:26

Citaat:

maar VS uit op oorlog met Rusland

Dit lees ik hier bij zwijze van spreken al jaren, maar geloof er niets van!

Daniel op 02-03-2018 11:48

Kan allemaal waar zijn. In werkelijkheid vrees ik dat de Amerikanen met hun black projects wapens hebben die decennia vooruit zijn zoniet verder vooruit en een oorlog snel in hun voordeel kunnen beslissen. Om die te kunnen gebruiken moeten de reguliere strijdkrachten zwak overkomen en moet de propagandistische oorlogshitserij blijven aanhouden zodat een tegenstander zijn kans schoon ziet en in de val trapt die leidt tot een preventieve aanval. Dit zou wel eens een realistisch scenario kunnen zijn getuige de Pearl Harbor, Golf van Tonkin en 911 valse vlaggen. Met valse vlaggen heeft de VS veel ervaring.

willy op 02-03-2018 12:12

Ondertussen heeft het Pentagon reeds gereageert op Poetins toespraak en noemen dit gewoon " bluf" van een man die sowieso herkozen zal worden omdat hij geen oppositie duld, ook de Navo heeft al laten weten dat het Rusland is die steeds problemen opzoekt , bron CNN nieuws ! Shalom

Rode Wouw op 02-03-2018 13:09

Zijn sommige zaken wat ze lijken? Laten we terug gaan naar de conferentie van Jalta in februari 1945. De drie hoofdrolspelers Stalin, Roosevelt en Churchill zijn volgens diverse onderzoekers alle drie oppervrijmetselaars. Zie ook wat er onder andere tijdens de conferentie in de stijgers is gezet.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Conferentie_van_Jalta

Zo is ook bekend dat diverse firma’s wapens en andere militaire toebehoren aan verschillende partijen leverden. Aan Rusland werden door de USA zelfs wapens geleverd. Maar kort na WO 2 was Rusland ineens de grote vijand.

Kijk nu eens naar de toespraak van Putin die nadrukkelijk voor een groot embleem werd gehouden.

https://www.rt.com/politics/420208-russian-lawmakers-emphasize-putin/

Ongeveer hetzelfde embleem wordt gebruikt door oppervrijmetselaars.

http://www.stichtingargus.nl/vrijmetselarij/ovoo.html

Dreiging van oorlog zorgt voor een toename aan de besteding aan militaire wapens en uitrusting. Ook zal een bevolking wat beter te manipuleren zijn.

De hypothese is dan ook dat oppervrijmetselaars , met een aantal andere clubs, hard verder werken aan de NWO. Daarbij werken oppervrijmetselaars uit allerlei landen samen, zowel uit Rusland, de USA en het VK.

Meestal weet de vrijmetselarij goed buiten de media te blijven of ze laten de lagere graden zien met wat onnozele rituaaltjes. Een enkele keer gaat het mis zoals bij vrijmetselaar Breivik die massamoord pleegde op een groep ongewapende jongvolwassenen.

 

 

Rode Wouw op 02-03-2018 13:32

@Moderator : ik heb een post geplaatst waarbij ik de melding kreeg dat deze in het spamfilter is geplaatst. Voor zover ik weet ben ik binnen de siteregels gebleven.

Zou u dit willen nakijken? Alvast bedankt.

 

Het kan zijn dat u een dubbele posting heeft geplaatst en daardoor  in het spamfilter komt. U zat er niet in. Mod.

Rode Wouw op 02-03-2018 13:59

@Moderator : ik zie dat de post toch geplaatst is.

Soms lossen de probelemen zich vanzelf op Rode . Mvg. Mod.

Hubo op 02-03-2018 14:26

Ik denk dat je moeilijk kunt spreken van een overwinning op een dergelijk niveau.Ik denk dat ze er vooral op uit zijn een regimechange te bewerkstelligen,zoals ze dat bijvoorbeeld met de putsch van Jeltsin is gelukt.In China is dat toen op het Tien an men plein mislukt.Er vindt een voortdurende vrijwel onzichtbare propagandaoorlog plaats,die grotendeels aan het oog wordt onttrokken door gebruik te maken van zogenaamd onafhankelijke NGO's en 'vrije' media.Als Putin overtuigend of wat minder overtuigend herkozen wordt,kunnen we weer even rustig ademhalen en de chinezen kiezen met het oog op te verwachten internationale ontwikkelingen voor continuïteit,maar komt maar geen einde aan en dan is er altijd wel een stok voor het westen te vinden om de hond mee te slaan.En zo wentelen we ons hier vooralsnog zelfgenoegzaam in de drek rond,zolang we de ergste crisis nog enigszins onder controle kunnen houden.Kennelijk denken ze er meer baat bij te hebben,zo weer een volgende slag te slaan,dan eindelijk eens normale relaties in de wereld aan te gaan.

Jean op 02-03-2018 14:46

Zien jullie ze al naast mekaar staan tijdens de nationale feestdag, die van Soesdijk en die vrouw 'in uniform' niet het verschil kennende tussen een fiets en een tank....

Het is toch om je dood te ergeren of kapot te lachen, beide kan ook....

Om een graad te bekomen in het leger moet er gestudeerd worden maar enkelingen krijgen het gratis, man man man, sorry ik moet schrijven gender, gender, gender....

En dat volk wordt ook nog betaald met belastinggeld...

Robie op 02-03-2018 15:28
Een ander geluid op 01-03-2018 20:07
Als ik die Militairen juist hoor dat ze blijer waren met die Sovjet materiaal,dan wat ze van de NAVO moeten hebben.
Zelf heb ik een BMP gehad,dingen zijn laag,snel en enorm wendig,je laat elke Amerikaanse pantservoertuig ver achter hiermee,een hoop zand en je ziet hem al niet meer.
Dat die Arabieren er niet mee kunnen omgaan is geheel wat anders,maar zet er nieuwe sensors op en je maakt ze er helemaal gek met die dingen.
Lee72 op 02-03-2018 16:12

We kunnen beter al het geld wat nu voor defensie gebruikt wordt in grensbewaking stoppen. Dat is tenminste zinvol. Uiteraard zijn al die vrouwen op defensie gepland. Met welk doel moet nog blijken.

Daniel op 02-03-2018 16:37

@Rode Wouw op 02-03-2018 13:09

Geheel juiste argumentatie. Zaken zijn inderdaad niet wat ze lijken.Het gewone volk is nooit geinteresseerd geweest in waarheid. Een idioot die hen een illusie belooft volgens ze gemakkelijk. Even gemakkelijk maken ze iemand die hun illusie afbreekt tot vijand.

Deze houding zal straks tijdens Gods ingrijpen zeer veel levens gaan kosten. 

van buiten op 02-03-2018 19:01

De koek is op in Duitsland volgende week waarschijndelijk de val van frau Merkel en wereldwijd een val van de koersen.

Cale op 02-03-2018 21:56

De NAVO is in een shock. Putin heeft het weer geflikt.

https://russia-insider.com/en/saker-set-game-match-over-empire-putins-stunning-revelations/ri22670?ct=t(Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014)&mc_cid=8e0495ef10&mc_eid=ed8be89e52

Tom Hendrix op 03-03-2018 07:18

@van buiten: 19.01. uur, op 2/3. Voor mij mag dat uitkomen.

john op 03-03-2018 10:42

Er is maar 1 land uit op oorlog en dat is Rusland, met name de gestoorde leider Putin, neer schieten MH17, annexatie Krim, ik heb Nooit demonstranten vooraf gaande van de annexatie Krim gezien Nooit, Baltische staten was dat wel anders, de inwoners wilden dat!!! kindermoorden in Syrie en oorlogs geweld in zuid-oost Oekraine.

Erg veel Russische troepen staan aan de Europese grenzen, het westen gaat op oefening met pak hem beet 14.000 militairen en Putin springt agressief omhoog, de  putin vergeet zijn eigen troepen aan onze grenzen en dat zijn er 10x zoveel.

En pas weer oorlogzuchtige agressieve toespraak, door Putin, met zijn nucleaire wapens.

Een ander geluid op 03-03-2018 11:31

@ Robie op 02-03-2018 15:28

Hoe goed het Sovjetmaterieel indertijd ook was, wapensystemen uit de jaren 1970 horen niet meer thuis in het arsenaal van het huidige leger. Op het huidige slagveld: sitting ducks........... In de armlastige landen Bulgarije, Roemenië enz. nog gewoon operationeel. Nou ja; operationeel". Ik heb zo mijn twijfels ! 

U hoort mij verder niet zeggen, dat Rusland slechte wapens produceert. Het succes van de S-400 zegt genoeg. O.a. aangeschaft door Turkije en Saoedi-Arabië. Ook Qatar heeft interesse. In onoverwinnelijke wonderwapens (aldus Poetin) geloof ik niet. Iedere volgende generatie wapensystemen is weer beter en geavanceerder dan de vorige. Ook Hitler had onoverwinnelijke wapens en Saddam Hoessein een onoverwinnelijk leger. We weten allemaal hoe het daarmee afgelopen is. 

yvonne op 04-03-2018 10:54

Best John, geef mij eens ¨bewijs¨ dat Putin betrokken is geweest bij het neerschieten van MH 17 en ook de ¨annexatie¨ van de Krim is een broodje aap. De ¨bewijzen¨ van deze beweringen komen niet van journalistiek juiste bronnen. Er zijn genoeg documentaires beschikbaar die het tegendeel beweren en die dichter bij de bron waren dan wij hier in Nederland. Er zijn ook genoeg journalisten die over deze 2 onderwerpen geschreven hebben met onderbouwd bewijs van het tegendeel van wat jij beweert. Lees het boekje maar eens van M.S.King the war against Putin en dan wordt er een wereld geopenbaard die moeilijk te weerleggen is.

Anton op 04-03-2018 21:52

Hetvis zeker belangrijkndat Europa zijn defensie middelen op peil houd. Nog belangrijker is datbwij als Europa ons onafhankelijk van de U.S kunnen verdedigen. Helaas dient de NATO als een verdien midel voor de Amerikanen en zijn vooral de Amerikanen het meest gebaat bij het creëren van een vijand als Rusland.

Europa en ook Nederland heeft de kennis en de middelen om een sterk en onafhankelijk tegenwicht te bieden tegen welke dreiging dan ook, en door te investeren in eigen defensie industrie zullen we ook niet de oorlogs kas van de Amerikanen spekken.

Betere samenwerking met Rusland heeft zeer waarschijnlijk meer voordelen dan elkaar tegen werken op economisch en militair vlak. 

Helaas ontbreekt hiervoor de wil en het kef bij de door ons gekozen volks vertegenwoordiging.

Anton op 04-03-2018 22:13

@Rode Wouw

De twee koppige Adelaar als embleem voor het Russische rijk bestond als symbool voor onoverwinnelijkheid en onverschrokkenheid al voor de 10e eeuw in het Byzantium. Ivan de Grote heeft dit symbool in de 14e eeuw voor het eerst gebruikt. In de 17e eeuw heeft Peter de Grote het opnieuw geïntroduceerd als symbool voor het Russische rijk.

Heeft niets met vrijmetselarij te maken, maar geld als symbool voor absolute macht 

AEO op 05-03-2018 09:46

Kort na het neerhalen van vlucht MH17 was er op youtube een video te zien van het vliegtuig, dat in een rechte lijn vloog met een brandende rechter motor.

Er kwamen lange vlammen uit en veel zwarte rook. Aan het eind van deze video zag je in de verte waar het vliegtuig was neergestort, vlammen met zwarte rook. Dit filmpje is korte tijd later van youtube verdwenen!

De vraag is nu, waarom is dit filmpje verwijderd?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl