Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Trump stelt rechtse Israëlvriend John Bolton als Nationale Veiligheidsadviseur aan

Trump verzamelt rechts team om hem heen, zou ook minister van Defensie Jim Mattis gaan vervangen – Preventieve militaire aanval op Iraanse nucleaire installaties door Israël alleen is niet meer mogelijk

De 11 jaar geleden door Israël vernietigde Noord Koreaanse kernreactor in Syrië. Inzet: John Bolton. Afbeeldingen (1)(2).

President Donald Trump stelt per 9 april de bekende rechtse ‘hawk’ en uitgesproken vriend van Israël John Bolton als Nationale Veiligheidsadviseur (NSA) aan. De 69 jarige Bolton, nu werkzaam bij het American Enterprise Institute, was eerder VN ambassadeur namens de regering Bush, en volgt H.R. McMaster op. Bolton was een zeer felle criticus van de regering Obama, en heeft vaak gepleit voor een preventieve militaire aanval op Iran.

 

De aanstelling van John Bolton is een duidelijk signaal in het licht van de stappen die Trump wil zetten naar het aanpakken van de nucleaire crises rond Iran en Noord Korea. Zijn nieuwe NSA sluit zich aan bij Mike Pompeo, de vorige CIA directeur en eveneens een rechtse ‘havik’, die eerder deze maand door Trump werd aangewezen om minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson te vervangen. De geruchten zijn dat minister van Defensie Jim Mattis de volgende is die de laan wordt uitgestuurd.

Bolton voorstander van aanvallen op Iran en Noord Korea

In de media heeft Bolton talloze keren gezegd dat Amerika zijn militaire macht moet gebruiken om preventieve aanvallen uit te voeren op Iran en Noord Korea. Diplomatie met deze landen acht hij zinloos, vooral omdat een groot aantal eerdere afspraken en beloften door de regimes van deze landen werden gebroken. Zo beweerde bijvoorbeeld Iran jarenlang dat het geen uraniumverrijkingscentrifuges had, terwijl het later, na betrapt te zijn, van president Obama bedong dat het een groot aantal van deze centrifuges mocht behouden.

Bolton vindt ook dat de VS veel eerder in Syrië had moeten ingrijpen om de groeiende invloed van Iran en Hezbollah in dat land te stoppen, en om president Assad af te zetten. Nadat zijn aanstelling was aangekondigd, zei hij tegen journalisten dat als hij moet blijven uitleggen of zijn persoonlijke mening van invloed zal zijn op zijn nieuwe functie, hij geen tijd zou hebben om die te vervullen. En uiteindelijk is het natuurlijk de president die de besluiten maakt. (1)

Preventieve Israëlische aanval op Iraanse installaties niet meer mogelijk

Twee dagen geleden was het 11 jaar geleden dat Israëlische gevechtsvliegtuigen met behulp van een special forces team op de grond een in aanbouw zijnde Noord Koreaanse kernreactor in Syrië vernietigden. Die plutoniumreactor zou zijn bedoeld voor de productie van kernwapens.

Een vergelijkbare preventieve Israëlische aanval op het Iraanse kernwapenprogramma had in 2012 nog succes kunnen hebben, maar is inmiddels onmogelijk omdat Iran dankzij de nucleaire deal met het Westen zijn defensie fors heeft kunnen versterken. Er zijn inmiddels teveel goed beschermde nucleaire faciliteiten om door Israël alleen te kunnen worden vernietigd, en bovendien heeft Iran nu de mogelijkheid om niet alleen van uit Libanon, maar ook vanuit Syrië keihard terug te slaan tegen de Joodse staat. Voor een eventuele operatie heeft Israël dan ook de steun van de VS nodig.


Xander

(1) DEBKAfile
(2) DEBKAfile 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

willy . op 23-03-2018 14:19

inderdaad de wereldvrede is in gevaar  door deze twee landen, Iran, Noord-Korea en ook Turkije met dictator Erdogan ! Toch denk ik dat het een blunder zou zijn moesten de vS dee twee landen aanvallen, als Trump het slim speelt en vrede kan sluiten met Noord-Korea dan kan hij zelfs de nobelprijs voor de vrede krijgen wie weet! En Iran is indeerdaad een atoommacht aan het worden, we wachten af! Shalom

Cefas op 23-03-2018 14:28

Door het lakse en verkeerde beleid van de VS onder leiding van Obama is de hedendaagse wereldsituatie extreem gevaarlijk en heeft ieder ingrijpen een domino effect en leidt bijna automatisch tot de derde wereldoorlog. Dat tesamen met oplopende spanningen tussen Europa en Rusland, Tussen De VS en China, tussen Turkije,de Koerden en Iran en het gehele Midden-Oosten en tenslotte Israel dat van alle kanten bedreigd wordt door islamitische hordes. Kan niet lang meer uitblijven dat de bom barst. Van mij mag Yeshua spoedig komen. Hij zegt: Ik kom spoedig, Maranatha. JHWH waakt over Israel. Shalom.

Meijer op 23-03-2018 14:33

Dag Willy;

Zeker is de wereldvrede(?) in gevaar. Mede omdat velen niet zien, dat hetgeen op het pol. vlak in China is gebeurt;

een mogelijk voorteken is van het in Opb. vermeldde leger v/d koningen in/van het oosten. Nl 200 miljoen.

De zojuist benoemde Chinese dictator heeft nu al de benodigde macht om naar het M-O te trekken.

Uiteindelijk willen de zg. 'machtigen der aarde'; Israël wegvagen: ".......zodat aan de naam van Israël niet meer wordt gedacht".

Shalom en Chaq sameach 

Mark S. op 23-03-2018 15:02

Brekend nieuws: Er is/ was een gijzeling aan de gang in Z Frankrijk door een Marokkaan die de vrijlating van Salah Abelsalam eiste, en zich IS strijder noemt. Laatste nieuws is dat hij zojuist is neer/doodgeschoten. Er zijn al 2 doden en meerdere gewonden. In de buurt waren eerder al mensen aangevallen/neergeschoten. Dader staat op terreurlijst inlichtingendiensten en bevat sinds 2015 al 12.000 namen!!!

 

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1827849/gijzeling-in-supermarkt-zuid-frankrijk

 

Gerrit S op 23-03-2018 16:32

Steeds meer krijg ik het 'gevoel' dat het dit najaar wel eens kan gebeuren. 14 Mei a.s is Israel 70 jaar. de tweede Tempel werd ook verwoest excact naar 70 jaar. 

Matt 24:32 32 En leert van den vijgeboom deze gelijkenis: wanneer zijn tak nu teder wordt, en de bladeren uitspruiten, zo weet gij, dat de zomer nabij is.

33 Alzo ook gijlieden, wanneer gij al deze dingen zult zien, zo weet, dat het nabij is, voor de deur.

34 Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, totdat al deze dingen zullen geschied zijn.

35 De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan.

De oprichting van de de staat is sind 1948 een feit. De eerste fundamenten werden in door Theodore Herzl gelegt in Baasel, 1897. (Honderd twintig jaar geleden) De periode van een geslacht waar Yeshua naar verwijst zijn 14 Mei voorbij. Ook zijn de 6000 jaar om, alles wijst erop dat de grote verdrukking weldra Moet beginnen.

https://youtu.be/tRL83VxZTSI

Bekeer je nu het nog kan en vraag of De Heer Jezus in je hart wilt komen en je zonden wilt vergeven, en onderhoud de geboden.

Shalom.

Peter op 23-03-2018 18:13

Het is duidelijk dat Trump een warm hart heeft voor Israël. Moge God hem zegenen en behoeden.

rkoopman op 23-03-2018 18:42

van ochtend nog even naar de nos  nieuws gekeken naar dat filmpje van die zelf moord poging en voor al naar hetlaatste stuk waar de kreet aktbar zou te khoren zijn maar daar hoor je het niet waar schijnlijk al weg ge haald maar bij een van reacties bij van de bron kun je het wel horen ik vertrouw die nos helemaal niet

groten roel

Tom Hendrix op 23-03-2018 19:26

@Gerrit S: 16.32. uur. Ik sluit mij aan bij uw reactie.

rkoopman op 23-03-2018 22:21

wat er nu over ons land komt iseen oordeel  kijk naar dehomo delesbisch detransgender  de eutanasie dat de here dit nog toe laat  mat 24vers12en omgrro  grdat deongerechtigheid vermenigvuldigd zal worden zo zal de liefde van velen verkouden maar wie volharden zal tot het einde die zal zalig worden gr roel

flevolander op 23-03-2018 22:29

Wellicht goed om eerst eens te kijken waarom Iran vaste voet in Syrië heft gekregen en hoeveel speelruimte Trump daar nog heeft.

Ooit vond een president Bush het belangrijk om Irak van zijn regering en overheidsstructuur te beroven. Het argument (Weapons of mass destruction) is ondanks eindeloze zoektochten nooit bewezen. Sadam Hoessein was geen fijne vent. Ondanks dat leefden vele religieuze stromen naast elkaar zonder extreme problemen. Irak eindigde in chaos. De kinetische diplomatie en de grote democratische vernieuwing onder Amerikaans toezicht eindigde in een Sjiitische regering waardoor grote spanningen ontstonden en vele religieus geïnspireerde aanslagen werden gepleegd door diverse stromingen van volgers van Mohammed tegen alle andersgelovige volgelingen van de Mohammed en ook tegen alle vredelievende religies.

Sjiitische regering was uiteraard niet in staat in het tot het bot verdeelde land weer orde te scheppen. Uiteraard was de eveneens Sjiitische buur Iran bereid tot hulp. Effectief resulteerde deze hulp in het onder Iraans/Sjiitische controle brengen van grote delen van Irak.

Dit was de eerste uitbreiding van de Iraanse invloedsfeer en militaire aanwezigheid richting het westen, dus richting Syrië en Israël.

Dank u wel Amerika. Het Amerika van mw. Madeleine Albright die ooit de gevleugelde woorden sprak: “De Irak oorlog heeft 500.000 kinderen het leven gekost, maar dat was het wel waard.” Dank u wel Amerika zullen die ouders gedacht hebben. Fijn te weten dat het dit offer waard was.

President Obama dacht dat ‘Arabische lente’ wel een prachtig initiatief was om met kinetische diplomatie nog meer vrede en democratie te brengen. Zonder enig VN mandaat en in strijd met internationaal recht werd Libië vernietigd en in een burgeroorlog gestort. Regering van Libië vernietigd en het land overgelaten aan lokale krijgsheren.

Enorme voorraden wapens moesten daarna vanuit Libië naar Syrië getransporteerd worden om ook daar weer een burgeroorlog te ontketenen. Ambassadeur Stevens werd in Libië door H. Clinton genadeloos opgeofferd om dit toch maar clandestien te kunnen doen.

Vervolgens werd in Syrië met Amerikaanse wapens en steun een burgeroorlog ontketend om de wettige regering van Assad te verdrijven. Dit heeft geleid tot het ontstaan van IS/ISIS/DAESCH omdat de Islamitische strijdgroepen die namens Amerika het werk moesten doen uiteraard hun eigen Islamitische plan trokken. De strijd breidde zich uit tot diep in Irak en alle losse Islamitische strijdgroepen vochten niet alleen tegen de legitieme Syrische regering, maar ook in wisselende combinaties met en tegen elkaar langs de scheidslijnen van de verschillende Islamitische stromingen en belangen. Deze strijd heeft een ongekend wreed bloedvergieten en schending van mensenrechten opgeleverd exact naar het model dat Mohammed zijn volgelingen onderwees en voordeed.

Resultaat gaat richting de miljoen burgerslachtoffers, miljoenen vluchtelingen, een vernietigd Syrië en grote delen van Irak ook vernietigd. In de zogenaamde strijd tegen IS bleek Amerika geen vuist te willen maken tegen IS, want Assad moest nog steeds verdreven worden. Strijders aan de kant van de wettige Syrische regering waren wel gericht Amerikaans doelwit.

Voor Assad restte niet anders dan zijn bondgenoten uit te nodigen de legitieme Syrische regering bij te staan. Rusland en Iran kregen in tegenstelling tot Amerika en haar trawanten legitiem voet aan de grond. In korte tijd stelde Rusland orde op zaken. Iets waar Amerika niet toe in staat was en ook niet wilde want Assad moest weg.

Hier kreeg Iran van Amerika zijn tweede territorium uitbreiding cadeau. Nu naar het westen tot diep in Syrië. Met zulke cadeaus moet Iran wel een goede vriend van Amerika/Obama zijn.

Nu zitten we met een Syrië dat grotendeels vernietigd is, waar Amerika, Turkije en nog een aantal NATO landen illegaal en in strijd met internationaal recht en in strijd met oorlogsrecht een land verder vernietigen. En een genocide op christenen, Jezidi’s en andere minderheidsgroepen waarvan veelal de vrouwen naar Islamitisch recht in seks-slavernij zijn beland.

Ik respecteer Donald Trump. Hij is met enorme voorsprong de beste president die Amerika in heel lange tijd gehad heeft. Hij heeft in eigen land een corrupte, boosaardige en satanische puinhoop geërfd van zijn voorgangers die niet onderdoet voor de puinhoop in Syrië. Het vereist briljantie, vechtlust, gedrevenheid en liefde voor het vaderland die je bij geen enkele Amerikaanse politicus zult vinden. De Amerikaanse politiek is corrupter en smeriger dan die van de ergste bananenrepubliek. Hij voert een strijd waarmee hij niet te koop kan lopen, maar ik zie hoe hard hij werkt. Zowel aan het opruimen van de binnenlandse als de buitenlandse puinhopen die zijn voorgangers gecreëerd hebben.

Rusland en Iran hebben van Obama vaste voet in Syrië gekregen. Dat gaat nooit meer weg. Ook Trump zal dat niet meer voor elkaar krijgen. Zolang Trump de CIA en andere subversieve elementen in zijn eigen land niet in het gareel krijgt zullen die blijven werken aan het verdrijven van Assad en daarbij geen middel schuwen. Rusland heeft recent stevig gewaarschuwd dat de door Amerika bestuurde strijdgroepen de zoveelste gifgasaanval aan het voorbereiden zijn die dan onder luid Amerikaans gekrijs aan Assad wordt toegeschreven.

We zitten dankzij de door Amerika gecreëerde burgeroorlog in Syrië met een “NATO partner” Turkije die daar zijn eigen oorlog voor gebiedsuitbreiding voert ten koste van de Koerden. Na de Armeense genocide is daar een Koerdische genocide in voorbereiding vanuit het kalifaat Turkije en onder kalief Erdogan.

Met alle respect denk ik niet dat Israël aan Amerika de beste partner heeft om zijn veiligheid te garanderen. Rusland heeft grotendeels orde op zaken gesteld, maar zal partner Iran niet wegjagen en riskeert geen oorlog met de NATO als het de Koerden te hulp schiet. De Koerden die keihard gevochten hebben om IS te verslaan en nu laat Amerika ze door de Turken een mes in de rug steken.

Door deze ontwikkelingen zijn Rusland en Iran sterkere militaire bondgenoten geworden en zal een preventieve aanval van Amerika op Irans kernwapenprogramma het onacceptabele risico van een conflict met Rusland meebrengen.

Kortom de puinhoop die Amerika van het Midden Oosten gemaakt heeft maakt dat Amerika daar weinig goeds meer kan doen. Door Rusland is zijn speelruimte naar Iran beperkt terwijl de invloedssfeer van Iran ook militair is uitgebreid tot bijna aan de Middellandse Zee.

Nogmaals ik respecteer Trump en zijn vriendschappelijke houding naar Israël maakt hem absoluut tot mijn vriend. Maar Trump heeft extreem veel op te ruimen in binnen- en buitenland en moet dat doen in een sfeer van absolute vijandigheid van de Amerikaanse politiek. Zelfs vanuit zijn eigen partij. Dat hij dit alles van te voren wetende toch de klus heeft aangenomen maakt hem tot een Held, ongeacht wat hij uiteindelijk tegen alle stromen in roeiend voor elkaar krijgt.

Resumerend wil ik nog zeggen dat ik mij schaam voor mijn land. Ten eerste omdat het Israël keer op keer verraad.Daarnaast omdat ons land zich heeft laten verleiden om met Obama mee te doen aan het vernietigen van de wettige regering van Syrië. Misschien was Assad in onze ogen een akelige vent, maar hij regeert in een land in het Midden Oosten. Daar heb je sterkere en hardere kerels nodig als een Rutte met zijn ruggengraat van pudding. Assad was bij alle groepen en religieuze stromingen een geaccepteerd en geliefd leider. Het was een relatief rustig land zonder extreem bloedvergieten, wat heel knap is in dat gebied met zoveel onderling vijandige stromingen in één land.Het onder leiding van Amerika door verschillende NATO landen organiseren van een burgeroorlog en dan zonder enig mandaat van de VN daar te bombarderen, raketbeschietingen uit te voeren, militairen op de grond in Syrië te laten vechten etc. etc. zijn misdaden. De activiteiten van de NATO landen hebben geleid tot extreme schendingen van de mensenrechten en het internationale oorlogsrecht.

Ons land deed daaraan mee. Op dag dat onze verantwoordelijke politici voor een internationaal tribunaal gesleept worden om te worden berecht zal ik misschien weer wat respect voor ons land kunnen gaan ontwikkelen.Ondanks mijn respect voor Trump zal ik Amerika blijven verachten tot ook daar de verantwoordelijken voor de miljoenen doden en slachtoffers in het Midden Oosten berecht gaan worden.

Cefas op 24-03-2018 00:18

@flevolander,

Goed verwoord.

Hubo op 24-03-2018 00:32

Verontrustend.

Wat Korea betreft,het is niet duidelijk hoever ze bereid zijn te gaan.Ik kan me voorstellen dat ze bereid zijn hun nucleaire potentieel af te bouwen in ruil voor een terugtrekking van amerikaanse nucleaire wapens uit de regio en in ieder geval uit Korea.Dat kunnen ze waarschijnlijk wel zo brengen dat ze hun gezicht ermee redden,als Trump zijn hand niet overspeelt.

Heel vreemd is de wijze waarop Europa intussen de verhoudingen met Rusland verder op scherp stelt.

mientjei op 24-03-2018 01:05

Go Trumpie Go

mientjei op 24-03-2018 01:16

Er is vandaag een nieuwe Europese held  bijgekomen  :   Arnauld  Bertrame

Tom Hendrix op 24-03-2018 07:58

@Flevolander: 22.29. uur, op 23/3. Ik ben het roerend met U eens. U heeft uitstekend verwoord, zoals ik het ook ervaar. En door deze funseste gang van zaken, in de hand gwerkt door de Obama bende, en de linkse eussr, in het Midden-Oosten, worden we in Nederland en Europa overlopen door Noord-Afrikanen en moslims. Dat is ook nog een van de gevolgen, van een beroerde en dwaze politiek.

Henk op 24-03-2018 08:46

flevolander op 23-03-2018 22:29Goed doorwrocht commentaar, een eigen artikel waard. Ehter, het zijn vooral de gigantisch machtige wapenlobby's in de VS die op al die burgeroorlogen hebben aangestuurd. De presidenten van de VS zijn doorgaans niet meer dan marionetten van het grootkapitaal. Hoe dat met Trump zit, moeten we afwachten.

willy . op 24-03-2018 11:15

@ Meijer : inderdaad dat klopt de laatste oorlog zal uitgevochten worden in het M.O. shalom

flevolander op 24-03-2018 12:01

@ Hubo op 24-03-2018 00:32

Allereerst excuus aan de moderatoren dat ook dit weer een lang verhaal geworden is, maar we willen met ons allen begrijpen wat er gebeurd en dat kan niet zonder in de geschiedenis naar het ontstaan te kijken en dat helaas te summier weer te geven.

Hubo, je noemt twee punten. Ten eerste Korea en ten tweede de groeiende spanning tussen Europa en Rusland.

Europa/Rusland:

De huidige spanning tussen Europa / NATO / Amerika en Rusland is een bewuste keuze van (links) Amerika. Het Amerika dat de NATO en Europa domineert en dicteert. Europa heeft geen belang bij spanning met Rusland. Amerika heeft de koude oorlog ooit gestart en recent herstart. Amerika is een land dat na WWII de wereld heeft gepoogd te domineren. Als militair sterke macht en als economisch sterke macht. Na WWII hebben ze nooit meer militair ergens een succes kunnen afdwingen. Het was faal na faal terwijl ze vrijwel onafgebroken militair actief en technologisch superieur waren. Kort na WWII werd Korea een afgang, Vietnam een blamage. Maar ook alle recente militaire activiteiten in Afghanistan, Irak, Libië, Jemen Syrië enz. hebben alleen geleid tot puinhoop, onvoorstelbaar bloedvergieten, genocide op o.a. christenen, seksuele slavernij naar Islamitisch model, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. Uitsluitend afbraak en helemaal nergens iets goeds gebouwd. Integendeel ze zijn onafgebroken bezig geweest met regime changes over de hele wereld. Van Perzië tot Zuid Amerika en zelfs in Europa in b.v. Oekraïne.

Economisch is Amerika een net zo grote ramp als militair. Naast militaire oorlogen voert Amerika economische oorlogen om te voorkomen dat Amerika de eerste plaats als economische macht definitief moet afstaan. Bedreigingen voor Amerika zijn Rusland, Europa en China. Europa economisch en Rusland en China zowel economisch als militair. De val van Rusland en het Warschau pact in de tijd van Gorbatsjov is het gevolg van economische oorlogsvoering en demonisering door Amerika. Rusland is thans sterk afhankelijk van export van gas en olie. De door Amerika met ‘bondgenoot’ Saudi Arabië geregisseerde val van de olieprijs enkele jaren geleden is voortzetting van de keiharde economische oorlog tegen landen als Rusland en Venezuela. Al heel lang wordt Rusland met valse aantijgingen waarvoor nimmer hard bewijs op tafel komt gedemoniseerd.

Europa is ook een potentieel veel sterkere economische macht dan Amerika. Amerika voert ook economisch oorlog tegen Europa. Alle economische sancties tussen Europa en Rusland zijn  er op initiatief van Amerika. Deze sancties berokkenen zowel Europa als Rusland grote schade, terwijl Amerika profiteert omdat in dezelfde tijd de handel tussen Amerika en Rusland is gegroeid.

Vanuit Amerika is een enorme demonisering van Rusland gaande. De NATO doet daar aan mee en het is dus helemaal niet gek dat Europa volgt daarin. En ja het is wel gek omdat het Europa ernstig schaad in economische belangen en in de relatie met buurland Rusland dat gedurende WWII veel harder heeft gevochten en meer offers heeft gebracht dan Amerika om Hitler & co in Europa te verslaan en Europa te bevrijden. Dit heeft de door Amerika geïnspireerde historici niet gehinderd de credits vrijwel geheel aan Amerika te geven. De spanning tussen oost en west is aan het einde van de WWII bewust door Amerika gecreëerd.

Korea:

Korea is een heel ander verhaal. In de afgelopen eeuwen is Korea vaak gedomineerd door Japan. We kennen thans Noord en Zuid Korea. Dat lijkt een situatie van na de Koreaanse oorlog in de 50er jaren. Dat is niet zo. Net zo als België een noord-zuid verdeeld volk is met voornamelijk Vlamingen en Walen die nooit één zullen worden waren ook de noord- en zuid Koreanen sterk verschillende groepen in één land. Korea is het België van Azië. De Japanse bezetters snapten dat. Tijdens de WWII was ook Korea bezet door Japan en bevrijd door de geallieerden. Noord Korea had een redelijk georganiseerde oppositie / verzetsbeweging die opereerde vanuit en zich kon terugtrekken in buur Rusland. Waardoor Rusland goede verstandhouding met deze groep had. Zuid Korea miste een functionerende oppositie met binding met het volk. Was ook niet mogelijk omdat het door water is omgeven en dus geen landgrens met een buurland had. Na WWII viel Noord Korea terug op samenwerking met Rusland en kon de voormalige oppositie een door de bevolking gedragen regering en overheid creëren en vulde Amerika in Zuid Korea het vacuüm dat na de bevrijding was ontstaan omdat daar geen functionerende overheid en regering was. Dit werd allemaal door Amerika naar binnen geparachuteerd vanuit Amerika. Amerika creëerde een regering en overheid die niet de bevolking representeerde, door hen niet herkend werd en daar ook geen binding mee kreeg en vergelijkbaar corrupt was als de Noord Koreaanse.

Zowel Noord als Zuid Korea streefden naar hereniging en werden door hun buitenlandse beschermheren Rusland en Amerika daarin gesteund. Beiden gingen er van uit dat het initiatief aan hun zijde lag om de buren in te lijven. Noord Korea had al snel een functionerend overheid en regering die door de bevolking geaccepteerd was. Noord Korea was er als eerste klaar voor om de buren in te lijven. Ze vroegen Rusland om akkoord en eventueel steun in het bereiken van dat doel. Rusland had na WWII veel werk aan herstel en wederopbouw en voelde in de tijd van koude oorlog even niets voor nieuwe oorlogen en verwees ze naar de andere communistische buur China.

China gaf akkoord en beloofde te hulp te komen als het fout ging. De invasie van Zuid Korea werd gestart met in het begin een groot succes en al snel was op een paar stukken in het uiterste zuiden na heel Zuid Korea ondanks de Amerikaanse militaire aanwezigheid ingenomen. Amerika reageerde met massale landingen halverwege ter hoogte van Seoul. Ze isoleerden de Noord Koreaanse legeronderdelen in het zuiden en trokken op richting de Chinese grens. De Chinezen waren niet gecharmeerd van Amerika aan hun grens en kwamen Noord Korea massaal te hulp. Ze dreven de Amerikanen tot voorbij de 50e breedtegraad en daar ontstond een ‘eeuwigdurende’ wapenstilstand waardoor de oorlog nu bijna 70 jaar later nog steeds niet is beëindigd.

In de oorlog tegen het Noorden heeft Amerika Noord Korea op massale schaal gebombardeerd. Maar Noord Korea was veel meer agrarisch dan industrieel en bezat geen grote aantallen militaire complexen. Bij gebrek aan militaire doelen werden dorpen en steden compleet weg gebombardeerd. Regelrechte oorlogsmisdaden volgens het oorlogsrecht. Zo massaal dat circa een derde van de hele Noord Koreaanse bevolking stierf door die bombardementen. Dit was geen oorlog maar genocide. Een extreem hoog percentage van de burgerbevolking stierf. Extreem veel hoger percentage dan enig Europees land incl. Duitsland in WWII aan burgers verloor. In Europa was dat een tot enkele procenten. Nergens in de buurt van meer dan 30. Elke Noord Koreaan die nu op dit moment leeft is wel broers, zussen, vaders, moeders, opa’s oma’s, ooms of tantes etc. kwijtgeraakt door deze bombardementen tegen de bevolking. Elke Koreaan die hierom Amerika als Satan ziet heeft gewoon gelijk.

Vanaf de wapenstilstand is Amerika langs die grens aanwezig gebleven en oefende permanent druk op Noord Korea uit met grootschalige oefeningen tegen Noord Korea en andere intimidaties en een permanente economische oorlogsvoering. Zonder deze economische oorlogsvoering was Noord Korea ook een welvarend gebied geworden zonder de tekorten die in onze kranten staan en aan het regime worden toegeschreven in plaats van aan de gevolgen van de economische blokkering van Noord Korea door Amerika. Elke Koreaan die hierom Amerika als Satan ziet heeft gewoon gelijk.

Amerika bleef Noord Korea militair onder druk zetten waardoor Noord Korea genoodzaakt was onverantwoordelijk veel geld in haar defensie te steken. Het volk leed daaronder. Elke Koreaan die hierom Amerika als Satan ziet heeft gewoon gelijk.

Noord Korea heeft gezien wat Amerika in hun regio zuidoost Azië deed. Ze kregen in de Vietnam oorlog niets voor elkaar. Amerika had geen VN mandaat en nog op basis van internationaal of oorlogsrecht toestemming om maar zelfs met een papieren vliegtuig boven Laos of Cambodja te vliegen. Landen die door de Vietcong als toevluchtsoorden werden gebruikt. Ondanks dat gooiden ze op Laos alleen al een grotere hoeveelheid bommen dan ze tijdens WWII tegen Duitsland hebben gebruikt. Een land waarmee ze formeel niet eens in oorlog waren. Een land dat zich op geen enkele wijze kon verdedigen. Laos werd naar het stenen tijdperk terug gebombardeerd en heeft zich nimmer kunnen herstellen omdat de eindeloze hoeveelheden niet ontplofte bommen grote delen van Laos tot op de dag van vandaag ontoegankelijk en onbruikbaar maken. Elke Koreaan of Laotiaan die hierom Amerika als Satan ziet heeft gewoon gelijk.Cambodja kreeg een vergelijkbare behandeling van de Amerikaanse ‘vredestichters’. Noord Korea heeft gezien hoe Amerika Libië, Irak, Afghanistan, Jemen, Syrië etc. heeft vernietigt en maakt zich geen enkele illusie wat hun lot is als Amerika daar zin in heeft. En Amerika heeft er zin in want al bijna 70 jaar voeren ze permanent de druk op Noord Korea op. Elke Koreaan die hierom Amerika als Satan ziet heeft gewoon gelijk.

Het is dus niet gek dat Noord Korea Amerika als de Satan ziet en dat onder de bizarre en geïsoleerde omstandigheden die Amerika voor dat land heeft gecreëerd daar een absurde staatsvorm en dictatuur is ontstaan waarbij het volk de dictator aanbid omdat die WEL voor het volk zegt op te komen.

Amerika is oneindig bedreigend voor dit volk. Noord Korea was genoodzaakt een enorm leger op te bouwen met een hoeveelheid artillerie die zelfs voor Amerika niet in een klap is weg te vagen. Ze hebben gezien hoe Amerika laf met lange afstandswapens vele landen heeft beschadigd. Het is compleet rationeel denken als ze daar een militair antwoord op willen hebben dat het evenwicht enigszins hersteld. Enige optie en logische conclusie is lange afstand nucleaire wapens. Het evenwicht tussen Rusland en Amerika is daarop tientallen jaren gebaseerd geweest. Als Noord Korea in staat wordt geacht om ook maar een keer keihard terug te slaan en daarmee Amerika een klap terug kan geven waar het nooit meer bovenop komt dan zal het zich wel bedenken. Irak, Laos, Syrië, Cambodja e.d. hadden die mogelijkheid niet en kijk wat daar is gebeurd. Amerika pakt alleen landen aan die niet keihard kunnen terugslaan. Noord Korea moet wel. Er is geen andere optie.

Kim Jong Un is in onze ogen knettergek en materiaal waar vele psychiaters watertandend naar uit kijken om daarop te kunnen promoveren. Maar het Noord Koreaanse beleid is ondanks wat wij denken niet alleen zijn beleid. China heeft een grote invloed en wil onder geen beding dat Amerika in Noord Korea de grens met China volbouwt met militaire basis. Ze hebben gelijk.

Ook Kim is niet altijd zo gek als hij wordt afgeschilderd. Hij zoekt rust en normalisatie, maar krijgt daar van Amerika geen speelruimte voor. Hij is het excuus voor een enorme militaire aanwezigheid van Amerika in de regio wat een permanente indirecte bedreiging voor China is. Amerika zal dat nooit opgeven en heeft er alle belang bij de spanning met Noord Korea op te voeren.

Kim is soms verstandig, helaas zonder dat te combineren met tactiek. Toen Trump aan de macht kwam heeft Noord Korea het initiatief genomen om hem te benaderen om na 70 jaar eens een keer als volwassenen met elkaar te praten en ook de militaire opties waaronder ook de nucleaire op tafel te leggen. Verstandig, maar niet tactisch want veel te vroeg. Trump had net de corrupte failliete boedel van Obama overgenomen en zich nog niet kunnen ontdoen van de subversieve elementen. Hij had nog niet de invloed om een belangrijke koerswijziging in te zetten en dus reageerde Amerika (Ik denk niet Trump persoonlijk) op het verstandige Noord Koreaanse voorstel met een bot Nee. Kim’s voorzichtige hoop op een ontspanning door de verassende overwinning van Trump werd wreed de grond in geboord en Amerika bevestigde zijn reputatie als Satan. De versnelde ontwikkeling van ballistische raketten door Noord Korea en de demonstraties daarvan zijn een logisch gevolg. De winterspelen hebben misschien de deur weer op een kiertje gezet, maar die kan door Amerika weer in één klap potdicht getrapt worden.

Wat betreft je opmerking dat je niet kunt inschatten hoever Noord Korea bereid is te gaan kan ik simpelweg alleen maar concluderen. Tot het einde. Ze moeten wel. Ze worden door Amerika gedwongen. Ook hun backup China kan zich niets anders permitteren want ze willen onder geen beding Amerikaanse raketinstallaties aan hun grens. De 50e breedtegraad is al veel te dichtbij.

Gerrit op 24-03-2018 12:57

@ Goede samenvatting geschreven! Jij schrijft: "... dat ik mij schaam voor mijn land." Jaren- en jarenlang heb ik mij met Nederland (zoals vernietiging cultuurgoederen, taal) en het nederlandse volk (ontWaarding en ontAarding) bezig gehouden. Op alle voor mij mogelijk wijzen heb ik mij gedreven ingezet; niet gezegd dat ik heilig of foutloos was. Ik hoop dat de nog overgebleven goedwillenden in Nederland, namelijk de mensen die norm- en waardenbesef niet ten koste van de ontgoddelijking, de daaruit voortvloeiende goddeloosheid en alles wat daarmee samenhangt, van moord op ongeboren kinderen tot islamisering aan toe, ooit nog eens zover komen als ik en in ruste kunnen denken: "Dit is mijn land, dit is mijn volk niet meer. Mijn land is boven, waar de rechtvaardige, eeuwige Koning heerst. Die Koning, Die geen dieven, rovers, moordenaars, leugenaars, vernielers, duivelaanbidders en vreemdelingen zal binnen laten maar alleen Zijn Eigen Volk dat Hem liefheeft."  

willy . op 24-03-2018 14:54

@Flevolander: ik heb je lange stuk gelezen en ik ben verbaast wat je over Belgie schrijft ! Dat noord en zuid nooit geen éénheid zullen vormen is een politieke leugen, als je met Vlamingen en Walen gaat praten is er cultureel geen enkel verschil we horen gewoon bij elkaar, het is de politiek die ruzie zoekt zoals de partij van Bart De Wever. Vele vlamingen hebben in de Ardennen hun buitenverblijf en gaan er dikwijls op vakantie, en de tijd dat Walen alleen Frans spraken is ook al lang voorbij en zij hebben buitenverblijven aan de kust ! Dat Noord -Korea toenadering zoekt met zijn buur Zuid -Korea en de VS is gewoon omdat economisch het land aan de afgrond staat en meer moet je daar niet achter zoeken! Shalom

White Lion op 24-03-2018 15:25

@flevolander op 24-03-2018 12:01 mooi verhaal, lekker kort :-) Sorry, geintje.......

Maar een goede uiteenzetting van de situatie in NK. Veel mensen zien Amerika als de grote politiemacht in de wereld. Echter als je kijkt naar de werkelijkheid, zie je dat Amerika zo'n beetje bij elke oorlog is betrokken en in het MO bijna elke oorlog is gestart. Als er 1 agressor in de wereld is, dan is dat Amerika wel. 

Dat NK verhaal lijkt wel wat op Irak (massa vernietigings wapens) en Syrie (gifgas en zo) Amerika vindt altijd wel een reden om oorlog te maken............. Het is ook het land dat het hardst roept om verminderen kernwapens, maar als enige niet 1 maar 2 kernbommen op onschuldige burgers heeft gegooid.

Alle privacy ellende komt ook daar vandaan.... Europa tapt af onder druk van Amerika......... Amerika heeft alle tekenen van het rijk van het beest (let wel, ik zeg niet dat Amerika het rijk van het beest is, maar dat het erop lijkt gezien hun praten en handelen) Ze doen zich voor als christelijke natie, maar handelen vervolgens als een wrede dictator...........

Shalom!

Kees op 24-03-2018 15:27

@flevolander op 23-03-2018

Mijn complimenten voor uw duidelijke uiteenzetting!

Ik zal al uw reacties opnieuw doornemen, want zoveel informatie en onderbouwing behoort uit respect voor de schrijver niet zomaar even snel gelezen te worden.

flevolander op 24-03-2018 15:36

@willy,Dat noord en zuid Korea geen eenheid vormen is evenzeer als waarschijnlijk in België geen keus van de huidige individuele burgers, maar van historische ontwikkelingen en de belangen van de (politieke) machthebbers. Feit is dat er een hinderlijke tweedeling is.Ik geef één pijnlijk voorbeeld. De bende van Nijvel maakte zeer handig gebruik van de rivaliteit tussen het franstalige en nederlandstalige deel door in die grensstreek te opereren, want de communicatie tussen de politiediensten in die twee taalgebieden was ronduit slecht en werd daarnaast ook nog bemoeilijkt door de rivaliteit tussen de diverse opsporings- en politiediensten (Staatsveiligheid versus rijkswacht versus Gerechtelijke Politie). Dit is een van de talloze voorbeelden van het disfunctioneren van de door jou genoemde eenheid aan beide zijden van de taalgrens.Het is niet alleen de politiek die ruzie zoekt. Maar je mag van je land vinden wat jij wilt en wat jij toevallig beleefd hebt.

Als je Noord Korea wilt reduceren tot alleen de momentopname dat het economisch slecht gaat en je wilt afsluiten voor de afschuwelijke historie die dit veroorzaakt heeft is dat erg kortzichtig. Maar wel heel modern. Vrijwel niemand bestudeert de geschiedenis nog. Een volk dat zijn geschiedenis niet kent is gedoemd die te herhalen is een van de lessen uit die geschiedenis. Je kiest er voor die les niet te volgen. Jammer want dan zijn je standpunten nergens op gebaseerd. Het is heel lastig om de geschiedenis te onderzoeken, want dan moet je vaak je comfortabele mening bij het oud vuil zetten.

Ook ik ben niet al te lang na de oorlog geboren en opgegroeid in de tijd van de koude oorlog waarin Rusland als agressor en Amerika als bevrijder verafgood werd. Ook door mijn ouders. Bestuderen van de geschiedenis was voor mij shockerend. Al die 'waarheden' uit mijn jeugd werden door de geschiedenis genadeloos onderuit gehaald. Ik heb mijn wereldbeeld compleet moeten herzien en dat deed vaak best wel pijn.

Als jij dat risico niet wilt lopen moet je vooral blijven vasthouden aan wat je ingeprogrammeerd is en moet je zeker niet onderzoeken wat wel of niet waar is.Maar ik roep je op: onderzoek het en als je met een onderbouwde mening komt waarom je vind dat ik onzin praat kom daar dan mee. Ik kan dat wel hebben en ik sta er altijd voor open om mijn inzichten te staven aan feiten.

Kees op 24-03-2018 15:47

@flevolander op 23-03-2018

Mijn complimenten voor uw duidelijke uiteenzetting!

Ik zal al uw reacties opnieuw doornemen, want zoveel informatie en onderbouwing behoort uit respect voor de schrijver niet zomaar even snel gelezen te worden.

willy . op 24-03-2018 16:04

@Flevolander: ik heb nooit beweerd dat je onzin schrijft integendeel en wat de bende van Nijvel betreft heb je meer dan een punt, maar daarom heeft men ook in Belgie de politiediensten hervormd er is geen rijkswacht meer in Belgie dit in tegenstelling van Frankrijk en Italie . Er is gewoon de lokale en federale politie en een federaal parket . En dat men alles in een doofpot wil stoppen zien we ook in Belgie de bende van Nijvel vindt zijn oorsprong in de staatsveiligheid en dat zegt genoeg en verder zwijgt men hier als vermoord en ook dat zegt genoeg, nietwaar? Shalom

Rode Wouw op 24-03-2018 16:06

@flevolander op 23-03-2018 22:29 ;

Lang stuk met goede punten, maar waar ook de nodige kanttekeningen bij zijn te plaatsen.

Iets over de Sadam Hoessein regering:

https://en.wikipedia.org/wiki/Halabja_chemical_attack

Het is bewezen dat Irak chemische wapens heeft ingezet en daar een massamoord op burgers mee heeft gepleegd. Irak had dus wel degelijk chemische wapens. Dat ze die niet direct tegen de USA kon inzetten is weer een ander aspect.

Maar het is misschien wel terecht dat de saddam regering de prijs heeft betaald voor haar misdaden. We willen graag één slechterik kunnen aanwijzen, maar dat zijn er in de praktijk vaak meer.

De strafkampen in Noord-Korea? Wapenleveringen door Noord-Korea aan allerlei terreurgroepen?

Gerrit S op 24-03-2018 16:36

@flevolander, Het klinkt plausible wat u schrijft maar toch ben ik van mening dat u de plank finaal mis slaat. Op het aller hoogste niveau zijn er geen polariserende krachten tussen amerika en rusland, china noord korea etc etc. Op het allerhoogste niveau hebben de vrijmetselaars/jezuieten/black nobility alles onder controle, zelfs de islamitische wereld.

'ze' willen ons graag in het idee doen geloven dat het onafhankelijke leiders zijn, met onhafhankelijk militaire macht. Maar ondert tussen hebben ze de complete wereld onder controlle. Wanneer je na de geplande ordo ab chao een NWO wilt invoeren moet dat ook wel anders kan er nooit een een wereldregering komen met een wereldleider en een wereld religie en een wereld currency.

Natuurlijk kunnen er boeken vol geschreven worden met diepgaande analyses maar dat draagt alleen bij om de verwarring compleet te maken, demogogen gedijen bij deze tactiek. Er zijn maar twee die voor 100% betrouwbaar zijn, dat is God en zijn woord de Bijbel en zijn zoon De Heer Jezus/Yeshua.

 

Anna op 24-03-2018 17:18

Flevolander 22.39 uur.

Een goede analyse. Chapeau! !!!

Jammer  dat het z’on ernstig en naar onderwerp is, met zovele onschuldige doden..... 

Maar  uw analyse klopt. 

flevolander op 24-03-2018 17:45

Rode Wouw:

In reacties kun je nooit alles kwijt en tot in detail duiden. Ik ben het absoluut met je eens dat Sadam Hoessein chemische wapens gebruikt heeft en ik ben er ook van overtuigd dat hij ergens een schuur met meer van die rommel had. Maar de Amerikanen beweerden exact te weten waar grote hoeveelheden opgeslagen waren op basis van o.a. sateliet beelden. Vanuit hun satelieten zijn ze Irak met een vergrootglas blijven monitoren. Elke verplaatsing had ze moeten opvallen. Toch werd er niks gevonden. Ik ken geruchten van waar die rommel gebleven is en hoe het deels in de handen van IS gespeeld is om in Syrie false flag aanslagen te plegen, maar ben het bewijs niet tegengekomen. En de Amerikanen hebben het niet willen of kunnen zien. Het enige dat concreet vast te stellen is, is dat Amerika keiharde claims maakte die ze uiteindelijk niet waar konden maken. Waarom niet? Waren het valse claims of was Sadam slimmer? Ik weet het niet.

En ja Noord Korea is een rotland met martelingen, executies van tegenstanders, te veel strafkampen etc. Maar al die dingen benoemen die onlosmakelijk verbonden zijn met een dictatuur en een dictator die voer is voor psychiaters vond ik niet nodig. Het verhaal was toch al te lang.

Hubo op 24-03-2018 18:11

@Flevolander

Ik wil er later nog wel even de tijd voor nemen.Het is wel duidelijk dat Europa en Amerika nooit een kans hebben willen geven en dat dat tot op de dag van vandaag doorgaat.Ik herinner me nog hoe we in de jaren 80 toen Gorbatsjof aan de 'macht' kwam bij ons in de studentenflat een meisje uit de VS in huis hadden en die was volstrekt niet onder de indruk van eventuele veranderingen in Rusland en meer open verhoudingen.Er zou toch niets veranderen.En van de kant van het westen is er ook niets veranderd.

Rusland heeft nooit een kans gekregen.China opmerkelijk genoeg wel.China had natuurlijk ook wel ontwikkelingsmogelijkheden aan de kust en stelde economische zones beschikbaar.China werd zogenaamd ook kapitalistisch,maar dat stelt natuurlijk niet veel voor vanuit het gezichtspunt van markten en markteconomische theorie.Maar ze kregen die kans en de wereld heeft zich daaraan overgeleverd en als er geen catastrofe tussen komt,ziet het er wel naar uit dat China de leidende politieke en economische macht in de wereld zal worden.

En vastberaden lieten ze dan ook weten,dat als Trump een economische oorlog met China aan wil gaan,ze tot het einde door zullen gaan.Wat Korea betreft,die zullen het ook niet gauw opgeven.Enerzijds is het kernwapen een levensverzekering,anderzijds is het ze wel en blok aan het been.Ze hebben het nu voor elkaar gekregen en kunnen zich daarmee in onderhandelingen min of meer op voet van gelijkheid opstellen.

Toch betwijfel ik of er buiten de regio een grote dreiging van de koreaanse nucleaire bewapening uitgaat en of ze het in de regio echt nodig hebben.Er blijft genoeg over om de nodige schade mee aan te richten en zeker als Amerika ook zijn speciale antiraketbewapening zou terugtrekken.Maar goed,de koreanen hebben zwaar geleden onder de oorlog en zijn recent al een keer besodemieterd door de amerikanen en we zien overal steeds weer dat de amerikanen een hoogst onbetrouwbare partner zijn,dus Amerika zal echt wel wat moeten bieden en dat ook ondubbbelzinnig garanderen,waarbij altijd weer het risico aanwezig blijft dat een deal tussen Trump en Kim het zelfde lot ten deel valt als de Iran deal nu.

van buiten op 24-03-2018 18:14

China/Amerika/Dollar, wordt weer een leuke week mocht het zo zou zijn.. als China zijn dollars en Ameikaanse obligaties gaat dumpen, dat is hun stok achter de deur, geld trouwens ook voor de europese obligaties die China in bezit heeft.

Lodewijk op 25-03-2018 13:33

Ik hou m'n hart vast met die Bolton. Hij was degene indertijd die het hards riep Irak aan te vallen.

Gelukkig is er ook hoopgevend nieuws:

Nieuwsuur: "Nationalistische koers moet Deense sociaaldemocraten redden" https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2224187-nationalistische-koers-moet-deense-sociaaldemocraten-redden.html

Als zelf links het begint te zien... ook in ons land beginnen steeds meer mensen het te zien, zelfs van huis uit linkse reareerders op Joop.nl posten dat ze niet aanvaarden dat de linkse partijen een verbond met de Islam maakten. Inclusief onder dit artikel, waar bovenstaande link werd geplaatst, omdat zelfs de redactie het niet meer kan ontkennen.

Zie de reacties onder dit artikel van de hand van een extreem linkse actievoerder:

"Verkiezingen: de radicalisering naar rechts zet door" https://joop.bnnvara.nl/opinies/verkiezingen-radicalisering-naar-rechts-zet

Een ander geluid op 25-03-2018 21:39

@ van buiten op 24-03-2018 18:14

U zegt:

als China zijn dollars en Ameikaanse obligaties gaat dumpen, dat is hun stok achter de deur, geld trouwens ook voor de europese obligaties die China in bezit heeft.

Mijn reactie:

China kan die stok achter de deur niet gebruiken zonder zichzelf ernstige schade toe te brengen.

Iedereen heeft de volgende stelling wel eens gehoord:

Als ik een schuld van € 10.000 niet terug kan betalen aan de bank heb ik een probleem. Als ik een schuld van € 10.000.000 niet terug kan betalen heeft de bank een probleem....... !
 
In november 2017 had China een reserve van 3,1 biljoen US Dollar ofwel 3,100.000.000.000
 
Dus als China de stekker uit de dollar haalt, haalt het de stekker uit zichzelf ! 
Lodewijk op 26-03-2018 10:09

Israel Times: "Oud-minister zegt dat John Bolton Israël onder druk zette Iran aan te vallen"

Israël Times: "Ex-defense minister says John Bolton pushed for Israeli strike on Iran" 

https://www.timesofisrael.com/ex-defense-minister-says-john-bolton-pushed-for-israeli-strike-on-iran/

van buiten op 26-03-2018 10:58

@ een ander geluid op 25-03-2018 18:14.

Mijn reactie

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl