Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Redding Europa begint met stoppen nepnieuws over economisch herstel – dat is er niet’

Massa immigratie uit Afrika druppel die emmer vol met economische ellende bij Italianen deed overlopen – Naast zwakkeren beginnen nu ook veel werkenden te merken dat het ‘herstel’ aan hun neus voorbij is gegaan, en komen in opstand – Lot EU hangt niet af van slagen euro, maar van welzijn onderdanen

 
ECB president Mario Draghi, een ‘totaal verwarde krankzinnige’ die ‘geen flauw benul heeft’ hoe hij de crisis moet oplossen of zelfs maar moet aanpakken. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Financieel analist Jeffrey Snyder ziet in de overwinning van ‘populistische’ partijen in Italië een teken dat het eerste volk in Europa de jarenlange propaganda van politici –laten we het nepnieuws noemen- over de ‘crisis die voorbij is’ en de ‘economie die weer groeit’, niet meer pikt, simpelweg omdat veel te veel Italianen –maar net zo goed Fransen, Duitsers en Nederlanders- helemaal niets merken van dat ‘herstel’, en het eerder slechter dan beter met hen gaat. De crises in 2008 en de herhaling daarvan in 2011 zijn in het geheel niet opgelost; sterker nog: de euro(zone) bevindt zich in nog groter gevaar dan destijds, vooral dankzij een aantal totaal verkeerde keuzes die werden (en nog steeds worden) gemaakt.

 

Massa immigratie aanleiding voor opstand Italianen tegen elite

Als je tegen verdere Europese integratie, tegen open grenzen, tegen massa immigratie in onze sociale zekerheid, tegen islamisering en tegen een EU-superstaat bent, dan ben je volgens de elite een fascistische xenofoob, een racist en soms zelfs een Nazi, zo constateert ook Snyder. Nadat een populistische opstand tegen deze linkspolitiek-correcte waanzin in Frankrijk, Nederland en Duitsland vooralsnog niet doorbrak, is dat nu wel in Italië gebeurd, waar zowel linkse als rechtse anti-establishment partijen ruimschoots de verkiezingen wonnen.

In een analyse op Bloomberg wordt erop gewezen dat het al 20 jaar slecht gaat in Italië, alleen het volk nu pas heeft gereageerd omdat het land wordt overspoeld met Afrikaanse migranten, die voor steeds meer problemen zorgen. Snyder denkt dat deze immigratiecrisis slechts de aanleiding is geweest, en de Italianen vooral ageren tegen het feit dat 10 jaar na de crisis verreweg de meesten van hen totaal niet geprofiteerd hebben van het ‘economische herstel’ zoals dat door zowel door de regering in Rome als de economen en eurocraten in Brussel wordt rondgebazuind.

Uiteindelijk gaan de velen die zijn achtergebleven, die –ook in Nederland- jaar op jaar hun lasten veel sneller zien stijgen dan hun inkomsten, in wier bestaan het tegendeel gebeurt van ‘herstel’, in opstand komen, zeker nu ook veel werkenden constateren dat zij in al die jaren amper vooruitgang hebben geboekt, en het net als de zwakkeren in de samenleving eveneens langzaam maar zeker steeds moeilijker krijgen.

‘Economen blijven totaal incompetente EU-technocratie verdedigen’

Maar ‘economen hameren enkel op herstel,’ aldus Snyder. ‘Het maakt hen niet uit hoeveel bewijs er tegen is, ze zullen blijven beweren dat het er is, of benadrukken dat het morgen komt. Dit standpunt begint met een conclusie, en zoekt daar vervolgens ‘bewijs’ bij. De technocratie wordt ten koste van alles verdedigd, zelfs nu deze totaal incompetent is gebleken.’

Zo beloofde (ECB president) Mario Draghi in 2012 om ‘alles te doen wat nodig is’ om de euro te redden, en de Brusselse droom van politieke integratie naar een Superstaat overeind te houden. In plaats van hem te geloven hadden de Europeanen hem moeten horen voor wat hij was, namelijk een ‘totaal verwarde krankzinnige’, met zijn idiote vergelijking van de euro met een ‘hommel die niet zou moeten kunnen vliegen, maar het toch doet’, en we ‘na de crisis zullen weten wat er precies veranderd is in de atmosfeer, waarom mensen zich nu afvragen hoe het kwam dat die hommel toch kon vliegen.’

Snyder stelt dat Draghi net als zijn voorganger Jean-Claude Trichet geen flauw benul heeft wat er precies gebeurde in 2008, en later nogmaals in 2011. ‘Net als alle centrale banken probeerde hij een probleem op te lossen dat hij niet begrijpt. Het gevolg is dat er helemaal niets wordt opgelost.’ En de gewone man is daar terecht boos over, vindt de analist. Dat heeft helemaal niets te maken met de duistere geschiedenis van ons continent (WO-1 en WO-2).

De moderne economie en zijn economen ontberen ‘zelfs maar een beetje eerlijke zelfreflectie, voornamelijk omdat het meer een politieke kracht dan een wetenschappelijke is.’ Nergens ter wereld is dat duidelijker zichtbaar dan in de EU, waar zowel de politieke als financieel-economische elite maar niet lijkt te willen inzien dat het lot van Europa niet afhangt van het slagen van de euro, maar van het welzijn van zijn onderdanen.

‘Europa redden? Stop dan met schaamteloze nonsens over economisch herstel’

De pro-euro elite vertelt en schrijft nu dat de Italianen een ‘irrationele’ of zelfs ‘gevaarlijke’ keus hebben gemaakt in het stemhokje, maar dat is enkel waar als je nog steeds denkt dat de euro inderdaad een ‘hommel’ in de ‘capabele handen’ van enkele ‘briljante’ technocraten is. De realiteit van 20 jaar economische en financiële problemen bewijst iets anders, namelijk dat ‘onze’ leiders fatale fout op fatale fout hebben gemaakt, waardoor zelfs de Italianen, die lange tijd overwegend heel positief over de EU dachten, zich nu massaal tegen Brussel en de traditioneel eurofiele partijen in Rome hebben gekeerd.

Snyder besluit dat de gewone Italianen, de Britten –de Nederlanders-  en aan de overkant van de oceaan de Amerikanen zich tot nu buitengewoon hebben ingehouden, en de technocraten zeer lange tijd keer op keer het voordeel van de twijfel hebben gegeven hun dubieuze experimenten en hun falende beleid voort te zetten. De Italianen zijn nu als eersten wakker geworden voor de harde waarheid dat de politici en economen vrijwel niet één van hun beloften hebben waargemaakt, met uitzondering van het kleine elitaire clubje dat wèl profiteert van het zo geroemde ‘herstel’.

‘Tien jaar is een lange tijd als er helemaal niets wordt bereikt,’ besluit de analist. ‘Dat is werkelijk waar het om gaat. Zo eenvoudig is het. Willen ze Europa redden? Begin dan te stoppen met deze schaamteloos oneerlijke nonsens over economisch herstel.’

 

Xander

(1) Jeffrey Snyder / Alhambra Investment Partners via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

willy . op 07-03-2018 14:41

Dat vraag ik mij nu ook al de hele tijd af, over welk economisch herstel gaat het hier , er zijn veel bedrijven die hun deur sluiten of saneren en minder volk nodig hebben waar blijven die vacatures dan eigenlijk of is dat ook fakenieuws. Maar eigenlijk gaat het hier niet om echte jobs maar om flexjobs , jobs die eigenlijk geen jobs zijn uitgevonden door de Duitse tante Merkel. Trouwens door de technocratische evolutie zullen er in de toekomst steeds minder mensen aan het werk zijn door inzetten van robotisering . De keuze van de Italianen is vrij logisch en in Italie is men ook de migrantenpaus zo beu als koude pap ze noemen hem daar een indringer vreemdeling op de stoel van Petrus. De massale immigratie zal uiteindelijk alles doen instorten vermits islam staat voor uitzuigpolitiek die niet kan blijven duren ! Shalom

vlokje op 07-03-2018 14:52

Met een week of twee ga ik abraham tegen komen, en voel mij al 5 jaar afgeschreven

 Werkgevers zeggen het niet hard op, maar meestal zoeken ze een jeugdloner  met 30 jaar beroeps ervaring.

Moet ik mij met een bijstandsuitkering in de schulden steken voor een opleiding?? Zonder dat er zicht is op een langdurige vaste dienstverband?? Ik  wil mijn schulden ook kunnen aflossen,  ja toch

Heb eens bij de uitzendbureaus aangeven dat ik wel flexibel ingezet wil worden, wat krijg je, dan ze bellen alleen nog maar voor oproepwerk 20u p. Maand, voor half jaar contracten bellen ze niet meer, (doordacht?)wordt van de uitkering af getrokken en heb aan het eind van de maand nog steeds bijstand niveau, ik voel mij misbruikt en leeg gezogen  door die uitzendbureaus.

Doordenker op 07-03-2018 14:56

Steve Bannon na politieke aardbeving in Italië: “Populistische opstand zal machtsverhoudingen omkeren in Europa. En dit is nog maar het begin”

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/steve-bannon-na-politieke-aardbeving-in-italie-populistische-opstand-zal-machtsverhoudingen-omkeren-in-europa-en-dit-is-nog-maar-het-begin~a74156b8/

Twanneman op 07-03-2018 15:36

Wij Nederlanders waren al veel eerder wakker; wij hadden immers Tegen de EU gestemd, weet u nog? Hadden ze maar naar ons geluisterd, nee het werd ons gewoon in de strot geduwd....

Politiek Bah.

Koddebeier op 07-03-2018 16:09

Laten we vooral niet vergeten dat de Nazies links waren, het waren Nationaal Socialisten en de kopstukken die de Europese Unie hebben opgericht !!

Tom Hendrix op 07-03-2018 16:20

De EUSSR is het ergste wat de Europese burgers is overkomen. Het is ons, door "de strot", geduwd! Welke burger heeft zich daar in Nederland, c.q. Europa over mogen uitspreken. En dan de schande, wat Balkenende ons flikte in 2005, de meeste Nederlanders stemden tegen, de Europese grondwet, en wat flikte deze CDA persoon, hij ging naar Lissabon, en maakte van ons Neen een Ja. En Rutte is geen haar beter, net als de andere eurofiele politici, in het rovershol te Brussel. We gaan " de bietenbrug ", op.

Gustaaf op 07-03-2018 16:56

Mensen... het is juist de bedoeling dat alles op zijn gat gaat.. zo slecht moet het gerund worden.. om uiteindelijk een vlotte algemene acceptatie te bewerkstelligen van het 'betere' Nieuwe Wereld Orde systeem die de hele wereld beoogt te hervormen op politiek, sociaal en economisch vlak.. hiervoor moeten bestaande systemen ter vervanging nodig blijken.. Orde krijgen.. uit de chaos.. dit is al langer hun strategie.. we zitten spreekwoordelijk nu al met de pest, maar krijgen er met het NWO ploegje cholera, schurft, difterie en schizofrenie bovenop!! Tjonge.. ik verwacht nog niet direct een gezellig theekransje.. :-/

Cefas op 07-03-2018 17:03

Laatste redmiddel van de elite is, om echtnieuws te bestempelen als nepnieuws en hun eigen nepnieuws te brengen als zijnde het echte nieuws. Alle cijfers worden verdraaid naar een voor hen gewenste links-politieke richting. Angst voor ontmaskering van dit gekonkel is hun drijfveer. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.

grote Henk op 07-03-2018 17:30

aan koddebeer, je heb helemaal gelijk. het waren links denkende kudde dieren. en ook nu zie je weer dat ondanks al die verkeerde voorbeelden uit de geschiedenis de mens niets geleerd heeft van zijn fouten en zich weer laat leiden door linkse zelfmoord gekken. ze moeten wel een heel erg negatief zelfbeeld hebben die linkse mensen om zich zelf en ons naar de afgrond te helpen.

Rienus op 07-03-2018 17:39

vlokje op 07-03-2018 14:52

Dat zorgt voor een enorme explosie in ZZP’ers. Zelfstandige zonder poen die niet meetellen in de cijfers. Ook zo’n farce, waardoor mensen toch gaan denken dat het op rolletjes loopt. Verder wil ik niet katten, maar schulden zorgen ervoor dat mensen als slaven hun dagen zullen slijten. 

JP op 07-03-2018 17:54

Het is mij al vaker opgevallen, dat wanneer Nigel Farage in het EU parlement het woord voert, hij steeds meer bijval krijgt van andere palementariers.

ron op 07-03-2018 19:29

Zeveren over slavernij in Lybie terwijl in It. de migranten tewerkgesteld worden op de velden aan 5eu per uur onder toezicht van landgenoten, toegestaan door de EU.

Qvic op 07-03-2018 19:38

De meeste werknemers worden als wegwerp werknemer ge(mis)bruikt bij de vele uitzendbureaus, een flexwerker is een duur woord voor een wegwerp werknemer. Als werknemer willen ze jou liefst het minimumloon geven, maar ze lenen jou wel uit voor de hoofdprijs. Ze beknibbelen ook vaak op jou reiskosten vergoeding, die 19 cent per Km wordt minder als je verder dan 30 Km er vandaan woont. Uitzendbureaus willen zo maximaal aan jou verdienen, soms bedenken ze de meest bizarre constructies, zoals verplicht mee rijden met een ander of zo, om te kunnen besparen op reiskosten. Of jou een netto loon inclusief vakantiegeld aan te bieden, zodat het uurloon hoger lijkt dan het in werkelijkheid is. De spoeling van vacatures is nog steeds minimaal, terwijl ze in de media schreeuwen dat er een groot te kort is aan technisch personeel. Daar merk ik zelf geen donder van, dat daar een te kort aan is, want de lonen zijn nog bijna net zo laag als 10 jaar terug. Ook al volg je opleidingen het loon gaat niet omhoog, maar je moet wel steeds meer taken doen. De omgekeerde wereld dus, je wordt eigenlijk bestraft omdat jij een opleiding gevolgd hebt, terwijl jij dan multifunctioneel inzetbaar bent voor je werkgever.

Meijer op 07-03-2018 23:00

grote Henk  07-03-2018  17:30;

Een Engelse generaal sprak al de woorden:

"de geschiedenis leert, dat de mensheid niets van de geschiedenis leert".

Shalom.

Ernie van de Wal op 08-03-2018 07:34

Een paar weken geleden kopte de Telegraaf enthousiast dat er in Nederland nog nooit zoveel auto's verkocht waren als in 2017. Een stijging van wel 13% (daaromtrent) t.o.v. 2016. Binnen een paar uur was dàt bericht onvindbaar. Die stijging t.o.v. 2016 klopte wel, maar 2016 had wel de laagste autoverkopen sinds 1969. De verkoopaantallen van 2017 konden zelfs niet als normalisatie worden beschouwd.

Dit is 1 van de voorbeelden van het feel-good-nepnieuws waarmee de overheid ons bestookt. 

Sinds 2007 zijn er nogal wat belastingverhogingen ingesteld vanwege de crisis. Als het echt goed gaat, dan zouden die extra heffingen ongedaan worden gemaakt. Dat gebeurt niet. In plaats daarvan gaat de btw op eerste levensbehoeften van 6% naar 9%. Niemand gaat erop vooruit. Dat is geen herstelverhaal. 

En vwb de EU. Met name de economiën van Frankrijk en Italië kunnen de efficiëntieslag met o.a. Duitsland niet aan. Structureel niet. Hun autoindustrieën kunnen redelijk concurreren met de Duitse, maar de auto's worden dan wel in het oostblok gebouwd. En PSA (Peugeot Citroën) heeft natuurlijk niet voor niets Opel overgenomen. Ga ervan uit, dat binnen 10 jaar de rest van hun auto's in o.a. Rüsselsheim en Eisenach worden gebouwd.

De € sloopt de Franse en Italiaanse economie totaal en moet worden beschouwd als destructiever dan WOII. 

Tom Hendrix op 08-03-2018 08:04

@Qvic: 19.38. uur, op 7/3. Dat ben ik geheel met U eens.

loeky123 op 08-03-2018 09:28

er is geen economische crisis, ook niet in 2008, een banken crisis, met gratis geld word alles gekocht door de bankieren overheden, draggi maak geld voor de economie nog steeds 60 miljard per jaar. (geloof ik) dit is schuld voor de burgers en de elite koopt alle op met geld voor niets, geen risico, en wij simple zielen stappen er weer in, de perverse salarise in banken en wallstreet, let wel hun hebben ons nodig, wij werken en verdienen, geld moet verdiend worden door werk productie, en die elite vd banken krijgen geld van dragi, voor niets dus dit gaat fout. maar let wel stort de beust in naar nul. dat moet voor ons niet uir maken. eigelijk moet het een verlossing zijn, maar zo wordt het niet gebracht in de media. de banken zijn niet meer de banken waar ze voor zijn,

Gijsbert op 08-03-2018 09:43

Wie de geschiedenis niet kent is gedoemd deze te herhalen (Plato?) Leugens op leugens. Het gebeurt zichtbaar om ons heen. Kijk maar links en rechts! Wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen.

peteree444 op 08-03-2018 14:05
Mag ik hier de Citizens-Multi-National LCC International Holding B.V. onder de aandacht brengen? Dit is een initiatief dat is gestart in 1969 en is internationaal actief voor het vestigen van een schuldenvrije economie zonder werkeloosheid. Dit heeft te maken met het verschil tussen ‘kapitaal’ en ‘geld’.
 
Vanaf de introductie van digitale verrekeningen in 1969 heeft de BOM-groep (grofweg alle mensen, ongeveer 25%, die werken bij belastingdienst, overheid en multi nationals) alle geld (waarde toekennen aan een metaal, dit uit de circulatie halen en hiermee speculeren, zodanig dat er geen enkel verband meer is tussen economie en de geldvoorraad) uit de samenleving gezogen en er kapitaal (alle bezittingen, talenten, arbeid nu en in de toekomst) voor in de plaats gezet.
Deze grootheden zijn niet uitwisselbaar, maar de BOM-groep heeft dit wel gebruikt om zichzelf te verrijken door voor de resterende 75% van de bevolking kapitaal ‘out of thin air’ gecreëerd aan te bieden en hier geld in Euro’s voor terug te eisen. Door de na 50 jaar digitalisering van het geld is de Eurostroom bijna opgedroogd en zijn wij totaal verarmd, vol belast met schulden, ligt de economie onderuit en is er haast geen werk meer.
(Het belasten van arbeid wat wij in het Westen gewend zijn te doen, is misdaad!)
 
Toch zegt het kabinet dat de economie gaat als een tierelier, de werkloosheid fors terugloopt en het weer de goede kant uitgaat in Nederland. Zij vergeten hierbij te vermelden dat de economie inderdaad als een tierelier draait voor de 25% mensen gerelateerd aan de BOM-groep, dat de groei van banen voor de 75% gewone burgerij vooral baantjes zijn van 10 Euro/uur waar je de rekeningen niet van kunt betalen en dat de verarming in rap tempo steeds meer mensen in slavernij en gevangenschap (zonder tralies) voert. Het laat zich raden dat deze ontwikkeling een totaal ontwrichtende werking heeft op iedereen, maar vooral op kinderen en gezinnen.
 
Met het openen van een CMN bankrekening kun je rekeningen betalen van overheidsinstellingen en aflossingen aan banken, omdat CMN jouw rekening kapitaliseert met jouw menswaarde. Banken en overheden zijn hier natuurlijk niet blij mee, maar de CMN neemt de discussies met deze instellingen over en heeft reeds jurisprudentie verkregen in soortgelijk zaken. Hoe meer mensen hieraan meedoen hoe krachtiger dit initiatief wordt; het loopt intussen al 40 jaar en de eerste 20 jaar werd de CMN gewoon genegeerd door de politiek en de banken, maar krijgen nu wel steeds meer voet aan de grond! Zeker als er stedelijke projecten opgestart gaan worden met CMN-kapitaal in de gemeentes vanuit de gemeenteraden dan kan het snel gaan.
 
Het werkt als volgt:
- open een CMN-account
- maak €20,- over op de centrale CMN bankrekening (doe deze overboeking maandelijks)
- CMN zal jouw rekening kapitaliseren met kapitaal Kk (1Kk is gelijk aan 1 Euro) afhankelijk van jouw leeftijd. Hiermee word de waarde van jou als mens met al jouw talenten, inzet en werk vastgelegd en bevestigd. Dit is de reden dat er nooit tekorten zijn, omdat alle waarde wordt vastgelegd op rekeningen van mensen als zijnde kapitaal en mag er ook niet worden gespeculeerd of rente geheven.
- daarna kun je projecten opstarten door een projectplan in te sturen; vooral vastgoed en voedsel zijn belangrijk. Je wordt betaald voor het werk dat je verricht met bijschrijving van kapitaal op je rekening.
 
Verder is de Nationale Bond voor Overheidszaken vaak in staat je te helpen met allerlei problemen die wij als burgers hebben met overheden in deze tijden waarin onze maatschappelijke mogelijkheden en onze burgerrechten ernstig onder druk staan. 
wardje op 08-03-2018 15:15

@Gijsbert op 08-03-2018 09:4  De zin "Wie de geschiedenis niet kent is gedoemd deze te herhalen"  is van de Spaans-Amerikaanse G. Santayana.  Deze oriënteerde zich niet op  het heersende Amerikaanse nuttigheidsdenken, pragmatisme,  maar op het Platoonse "Waarheid, Goedheid en Schoonheid" . In het Nederlandse "waardendebat" komen deze waarden-bij-uitstek nauwelijks aan bod, maar in de middeleeuwen waren ze niet onbekend.       ----    https://nl.wikipedia.org/wiki/George_SantayanaDe hiervolgende uitspraak over geschiedenis is van Plato: 

 • Poezie is dichterbij de essentiele waarheid dan geschiedenis    ----    https://historiek.net/geschiedenis-quotes/
wardje op 08-03-2018 16:03

''Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.''  De herkomst is volgens Poemhunter

  'Life of Reason, "Reason in Common Sense," hoofdstuk  12 (1905-1906)'

Er  wordt door Poemhunter aan toegevoegd  dat William Shirer de uitspraak tot motto heeft gemaakt voor zijn boek : De opkomst en val van het Derde Rijk (1959).  Dit is een  veelgelezen en ook in het nederlands vertaald boek. Het lijkt me dat dit feit  de zin vleugels heeft gegeven.

----   https://www.poemhunter.com/george-santayana/quotations/page-2/?search=     

Eelke Piers op 08-03-2018 16:32

Nepnieuws.

De telegraaf meld dat de 17 jarige dochter van het horrorhuis da via een raam wist te ontsnappen heel actief was op YouTube.

Maar ze was niet in staat om via internet een noodkreet  uit te laten gaan.

https://www.telegraaf.nl/video/1765004/dochter-uit-horrorhuis-had-geheim-leven-op-you-tube

Eelke Piers op 08-03-2018 16:37

Nepnieuws

Het is belastingtijd en toevallig had ik nog een jaaropgave van 1997 .

In deze 20 jaar is mijn inkomen  30% gestegen. Dus 1,5% per jaar terwijl in die 20 jaar de prijzen meer dan verdubbeld zijn.

Zo worden we door die cultuurverrijkers arm gemaakt

Eelke Piers op 08-03-2018 16:39

@ Meijer op 07-03-2018 23:00

Daarom hebben we ook een geschiedenisleraar als premier

Eelke Piers op 08-03-2018 20:21

Nepnieuws.

De Telegraaf meldt: Advocaak geschrapt voor het aannemen van contant geld.

Het gaat er niet om dat hij contant geld heeft aangenomen want dat mag maar hij heeft dat geld met een duur pak in eigen zak gestoken

wardje op 08-03-2018 22:38

Geschiedenis, @ Meijer op 07-03-2018 23:00 :    Deze was gemakkelijk op te zoeken in     ---   https://historiek.net/geschiedenis-quotes/      ---     Volgens die link is de spreuk van Aldous Huxley, geen generaal bij mijn weten .

Tycho op 09-03-2018 01:57

Tegen democraten helpen alleen soldaten; In Nederland en elders inmiddels, zo goed als allemaal, niet gerecruteerd zijn uit linkse kringen. Het verheugd mij dat mijn seniorenleeftijd mij mijn groot verlof vrijhoud van opkomst voor herhaling op de moordenaarsschool genaamd kazerne. Althans dat hoop ik; je weet het maar nooit met die Haagse bent. Ik zal ze niet helemaal naar beneden halen; het zijn goede slaven.... voor de New American Terror Organisation.   

Gorghel op 09-03-2018 16:02

Er is geld genoeg, maar het zit op de Kaaiman eilanden. Weggesluisd door de oppotters tbv hun nakomelingen tm de 100-ste generatie.

Oma op 12-03-2018 10:36

Het is heel gemakkelijk om de economie te herstellen: er wordt nu immers al maandelijks miljárden geld bijgedrukt zonder enige tegenwaarde....wel, dat ze dan nog wat meer bijdrukken en uitdelen, dan trekt de economie vanzelf weer aan en heeft iedereen een menswaardig bestaan...maar dat is niet de bedoeling, nietwaar?

Jasper op 26-03-2018 16:10

Het gaat al jaren niet beter met Europa, nep nieuws!!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl